ارسال انتقاد وپیشنهاد: @naserbaghestani اینستاگرام رصد instagram.com/rasad_tahlil مطالب کانال، دیدگاه های نخبگان، تحلیلگران و رسانه های مختلف بوده وهمه مطالب الزاما موردتائید رصد نمی باشد. کد شامد: 1-2-2812-65-4-37
⭕️«بزرگترین استراتژیست جنگ شناختی»
👤محمد سعید احدیان نوشت:
🔹با دستور برگزاری مراسم عزاداری بیت علی رغم مخالفت همه مشاورین و دلسوزان، اجازه داد تا دشمن تا می تواند از آن تحلیل ضعف کند تا از این طریق این مراسم تبدیل شود به یک موضوع مهم رسانه ای لذا با حضور در شب عاشورا که محتمل ترین روز حضور محسوب می شود، نتوانستند خبر این حضور مقتدرانه را کوچک شمرده و نادیده بگیرند و درآستانه دیدار نتانیاهو و ترامپ چالشی مهم برای جشن تبلیغاتی پیروزی این دو فرد منفور ایجاد کرد...
🔹اما چند حرکت بسیار ظریف که فقط نشانه هوش خارق العاده شخصی این رهبر بزرگ است، این بازی راهبردی را تکمیل کرد:
۱.درحالیکه همیشه با عصا بود اینبار بی عصا آمد، مقتدرانه و همراه با آرامشی عجیب؛ همه دوستداران احساس اقتدار، آرامش و پیروزی کردند و دشمنان شوک زده و نگران از پیام این حضور شجاعانه...
۲.گفت #ای_ایران_بخوان تا با استفاده از ظرفیت هنر همه بفهمند که اولا او مثل گذشته تا کف کف فضای جامعه را مطلع است تا چه برسد به تصمیمات اصلی؛ او غایب نیست و در #کمینگاه با دقت و مستقیم بعنوان فرمانده کل قوا و رهبر ایران کشور را راهبری می کند...
۳.حفظ نود میلیون ایرانی زیر بیرق #وطن_حسینی یک راهبرد اصلی برای مقابله با دشمن ایران است...
۴.از دیشب سرود ملی جدیدی با محوریت #وحدت وطن و اسلام ایجاد شد؛ پیوندی که همیشه به آن باور داشته است و به بهانه های مختلف از جمله بزرگداشتن «فردوسی» و «شاهنامه» آن را تبیین کرده است تا اینکه اکنون، هم ملی گرایان و هم اسلام گرایان سرانجام این وحدت را باور کردند....
🔹 او واقعا بزرگترین استراتژیست جنگ شناختی است که می تواند بدون داشتن رسانه جهانی، رسانه های غیرخودی را تبدیل به ابزار پیروزی کند..
🔻آخرین تحلیل های جنگ بین ایران ورژیم صهیونیستی را در کانال اندیشکده"رصد"دنبال کنید👇
@rasad_tahlil
⭕️ماشین جنگی نتانیاهو هرگز متوقف نمیشود
👤روزنامه گاردین با انتشار یادداشتی به قلم سایمون تیسدال (سردبیر بازنشسته بخش بینالملل خود) نوشته است:
🔹علیرغم درخواست نتانیاهو از مردم ایران برای ایستادگی برابر رژیم، آزادی آنها برای او اهمیتی ندارد. آنچه او میخواهد همان چیزی است که قدرتهای امپریالیستی همیشه میخواهند: یک کشور تضعیف شده، تجزیه شده و فرسوده که هر وقت دلشان خواست بتوانند تنبیهش کنند. هدفگذاری اسرائیل این است که تضمین کند ایران ضعیف شده و تا ابد تحت کنترل باشد.جنگ به این سادگی تمام نشده است. فقط افراد سادهلوح ممکن است فکر کنند که نتانیاهو دست از جنگ میکشد. صلح، دشمن او است. جنگِ بیپایان او را در قدرت، در کانون توجه و بیرون از زندان نگه میدارد.
🔹اینجا یک الگو وجود دارد. او یکجانبه آتشبس غزه را نقض کرده است. نتانیاهو به دنبال مطیع ساختن غزه است. او هر روز غیرنظامیان فلسطینی را میکشد. او در این مدت آزادانه سوریه و لبنان را هم بمباران کرده است. ماشین جنگی نتانیاهو هرگز متوقف نمیشود. پس چرا تصور کنیم که رفتار او در قبال ایران متفاوت خواهد بود؟
🔻آخرین تحلیل های جنگ بین ایران ورژیم صهیونیستی را در کانال اندیشکده"رصد"دنبال کنید👇
@rasad_tahlil
⭕️بزرگنماییهای بحرانساز
👤محمدکاظم کاظمی در بخشی از یادداشت خود نوشت:
🔹من نه مخالف برخورد با عوامل دشمن هستم و نه مخالف ساماندهی امور مهاجرین. این هر دو لازم است. ولی تجربه نشان داده است که غالباً در این موارد بزرگنمایی یا شاید حتی خلافنمایی صورت گرفته و تبعات آن متوجه مردمی شد که کاملاً «بیصدا» و «بیپناه» هستند و پای همین مملکت و همین مردم خون دادهاند و مال و جان نثار کردهاند. در جریانات اقتصادی، امنیتی، بزهکاریها اولین انگشت اتهام متوجه مهاجرین بود، پیش از این که قضیه صحتسنجی شود. گاهی حقیقت داشت، ولی خیلی وقتها هم نداشت ولی مجازات پیش از محاکمه در مورد گروه زیادی از مردم انجام شد.
🔹اما در طول این سالها از طرفی نیز جامعهٔ مهاجر در نزد شمار زیادی از مردم، به امانتداری، پاکدستی، سختکوشی و جانفشانی شناخته میشد. اینها شواهد عینی هم داشت، از حضور مهاجرین در صحنههای دفاع از ایران بگیرید تا حضور در عرصهٔ اقتصاد و فرهنگ و دانش و ادب. ما در همین جریانهای اخیر، شهید داشتیم. عموم جامعهٔ مهاجر چه عملاً و چه نظراً در کنار مردم ایران بودند. چه شعرها که سروده شد. چه محافل شعر و محافل دعا که گرفته شد و چه همدلیهای دوسویه دیدیم، که اینها در غبار این بزرگنماییها پنهان شد
🔻آخرین تحلیل های جنگ بین ایران ورژیم صهیونیستی را در کانال اندیشکده"رصد"دنبال کنید👇
@rasad_tahlil
⭕️آینده از آن کیست؟
👤عباس عبدی در بخشی از یادداشت خود نوشت:
🔹اگر واقعاً قرار است سیاستهای گذشته و تقدم یک گروه تندرو و اقلیت بر مردم ادامه یابد، صریحاً اعلام کنید. ادامه آن سیاستها چه در حوزه رسانه، چه در نیروی انسانی و مسأله زنان امنیت کشور را تضعیف میکند، اتفاقاً امید اصلی متجاوزان به همین زمینهها بود که جز در حوزه رسانه که موفقیتهای کامل داشتند، در دو موضوع دیگر شکست خوردند و اهداف اصلی تهاجم ناکام ماند. اگر شواهدی دال بر تغییرات ملموسی در سیاست داخلی و رسانهای دیده نشود، ریزشها جدی خواهد بود.
