آمریکا یک کشور خارجی نیست، مسئله زندگی ماست. آمریکا را بدون حب و بغض بشناسیم، نه از چشم ایدئولوژی آمریکاستیزان و آمریکاپرستان ✍ اسفندیار خدایی دکترای مطالعات آمریکا از دانشگاه تهران ارتباط: @Esfandiar_Khodaee 🔹پذیرش تبلیغ کانالها، کتابها، کلاسها، و...
🌎 تصاویری از سیل مرگبار اخیر در ایالت تگزاس آمریکا
🔹پس از سیل بزرگ تگزاس که بیش از 130 کشته داشت، هشدار سیلابهای تابستانی در سایر نقاط آمریکا صادر شد. به طوری که بیش از 229 هشدار در 26 ایالت توسط مقامات ایالتی صادر شد.
حذف صدها شغل در سرویس هواشناسی؛ ۱۳۰ کشته و ۱۷۳ مفقود سیل تگزاس را باید پای سیاست خودخواهانه ترامپ نوشت. شبکه MSNBC آمریکا: این یک فاجعه وحشتناک بود. مرگبارترین سیلی که این ایالت در یک قرن گذشته دیده است. گزارشها حاکی از آن است که دولت ترامپ صدها شغل را در سرویس ملی هواشناسی حذف کرده و تعداد کارکنان را حداقل ۲۰٪ کاهش داده است.
🔹به گزارش اداره ملی هواشناسی، سیلابهایی در نزدیکی نیوآرک، نیوجرسی، شهر نیویورک، شمال ویرجینیا و جنوب مریلند گزارش شده است و انتظار میرود هشدارهای بیشتری صادر شود.
@EsfandiarKhodaee
پیشبینیهای حیرتانگیز دکتر سریعالقلم در اسفندماه ۱۴۰۳ از جنگ و تحولات ایران و منطقه
@EsfandiarKhodaee
🔴فرار احمد الشرع و خانواده اش از دمشق/ ترور سه مقام ارشد دولت انتقالی سوریه
المیادین خبر داد:
🔸احمد الشرع، رئیس دولت انتقالی سوریه، به همراه خانوادهاش، دمشق، را ترک کرد.
🔸یک تیم نظامی در اقدامی غافلگیرکننده وارد ساختمان رادیو و تلویزیون سوریه شد تا کنترل تلویزیون را به دست بگیرد.
🔸منابع سوری از ترور سه مقام ارشد دولت انتقالی سوریه از جمله «مرهف ابو قصره» وزیر دفاع دولت موقت این کشور خبر دادند.
@EsfandiarKhodaee
مکانیسم ماشه کاغذپاره است یا توپخانه پر از گلوله؟
🎤 دکتر اسفندیار خدایی
🔹 حسین شریعتمداری مدیرمسئول کیهان، مکانیسم ماشه را تفنگ بیفشنگ میداند، اما حمید ابوطالبی میگه: مکانیسم ماشه توپخانه پر از گلوله است که ایران را....
🔹 مکانیسم ماشه چیست؟ و چرا از جنگ ۱۲ روزه خطرناکتر و خسارتبارتر است؟
🔹 جنگ اخیر فقط یک تله برای فعالسازی مکانیسم ماشه و بردن ایران تحت بند هفتم منشور سازمان ملل بود.
🔹 سرنوشت کشورهایی که زیر بند هفتم منشور سازمان ملل قرار گرفتند چه شد؟ عراق، لیبی، یوگسلاوی، کرهشمالی، طالبان افغانستان، سودان و سومالی
🔹 مکانیسم ماشه و جنگ ۱۲ روزه فرصتی برای بازنگری سیاست خارجی و تجدید نظر در آمریکاستیزی و اسرائیلستیزی است.
🔹 چرا ما باید کاسه داغتر از آش باشیم؟ اسرائیل ۲۰۰۰ کیلومتر دورتر از ماست و هیچ مشکل مرزی یا دعوا و رقابت تجاری نداریم؟
🔹 پنجاه سال است که تمام اولویت ما شده آمریکاستیزی و اسرائیلتیزی، آیا هنوز باید همین راه را ادامه دهیم؟
🔹 اسرائیلهای دیگری هم در کمین ایران نشستهاند که از اسرائیل نتانیاهو خطرناکترند...
🔈 فایل صوتی: مکانیسم ماشه کاغذپاره است یا توپخانه؟
@EsfandiarKhodaee
🌐 آیا خرید J-10C میتواند ضعف نیروی هوایی ایران را جبران کند؟
#مقاله_تحلیلی
#نظامی_امنیتی
#ایران_اسرائیل
📝سید رضا میرطاهر
🔹با آشکارشدن نقاط ضعف کلیدی ایران در جنگ ۱۲ روزه در زمینه سامانههای راداری و پدافند هوایی و عملکرد نه چندان مشخص نیروی هوایی، مساله لزوم بهسازی سامانههای پدافند زمینی با سامانههای خارجی و تجهیز نیروی هوایی ایران به جنگندههای جدید برای مقابله با تهدیدات هوایی از جانب جنگندهای نسل چهار و نیمی F-15I و F-16I و نیز جنگنده نسل پنجمی F-35 رژیم صهیونیستی مطرح شده است. با توجه به عدم تحویل و یا تحویل شمار بسیار اندکی از جنگندههای سوخو-35 از جانب روسیه اکنون مساله خرید جنگندههای «جی-10 سی» چینی به طور جدی مطرح شده است.
💢معرفی J-10
🔸جنگنده J-10 ملقب به اژدهای نیرومند، محصول شرکت چنگدو، یکی از ستونهای اصلی نیروی هوایی چین است. این جنگنده نسل چهارم با پیکربندی دلتا کانارد، برای مأموریتهای چندمنظوره طراحی شده و در کنار جنگندههای بزرگتر و سنگینتر مانند J-11 و J-16، بار عملیاتهای رهگیری، دفاع هوایی و پشتیبانی تهاجمی را بر دوش میکشد.
🔸برخی منابع معتقدند که طراحی J-10A در مراحل اولیه از پروژه لغو شده جنگنده اسرائیلی لاوی ساخت صنایع هوایی اسرائیل IAI Lavi تأثیر پذیرفته است. پس از توقف آن پروژه، اسرائیل بخشی از فناوریهای خود را به چین منتقل کرد. این تأثیر بیشتر در طراحی بدنه و آیرودینامیک مدل اولیه دیده میشود. با این حال، در مدلهای بعدی مانند J-10B و J-10C، کاملاً چینی است و رادار، اویونیک، پیشران و تسلیحات بومیسازی شدهاند.
🔸مدل J-10C پیشرفتهترین نسخه این جنگنده مجهز به رادار آرایه فازی فعال AESA با برد شناسایی بیش از 200 کیلومتر است که توانایی اسکن الکترونیکی سریع، مقاومت بالا در برابر جمینگ، کشف اهداف پنهانکار و درگیری همزمان با چندین هدف را دارد. این جنگنده دارای امکان حمل مهمات مدرن مانند موشک PL-15 با برد بلند، موتور WS-10B و مقطع راداری کاهشیافته است؛ به سامانه جستجوگر فروسرخ IRST مجهز شده که به خلبان امکان کشف اهداف حرارتی را بدون فعالسازی رادار میدهد و کابین آن مجهز به نمایشگر سربالا رویکلاه (HMD) برای هدفگیری موشکها با چرخش سر است. J-10 به سامانه ارتباط دیجیتال بین هواپیماها و کنترل زمینی مجهز است که امکان اشتراکگذاری اطلاعات میدان نبرد را فراهم میکند. این جنگنده به 11 نقطه سخت برای حمل سلاح یعنی 6 عدد زیر بالها، 3 عدد زیر بدنه و 2 عدد بر سر بالها مجهز است.
