✅ ترجمه تخصصی انگلیس به فارسی و بالعکس ✅ انجام پاورپوینت تخصصی دفاع پایان نامه ✅ جمع آوری پیشینه پژوهش درقالب مقالات داخلی وخارجی ✅ دانلود رایگان دیکشنری تخصصی تبلیغات همزمان در دو کانال دانشجویی ادمین تبلیغات @StudentLibrary_admin
📌چگونه یک جستجوی موفق رو انجام دهیم؟
در این اطلاع نگاشت متوجه می شوید که می توانید به راحتی با استفاده از عملگرها هنگام سرچ در موتورهای جستجوی علمی استفاده کرده و یک سرچ موفق داشته باشید.
💠 همراه ما باشید!!!
🎓 @TaahsilatTakmili
در مرور ادبیات مقاله چه بنویسیم؟ (بخش 1)
💠 همراه ما باشید!!!
🎓 @TaahsilatTakmili
در چند نکته قبلی به بررسی نکات مربوط به مقدمه مقاله پرداختیم. در این نکته به بحث مسایل مربوط به بخش مرور ادبیات مقاله می پردازیم. سوال اول این است که آیا همه مقالات باید بخش مرور ادبیات داشته باشند. در ساختار استاندارد مقاله بعد از بیان مقدمه، به صورت دقیق تر به شرح یافته های مرتبط قبلی و تحلیل و نقد آنها می پردازیم. این کار را در بخش مرور ادبیات مقاله انجام می دهیم. هدف ما در بخش مرور ادبیات این است که به صورت دقیق تر و جزئی تر نشان دهیم که چه کارهایی در ارتباط با موضوع تحقیق مقاله انجام شده، این کارها چه یافته هایی داشته اند، چه نقاط قوت و ضعفی در کارهای گذشته بوده، و در مجموع، کارهای گذشته را که نگاه می کنیم، چه خلآهایی وجود دارد که این مقاله حاضر می خواهد آن را پر کند. همچنین در نگارش مرور ادبیات سعی می کنیم که مواد خام تحقیق خودمان، مانند تعاریف، پیش فرض ها، و ابزارهای اندازه گیری را از منابع قبلی استخراج کنیم.
🍀 آیا همه مقالات باید بخش مرور ادبیات داشته باشند؟
خیر! در مقالات تجربی، به صورت معمول بخش مرور ادبیات داریم. اما در بعضی از مجلات و رشته ها رسم بر این است که مطالبی را که می خواهیم در مرور ادبیات بیان کنیم را در دل همان مقدمه ذکر می کنیم. مثلا در مقدمه که می خواهیم اهمیت موضوع را نشان دهیم، همانجا بیان می کنیم که چه کارهایی در گذشته انجام شده و چه کارهایی انجام نشده است. این عمدتا برای حالتی است که مطالعات گذشته کم بوده اند. هم چنین این حالت بستگی به سبک رایج در آن مجله یا رشته تحقیقاتی دارد. ولی به صورت کلی این استاندارد پیشنهاد نمی شود. حالت دیگر وقتی است که مقاله ما از نوع مروری است. در این حالت، دیگر نیازی نیست که یک بخش مجزا به عنوان مرور ادبیات داشته باشیم زیرا کل مقاله خودش یک مرور ادبیات است.
💠 همراه ما باشید!!!
🎓 @TaahsilatTakmili
رفرنس نویسی در مقالات به دو صورت نوشته میشود (بخش 2/پایان)
🔺 رفرنس دهی در داخل متن مقالات:
نام نویسنده
سال
شماره صفحه
عنوان اثر
باید توجه داشت اگرمقاله ای کمتر از كمتر از ۶ نويسنده داشته باشد بار اول نام همه آنها به همراه سال انتشار و در دفعات بعد فقط نام نويسنده اول به همراه سال انتشار و داخل پرانتز آورده مي شود واگر مقاله بیش از ان باشد فقط نام خانوادگي نويسنده اول و به دنبال آن”et al” به همراه سال انتشار در داخل پرانتز درج مي شود.
🔻رفرنس نویسی درپایان مقالات:
در این مرحله مشخصات کامل آورده میشود.
نام خانوادگی نویسنده، نام کوچک. (سال انتشار) عنوان کتاب یا مقاله، عنوان جلد. شهر انتشار، کشور، مولف
💠 همراه ما باشید!!!
🎓 @TaahsilatTakmili
در مرور ادبیات مقاله چه بنویسیم؟ (بخش 2/پایان)
💠 همراه ما باشید!!!
📚 @TaahsilatTakmili
🍀 آیا باید فقط از منابع جدید در مرور ادبیات استفاده کنیم؟
نه لزوما! استفاده از منابع به روز در مرور ادبیات از این جهت خوب است که نشان می دهد که با مطالعات اخیر آشنا هستیم. اما این کار به این معنی نیست که از منابع قدیمی و اصیل نباید استفاده نمود. به ویژه در رشته های علوم انسانی، بسیار رایج است که در مقدمه مقاله، وقتی که می خواهیم مفاهیم پایه را مطرح کنیم، از تئوری های جاافتاده استفاده کنیم و یا سابقه شکل گیری یک بحث را طرح کنیم، به مقالات و کتاب های اصیل در آن موضوع اشاره کنیم. این کار نشان دهنده آن است که ما با متون کلاسیک و پایه رشته تحقیقاتی خودمان به خوبی آشنا هستیم و سابقه این رشته تحقیقاتی را می دانیم. در حالتی که مقاله ما از نوع مرور ادبیات باشد، این مساله بسیار حیاتی است چراکه باید سیر تحولات موضوع مورد نظر را از ابتدای شکل گیری تا به حال به صورت مناسبی طرح و تحلیل کنیم.
