سابقا «مدرسه آزادفکری» ⭕️ برای مشاهده گفتگوها به سایت و یوتوب آزاد مراجعه کنید: https://zil.ink/azad.im ⭕️ارتباط با ما: @AzadSocialAdmin Azadfekrischool@gmail.com
🎥 مصاحبه مسعود پزشکیان با تاکر کارلسون | دوبله فارسی نسخه کامل
🔺 در این مصاحبه مسعود پزشکیان درباره مذاکرات هستهای و جنگ اخیر آمریکا و اسرائیل با ایران و آینده روابط دو کشور با تاکر کارلسون گفتگو میکند.
🎞 فیلم کامل این گفتگو در یوتوب آزاد:
https://youtu.be/OgswBwdD_58
پینوشت:
نقش «آزاد» برای این مصاحبه به شکل دقیق در ابتدای ویدئو تشریح شده است.
با این حال، مجددا تاکید میکنیم که به آزاد برای مشارکت در بخش فنی و فرآیند ضبط (شامل فیلمبرداری و ترجمه) هیچگونه امکانی داده نشد. دلیل این موضوع مسائل حفاظتی عنوان شده است.
🆔@AzadSocial
🎥 تحلیل جنگ ایران و اسرائیل
🔶 گفتگوی عباس آخوندی و ابراهیم متقی
تاریخ گفتگو: چهارشنبه ۲۸ خرداد ساعت ۱۵
🎞 فیلم کامل این گفتگو در یوتوب آزاد:
https://youtu.be/HO95-DUq02w
🆔@AzadSocial
🎥 مذاکره با آمریکا در آستانه شکست؟
🔶 مناظره رحمان قهرمانپور و مهدی خراتیان
🔻رحمان قهرمانپور: بهنظر میرسد ارزیابی آمریکا این است که ایران در موضع ضعف قرار دارد و در مقابل، ایران در تلاش است این ارزیابی را تغییر دهد. وقتی مذاکرات بهنتیجه نرسد، وارد فاز دوم تقابل در منطقه خاکستری میشویم، البته نه جنگ همهجانبه. بعد از این تقابل، این احتمال وجود دارد که کشورها دوباره به میز مذاکره برگردند. برای موفقیتآمیز بودن مذاکرات هر دو طرف باید امتیاز بدهند. در مورد راه حل، ایجاد کنسرسیوم غنیسازی مشترک بین دو کشور هم نیازمند ایجاد اعتماد چندساله بین دو کشور است و در کوتاه مدت نمیتواند تعارضات فعلی را حل کند.
🔺مهدی خراتیان: در تحلیل مذاکرات ایران و آمریکا، عوامل متعددی دخیل است و نباید نقش لابی اسرايیل را نادیده بگیریم. آمریکا میخواهد طرف مقابل را در تعلیق طولانی قرار دهد تا آن را در موضع پایینتر نگه دارد. ایران باید با حفظ ابزارهای فشار خود مانع از این خواست آمریکا شود. وقتی اراده سیاسی برای کاهش تنش بین دو کشور وجود نداشته باشد، امکانات و ظرفیتهای فنی برای نظارت و بازرسی مشترک منطقهای هم راهگشا نخواهد بود. باید کاری کرد که آمریکا ادامه تعلیق شرایط ایران را بهضرر خود بداند. درباره اسناد اسراییل باید دید آیا ایران توانسته است تصعیدی ایجاد کند یا خیر.
🎞 فیلم کامل این گفتگو در یوتوب آزاد:
https://youtu.be/mvs7NU9Ber4
🆔@AzadSocial
🎥 بازگشت به تمدن ایرانی؟
🔶 قسمت دوم گفتگوی حسام سلامت و شروین وکیلی
🔻حسام سلامت: ایران را نمیتوان یک تمدن استثنایی محسوب کرد. ایران تا پیش از مشروطه، دولت نداشت. مشروطه براساس مهار پادشاه خودکامه و شکلگیری دولت بهوجود آمد. روند شکلگیری دولت در ایران را میتوان با علم مدرن توضیح داد. با تعریف ماکس وبر از دولت مدرن (بهعنوان نهادی که انحصار استفاده مشروع از خشونت فیزیکی را دارد) میتوان دوران پهلوی اول را بهعنوان اولین تلاشها برای ساخت دولت مدرن در ایران تحلیل کرد. رضاشاه بهسمت تجمیع ابزارهای خشونت در دولت و خلعسلاح گروههای دیگر رفت که با تعریف وبر از دولت مدرن کاملا تناسب دارد.
🔺شروین وکیلی: یک سیاست ایرانشهری در طول تاریخ داشتهایم و باید همان را ادامه دهیم. در ایران دولت وجود داشت و اینگونه نیست که زمان رضاشاه تاسیس شده باشد. با روی کار آمدن پهلوی، تنها یک سلسله به سلسله دیگری تبدیل شد. مجلسی تشکیل شد و پایان قاجار را بعد از ۱۵۰ سال اعلام کرد. هیچ گذار دودمانی در دنیا انقدر بیتلفات نبوده است و این نشان از وجود یک نظم درونزاد اجتماعی در ایران است. اگر در ایران با دولت مدرنی که وبر تعریف کرده مواجه بودیم، باید شاهد پذیرفته شدن خشونت دولتی از سوی مردم میبودیم.
