ir_azariha | Unsorted

Telegram-канал ir_azariha - آذری‌ها |Azariha

10565

📌وب سایت خبری-تحلیلی آذری‌ها اخبار و تحلیل های آذربایجان و ایران 🌲تاسیس: ۱۳۹۱ سایت و شبکه های اجتماعی: 🌐www.Azariha.org 🔗 twitter.com/Azariha_org ✓https://instagram.com/azariha_org همیاری 👇 https://t.me/Azariha_mali

Subscribe to a channel

آذری‌ها |Azariha

▪️دو دقیقه و بیست ثانیه، شنونده‌ی شکوهی محض باشید



▫️از ماندگارترین آثار حسین علیزاده آلبوم "نینوا" است که به دلیل حزین بودن، قطعات مختلف آن در ایام سوگواری به خصوص عاشورا از رسانه‌ها پخش می‌شود به‌طوریکه با عزاداری محرم عجین شده است.

▫️قطعه مشهور "نغمه" را از این آلبوم، که توسط ارکستر سمفونیک تهران به رهبری شهرداد روحانی اجرا شده، ببینید.


🆔️ @Ir_Azariha

Читать полностью…

آذری‌ها |Azariha

مداح غیور اردبیلی در پاسخ به دشمنان ایران:

نمی‌دانند ما سر می‌دهیم اما یک وجب از خاک ایران را نمی‌دهیم/یک نادان (رجب) گفت مشتاق خاک تبریزم/نمی‌داند که حتی تب تبریز را هم به او نمی‌دهیم/ این‌ها «الهام‌» شیطان است/ قسم به خون ستارخان،حتی یک وجب از خاک آذربایجان را به تو نمیدهیم


🆔 @IR_Azariha

Читать полностью…

آذری‌ها |Azariha

⛔️فایننشال تایمز: جنگ بعدی میان ترکیه و اسرائیل خواهد بود!


تنش‌ها بین ترکیه و اسرائیل به سرعت در حال افزایش است و می‌تواند به رویارویی آشکار منجر شود.

به گزارش فایننشال تایمز، جنگ ۱۲ روزه اسرائیل علیه ایران، توازن منطقه‌ای را تغییر داده و ترکیه را نگران نفوذ رو به رشد اسرائیل کرده است.

هاکان فیدان، وزیر امور خارجه ترکیه، گفت: «مشکل فلسطینی‌ها، لبنانی‌ها یا ایرانی‌ها نیستند - مشکل اسرائیل است.»

در اسرائیل، نگرانی‌ها در مورد نقش ترکیه رو به افزایش است، به طوری که برخی از مقامات امنیتی می‌گویند آنکارا می‌تواند در آینده تهدیدی بزرگتر از ایران باشد.
اسرائیل در حال افزایش همکاری خود با نیروهای کرد در سوریه است که ترکیه آنها را دشمن می‌داند.

روابط دیپلماتیک بین دو کشور عملاً متوقف شده است، در حالی که ایالات متحده با چالش حفظ صلح بین دو متحد مهم خود روبرو است.


🆔️ @Ir_Azariha

Читать полностью…

آذری‌ها |Azariha

▪️بزرگترین بازار مسقف جهان در عزای حسین(ع)
 
آئین عزاداری بازار تبریز از باشکوه‌ترین و قدیمی‌ترین مراسم‌های شهر تبریز است که از روز هشتم محرم آغاز شده و تا دوازدهم ماه محرم ادامه می‌یابد.


🆔 @Ir_Azariha

Читать полностью…

آذری‌ها |Azariha

❤️۱۳ تیر روز ملی دماوند❤️

در کمتر جایی از جهان می توان سراغ گرفت که نام کوهی هزاران سال نماد و امید پایداری یک ملت باشد.
این ویژگی را تنها در دماوند کوه می توان یافت؛ نامی که از هزاران سال پیش در هر گوشه از ایران که بر زبان رانده شود، درخشش امید و غرور را در چشم ایرانیان می نشاند.…



🆔️ @Ir_Azariha

Читать полностью…

آذری‌ها |Azariha

روسای جمهور ازبکستان و باکو به زبان روسی با همدیگر حرف می‌زنند. چرا!؟ چون زبان همدیگر را نمی‌فهمند! هیچ پروژه یهودی در دنیا به اندازه پان‌ترکیسم موفق نبوده. چون مقداری دروغ و اوهام را حقیقت پنداشتند و با یک فراموش تاریخی تحمیق و استحمار شدند و نادانسته به منافع استعمار خدمت کردند.

🆔 @IR_Azariha

Читать полностью…

آذری‌ها |Azariha

⛔️شکنجه و آزار دانشجوهای روس در باکو توسط رژیم علیف


▪️حکومت علیف، در واکنش به دستگیری باندهای تبهکار باکویی در روسیه، اقدام به بازداشت و ضرب و شتم دانشجوهای روس در باکو کرده است.



🆔️ @Ir_AZariha

Читать полностью…

آذری‌ها |Azariha

۸ تبعه غیرمجاز افغان در تبریز جمع‌آوری شدند


هشت تبعه افغان که به صورت غیرمجاز وارد شهرستان شده بودند شناسایی و جمع‌آوری شدند. در راستای اجرای طرح طرد اتباع افغان موضوع به صورت ویژه در دستور کار ماموران کلانتری ۲۳ باسمنج قرار گرفت.

شهروندان در صورت مشاهده هرگونه موارد مشکوک و به کارگیری اتباع افغانی موضوع را به پلیس اطلاع دهند.

🆔 @IR_Azariha

Читать полностью…

آذری‌ها |Azariha

دستگیری یکی دیگر از رهبران مافیای علیف در روسیه

🆔 @IR_Azariha

Читать полностью…

آذری‌ها |Azariha

مشعل روی بشکه دینامیت: آیا سیاست خارجی پوتین از کنترل خارج شده است؟

نویسنده: پیتر یونگ‌بلوت

یکی از وبلاگ‌نویسان سیاسی برجسته روسیه هشدار می‌دهد:
« پوتین، اکنون در یکی از شدیدترین بحران‌های دوران طولانی حکومت خود قرار دارد.الهام علی‌اف، کاملاً از کنترل خارج شده، مستقیماً روسیه و شخص پوتین را به چالش می‌کشد و به‌طور نمایشی روس‌هایی را که در اطرافش هستند، مورد ضرب و شتم قرار می‌دهد.»
واقعیت این است که شهروندان روس در آذربایجان به اتهام قاچاق مواد مخدر بازداشت شدند، و بنا بر عکس‌ها، مورد ضرب و شتم هم قرار گرفته‌اند. این در حالی است که این بحران ابتدا با بازداشت جمعی شهروندان آذربایجانی در روسیه آغاز شد. گفته می‌شود که این بازداشت‌ها به دلیل «تحقیقات قتل» صورت گرفته‌اند.

«بشکه‌ای که شعله‌ور شده است»
در حالی که از باکو هر روز واکنش‌های تند و شدید منتشر می‌شود، مسکو تاکنون سکوت پیشه کرده است. برای «ولادیمیر پاستوخوف»، تحلیلگر سیاسی روسی مستقر در لندن، این سکوت نشانه‌ای است از اینکه دامنه مانور پوتین در سیاست خارجی عملاً به صفر رسیده است.
او می‌گوید:
«روسیه منابع خود را در یک جنگ بی‌هدف در اوکراین به هدر داده، جنگی که هیچ دستاورد راهبردی نداشته، و اکنون به‌تدریج، و با اطمینان، وارد هرج‌ومرج می‌شود، مخصوصاً در حاشیه‌های جغرافیایی‌اش.»

پاستوخوف ادامه می‌دهد:
«پوتین خودش را در یک تله گرفتار کرده. کرملین با دامن زدن به احساسات شوونیستی، فضایی ایجاد کرده که اکنون دیگر نمی‌تواند آن را کنترل کند. برای کشوری مانند روسیه، این شبیه بازی با مشعل روی بشکه دینامیت است. یکی از بشکه‌ها اکنون شعله‌ور شده. بقیه هم زیاد طول نمی‌کشند.»