🍀 آیا تعداد زیاد ارجاعات در مرور ادبیات خوب است؟
نه لزوما! معمولا مجلات خوب بیش از هر چیزی به “کیفیت” و “مرتبط بودن” ارجاعات ما در بخش مرور ادبیات نگاه می کنند نه لزوما تعداد آنها. منظور از کیفیت، یعنی اعتبار و قوت علمی کتابها و مقالاتی است که به آنها استناد می کنیم. به عنوان نمونه، اگر به یک مقاله از یک مجله بسیار سطح بالا ارجاع بدهیم، بسیار ارزشمندتر از این است که به ده ها مقاله که در مجلاتی با سطح بسیار پایی چاپ شده اند ارجاع دهیم. منظور از مرتبط بودن این است که “آیا حذف کردن این ارجاع از مقاله تاثیری در محتوای مقاله می تواند داشته باشد؟”. اگر جواب مثبت بود، یعنی این که ارجاع مرتبط است. یعنی با حذف آن، به محتوای مقاله ما لطمه می خورد. خیلی وقتها داورهای با تجربه وقتی که می بینند در مقاله ارجاعات زیاد غیرمرتبط وجود دارد، می فهمند که نویسنده تازه کار است و بیشتر تلاش کرده است که به منابع دم دستی ضعیف بپردازد.
💠 همراه ما باشید!!!
📚 @TaahsilatTakmili
بخشهای اصلی تشکیل دهنده مقدمه مقاله (بخش 2/پایان)
💠 با ما همراه باشید
🎓 @TaahsilatTakmili
محدودیتها
مقدمه مقاله فضایی است که از همان ابتدا باید ضعفهای آزمون را بیان کند. برای مثال، یک آزمون ایدهآل باید نمونههای تصادفی کاملی داشته باشد، اما به دلایلی منطقی، گاهی اوقات این امر میسر نیست. اگر به خوانندهها دربارهی این موضوع اطلاع دهید، تا از نقایص پژوهش آگاه باشند، آنها میتوانند به راحتی در مورد روایی پژوهش قضاوت کنند. بیان کردن ضعفهای پژوهش در مقدمه بهتر از شرح دادن آنها در بخش بحث (discussion) است.
مفروضات
باید فرضهایی را که در طول مقاله مطرح کردهاید در بخش مقدمه شرح دهید. باید اصول اولیهی اجرای پژوهش را پیش از شروع آزمون تشریح کنید: مبنای تمام پژوهشها مفروضات مقاله است.
💠 با ما همراه باشید
🎓 @TaahsilatTakmili
🔸انجمن علمی دانشجویی برنامهریزی درسی دانشگاه الزهرا (س) با همکاری انجمنهای تکنولوژی آموزشی دانشگاه علامه طباطبایی و علوم تربیتی دانشگاه خوارزمی برگزار میکند:
💠 دوره جامع آنلاین «صفر تا صد مقالهنویسی»
(روش سنتی و با ابزارهای هوش مصنوعی)
👤 مدرس: دکتر مریم رجبیان دهزیره
🔸دکتری تکنولوژی آموزشی و مدرس دانشگاه
🔹برگزیده دانشجوی نمونه کشوری، جایزه البرز، بنیاد ملی نخبگان
🔹داور مجلات و همایشها، نویسنده مقالات علمی معتبر
📆 شروع دوره: مرداد ۱۴۰۴
🕒 زمان کلاسها با نظرسنجی مشخص میشود.
📝 با گواهی معتبر از دانشگاه الزهرا (س)
🔅نکات مهم دوره:
✏️ کل دوره عملی است.
✏️ آموزش، نمونهکار، پرسشوپاسخ
✏️ آموزش نرمافزار مقالهنویسی
📌نتیجه دورههای پیشین: چاپ چندین مقاله در مجلات و کنفرانسها
📲 آیدیهای ثبتنام در تلگرام:
@fatemekarimi80
@rajabiyanm71
┉━═❁✿❁═━┉
✦ انجمن علمی برنامهریزی درسی دانشگاه الزهرا (س)
🆔 @CurriculumClub_Alzahra
┉━═❁✿❁═━┉
اصول نگارش مقدمه مقاله که باید رعایت کنیم (بخش 1)
💠 همراه ما باشید!!!
🎓 @TaahsilatTakmili
۱- مقدمه از كليات شروع و به سمت جزئيات حركت كند.
۲- در ابتداي مقدمه سعي شود زمينه مسأله و سپس خود مسأله بيان شود.
۳- زمينه مسأله بايد شواهدي دال بر وجود مسأله با استناد به نظرات متخصصان و يا نتايج پژوهش هاي پژوهشگران مطرح كند.
۴- زمينه مسأله بايد علل احتمالي بروز مسأله، محدوده مسأله و ويژگيهاي آن را مشخص سازد.
۵- بيان مسأله در واقع همان هدف كلي تحقيق است يا ميتواند به صورت يك سوال كلي نيز مطرح شود.
۶- در بيان مسأله بايد تمام متغيرهاي مورد مطالعه شامل مستقل، وابسته، تعديلكننده و واسطه اي (در صورت وجود )گنجانده شود.
۷- زمينه مسأله در حد يك پاراگراف و بيان مسأله در حد يك تا دو جمله باشد.
💠 همراه ما باشید!!!
🎓 @TaahsilatTakmili
💠تفاوت همایش، کنفرانس، سمینار، کنگره، فراخوان، سمپوزیوم، گردهمایی، میتینگ و کارگاه
💠 همراه ما باشید!!!
🎓 @TaahsilatTakmili
💢همایش :
رویدادی که جنبه تخصصی دارد و معمولا مهمان ها هم سطح بالاتر هستند. همایشی مشارکتجویانه که برای بحث، حقیقتیابی، حل مشکل و مشاوره تشکیل میشود. در مقایسه با کنگره، کنفرانس معمولاً در مقیاسی کوچکتر اما از ویژگی بالاتری برخوردار است و در نتیجه تبادل اطلاعات راحتتر انجام میشود. اگرچه کنفرانس ذاتاً محدودیت زمانی ندارد اما معمولاً دارای دوره زمانی کوتاه و اهداف مشخصی است.