🔹دوم در حوزه بینالمللی است. من نمیخواهم بگویم که آیا سیاستهای موجود درست است یا نادرست. پاسخ به این مسأله بستگی به ارزشها و عقاید افراد دارد. ولی به لحاظ اجرایی میتوان گفت که این سیاستها در عمل به همین نقطهای رسیده که الآن هستیم، و طبعاً آینده نیز در همین مسیر است. اگر این مسیر مطلوب دانسته شود، همین راه را ادامه دهید در غیر این صورت باید تغییر داده شود. آینده از آن کسانی است که تصمیمات را به موقع و خوب و سازگار با اهداف و ادعاها میگیرند.
🔻آخرین تحلیل های جنگ بین ایران ورژیم صهیونیستی را در کانال اندیشکده"رصد"دنبال کنید👇
@rasad_tahlil
⭕️درباره تلویزیون ایران اینترنشنال
👤حمیدرضا جلائیپور در بخشی از یادداشت خود نوشت:
🔹من براساس آشنایی کمی که با «رسانه» دارم. ارزیابی خود را از این رسانه خائن و وطنفروش ارائه میدهم. تلویزیون ایران اینترنشنال رسانه خائنی است که در تهاجم و جنگ دوازده روزه اسرائیل علیه ایران، در کنار موشکها و پهبادهای اسرائیل علیه ایران میجنگید و در جنگ روانی این جنگ نابرابر ایفای نقش میکرد. از آسمان هواپیماها و پهبادهای اسرائیلی و در زمین و شهرهای ایران «ستون پنجم اسرائیل» با ریزپرندهها زن و بچه مردم ایران را میکشتند (بیش از ششصد نفر شهید و بیش از پنج هزار زخمی) و این رسانه خائن به دروغ از پیروزی دشمن و شکست ایرانیان سخن میگفت و در حین جنگ دل مردم را خالی میکرد. و وقیحانه در برابر دستگیری اعضای ستون پنجم اسرائیل در ایران ماتم گرفته بود و جیغ میزد و بنام حقوق بشر، میگفت چرا حکومت ایران حقوق عاملان کشتار و ستون پنجم دشمن را رعایت نمیکند!! گویی اسرائیل جنایتکار با رای دادگاه صالحه ایرانیان را میکشته است!
🔹به نظر من حامی مالی این رسانه، سازمان اطلاعاتی اسرائیل (موساد) و با حمایت سازمان اطلاعاتی آمریکا (سیا) هست. شورای سیاست گذاری این رسانه از سوی متخصصان جنگ روانی سازمان موساد و سیا تشکیل شده است. خبرنگاران ایرانی آن از نسل جدید سازمان تروریستی مجاهدین خلق ایران هستند. و همه میدانیم سازمان مجاهدین خلق، از پیشکشوتان سازمان تروریستی داعش در خاورمیانه هستند. میتوان گفت این تلویزیون ماهوارهای، همان تلویزیون ارتقایافته «سیمای آزادی» سازمان تروریستی مجاهدین خلق است. این رسانه در راستای اهداف دشمنان ایران (نه فقط دشمنی با حکومت ایران) و با هدف ایجاد تفرقه، و فروپاشی نظم سیاسی در ایران فعالیت میکند.
🔻آخرین تحلیل های جنگ بین ایران ورژیم صهیونیستی را در کانال اندیشکده"رصد"دنبال کنید👇
@rasad_tahlil
⭕️آدرس های غلط فاضلی-جلیلی
👤سعید آجرلو نوشت:
دوگانه امت/ ملت محمد فاضلی ،روی دیگر سکه گفته های وحید جلیلی مبنی بر تلاش گروهی برای همبستگی بدون نام و یاد خدا و دین است.نه تنها دوگانه ملت/ امت مفید نیست که واقعی هم نیست. همان طور که فردی که به دنبال همبستگی بدون نام پروردگار و دین باشد اصلا به چشم نیامد و وحدت، حول ایران و پرچم بود. این دو طرز فکر به دنبال بازگشت شرایط اجتماعی به قبل از جنگ هستند در حالی که جامعه شناسی جنگ، ضد تخاصم و ضد قطبیت بود. هم تحلیل افرادی که جامعه را در حال فروپاشی توصیف کردند، خطا بود و هم کسانی که با ادبیات هسته سخت به نادرست برای منفعت سیاسی خود به دنبال جدا کردن بدنه انقلابی از عموم جامعه بودند راه نادرست رفتند و در نهایت همه مردم هسته سخت کشور بودند.
🔻آخرین تحلیل های جنگ بین ایران ورژیم صهیونیستی را در کانال اندیشکده"رصد"دنبال کنید👇
@rasad_tahlil
⭕️خودتحریمی به اسم تنشزدایی
👤سید فواد علوی
🔹عملیات ریزپردازندههای عوامل موساد در تهران دقیقا تکرار همان عملیات «تار عنکبوت» سرویس امنیتی اوکراین در روسیه بود. این مسئله در وهله اول نشان از عدم استفاده از تجربیات درگیریهای فعال دنیا در کشور است. امروزه ارتشها و نهادهای امنیتی جهان لحظه به لحظه از یکدیگر میآموزند و تکنیکهای طرف مقابل را کپی یا بومی سازی میکنند.
🔹تجهیزات نظامی برای سنجش کارآمدی، استفاده بهینه و ارتقاء نیاز به تست عملیاتی دارند که مخاصمات فعال بهترین میدان برای این امر هستند. تجربه حضور پهپادهای شاهد-۱۳۶ نیز شاهد دیگری بر این ماجرا است. اما متاسفانه نیرویهای نظامی کشور در این زمینه با فشارهای غربگرایان در داخل کشور از این مهم محروم ماندند.
🔹مخاصمات فعال یکی از بهترین اهرمها برای فشار آوردن به دشمنان منافع کشور است. غربیها سالهاست با استفاده از همین ترفند سیاستهای خود را پیش میبرند که نمونه مشهور و تاریخی آن ارسال سلاح به مجاهدین افغان توسط آمریکا برای مقابله با شوروی است. لازم به ذکر است که به کار گیری این سیاست در مقابل ایران ربطی به رفتار ما ندارد. اروپا و غرب چه ایران با روسیه، چین و... همکاری نظامی داشته باشد چه نداشته باشد با همان شدت به اسرائیل و دیگر عوامل خود در منطقه کمک خواهند کرد. بنابراین ارتباط دادن خصومت اروپاییها و دیگر کشورهای غربی به همکاریهای نظامی کشور آدرس غلط دادن و بازی در زمین دشمن است.
🔻آخرین تحلیل های جنگ بین ایران ورژیم صهیونیستی را در کانال اندیشکده"رصد"دنبال کنید👇
@rasad_tahlil
⭕️ ضرورت خویشتنداری در مواجهه با نهادهای بینالمللی
👤احمد زیدآبادی در بخشی از یادداشت خود نوشت:
🔹رافائل گروسی از همان ابتدای کارش به عنوان رئیس آژانس بینالمللی انرژی اتمی نشان داد که آدمی زیرک و بسیار پیچیده است. با این حال، این سیاستمدار آرژانتینی هر ماهیت و نیتی که داشته باشد، یک شخص نیست که بتوان با حملهٔ شخصی به او نقشش را خنثی کرد.
🔹او رئیس یک آژانس بینالمللی و منتخب شورای حکام است. شورای حکام بر اساس گزارشهای او پروندهٔ کشورها را به شورای امنیت سازمان ملل ارسال میکند و شورای امنیت نیز بر همین مبنا تصمیم میگیرد. از این رو، حملهٔ شخصی به گروسی و تهدید و تحقیر او در این شرایط نه فقط هیچ کمکی به ایران نمیکند، بلکه سبب تشدید موضع آژانس و شورای حکام و شورای امنیت علیه کشور میشود.