🎞 فیلم کامل این گفتگو در یوتوب آزاد:
https://youtu.be/GRwMcUVOhy4
🆔@AzadSocial
🎥 پادکستهای منتشرشده در هفته گذشته
🔶 تجدد در ایران: از مشروطه تا پهلوی | گفتگوی عباس امانت و داریوش رحمانیان
بخش اول:
کستباکس | اپل | اسپاتیفای
بخش دوم:
کستباکس | اپل | اسپاتیفای
🔶 درباره سازمان مجاهدین خلق - قسمت دوم | مناظره سعید شاهسوندی و عباس سلیمی نمین
بخش اول:
کستباکس | اپل | اسپاتیفای
بخش دوم:
کستباکس | اپل | اسپاتیفای
🔶 ریشهها و هزینههای تقابل با آمریکا | مناظره حسین درودیان و مسعود براتی
کستباکس | اپل | اسپاتیفای
#پادکست
🆔@AzadSocial
🎥 اوجگیری دوباره خرافه و اسطوره؟
🔶 گفتگوی علیرضا دوستدار و جبار رحمانی
🔻علیرضا دوستدار: این گزاره که با گسترش مدرنیته، استفاده از جادو و شبهعلم بهحاشیه میرود امروز موردپرسش قرار گرفته است. دیگر نمیتوان گفت در جامعه مدرن مردم به سراغ این حوزهها نمیروند. نقدهای معرفتی به این جریانها با تئوریهای توطئهای ضدعلم متفاوت است. در دورههایی در غرب حتی بین نخبگان هم علاقه به این حوزهها زیاد شده بود. اقبال مردم به جادو و اسطوره را نمیتوان محدود به دورههای بحران بدانیم، بلکه به زندگی روزمره نیز گره خورده است. توجه به این حوزه در دوره مدرن را میتوان به یکسری نارساییها در نهاد علم تعبیر کرد.
🔺جبار رحمانی: مردم در زندگی خود مرز روشنی بین علم و اسطوره قائل نمیشوند، مثلا در زمان کرونا، هم از داروهای شیمیایی استفاده میکردند هم توصیههایی را اجرا میکردند که مورد تایید پزشکی امروز نبود. انسان برای رسیدن به حال خوب نیاز به دستآویزهایی دارد که با وجوه هیجانیاش مرتبط باشد. با اینکه قدرتهای مسلط این امور را بهحاشیه میرانند، اما از زندگی مردم حذفناشدنی هستند. در شرایط بحرانی، افراد حاضرند هر هزینهای را که لازم باشد بدهند. در شرایط اقتصادی اجتماعی سختی که در آن قرار گرفتهایم نیاز افراد به تسکیندهندهها بیشتر هم شده است.
🎞 فیلم کامل این گفتگو در یوتوب آزاد:
https://youtu.be/2J7DF5hvlsU
🆔@AzadSocial
🎥 ریشهها و هزینههای تقابل با آمریکا
🔶 گفتگوی حسین درودیان و مسعود براتی
🔻حسین درودیان: اقتصاد جمهوری اسلامی با سیاست خارجیاش تناسب ندارد. اقتصاد ایران کاملا وابسته به خارج و آسیبپذیر است، ولی سیاست خارجی جمهوری اسلامی، مستقل و گاهی تهاجمی است. مقامات ایران تا پیش از شروع تحریمهای دهه ۹۰، تصور روشنی از میزان تخریب تحریمها نداشتند و اگر چنین نبود، فکر میکنم طور دیگری عمل میکردند. حتی بر اساس برخی نظرسنجیها، بسیاری از مردم، مشکل اصلی را فساد میدانند، در حالی که بخش مهمی از فساد ایران، ناشی از تحریم است. از زمان اشغال سفارت آمریکا در سال ۱۳۵۸ (که تبدیل به نوعی گروگانگیری حکومتی شد) سیاست همه دولتهای آمریکا فشار بر ایران بوده است.
🔺مسعود براتی: مسئله تسخیر لانه جاسوسی، در اثر نگرانی از کودتای آمریکا و تکرار واقعهای مشابه ۲۸ مرداد بود. اینکه غرب جمهوری اسلامی را تهدید تشخیص داده، ناشی از این است که مناسبات را تغییر دادهایم. اصول سیاست خارجی ما در حوزه فناوری هستهای و... قابل دفاع است، اما باید ساخت اقتصادیمان را اصلاح کنیم. بهعنوان نمونه، روسیه تحت تحریمهای شدیدتری از ایران قرار گرفت، اما هزینه کمتری پرداخت کرد. راه مواجهه با تحریم را نباید مانند دولت روحانی از میز مذاکره شروع کنیم، بلکه باید رویکرد ما مانند دولت مرحوم رئیسی بهسمت اقداماتی در خارج از میز مذاکره (مثل عضویت در بریکس و همکاری با شانگهای و...) باشد و سپس مذاکره کنیم.