💢کنفرانس :
کنفرانس يعني مجلسي که تشکيل ميشود براي آنکه کسي مطالب علمي را براي ديگران بيان کند. معني ديگر آن اجتماع و انجمني از عده معدودي براي بحث در مسايل سياسي، اجتماعي و فني مي باشد. کنفرانس کوچکتر از کنگره است. ضمنا" به اجتماع گروهي از متخصصان فن براي شور و بحث در باب مسائل فني و يا اجتماع جمعي از سياستمداران، روساي دولتها، وزيران به منظور حل يک مسائله سياسي داخلي و بين المللي کنفرانس نيز اطلاق مي شود.
💢سمینار :
دسته اي از دانشجويان که تحت نظر يک استاد، در رشته اي خاص به تحقيق و بپردازند و سخنراني هایی در آن رشته ترتيب دهند، همچنين به دوره اي از تحصيلات، که توسط چنين دانشجوياني تثبيت شود سمينار گفته مي شود. معني ديگر سمينار، اتاقي است که دانشجويان در آن گرد هم آيند و به تشريح موضوعي بپردازند. در کشورمان واژه "همايش" جايگزين سمينار شده است اما ديده ميشود بسياري از مجامع با اهداف متفاوت از معني، با عنوان "همايش " برگزار ميگردند.
💢کنگره :
مجمع علمی یا سیاسی که جلسه تشکیل میدن و میتونه علنی باشه میتونه نباشه.
کلمه کنگره فرانسوي است که وارد فارسي شده در تلفظ بايد گافِ وسط آن ساکن باشد. يعني اجتماع و انجمني از آگاهان، صاحبنظران و دانشمندان براي بحث و گفتگو پيرامون مسايل سياسي ،علمي ،هنري و نظاير آن. همچنين به مجمعي که از سران دُوَل ، نمايندگان کشورها يا دانشمندان تشکيل ميشود تا در باب مسايل سياسي، اقتصادي و علمي بحث کنند، کنگره گفته ميشود.
💢فراخوان :
جلسه و یا دعوت به یک چیز خاص
گردهمایی:جلسه گروهی افرادی که در یک مجموعه هستند یا هم رشته هستند
جشنواره:جشن + واره : جلسه ای که جشن آور باشه. معمولا برای موضوعات شاد استفاده میشه.
💢سمپوزيوم :
مجمعي که هدفش مباحث فلسفي و علمي باشد و يا مجمعي که در آن اشخاص مختلف راجع به موضوعي واحد ،مقالاتي ارائه نموده و يا سخنراني هائئ ايراد نمايند. مانند سمپوزيوم نفت يا سمپوزيوم حکمت و فلسفه و نظاير آن. عنصر اصلي در سمپوزيوم ،موضوع واحد آنست.
💢گردهمایی :
گردهمايي، اجتماع کردن براي بحث و گفتگو پيرامون موضوعي که اصلا" جنبه علمي تحقيقاتي نداشته باشد . مجمعي است که برگزار کنندگانش قصد آن دارند تا موضوع مورد علاقه خود را از زواياي مختلف مورد بحث و بررسي قرار دهند. مثل حضور استانداران ، يا مديران کل واحدهاي يک سازمان و يا مسئولان انجمن هاي صنفي و تخصصي و نظاير آن .... در گردهم آيي سخراني و يا مقالات تخصصي ارائه نمي گردد .
💢میتینگ :
هر نوع تجمع بیش از ۱۵ نفر که در مکانی تجاری برپامیگردد و شامل کنوانسیون، کنگره، کنفرانس، سمینار، کارگاه، سمپوزیوم میگردد که مردم را برای یک هدف مشترک یعنی تبادل اطلاعات گرد هم میاورد.
💢کارگاه :
نوعی سمینار با تمرکز و تاکید بر بحث آزاد، تبادل ایدهها، نمایش روشهای بکارگیری عملی مهارتها و اصول است. همچنین به گردهمآیی چندین نفر برای بحث عمیق و شدید درباره موضوعی خاص نیز میباشد.
💠 همراه ما باشید!!!
🎓 @TaahsilatTakmili
تفاوت پایان نامه ارشد و دکتری
💠 همراه ما باشید!!!
🎓 @TaahsilatTakmili
از لحاظ ساختاری
هر 2 پایان نامه در یک ساختار یکسان برخوردارند.
پایان نامه کارشناسی ارشد با پایان نامه دکتری تفاوت هایی از نظر محتوا و نگارش در دانشگاه های کشور دارد. و طبیعی است که رساله دکتری مفصل تر و پربارتر از پایان نامه های ارشد می باشد.
تفاوت های آنان به شرح ذیل می باشد:
1_ موضوع پایان نامه کارشناسی ارشد یک تمرین پژوهشی است و معمولا تکرار تحقیق در حوزه ای مشابه و شرایطی نزدیک به تحقیق نمونه است. اما در دوره دکتری شرایط متفاوت است. در اینجا هدف از تز تولید علم به معنای واقعی است. اینکه در نهایت پژوهشگر بتواند به یک سوال در حیطه دانش بشر پاسخ دهد. این وضعیت نیازمند یک سوال بدیع و نو و غیر تکراری است.
2_ از نظر موضوعی: هر موضوعی برای پایان نامه دکتری مناسب نمی باشد و باید مثلا به ارائه مدل یا الگو برای پایان نامه ختم شود.
3_ از لحاظ روش شناسی: پایان نامه دکتری چند روشی/ امیخته می باشد. البته با توجه به عنوان تحقیق است که چند روشی اعلان می شود.
