امیر دبیری مهر پژوهشگر و دانشور علوم انسانی رییس موسسه علمی و پژوهشی مطالعات و بررسی های سیاسی و رسانه ای «اندیشه و قلم » این کانال آگهی می پذیرد تماس با ادمین @amirmedya www.dabirimehr.ir
روایت وزیر امورخارجه از جنگ ۱۲ روزه
/channel/andishkadeye_kherad
آنطور که از منابع مطلع و معتمد شنیدم سیاست اصلی نظام و رهبری مانند قبل از جنگ ، اولویت دادن به #مذاکره و گفتگو برای رسیدن به #توافق منصفانه و از موضع عزت است . البته نیروهای مسلح برای دفاع از کشور بیش از گذشته آماده هستند .
#استانبول @araghchi @TakhtRavanchi @Gharibabadi
از پیروان و باورمندان به مراتب تقوی و عدالت و علم حضرات مستطاب و حجج اسلام و المسلمین #جنتی ، #علم_الهدی و #صدیقی دام توفیقاتهم درخواست می شود از ایشان مطالبه کنند #نماز_استسقا را اقامه فرمایند تادر گام نخست مشکل کم آبی مرتفع ورضایت رعیت حاصل شود و از آن مهمتر مشت محکمی باشد
بر دهان یاوه گویانی که سالهاست درباره این حضرات سم پاشی کرده و مراتب فضل و کمال و کرامات شان را انکار می کنند و معتقدند نعوذ بالله این اوتاد روزگار دنیا و قدرت و مصلحت را برتر از عقبی و مردم و شریعت نشانده اند.
با اقامه این نماز در مصلی مشخص خواهد شد که راست گو و دروغ گوکیست
از این جهت سه نفر را پیشنهاد کردم که مستحب است این نماز در سه روز خوانده شود و هر روز یکی از این صالحین می توانند پیش نماز باشند .
تعلل در کار خیر جایز نیست . این گوی و این میدان .
به قول حضرت حافظ
خوش بود گر محک تجربه آید به میان
تا سیه روی شود هر که در او غش باشد
/channel/andishkadeye_kherad
صاحبدلی به مدرسه آمد ز خانقاه
بشکست عهد صحبت اهل طریق را
گفتم میان عابد و عالِم چه فرق بود؟
تا اختیار نمودی از آن، این فریق را
گفت آن گلیم خویش بدر میبرد ز موج
وین سعی میکند که بگیرد غریق را
/channel/andishkadeye_kherad
با وجود نقدهای بسیار جدی که به #پزشکیان دارم اما هنوز او را در میان گرگهای سیاست باز ،انسان سلیم النفس و سالمی می دانم.تاکید او بر انتقال پایتخت از #تهران نشانه ای از این صداقت است . دهها شبکه مافیایی با این طرح و حتی حرف زدن درباره آن مخالفند و همواره این ایده را سرکوب کردند
/channel/andishkadeye_kherad
اگر درهر بخشی کسری وکمبودی داشته باشیم الحمدالله برای ارسال #پارازیت همه امکانات و منابع موجود هست . از کاسبانی که بخاطر منافع مادی با ارایه تحلیل های سطحی مثلا امنیتی ، بودجه وامکانات برای پارازیت می گیرند تعجب نمی کنم تعجب از مقاماتی است که مرعوب این توجیهات آبکی می شوند.
/channel/andishkadeye_kherad
زیرکی را گفتم : این احوال بین، خندید و گفت
صعب روزی ، بوالعجب کاری و پریشان عالمی
به رغم مدعیانی که منع عشق می کنند
جمال چهره تو حجت موجه ماست
تجربه تلخ حوادث غزه در دو سال اخیر و تجربه تلخ تجاوز ۱۲ روزه اسراییل به ایران نشان داد تئودور روزولت رییس جمهور امریکا در سالهای ۱۹۰۱ تا۱۹۰۹ که درواقع معمار مداخله امریکا در امور جهانی بود چقدر دقیق و درست گفته بود که :
«آنچه را که یک ملت با قدرت خود نمی تواند حفظ کند توسط جامعه بین الملل نیز حفظ نخواهد شد.