🎞 فیلم کامل این گفتگو در یوتوب آزاد:
https://youtu.be/PlbO8oszviY
🆔@AzadSocial
🎥 پادکستهای منتشرشده در هفته گذشته - ۲
🔶 رشد اقتصادی در سایه تحریم | عباس آخوندی و داود منظور
بخش اول:
کستباکس | اپل | اسپاتیفای
بخش دوم:
کستباکس | اپل | اسپاتیفای
🔶 درباره قومیت و نظریه ایرانشهری | شروین وکیلی و حسام سلامت
بخش اول:
کستباکس | اپل | اسپاتیفای
بخش دوم:
کستباکس | اپل | اسپاتیفای
🔶 حق غنیسازی برای بازدارندگی؟ | علم صالح و کوروش احمدی
بخش اول:
کستباکس | اپل | اسپاتیفای
بخش دوم:
کستباکس | اپل | اسپاتیفای
#پادکست
🆔@AzadSocial
🎥 پادکستهای منتشرشده در هفته گذشته
🔶 چالشهای مذاکره ایران و آمریکا - تحلیل هفته | گفتگوی رحمان قهرمانپور و مهدی خراتیان
بخش اول:
کستباکس | اپل | اسپاتیفای
بخش دوم:
کستباکس | اپل | اسپاتیفای
🔶 از مذاکره با آمریکا تا تقابل با اسرائیل | گفتگوی احمد زیدآبادی و قیس قریشی
بخش اول:
کستباکس | اپل | اسپاتیفای
بخش دوم:
کستباکس | اپل | اسپاتیفای
#پادکست
🆔@AzadSocial
🎥 درباره سازمان مجاهدین خلق - قسمت دوم
🔶ریشههای درگیریهای مسلحانه بعد از انقلاب ۵۷
🔸 گفتگوی سعید شاهسوندی و عباس سلیمی نمین
🔻سعید شاهسوندی: مجاهدین خلق در ابتدا یک سازمان با هویت دینی بود. سازمان با مشکلاتی که برایش ایجاد شد به سه شاخه تقسیم شد، فقط در شاخهای که به رهبری تقی شهرام بود، آموزش مارکسیستی به نیروها در دستور کار قرار گرفت. تقی شهرام در سال ۱۳۵۳ علیه مذهب موضع گرفت و وقتی شریف واقفی در اردیبهشت ۱۳۵۴ میخواست رسما به آنها اعلام جدایی کند، کشته شد و کودتای شهرام به نتیجه رسید. در چنین شرایطی که نیروهای متدین مجاهدین تضعیف شده و توسط حکومت زندانی شده بودند، یک جریان مذهبی سنتی با محوریت عسکر اولادی، حیدری و... که نه سواد تشکیلاتی خاصی داشتند و نه تحصیلکرده محسوب میشدند، از زندان مشهد به تهران منتقل شدند و برچسب انحرافی بودن به مجاهدین زدند. این افراد بعدها یاران اصلی آیتالله خمینی شدند. اگر تعارضات دوران زندان را درک نکنیم، اختلافات بعد از انقلاب را نمیفهمیم.
🔺عباس سلیمی نمین: وقتی مذهبیها نسبت به مجاهدین خلق مرزبندی کردند، متهم به همکاری با ساواک شدند، در حالی که این مرزبندی لازم بود تا مردم متوجه شوند سازمانی که بسیاری از افراد را به کشتن داده یا خودش آنها را از بین برده و یا باعث بازداشت آنها از سوی ساواک شده، دیگر متصدی اصلی مبارزه با شاه نیست. مجاهدین خلق از همان ابتدا گرایشات التقاطی و انحرافی داشتند. اگر آنها خودشان را بهعنوان یک سازمان دینی میدیدند، باید در برابر اعلام تغییر مواضع ایدئولوژیک همراهانشان، یک بازنگری اساسی در بنیان کار خودشان ایجاد میکردند. با اعلام تغییر ایدئولوژی، سازمان بهشدت منزوی شد. حتی در میان افرادی که منتقد تقی شهرام بودند هم گرایش به مارکسیسم دیده میشد. علمی دیدن مارکسیسم بهعنوان روش مبارزه از همان ابتدا در سازمان بود و به دلیل این علمزدگی، تلاش میکردند تا دیگر گروهها را مرعوب کنند.
🎞 فیلم کامل این گفتگو در یوتوب آزاد:
https://youtu.be/-2ATogKZ4MQ
🆔@AzadSocial
🎥 آنچه تاریخنگار باید روایت کند
🔶 بخشی از گفتگوی عباس امانت و داریوش رحمانیان
🔻عباس امانت: نگاه به تاریخ از زاویه علوم اجتماعی یا فلسفه، گاهی با نوعی تکبر همراه است. برای مورخ آنچه واقع شده مسئله است. چه در فهم مشروطه و چه در فهم هر تاریخ دیگری، باید بتوانیم مسئله جامعه در آن دوران را درک کنیم و خودمان را در شرایط آنها فرض کنیم.