4_ روند اداری: روند اداری، اجرایی، مطالعاتی و غیره برای پایان نامه های دکتری متعدد است مثلا ارایه سمینارها, ارایه مقاله قبل از دفاع و غیره
5_ تفاوت در بخش پروپوزال: اساتید دانشگاه ها معمولا برای پایان نامه های دکتری پروپوزال مفصل تری هم می خواهند که تشریح بهتری از مطالعه ای که می خواهد انجام شود بدهد. در مقابل برای پایان نامه ای در سطح کارشناسی ارشد پروپوزال ها معمولا خلاصه تر بوده و به موارد مورد نیاز اکتفا می کند. برای دانشجویان کارشناسی ارشد باید کار پایان نامه تمرینی باشد برای اینکه آنها کار پژوهشی را یاد بگیرند و بتوانند در مراحل بعدی تحصیلی خود کارهای تحقیقاتی بهتری ارائه دهند.
جمع بندی پایان نامه دکتری شامل ویژگی های عملیاتی, چند روشی، بنیادی، نظریه پردازی و حل مساله از جامعه می باشد.
💠 همراه ما باشید!!!
🎓 @TaahsilatTakmili
چگونگی سازماندهی اطلاعات در پژوهش (بخش 1)
💠 همراه ما باشید!!!
🎓 @TaahsilatTakmili
حتماً برای شما هم پیش آمده است، که در جریان پژوهش به دنبال مقالهای که قبلاً دانلود کردهاید بگردید، اما پیدایش نکنید. مشکل کجاست؟! پاسخ آن ساده است! در عدم سازماندهی اطلاعات. اگر بدانید هر فایل اطلاعاتی را در چه درایوی از سیستم ذخیره کردهاید، با این مشکل کمتر روبرو خواهید شد. افزایش رشد پژوهش در سیستمهای کامپیوتری علاوه بر در دسترس قرار دادن اطلاعات از سراسر دنیا، این امکان را هم در اختیار قرار میدهد که با استفاده از ابزارهای ذخیره و جستجوی در میان انبوه اطلاعات، منبع مورد نظر خود را جستجو کنید.
چند راهکار ساده وجود دارد تا اطلاعات خود را به صورت منظم سازماندهی کنید:
1️⃣ محل ذخیره اطلاعات را تعیین کنید.
. هنگام جمع آوری اطلاعات، به محل آن توجه کنید. اگر قصد سازماندهی عکس را دارید. با نام محل عکسها را ذخیره کنید اگر اطلاعات را از پایگاه اطلاعاتی خاصی گرفتید آن را با نام پایگاه ذخیره کنید. این نامگذاری برای محل در مراحل بعد بازیابی را راحت تر خواهد کرد.
💠 همراه ما باشید!!!
🎓 @TaahsilatTakmili
🔸انجمن علمی دانشجویی برنامهریزی درسی دانشگاه الزهرا (س) با همکاری انجمنهای تکنولوژی آموزشی دانشگاه علامه طباطبایی و علوم تربیتی دانشگاه خوارزمی برگزار میکند:
💠 دوره جامع آنلاین «صفر تا صد مقالهنویسی»
(روش سنتی و با ابزارهای هوش مصنوعی)
👤 مدرس: دکتر مریم رجبیان دهزیره
🔸دکتری تکنولوژی آموزشی و مدرس دانشگاه
🔹برگزیده دانشجوی نمونه کشوری، جایزه البرز، بنیاد ملی نخبگان
🔹داور مجلات و همایشها، نویسنده مقالات علمی معتبر
📆 شروع دوره: مرداد ۱۴۰۴
🕒 زمان کلاسها با نظرسنجی مشخص میشود.
📝 با گواهی معتبر از دانشگاه الزهرا (س)
🔅نکات مهم دوره:
✏️ کل دوره عملی است.
✏️ آموزش، نمونهکار، پرسشوپاسخ
✏️ آموزش نرمافزار مقالهنویسی
📌نتیجه دورههای پیشین: چاپ چندین مقاله در مجلات و کنفرانسها
📲 آیدیهای ثبتنام در تلگرام:
@fatemekarimi80
@rajabiyanm71
┉━═❁✿❁═━┉
✦ انجمن علمی برنامهریزی درسی دانشگاه الزهرا (س)
🆔 @CurriculumClub_Alzahra
┉━═❁✿❁═━┉
چطور یک #بیان_مسئله حرفهای بنویسیم!؟🧐
💢 راهنمایی کوتاه اما عالی برای نگارش بیان مسئله اصولی و علمی و حرفهای.
💠 همراه ما باشید!!!
🎓 @TaahsilatTakmili
📚 کمک پروپوزال
از طریق لینک زیر به ما بپیوندید:
👇👇👇
🎓 @taahsilattakmili
۶ روش برای پیدا کردن مقالات دسترسی آزاد در الزویر (بخش 2/پایان)
3️⃣ مشاهده لیست نتایج جستجو
در لیست نتایج جستجوی ساینس دایرکت در کنار مقالاتی که دسترسی آزاد هستند آیکون Open Access وجود دارد.
4️⃣ محدود کردن نتایج به مقالات دسترسی آزاد
در جستجوی پیشرفته ساینس دایرکت با فعال کردن تیک مقالات دسترسی آزاد(Open Access Article)، نتایج جستجوی شما به مقالات دسترسی آزاد محدود می شود.
5️⃣ تشخیص دسترسی آزاد و یا پولی بودن مقاله ای که در حال مطالعه هستید
زیر عنوان و نام نویسنده مقالات دسترسی آزاد، ایکون دسترسی آزاد(Open Access) برنگ نارنجی وجود دارد که نمایانگر رایگان بودن مقاله می باشد.