مقایسه با امپراتوری اتریش-مجارستان

تحلیلگر سیاسی دیگر، آندری کالیتین، وضعیت فعلی روسیه را با زوال امپراتوری اتریش-مجارستان مقایسه می‌کند:
«آن کشور به‌طرز دردناکی فروپاشید و هرگز نتوانست جایگاه تاریخی خود را پیدا کند. یکی از دلایل آن، ناتوانی در پذیرش انتقاد بود. هیچ‌کس در طول ۶۸ سال حکومت، هرگز به فرانتس یوزف اول نگفت که او اشتباه می‌کند.»

«شوخی نمی‌کنم»
یوری پودولیاکا، یکی از تأثیرگذارترین وبلاگ‌نویسان نظامی روسیه با ۳.۱ میلیون دنبال‌کننده، با افسوس نوشت:
«موضع رسمی وزارت خارجه روسیه این است که هنوز موضع مشخصی ندارد.»
او ادامه می‌دهد:
«در خاورمیانه و قفقاز، چنین اظهارات مبهمی را به‌خوبی می‌فهمند. آنها با کسانی که نمایندگی‌شان می‌کنند هر کاری می‌خواهند می‌کنند. برایم تلخ است که این را بنویسم، اما نمی‌توانم غیرصادق باشم و چیزی بنویسم که باور ندارم.»

بدبینی در میان ناظران روسی
بدبینی در میان تحلیل‌گران روسی موج می‌زند. یکی از آن‌ها می‌نویسد:
«وقتی وضعیت یک قدرت منطقه‌ای از دست می‌رود، روند فروپاشی فیزیکی امپراتوری روسیه ادامه خواهد یافت. هیچ ضمیمه‌ای از دونباس یا دیگر مناطق اوکراینی نمی‌تواند جلوی این روند را بگیرد.»

«تصمیمی دردناک»
یوری دلگوراکی، یکی از ستون‌نویسان معروف، به کرملین پیشنهاد کرده:
«اگر از دست دادن چیزی تو را می‌ترساند، بهتر است آن را از دست بدهی و دیگر نترسی.»
او می‌گوید:
«روسیه مهار امور را کاملاً از دست داده. اکنون در برابر تصمیمی دردناک قرار دارد: یا باید آشکارا عقب‌نشینی کند و اعتبارش را از دست بدهد، یا روابط به‌هرحال شکننده با آذربایجان را کاملاً نابود کند. شاید وقت آن رسیده باشد که از ترس از دست دادن کسانی که دیگر شریک واقعی نیستند، عبور کرده و سیاستی مبتنی بر اصول را جایگزین سیاستی بر پایه ترس کنیم.»

هشدار درباره واکنش‌های احساسی
الکساندر سمنیو، تحلیلگر سیاسی روس، به همه افراد تندرو هشدار می‌دهد:

«تمام اقدامات آذربایجان به‌وضوح با هدف تحریک واکنش‌های سریع، احساسی و نسنجیده از سوی ما صورت می‌گیرد. اما این اقدامات بخشی از یک بازی بزرگ‌تر هستند. و در چنین بازی‌ای، اگر با احساسات و ریتم طرف مقابل همراه شوید، از همان ابتدا بازنده‌اید.»

«رقص جنگی هاگا»
آناتولی نسیمیان، تحلیلگر سیاسی دیگر، تأکید می‌کند که هنوز مشخص نیست آیا این بحران گسترش خواهد یافت یا نه:

«اگر این زنجیره وقایع همچنان در همین مسیر پیش رود، بحران ممکن است به سطحی ساختاری و نظام‌مند برسد. اما اگر طرفین از این «رقص جنگی هاگا» (اشاره به رقص جنگی قوم مائوری نیوزیلند) خسته شوند، احتمال دارد مذاکرات پشت‌پرده آغاز شود و به رسانه‌ها و دستگاه‌های تبلیغاتی دستور داده شود موضوع را مسکوت نگه دارند. برای دو رژیم اقتدارگرا، این کار بسیار ساده است.»

آذریها
https://www.br.de/nachrichten/kultur/fackel-am-dynamit-droht-putins-aussenpolitik-kontrollverlust,UpmnTXS

Читать полностью…

آذری‌ها |Azariha

اسرائیل و جمهوری آذربایجان در سنگری مشترک علیه ایران

۲ اکتبر ۲۰۲۱ | نوشتهٔ مجدی الحلبی

ایلاف از تل‌آویو: یک منبع بلندپایهٔ اسرائیلی به "ایلاف" گفت که هیأتی امنیتی از اسرائیل به آذربایجان اعزام شده تا در بحران کنونی این کشور با ایران، به دولت آذربایجان مشاوره و حمایت ارائه دهد.

بحران میان ایران و آذربایجان زمانی شدت بیشتری یافت که نظام ایران روز جمعه رزمایش نظامی‌ای با عنوان "فاتحان خیبر" را در مرزهای خود با آذربایجان و ارمنستان آغاز کرد. در این رزمایش، تانک‌ها، توپخانه، پهپادها و یگان‌های جنگ الکترونیکی شرکت داشتند و با پشتیبانی آتش بالگردهای ارتش ایران همراه بود.

این منبع به "ایلاف" اشاره کرد که اسرائیل به متحد خود آذربایجان اطمینان داده که در بحران با ایران در کنار آن ایستاده است و هرگونه کمک ممکن را در اختیارش خواهد گذاشت. اسرائیل آمادگی دارد تا از لحاظ فنی و هوایی در دفع هرگونه حمله احتمالی تهران به خاک آذربایجان مشارکت کند.

◽در این زمینه باید اشاره کرد که روابط آذربایجان و اسرائیل بسیار نزدیک و مستحکم است. به عنوان نمونه، در سال ۲۰۱۶، آذربایجان تسلیحات، فناوری‌ها، پهپادها و تجهیزات امنیتی و نظامی مختلفی به ارزش ۸۰۰ میلیون دلار از اسرائیل خریداری کرد.

◽رئیس‌جمهور آذربایجان، الهام علی‌اف، این موضوع را در دیداری که با نخست‌وزیر وقت اسرائیل، بنیامین نتانیاهو، داشت، اعلام کرد.

⛔همچنین گزارش‌های رسانه‌ای تأیید می‌کنند که اسرائیل دارای یک فرودگاه نظامی در آذربایجان است، به علاوهٔ پایگاه‌هایی برای رصد، شناسایی و جاسوسی. گفته می‌شود که اسرائیل به‌طور دائمی از این پایگاه، پروازهای شناسایی به‌سوی ایران انجام می‌دهد.

⛔منابع همچنین می‌گویند که دو فروند جنگندهٔ اف-۳۵ اسرائیلی به‌طور دائم در آذربایجان مستقر هستند، و اسرائیل در صورت نیاز می‌تواند جنگنده‌های بیشتری را به آنجا اعزام کند.

https://elaph.com/Web/News/2021/10/1453139.html

Читать полностью…

آذری‌ها |Azariha

⛔️ صحبت های مهم داریوش صفرنژاد در صداوسیما پیرامون حمله به تبریز از خاک جمهوری باکو

برای طرف ایرانی کاملا متقن است که از خاک باکو به ما حمله شده است. این موضوع کاملا مستند است و قابل انکار نیست.

باکو باید حواسش را جمع کند. اگر این کشور دوباره بخواهد شیطنت کند، تاوان سنگینی پس خواهد داد.

دوستان کارشناس توجه داشته باشند که جنگنده‌های رژیم از آسمان باکو رد نشده‌اند بلکه باکو مبدا پرواز جنگنده‌ها بوده است.

همچنین فراموش نکنیم که ما در شمالغرب با اسرائیل مرز مشترک داریم. بنابراین قضیه صرفا استفاده رژیم از امکانات یا جغرافیای باکو نیست، باکو خود اسرائیل است.