🎞 فیلم کامل این گفتگو در یوتوب آزاد:
https://youtu.be/_SMJehfB2Po
🆔@AzadSocial
🎥 ایران و آمریکا در آستانه توافق؟
🔶 بخشی از گفتگوی کوروش احمدی و علم صالح
🔻کوروش احمدی: در تصمیمات دیپلماتیک خود، احتمال حمله به ایران را نمیتوانیم نادیده بگیریم. برخی از کارشناسان سیاست بینالملل از جمله مرشایمر و جفری ساکس احتمال حمله را بالا میدانند. اینکه این احتمال را درنظر نگیریم، باعث میشود در مذاکرات از روی خوشبینی، موضعی اتخاذ کنیم که ریسک خطر زیادی را به امنیت کشور وارد کند.
🔺علم صالح: زمانی مذاکرات بهنتیجه میرسد که دو طرف جایگزینی برای ادامه درگیری نداشته باشند. اینکه ما کشوری در آستانه هستهای شدن هستیم، آمریکا گزینهی حمله نظامی به ایران را ندارد. بعد از جنگ جهانی دوم، آمریکا قصد حمله به مراکز اتمی شوروی را داشت، زیرا کشوری در آستانه اتمی شدن بود، اما ریسک آن را نپذیرفت و حمله نکرد.
🎞 فیلم کامل این گفتگو در یوتوب آزاد:
https://youtu.be/NE7fYFSKsn8
🆔@AzadSocial
🎥 حق غنیسازی برای بازدارندگی؟
🔶 گفتگوی علم صالح و کوروش احمدی
🔻علم صالح: قدرت هستهای تنها ابزار چانهزنی ایران است. در نظام بینالملل که وضعیتی آنارشیک [بیقانونی] حاکم است، کشورها برای اینکه به توسعه برسند، نیازمند قدرت پایدار و درونزا هستند. ما از بیست سال قبل از انقلاب ۵۷ هم کشوری هستهای بودیم، اما اجازه غنیسازی داخل کشور را نداشتیم. ایران نمیتواند سر مسئله امکان غنیسازی مذاکره کند، تنها در یک صورت میتوان بر سر آن مذاکره کرد که در صورت بدعهدی طرف مقابل، امکان بازگشت ما به همین نقطه وجود داشته باشد.
🔺کوروش احمدی: ظرفیت غنیسازی ما اهرمی نیست که مانع از حمله به کشور بشود، زیرا داشتن یا در آستانه ساخت چند بمب هستهای بودن برای بازدارندگی کافی نیست. با این رویکرد، وقتی ابزارهای جانبی لازم را نداشته باشیم، تاسیسات هستهای بیش از آنکه باعث بازدارندگی بشود، میتواند خودش مورد هدف قرار بگیرد. حتی اگر احتمال حمله به کشور را صفر درنظر بگیریم، شرایط تحریمی که در آن قرار داریم، امکان رشد را از کشور گرفته است و باید از این ظرفیت مذاکره که بهوجود آمده استفاده کنیم.
🎞 فیلم کامل این گفتگو در یوتوب آزاد:
https://youtu.be/NE7fYFSKsn8
🆔@AzadSocial
🎥 امکان رشد اقتصادی بدون رفع تحریم؟
🔶 بخشی از گفتگوی داود منظور و عباس آخوندی
🔻داود منظور: تحریمهایی که علیه ایران انجام شده است بسیار کمرشکن است، با این حال اقتصاد ما توانسته است یک تابآوری از خود نشان دهد. باید سیاست رفع تحریم را دنبال کرد، اما اقدامات ضروری دیگری نیز باید انجام شود، از جمله اصلاح بازار انرژی، اصلاح وضعیت بازار سرمایه، استفاده نظام بانکی از سرمایه بهنحو بهرهور و بهرهوری کلی عوامل تولید.
🔺عباس آخوندی: در این شرایط تحریمی که کشور دچارش است امکان مبادله، دسترسی به بازار، دسترسی به فناوری و بهطور کلی امکان تجارت سلب شده است. رشد اقتصادی بدون تجارت ممکن نیست. باید رفع تحریم را بهصورت جدی دنبال کرد، این به معنای تسلیم شدن در برابر آمریکا نیست. در این شرایط اقتصادی میتوان زنده ماند، اما رشد اقتصادی شدنی نیست.
🎞 فیلم کامل این گفتگو در یوتوب آزاد:
https://youtu.be/LlZX0kcKedk
🆔@AzadSocial
🎥 مشکلات اقتصادی ایران ساختاری است
🔶 بخشی از گفتگوی داود منظور و عباس آخوندی
🔻داود منظور: نمیتوان شرایطی که تحریم برای کشور رقم زد را نادیده بگیریم، اما بررسیها نشان میدهد عوامل داخلی بهاندازه تحریمها باعث ضعف رشد اقتصادی کشور هستند. برای رشد اقتصادی بلندمدت ایران، حتی برای بعد از رفع تحریمها، لازم است اقداماتی در جهت اصلاح ساختاری انجام شود. از جمله اقداماتی که باید انجام شود عبارت است از بهبود فضای کسب و کار، بهبود شاخص مبارزه با فساد، بهبود رقابت و بهبود نهادها، از جمله بانک مرکزی.