6️⃣ مشاهده مقالات دسترسی آزاد در یک مجله
همانطور که ذکر شد، علاوه بر مجلات کاملا دسترسی آزاد در الزویر، این انتشارات اختیار انتشار مقاله بصورت دسترسی آزاد را به نویسندگان می دهد. برای آنکه بدانیم مجله ای حاوی این مقالات هست یا خیر کافیست در صفحه پروفایل مجله عبارت Support Open Access با رنگ نارنجی را بیابید.
💠 همراه ما باشید!!!
🎓@TaahsilatTakmili
اصول اساسی در نوشتن قسمت بحث و نتیجه گیری (بخش 2/پایان)
💠 همراه ما باشید!!!
🎓 @TaahsilatTakmili
✨ نتايج را با كلمات متفاوت دوباره در اين قسمت تكرار نكنيد.
✨ يافتههاي جديد را در مقايسه با يافتههاي ديگران تفسير كنيد.
✨ تبيينهاي احتمالي همسويي و ناهمسويي نتايج مطالعه خود را با مطالعات ديگران بيان كنيد.
✨ به محدوديتهاي مطالعه خود اشاره كنيد. به مواردي اشاره شود كه در ارتباط با يافتههاي پژوهش است و تعميم پذيري آنها را با اشكال مواجه ميسازد. گرفتاريهاي پژوهشگر در اين قسمت جايگاهي ندارد.
✨ پيشنهادهاي ارائه شده در راستاي حل محدوديتها و قابل اجرا باشد.
✨ ذکر کمک هایی که این یافته به گسترش دانش نظری نموده است.
✨ مشخص کنید که یافتههای شما در چه بخشهایی کاربرد دارد.
✨ احاطه یافتن بر نظریهها و ادبیات پژوهش قبل از اقدام به تدوین این قسمت.
✨ خودداری از ارائه قضاوتهای شخصی و آوردن تفسیرهای ورای دادهها.
✨خودداری از ارائه تعمیمهای فاقد شواهد و تعمیمهای با شواهد اندک.
💠 همراه ما باشید!!!
🎓 @TaahsilatTakmili
در مرور ادبیات مقاله چه بنویسیم؟ (بخش 2/پایان)
💠 همراه ما باشید!!!
🎓 @TaahsilatTakmili
آیا باید فقط از منابع جدید در مرور ادبیات استفاده کنیم؟
نه لزوما! استفاده از منابع به روز در مرور ادبیات از این جهت خوب است که نشان می دهد که با مطالعات اخیر آشنا هستیم. اما این کار به این معنی نیست که از منابع قدیمی و اصیل نباید استفاده نمود. به ویژه در رشته های علوم انسانی، بسیار رایج است که در مقدمه مقاله، وقتی که می خواهیم مفاهیم پایه را مطرح کنیم، از تئوری های جاافتاده استفاده کنیم و یا سابقه شکل گیری یک بحث را طرح کنیم، به مقالات و کتاب های اصیل در آن موضوع اشاره کنیم. این کار نشان دهنده آن است که ما با متون کلاسیک و پایه رشته تحقیقاتی خودمان به خوبی آشنا هستیم و سابقه این رشته تحقیقاتی را می دانیم. در حالتی که مقاله ما از نوع مرور ادبیات باشد، این مساله بسیار حیاتی است چراکه باید سیر تحولات موضوع مورد نظر را از ابتدای شکل گیری تا به حال به صورت مناسبی طرح و تحلیل کنیم.
آیا تعداد زیاد ارجاعات در مرور ادبیات خوب است؟
نه لزوما! معمولا مجلات خوب بیش از هر چیزی به “کیفیت” و “مرتبط بودن” ارجاعات ما در بخش مرور ادبیات نگاه می کنند نه لزوما تعداد آنها. منظور از کیفیت، یعنی اعتبار و قوت علمی کتابها و مقالاتی است که به آنها استناد می کنیم. به عنوان نمونه، اگر به یک مقاله از یک مجله بسیار سطح بالا ارجاع بدهیم، بسیار ارزشمندتر از این است که به ده ها مقاله که در مجلاتی با سطح بسیار پایی چاپ شده اند ارجاع دهیم. منظور از مرتبط بودن این است که “آیا حذف کردن این ارجاع از مقاله تاثیری در محتوای مقاله می تواند داشته باشد؟”. اگر جواب مثبت بود، یعنی این که ارجاع مرتبط است. یعنی با حذف آن، به محتوای مقاله ما لطمه می خورد. خیلی وقتها داورهای با تجربه وقتی که می بینند در مقاله ارجاعات زیاد غیرمرتبط وجود دارد، می فهمند که نویسنده تازه کار است و بیشتر تلاش کرده است که به منابع دم دستی ضعیف بپردازد.
💠 همراه ما باشید!!!
🎓 @TaahsilatTakmili
✅ #فصل_بندی_پایان_نامه:
1️⃣ فصل اول:
1. مقدمه
2. بیان کلی درباره مساله
3. بیان پرسش ها هدف ها و فرضیه های پژوهش
4. تعریف مفاهیم
2️⃣ فصل دوم:
1. بررسی پیشینه پژوهش
2. مروری بر تئوری ها و مطالعات پیشین
3. بیان پژوهش جاری
4. خلاصه پژوهش
3️⃣ فصل سوم:
1. روش
2. توصیف آزمودنی ها (جامعه و نمونه آماری)
3. توصیف ابزار اندازه گیری
4. اعتبار روایی اندازه ها
5. روش ها و طرح پژوهش
4️⃣ فصل چهارم:
1. یافته های پژوهش
2. مروری بر روش های آماری
3. توصیف یافته های جاری برای پاسخ به پرسش هدف یا فرضیه ها
4. یافته های فرعی
5️⃣ فصل پنجم:
1. بحث و تفسیر
2. نتیجه گیری
3. خلاصه پژوهش
4. محدودیت های پژوهش
5. پیشنهادات
💠 همراه ما باشید!!!