🆔 @IR_Azariha

Читать полностью…

آذری‌ها |Azariha

⛔️روابط پنهانی باکو و تل‌آویو؛ دیپلماسی ایران وارد میدان مین شد


▫️سفیر ایران در ارمنستان هشدار داد اگر اثبات شود اسرائیل از خاک باکو برای حمله استفاده کرده، این کشور باید منتظر واکنشی جدی باشد. گزارش برخی رسانه‌ها حاکی است بخشی از حملات اسرائیل علیه ایران از سوی دریای خزر و آسمان باکو آمده‌اند. موضوعی که زمینه‌ساز تماس‌ها و هشدارهای پیاپی از سوی مقامات ایرانی شد. اگرچه وزیر خارجه باکو خیلی زود در تماس با عباس عراقچی گفت کشورش اجازه چنین استفاده‌ای را نداده، اما تهران این بار می‌تواند با صراحت بیشتری خواستار راستی‌آزمایی عملی شود.
سفیر ایران در ارمنستان نیز هشدار داد اگر اثبات شود اسرائیل از خاک آذربایجان برای حمله استفاده کرده، باکو باید منتظر واکنشی جدی باشد.

▪️رسانه‌هایی چون رویترز و گاردین هم به این موضوع پرداخته‌اند و گزارش داده‌اند که این مسئله در حال تبدیل‌شدن به یک بحران دیپلماتیک واقعی است.

▫️تماس تلفنی مسعود پزشکیان با الهام علی‌اف در روز پنجم تیرماه و در میانه فضای ملتهب پس از آتش‌بس، بیشتر از یک گفت‌وگوی دیپلماتیک معمولی بود.
علیف با ابراز تأسف از قربانیان ایرانی بر احترام به حاکمیت ایران تأکید کرد و گفت کشورش هرگز اجازه استفاده از فضای هوایی‌اش علیه ایران را نداده و نخواهد داد.
علیف خواهان گسترش روابط در همه سطوح شد، پیشنهاد نشست سه‌جانبه با حضور روسیه برای پیشبرد پروژه کریدور شمال–جنوب را مطرح و از پزشکیان برای حضور در اجلاس آینده سازمان اکو در باکو دعوت کرد و گفت‌وگو با وعده همکاری‌های بیشتر پایان یافت.


▫️دیپلماسی با چشم باز

اصل حضور رئیس‌جمهور در اجلاس رسمی اکو و تلاش برای حفظ کانال‌های ارتباطی میان کشورها، قابل‌تقدیر است. ایران همواره بر چندجانبه‌گرایی، همکاری‌های منطقه‌ای و تقویت سازمان‌های اقتصادی مستقل از قدرت‌های فرامنطقه‌ای تأکید داشته است. اما درعین‌حال، تجربه نشان داده که در میدان سیاست خارجی، حسن‌نیت به تنهایی کافی نیست و دیپلماسی واقعی در گروی ترکیبی از گفت‌وگو، بازدارندگی و هوشیاری نسبت به تهدیدات است.
در آستانه این سفر، سه واقعیت مهم را نمی‌توان نادیده گرفت.

۱- سابقه طولانی همکاری نظامی–اطلاعاتی باکو با اسراییل

از اوایل دهه ۹۰ میلادی، باکو یکی از متحدان راهبردی اسرائیل در منطقه قفقاز بوده و این رابطه فراتر از مناسبات تسلیحاتی به همکاری‌های اطلاعاتی، استقرار تجهیزات شنود و تأسیس پایگاه‌های پهپادی گسترش یافته است. تحلیل‌گران منطقه‌ای بارها هشدار داده‌اند مرزهای شمالی ایران به‌ویژه در جمهوری خودمختار نخجوان و مناطق تازه‌تحت‌کنترل باکو در قره‌باغ باید بیشتر مورد رصد قرار گیرد تا به سکویی برای فعالیت مخفی نهادهای نظامی–اطلاعاتی تل‌آویو بدل نشود.

۲- نقش تأییدنشده اما احتمالی باکو در جنگ ۱۲روزه

جنگی که از ۲۳ خرداد ۱۴۰۴ آغاز شد و با حملات پهپادی و موشکی گسترده اسرائیل به تأسیسات حساس ایران همراه بود، نقطه عطفی در امنیت منطقه شد. در این جنگ، ضمن پاسخ مقتدرانه با موشک‌های نقطه‌زن و پهپادهای انتحاری و رزمی، بخشی از حملات دشمن به مبدأ‌های خارجی نسبت داده شد. لاشه پهپادهای منهدم‌شده در مرزهای شمال‌غرب کشور، کشف سه مخزن سوخت خارجی در سواحل مازندران و ردیابی مسیرهای پروازی پهپادهای تهاجمی همگی قرائن و شواهدی از نقش احتمالی باکو در تسهیل این حملات را به دست می‌دهند.

۳- ابهام درباره رفتار باکو در آینده‌ای نزدیک

هرچند الهام علی‌اف در تماس تلفنی با پزشکیان همکاری امنیتی با رژیم‌صهیونیستی علیه ایران را انکار کرده است اما تکذیب صرف در برابر شواهد میدانی، فاقد اعتبار راهبردی است. تجربه نشان داده باکو تاکنون در موضوعات مشابه از شفاف‌سازی رسمی و پاسخگو بودن در چهارچوب قواعد هم‌جواری، خودداری کرده است./فرهیختگان



🆔️ @Ir_Azariha

Читать полностью…

آذری‌ها |Azariha

⛔️تاخیر چندباره در افتتاح اولین واحد نیروگاه هسته‌ای ترکیه؛ افتتاح نمایشی با اهداف سیاسی

▫️تاخیر طولانی مدت در مورد آغاز فعالیت نخستین واحد نیروگاه هسته‌ای آک کویو، نشان دهنده این است که افتتاحیه نمایشی این واحد در سال ۲۰۲۳ میلادی، صرفا دلایل سیاسی و انتخاباتی داشته است.

▫️ انتشار یک خبر جدید درباره وضعیت نیروگاه هسته‌ای آک کویو در مرسین ترکیه، شوک رسانه‌ای بزرگی به وجود آورده است. چرا که سازنده خارجی این نیروگاه، بودجه کافی برای ادامه کار ندارد و پروژه عملاً به خاطر تنگنای مالی متوقف شده است.

▫️این روزها در ژرفای یکی از بزرگترین بحران‌های اقتصادی در ترکیه، شهروندان این کشور برای چندمین بار با خبر افزایش هزینه‌های مربوط به قبوض برق و گاز طبیعی روبرو شده‌اند. چرا که ترکیه فاقد منابع سوخت فسیلی است و یافتن جایگزینی مناسب برای تولید انرژی ارزان، مهمترین برنامه دولت اردوغان به منظور پایین آوردن هزینه‌ها است.
یکی از این گزینه‌ها، روی آوردن به تاسیس نیروگاه‌های هسته‌ای است. ترکیه احداث سه نیروگاه هسته‌ای بزرگ را در دستور کار قرار داده و انتظار می‌رود این سه پروژه با مشارکت روسیه، چین و کره جنوبی به بهره برداری برسند. اما مساله اینجاست که پیشرفت کُندی در احداث نیروگاه نخست وجود دارد و در مورد نیروگاه‌های دوم و سوم نیز، هنوز خبری از موافقت نهایی با پیمانکار خارجی نیست.

▫️رجب طیب اردوغان در سال ۲۰۲۳ و تنها چند روز قبل از انتخابات، فاز نخست نیروگاه را افتتاح کرد! ولادمیر پوتین هم که دعوت اردوغان برای حضور در این مراسم افتتاحیه را نپذیرفته بود، از دور و به شکل برخط، نظاره‌گر ماجرا بود. بنابراین با لحاظ کردن تاخیر طولانی مدت در مورد آغاز فعالیت آک کویو، می‌توان گفت: افتتاحیه نمایشی این واحد در سال ۲۰۲۳، صرفاً دلایل سیاسی و انتخاباتی داشته است.

▫️مشکلات مالی پیش آمده در طول ساخت نیروگاه هسته‌ای ترکیه به دلیل فاصله گرفتن بانک‌های خارجی از این پروژه بود. آنان از ترس قرار گرفتن در معرض تحریم‌های آمریکا، وعده‌های مشارکت را رها کردند و به این ترتیب، ترکیه و روسیه شروع به جستجوی روش‌های تأمین مالی جایگزین کردند.