💢امکان خرید
🔸تا سالها چین حاضر به فروش J-10 نبود چون این جنگنده را یک دارایی راهبردی میدانست. بسیاری از کشورها ترجیح دادهاند به جای J-10 از جنگندههای روسی (سوخو-30 یا میگ-29) یا غربی (F-16 یا رافال) استفاده کنند چرا که نگرانیهایی درباره کیفیت پیشرانهای چینی و پشتیبانی فنی هم در برخی خریداران وجود داشته است. مساله مهم این است که عملیاتی شدن جنگنده J-10 در یک کشور خریدار جدید، یک فرایند پیچیده و چندمرحلهای (آموزش خلبانان 6 تا 12 ماه، آموزش تکنسینها 1 تا 2 سال و هماهنگی با ساختار فرماندهی و کنترل) است.
💢آیا J-10C میتواند با جنگندههای اسرائیلی مقابله کند؟
🔸سطح مقطع راداری بسیار کم جنگنده F-35 که تخمین زده شده 0.0015 تا 0.005 متر مربع باشد کشف آن را برای رادارهای زمینی و رادارهای جنگندهها مانند J-10C به شدت دشوار میسازد. البته استفاده از رادارهای ماورای افق "OTH" که ایران استفاده میکند میتواند برای کشف اهداف پنهانکار موثر واقع شود به شرط اینکه مانند حمله اخیر رژیم صهیونیستی همان ابتدای حمله منهدم نشوند. مسئله این است که در جنگهای هوایی اخیر، درگیریها به صورت ماورای دید بصری "BVR"بوده و لذا عامل کلیدی برای موفقیت، شناسایی سریعتر هواپیماهای خصم و شلیک موشکهای دوربرد هوا به هوا برای نابودی هواگردهای دشمن است که رادارگریزی F-35 مانع شناسایی سریع آن میشود و مقابله با آن نیازمند جنگندههای نسل جدیدتر است.
✅اما با توجه به اینکه جنگندههای F-15 و F-16 با سطح مقطع راداری بالا و فقدان توان چندان پنهانکاری به کارگیری این جنگنده توسط نیروی هوایی ایران میتواند نقش موثری در رهگیری و انهدام این نوع جنگندههای دشمن حتی قبل از ورود به حریم هوایی ایران ایفا نماید. البته صرف در اختیار داشتن این جنگنده کافی نبوده و لزوم تجهیز نیروی هوایی به نوعی هواپیمای آواکس (هواپیمای هشدار و کنترل هوابرد) در کنار سامانههای یکپارچه فرماندهی، کنترل، ارتباطات، کامپیوترها و اطلاعات برای ایفای موفقیت آمیز ماموریتهای رزم و رهگیری هوایی حیاتی هستند.
🔗برای مطالعه متن کامل اینجا کلیک کنید!🔗
✅اندیشکده تهران✅
🌐https://institutetehran.com/art/529
📲http://ble.ir/InstituteTehran
🌐@InstituteTehran
🌐 instagram.com/institutetehran1
🌎 ترامپ: عجلهای برای مذاکره با ایران ندارم
«آنها خواهان مذاکره هستند. اما من عجلهای برای گفتوگو ندارم، چون ما سایت هستهای آنها را نابود کردیم. آنها باید همه چیز را از نو شروع کنند. در واقع، این سایت چنان نابود شده که دیگر قابل استفاده نیست. آنها باید کوه دیگری را انتخاب کنند.»
@EsfandiarKhodaee
📌اُمت اسلامی كجائی، دقيقاً كجائی؟!
✍️غلامرضا مصدق
🆔@gh_mosaddegh
✳️ از جنگ اخير ايران و اسرائيل بايد ده ها درس بزرگ آموخت، كه به وقتش بايد در مورد تك تك آنها مفصلاً گفتگو كرد، البته اگر بنا به درس گرفتن باشد. يكي از اين درسها، گفتگو در موردِ غيبت، سكوت، نفاق و بعضاً همراهي به اصطلاح اُمت اسلامي با اسرائیل و آمریکا در این جنگ بود.
✅ از بدو انقلاب تا به امروز ج ا تمرکزی شدید بر امت سازی و همراه کردن امت اسلامی برای مقابله با غرب، آمریکا و اسرائیل داشته( صرفنظر از درست یا غلط بودن هدفِ این مقابله) اما در اين مدت طولاني ٤٧ ساله، نه تنها هیچ دستی از سوی امت اسلامی به سوی ج ا دراز نشد، بماند كه در مقابل جنگها، تحريمها و فشارها عليه ایران، اُمت اسلامی یا در بهترین حالت سکوت کرد و یا به اشكال مختلف در کنار جبهه مقابل قرار داشته و دارد. همراهی چند گروه شبه نظامی در کشورهای اسلامی با ايران را كه با كمك گسترده مالي و تسليحاتي ج ا شكل گرفتند هیچگاه نبايد به حساب همراهی امت اسلامی با ایران گذاشت.
✅ اردن در اين جنگ بعنوان يكي از اعضاي امت اسلامي در خط اول رهگيري موشكها و پهبادهاي ايران قرار داشت. آسمان عراق و سوريه، ديگر اعضاي امت اسلامي همچون اتوباني ده بانده در اختيار هواپيماها و پهبادهاي اسرائيل بود. براي پاسخ به حملات آمريكا، بايد به خاك قطر، ديگر عضو امت اسلامي حمله كرد، كه ميزبانِ بزرگترين پايگاه نظامي آمريكا در منطقه است. در پي حمله ايران به پايگاه نظامي آمريكا در قطر، چند كشور عضو امت اسلامي بشدت اين حمله را محكوم كردند. دولت خودگردان فلسطين كه همه سختي ها و دردسرهاي فعلي ايران بخاطر حمايت از آنهاست، حمله اسراييل به ايران را محكوم نكرد اما حمله ايران به پايگاه آمريكا در قطر را جانانه محكوم كرد. پاكستان تنها عضو دارنده بمب اتمي امت اسلامي، در پي خبر اعلام حمايت آن كشور از ايران توسط يك مقام نظامي ايراني، بلافاصله تكذيبيه صادر کرد. دريغ از صدور يك اعلاميه آبكي سازمان كنفرانس كشورهاي اسلامي در محكوميت تجاوز اسراييل به ايران. دولت اسلامگراي تركيه ديگر عضو امت اسلامي صرفاً با يك محكوميت لفظي اسرائيل، حتماً طبق معمول ششدانگ حواسش به بهره برداري اقتصادي از وضعيت جنگي ايران بوده. وزير خارجه آمريكا افشا كرد، كشورهايي كه به ظاهر به ما اعتراض مي كنند، در خفا از ما بابت حمله به ايران تشكر مي كنند، بی تردید عمده این کشورهاي رياكار و منافق اعضای امت اسلامی هستند و بماند كه بيان تام و تمام اين قصه پُر غصه مثنوي هفتاد من كاغذ مي شود.