🔹متأسفانه راه حملهٔ شخصی به گروسی را دکتر جواد ظریف، احیاناً به دلیل غلیان احساسات، باز کرد و دیگران هم تا سرحد تهدید به دستگیری و اعدام او پیش رفتند! اوضاع کشور پس از آتشبس به نظرم نگرانکنندهتر از قبل شده است. این اوضاع بیش از هر چیز متانت و خونسردی و خویشتنداری و موقعیتسنجی از سوی عموم مسئولان را طلب میکند، اما متأسفانه خشم و هیجان گویی به انگیزهٔ نخست تبدیل شده است.
🔻آخرین تحلیل های جنگ بین ایران ورژیم صهیونیستی را در کانال اندیشکده"رصد"دنبال کنید👇
@rasad_tahlil
⭕️ سلب تفرقه، ایجاب اتحاد
👤محمد زعیمزاده در بخشی از یادداشت خود نوشت:
🔹جنگ با اسرائیل فقط متوقف شده، نه پایان یافته. اسرائیل در مرحله اول شکست خورده و حالا دنبال آمادهسازی برای جنگ بعدی، ترمیم دفاع و ایجاد شکاف در جامعه ایران است.
🔹با دو هدف اول اسرائیل نیروهای امنیتی مقابله میکنند؛ اما مقابله با هدف سوم (تفرقهافکنی در مردم) به رسانه و فرهنگ مربوط میشود.
🔹درحالیکه رهبری بر وحدت مردم تأکید کردند، برخی رسانهها با ساختن دوقطبیهای ساختگی مسیر عکس را میروند.
🔹رسانههای رسمی با دامنزدن به دوگانههایی مثل امت–ملت و تخریب چهره هنرمندان، باعث تفرقه در جامعه میشوند.
🔹بهجای ادامه طرحهایی مثل «صیانت» که تفرقه ایجاد میکردند، باید از وحدتی که در جریان دفاع ملی شکل گرفته، صیانت و حفاظت کنیم.
🔻آخرین تحلیل های جنگ بین ایران ورژیم صهیونیستی را در کانال اندیشکده"رصد"دنبال کنید👇
@rasad_tahlil
⭕️ «تیر خلاص به شفافیت»
👤صابر گلعنبری در بخشی از یادداشت خود نوشت:
🔹اگرچه هدف حمله اخیر آمریکا و اسرائیل فقط برنامه هستهای ایران نبود، اما این برنامه در مرکز توجه بود و اقدامات علیه ایران همچنان با اشکال دیگر ادامه دارد.
🔹اطلاعات دقیقی از میزان خسارت به تأسیسات هستهای ایران در دست نیست؛ با این حال مقامات ایرانی از خسارات «زیاد و جدی» سخن گفتهاند که ممکن است اهداف سیاسی یا رسانهای نیز پشت این اعلام وجود داشته باشد.
🔹ترامپ مدعی نابودی برنامه هستهای ایران است، اما اطلاعات نهادهای اطلاعاتی آمریکا نشان میدهد که حملات فقط باعث تاخیر موقتی شده و نابودی کامل محقق نشده است. تجربه هم ثابت کرده که برنامه هستهای ایران مانند عراق یا لیبی نیست و با حمله متوقف نمیشود.
🔹حملات تنها توانسته برای مدتی چندماهه فعالیتهای هستهای ایران را متوقف کند و این فعالیتها پس از چند ماه قابل ازسرگیری هستند. احتمال دارد که پس از این، برنامه هستهای ایران وارد مرحله «ابهام» شود و با قطع همکاری با آژانس، از نظارت بینالمللی خارج گردد؛ موضوعی که امنیت تأسیسات را افزایش و روند انتقال آنها به اعماق زمین را تسریع میکند.
🔹اقدام آمریکا در بمباران تأسیسات، نتیجه معکوس داشته و نه تنها مانع دستیابی به سلاح هستهای نشده، بلکه با کاهش نظارت بینالمللی مسیر آن را هموارتر کرده و ایران را وارد مرحلهای خطرناکتر از نظر فشارهای خارجی میکند.
🔹دو مسیر پیش روی ایران و غرب است: یا توافق جدیدی برای بازگشت به نظارت بینالمللی حاصل شود، یا هر دو طرف بدون توافق، مسیر تقابل و تشدید تنش را در پیش بگیرند.
🔻آخرین تحلیل های جنگ بین ایران ورژیم صهیونیستی را در کانال اندیشکده"رصد"دنبال کنید👇
@rasad_tahlil
⭕️ تحقق دکترین مقاومت
👤حسین جهان تیغی در بخشی از یادداشت خود نوشت:
🔹درحالیکه اسرائیل و موساد روایتهایی از پیچیدگی عملیاتهایشان در جنگ ۱۲ روزه ارائه میدهند، واقعیت میدان جنگ نشان داد که دکترین و راهبرد نظامی آیتالله خامنهای، با وجود پشتیبانی سنگین آمریکا از اسرائیل، عامل اصلی پیروزی ایران بود؛ راهبردی با پشتوانه ۳۵ ساله.
🔹ریشه دکترین نظامی رهبری به اوایل دوران رهبری ایشان در سال ۶۹ بازمیگردد؛ جایی که با تأکید بر زبان زور در مقابل اسرائیل، پایههای نظری این دکترین شکل گرفت.
🔹در سال ۹۲ رهبری ایران با وضوح بیشتری تهدید کرد که در صورت اشتباه اسرائیل، تلآویو و حیفا با خاک یکسان خواهند شد. اکنون مشخص شده که این جمله نه صرفاً تهدید، بلکه بخشی از راهبرد واقعی و عملیاتی ایران در جنگ است.
🔹در جنگ ۱۲ روزه، بخشی از این راهبرد عملی شد و ایران با حملات دقیق و ویرانگر به مراکز حساس اسرائیل، عملاً مفهوم "غزهسازی تلآویو" را محقق کرد. آمادگی برای یک جنگ تدریجی و فرسایشی موجب عقبنشینی اسرائیل شد و نقشه ایران برای توقف جنگ از جانب دشمن نیز عملی شد.
🔹با بهرهگیری از راهبرد نظامی رهبری و حمایت مردمی، ایران توانست برتری فناوری آمریکا و اسرائیل را خنثی کرده و از شکافهای فناوری خود عبور کند. این راهبرد بهنوعی پاسخ استراتژیک به فشارهای سیاسی غرب هم بود.
🔹اگر آمریکا و اسرائیل بار دیگر جنگی آغاز کنند، دچار اشتباه راهبردی خواهند شد که ممکن است به اجرای کامل راهبرد آیتالله خامنهای، یعنی نابودی تلآویو و حیفا، و حتی ضربه به منافع آمریکا در منطقه منجر شود.
🔻آخرین تحلیل های جنگ بین ایران ورژیم صهیونیستی را در کانال اندیشکده"رصد"دنبال کنید👇
@rasad_tahlil
⭕️ "برای تداوم انسجام ملی باید به تنگناهای اقتصادی توجه شود"
👤آذر منصوری گفت:
🔹با توجه به رشد رسانههای فرامرزی، صداوسیما باید کارکرد ملی خود را بازتعریف کند تا بازتابدهنده دیدگاه همه مردم باشد، نه صرفاً تریبون یک اقلیت خاص. دستگاههای امنیتی باید علل گسترش نفوذ را آسیبشناسی کرده و برای کاهش شکاف ملت-حاکمیت، راهبردهای مؤثر و اعتمادساز طراحی کنند.