🎞 فیلم کامل این گفتگو در یوتوب آزاد:
https://youtu.be/LlZX0kcKedk
🆔@AzadSocial
برای چندین ماه تلاش کردیم تا این گفتگوی مهم انجام شود. با عبور از موانعی بسیار عجیب، که شرح آن فرصتی دیگر میطلبد، این گفتگو پنجشنبه ۱۲ تیر از طریق همکاری «آزاد» با Tucker Carlson Network انجام گرفت.
دوبله فارسی این مصاحبهی صریح اما کوتاه به زودی از چنل یوتوب آزاد منتشر خواهد شد.
We worked for several months to make this interview happen. After overcoming some very peculiar obstacles—details of which will require another occasion to recount—it finally took place last Thursday through Azad’s collaboration with the Tucker Carlson Network.
A Persian-dubbed version of this interview will soon be released on Azad’s YouTube channel.
/channel/TuckerCarlsonNetwork/121
🎥 تحلیل جنگ ایران و اسرائیل
🔶 گفتگوی کوروش احمدی و علم صالح
تاریخ گفتگو: چهارشنبه ۲۸ خرداد ساعت ۱۱
🎞 فیلم کامل این گفتگو در یوتوب آزاد:
https://youtu.be/wWA5FtpiOts
🆔@AzadSocial
🎥 وزیر اقتصاد بر سر دوراهی
🔶 مناظره علی سرزعیم و میثم ظهوریان
🔻علی سرزعیم: اگر اقدامی فوری در خصوص اصلاح قیمت انرژی انجام نشود، شرایط کشور ظرف پنج سال آینده شبیه سوریه میشود که مردم آنجا در شبانهروز فقط دو ساعت برق دارند. وقتی بحرانی بودن این شرایط موردتوجه سیاستگذار نباشد، تصمیماتی میگیرد که زمان اجرای آن گذشته است و برای امروز نیست. برای اصلاح ناترازی انرژی چارهای نیست جز اینکه اصلاحات قیمتی جدی در دستور کار قرار بگیرد. همانطور که هزینه اینترنت بهصورت طبیعی بالا رفت، در انرژی هم باید اینگونه عمل میشد. هیچ اقدامی در این شرایط بدون هزینه نیست و حتما با مقاومت اجتماعی روبهرو میشود، اما میتوان با افزایش سرمایه اجتماعی دولت در سیاست داخلی و سیاست خارجی این هزینه را کاهش داد.
🔺میثم ظهوریان: وقتی سیاستگذار بدون درنظر گرفتن بستر سیاسی اجتماعی دست به اصلاح قیمتی جدی میزند، ممکن است شرایط بهگونهای شود که اساسا امکان هر اصلاح دیگری ازبین برود. تجربه ثابت کرده است که اگر بدون درنظر گرفتن پیامدهای احتمالی، سیاستی اجرا شود، قطعا صدماتی بهمراتب جدیتر برای جامعه خواهد داشت. اصلاح نظام قیمتی برای اینکه کارایی مناسب را داشته باشد، باید بهصورت تدریجی باشد. راه برونشد از این شرایط ممکن است لزوما بالا بردن قیمت نباشد و مثلا دادن بسته رفاهی شاید بتواند سرعت اصلاح را بیشتر کند. بالا بردن قیمتها هم نباید بدون درنظر گرفتن تناسب با درآمدها در دستور کار قرار گیرد. سیاستگذار اقتصادی صرفا در حوزه تخصصی خود باید عمل کند.
🎞 فیلم کامل این گفتگو در یوتوب آزاد:
https://youtu.be/ublECcrY0bE
🆔@AzadSocial
🎥 تحریم و نظام حکمرانی ناکارآمد | گزیدهای از مناظره عباس آخوندی و داود منظور
🔶 برای مشاهده گزیده گفتگوهای آزاد کانال جدید یوتوب ما را دنبال کنید: AzadClips">Azad Clips
🔻عباس آخوندی: شرایط تحریم باعث شده است معاملات بانکی ما سراسر ابهام و مانند رابطه چند جعبه سیاه باشد. در نتیجه پانزده سال تحریمی که علیه کشور ما انجام شده است، روزی که تحریمها برداشته شود، هیچ یک از بانکهای ما امکان این که با یک بانک بینالمللی کار کنند را ندارند. در این شرایط، امکان رقابت هم برای شرکتهای خصوصی عملا ناممکن شده است، زیرا در مقابل نهادهای اقتصادی بزرگ حاکمیتیای که ایجاد شده است، نمیتوان فعالیت کرد.