در حالی که بربریت واستبداد مسلح است نهایت شرارت انجاست که مرد ازاد و روشنفکر عمدا قدرت خود را از بین ببرد»
این رویکرد نشان می دهد ایران ما بیش و پیش از هر چیز به توسعه همه جانبه و قدرتمند شدن نیاز دارد و هر فکر و سیاستی که خلاف توسعه همه جانبه باشد شرارت محض است نه سیاست .
امیر دبیری مهر
خواجه محمد مهتاب در شارع نیشابور جوانی قویبنیان بدید که بر اسب نشسته و شمشیر به میان بسته و خنجر در گریبان نهاده و نیزه در دست بگرفته و سر در کلهخود فرو برده است
گفت: ای جوان، این شمشیر و نیزه با خود به کجا میبری؟
گفت: نشنیدهای که رومیان زیر بیرق صلیب، لشکر میآرایند و بر طبل جنگ میکویند؟ به غزا با ایشان روم.
مهتاب گفت: اگر نروی چه شود؟
جوان گفت: کفر به نیشابور و سبزوار آید و ایمان از میان برود.
مهتاب گفت: اگر کفر به نیشابور آید، چه شود؟
گفت: ستم بر تخت سلطنت بنشیند و انصاف از دلها برود و دروغ بر راست غالب آید و اغنیا بر ضعیفان رحم نیاورند و فحشا روی نماید و سفرۀ خلق از نان تهی گردد و خدای روی از ما بگرداند.
مهتاب گفت: ای جوان، حمایل از میان بگشا و به خانه اندر شو، که این کفر که تو میگویی، از نیشابور نرفته است که بازآید!
/channel/andishkadeye_kherad
الهی
مااحببتک وحدی
لکن احببتک وحدک
خدایا
تنها من نیستم که تو را دوست دارم
اما من ،تنها تو را دوست دارم
محی الدین ابن عربی
/channel/andishkadeye_kherad
هنوز یک ماه از حمله اسراییل و امریکا به ایران نگذشته که کشورهای اروپایی اعلام کردند در صورتی که ایران و امریکا درمذاکرات هسته ای به توافق نرسند تحریم های بین المللی که ۱۰ سال پیش و در پی توافق برجام به حالت تعلیق درامده بود از اکتبر ۲۰۲۵ مجددا برقرار خواهد شد. این فرایند مکانیسم ماشه یا استب بک نام گرفته است.( Snapback Mechanism)
مشروح این تحلیل را در لینک زیر بخوانید .
https://andishevaghalam.ir/
1404/04/27/%D9%88%D8%A7%DA%A9%D9%86%D8%B4-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%A7%D8%AD%D8%AA%D9%85%D8%A7%D9%84%DB%8C-%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D8%A8%D9%87-%D8%A7%D8%AC%D8%B1%D8%A7%DB%8C-%D9%85%DA%A9%D8%A7%D9%86%DB%8C/
https://youtu.be/oBn2tDdRNsM?si=tRftSNV7Y9jE5cPO
نمی شود وقتی به مردم نیاز داریم آنها محترم هستند و بالغ اما وقتی ازادی می خواهند وحقوق خود را مطالبه می کنند نیاز به قیم دارند
https://www.dabirimehr.ir/?p=9609
ادعای تلاش برای کودتا در ایران : واقعیت یا داستان سرایی
/channel/andishkadeye_kherad
ایمان متصل و گناه منفصل
بخشی از کتاب
گاه ناچیزی مرگ
نوشته محمد حسن علوان
درباره محی الدین ابن عربی
فردريك شرابى آورد.
من دو جام برداشتم
يكى براى خودم ويكى براى حريرى
كه با ترديد در من وكارى كه مى كردم مى نِگريست!
جرعه اى نوشيدم. حريرى را پاییدم كه گيج ودستپاچه، جامش رادر دست دارد و به دهان نمی بَرَد.
دوسه جرعه ی ديگر زدم وجامم خالى شد و حريرى هنوز قطره اى نخورده!
- بزن!
نه!
- بزن مرد!
- مى ترسم!
- از چه؟!