▫️از دید کارشناسان و تحلیلگران منتقد حزب حاکم ترکیه، پروژه نیروگاه آک کویو، بیش از آن که راهکاری برای جبران کمبودهای تامین انرژی باشد، عملاً به یک ابزار برای مانور حزبی و تبلیغاتی تبدیل شده است. آنان می‌گویند: علاوه بر تامین مالی، این پروژه با مشکلات متعددی از جمله نگرانی‌های زیست‌محیطی، مسائل مربوط به سلامت و ایمنی کارگران و پیامدهای بالقوه ژئوپلیتیکی مواجه است. طی دو سال اخیر، ساکنان محلی از آلودگی آب نهرها و کاهش کیفیت آب به دلیل فعالیت‌های ساختمانی و تخلیه فاضلاب از خوابگاه‌های کارگری خبر داده‌اند.



🆔️ @Ir_Azariha

Читать полностью…

آذری‌ها |Azariha

سفیر اسبق ایران:حملات پهپادی اسرائیل از خاک جمهوری آذربایجان مسبوق به سابقه است

محسن پاک‌آیین در ارتباط با موضوع گفتگوی پزشکیان با علیف پیرامون حمله به ایران از طریق خاک باکو،به بررسی مساله پرداخت.
سفیر اسبق در باکو، در گفتگو با شبکه خبر با اشاره به سابقه حملات اسراییل از مرزهای شمال ارس به بررسی سوابق دیپلماتیک این موضوع پرداخت.

🆔 @IR_Azariha

Читать полностью…

آذری‌ها |Azariha

⛔️نگاهی به ثروت اندوزی سیاستمداران محافظه کار در ترکیه


▪️تحلیلگر مشهور ترکیه بر این باور است بخش قابل توجهی از سیاستمداران و بروکرات‌های حزب حاکم، با استفاده ابزاری از اعتقادات دینی هواداران حزب، به ثروت‌های کلان دست پیدا کنند.
حزب عدالت و توسعه یا آکپارتی به عنوان حزب حاکم ترکیه، حالا در نظرسنجی‌های میدانی بر رده نخست نیست و به جایگاه دوم تنزل پیدا کرده است. گفته می‌شود که بحران عمیق اقتصادی و ناکارآمدی سیاست‌های دولت اردوغان به عنوان دولت برآمده از این حزب، اصلی‌ترین دلیل کاهش محبوبیت آکپارتی است. اما تحلیلگران می‌گویند؛ دلایل مهم دیگری نیز وجود دارد که یکی از آنها آسیب مهمی به نام «ثروت اندوزی سیاستمداران و بروکرات‌های محافظه کار در ترکیه» است.

▪️عُلوی ساران از تحلیلگران مشهور ترکیه، در ستون تحلیلی خود در روزنامه قرار چاپ آنکارا با رویکردی متفاوت به این موضوع نگریسته و یکی از عمده‌ترین مشکلات حزب عدالت و توسعه را ثروت اندوزی سیاستمداران می‌داند.
گوشه کوچکی از اظهارات او درباره این موضوع را در ادامه می‌خوانید:

سیاستمداران، مدیران میانی و کادرهای برجسته حزب و دولت اردوغان، در آغاز، با شعار ساده زیستی، قناعت، خدمت خالصانه و پرهیز از اسراف و ریخت و پاش به میدان آمدند. اما پس از مدتی، چنین نشانه‌های نگران کننده‌ای در رفتار و سبک زندگی آنها، نمایان شد:

▫️میل سیری ناپذیر به انباشتن ثروت و سرمایه.
▫️گرایش به اسراف و مصرف‌گرایی تجملی و کاملاً نمایشی.
▫️خرید خانه‌های لوکس با قیمت بالا، تصرف زمین‌های ارزان دولتی و املاک و مستغلات ارزشمند با رانت دولت، حزب و شهرداری.
▫️استفاده از خودروهای بسیار لوکس، گرانقیمت و ضدگوله و خرید ده‌ها هواپیمای جت شخصی.
▫️رقابت برای رسیدن به پست‌های چرب و نان و آب‌دار.
▫️تردد در شهرها با ده‌ها محافظ و کاروانی طولانی از خودروهای سیاه رنگ دولتی.
▫️برگزاری عروسی‌های مجلل برای فرزندان و حضور در ضیافت و عروسی‌های لوکس و پرخرج ثروتمندان.
▫️خودنمایی از طریق استفاده اغراق‌آمیز از رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی.

▪️وضعیتی که ما هم اکنون در فضای سیاسی ترکیه تجربه می‌کنیم، نه تنها یک انحراف اخلاقی، بلکه یک طبقه اجتماعی است که در گذشته نتوانسته جایی در عرصه سیاسی پیدا کند. اما حالا در مواجهه با قدرت و ثروت، دچار دگرگونی سریع شده و با ذات خود و طبقه‌ای که از آنجا آمده، کاملاً بیگانه شده است.


🆔️ @Ir_Azariha

Читать полностью…

آذری‌ها |Azariha

⛔️آتش‌سوزی گسترده در هاتای ترکیه

▫️گسترش آتش در مناطق مسکونی باعث تخلیه حدود ۱۰۰۰ خانه و انتقال حدود دو هزار نفر از ساکنان مناطق دچار حریق شده است.
▫️هنوز علت این حادثه اعلام نشده است اما منابع محلی ادعایی بر عمدی بودن این آتش سوزی را بیان کردند.



🆔️ @Ir_Azariha

Читать полностью…

آذری‌ها |Azariha

⛔️خلع سلاح پ ک ک، چالش‌ها و موانع

▪️مقامات سیاسی و امنیتی ترکیه می‌گویند، روند خلع سلاح پ ک ک، پیچیده و زمان بر است. در روزهای گذشته در بسیاری از رسانه‌ها و روزنامه‌های ترکیه، این خبر منتشر شده که اجرای کامل برنامه تحویل دادن سلاح‌های پ.ک.ک، فرا رسیده است.
عثمان سرت تحلیلگر سیاسی ترکیه گفت: «تقریباً دو ماه از اعلام تصمیم انحلال و خلع سلاح پ.ک.ک گذشته، اما هیچ گامی در این زمینه برداشته نشده است. البته ماهیت کار این است که این فرآیندها، پیچیده و زمان‌بر هستند.در ساختاری مانند پ.ک.ک که بیش از ۴۰ سال سابقه دارد و ده‌ها هزار نفر را به طور مستقیم یا غیرمستقیم در اکوسیستم خود جای داده روند انحلال آسان نیست. وی در ادامه با رویکردی انتقادی می‌گوید: «اگر چه اقتصاد ما وضعیتی بحرانی دارد و قانون و قوه قضاییه به ابزاری در دست حزب حاکم تبدیل شده و ترکیه با سرعت تمام در مسیر اقتدارگرایی حرکت می‌کند، اما هیچکدام از اینها دلیل نمی‌شود که از اهمیت خلع سلاح پ.ک.ک غافل شویم».

▫️ابهامات زیادی در مورد اجرای خلع سلاح وجود دارد و در مورد ترتیبات حقوقی این موضوع و سرنوشت سران و فرماندهان جزئیاتی بیان نشده است.

🆔️ @Ir_Azariha

Читать полностью…

آذری‌ها |Azariha

⛔️بی اعتمادی کم سابقه مردم ترکیه به نهادهای دولتی

▪️از هر چهار شهروند ترکیه یک نفر، آشکارا اعلام کرده که به هیچ کدام از نهادهای دولت و حاکمیت، اعتمادی ندارد. در شرایطی که ترکیه هنوز هم نتوانسته بحران اقتصادی را پشت سر بگذارد، بی‌اعتمادی شهروندان این کشور به نهادهای رسمی، روز به روز بیشتر می‌شود.

▪️رکود تورمی، بیکاری، تنزل سطح کیفیت خدمات بهداشتی – آموزشی دولتی و ناکارآمدی حزب حاکم در عمل کردن به وعده‌های انتخاباتی، شرایطی فراهم آورده که حالا دولت اردوغان در شرایط ضعیفی قرار گرفته و حتی در صورتی که مخالفین او در آینده به قدرت برسند، برای بازسازی اعتماد شهروندان به نهادهای رسمی، کار بسیار سختی در پیش رو خواهند داشت.