✅ در یک کلام، چه خوشمان بيايد و چه نيايد، امت عیسوی در قول و عمل محکم پشت امت يهودی قرار داشته و دارد، شايد بخشي از امت اسلامي در حد حرف همراه ايران باشد، اما در دل و عمل همراه امت يهودی و عیسوی است. ممکن است عده ای در نقد این نوشته، مدعی شوند که درست است دولتهای اسلامی با ما همراه نیستند اما ملتهای مسلمان قلبشان با ماست، خب، فرضاً که چنین باشد، این همراهی قلبی مسلمانان جهان در عمل تا بحال چه کمکی به ما کرده است؟ جواب، هیچ اندر هیچ.
✅ آيا با گرفتن اين درس بزرگ از جنگ اخير، پروژه متوهمانه تمركز بر امت اسلامي موهم به كناري گذاشته شده و منافع ملي در مرکز توجه نظام حکمرانی ما قرار می گیرد و شعار " هميشه اول ايران بزرگ " در اين سرزمين طنين انداز خواهد شد، يا در همچنان بر همان پاشنه سابق خواهد چرخيد؟ الله اعلم.
🔻اگر این یادداشت را می پسندید برای دیگران هم ارسال کنید !
🆔@gh_mosaddegh
⚠️این اتفاق فوق العاده مهم در روز چهارم جنگ جای توجه زیادی دارد، تروری که اگر موفق شده بود مثل حادثه های هفتم تیر و هشتم شهریور بود اما غافلگیر کننده تر، خوش شانسی یا معجزه هر طور که هر کسی تفسیرش کند ، دقیقا از این نقطه برنامه اسراییل برای فروپاشی کامل حکومت در مرحله اول جنگ به هم خورد... البته ماجرا ادامه خواهد داشت
گزارش خبرگزاری فارس از حمله اسرائیل به جلسه سران قوا
پیش از ظهر روز دوشنبه ۲۶ خرداد، در حالی که جلسه شورای عالی امنیت ملی با حضور روسای سه قوه و دیگر مقامات ارشد در طبقات زیرین یک ساختمان در غرب تهران در حال برگزاری بود، حمله آغاز شد.
مدل این حمله مشابه عملیات ترور شهید سید حسن نصرالله طراحی شده بود. مهاجمان با شلیک شش بمب یا موشک، ورودیها و خروجیهای ساختمان را هدف قرار دادند تا مسیرهای فرار را مسدود و جریان هوا را قطع کنند.
پس از انفجارها، برق طبقه قطع میشود، اما مسئولان با استفاده از یک دریچه اضطراری که از قبل پیشبینی شده بود، خود را به بیرون از ساختمان رساندند. برخی از مسئولان از جمله رئیسجمهور در حین خروج دچار جراحات مختصری در ناحیه پا شدند.
@BBToday/85118
@mostaghelonline
🌎 آیا زمان ساخت سلاح هستهای فرا نرسیده است؟
✍ عرفان علمشاهی
🔹 اندیشکده تهران
🌿 پنج دور گفتگوی ایران با آمریکا در سال 1404، حمله غافلگیرانه اسرائیل به خاک ایران و سپس بمباران تأسیسات هستهای توسط آمریکا به نظر میرسد دکترین هستهای ضمنی و غیراعلامی ایران مبنی بر ایجاد قابلیت ساخت سلاح هستهای بدون ساخت آن (وضعیت آستانهای) را زیر سؤال برده است.
🔹مذاکرات ایران با دولت جدید آمریکا نشان داد ایران نه تنها دیگر نمیتواند از نزدیکتر شدن به آستانه به عنوان اهرمی برای رفع تحریمها و کسب منفعت اقتصادی بهره ببرد بلکه عزم آمریکا برای برچیدن این برنامه با یا بدون توافق را نشان داده است. هدف قطعی و غیرقابل تغییر نابودی برنامه هستهای است و نزدیکبودن ایران به آستانه دیگر نمیتواند برای ایران بازدارندگی ایجاد کند. در مقابل عقبنشینی از سوی ایران نه تنها شکست بزرگی بعد از چند دهه سرمایهگذاری در برنامه هستهای محسوب میشود بلکه نمیتوان اطمینان داشت که باعث پیشروی آمریکا در سایر حوزهها و حتی حمله گسترده به ایران نشود.
راه ترمیم بازدارندگی
🔹علیرغم اینکه در جنگ 12روزه ایران به خوبی توانست حملات موشکی مداوم و موفقی به اسرائیل انجام دهد اما این جنگ ایراد اساسی راهبرد بازدارندگی ایران را نمایان کرد. ایران نتوانست با دو عملیات وعده صادق 1 و 2 مانع از وقوع جنگ شود و این یعنی شکست بازدارندگی.
🔹در مقابل بازیگری اتمی با توانمندی نظامی متعارف بیشتر که رویکردی بهشدت تهاجمی دارد، ایران دو گزینه پیش روی خود دارد : پا به پای اسرائیل آماده تصاعد تنش باشد و در ازای هر ضربه، ضربه قدرتمندتری وارد کند یا برای تضمین بقای خود، سلاح هستهای بسازد. تجربه گذشته نشان داد که ایران همچنان به کنترل تنش متعهد است اما در عین حال قصدی برای ساخت سلاح هستهای ندارد. به نظر میرسد این ایراد اصلی راهبرد بازدارندگی ایران باشد.
🔹ممکن است برخی معتقد باشند اکنون سلاح هستهای نمیتواند بازدارندگی ایران را ترمیم کند، چراکه ایران نمیتواند اراده استفاده از این سلاح را نشان دهد. باید گفت که عدم اراده کنونی برای تشدید تنش از سوی ایران، خود ناشی از نداشتن سلاح هستهای است. در صورتی که ایران سلاح هستهای داشته باشد، میتواند حملات را با ضربات شدیدتر پاسخ دهد.
آیا ایران توان ساخت سلاح دارد؟
🔹پس از بمباران سه تأسیسات مهم توسط آمریکا، ممکن است برخی ساخت سلاح هستهای را غیرواقعبینانه بخوانند. با این وجود، به نظر نمیرسد این گزینه برای ایران ناممکن شده باشد. طبق گزارش آژانس اطلاعات دفاع (DIA)، حمله آمریکا کمتر از شش ماه ساخت بمب را به تأخیر انداخته است. برخی نظیر ریچارد نفیو و دیوید آلبرایت معتقدند ایران سالها برای بازسازی تأسیسات خود زمان نیاز دارد. برخی دیگر، همچون جفری لوئیس باور دارند عملیات آمریکا ناموفق بوده است. دیگر متخصصین نیز هنوز با دیده تردید به نتایج عملیات مینگرند.
🔹به نظر میرسد ایران توانسته بخش اعظمی از اورانیوم 60% غنیشده را حفظ کند. برخی مدعی هستند که ممکن است ایران تأسیسات مخفی برای غنیسازی و فلزسازی اورانیوم داشته باشد. مورد دوم اهمیت بیشتری دارد، چراکه تبدیل گاز اورانیوم 90% غنیشده به فلز اورانیوم جزو مراحل پایانی ساخت سلاح محسوب میشود. تمامی این موارد حدس و گمان هستند و آنچه بیشتر بر آنها دامن میزند، سیاست ابهام هستهای ایران است.
آینده راهبرد ابهام هستهای
🔹تصویب قانون تعلیق همکاریهای ایران با آژانس به معنای اتخاذ راهبرد ابهام هستهای است. این اقدام از این جهت سودمند است که میتواند بدون طیکردن روند حقوقی چند ماهه خروج از انپیتی، ابهام را به سرعت ایجاد کند. کشورهایی همچون کره شمالی نیز از ابهام هستهای در دورهای کوتاه بهره بردند. اما ابهام هستهای به عنوان مرحلهای موقت تا ساخت سلاح هستهای مناسب است، نه به عنوان یک راهبرد دائمی و اصلی. در غیر این صورت، تنها بازی خطرناکی خواهد بود که هیچ منفعتی ندارد.