🔹برای مقابله با تهدیدات، فقط توان نظامی کافی نیست؛ جامعهای همدل و مطالبهگر نیز نقشی کلیدی دارد و لازمه آن، تقویت مفهوم «شهروند قدرتمند» از سوی حاکمیت است.
🔹یکی از عوامل اصلی شکست طرحهای دشمن، همبستگی مردم بود که تأکید داشتند هرگونه تغییر باید بهدست خود ملت ایران انجام شود، نه بیگانگان.
🔹این همدلی ملی باید به فرصتی راهبردی برای بازسازی سرمایه اجتماعی تبدیل شود؛ نهادهای حکمرانی باید با آسیبشناسی دقیق و بهرهگیری از همه ظرفیتها، انسجام داخلی را تقویت کنند.
🔹اصلاحطلبان نیز در طول کنشگری خود بارها نشان دادهاند که هرگاه پای منافع ملی و تمامیت ارضی کشور به میان بیاید، فراتر از همه نقدها و انتقادها، در خط مقدم دفاع از ایران و مقابله با متجاوز قرار میگیرند.
🔻آخرین تحلیل های جنگ بین ایران ورژیم صهیونیستی را در کانال اندیشکده"رصد"دنبال کنید👇
@rasad_tahlil
⭕️ "گزارش محرمانه آمریکا و هشدار درباره ناکافی بودن حملات نظامی برای توقف برنامه هستهای ایران"
👤فارین افروز نوشت:
🔹بر اساس گزارش محرمانه سازمانهای اطلاعاتی آمریکا، حملات آمریکا تنها توانستهاند توانایی ایران برای ساخت سلاح هستهای را چند ماهی به تأخیر بیندازند. همچنان تصور میشود ایران اورانیوم با غنای ۶۰ درصد که برای ساخت چندین بمب کافی است در اختیار دارد، احتمالاً در تونلهای مستحکمی که از بمباران جان سالم به در بردهاند.
🔹ریچارد نفیو، معاون سابق نماینده ویژه آمریکا در امور ایران و از چهرههای مطرح در حوزه تحریمهای ایران هشدار میدهد که اگرچه اسرائیل و آمریکا توانایی نظامی خود را نشان دادند، اما خسارات وارده ممکن است برای متوقف کردن ایران کافی نباشد بهویژه اگر ایران بتواند برنامه خود را عمیقتر در زیرزمین و خارج از دید بینالمللی بازسازی کند.
🔻آخرین تحلیل های جنگ بین ایران ورژیم صهیونیستی را در کانال اندیشکده"رصد"دنبال کنید👇
@rasad_tahlil
⭕️ پنج توهم راهبردی نتانیاهو در جنگ با ایران
👤اسفندیار خدایی در بخشی از یادداشت خود نوشت:
🔹با وجود خسارات به تأسیسات ایران، اسرائیل به اهداف راهبردیاش نرسید، در حالیکه ایران توانست امنیت خود را حفظ کرده و جایگاه موشکیاش را تثبیت کند. آتشبس، ایران را در موضعی قویتر قرار داده؛ تجربه جنگ گسترده، بیاثر شدن تهدید نظامی اسرائیل، و احتمال تشدید فعالیتهای هستهای ایران، موازنه را به نفع تهران تغییر داده است.
🔹امید به شورش داخلی
▫️اسرائیل بهاشتباه تصور میکرد حمله باعث شورش داخلی در ایران میشود، اما برخلاف انتظار، مردم واکنش منفی نشان ندادند و انسجام داخلی تقویت شد.
🔹دستکم گرفتن قدرت دفاعی ایران
▫️اسرائیل از تجربه جنگ یمن درس نگرفت و تصور کرد حملات کوتاه میتواند ایران را وادار به تسلیم کند، در حالیکه ایران از نظر قدرت و وسعت قابلمقایسه با یمن نیست.
🔹نادیده گرفتن آسیبپذیری خود
▫️اسرائیل بهدلیل وسعت کم و تراکم جمعیت در مناطق خاص، در برابر موشکهای ایران بسیار آسیبپذیر است. گنبد آهنین هم نتوانست محافظت کافی فراهم کند.
🔹نادیده گرفتن قانون تاریخی آغازگرِ بازنده
▫️ تاریخ نشان داده کشورهایی که آغازگر جنگ بودند، در نهایت شکست خوردند یا پشیمان شدند. اسرائیل نیز با نادیده گرفتن این الگو، در شرایط نامناسب دست به آغاز جنگ زد.
🔹بیتوجهی به افکار عمومی جهانی
▫️اسرائیل بدون توجه به فضای منفی بینالمللی، به ایران حمله کرد؛ در حالی که افکار عمومی و دولتهای منطقهای و اسلامی این حمله را محکوم کردند و از ایران حمایت نمودند. اقدام اسرائیل مشروعیت نداشت و موجب انزوای بیشتر آن در جهان شد.
🔻آخرین تحلیل های جنگ بین ایران ورژیم صهیونیستی را در کانال اندیشکده"رصد"دنبال کنید👇
@rasad_tahlil
⭕️ حقوق بشر انتخابی؟
👤امیرعلی صفا در بخشی از یادداشت خود نوشت:
🔹در ماجرای عملیات تروریستی زندان اوین، حمله به بخشهای غیرنظامی زندان، از جمله سالن ملاقات و بهداری، باعث آسیب به خانواده زندانیان و کادر درمان شد و نقض آشکار حقوق بشردوستانه و کنوانسیونهای ژنو به شمار میآید.
🔹براساس قوانین بینالمللی، حمله به اماکن غیرنظامی مانند زندانها جنایت جنگی محسوب میشود؛ شواهد و گزارشهای رسمی نیز آسیب دیدن غیرنظامیان را تأیید کردهاند.
🔹سکوت نرگس محمدی در برابر این جنایت جنگی با ادعای دفاع از حقوق بشر در تضاد است و از دید افکار عمومی، نشانهای از معیارهای دوگانه و بیاعتباری مواضع او محسوب میشود.
🔹امتناع نرگس محمدی از محکوم کردن حملهای که جان زندانیان را تهدید کرد، با واکنش منفی جامعه حقوقی ایران همراه شده، بهویژه آنکه نهادهای بینالمللی و حتی برخی دولتهای غربی این حمله را محکوم کردهاند.
🔹با وجود دشواریهای حقوقی، لازم است ایران با مستندسازی دقیق از این حمله، زمینه پیگیری حقوقی آن را در مجامع بینالمللی فراهم کند و نقش دولتهای حامی اسرائیل را نیز زیر سؤال ببرد.
🔻آخرین تحلیل های جنگ بین ایران ورژیم صهیونیستی را در کانال اندیشکده"رصد"دنبال کنید👇
@rasad_tahlil
⭕️گزارش الشرق الاوسط از خسارات حملات موشکی ایران به اسرائیل
🔹در حالی که دولت و رهبری نظامی در مورد خسارات اسرائیل در جنگ با ایران سکوت کردهاند، منابع آگاه گزارش دادند که بیش از ۴۸۰ ساختمان در تلآویو بمباران شدهاند.این واقعیت بسیاری از شهروندان و مقامات محلی، از جمله شهردار تلآویو و شهردار حیفا که هر دو از افسران ارشد بازنشسته هستند را بر آن داشته تا خواستار برچیدن مقرهای نظامی از شهرها شوند.