از خداوند ... اگر مرا در حالِ گناه قبضٍ- روح كند ...
- كدام گناه؟!
كدام گناه؟!! آيا شراب حرام نيست؟
شراب ، حرام است! درست!
اما تو مؤمنى ...
ايمانت هميشگى و عصيانت موقَت است ... اگر خداوند، تورا قبض روح كند با ايمانت خواهى رفت نه با عصيانت ... پس عاقبتِ تو به خير خواهد شد!
واقعاً؟
حريرى جام رانزديك دهان بُرد.
كمى تعلّل كرد اما لاجَرّم جرعه اى نوشيد. بعد به من نگاه كرد. با اشاره تشويقش كردم. لبخند زد. من نيزجام را سركشيدم .تا انتها.
فردريك، جام هارا دوباره پر كرد. نوشيديم. بعد حريرى پرسيد:
- چه كسى فتواى ايمانِ مُتّصل وگناه مُنفَصل رابه توداده است؟
- هيچ كس! اين را خداوند برايم كشف كرده است.
حريرى جامٍ سوّم را بالا رفت وگفت:
- اى عجب! با اينكه من در تمام حلقه هاى درس با تو بوده ام، خداوند جيزى برايم كشف نكرده!
كشف و شهود به جایگاهِ عارف بستگی دارد. كشف، هديه اربابِ ذوق است
- آرى! ... هديه اربابِ ذوق ... راست مى گويى ... من كه تاكنون شرابى بهتراز اين ننوشيده ام!
/channel/andishkadeye_kherad
مواردی از فساد ستیزی مرحوم احمد توکلی
/channel/ghabl_enghelab/3927
/channel/ghabl_enghelab/3928
🎙 پادکست رادیو مرز
قسمت هشتاد: دوازده روز
روایت آدمها از آنچه در دوازده روز حملهی اسرائیل به ایران بر آنها گذشت.
______________________
موسیقی تیتراژ: گروه کلی
عکس از مجید خواهی، ایسنا
______________________
@radiomarz
به یاد ۱۱۰۰ نفر از هموطنان عزیزمان که در جنگ تحمیلی اخیر شهید اقتدار ایران شدند و کودکان و زنان بی گناه فلسطینی در غزه که از گرسنگی جان می دهند و همه قربانیان قساوت قصابان صهیونیست و بی خردی دوستان بدتر از دشمن هستند
/channel/andishkadeye_kherad
با توجه به بروز #بحران_آب خیلی مایل هستم نظر طرفداران نظریه افزایش جمعیت را بشنوم وقتی امکان تامین سرانه ۱۳۰ متر مکعب اب نداریم اب مورد نیاز جمعیت مازاد از کجا تامین خواهدشد؟ ایا همین پوست خربزه ها ما را به اینجا نکشانده!
/channel/andishkadeye_kherad
#علی_لاریجانی احتمالا به زودی به سمت #دبیر_شورای_عالی_امنیت_ملی منصوب خواهد شد تا در ماههای مهم اینده تدبیر و عقلانیت را در دبیرخانه فعال کند. جریان تندرو که شکست رویکرد و عملکرد ان در جنگ تحمیلی اخیر بر همه اشکار شد بسیار نگران است و برای جلوگیری از این انتصاب در حال تلاش است
پی نوشت :
این احتمال و مصاحبه عقلانی وزیرخارجه نشان می دهد احیای دیپلماسی همزمان با امادگی دفاعی بطور جدی در دستور کار است
«بحران آب» را جدی نگیریم فاجعهای زیستمحیطی خواهد شد / زندگی مردم دچار اختلال شده است
✍سیاوش پورعلی
گروه سیاسی چندثانیه
امیر دبیریمهر، استاد علوم سیاسی و رییس گروه پژوهشی اندیشهوقلم، در ارزیابی چالشهای محیطزیستی، بحران کمآبی بهخبرنگار «چندثانیه» میگوید:
🔹بهطور کلی مسائل زیستمحیطی که نمود اصلی آن در شرایط اقلیمی و آبوهوایی دیده میشود امروز به یک بحران جهانی تبدیل شده است. این موضوع در پیوندی مستقیم با مفهوم «توسعه پایدار» قرار دارد.