▪️شرکت تحقیقاتی و نظرسنجی «آسال» (ASAL) جدیداً در چارچوب یک پروژه نظرسنجی افکار عمومی که بین ۱۲ تا ۲۱ ژوئن ۲۰۲۵ در ۲۶ استان ترکیه انجام شد، به نتایج قابل توجهی در مورد میزان اعتماد مردم به نهادها، دست پیدا کرده است.
به بسیاری از نهادهای قضایی، سیاسی و اجرایی ترکیه تنها ظرف مدت سه سال، بین ۱۵ تا ۲۲ درصد کاهش پیدا کرده است.

▪️دست کم از هر ۴ شهروند جمعیت ۸۶ میلیون نفری ترکیه، یک نفر پیدا می‌شود که به هیچ نهادی اعتماد ندارد! چنین چیزی به این معنی است که میلیون‌ها شهروند، باور و اعتماد خود به تمام نهادها را از دست داده‌اند و جامعه ترکیه در یک وضعیت نگران‌کننده به سر می‌برد.

▪️در میان گزینه‌هایی که از کمترین اعتماد مردمی برخوردارند، باید به قوه قضاییه ترکیه اشاره کنیم که فقط ۱.۶ درصد از شهروندان حاضرند به این نهاد اعتماد کنند! چرا که به قول احزاب مخالف دولت، در چند سال اخیر قوه قضاییه عملاً به حیاط خلوت دولت اردوغان تبدیل شده و اغلب دادستان‌ها و قضات، بر اساس خواسته‌ها و دستورهای مقامات دولت و حزب حاکم عمل می‌کنند. در نتیجه بسیار طبیعی است که این نهاد از حیث جایگاه اجتماعی، وضعیت اسفناکی داشته باشد.

▪️بی اعتمادی محض به سیاستمداران، نظام بانکی و سازمان ملی آمار نیز، از دیگر موارد مهمی است که نشان دهنده جایگاه متزلزل نهادهای رسمی در ترکیه به خاطر بحران اقتصادی و دیدگاه‌های انتقادی شهروندان در مورد دولت و حاکمیت است.


🆔️ @Ir_Azariha

Читать полностью…

آذری‌ها |Azariha

سه نکته به بهانه نشست سران اکو در قراباغ/آرتساخ
(تبدیل قراباغ به «اسرائیل دوم» و ابعاد سوء استفاده ابزاری باکو از اکو)


*دکتر احمد کاظمی استاد حقوق بین الملل دانشگاه و پژوهشگر ارشد مسایل اوراسیا

هفدهمین اجلاس سران سازمان همکاری اقتصادی «اکو» در تاریخ سوم و چهارم ژوئیه ۲۰۲۵ (۱۲ و ۱۳ تیرماه ۱۴۰۴) در شهر خانکندی/ استپانکرت مرکز منطقه قراباغ/ آرتساخ برگزار می شود که گفته می شود علیرغم مخالفت های جدی در بدنه کارشناسی کشور، دکتر پزشکیان رئیس جمهور ایران نیز در آن شرکت خواهد کرد. همچنین نشست های زنان و جوانان و تجاری اکو نیز در شهرهای لاچین و فضولی برگزار می‌شود.
در خصوص این نشست و محل برگزاری آن سه نکته مهم قابل طرح است:
نکته اول، به اذعان اسناد بین المللی از جمله قطعنامه مهم پارلمان اروپا در 4 اکتبر 2023، منطقه قراباغ/آرتساخ که در سپتامبر 2023 به دنبال حملات جمهوری آذربایجان به خانکندی / استپانکرت مرکز این منطقه و خشونت های ناشی آن، شاهد پاکسازی قومی بیش از 120 هزار ارمنی شد که ساکنان بومی این منطقه را تشکیل می دادند. در خصوص ترکیب قومی منطقه قراباغ/آرتساخ که تا زمان شوروی و با یک سیر طبیعی تاریخی، حدود 75 درصد جمعیت آن را ارامنه تشکیل می دادند مناقشه ای وجود ندارد؛ و حتی الهام علی اف رئیس جمهور آذربایجان در جریان جنگ دوم قراباغ در 2020 در سخنانی به اکثریت ارمنی در ترکیب قومی این منطقه اذعان کرده بود. به همین دلیل هم با مهاجرت اجباری و پاکسازی قومی قراباغ/آرتساخ در سال 2023، سازمان ملل، اتحادیه اروپا و حقوقدانان دیوان بین المللی کیفری، اقدام باکو در نفرت پراکنی علیه ارامنه و اخراج آنها از این منطقه را مصداق پاکسازی قومی خوانده و بر ضرورت بازگشت ارامنه به این منطقه و رعایت حقوق مالکانه، فرهنگی و مذهبی آنها تاکید کردند. پاکسازی قومی ارامنه از قراباغ همچنین از سوی بسیاری کشورها محکوم شد. این اقدام تنش زایانه همچنین با بیانات مقام معظم رهبری در خصوص قراباغ که ضمن تاکید بر تمامیت ارضی جمهوری آذربایجان، بر ضرورت تامین امنیت اقلیت ارمنی تاکید فرموده اند، مغایرت دارد. اما دولت باکو که به پشتوانه جبهه صهیونی – لندنی - ترکی، پروژه جنگ های دوم و سوم قراباغ/آرتساخ را انجام داد، التفاتی به این مواضع حقوقی، انسانی و اسلامی نداشته، بلکه از سال 2023 شروع به تخریب، نابودی یا دستکاری در آثار تاریخی، فرهنگی و دینی منطقه قراباغ/آرتساخ کرده است. این نسل کشی فرهنگی با هدف زدودن آثار تمدنی و دینی ایران از این منطقه، وهابی کردن مساجد شیعی قراباغ/آرتساخ و نهایتا از بین بردن میراث معنوی و تاریخی ارامنه صورت می گیرد که حتی موحب نگرانی سازمان یونسکو و درخواست آن برای اعزام بازرس فرهنگی و البته استنکاف باکو از این موضوع شده است. در چنین شرایطی شکی نیست که اقدام جمهوری آذربایجان در برگزاری نشست سران اکو در خانکندی/استپانکرت، به معنای سوءاستفاده آشکارا باکو از این سازمان جهت مشروعیت بخشیدن به پاکسازی قومی در این منطقه است. همانطوریکه باکو سال گذشته با میزبانی کنفرانس تغییرات اقلیمی سازمان ملل تلاش کرد روی نقض گسترده حقوق بشر در این کشور و نقش پررنگ خود در آلودگی نفتی دریای کاسپین سرپوش بگذارد. حال آنکه اقدام باکو در لغو خودمختاری منطقه قراباغ که برای سده های طولانی در ترکیب ایران و سپس در دوره شوروی یک منطقه (ولایت) خودمختار بوده است، و پاکسازی قومی ارامنه بومی از آنجا ولو با همراهی غیرمستقیم دولت فعلی ایروان، بلاشک کاشت بحران برای آینده قابل پیش بینی است و اقدامات نمایشی مانند برگزاری نشست های منطقه ای تغییری در آن ایجاد نخواهد کرد.