🔹کانال ۱۳ اسرائیل گزارش داده که «تعداد زیادی از حملات موشکی ایران به پایگاههای نظامی و تأسیسات استراتژیک اسرائیل اصابت کرده است که هنوز فاش نشدهاند. اسرائیلیها هنوز دقت حملات ایران و میزان خسارت به بسیاری از سایتها را درک نکردهاند.» شبکه خبری i24 هم گزارشی پخش کرد که شامل شهادت چندین نفر از ساکنان نزدیک وزارت دفاع و ستاد کل ارتش اسرائیل بود. آنها خاطرنشان کردند که به دلیل احساس امنیت تصمیم به خرید خانههای گرانقیمت در این منطقه گرفتهاند، اما جنگ اخیر نشان داد که «هیچ جای امنی در اسرائیل وجود ندارد.»
🔹گزارشهای غیررسمی حاکی از کشته شدن حداقل ۲۰۰ اسرائیلی است، در حالی که بیانیههای رسمی اسرائیل در مورد میزان خسارات نظامی سکوت کردهاند. در نشانهای جدید از میزان خسارات نظامی اعلام نشده، ارتش اسرائیل علاوه بر بودجه هنگفت خود، درخواست غرامت مالی به مبلغ تقریباً ۱۸ میلیارد دلار برای پوشش خسارات وارده در طول جنگ علیه ایران و غزه ارائه کرده است. این رقم به اندازهای بزرگ است که میزان واقعی خسارات ارتش را منعکس کند، خساراتی که به نظر میرسد بسیار بیشتر از آن چیزی است که رسماً اعلام شده است.
🔻آخرین تحلیل های جنگ بین ایران ورژیم صهیونیستی را در کانال اندیشکده"رصد"دنبال کنید👇
@rasad_tahlil
⭕️فرمول اعتبار"بازدارندگی"
👤علیرضا عرب نوشت:
🔹بسیار ضرورت دارد که بعد از وقایع اخیر ، تجاوز غافلگیرانه اسرائیل در 23خرداد و تجاوز آمریکا در اول تیر 1404 به کشورمان ، "استراتژی نظامی و امنیتی ملی" به نحو اساسی و هدفمند تغییر کرده و سازگار با محیط بسیار متغیر و سرشار از تهدیدات جدید منطقه گردد.در غیر اینصورت ایران از سیر تحولات نظامی ،امنیتی و سیاسی منطقه ای و بین المللی عقب خواهد ماند و هزینه ای هنگفت و حتی غیر قابل جبران را متحمل خواهیم شد.بسیار مهم است که درک گردد که تحت شرایط جدید نظامی و امنیتی منطقه غرب آسیا، "بازدارندگی" فقط زمانی معتبر و قابل اطمینان است که با "اقدام قاطع و فوری" حمایت گردد و چشم پوشی غافلگیرانه بر خطرات و تهدیدات مهم و معتبر ،صرفا جنگ را به تاخیر انداخته و خسارات را چند برابر و پر هزینه خواهند کرد، لذا درصورت شناسایی منبع تهدید، باید حتما استراتژی حمله موثر و پیش دستانه اتخاذ شده و در دستور کار قرار گیرد.به استراتژی، اصول و فرامین چهل سال پیش در فضای پر تهدید بسیار متحول و متغیر جدید منطقه نمی توان اتکا و اعتماد کرد.
🔻آخرین تحلیل های جنگ بین ایران ورژیم صهیونیستی را در کانال اندیشکده"رصد"دنبال کنید👇
@rasad_tahlil
⭕️در خدمت ایران یا دشمنان ایران؟!
👤عزیز غضنفری نوشت:
🔹همه کسانی که با دقت و حساسیت به تحولات پیچیده و سرنوشتساز این ایام مینگرند میدانند که حفظ انسجام ملی و تقویت آن در این شرایط از مهمترین کارهایی است که باید صورت گیرد. حتی اگر توانمندی موشکی نداشته باشیم_که الحمدالله از آن برخوردار هستیم و به خوبی از آن استفاده میکنیم_ باز چون مردم را داریم و انسجام ملی برقرار هست، دشمن در نهایت کاری از او ساخته نیست. حالا با این اهمیتی که مترتب بر موضوع است، برخی اگر در شرايط جنگی و موقعیت تاریخی و سرنوشتساز کنونی، خواسته یا ناخواسته این سرمایه بزرگ و راهبردی را با ناشی گری تضعیف و بیاعتبار کنند، در این صورت این پرسش مطرح میشود که اینان به چه کسی خدمت کرده و میکنند؟!
🔹برخی تحلیلها و اخباری که این روزها در شبکههای اجتماعی توسط طیفهای گوناگون سیاسی دست به دست میچرخد( و ممکن است درست هم باشد)، فقط یک خاصیت دارد و آن دو قطبی و دو تکه کردن جامعه است. تصور میکنند حال فلان عنصر و حزب سیاسی را میگیرند و او را از صدر به زیر میکشانند و دلشان خنک میشود، غافل از اینکه همه این چهرهها و جناحهای سیاسی در میان مردم طرفدارانی دارند و در حقیقت مردم را وادار به عکسالعمل میکنند. فیالواقع با این اقدامات ناشيانه، بخشهایی از مردم و لایههای اجتماعی به خشم و تنفر نسبت به یکدیگر، انقلاب و ایران و حتی بیعملی در مواجهه با توطئههای دشمن سوق داده میشوند. پدید آمدن این حالت به مراتب از حملات نظامی رژیم جعلی صهیونیستی برای کشور خطرناکتر است. لذا خیلی سریع و قاطع و تا دیر نشده باید در مقابل با این دست تحلیلها، افراد و رسانهها ایستاد تا خدایی ناکرده منافع ملی، انقلاب اسلامی و ایران عزیز را قربانی امیال شخصی و باندی خود نکردهاند.
🔻آخرین تحلیل های جنگ بین ایران ورژیم صهیونیستی را در کانال اندیشکده"رصد"دنبال کنید👇
@rasad_tahlil
⭕️هیچ وقت درک درستی نداشتند!
👤حبیب احمدزاده گفت:
🔹نگاه اسطورهای ما و نگاه مادی آنها، باعث میشود که ترامپ و نتانیاهو هیچوقت درک درستی از ملت ایران نداشته باشند. اگر داشتند که اینها نمیآمدند چندروز مانده به محرم به ایران حمله کنند. یعنی خود به خود اینها خودشان را به عنوان یک وجه منفی و اسطورهای به مردم ایران معرفی کردند و ضربهاش را هم میخورند. یعنی ایرانیها دنبال یزید میگشتند، اینها خودشان را به عنوان یزید زمان معرفی کردند. اگر عاقل بودند که میگذاشتند دوماه قبلتر یا دوماه بعد از اربعین به ما حمله میکردند مثلاً.
🔹اینها (آمریکاییها و اسرائیلیها) متوجه این موضوع نیستند که عوامل همبستگی یک ملت در منطقه چیست، اینها درک درستی از هیچچیز ندارند. اینها نمیدانند که قضیه غزه برای مردم خاورمیانه یک عبرت شده. حتی کشورهای عربی هم که با ما رابطه نداشتند خیلیهایشان، معتقدند ایران سدی است که اگر بشکند، اینها بعدها به دریوزگی کامل میافتند جلوی نتانیاهو. حتی ترکیه هم این را میداند و پاکستان هم میداند. و اینها یک همبستگی در منطقه خاورمیانه دارند ایجاد میکنند که بعدها، ثمرات تلخش را خواهند دید.