🎓 @TaahsilatTakmili
رفرنس نویسی مقاله به سبک درخواستی مجله (بخش 1)
♦️رفرنس (Reference) به معنی مبنای مقایسه یا مبداء، بیشتر می توان آن را در پایان مقالات در قسمتی که نویسنده قصد معرفی منابع انگلیسی زبان خود را دارد یافت. ویا لیست کاملی از اطلاعات نویسنده یا صاحب ایده را، در پایان نوشتهی خود تحت عنوان منابع تحقیق، درج نمایید رفرنس نویسی یا ارجاع دهی می نامند.
♦️ نوشتن منابع یا رفرنس در مقاله، پایان نامه و هر نوشته علمی، نشان از معتبر بودن آن نوشته می باشد. اگر یک مطلب علمی فاقد منبع یا رفرنس باشد، از لحاظ اعتبار صفر بوده و هیچ فردی برای مطالعات خود از آن مطلب استفاده نخواهد کرد. بنابراین، ذکر منبع درست در مقاله یا نوشته های خود، بایستی حتما و حتما صورت بگیرد.وتمامی مجلات معتبر دنیا به رفرنس های به روز مقالات اهمیت زیادی میدهند وتاثیر بیشتری در پذیرش مقاله دارند.
♦️ تمامی مجلات سبک رفرنس نویسی شان متفاوت میباشد بایستی قبل از ذکر منبع در مقاله، از سبک درخواستی مجله انتخابی برای چاپ مقاله، مطلع ش ده و سپس اقدام به رفرنس دهی نمایید. در طول نگارش مقاله سعی کنید رفرنس ها را همزمان در متنتان اضافه کنید تا بعد از اتمام کار دچار سردرگمی نشوید.
💠 همراه ما باشید!!!
🎓 @TaahsilatTakmili
⚜️ در مرور ادبیات مقاله چه بنویسیم؟ (بخش 1)
💠 همراه ما باشید!!!
📚 @TaahsilatTakmili
در چند نکته قبلی به بررسی نکات مربوط به مقدمه مقاله پرداختیم. در این نکته به بحث مسایل مربوط به بخش مرور ادبیات مقاله می پردازیم. سوال اول این است که آیا همه مقالات باید بخش مرور ادبیات داشته باشند. در ساختار استاندارد مقاله بعد از بیان مقدمه، به صورت دقیق تر به شرح یافته های مرتبط قبلی و تحلیل و نقد آنها می پردازیم. این کار را در بخش مرور ادبیات مقاله انجام می دهیم. هدف ما در بخش مرور ادبیات این است که به صورت دقیق تر و جزئی تر نشان دهیم که چه کارهایی در ارتباط با موضوع تحقیق مقاله انجام شده، این کارها چه یافته هایی داشته اند، چه نقاط قوت و ضعفی در کارهای گذشته بوده، و در مجموع، کارهای گذشته را که نگاه می کنیم، چه خلآهایی وجود دارد که این مقاله حاضر می خواهد آن را پر کند. همچنین در نگارش مرور ادبیات سعی می کنیم که مواد خام تحقیق خودمان، مانند تعاریف، پیش فرض ها، و ابزارهای اندازه گیری را از منابع قبلی استخراج کنیم.
🍀 آیا همه مقالات باید بخش مرور ادبیات داشته باشند؟
خیر! در مقالات تجربی، به صورت معمول بخش مرور ادبیات داریم. اما در بعضی از مجلات و رشته ها رسم بر این است که مطالبی را که می خواهیم در مرور ادبیات بیان کنیم را در دل همان مقدمه ذکر می کنیم. مثلا در مقدمه که می خواهیم اهمیت موضوع را نشان دهیم، همانجا بیان می کنیم که چه کارهایی در گذشته انجام شده و چه کارهایی انجام نشده است. این عمدتا برای حالتی است که مطالعات گذشته کم بوده اند. هم چنین این حالت بستگی به سبک رایج در آن مجله یا رشته تحقیقاتی دارد. ولی به صورت کلی این استاندارد پیشنهاد نمی شود. حالت دیگر وقتی است که مقاله ما از نوع مروری است. در این حالت، دیگر نیازی نیست که یک بخش مجزا به عنوان مرور ادبیات داشته باشیم زیرا کل مقاله خودش یک مرور ادبیات است.
💠 همراه ما باشید!!!
📚 @TaahsilatTakmili
بخشهای اصلی تشکیل دهنده مقدمه مقاله (بخش 1)
💠 با ما همراه باشید
🎓 @TaahsilatTakmili
پیشزمینه
همانند یک فیلم خوب، اولین وظیفهی مقدمه انتخاب صحنه است. انتخاب صحنه مخاطب را در جریان بافتار کلی مقاله قرار میدهد. مخاطب متوجه رابطهی مقاله با پژوهشهای قبلی میشود. این بخش، که اولین پاراگرافهای مقدمه مقاله را تشکیل میدهد، میتواند تاریخچهی مختصری را از پیشزمینهی موضوع روایت کند. سپس دربارهی پژوهشهایی که از ابتدا تا زمان حال انجام شدهاند بینشی کلی در اختیار مخاطب قرار میدهد. در بسیاری از زمینهها، ممکن است این کار حجم زیادی از مقاله را اشغال کند، بنابراین، مراقب باشید که تنها به نکات مرتبط با مقاله بپردازید.
اهمیت
پیشزمینه به منطق پژوهش ختم میشود و نشان میدهد که آیا پژوهشتان مبتنی بر پژوهشهای پیشین است؛ آیا به موضوعی که همه از آن غفلت کردهاند میپردازد؛ یا پژوهشهای قبلی را که نتایج مبهمی داشتهاند بهبود میدهد.