در هر صورت، به نظر میرسد کارآمدترین راه برای بقای ایران، سلاح هستهای باشد. از زمان آغاز عملیات طوفانالاقصی، عناصر بازدارندگی ایران آسیب دیده است. اکنون پنجره فرصت خوبی برای ایران باز شده تا سلاح هستهای را بسازد. انسجام اجتماعی در داخل بالا است؛ تقاضای مردم برای ساخت این سلاح رو به افزایش است؛ بازرسیهای آژانس تعلیق شده و ترامپ میتواند برای مدت کوتاهی با نابودی برنامه هستهای خودنمایی کند. آنچه ایران بیش از تواناییهای فنی نیاز دارد، یک تصمیم سیاسی است؛ با این حال به نظر میرسد هنوز تصمیم بر این نیست.
/channel/InstituteTehran
📽️فایل تصویری
✍️ دشمنی با آمریکا بجز ۴۶سال تیشه بر ریشه منافع ملی ایران وارد کردن دیگر چه حاصلی داشته؟
🔹سخنی به اغراق نرفته اگر گفته شود که ایدئولوژی "دشمنی با آمریکا" ظرف ۴۷ سال گذشته چگونه تیشه بر ریشه منافع ملی ایران زده. هستهای و مصیبتی که ظرف سه دهه گذشته، چه بابت هزینههای سنگین خود هستهای و چه غیرمستقیم از بابت تحریمها، بر کشور وارد کرده و هستی و نیستی کشور را بر باد داده بدون کمترین نفعی و دستاوردی برای کشور؛ آن همه سرمایهگذاری بینتیجه در سوریه و لبنان و عراق و یمن؛ اسرائیل را نابود میسازیم؛ جنگ ۱۲روزه و... صرفاً شماری از پیآمدهای ایدئولوژی "دشمنی با آمریکا" بوده. دیگر آمریکاستیزی و اسرائیل را نابود میکنیم، چه بلای بیشتری میبایستی بر سر منافع ملیمان بیاورد که قبول کنیم از اول هم به خطا رفته بودیم؟
🔺فایل کامل مصاحبه را در یوتیوب «دیدارنیوز» ببینید:
https://youtu.be/hMG5qzgv08k?si=kOzbZtD2wrZNnPVc
دقت فوقالعاده موشک ایرانی در انهدام مهمترین رادار آمریکا در پایگاه العدید قطر
پنتاگون اذعان کرد، یک موشک بالستیک به پایگاه هوایی العدید در قطر برخورد کرده است و افزود: "این ضربه حداقل آسیب به تجهیزات و سازه های موجود در پایه را وارد کرده است."
@EsfandiarKhodaee
🔵🔴 #اکبرمختاری در گفت و گو
با برنامه جهان امروز #شبکه_خبر (۱۴۰۴/۴/۱۹)
ادراک رهبران روسیه در سیاست خارجی بخصوص روسیه پوتین مبنی بر امپراتوری و تصرف سرزمینی است......
#جنگ_اکراین
@bestdiplomacy
🌎 یک پرده از جنگ ایران و اسرائیل که هیچ کس ندید
🔹پشت ظاهر جنگ ۱۲روزه، یک معماری پیچیده در حال اجرا بود.
🔹سیستمهای خودکار، حملات را شبیهسازی میکردند و تصمیمها توسط الگوریتمها گرفته میشد.
🔹اما در نقطه مقابل، ایران با فناوری ساده اما مؤثر، ساختارهای پیچیده را به چالش کشید.
🔹در این ویدئو، شما با ابعاد کمتر گفتهشدهای از نبرد آشنا میشوید، واقعیتی که آیندهی جنگ را بازتعریف میکند.
@EsfandiarKhodaee
🌎 جنگ ایران و اسرائیل و آینده مکانیسم ماشه
✍ علی محبی، اندیشکده تهران
@InstituteTehran
🔹با وقوع جنگ ۱۲ روزه میان ایران و اسرائیل، به نظر میرسد فصل تازه و تیرهتری در تعاملات و مذاکرات احتمالی میان ایران و اروپا پیرامون مسئله هستهای و مکانیسم ماشه آغاز شده است. اروپاییها با در اختیار داشتن اهرم مکانیسم ماشه، به دنبال افزایش فشار بر ایران هستند و رویکرد آنان دیگر محدود به کسب امتیازات هستهای نیست. از سوی دیگر، ایران نیز علاوه بر کاهش سطح اعتماد به اروپاییها، وارد دورهای از ابهام هستهای شده است که میتواند نشانهای از تمایل تهران به توسعه ظرفیتهای هستهای حساس تلقی شود. در چنین شرایطی، درک رویکردهای احتمالی ایران و اروپا در قبال مکانیسم ماشه و پیشبینی امکان فعالسازی یا عدم فعالسازی آن، اهمیت ویژهای دارد که در ادامه به آن پرداخته میشود.
رویکرد خصمانهتر اروپاییها
🔸اروپاییها در جریان این جنگ، واقعیت مواضع خود را آشکار ساختند و نشان دادند که اختلافشان با ایران محدود به مسئله هستهای نیست؛ بلکه با طرح ادعاهایی، مذاکرات را فراتر از این حوزه و شامل موضوعاتی همچون توان موشکی ایران و سرنوشت اتباع بازداشتشده خود در ایران کردهاند. اروپاییها اکنون ایران را در موضع ضعف میبینند و در پی کسب امتیازات بیشتری از تهران هستند. به همین دلیل، تهدید آنها درباره فعالسازی مکانیسم ماشه جدیتر شده است. گرچه ایران با اخراج بازرسان آژانس انرژی اتمی و تهدید به خروج از معاهده NPT گزینههای خود را در مذاکرات نشان داده است، اما با توجه به اینکه تروئیکای اروپایی دیگر صرفاً موضوع هستهای مسئلهشان نیست و فشار لابیهای ضدایرانی و اسرائیلی بر آنان شدت یافته، احتمال افزایش تنش و تمایل جدی به فعالسازی مکانیسم ماشه جهت همافزایی با فشار نظامی آمریکا و اسرائیل بر ایران افزایش یافته است.
توافق یا عدم توافق ایران با آمریکا و مکانیسم ماشه
🔸اروپاییها تلاش دارند با بهرهگیری از مکانیسم ماشه، جایگاه خود را در موضوع هستهای ایران احیا کنند، اما آنها برخلاف دور اول ترامپ که مانع از فعال شدن این مکانیسم از سوی آمریکا شدند این بار پیرو آمریکا خواهند بود. در صورت توافق آمریکا و ایران، بسیار بعید است اروپا مکانیسم ماشه را فعال سازد. هرچند فعالسازی این مکانیسم میتواند پیامدهای اقتصادی و اجتماعی شدیدی برای ایران به همراه داشته باشد، اما فشار و ضربه اقتصادی متقابلی نیز بر اروپا وارد خواهد کرد. با این حال، به دلیل وابستگی سیاسی اروپا به آمریکا، در صورتی که ایران به توافقی با واشنگتن نرسد، اروپاییها با هماهنگی کامل با آمریکا مکانیسم ماشه را فعال خواهند کرد.