🔻آخرین تحلیل های جنگ بین ایران ورژیم صهیونیستی را در کانال اندیشکده"رصد"دنبال کنید👇
@rasad_tahlil
⭕️تشخیص نفوذی ها با یک جستجوی ساده!
👤سهند ایرانمهر نوشت:
🔹پیداکردن اسب تروا یا منافذ نفوذ کار سختی نیست کافی است یک جستجوی ساده خبری در بازه زمانی دههای و چند ماه مانده به تجاوز اسراییل بکنید تا ببینید چه اولویتهایی و از چه تریبونهایی جایگزین توجه به پدافند غیرعامل و تقویت مواضع دفاعی بود. وجه مشترک همه این اولویتها جلب توجه به اموری بود که یا مستقیما، بهم خوردن نظم اجتماعی و افزایش نارضایتی عمومی را هدف قرار داده بود یا توجه امنیتی را متوجه مسایل کاملا بیاهمیت کرده بود.
🔹در علوم نظامی و اطلاعاتی با عنوان «عملیات فریب» (Deception Operations) و در نظریههای تحلیل امنیتی و جنگ روانی بهعنوان انحراف افکار عمومی از تهدید اصلی شناخته میشود. این تکنیک نهتنها در جنگهای نظامی بلکه در جنگهای شناختی و هیبریدی هم کاربرد وسیعی دارد.
🔹پیش از جنگ ۱۹۶۷، رسانههای عربی بهخصوص در مصر و سوریه به جای تمرکز بر آمادگی نظامی، درگیر «کارزارهای حیثیتی» و نمایشهای تبلیغاتی شدید علیه اسرائیل شده بودند. کارگزاران موساد در حکومت ناصر در مصر آگاهانه تمرکز رسانهها را بر «تحقیر اسرائیل» و «اتحاد عربی» گذاشت، در حالی که ارتش اسرائیل مشغول آمادهسازی عملیات برقآسا بود.
🔹روسیه با هماهنگی نیروهای نفوذی خود دامن زدن به ناآرامیهای قومی، موضوع زبان روسی و نازیسازی در شرق اوکراین را در رسانههای این کشور برجسته کرد، در حالی که توجه رسانه ای اوکراین معطوف به اعتراضات و هویتطلبی شده بود، نیروهای ویژه روسی وارد کریمه شدند.
🔻آخرین تحلیل های جنگ بین ایران ورژیم صهیونیستی را در کانال اندیشکده"رصد"دنبال کنید👇
@rasad_tahlil
⭕️مدیونیم به یکایک شما
👤محمدرضا جلایی پور نوشت:
🔹جمعیت میلیونی و باشکوه در آیین ملی تشییع سربازان میهن و کودکان و زنان و مردان هموطنمان که قربانی تجاوز جنایتکارانه به ایران شدند، شامل طیف وسیع و متنوعی از ایرانیان میشد، اما اکثریت جمعیت متعلق به بخش مذهبیتر و سنتیتر و کمدرآمدتر جامعهٔ ما بود. به عنوان یک ایرانی به احترام این شرکتکنندگان که اینچنین پای کار دفاع از ایران بودند و با ادای احترام باعظمت امروز در شرایط شکنندهٔ آتشبس، برای همهٔ ما ایرانیان حدی از بازدارندگی ساختند تمامقد میایستم و ادای احترام میکنم. مدیونیم به یکایک شما مردم عادی کوچه و بازار شهرمان که علیرغم همهٔ نارضایتیها، پای کار ایرانید. اشکی که در چشم شما در برابر کاروان پیکر کودکان هموطنمان حلقه میزد، پایه و مایهٔ همبستگی قدرتمندی است که ایران را در برابر تجاوز پیشرفتهترین قدرتهای نظامی مصون یا تابآور میکند.
🔻آخرین تحلیل های جنگ بین ایران ورژیم صهیونیستی را در کانال اندیشکده"رصد"دنبال کنید👇
@rasad_tahlil
⭕️ غرب در شوک...
👤حسین نجفی در بخشی از یادداشت خود نوشت:
🔹استراتژی بقا در سایه تحریم:
▫️ایران طی چهار دهه تحریمهای سنگین آمریکا و متحدان غربی، ناچار به اتخاذ راهبرد «اتکا به توان داخلی» شد. علیرغم محدودیتهای شورای امنیت برای انتقال فناوری دفاعی، ایران با تکیه بر دانش و نیروی انسانی متخصص، شکاف تکنولوژیک را با توسعه صنعت موشکی داخلی پر کرد و امروز این توانمندی به ستون فقرات بازدارندگی کشور تبدیل شده است. همکاریهایی مانند تأمین بعضی مواد اولیه از چین و پیشرفت در فناوری سوخت جامد، نقش مهمی در این مسیر داشته است.
🔹ناکارآمدی فناوری غربی در میدان:
▫️درحالی که اسرائیل با پشتوانه کامل تسلیحاتی غرب و سامانههایی همچون گنبد آهنین و پاتریوت وارد میدان شد، موشکها و پهپادهای ایران موفق به عبور از این سامانهها شدند و کارایی نسبی تسلیحات غرب را به سخره گرفتند. با وجود تحریم شرکتهایی که در تأمین فناوری مهم برای ایران نقش داشتهاند، پیشرفتهای داخلی بهویژه در حوزه موشکهای برد بلند و دقیق ادامه یافته است.
🔹تغییر معادلات راهبردی:
▫️توانمندی موشکی ایران معادلات امنیتی غرب آسیا را تغییر داده است؛ بهنحوی که تهدید عملیاتی ایران، رژیم صهیونیستی را وادار به اتخاذ سیاستهای تدافعی و حتی پذیرش آتشبس کرده است. این تحول نشان داد که فرهنگ مقاومت و تکیه بر توان بومی، میتواند توازن قوا را دگرگون کند و اسرائیل را در موقعیتی آسیبپذیر قرار دهد.
🔹فروپاشی گفتمان برتری نظامی غرب:
▫️دستاوردهای موشکی ایران در زمانی که زیر سنگین ترین تحریم ها بود، روایت غرب از برتری نظامی را به چالش کشید و با شکست دیپلماسی تحریمی آمریکا در سازمان ملل، عملاً بازدارندگی بومی ایران تثبیت شد. امروز ایران با حفظ خطوط قرمز برنامه موشکی، به الگویی برای مقاومت و مقابله با هژمونی تسلیحاتی غرب بدل شده است؛ الگویی که نشان میدهد توسعه دفاعی داخلی، توان فروپاشی اسطوره تسلیحات پیشرفته غربی را دارد.
🔻آخرین تحلیل های جنگ بین ایران ورژیم صهیونیستی را در کانال اندیشکده"رصد"دنبال کنید👇
@rasad_tahlil
⭕️ خوابزدگان نبرد
👤علی مهدیان در بخشی از یادداشت خود نوشت:
🔹ماجرای ریختن قرصهای مخدر در آردهای کمکرسانی به غزه، فقط یک جنایت نیست بلکه نمادی از سیاست غرب است: کمک در ازای خاموش کردن عقل و اراده ملتها. برخی در داخل نیز با دعوت به شادی و بازگشت به «زندگی عادی»، خواسته یا نخواسته همین مسیر بیحسی را دنبال میکنند.
🔹تخدیر همان چیزی است که دشمن میخواهد. فرد تخدیرشده، دروغها، جنایتها و تحقیرهای طرف مقابل را فراموش میکند. با یادآوری تناقضگوییهای ترامپ، هشدار داده میشود که بیحسی ذهنی در نهایت به تسلیم ختم میشود.