🔹ضرورت حیاتی این مفهوم بهوضوح در حال نمایان شدن است. چه در زمینه آلودگی هوا، چه در زمینه کمبود منابع آبی، که بهصورت خاص و ملموس در کشور ما خود را نشان داده است.
🔹امروز شاهد آن هستیم که در زمستان با قطعی برق و گاز و در تابستان با کمبود آب و برق مواجه هستیم، بهگونهای که زندگی روزمره مردم دچار اختلال شده است.
🔹در ایران چالشهای محیطزیستی به موضوعی کاملا استراتژیک و حیاتی تبدیل شده است.
🔹بهنظر میرسد امروز مسائل زیستمحیطی بنیادیترین چالش کشور هستند؛ بنیادیتر از تهدیدهای امنیتی یا حتی مشکلات اقتصادی، زیرا این موضوع مستقیما با اصل بقاء و زیست مردم مرتبط است.
🔹ما در این حوزه سرمایهگذاریهای جدی نداشتیم، همکاری بینالمللی صورت نگرفت و جذب سرمایهگذاری خارجی در این بخشها مورد غفلت قرار گرفت. بهطور کلی، این موضوع در اولویت سیاستگذاریها نبوده است.
🔹سیاستگذاریهایی که بیشتر در جهت سوداگری، دریافت عوارض و کسب درآمد از ساختوساز در شهرها بوده، باعث گسترش بیرویه شهرنشینی شده است. بدون آنکه به منابع آبی مورد نیاز برای این جمعیت افزودهشده توجه شود.
🔹نهتنها در گذشته امکان پیشگیری از رخداد این بحرانها وجود داشت، بلکه اکنون نیز فرصتهایی برای اقدام باقی است. مشروط بر آنکه بحران آب و محیط زیست بهعنوان موضوعی اساسی و اولویتدار در نظر گرفته شود و در این زمینه از نخبگان هم استفاده کنند.
🔹این چرخه معیوب سیاستگذاری که فقط چالش امسال را پشتسر بگذاریم تا سال شاید باران بیاید، اگر ادامه یابد، ما را به نقطهای میرساند که دیگر جایی برای جبران وجود نخواهد داشت. راهحلها البته وجود دارند و توسط متخصصان نیز بارها ارائه شدهاند.
🔹آنچه حیاتی است، بهرهگیری از تجربیات جهانی و همکاری با دیگر کشورها، و در عین حال بازنگری جدی در برنامههاست.
🔹ما باید بپذیریم که این کشور ظرفیت این میزان از جمعیت، خودرو و ساختوساز را ندارد. یکی از مهمترین نکاتی که باید به آن اشاره شود، وضعیت بحرانی منابع آب زیرزمینی ایران است.
🔹اگر بحران آب را بهعنوان مسئله اول کشور تلقی نکنیم و بهصورت بنیادی با آن برخورد نکنیم، در سالهای آینده با فاجعهای زیستمحیطی روبهرو خواهیم شد که قربانی اصلی آن، مردم خواهند بود.
#چند_ثانیه
@chandsanieh_news
وقتی توسعه یافتگی و الزامات آن مساله اول حکمرانی نباشه تابستان که میاد از #بحران_اب و #برق می گویند اما با اولین بارش فراموش می شود زمستان که می آید از بحران گاز و آلودگی هوا می گویند و بهار فراموش می شود. بقیه امور هم اینگونه است . قدرتمند شدن بلند نظری و برنامه ریزی می خواهد
/channel/andishkadeye_kherad
بله …شهادت و سعادت به حجاب و سبک پوشش نیست ….در شهدای جنگ تحمیلی اخیر بانوانی با پوشش اختیاری هم بودند…شرم بر انانکه که سه سال قبل از حمله دشمن متجاوز صهیونیستی می خواستند با واژه های تحریک امیز و باتوم اینها را شهید کنند.