این بخش سپس به این سوال پاسخ میدهد که چگونه میخواهید این خلأ را پر کنید. برای این امر باید اهداف پژوهش و روش اجرای آن را تشریح کنید. باید پیشبینی کنید که پژوهشتان چه تاثیری بر موضوع مورد بحث خواهد داشت و رد یا قبول فرضیهی صفر چه پیامدهایی دارد.
💠 با ما همراه باشید
🎓 @TaahsilatTakmili
اصول نگارش مقدمه مقاله که باید رعایت کنیم (بخش 2/پایان)
💠 همراه ما باشید!!!
🎓 @TaahsilatTakmili
۸- اگر پژوهش مبتني بر نظريه يا نظريههاي خاصي است در حد يك پاراگراف مباني نظري پژوهش ذكر شود.
۹- پيشينه تجربي پژوهش كوتاه باشد و صرفاً نتايج مطالعات كاملاً مرتبط و اصلي به گونه انتقادي بازنگري شود . ذكراين نكته ضروري است كه منظور از بررسي ادبيات پژوهش نقل آن نيست، بلكه يك بازنگري انتقادي است كه ازخلال اين بازنگري مسأله پژوهشي تصريح ميشود.
۱۰- پيشينه تجربي به گونهاي بيان شود كه مطالعه شما را در چهارچوب پژوهشهاي انجام شده و وسيعتر قرار دهد. بهعبارت فنيتر، ضرورت مطالعه خود را بر اساس شكاف در يافتههاي قبلي توجيه كنيد.
۱۱- مباني نظري و پيشينه تجربي به گونهاي بيان شود كه منطقي براي گزارههاي پژوهش فراهم آورد.
۱۲- اهميت مطالعه ذكر شود. اهميت مطالعه ميتواند به طور آشكار بيان شود و يا در بيان مسأله يا هدف پژوهش مستتر باشد.
۱۳- به طور كلي، در مقدمه سعي شود مسأله و گستره آن به گونه بارز مطرح شود و بر مبناي ادبيات پژوهشي گزارههايي براي حل اين مسأله پيشنهاد شود.
۱۴- سعي شود مقدار حجم مقدمه خلاصه مبسوط % ۲۰ از كل مطالب نگارش شده باشد.
💠 همراه ما باشید!!!
🎓 @TaahsilatTakmili
چند نکته در مورد نگارش مقالات فارسی:
✅تیترهای مقالات دونقطه پایانی ندارد.
✅ویرگول، نقطه، دونقطه و امثال آنها بدون فاصله به کلمه می چسبند و یک فاصله بعد از آنها قرار می گیرد.
✅در فارسی تمامی پسوند ها و پیشوند ها با نیم فاصله جدا می شوند.
✅در صورتی که دو جمله ی کامل با «واو» به یکدیگر عطف شوند، نقطه فقط در پایان جمله ی دوم گذاشته می شود.
✅ قبل از پرانتز همیشه یه فاصله بذارین اما نوشته داخل پرانتز رو بدون فاصله تایپ کنید و بدون فاصله هم پرانتز رو ببندید. بعد از پرانتز حتما یه فاصله بذارین.
✅میشه واژه های انگلیسی رو که لابلای کلمات فارسی نوشته شدن 2 سایز کوچکتر از سایز کلمات فارسی تایپ کنید تا وسط کلمه های فارسی ندرخشه.
❇️برای گذاشتن گیومه از " استفاده نکنید، بهتره از «شیفت + k» و «شیفت + L» ، برای گیومه گذاری استفاده کنید.
💠 با ما همراه باشید
📚 @Taahsilattakmili
✅ آموزش کاربردی ایجاد فهرست اتوماتیک در Word
🎥 در این ویدئو با نحوه فهرست بندی خودکار در نرم افزار ورد آشنا خواهید شد که بسیار کاربردی هست.
💠 همراه ما باشید!!!
🎓 @TaahsilatTakmili
چگونگی سازماندهی اطلاعات در پژوهش (بخش 2)
💠 همراه ما باشید!!!
🎓 @TaahsilatTakmili
2️⃣ از الفبا استفاده کنید.
هنگام جمع آوری مقادیر زیادی از اطلاعات، مانند واژه نامههای تخصصی یا منابع آنلاین از الفبا استفاده کنید. اطلاعات الفبایی چه در الفبا فارسی و چه الفبای انگلیسی بسیار موثر است. این سیستم طبقه بندی برای همه افرادی که دارای سواد خواندن و نوشتن هستند قابل درک است. این در حالی است که مخاطبان ممکن است هیچ یک از سیستم های طبقه بندی دیگر را درک نکنند.
3️⃣ زمان ذخیره اطلاعات را به خاطر بسپارید.
با استفاده از زمان به خوبی میتوانبد سازماندهی اطلاعاتی را انجام دهید. بسیاری از رویدادها در یک بازه مشخص رخ میدهد. اگر رویدادی به صورت مرتبط مثلا ماهانه یا سالانه تکرار میشود، با ذکر تاریخ آن را مشخص کنید. به طور مثال گزارش هفته اول مهرماه ۱۳۹۷٫
💠 همراه ما باشید!!!
🎓 @TaahsilatTakmili
🛑 صد نکته در #پايان نامه نويسي
💠 همراه ما باشید!!!
📚 @TaahsilatTakmili
راهنمای نگارش فصل سوم پایان نامه
#پایان_نامه
💠 با ما همراه باشید
📚 @TaahsilatTakmili
📌 مولفه های اصلی تدوین مقدمه مقاله
🔸اهداف (کلی و اختصاصی): روشن بودن اهداف، رعایت اصل ایجاز، قابل سنجش بودن و اجتناب از نوشتن اهداف آرمانی.
🔸مسئله پژوهش: پرورش منطقی مسئله.