🔹درحالیکه در همه عرصهها تحریم بودیم، فضای مجازی باز ماند. دلیلش روشن است: ایجاد دوقطبی، آشوب ذهنی و بیاعتمادی عمومی. این ابزارها جامعه را از درون بیحس میکنند و حتی قهرمانان واقعی را هم به اشتباه متهم میسازند.
🔹افرادی که به تخدیر عادت میکنند، بهراحتی کرامت خود را از دست میدهند، مثل معتادان. آنها دیگر در برابر توهینها و تهدیدهای دشمن واکنشی ندارند، چون درگیر سرگرمیهای بیارزش و تسکینهای لحظهای شدهاند. هدف نهایی این روند، تسلیم است.
🔻آخرین تحلیل های جنگ بین ایران ورژیم صهیونیستی را در کانال اندیشکده"رصد"دنبال کنید👇
@rasad_tahlil
⭕️ افشای بیپرده ترامپ از حقیقت پشت فشارهای غرب علیه ایران
👤سیدرضا قزوینی غرابی در بخشی از یادداشت خود نوشت:
🔹سخن اخیر ترامپ درباره لزوم پیوستن ایران به نظم جهانی، آشکارکننده نگاه واقعی آمریکا و غرب به ایران در چهار دهه گذشته است.
🔹اظهار ترامپ نشان میدهد که بهانههایی مثل حقوق بشر و سلاح هستهای در واقع پوششی برای فشار به کشوری است که مستقل مانده و نظم غربی را نپذیرفته است.
🔹درخواست قبلی ترامپ برای «تسلیم کامل» ایران نیز نشان میدهد که هدف اصلی غرب، تحمیل نظمی جهانی است که اجازه خودمختاری به کشورها نمیدهد.
🔹پافشاری ایران بر استقلال، علت اصلی فشارهای غرب است؛ حتی با عقبنشینی در موضوعاتی مانند هستهای یا موشکی، خصومت به دلیل نپذیرفتن نظم تحمیلی ادامه خواهد داشت.
🔹رویکرد خصمانه غرب ناشی از مخالفت ایران با واگذاری آزادی عمل خود است؛ سخنان ترامپ برای نخستین بار این حقیقت را از زبان یک رئیسجمهور آمریکا عیان میسازد.
🔻آخرین تحلیل های جنگ بین ایران ورژیم صهیونیستی را در کانال اندیشکده"رصد"دنبال کنید👇
@rasad_tahlil
⭕️ سه فانتزی پرطرفدار در ذهن توهمزدگان آتشبس
👤محسن مهدیان در بخشی از یادداشت خود نوشت:
🔹اتهامات و قضاوتهای شتابزده باعث شدهاند روایت پیروزی بهعنوان خیانت معرفی شود؛ این نگاه ریشه در سه فانتزی ذهنی دارد.
🔹فانتزی ساختاری:
تصور غلطی وجود دارد که تصمیمات مهمی مثل آتشبس در سطح دولت یا وزرا گرفته میشود، در حالی که این تصمیمها در هماهنگی با رهبری و نهادهای کلان کشور انجام میگیرد.
🔹فانتزی رهبری مسلوبالاراده:
برخی رهبری را فاقد قدرت تصمیمگیری میدانند، در حالیکه تصمیم نهایی درباره جنگ و آتشبس با اشراف کامل در بالاترین سطح اتخاذ شده و این ذهنیت، تحریف واقعیت و توهین به جایگاه فرماندهی کل قوا است.
🔹فانتزی میدان جنگ:
جنگ با بازی رایانهای اشتباه گرفته میشود؛ در حالی که میدان واقعی جنگ، مجموعهای پیچیده از عوامل نظامی، سیاسی، رسانهای و بینالمللی است و پایان آن با «زدن یک موشک دیگر» تعیین نمیشود.
🔹ما قطعا پیروز میدانیم به سه دلیل غیرفانتزی:
▫️اول تنبیه و دوم پشیمان سازی و سوم بازدارندگی.
▫️تنبیه طرف مقابل با ضربات دقیق و غیرمنتظره
▫️پشیمانسازی طرف مقابل با اعمال هزینههای غیرقابل پیشبینی و ایجاد بازدارندگی برای تکرار نشدن درگیری در آینده است. ایران این سه را محقق کرد. دشمن به التماس افتاد، و ایران با حفظ اقتدار وارد فاز تثبیت شد. اسم این خیانت نیست. اسمش سیاست است، مدیریت است، پیروزی است. تبریک می خواهد نه نق زدن های ناتمام.
🔻آخرین تحلیل های جنگ بین ایران ورژیم صهیونیستی را در کانال اندیشکده"رصد"دنبال کنید👇
@rasad_tahlil
⭕️ جنگ رسانهای، میدان اصلی نزاع ایران و اسرائیل پس از آتشبس
👤محمدرضا اسلامی در بخشی از یادداشت خود نوشت:
🔹آتشبس نظامی بین ایران و اسرائیل برقرار شده اما نبرد اصلی بر سر کنترل روایتها و تأثیرگذاری بر افکار عمومی ادامه دارد، که در آن اسرائیل موفقتر ظاهر شده و ایران در نقش مهاجم معرفی شده است.
🔹روایتسازی قدرتآفرین است و میتواند منجر به تحریم یا حمایت شود، اما رسانه ملی ایران با زبان و قالبهای کهنه و تکبعدی، توانایی رقابت در این عرصه را ندارد.
🔹اسرائیل جنگ رسانهای را در شبکههای اجتماعی و رسانههای جهانی به خوبی مدیریت میکند، در حالی که ایران حضور مؤثری در این فضا ندارد.
🔹سخنرانیهای نماینده اسرائیل در شورای امنیت، بخشی از استراتژی روایتسازی حرفهای و هدفمند برای مخاطبان جهانی به ویژه جوانان غربی بود. رسانههای رسمی ایران باید از حالت اعلامیهخوانی به روایتمحور و گفتوگومدار تغییر کنند، از نخبگان رسانهای بهره ببرند و به هوش مخاطب احترام بگذارند.
🔹پرهيز از تولید محتوای تحریکآمیز علیه یهودیان ضروری است چون این موضوع حساسیت زیادی در غرب دارد و رفتارهای شعاری باعث تقویت روایت اسرائیل میشود. موج تولیدات رسانهای رادیکال و شعاری در داخل، علاوه بر ایجاد خستگی در مردم، موجب تقویت روایت دشمن و نفوذ امنیتی در رسانهها شده است.
🔹غیبت دیپلماتیک و رسانهای ایران در آمریکا ضعف بزرگی است که باعث شده این میدان رسانهای به رقبای ایران واگذار شود؛ پیروزی در جنگ روایتها نیازمند حضور فعال و حرفهای است.
🔻آخرین تحلیل های جنگ بین ایران ورژیم صهیونیستی را در کانال اندیشکده"رصد"دنبال کنید👇
@rasad_tahlil
⭕️ «از ادعای پیروزی تا بنبست»
👤حسین نجفی در بخشی از یادداشت خود نوشت:
🔹تنش روایتی میان آمریکا و اسرائیل درباره حمله به فردو، نشانهای از شکاف عمیق در جبهه دشمن است که برای ایران یک فرصت راهبردی ایجاد کرده تا ناهماهنگی دشمن را برجسته کرده و اعتبار خود را در افکار عمومی جهان تقویت کند.