لینک کامل تحلیل :
https://ahmadkazemi.com/?p=9841

Читать полностью…

آذری‌ها |Azariha

جنجال جنایی: چرا باکو از مافیای صفرآُف‌ها دفاع می‌کند؟

خبرگزاری تمدن، مسکو

لغو برنامه‌های فرهنگی و قطع ارتباطات پارلمانی آذربایجان با روسیه، که در پی بازداشت یک گروه مافیای قومی در یکاترینبورگ رخ داد، به گفته کارشناسان، نمایشی سیاسی و از پیش طراحی‌شده بود. هدف آن نیز ارسال پیامی از وفاداری به غرب و تسریع در گسست با مسکو است.
این را اسماعیل شعبان‌اف، رئیس سازمان غیرانتفاعی "رنسانس تالش"، و عضو کمیسیون شورای ریاست‌جمهوری روسیه در امور روابط بین‌اقوام، در مصاحبه اختصاصی با خبرگزاری "تمدن" چنین گفت.
این کارشناس، واکنش باکو به عملیات عادی پلیس روسیه علیه شهروندان خودش (اگرچه با قومیت آذربایجانی) را تحلیل کرد و گفت:
«تمام منابع رسانه‌ای آذربایجان که امروز روسیه را متهم می‌کنند، مستقل نیستند. این رسانه‌ها دستورالعمل‌های خود را از نهاد ریاست‌جمهوری آذربایجان دریافت می‌کنند. اقدامات قانونی نیروهای امنیتی روسیه تنها بهانه‌ای است برای متهم کردن روسیه و نمایش چهره‌ای مطلوب نزد غرب، به‌ویژه نزد بریتانیا.
در واقع هبران سیاسی باکو دارند به اربابان خود می‌فهمانند: ما با شماییم، روسیه برای ما فقط شریک موقتی است، و حالا وقت آن رسیده که انتخاب واقعی خود را اعلام کنیم.».

در پاسخ به این پرسش که روسیه باید چگونه به این اقدام آذربایجان پاسخ دهد، شعبان‌اف هشدار داد که سکوت نباید در دستور کار باشد. به گفته او، سکوت به‌عنوان ضعف تلقی می‌شود، چرا که در پس واکنش‌های باکو، اهداف ژئوپلیتیکی گسترده‌تری از سوی شرکای غربی آن نهفته است.
او گفت:
«در منطقه، مبارزه‌ای جدی در جریان است. آنگلوساکسون‌ها در تلاش‌اند که به سمت آسیای مرکزی پیشروی کنند. هدف اصلی کارگردانان تحولات در قفقاز، قطع ارتباط بین روسیه و ایران است و جلوگیری از راه‌اندازی مسیر تجاری شمال–جنوب.»

او همچنین به مسئله دیاسپوراها (جوامع مهاجر) اشاره کرد که اغلب از خارج کشور کنترل می‌شوند و به ابزاری برای سیاست‌های خصمانه بدل شده‌اند:

او گفت:
«ما شاهد هستیم که دیاسپوراها از خارج هدایت می‌شوند. دولت‌های خارجی از طریق آن‌ها سیاست‌های خود را پیش می‌برند، گاه سیاست‌هایی که به روسیه خصمانه‌اند و افراد خود را در ساختارهای قدرت روسیه جا می‌دهند.»

از نظر وی، راه‌حل نه در حذف این جوامع مهاجر، بلکه در قرار دادن کامل آن‌ها تحت نظارت دولتی است تا تأثیرات منفی خارجی حذف شود.
او افزود:
«خودمختاری‌های فرهنگی-ملی که به‌طور رسمی عنوان دیاسپورا دارند، باید تنها فعالیت‌های تعریف‌شده در اساسنامه‌شان را دنبال کنند، نه اینکه تبدیل به دولت در دولت شوند».

🆔 @IR_Azariha

Читать полностью…

آذری‌ها |Azariha

تنش‌های روسیه و باکو بالا گرفته و نفوذ مسکو را تهدید می‌کند

| ایوان نچپورنکو | منبع: نیویورک تایمز

طی هفته گذشته، تنش‌ها میان روسیه و جمهوری همسایه‌اش آذربایجان به‌طور چشمگیری افزایش یافت؛ این بحران دیپلماتیک در پی مرگ دو برادر آذربایجانی‌تبار در بازداشتگاه‌های روسیه شکل گرفت و اکنون تهدیدی جدی برای کاهش بیشتر نفوذ مسکو در منطقه قفقاز جنوبی به شمار می‌رود.

دو مرد، حسین و زیادین صفرُف پس از آن جان خود را از دست دادند که هفته گذشته توسط بازپرسان روس بازداشت شده بودند. آن‌ها بخشی از یک تحقیقات درباره مجموعه‌ای از قتل‌های مافیایی در سبک قدیمی بودند که طی ۲۵ سال گذشته در شهر صنعتی یکاترینبورگ رخ داده‌اند.

به گفته‌ی مقامات تحقیقاتی روسیه در روز دوشنبه، یکی از برادران به دلیل نارسایی قلبی جان خود را از دست داد، در حالی که علت مرگ برادر دیگر هنوز در حال بررسی بود. روز چهارشنبه، بازپرسان روس اعلام کردند که شش آذربایجانی دیگر که همه تابعیت روسی دارند، به اتهام قتل بازداشت و تفهیم اتهام شده‌اند.

واکنش تند آذربایجان نشان داد که نفوذ مسکو بر کشوری که تا چند سال پیش یکی از نزدیک‌ترین شرکای آن در میان جمهوری‌های سابق شوروی محسوب می‌شد، به‌شدت کاهش یافته است. در سال ۲۰۲۲، تنها دو روز پیش از تهاجم روسیه به اوکراین، مسکو و باکو یک «اعلامیه تعامل متحدانه» امضا کرده بودند.

اما روابط با آغاز جنگ اوکراین دچار افت شدیدی شد و پس از آن با خروج نیروهای حافظ صلح روسیه از منطقه قراباغ اوضاع بدتر شد. این تنش‌ها در دسامبر شدت بیشتری گرفت، زمانی که یک هواپیمای جت شرکت هواپیمایی آذربایجان از نوع امبرائر پس از اصابت به سامانه دفاع هوایی روسیه سقوط کرد و ۳۸ نفر کشته شدند.

زائور شیری‌یف، پژوهشگر غیرمقیم در مرکز اوراسیا کارنگی، گفت که مسئله اصلی میان مسکو و باکو نه این حوادث منفرد، بلکه «درک متفاوت دو طرف از رابطه‌شان» است.

او گفت: «روسیه به نظر می‌رسد خواهان رابطه‌ای شبیه به رابطه‌اش با بلاروس است، یعنی وابستگی سیاسی به مسکو، وفاداری سیاسی، و پذیرفتن نقش روسیه به عنوان شریک ارشد.»

بحران روز دوشنبه شدت بیشتری گرفت؛ زمانی که پلیس ماسک‌دار در باکو به دفتر محلی خبرگزاری اسپوتنیک، وابسته به دولت روسیه، یورش برد. به گزارش خبرگزاری آپا آذربایجان، مأموران، سردبیر و مدیر اجرایی این رسانه را به اتهام پول‌شویی و کلاهبرداری بازداشت کردند.

روز سه‌شنبه، نیروهای امنیتی آذربایجان هشت تبعه دیگر روسیه را دستگیر کردند و آن‌ها را به مشارکت در قاچاق مواد مخدر از ایران متهم کردند. ویدئویی که توسط اپا منتشر شد، روس‌ها را نشان می‌داد که با سرهای خم‌شده در صف به سمت یک ون پلیس حرکت داده می‌شدند، در حالی که یگان ویژه آن‌ها را همراهی می‌کرد.

اما سابقه حقوق بشری آذربایجان نیز با چالش‌هایی همراه است. تنها در ماه ژوئن، هشت روزنامه‌نگار به اتهام خیانت و سایر جرایم به حبس‌هایی تا ۱۵ سال محکوم شدند. چندین خبرگزاری مجبور به ترک کشور یا تعطیلی شدند و یک گروه حقوق بشری محلی گزارش داد که بیش از ۳۷۰ نفر به دلایل سیاسی در کشور زندانی هستند.

با این حال، مقامات روسیه تلاش کرده‌اند بحران را کم‌اهمیت جلوه دهند. ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه، روز چهارشنبه گفت: «روابط دوستانه بین روسیه و آذربایجان بسیار مهم است.»

او افزود: «کسانی که می‌خواهند این روابط را تخریب کنند، باید دو بار فکر کنند که چه می‌کنند.»

دیمیتری پسکوف سخنگوی کرملین، گفت نیروهای خارجی در تلاشند میان دو کشور اختلاف ایجاد کنند. او روز چهارشنبه در گفتگو با خبرنگاران، با اشاره به تماس تلفنی میان آقای علی‌اف و رئیس‌جمهور اوکراین ولودیمیر زلنسکی گفت: «اوکراین هر کاری می‌کند تا آتش تنش‌ها را شعله‌ور کند و طرف آذربایجانی را به واکنش‌های احساسی بیشتر وادارد.»