💢واکنش ایران
🔸در پی جنگ، ایران با تعلیق بازرسیهای آژانس، پیامی قاطع به اروپا ارسال کرد مبنی بر اینکه در صورت فعالسازی مکانیسم ماشه، قطعاً از معاهده NPT خارج خواهد شد. در عین حال، تهران تلاش کرده مسیر دیپلماسی را حفظ کند تا از فعالسازی این مکانیسم جلوگیری شود، اما همزمان بر مواضع خود پایبند مانده و اعلام کرده حاضر به ارائه امتیازات غیرمنطقی و فراتر از حوزه هستهای برای ممانعت از فعالسازی نیست. در نتیجه، ایران ضمن حفظ فضای دیپلماسی، به دنبال ایجاد تعادلی میان مواضع قاطع و حفظ امکان مذاکره است؛ رویکردی که مستلزم بهرهگیری از ترکیبی هوشمندانه از فشار و تعامل یا همان چماق و هویج میباشد. در صورتی هم که مکانیسم ماشه فعال شود، ایران طبیعتا چارهای جز خروج از معاده NPT نخواهد داشت و تنشهای جدیتری در خصوص هستهای پیش خواهد آمد.
💢جمعبندی
احتمال فعالسازی مکانیسم ماشه از سوی اروپا پس از جنگ ۱۲ روزه به دلیل تصور تضعیف ایران و هزینه نسبتاً پایین این اقدام، افزایش یافته است. اگرچه، رویکرد ابهامآمیز ایران در حوزه هستهای، ظن اروپا را نیز به تلاش تهران برای ساخت بمب اتم را تقویت کرده اما انگیزه اصلی آنها مهار ایران در چارچوب برنامه آمریکایی-اسرائیلی برای نظم جدید در غرب آسیا است. تنها دستیابی به توافقی میان ایران و آمریکا یا توافقی میان ایران و اروپا مبتنی بر رویکرد ترکیبی فشار و تعامل میتواند به طور قطعی مانع فعالسازی مکانیسم ماشه شود. از این رو، رویکرد دیپلماتیک ایران در ماههای باقیمانده تا موعد احتمالی فعالسازی مکانیسم ماشه، نقشی تعیینکننده و سرنوشتساز ایفا خواهد کرد.
t.me/EsfandiarKhodaee
هفت نکته پزشکیان رئیس جمهور ایران که شایسته توجه و تامل پرزیدنت ترامپ است
حسین موسویان
پزشکیان در مصاحبه با تاکر کارلسون گفت:
۱- ایران به هیچ وجه از تلاش برای ترور ترامپ حمایت نکرده ؛ این در واقع چیزی است که نتانیاهو می خواهد القا کند. اسرائیل قصد ترور من را داشت اما موفق نشد.
۲-ایران هیچگاه در گذشته، حال و آینده دنبال سلاح هستهای نبوده. این موضوع هم با فتوای رهبر معظم انقلاب که ساخت و استفاده از سلاح هستهای را حرام اعلام کردهاند، کاملاً مشخص است.
۳- وقتی در ایران می گویند مرگ بر آمریکا، منظورشان مردم و مقامات این کشور نیست، منظورشان مرگ بر کشتار و جنایت است.
۴- میتوانستیم خیلی راحت با گفتگو مشکلاتمان را حل کنیم. چارچوب گفتگوها میتواند بر اساس قوانین بینالمللی و حقوق کشورها باشد. ما هیچ خواستهای جز احترام به قوانین بینالمللی نداشتهایم و نداریم.
۵- نتانیاهو منطقه را دچار آشوب کرده و تلاش کرده گفتگوی ما را مختل کند. ما بهدنبال صلح هستیم.
۶- مقام رهبری ایران تاکید کرده که هیچ مانعی برای سرمایهگذاری شرکتهای آمریکایی در ایران وجود ندارد.
۷- اسرائیل نمیخواهد صلح در منطقه برقرار شود. آمریکا میتواند منطقه را به سوی صلح هدایت کند یا گرفتار جنگهای بیپایان شود که نتانیاهو میخواهد. انتخاب با رئیسجمهور آمریکاست.
t.me/EsfandiarKhodaee
🌎 نحوه طبخ مرغ هایی که یک پا دارند!
✍️حامد پاک طینت
@Iran_economy_online
مرغش یک پا داشت.
مائو به لجاجت شهره بود؛
او باور داشت گنجشک ها دزد غله هستند، دانه ها را می خورند و باعث کاهش برداشت محصول می شوند، مردم را موظف کرد برای نابودی گنجشکها بسیج شوند، مردم با قابلمه و ماهی تابه به جان گنجشکها افتادند؛ لانه ها را تخریب کردند، تخم ها را شکستند، جوجه ها را کشتند؛
اما گنجشکها فقط دانه نمی خوردند آنها حشره خوار هم بودند؛ جمعیت ملخ ها و حشرات شهرها را در نوردید، آفات، مزارع را به نابودی مطلق کشاند، و قحطی مهمان مردم چین شد.
او اما می گفت به قله رسیده ایم.
در سالهای ۱۹۵۸ تا ۱۹۶۲ با عنوان صنعتی شدن، دهقانان را مجبور به فولادسازی کرد، ۳۰ تا ۴۵ میلیون نفر از قحطی مردند. بعد از مرگ مائو چین با اقتصاد ورشکسته، قحطی و بی اعتمادی عمومی مواجه بود. حزب کمونیست می توانست ساختار کاملا بسته خود را حفظ کند اما شیائوپینگ با انعطاف پذیری خیره کننده، اصلاحاتی تدریجی و متعادل را آغاز کرد. او اجازه فعالیت بخش خصوصی واقعی و خارج از دایره دولت را در چین کلید زد، برای سرمایه گذار خارجی که تا قبل از این جاسوس پندار می شد فرش قرمز پهن کرد، مناطق آزاد تجاری راه انداخت و از همه مهمتر با دنیا بویژه با غرب ارتباط نرمال برقرار کرد. او اقتصاد را اولویت قرار داد تا بسیاری از اصول ایدئولوژیک مارکسیست کم رنگ شود، شعارها جای خود را با اقتصاد عوض کرد و نتیجه اش خروج ۸۰۰ میلیون نفر از فقر مطلق در این کشور بود، چین با یک خط فکری جدید و انعطاف، دومین اقتصاد بزرگ دنیا شد و با بیش از ۸% رشد اقتصادی سالانه برای چهار دهه متوالی جهان را انگشت بدهان گذاشت. این معجزه انعطاف پذیری است
مرغش یک پا نداشت؛
ماندلا!
دهه ها حاکمیت اقلیت سفیدپوست با سیستم آپارتاید در آفریقای جنوبی باعث نفرت گسترده، خشونت و انزوای بین المللی شده بود.نلسون ماندلا پس از آزادی، بجای انتقام جویی، راه آشتی و انعطاف پذیری در رهبری سیاسی را برگزید. او تشکیل دولت و وحدت ملی را بجای تصفیه سیاسی گسترده انتخاب کرد، دادگاههای اعدام و انتقام را تعطیل و جای آن کمیسیون حقیقت و آشتی بنا کرد، شعارهای تفرقه افکنانه و دو دستگی و چند شقه کردن جامعه را به پیامهای وحدت آفرین و انسجام داخلی تغییر داد. و او توانست.