🔹ادعای حمله به تأسیسات فردو به اختلاف آشکار در میان ساختارهای سیاسی، امنیتی و رسانهای آمریکا و اسرائیل منجر شده است؛ بهطوری که طرفین یکدیگر را به دروغپردازی متهم میکنند و روایت رسمی غرب درباره موفقیت حمله، مشروعیت خود را از دست داده است.
🔹تضاد روایتها و تردید درباره اثربخشی حمله، باعث شکست پروژه تبلیغاتی و روانی غرب شده و طرح القای نابودی برنامه هستهای ایران عملاً فرو ریخته است؛ این شکست، تصویر آشفتگی و ناتوانی در اجرای فشار حداکثری را تقویت کرده است.
🔹ایران میتواند از شکاف روایتی در جبهه غربی برای تقویت جایگاه دیپلماتیک و رسانهای خود بهرهبرداری کند و روایت شکست خورده دشمن را به نقطه قوتی برای اجماعسازی منطقهای و مشروعیتافزایی در نبرد شناختی تبدیل نماید.
🔻آخرین تحلیل های جنگ بین ایران ورژیم صهیونیستی را در کانال اندیشکده"رصد"دنبال کنید👇
@rasad_tahlil
⭕️ به جای وحدت شکنان،برفک پخش کنید!
👤محمد مهاجری در بخشی از یادداشت خود نوشت:
🔹پس از اعلام آتشبس که بهدنبال استقامت قهرمانه ملت و دلاوری نیروهای مسلح اعلام شد متاسفانه صداوسیما برای اینکه ثابت کند "ترکعادت موجب مرض است" در برخی برنامههای خود از افراد ورشکسته و بیمقدار و بداخلاق و عصبانی که در سالهای دور و نزدیک عامل تفرقه بودهاند دعوت کرد تا مثلا به تحلیل آتش بس بپردازند.
🔹 متاسفانه توهین به رئیسجمهور و مسئولان دیپلماسی کشور آنهم با بیان کینهتوزانه ای که چندسال است، به مشی صداوسیما تبدیل شده روی آنتن تلویزیون مطرح شد. یک نفر هم مثلا به بهانه دفاع از هویت تاریخی و معنوی ایران اظهار داشت:" عده ای می گویند برای حفظ وحدت ملی اسم خدا و پیغمبر را نیاورید. میخواهند وطن را به آغل تبدیل کنند!" این عبارت دوجمله ای جمله اولش دروغ است و هیچ آدم معتبری آن را نگفنه( و اگر فردی هم گفته باشد ارزشش به اندازه همین مهمان صداوسیما بوده) وجمله دوم توهین به ملت 85میلیونی ایران است. همان ملتی که سردار شهید حاج قاسم سلیمانی در باره اش گفت که "ما ملت امام حسینیم".
🔹آیا باید تریبون رسانه ملی در اختیار مردمی باشد که در برابر دشمن ایستادند یا قرار است به افراد بی مایه ای سپرده شود که نهایتا بلندگوی یک اقلیت بیتوجه به امنیت و مصالح ملی و زبانم لال نوکران اسرائیل اند؟ از آنجا که مدیریت صداوسیما قادر به اصلاح این روش نیست و در طول چندسال گذشته هم نشان داده که تحت تاثیر و نفوذ یک جریان تفرقهافکن است ، هیچ انتظاری از او نمی رود . اما می توان یک پیشنهاد را عملی کرد. تا حدود دودهه پیش سیستم تلویریون به گونه ای بود که وقتی برنامه نداشت تصویری مانند برفک نشان می داد. الان هم می توان به جای پخش صداوسیمای آدمهای بیسواد وحدت شکن، برفک پخش کرد!
🔻آخرین تحلیل های جنگ بین ایران ورژیم صهیونیستی را در کانال اندیشکده"رصد"دنبال کنید👇
@rasad_tahlil
⭕️ سکوت پیش از طوفان یا پایان درگیری؟
👤مصطفی نجفی در بخشی از یادداشت خود نوشت:
🔹جزئیاتی از آتشبس میان ایران و رژیم صهیونیستی منتشر نشده و بهنظر نمیرسد که آتشبس فعلی مفاد مشخص یا تدوینشدهای داشته باشد.
🔹پایداری آتشبس وابسته به متغیرهایی مانند مذاکرات ایران و آمریکا است. اگر آمریکا انتظار داشته باشد ایران برنامه غنیسازیاش را متوقف کند، درگیری دوباره محتمل خواهد بود چون ایران احتمالا این خواسته را نمیپذیرد.
🔹آتشبس هیچ چارچوب حقوقی و اجرایی مشخصی ندارد و چون رژیم صهیونیستی به تعهد به آتشبس اعتقادی ندارد، این وضعیت ناپایدارتر میشود.
🔹اگرچه ادعا شده برنامه هستهای ایران نابود شده، اما بخش زیادی از آن دستنخورده باقی مانده و غرب تلاش میکند با فشار بیشتر، جزئیات برنامه را روشن کند؛ فشاری که میتواند آتشبس را به خطر بیندازد.
🔹هر دو طرف در حال استفاده از فضای آتشبس برای بازیابی نظامی و اطلاعاتی خود هستند و نشانهها حاکی از آمادگی دو طرف برای آغاز دوباره جنگ است.
🔹آتشبس فعلی پایه و چارچوب مشخصی ندارد و احتمال فروپاشی آن و بازگشت به جنگ بسیار بالاست.
🔻آخرین تحلیل های جنگ بین ایران ورژیم صهیونیستی را در کانال اندیشکده"رصد"دنبال کنید👇
@rasad_tahlil
⭕️ همبستگی ملی، بنیان بازسازی اعتماد و آیندهای نو
👤رضا غلامی در بخشی از یادداشت خود نوشت:
🔹 اکنون، اتحاد ملی شکلگرفته باید به نقطه آغاز بازسازی اعتماد و پیشرفت کشور تبدیل شود. همبستگی فراگیر ملی یک سرمایه تاریخی است که باید با درایت حفظ شود. عوامل تضعیفکننده وحدت، مانند سانسور گفتوگو یا برچسبزنی، باید کنار گذاشته شوند.
🔹از ظرفیت همدلی مردم باید برای بازسازی اقتصادی و عمرانی استفاده شود. همه دلسوزان ایران، فارغ از تفاوتها، باید زیر چتر انقلاب مشارکت داده شوند.
🔹نظرات اکثریت مردم باید جدی گرفته شود تا شکاف ملت و حاکمیت بیشتر نشود. مشارکت سیاسی برای همه شهروندان با دیدگاههای مختلف باید تضمین شود.
🔹شفافیت، شرط اساسی حکمرانی سالم و جلوگیری از فساد است. مدیریت کشور نباید در اختیار افراد تندرو و غیرعقلانی قرار گیرد.
🔹رفع تحریمها و بهبود روابط خارجی برای احیای اقتصاد ضروری است. در تصمیمگیریها باید عقلانیت، شفافسازی و گفتوگو با مردم محور باشد.
🔹دولت باید فوری و عادلانه به معیشت آسیبدیدگان اقتصادی رسیدگی کند. مبارزه بیتعارف با فساد، پیشنیاز بازسازی اعتماد عمومی است.
🔹تقویت فرهنگ مدارا و امید اجتماعی از نیازهای اساسی امروز جامعه است. نظام مدیریتی باید متحول شود تا امید به آینده در میان جوانان زنده بماند.
🔻آخرین تحلیل های جنگ بین ایران ورژیم صهیونیستی را در کانال اندیشکده"رصد"دنبال کنید👇
@rasad_tahlil