او افزود: «روسیه هیچ‌گاه آذربایجان را تهدید نکرده و نمی‌کند.»

روسیه و آذربایجان در زمینه‌های دیگر، به‌ویژه تجارت، روابط نزدیکی دارند؛ روابط تجاری که در سال‌های اخیر افزایش یافته است. مسکو به نقش آذربایجان در پروژه‌ی دالان تجاری شمال-جنوب خود علاقمند است؛ پروژه‌ای که هدف آن شکستن انزوای تجاری روسیه از غرب است. باکو نیز از حضور گسترده‌ی دیاسپورای آذربایجانی در روسیه سود می‌برد. بازرگانان برجسته‌ی آذربایجانی‌تبار، صاحب شرکت‌های نفتی و مراکز خرید عظیم در مسکو و سایر شهرهای روسیه هستند.

شیری‌یف، تحلیلگر، گفت: «با اینکه روابط به‌وضوح دچار تنش شده، هر دو طرف هنوز با احتیاط عمل می‌کنند و تلاش دارند از حدی فراتر نروند.» او افزود: «برای روسیه، آذربایجان به شدت با ترکیه در ارتباط است. آسیب رساندن به روابط با باکو می‌تواند منجر به تنش با آنکارا شود.»

https://www.nytimes.com/2025/07/02/world/europe/russia-azerbaijan-tensions-safarov.html
@IR_Azariha

Читать полностью…

آذری‌ها |Azariha

چند نکته در مورد طرد اتباع غیرمجاز باکویی از روسیه

شکافی جدی در روابط میان جمهوری باکو و روسیه به وجود آمده که پیش از این سابقه نداشته است.
دولت جمهوری باکو مدت‌هاست از رفتارهای مسکو ناراضی است.
روسیه نیز در واکنش، به نظر می‌رسد با هدف فشار بر جمهوری باکو، حساس‌ترین نقطه آن را نشانه گرفته است: شهروندان باکویی که به دلایل اقتصادی به روسیه مهاجرت کرده‌اند.
این وضعیت برای صدها هزار باکوییِ ساکن روسیه نگرانی‌های جدی ایجاد کرده و به‌عنوان نشانه‌ای از آغاز مرحله‌ای تازه از تنش در روابط دوجانبه تلقی شده است.
اما اگر روسیه به فشار بر باکویی‌های ساکن خاک خود ادامه دهد، چه اتفاقی ممکن است بیفتد؟ در ادامه شش سناریوی احتمالی را بررسی می‌کنیم:

۱. تشدید تنش در روابط دیپلماتیک روسیه و جمهوری باکو
۲. قطع روابط تجاری
۳. بازگشت گسترده یا اخراج اجباری باکویی‌ها از روسیه
۴. افزایش احساسات ضد روسی در جمهوری باکو
۵. احتمال درگیری‌های داخلی در روسیه
۶. نزدیکی بیشتر به غرب؟
/channel/ir_Azariha/22976

Читать полностью…

آذری‌ها |Azariha

چرا تبریز؟ چرا آذربایجان؟

✍️ عرفان ایمانی دارستانی

در پی جنگ دوازده‌روزه تحمیلی علیه ایران، و در شرایط آتش‌بس شکننده، زمان آن رسیده تا درباره اهداف دشمن با نگاهی عمیق‌تر تأمل کنیم. یکی از مهم‌ترین پرسش‌ها این است: چرا تبریز، و چرا استان آذربایجان‌شرقی به یکی از اهداف اصلی حملات بدل شد؟

پیوند استراتژیک اسرائیل و باکو؛ خطری نادیده‌گرفته‌شده

جمهوری آذربایجان، تنها دولت همسایه ایران است که روابطی راهبردی با اسرائیل دارد؛ روابطی در حوزه‌های انرژی، نظامی، اطلاعاتی و امنیتی. شریان انرژی اسرائیل از باکو عبور می‌کند و اسرائیل، از همسایگی با ایران برای نفوذ و جاسوسی بهره‌برداری می‌کند. این همکاری‌ها در حمله اخیر نیز نقش کلیدی داشتند.

تبریز؛ هدف اول در شمال‌غرب
تبریز به‌عنوان قلب شمال‌غرب، با زیرساخت‌های حساس نظامی، نخستین هدف دشمن بود. اسرائیل برای از کار انداختن توان راداری منطقه و گشودن مسیر امن برای جنگنده‌ها و پهپادهایش، پایگاه‌های هوایی و تجهیزات ردیابی تبریز را هدف گرفت. تخریب شدید این مراکز، نشان‌دهنده آن است که بدون بهره‌گیری از آسمان جمهوری آذربایجان، این حملات توجیهی نداشتند.

استفاده از پان‌ترکیسم به‌عنوان پیاده‌نظام دشمن

در کنار حمله نظامی، دشمن چشم به بهره‌گیری از عناصر پان‌ترک دوخته بود؛ افرادی که تحت‌تأثیر باکو و آنکارا هستند. حضور گسترده ریزپرنده‌ها در آسمان تبریز، با وجود نبود اتباع مهاجر، نشانگر تلاش برای شناسایی و خرابکاری از درون است.

خیال‌پردازی تجزیه؛ پروژه‌ای ناکام اما زنده
هدف دیگر، ایجاد ناامنی داخلی و شورش قومی در آذربایجان بود. اسرائیل و باکو تصور کردند با تضعیف توان دفاعی ایران، می‌توان بستر حرکت‌های تجزیه‌طلبانه را فراهم کرد. هرچند این سناریو فعلاً شکست خورد، اما زنگ هشدار آن باقی است و غفلت از آن می‌تواند در آینده هزینه‌بار باشد.

زنگزور؛ حلقه گمشده ژئوپلیتیک ایران
در بحبوحه جنگ، باکو به‌دنبال فرصت برای حذف مرز ایران و ارمنستان از طریق فشار بر منطقه زنگزور است. قطع این مرز، خفگی ژئوپلیتیک ایران در قفقاز را در پی خواهد داشت و برنامه‌ای است که از حمایت ترکیه و اسرائیل برخوردار است.

سناریوی خطرناک: اشغال تبریز و دولت دست‌نشانده قومی

در بدبینانه‌ترین تحلیل، حمله به تبریز را می‌توان مقدمه‌ای برای سناریویی بزرگ‌تر دانست؛ شورش قوم‌گرایانه، اشغال زمینی باکو و اسرائیل، و سپس ایجاد یک دولت قومی وابسته. این مدل، مشابه طرح‌هایی است که اسرائیل در سوریه دنبال کرده و اکنون در آذربایجان نیز زمینه آن را جست‌وجو می‌کند.

لزوم تغییر سیاست ایران؛ نگاه از باکو غافل نباشد
جمهوری آذربایجان سال‌هاست که پروژه «آذربایجان جنوبی» را دنبال می‌کند و در کنار ترکیه، به ترویج پان‌ترکیسم در ایران دامن می‌زند. اظهارات مقام‌های باکو درباره اشغال تبریز، صرفاً شعار نیست، بلکه بیانگر رؤیای خطرناکی است.

بنابراین، سیاست ایران در قبال اسرائیل بدون در نظر گرفتن نقش دولت علی‌اف ناقص است. تا زمانی‌که ریشه‌های این همکاری استراتژیک در همسایگی ایران نادیده گرفته شود، امنیت ملی ایران در معرض تهدیدی مستمر باقی خواهد ماند.

متن کامل /channel/c/1767468712/19838
🆔 @IR_Azariha

Читать полностью…

آذری‌ها |Azariha

باکو به‌طور بی‌سابقه‌ای به روسیه حمله سیاسی می‌کند

گزارشگر: فرانک نیِنهاوزن | تاریخ: ۲ ژوئیه ۲۰۲۵

در روزهای اخیر، روابط میان آذربایجان و روسیه به شکلی بی‌سابقه و شدید تیره شده و وارد یک بحران آشکار شده است. ویدیوهایی که به‌طور گسترده منتشر شده‌اند، نشان‌دهنده دستگیری خشونت‌آمیز گروهی از شهروندان روسی در باکو توسط پلیس آذربایجان هستند. این افراد مظنون به فعالیت در گروه‌های تبهکار سازمان‌یافته روسی، از جمله جرائم سایبری و قاچاق مواد مخدر از ایران بوده‌اند.