او با معجزه انعطاف پذیری جایگاه بین المللی آفریقای جنوبی را در جهان زبانزد کرد، تحریم ها را لغو کرد، یک دموکراسی چند نژادی و چند فکری شکل داد و بعنوان یک آزادی خواه این کشور را بدون جنگ داخلی به سلامت عبور داد.
دو روز پیش موضوعی تحت عنوان "قدرت انعطاف پذیری" را مطرح کردم که در شرایط بحرانی چقدر برای یک سازمان حیاتی و تعیین کننده است و حتی دو مورد مثال از شرکتهای ایرانی که یکی منعطف و پیروز و دیگری غیر منعطف و بازنده بود را بعنوان مثال بررسی کردیم
نظام ها نیز اگر نتوانند خود را با واقعیت های اجتماعی، اقتصادی و بین المللی منطبق کنند و بر ادامه ساختارهای قدیمی و ناکارآمد یا نگرشهای قبلی خود اصرار ورزند عاقبت متفاوتی در انتظارشان نیست
آغاز بهار عربی مردم سوریه درخواستهایی حداقلی برای اصلاحات، مبارزه با فساد و آزادی بیان داشتند اما حکمرانی بدون کوچکترین نشانه ای از انعطاف، اصلاح در ساختار را نپذیرفت و در ابعاد بین المللی هم به هیچ مصالحه و یا توافقی نائل نشد. انزوا، تحریم های سنگین و وابستگی شدید به روسیه و ایران از عواقب مسیری بود که پیمود؛ ۵۰۰.۰۰۰ نفر در این مسیر جان خود را از دست دادند و بیش از ۱۰ میلیون نفر مهاجر یا آواره شدند و در نهایت حاکمیت فرو پاشید
شوروی در دهه ۱۹۷۰ به بحران اقتصادی، نارضایتی اجتماعی و رقابت شدید تسلیحاتی با آمریکا مشغول بود؛ ساختار سیاسی آن بسته و غیرقابل اصلاح بود. یک حزب واحد، اقتصادی کاملا دولتی و سرکوب رسانه ها وضعیت زمانه بود. اصرار بر اقتصاد با فرماندهی دولت، انکار ناکارآمدی، محدود کردن آزادی ها، بی توجهی به نارضایتی در جمهوری های عضو، نشانه های بارزی از عدم انعطاف پذیری شوروی بود؛ در نهایت شوروی ابرقدرتی خود را واگذار کرد، بحران اقتصادی در دهه ۹۰ این مملکت را به روز سیاه نشاند، ۱۵ استان یا جمهوری از این کشور جدا و مستقل شدند و در سال ۱۹۹۱ به فروپاشی کامل نائل شد!
شاه ایران نیز در دهه ۵۰ چنین کرد. مرغ او هم یک پا داشت؛ و زمانی فهمید مرغش می تواند دو پا داشته باشد که دیر شده بود. او با انعطاف پذیری دیرهنگام و تاخیر در پاسخ به فشار برای اصلاحات در نهایت نظامش را واگذار و ایران شاهد انحلال کامل سلطنت پس از ۲۵۰۰ سال شد.
در سیاست، داشتن دو پا برای مرغ شرط بقاست و سیاستمدارانی که نتوانند با مردم، زمانه و واقعیت ها سازگار شوند ناگزیر به بی رحمانه ترین وجه کباب می شوند!
t.me/EsfandiarKhodaee
مکانیسم ماشه کاغذپاره است یا توپخانه پر از گلوله؟
esfandiarkhodaee?si=zBbsdDUx63tyrjLx" rel="nofollow">https://youtube.com/@esfandiarkhodaee?si=zBbsdDUx63tyrjLx
لینک در یوتیوب👆
اگر در یوتیوب حضور دارید، ما را هم دنبال کنید:
youtube.com/@esfandiarkhodaee
با تشکر 🙏
🌎 واشنگتن: انتظار داریم تهران آغازگر مذاکرات تازه باشد
🔹سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در اظهاراتی ادعا کرد: ایالات متحده انتظار دارد که ابتکار عمل برای از سرگیری مذاکرات در مورد برنامه هستهای ایران از سوی تهران مطرح شود. ترامپ از ایران انتظار دارد که مذاکرات را آغاز کند.
@EsfandiarKhodaee
🔺مسعود بهنود، تهیهکننده و سردبیر سابق BBC: مردان باغیرت سپاهی و ارتشی که وارد جنگ شدند بسیار بیشتر از توقعها عمل کردند
🔹حق این است که از آنها یاد کنیم و واقعا بیش از آن چیزی ظاهر شدند که اسرائیل و آمریکا فکرش را میکردند؛ واقعا غیر قابل تصور بود.
@TeleTabnak
🌎 مکانیسم ماشه:
همه آنچه که باید بدانید
✍ پوریا بختیاری
🔹 اکوتوپیا
@pouriabakhtiari
🌿 اخیرا العربیه مدعی شد صدراعظم آلمان قصد دارد درخواست فعالسازی مکانیسم ماشه را به شورای امنیت بدهد؛ اما با وجود گذشت ساعتها از انتشار این ادعا، هیچ خبرگزاری معتبر انگلیسی یا عربی، این خبر را تایید نکرد. وزارت خارجه آلمان هم این خبر را تکذیب کرد و ایران هم آن را جعلی خواند.
🔵مکانیسم ماشه یعنی چی؟
🔴مکانیسم ماشه یا اسنپبک، بندی در توافق هستهای برجام است که اگر ایران تعهداتش را نفض کند، تحریمهای بینالمللی بدون رایگیری مجدد، خودکار برمیگردد.
🔵چرا اسمش ماشه است؟
🔴تصور کن همهچی آمادهاست، فقط کافیه یکی ماشه رو بکشه تا همه تحریمها فورا فعال بشن؛ بدون بحث و مذاکره دوباره!
🔵روند فعالسازی مکانیسم ماشه
🔴هریک از کشورهای عضو برجام (آلمان، فرانسه، انگلیس و ...) اگر ایران را ناقض بدانند میتوانند درخواست فعالسازی بدهند؛ فرآیند به شورای امنیت میرود و اگر ظرف 30 روز قطعنامهای برای ادامه لغو تحریمها تصویب نشود، همه تحریمها خودکار برمیگردند.
🔵با فعالسازی ماشه چه میشود؟
• قطع کامل دسترسی ایران به بازارهای جهانی
• فشار اقتصادی شدید(ریال در خطر سقوط)
• انزوای سیاسی حتی از سوی متحدان
• باز شدن راه اقدامات نظامی و امنیتی
🔵فرق مکانیسم ماشه با تحریم آمریکا؟
🔴تحریمهای آمریکا را بعضی کشورها رعایت نمیکنند؛ اما با فعالسازی این مکانیسم رعایت تحریم برای همه کشورها الزامی میشود.
بنابراین حتی چین و روسیه هم باید تبعیت کنند.
🔵مکانسیم ماشه تا کی روی میز است؟
🔴براساس قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل، مکانیسم ماشه و برخی مفاد مهم برجام تا اواخر مهر 1404 (اکتبر 2025) اعتبار دارد. یعنی تا این تاریخ، اگر کشوری بخواهد ماشه را فعال کند، میتواند طبق همیت قوانین فعلی اقدام کند.
❌اما نکته مهم:
🔴بعد از مهر 1404، همهچیز به تصمیمگیریهای جدید بستگی دارد:
شاید توافق جدیدی جایگزین شود
شاید این بند تغییر کند یا تمدید شود
شاید حتی مکانیسم ماشه برای همیشه حذف یا فراموش شود
🔵مکانیسم ماشه، تهدید واقعی یا بازی خبری؟
🔴این روزها دوباره اسم مکانیسم ماشه سر زبانهاست و بعضی رسانهها خبرهای تاییدنشده و شایعه منتشر میکنند.