🔺داود منظور: بسیاری از مشکلات ما، از جمله بانکها، صرفا برآمده از شرایط تحریم نیست. تحریم معضل بینالمللی ماست و بانکهایی که در حوزه بینالمللی کار میکنند قطعا دچار مشکل هستند، اما بسیاری از مشکلات دیگر حوزه بانکها مربوط به تحریم نیست. سرمایهگذاری دولت ناکارآمد است. کیفیت حکمرانی اقتصادی ما طبق معیارهای جهانیای که وجود دارد، در هیچ کدام از دولتها اصلا مطلوب نبوده است و باید در جهت بهبود آن گام برداریم و متوقف نشویم.
🎞 فیلم کامل این گفتگو در یوتوب آزاد:
https://youtu.be/LlZX0kcKedk
🆔@AzadSocial
🎥 نظریه سیاسی سیدجواد طباطبایی
🔶 مناظره حسن محدثی و ابراهیم صحافی
🔻حسن محدثی: طباطبایی را یک ایدئولوژیساز میدانم. او علیرغم اینکه ایدئولوگهایی نظیر شریعتی را نقد میکند، اما با ایدئولوژی دیگری یعنی ایرانشهری، پا جای آنها میگذارد. در این نگاه، ایران یک استثنا در کل جهان است. شاهنامه برایشان کتاب مقدس است و با استناد به آن از هویت ایرانی میگویند. در حالی که خود شاهنامهپژوهان ملیگرا میگویند حداقل شش هزار بیت به شاهنامه اضافه شده است. این چه هویت تاریخیای است که حتی نتوانسته کتاب مقدسش را حفظ کند؟ حتی حافظ در این نظریه، شاعر ایرانشهری است. مواجهه با هر متنی باید روشمند و براساس شواهد باشد. آگاهی ملی را باید در میان مردم نشان دهیم. در حال حاضر، ما خودمان را ایرانی میدانیم، اما در قرون گذشته چنین چیزی نبوده است. مردم رعیت بودند. از زمان مشروطه، «دولت-ملت» مطرح شد.
🔺ابراهیم صحافی: اندیشه ایرانشهری بحث کانونی نظریه طباطبایی نیست. مخالفانش این ادعا را درباره او مطرح میکنند تا هدف او را بازگشت به گذشته پیش از اسلام معرفی کنند. دغدغه طباطبایی ایران بود و میخواست به تجدد برسیم، اما اعتقاد داشت که نمیتوان بدون شناخت سنتهای خودمان، به تجدد برسیم. او باور داشت که آثاری مانند شاهنامه و دیوان حافظ را نباید صرفا نوعی داستانسرایی و غزلسرایی ببینیم. اینها در واقع بخشی از خاطره جمعی و هویت ایرانیان است. ملت در ایران همواره وجود داشته، اما گاهی دولت خودش را بهدلیل تسلط بیگانگان از دست داده است. همواره اقوام، ادیان و زبانهای مختلف در ایران نوعی مناسبات با یکدیگر داشتند و زبان فارسی از گذشته تا امروز یک زبان ملی است. از آن مناسبات تعبیر به هویت ایرانی میکنیم.
🎞 فیلم کامل این گفتگو در یوتوب آزاد:
https://youtu.be/PzXdxFK5Coo
🆔@AzadSocial
متاسفانه جناب آقای مهدی تدینی با انجام این گفتگو موافقت نکردند.
پیام دعوت به گفتگو:
/channel/azadsocial/3629
پاسخ ایشان:
/channel/Garajetadayoni/2617
جناب آقای محمدمهدی اردبیلی با انجام این گفتگو موافقت کردند.
/channel/azadsocial/3629
«دعوت به گفتگو»
صفبندی رادیکال امروز میان اندیشههایی که به آینده ایران فکر میکنند کمتر مسبوق به سابقه است. نشانههای این صفبندی در موضوعاتی مانند قومیت و ایرانیت، مهاجران و شهروندی، دموکراسی و بازار و حتی نگاه به رویدادهایی مثل غزه خود را نشان میدهد.
اما جامعه نیز در وضعیت انتخاب است پس گفتگوی نقادانه میان اندیشهها حتما به انتخاب اجتماعی عاقلانهتر کمک خواهد نمود. به همین جهت «آزاد» آمادگی دارد که گفتگویی درباره «مسئولیت روشنفکر و متفکر در ایران امروز» را میان آقایان محمدمهدی اردبیلی و مهدی تدینی میزبانی کند. این گفتگو میتواند با چارچوبی مورد موافقیت طرفین و حتی در بیش از یک جلسه انجام شود.
🆔 @AzadSocial
🎥 مشروطه و آزادیخواهی | گزیدهای از مناظره شروین وکیلی و حسام سلامت
🔶 برای مشاهده گزیده گفتگوهای آزاد کانال جدید یوتوب ما را دنبال کنید: AzadClips">Azad Clips
🔻شروین وکیلی: سه خواست اصلی انقلاب مشروطه عبارت بود از شاه یا حاکم مقتدر، نظام امنیتی (ارتش) و نظام سیاسی (قانون). سنت ایرانشهری دستگاه نظری مدون بوده است و امروز باید آن را روزآمد کنیم. آزادی چیزی نبود که در مقطع مشروطه به خواست عمومی تبدیل شده باشد، بلکه قبل از آن هم مردم ما مردمی آزاد بودند.