خداوند حقانیت فریادهای آن روز ما را امروز اشکار کرد
/channel/andishkadeye_kherad
جناب اقای احمد جنتی ۳۳ سال دبیر شورای نگهبان است . الان ۹۹ ساله است قرار است یکسال دیگر هم در این پست بماند. ماشالله
اما عده ای مغرض !و بدخواه !و مخالف ! پیران دیر می گویند چرا ایشان با چنین سن زیادی باید چنین مسوولیت مهمی را بر عهده داشته باشد ؟
به نظرم به راحتی می توان به این شبهه پاسخ داد
یک روز زندگی معظم له را از اذان صبح تا وقت شرعی شامگاه به تصویر بکشید و در انتها نیز با ایشان گفتگویی انجام شود تا قدرت عقلی و حافظه و استنباط ایشان سنجیده شود.
/channel/andishkadeye_kherad
به نظر می اید حضور شیخ #کاظم_صدیقی در نماز جمعه بر خلاف نظر رهبری وبا سو استفاده از محدودیت های ارتباط با ایشان و با اصرار جریان لجباز و زاویه دار با افکار عمومی صورت گرفته و یک معنا بیشتر ندارد:همینه که هست !
دود این دهن کجی به مردم عدالت خواه به چشم کل نظام می رود
ریشه های سرزمین فلسطین و قوم یهود در پادکست رخ
بخش اول
بخش دوم
جولان اسراییل در حکومت جولانی :
مرزهای تهدید اسرائیل سیال تر می شوند
دکتر امید ملکی
عضو هیات علمی گروه پژوهشی اندیشه و قلم
دیروز نوبت به آسمان دمشق جولانی رسید تا صحنه ای باشد برای جولان تجاوزگری های اسرائیل. درک دکترین جدید اسرائیل، که بر «سیالسازی مرزهای تهدید» استوار است، کلید فهم بسیاری از اقدامات اخیر این رژیم است. در چارچوب این دکترین، امنیت ملی اسرائیل نه در مناطق سبز یا دیوارهای بتن ی حایل، بلکه در قلب پایتخت های دشمنانش تأمین میشود. در این چارچوب دمشق، بغداد، بیروت، و حتی تهران، بخشی از قلمرو سیال «امنیت پیشدستانه» تعریف شده اند که در آن، هیچ خط قرمزی برای عملیات اطلاعاتی یا نظامی رژیم وجود ندارد. اگر کسی تا دیروز هنوز در صحت «دکترین مرزهای سیال امنیتی اسرائیل» تردید داشت، امروز ناچار است که این واقعیت را بپذیرد که اسرائیل دیگر مرز ندارد؛ نه در ترور، نه در تجاوزگری، و نه در گروگان گیری.
به نظر آنچه از خاکسترهای برخواسته از وزارت دفاع ، ستاد مشترک ارتش و منطقه کاخ ریاست جمهوری سوریه در دمشق می توان دید این هلهله پیروزمندانه رژیم است که «در منطقه ای که در برابر شبکه نفوذ ما ایستادگی نکرده است، اتاق های فرماندهی جولانگاه ما خواهد بود» این پیام، البته تنها خطاب به سوریه نیست. ایران، لبنان، عراق، و حتی عربستان و امارات نیز باید این سیگنال را دریافت کرده باشند.
باید بپذیریم که زیر ساخت های نظامی، امنیتی و اطلاعاتی دیگر به اشکال سنتی شان قابل دفاع نیستند. حمله از راه دور، فعالسازی سلول های خفته، جنگهای سایبری و ... همه و همه برای اسرائیل در خدمت هدفی واحد قرار گرفته اند: تضعیف ساختار مقاومت در منطقه و ایجاد بازدارندگی معکوس.
در چنین شرایطی به نظر می رسد که فرصتی طلایی برای سیاست منطقهای ایران فرا رسیده است، آنجایی که ایران می تواند نقش خود را از «دایره تهدید» به «نقش آفرین نظم ساز» ارتقا دهد تا جایی که از موازنه شکننده «لنگر امنیتی درون مرزی» عبور کرده و یک « لنگر امنیتی منطقهای » بسازد. به عبارت دیگر، در ساختار جدید، تهران باید بتواند تا امنیت خود را از طریق تعادلبخشی به امنیت منطقهای تضمین کند، نه صرفاً از طریق دفاع در مرزهای جغرافیای ملی و پذیرش ضرورت عملیاتی این مهم ممکن نمی شود مگر با ایجاد شبکه ای گفتمان ساز که بتواند نشان دهد «تأمین امنیت زیست ملی» بدون اتکا به «امنیت زیستی منطقه ای» خشت بر آب زدنی کم حاصل خواهد بود.