درسته که این ابزار مثل یک سایه بالای سر ایران هست و ریسک فعال شدنش جدی است اما تا الان هیچ خبر رسمی یا اقدام عملی برای فعالسازی آن منتشر نشده و حتی خبرهای اخیر هم توسط منابع رسمی تکذیب شدند.
🔴تا مهر 1404، امکان استفاده از مکانیسم ماشه وجود دارد و باید این تهدید را جدی گرفت اما واقعیت این است که فعلا در حد حرف و فشار رسانهای باقی مانده و آینده آن به تصمیمهای سیاسی و مذاکرات بعدی بستگی دارد.
t.me/EsfandiarKhodaee
شعار مرگ بر آمریکا را آقای منتظری در سال ۶۱-۶۲ درست کرد. گفت آمریکا فراموش شده است و الا این[شعار] هم [در کار] نبود.
اکسیوس: پوتین در مناقشه با ایران از اسرائیل حمایت میکند
بر اساس گزارش Axios، ولادیمیر پوتین رئیسجمهور روسیه به ترامپ، ماکرون و مقامات ایرانی گفته است که از توافقی هستهای حمایت میکند که غنیسازی اورانیوم در ایران را ممنوع میکند، با وجود اینکه بهصورت علنی از حق تهران برای غنیسازی حمایت کرده بود.
همچنین رئیسجمهور روسیه به مقامات اسرائیلی گفته است که از ممنوعیت کامل برنامه غنیسازی هستهای ایران حمایت میکند.
@EsfandiarKhodaee
نخونده امضا کردن به روایت تصویر😢
وقتی که ترامپ رئیسجمهور صربستان را غافلگیر میکند برای انتقال سفارت به اورشلیم (بیتالمقدس)
@EsfandiarKhodaee
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی
ترامپ: بمباران ايران شبیه بمباران اتمی به ژاپن بود/ زیباکلام: مرگ بر آمریکا جزو آرمانهای انقلاب نبود/ بحران اقتصادی گریبانگیر رسانههای مستقل
این صد و هفتمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی میشود.
دیدارنیوز _ اتاق خبر: درود بر شما بینندگان و همراهان عزیز دیدارنیوز. اینجا استودیوی تلویزیونی دیدارنیوز و من، محمدرضا حیاتی با یک مجله خبری دیگر در خدمت شما هستم.
در این برنامه میبینید و میشنوید:
۱- ترامپ بمباران ایران را به بمباران اتمی ژاپن تشبیه کرد
۲- تعلیق همکاری ایران با آژانس بین المللی انرژی اتمی مغایر با منافع ملی است
۳- بحران اقتصادی گریبانگیر رسانههای مستقل، اخراج و تعدیل روزنامه نگاران بخاطر مشکلات مالی
۴- انتخاب با آمریکاست؛ صلح یا جنگهای بیپایان
✅ برای مشاهده روی لینک زیر کلیک کنید
youtube.com/watch?v=hMG5qzgv08k
🔵 این برنامه در سایت دیدارنیوز
🔵 @didarnews1
🔵 @didarnewsir
🔹 اسفندیار خدایی در گفت و گو با مجله تحلیلی خبری دیدارنیوز:
🔹اسرائیل به دنبال این است که بعد از ضرباتی که در جنگ دوازده روزه به ما وارد کرد با فعال کردن مکانیزم ماشه آن را تکمیل کند
✅ برای مشاهده روی لینک زیر کلیک کنید
youtube.com/watch?v=hMG5qzgv08k
#دیدار_نیوز
didarnews.ir
@didarnews1| @didarnewsir
🌎 نتانیاهو در اندیشه مرحله بعد دشمنئ با ایران
✍ علی موسوی خلخالی
🌿 سفر بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل به واشینگتن که قرار است حداقل پنج روز به طول انجامد را نمیتوان سفری ساده و منطبق بر روابط دو جانبه تل آویو – واشینگتن دانست. بهویژه که موضوع ایران و جنگ ۱۲ روزه اگر نگوییم اصلی، یکی از اصلیترین اهداف این سفر است.
🌿 بخشی از اخباری که درباره سفر نتانیاهو منتشر میشوند، رسمی است و خبری میشود و احتمالا بسیاری از جنبههای دیگر سفر او غیررسمی و غیرعلنی باقی میمانند که عموما اتفاقات آتی، محتوای آن را فاش خواهند کرد.
درباره ایران این گونه به نظر میرسد که نتانیاهو قصد دارد برنامه خود علیه جمهوری اسلامی ایران را همچنان پیگیری کند. برخی منابع خبری گزارش میدهند که نتانیاهو در این سفر میخواهد مجوز دوباره حمله به ایران را از او بگیرد.
🌿 در همین رابطه منابع اسرائیلی به اکسیوس گفتهاند که نتانیاهو به دنبال بحث برسر شرایطی است که میتواند حملات نظامی جدید علیه تأسیسات هستهای ایران را توجیه کند. او به بهانه اینکه ایران برای خارج کردن اورانیوم با غنای بالا از تأسیسات آسیبدیده در فردو، نطنز یا اصفهان تلاش میکند یا به بهانه تلاش تهران برای بازسازی برنامه هستهای یا سایر زیرساختهای هستهای، مجوز حمله دوباره به ایران را بگیرد.
🌿 ران درمر، مشاور ارشد نتانیاهو و وزیر امور راهبردی اسرائیل، نقش کلیدی در این مذاکرات ایفا کرده است. او قبل از اینکه نتانیاهو به واشینگتن سفر کند، جلسات محرمانهای را با مقامات ارشد آمریکایی از جمله جیدی ونس، معاون رئیسجمهوری، مارکو روبیو، وزیر امور خارجه آمریکا و استیو ویتکاف، فرستاده ویژه کاخ سفید، داشته است.
🌿 درمر در این دیدارها بر نگرانیهای اسرائیل درباره ذخایر اورانیوم غنیشده ایران، بهویژه حدود ۴۰۰ کیلوگرم اورانیوم با غنای ۶۰ درصد، تأکید کرده است. از نظر او به عنوان نماینده دولت اسرائیل این ذخایر اورانیوم میتوانند تهدیدی جدی محسوب شوند.
🌿 نتانیاهو وقتی که به واشینگتن رسید با ترامپ در برابر تصویری ایستاد که از او بعد از ترور نافرجامش در جریان کارزار تبلیغات انتخاباتیاش در کاخ سفید نصب شده است. نخستوزیر اسرائیل سعی دارد دائما در گوش رئیس جمهوری خودشیفته امریکا بخواند که ایران پشت حادثه ترور او بوده و او حق دارد که از ایران بابت این کار انتقام بگیرد. او انتقام را در جنگ و حمله نظامی با ایران میبیند و دائما او را برای انجام این کار تحریک میکند؛ سوء استفاده از یک حادثه اثبات نشده، صرفا برای رسیدن به منافع شخصی.
🔹 اختلاف یا فریب
در این میان خبرگزاری رویترز گزارش داده است که با وجود نمایش اتحاد میان دونالد ترامپ، رئیسجمهوری امریکا و بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، پس از حملات به تأسیسات هستهای ایران، منابع دیپلماتیک میگویند که واشینگتن و تلآویو در مورد «پایانبندی» بحران ایران اختلاف نظر دارند.