🔺حسام سلامت: اتفاقا از مسئلههای اصلی مشروطه بحث خودکامگی پادشاه است. اینکه مردم رعیت پادشاه بودند نشان از این دارد که مردم آزاد نبودند و با انقلاب مشروطه خواهان رسیدن به آزادی بودند. آزادی مردم در این است که بتوانند در امر سیاسی نقش داشته باشند و اساسا این مشروطه بود که خواهان احقاق این حق بود.
🎞 فیلم کامل این گفتگو در یوتوب آزاد:
https://youtu.be/_Dlf7Y7xaY8
🆔@AzadSocial
🎥 از مذاکره با آمریکا تا تقابل با اسرائیل | گزیدهای از مناظره احمد زیدآبادی و قیس قریشی
🔶 برای مشاهده گزیده گفتگوهای آزاد کانال جدید یوتوب ما را دنبال کنید: AzadClips">Azad Clips
🔻احمد زیدآبادی: رابطه ایران و آمریکا فقط به دلیل یکسری سیاستها شکلی تخاصمی پیدا کرده است. آمریکا با موجودیت ایران مسئلهای ندارد و ادعای ارضی خاصی هم ندارد؛ از همان زمان پیروزی انقلاب، حاکمیت مستقر در ایران را پذیرفت و با سفارت موجود در خاک کشور، حاضر به فعالیت با دولت موقت شد. یکسری از نیروهای داخلی بودند که در شکلگیری این رابطه و عادیسازی روابط در این چهل سال اختلاف ایجاد کردهاند.
🔺قیس قریشی: اصلاح نشدن رابطه ایران و آمریکا را نمیتوانیم فقط تقصیر خودمان بدانیم. تحریمی که علیه ایران اعمال کردند و بازیگریمان را در منطقه در طول این سالها نپذیرفتند خود نشان از رفتارغیرطبیعی آمریکا دارد؛ ضمن اینکه قطعا با تمامیت ارضی ما مشکل دارند و دیدیم که از گروههای تجزیهطلب و تکفیری درون خاک ما حمایت میکنند. اقدامات آمریکا در عراق و افغانستان عبرتی برای ما شده است که مانع از تکرار آنها در خاک خود بشویم.
🎞 فیلم کامل این گفتگو در یوتوب آزاد:
https://youtube.com/live/F9_vZAtqNz4
🆔@AzadSocial
🎥 نباید نگاه دوقطبی در روایت تاریخ داشت
🔶 بخشی از گفتگوی داریوش رحمانیان و عباس امانت
🔻داریوش رحمانیان: تاریخنویسی ما ماهنشین و چاهنشینساز است. باید از نگاه دوقطبی به تاریخ اجتناب کنیم و سعی کنیم علل فراز و فرود گفتمانها را متوجه شویم. عدهای نسبت به توسعه زمان رضاشاه مبالغههای زیادی میکنند و مثلا از کارخانه هواپیماسازی در آن دوران میگویند، در حالی که در سفرنامه برخی از آمریکاییها از آن زمان، گزارشهای متعددی از توسعه نایافتگی تهران در زمینه آب، برق و... گزارش شده است.
🎞 فیلم کامل این گفتگو در یوتوب آزاد:
https://youtu.be/_SMJehfB2Po
🆔@AzadSocial
🎥 تجدد در ایران: از مشروطه تا پهلوی
🔶 گفتگوی عباس امانت و داریوش رحمانیان
🔻عباس امانت: در زمان رضاشاه هرچند مردم مورد فشار قرار میگرفتند، اما حداقل در طبقه متوسط شهری، وجود دولت پهلوی پذیرفته شده بود. حتی مشروطهخواهان بزرگی مانند حسن تقیزاده یا محمدعلی فروغی اعتقاد داشتند با دولت پهلوی آینده بهتری برای ایران قابل تصور است. دلیل این مطلب آن است که ایران قبل از پهلوی، پر از آشوب بود. نایب حسین کاشی، گروه اسماعیل سیمیتقو یا جریان جنگل و... را باید نوعی انفجار دید که ممکن بود منجر به تجزیه ایران شود. گاهی در نگرش برخی از متفکران فلسفه و علوم اجتماعی به تاریخ، نوعی تکبر دیده میشود. باید تلاش کرد تا مسئله جامعه در هر زمان را بهطور دقیق بررسی کرد.
🔺داریوش رحمانیان: عصر مدرن یعنی پیدایش یک مخلوق جدید که محورش مردم است، اما در ایران حتی افرادی مثل امیرکبیر هم بهدنبال دولت مقتدر مرکزی بودند. یعنی دولتسازی بدون پرورش مردم. روزنامههای نزدیک به کودتای ۳ اسفند ۱۲۹۹ (که به رهبری سید ضیاء طباطبایی و رضاخان انجام شد) مبتنی بر گفتمان مشتآهنین بودند. در روزنامه «مرد آزاد» علیاکبر داور که خودش حقوقدان و تحصیلکرده غرب بوده، تنها صحبت از اصلاحات مادی مثل ساخت و ایجاد جاده و قطار است. چه در کنار رفتن قاجار و برآمدن پهلوی و چه در زمینههای انقلاب ۵۷، باید به جابهجایی گفتمانها توجه داشت.