در ویدیوها، این افراد در شرایط تحقیرآمیز و خشن بازداشت شده‌اند: با دستان در پشت سر، در حالی که مجبور شده‌اند به شکل غاز‌مرغی حرکت کنند یا به ترتیب مانند رژه نظامی راه بروند. در برخی تصاویر، آثار کبودی، شکستگی بینی و آسیب‌دیدگی‌های دیگر دیده می‌شود. گفته شده که آنها برای چهار ماه در بازداشت خواهند بود.

روزنامه دولتی «Report» آذربایجان با انتشار این تصاویر پیام روشنی ارسال کرده: مقامات این کشور با شدت علیه روس‌ها وارد عمل شده‌اند. با این حال، به‌نظر می‌رسد این بازداشت گسترده، پاسخی مستقیم به وقایع روزهای اخیر میان دو کشور باشد.

ماجرای شکنجه و مرگ

ریشه این بحران به یک حادثه در روسیه بازمی‌گردد. چندین تبعه آذربایجانی در شهر یکاترینبورگ روسیه دستگیر و بازداشت شدند. یکی از آنها، بنا به ادعای روسیه، به دلیل ایست قلبی جان خود را از دست داده است. اما بررسی پزشکی قانونی در آذربایجان حکایت از وجود آثار شکنجه، دنده‌های شکسته و خون‌مردگی دارد. در پی آن، باکو روسیه را به شکنجه متهم کرده و تحقیقات قضایی را آغاز کرده است.

بازداشت خبرنگاران روسی در باکو

در ادامه این تنش‌ها، پلیس آذربایجان دفتر شبکه خبری دولتی روسیه «اسپوتنیک» را در باکو بازرسی کرد و دو نفر از جمله سردبیر دفتر را بازداشت نمود. باکو ادعا کرده که این افراد عضو سازمان اطلاعاتی روسیه (FSB) هستند، اما روسیه این اتهام را رد کرده و گفته آن‌ها صرفاً روزنامه‌نگار هستند.

این اقدام موجب شد که مسکو سفیر آذربایجان را احضار کند؛ در حالی که آذربایجان نیز قبلاً در واکنش به مرگ شهروندش، سفیر روسیه را احضار کرده بود. سخنگوی کرملین، دیمیتری پسکوف، واکنش آذربایجان را «بسیار احساسی» توصیف کرد و گفت که این اقدامات با «روح روابط دوجانبه» سازگاری ندارد.

پس‌زمینه تنش‌ها: سیاست و دیپلماسی

نشانه‌هایی وجود دارد که روابط میان باکو و مسکو مدت‌هاست تیره شده، از جمله اینکه الهام علی‌اف، رئیس‌جمهور آذربایجان، در رژه روز پیروزی ۹ می در مسکو شرکت نکرد. در فرهنگ سیاسی روسیه، رد چنین دعوتی نوعی توهین دیپلماتیک محسوب می‌شود.

با وجود روابط قبلاً خوب میان دو کشور، آذربایجان اکنون آشکارا جسورانه رفتار می‌کند. این کشور قفقازی، که از لحاظ انرژی به روسیه وابستگی ندارد، تلاش کرده با روسیه، ترکیه و اروپا روابط متعادلی حفظ کند. هنگامی که دو سال پیش آذربایجان با عملیات نظامی منطقه قره‌باغ کوهستانی را تحت کنترل خود درآورد، روسیه – که متحد سنتی ارمنستان بود – دخالت نکرد.

اما نقطه عطف در تنش‌ها، سقوط یک هواپیمای آذربایجانی بود که گفته می‌شود با موشک روسی سرنگون شده است. طبق گزارش‌ها، آذربایجان ماه‌هاست که از روسیه می‌خواهد مسئولیت کامل این حادثه را بپذیرد. روزنامه روسی «نوایا گازتا.اروپا» گزارش داده که اختلاف بر سر این مسئله عامل اصلی افزایش تنش‌هاست و آذربایجان در این مدت پیوسته خواستار اعتراف و مجازات عاملان بوده است.

اتهامات و ضداتهامات ادامه دارد

موج جدید اتهامات متقابل آغاز شده است. روزنامه روسی RBC گزارش داده برخی از آذربایجانی‌های بازداشت‌شده در روسیه در یک پرونده مسمومیت الکلی دسته‌جمعی در چهار سال پیش نقش داشته‌اند. در مقابل، آژانس خبری «Minval» در آذربایجان سندی منتشر کرده که ظاهراً اثبات می‌کند هواپیمای سرنگون‌شده آذربایجانی با موشک پدافند هوایی روسیه ساقط شده است.

در همین حال، رسانه‌های منطقه‌ای از جمله Jam News این سوال را مطرح کرده‌اند: «پاسخ روسیه چه خواهد بود؟»

آذریها

https://share.google/NxTzGPJ70jMCzkQ0y

Читать полностью…

آذری‌ها |Azariha

افشای ارتباط مستقیم وزارت دفاع دولت جدید سوریه با کشتار علوی‌ها

رویترز گزارش داد که وزارت دفاع دولت موقت سوریه به طور مستقیم در کشتار بیش از ۱۵۰۰ غیرنظامی علوی در مناطق ساحلی نقش داشته و حسن عبدالغنی، سخنگوی این وزارتخانه، عملیات را هماهنگ کرده است.

@IR_Azariha

Читать полностью…

آذری‌ها |Azariha

🎥افسر اطلاعاتی موساد رسما از پروژه اسرائیل علیه ایران پرده برداشت

▪️با جنگ داخلی و تجزیه ایران باید این کشور را متلاشی کرد!


🆔️ @Ir_Azariha

Читать полностью…

آذری‌ها |Azariha

⛔️پهپادهای ساقط شده در ایران مشابه پهپادهای استفاده شده در قراباغ

▫️پهپادهای اسرائیل که در ایران سقوط کرده، دقیقا عین پهپادهای باکو در جنگ قره‌باغ است یعنی تولید مشترک این دو کشور در باکو است.
پهپادهای اسرائیل نهایتا ۱۰۰۰ کیلومتر بُرد دارند و مشخص است که از جمهوری باکو به سمت ایران آمده‌اند نه از خود اسرائیل.

▫️احسان موحدیان، استاد روابط بین‌الملل دانشگاه علامه: شلیک پهپاد مثل ریزپرنده آسان نیست و قطعا از کشور جمهوری آذربایجان به سمت شهرهای ایران آمده‌اند و کسی از داخل نمی‌تواند آن‌ها را به پرواز دربیاورد.


🆔️ @Ir_Azariha

Читать полностью…

آذری‌ها |Azariha

⛔️تظاهرات در استانبول در اعتراض به ۱۰۰ روز حبس اکرم امام‌اوغلو


▫️هزاران تن از هواداران اپوزیسیون ترکیه در برابر ساختمان شهرداری استانبول تجمع کردند تا به ۱۰۰ روز حبس شهردار این شهر، اعتراض کنند. پس از پایان تظاهرات، درگیری‌هایی بین معترضان و نیروهای امنیتی رخ داد. نیروهای امنیتی از طریق بلندگوها از معترضان خواستند تا میدان را تخلیه کنند و از گاز اشک‌آور برای پراکنده کردن جمعیت استفاده کرده‌اند.

▫️این تظاهرات در حالی برگزار شد که تنش‌ها در ترکیه بر سر حبس اکرم امام اوغلو و مسائل مربوط به عدالت و دموکراسی افزایش یافته است. اپوزیسیون ترکیه بارها تأکید کرده است که به مبارزه خود برای عدالت و آزادی ادامه خواهد داد.


🆔️ @Ir_Azariha

Читать полностью…

آذری‌ها |Azariha

📽ضربه دیگری از روسیه به محل امنیتی باکو در سیلولونسک که در قالب یک رستوران پوشش داده شده بود.

🆔 @IR_Azariha

Читать полностью…
Subscribe to a channel