🌿 بنا به گزارش رویترز، ترامپ بهدنبال دیپلماسی محدود است تا فقط از دستیابی ایران به سلاح هستهای مانع شود، در حالیکه نتانیاهو استفاده مجدد از زور را خواهان است و قصد دارد تهران را حتی تا حد فروپاشی نظام، به ترک برنامه غنیسازی وادار کند. به گفته این خبرگزاری، نخستوزیر رژیم صهیونیستی «از آغاز مجدد مذاکرات هستهای امریکا با ایران در نروژ خشمگین است، و نگران دادن «تنفس مصنوعی» اقتصادی و سیاسی به جمهوری اسلامی است».
🌿 ترامپ قبل از ضیافت شام خود با نتانیاهو به خبرنگاران گفت که به زودی استیو ویتکاف با نمایندگان ایران ملاقات میکند و امیدوار است این بار با ایرانیها به توافق برسد. او گفت: «زمان مذاکرات بعدی با ایران مشخص شده است. ایران ضربات سهمگینی تحمل کرده است. همه تأسیسات هستهای ایران نابود شدهاند.» او در پاسخ به سوالی درباره حمله دوباره آمریکا به ایران مدعی شد: «امیدوارم مجبور نشویم چنین کاری کنیم. ایران خواستار مذاکره و توافق است. در مقایسه با دو هفته پیش موضع ایران بسیار تغییر کرده است. بهزودی درباره مذاکرات تازه با ایران...👇
لینک متن کامل مقاله
@EsfandiarKhodaee
📽️ نتانیاهو نامه انتخاب نامزد صلح نوبل را به ترامپ تحویل داد!
در جریان ضیافت شام کاخ سفید، نتانیاهو نامهای را که برای کمیته جایزه صلح نوبل ارسال کرده بود و در آن ترامپ را به خاطر تلاشهایش برای صلح نامزد کرده بود، به رئیس جمهور آمریکا تحویل داد!
وی خطاب به ترامپ گفت: «سراسر جهان به رهبری شما چشم دوخته است. در خاورمیانه فرصتهای بسیاری برای ما وجود دارد. آمریکا و اسرائیل با یکدیگر تیم فوقالعادهای هستند و میتوانند اقدامات بسیاری انجام دهند. شما درحال ایجاد صلح هستید.»
نتانیاهو با اشاره به خواسته ترامپ برای دریافت جایزه صلح نوبل، گفت: «میخواهم به شما، نامه ارسال شده خود به کمیته جایزه صلح نوبل را تقدیم کنم. شما لایق این جایزه هستید.»
@EsfandiarKhodaee
🌎 نتانیاهو: بدون حمایت ترامپ رهبر بزرگ جهان آزاد، نمیتوانستیم
نتانیاهو در مصاحبه با فاکسنیوز: بدون حضور رهبر بزرگ جهان آزاد یعنی رئیس جمهور ترامپ، در ایران به پیروزی نمیرسیدم. ما ایران و محور آن را شکست دادیم و خاورمیانه اکنون پس از جنگ ۱۲ روزه متفاوت است.
ایران یک سال فرصت داشت تا بیش از یک بمب هستهای بسازد. رئیس جمهور ترامپ عاقلانه از زور علیه ایران استفاده کرد و پس از این حمله ما نتایج صلحآمیز زیادی برای استفاده داریم.
اطلاعات ما نشان میدهد که اورانیوم غنیشده ایران در زیر زمین دفن شده است و هیچ نشانهای برای اثبات خلاف آن وجود ندارد. من باور ندارم که ایران در حال حاضر توانایی هستهای داشته باشد و به خوبی میداند که اگر سعی کند به برنامه هستهای بازگردد، ممکن است آنچه اتفاق افتاد را تکرار کنیم.
نخست وزیر اسرائیل بدون اشاره به حملات سایبری و اطلاعاتی به زیرساختهای این رژیم که از سوی محافل داخلی این رژیم هم تأیید شده است، مدعی شد: اسرائیل اکنون یکی از دو قدرت جهانی در امنیت سایبری است و ما به لطف مغزها و ابتکار عمل خود از چین پیشی خواهیم گرفت.
@EsfandiarKhodaee
🌎 چرا چین و روسیه روز جنگ ایران را تنها گذاشتند
✍ ادوارد وونگ
🔹 نیویورکتایمز
🌿 برخی مقامات آمریکایی درباره «محور چین - روسیه - ایران و کره شمالی» سخن میگفتند، اما جنگ آمریکا و اسرائیل با ایران، محدودیتهای این ایده را برملا کرد.
🌿 زمانی که روسیه در جنگ با اوکراین از چین، کره شمالی و ایران کمک خواست، برخی مقامات آمریکایی و بریتانیایی از «محوری جدید» سخن به میان آوردند.
به نظر میرسید این چهار کشور با اقتدارگرایی و دشمنی مشترک با ایالات متحده و متحدانش به یکدیگر پیوند خوردهاند. اما فروش پهپادها و موشکهای بالستیک ایران به روسیه برای جنگ، و همچنین نفتی که به چین ارسال شد، وقتی لازم بود نتیجه نداد؛ همین امر تردیدهایی را درباره همبستگی این کشورها برانگیخت.
هیچیک از سه کشور دیگر (چین، روسیه و کره شمالی) در جریان جنگ ایران با اسرائیل یا بمباران سایتهای هستهای ایران توسط نیروهای آمریکایی، به سرعت برای کمک به ایران وارد عمل نشدند. چین و روسیه که بهمراتب قدرتمندترین کشورهای این جمع هستند، صرفاً محکومیتهای کلیشهای علیه اقدامات آمریکا صادر کردند و هیچ اقدام مادی برای کمک به ایران انجام ندادند.
الکساندر گابویف، مدیر مرکز روسیه و اوراسیا در بنیاد کارنگی گفت:
«واقعیت این جنگ نشان داد که روسیه و چین برای نجات ایران شتاب نکردند. این مسئله، محدودیتهای ایدهی کل "محور" را آشکار میکند.»
به گفته گابوف «هر یک از این کشورها بهشدت خودمحورند و نمیخواهند درگیر جنگهای دیگران شوند. اینها جنگها و درگیریهای کاملاً متفاوتیاند. این کشورها لزوماً ساختارها، ارزشها و پیوندهای نهادی مشترکی ندارند، برخلاف آمریکا و متحدانش.»
هر چهار کشور دارای نظامهای اقتدارگرا هستند و دشمنی با آمریکا را در دل دارند؛ کشوری که به طور سنتی سعی کرده این کشورها را تضعیف و مشروعیتشان را زیر سؤال ببرد. آنها همچنین برخی روابط استراتژیک دارند و از طریق تجارت و تبادل فناوری تسلیحاتی، تحریمهای اقتصادی تحت رهبری آمریکا را تضعیف کردهاند.
مایکل کیمِج، استاد تاریخ در دانشگاه کاتولیک آمریکا و مقام پیشین وزارت خارجه، که کتابی درباره جنگ اوکراین نوشته، گفت:
«بله، احتمالاً هماهنگی اندکی بین چین، کره شمالی، ایران و روسیه وجود دارد — به این معنا که با هم گفتوگو میکنند و از یک سری ناکامیهای مشابه در برابر آمریکا یا غرب رنج میبرند.» «اما این هماهنگی خیلی معنیدار...👇
لینک متن کامل مقاله