🎞 فیلم کامل این گفتگو در یوتوب آزاد:
https://youtu.be/_SMJehfB2Po
🆔@AzadSocial
🎥 فلسطین، اسرائیل و راهحل دو دولتی
🔶 بخشی از گفتگوی احمد زیدآبادی و قیس قریشی
🔻قیس قریشی: هیچ کدام از کشورهایی که خطر امنیت ملی برای آمریکا محسوب میشدند سرنوشت خوبی نداشتند؛ فقط ایران است که توانست خود را حفظ کند. کارنامه عملکرد آمریکا در خصوص این کشورها جایی برای خوشبینی باقی نمیگذارد. مجمع عمومی سازمان ملل یک بیانیه علیه اسرائیل صادر کرد که در آن تشکیل دو دولت را در آن منطقه بهرسمیت میشناخت. ایران از کشورهایی بود که این بیانیه را که پیشنهاد عربستان امضا کرد، اما کشورهایی چون عراق و تونس آن را امضا نکردند. وقتی حماس و مردم فلسطین خواهان دو دولتی باشند، ایران که مخالفت ندارد و در دولت مرحوم رییسی عملا به این سمت رفتیم.
🔺احمد زیدآبادی: در رابطه با آمریکا میتوان حتی با بدبینی بر سر میز مذاکره نشست و اجازه زیادهخواهی به طرف مقابل نداد. با توجه به جنایاتی که اسرائیل در ماههای اخیر انجام داده است، کشورهای منطقه هم خواهان برگشت اسرائیل به مرزهای ۱۹۶۷ هستند و اینکه اسرائیل باید کشور فلسطینی را بهرسمیت بشناسد. جمهوری اسلامی برای اینکه نشان دهد دنبال نابودی اسرائیل نیست، به جای رویکرد سلبی، میتواند با تشکیل جلسهای با حضور کشورهای دیگر، اعلام کند که اگر اسرائیل به مرزهای ۱۹۶۷ برگردد، حاضر است این ابزارهای نظامی خود را به ابزارهای سیاسی تبدیل کند و به این رابطه تخاصمی پایان دهد.
🎞 فیلم کامل این گفتگو در یوتوب آزاد:
https://youtube.com/live/F9_vZAtqNz4
🆔@AzadSocial
🎥 گزارشهای اشتباه به مسئولان کشور؟
🔶 بخشی از گفتگوی عباس آخوندی و داود منظور
🔻عباس آخوندی: برای اصلاح شرایط کشور و اتخاذ تصمیمات درست، باید گزارشهایی به مسئولان بالادست ارائه کرد که واقعیتها را نشان بدهد. تحریم امکان فعالیت سالم اقتصادی را میگیرد و زمینهساز فسادهای گسترده است. مشکلات کشور را نمیتوان به نحوه مدیریت فروکاست. سیاست رفع تحریم باید در اولویت اقدامات کشور باشد.
🎞 فیلم کامل این گفتگو در یوتوب آزاد:
https://youtu.be/LlZX0kcKedk
🆔@AzadSocial
🎥 نظریه ایرانشهری و ایده جمهوریت
🔶 گفتگوی شروین وکیلی و حسام سلامت
🔻شروین وکیلی: تکثر اقوام همیشه در ایران وجود داشته و هیچگاه برای دولتها چالشزا نبوده است. امروز هم این نیروهای خارجی هستند که بر شکاف بین اقوام ترک و کرد دست میگذارند و آن را بزرگ جلوه میدهند، همانطور که در کشورهای دیگر شاهد این اختلافافکنیها هستیم؛ این الگویی است که برای تجزیه سرزمینی این منطقه در دستور کار خود دارند. از کلیدواژههای سیاسی در کتیبه بیستون «مردم» است. ما کشوری هستیم که حتی پیش از دوران مدرن، مردم برای حاکمیت سیاسی اهمیت داشت و امری نو نیست.
🔺حسام سلامت: نباید با تقلیل این موضوع به دخالت قدرتهای خارجی، از این مسئله ساده بگذریم. نگاه ایرانشهری در خصوص کثرتهای موجود در جامعه و مورد بحث قرارگرفتن حقخواهی این گروهها یک نگاه امنیتی-پلیسی دارد و بهمثابه خطر میپندارد. در حالیکه از زمان مشروطه شکلگیری شهروندان آزاد و برابر خواست مردم ما بوده است و همچنان چنین حقوقی از دولت مرکزی مطالبه میشود. با اینکه انقلاب سال ۵۷ تلاشی بود برای شکست سنت پادشاهی ۲۵۰۰ ساله، اما هنوز «جمهور» خلق نشده است.
🎞 فیلم کامل این گفتگو در یوتوب آزاد:
https://youtu.be/_Dlf7Y7xaY8
🆔@AzadSocial