کشورهای منطقه باید این پیام استدلالی را از ایران دریافت کنند که چرا جای تعجب نخواهد بود اگر در روزهای آینده شاهد حملاتی مشابه در دیگر مناطق در منطقه باشند تا جایی که نباید غافلگیر شوند اگر بهزودی، پالایشگاهی در بصره، بندری در فجیره، یا حتی مرکز دادهای در ریاض هدف حملات یا خرابکاری های رژیم قرار گیرد، چرا که تا وقتی که الگوی امنیتی اسرائیل بر ناامنی همهجانبه استوار است، در منطقه هیچ کجا در امان نخواهد ماند.
به همین دلیل به نظر یک اقدام گفتمانی اقناع گرا در شرایط فعلی بسیار موثرتر از هر مانور نظامی می تواند اثر بخشی امنیتی از طریق محدود سازی دکترین مرزهای ترور اسرائیل خواهد داشت، آنجایی که بتوانیم این روایت از زیست را در منطقه خاورمیانه بتوانیم به کشورهای منطقه بقبولانیم که خاورمیانه اکنون نه فقط در آستانه یک جنگ چندجانبه بلکه در میانه یک آتش پنهان فراگیر قرار دارد، آتشی که اگر فوران کند، نه بهصورت لشگرکشی بلکه در صورت بندی های پیچیده ای چون خرابکاریهای صنعتی، ترورهای هدفمند، و فروپاشیهای نرم بروز خواهد کرد. بدیهی است که راه مقابله با این سناریو، نه تسلیح بیشتر بلکه همکاری امنیتی بیشتر است. این آزمونی فیصله بخش و مهم برای ما است که بتوانیم در الگویی تجویزی به همسایگان مان بقبولانیم که راه نجات همه نه در افزایش هزینه های امنیتی ملی، بلکه در همافزایی اطلاعاتی - امنیتی منطقهای است، نشان دهیم که اگر منطقه برای امنیت خود اقدامی مبتنی بر همکاری نکند، این آتش، دیر یا زود، در جای جای منطقه نفت خیز خاورمیانه زبانه خواهد کشید و آن زمان دیگر آنقدر دیر شده است که پای تخت هیچ پایتختی مصون نخواهد ماند. جولان اسرائیل در سوریه جولانی را از یاد نبریم.
https://andishevaghalam.ir/1404/04/26/%d8%ac%d9%88%d9%84%d8%a7%d9%86-%d8%a7%d8%b3%d8%b1%d8%a7%db%8c%db%8c%d9%84-%d8%af%d8%b1-%d8%ad%da%a9%d9%88%d9%85%d8%aa-%d8%ac%d9%88%d9%84%d8%a7%d9%86%db%8c-%d9%85%d8%b1%d8%b2%d9%87%d8%a7%db%8c/
✳️ اپیزود هشتادوچهارم پادکست رادیونیست منتشر شد...
📌 #تهران_به_وقت_جنگ
تهران دیگر محتاج خاطرات گذشتگان از جنگ نیست. دوازده روز کافی بود تا نسل تازهآمده، جنگ را با پوست و استخوان لمس کند و جهان را از این پس، جور دیگری ببیند؛ با همهی تلخیها، با سرنوشتهایی در دست گرفته و پایانی نامحتوم. هر پنجره سایهای از ترس است، هر خیابان ردی از انتظار. این اپیزود روایت تهران است، وقتی جهان ساکت شد و زمان برای لحظاتی طولانی از حرکت ایستاد. اینجا پایتخت است، قلبِ تپندهی کشوری زخمی و خسته. به اپیزود ویژهی رادیونیستپلاس با عنوان «تهران به وقت جنگ» خوش آمدید.
▫️صاحب امتیاز پادکست #رادیونیست، خانه زیبان است.
📎 Website | Instagram | Twitter/X | Telegram