🔸اهمیت و ضرورت پژوهش: از بعد نظری و عملی.
🔸سوابق پژوهشی: آوردن چارچوب نظری و استفاده از یک نظریه به عنوان پشتوانه نظری، اشاره خلاصه وار به مطالعات مرتبط انجام شده، شروع از پژوهشهای کلی و رسیدن به پژوهشهای اختصاصی، حتی الامکان استفاده از منابع دست اول و جدید و استفاده از نقل قول موقع استفاده از منابع دست دوم، مرتب کردن سوابق بر اساس تاریخ و دست اول و دوم بودنشان، استناد و رفرنسدهی الزامی و بالاخره جمع بندی و نتیجه گیری در آخر و توجیه چرایی انجام پژوهش و تبعات مثبت انجام آن (چه تفاوتی بین دو بخش مقدمه و بیان مساله وجود دارد؟).
🔸طرح فرضیه ها: در قالب جملات ساده.
💠 همراه ما باشید!!!
🎓 @TaahsilatTakmili
🔸انجمن علمی دانشجویی برنامهریزی درسی دانشگاه الزهرا (س) با همکاری انجمنهای تکنولوژی آموزشی دانشگاه علامه طباطبایی و علوم تربیتی دانشگاه خوارزمی برگزار میکند:
💠 دوره جامع آنلاین «صفر تا صد مقالهنویسی»
(روش سنتی و با ابزارهای هوش مصنوعی)
👤 مدرس: دکتر مریم رجبیان دهزیره
🔸دکتری تکنولوژی آموزشی و مدرس دانشگاه
🔹برگزیده دانشجوی نمونه کشوری، جایزه البرز، بنیاد ملی نخبگان
🔹داور مجلات و همایشها، نویسنده مقالات علمی معتبر
📆 شروع دوره: مرداد ۱۴۰۴
🕒 زمان کلاسها با نظرسنجی مشخص میشود.
📝 با گواهی معتبر از دانشگاه الزهرا (س)
🔅نکات مهم دوره:
✏️ کل دوره عملی است.
✏️ آموزش، نمونهکار، پرسشوپاسخ
✏️ آموزش نرمافزار مقالهنویسی
📌نتیجه دورههای پیشین: چاپ چندین مقاله در مجلات و کنفرانسها
📲 آیدیهای ثبتنام در تلگرام:
@fatemekarimi80
@rajabiyanm71
┉━═❁✿❁═━┉
✦ انجمن علمی برنامهریزی درسی دانشگاه الزهرا (س)
🆔 @CurriculumClub_Alzahra
┉━═❁✿❁═━┉
۶ روش برای پیدا کردن مقالات دسترسی آزاد در الزویر (بخش 1)
انتشارات الزویر علاوه بر ۵۶ مجله علمی دسترسی آزادی که در اختیار محققین هستند، اجازه انتشار مقاله بصورت دسترسی آزاد را به نویسندگان میدهد. هم اکنون بیش از ۹۰ مجله از انتشارات الزویر حاوی مقالات دسترسی آزاد هستند. در زیر ۶ روش برای تشخیص و دسترسی به مقالات دسترسی آزاد الزویر ارائه میگردد.
1️⃣ مشاهده لیست مجلات دسترسی آزاد الزویر
در صفحه اصلی ساینس دایرکت با کلیک بر روی راهنمای مجلات دسترسی آزاد (Open Access Journal Directory) می توانید به لیست مجلات دسترسی آزاد الزویر برسید.
2️⃣ یافتن مجلاتی که حاوی مقالات دسترسی آزاد هستند
همانطور که ذکر شد، انتشارات الزویر به نویسندگان خود این امکان را میدهد که مقالات خود را بصورت دسترسی آزاد در مجلات الزویر منتشر کنند. برای مشاهده مجلاتی که حاوی مقالات دسترسی آزاد هستند می توانید در صفحه اصلی ساینس دایرکت بر روی مشاهده همه نشریات حاوی محتوای دسترسی آزاد (View all publications with Open Access articles) کلیک کنید.
💠 همراه ما باشید!!!
🎓@TaahsilatTakmili
اصول اساسی در نوشتن قسمت بحث و نتیجه گیری (بخش 1)
💠 همراه ما باشید!!!
🎓 @TaahsilatTakmili
✨ ابتدا با بياني كلي راجع به ماهيت نتايج، بحث را شروع كنيد. ميتوان قبل از آن نيز يك بار ديگر هدف اصلي پژوهش را ذكر كرد.
✨ ساختار اين بخش فنيتر از ساير بخشها است. از بحث در خصوص نتايج و تعبير و تفسير آنها شروع ميشود، سپس يك نتيجهگيري از يافتههاي به عمل ميآيد.
✨ در قسمت نتيجهگيري سعي ميشود نتايج مطالعه حاضر در بدنه دانش موجود قرار گيرد. تلویحات نظري، عملي، تجربي و روششناختي يافتهها بيان ميشود. در پايان محدوديتها مطالعه حاضر و پيشنهادهايي براي مطالعات آتي مورد بحث قرار ميگيرد.
✨ اگر ساختار نگارش مقدمه را به مثابه قيفي در نظر بگيريم كه از كليات يعني زمينه بحث شروع ميشود و به جاي باريك قيف يعني فرضیات ختم ميشود؛ ساختار نگارش بحث مشابه يك قيف بر عكس است كه از جاي باريك يعني بحث و تفسير در خصوص تك تك نتايج شروع ميشود و به بالاي قيف يعني نتيجه گيري و بسترسازي براي ارائه نظريه و بسط دانش ختم ميشود.
✨ تبيينهاي ارائه شده را به نكاتي كه در مقدمه به آن اشاره كرديد ربط دهيد.
💠 همراه ما باشید!!!
🎓 @TaahsilatTakmili