anjoman_elmi_eqtesad | Unsorted

Telegram-канал anjoman_elmi_eqtesad - انجمن علمی اقتصادپژوهان

-

آرشیو علم اقتصاد مسائل روز اقتصادی ایران و جهان ارتباط باادمین: @jafarsaeiniya

Subscribe to a channel

انجمن علمی اقتصادپژوهان

⭐️ تی‌پی-لینک زیر ذره‌بین دولت آمریکا به‌دلیل استراتژی قیمت‌گذاری و نگرانی‌های امنیتی

💠 تی‌پی-لینک، به عنوان یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان تجهیزات شبکه در جهان، اخیراً تحت بررسی‌های دقیق دولت آمریکا قرار گرفته است. این توجه ویژه به دلیل استراتژی قیمت‌گذاری این شرکت و همچنین نگرانی‌های امنیتی ناشی از روابطش با چین است. با توجه به اینکه چین به عنوان یک رقیب بزرگ اقتصادی و نظامی برای آمریکا شناخته می‌شود، هرگونه فعالیت عمده‌ شرکت‌های چینی می‌تواند با حساسیت‌های ویژه‌ای مواجه شود.

*️⃣ استراتژی قیمت‌گذاری تی‌پی-لینک یکی از نقاط قوت این شرکت است. قیمت‌های رقابتی و محصولات با کیفیت، تی‌پی-لینک را به یکی از انتخاب‌های اصلی مصرف‌کنندگان در بازار تجهیزات شبکه تبدیل کرده است.

*️⃣ علاوه بر جنبه‌های اقتصادی، نگرانی‌های امنیتی به عنوان یک عامل کلیدی در بررسی‌های دولت آمریکا مطرح شده است. با رشد روزافزون تهدیدات سایبری و اهمیت حفاظت از اطلاعات خصوصی، دولت‌ها به شدت نسبت به تجهیزات شبکه‌ای که به آنها اعتماد می‌شود حساس هستند.


متن کامل در سایت

منیجینو حامی مالی انجمن علمی اقتصاد پژوهان

Читать полностью…

انجمن علمی اقتصادپژوهان

📌کالیفرنیا با جهش ژاپن به چهارمین اقتصاد بزرگ جهان تبدیل شد

📍 فرماندار گاوین نیوسام اعلام کرد کالیفرنیا رسما به چهارمین اقتصاد بزرگ جهان تبدیل شده است و ژاپن را به رتبه پنجم رسانده است.

📍تولید ناخالص داخلی اسمی ایالت گلدن استیت در سال 2024 به 4.1 تریلیون دلار رسید و از 4.03 تریلیون دلار ژاپن پیشی گرفت و اکنون تنها پس از ایالات متحده (29.2 تریلیون دلار)، چین (18.7 تریلیون دلار) و آلمان (4.7 تریلیون دلار) قرار دارد. در خود آمریکا، 51 درصد بزرگتر از تگزاس (2.7 تریلیون دلار)، دومین اقتصاد بزرگ این کشور است.


🆔 Telegram
🆔 Instagram

Читать полностью…

انجمن علمی اقتصادپژوهان

📌 رئیس‌جمهور روسیه از اعزام نیروهای کره‌شمالی به کورسک تقدیر کرد!

📍ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، از کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی، به دلیل حمایت نظامی در منطقه کورسک تشکر کرد.

📍او در بیانیهای از نقش فعال کره شمالی در جنگ تقدیر کرد و گفت همبستگی ارتش خلق کره هرگز فراموش نخواهد شد.

📍این اظهارات پس از تأیید پیونگیانگ درباره اعزام نیروهایش به کمک روسیه منتشر شد.

📍پوتین همچنین تأکید کرد که این همکاری مطابق با قوانین بینالمللی و پیمان استراتژیک ۲۰۲۴ بین دو کشور است.


🆔 Telegram
🆔 Instagram

Читать полностью…

انجمن علمی اقتصادپژوهان

📌 استارت‌آپ حمایت‌شده توسط بزوس، کامیون برقی ارزان‌قیمت را رونمایی کرد!

🔺️ رقیب جدید تسلا: کامیون برقی زیر ۲۰ هزار دلار با پشتیبانی جف بزوس.



🆔 Telegram
🆔 Instagram

Читать полностью…

انجمن علمی اقتصادپژوهان

✨️گزارش روزانه قیمت طلا و ارز

#طلا_ارز


🆔 Telegram
🆔 Instagram

Читать полностью…

انجمن علمی اقتصادپژوهان

سخن روز

«تا زمانی که قوه مقننه در حال تشکیل جلسه است، جان، آزادی یا دارایی هیچ انسانی در امان نیست.»

#مارک_تواین
#سخن_روز
#انجمن_علمی_اقتصاد

🆔 Telegram
🆔 Instagram

Читать полностью…

انجمن علمی اقتصادپژوهان

⭐️ چین و روسیه در فکر ایجاد نیروگاه هسته‌ای در ماه

💠 چین و روسیه به‌عنوان دو کشور بزرگی که در زمینه فناوری‌های نوین و اکتشافات فضایی پیشرفته هستند، اخیراً به فکر ایجاد یک نیروگاه هسته‌ای در سطح ماه افتاده‌اند. این پروژه می‌تواند تحولی بزرگ در استفاده از منابع انرژی در فضا و تقویت برنامه‌های اکتشافی بین‌المللی باشد.

🔰نیروگاه‌های هسته‌ای می‌توانند راه‌حلی مناسب برای تأمین انرژی در محیط‌های خارج از زمین، مانند ماه، ارائه دهند. با توجه به اینکه نیاز به انرژی در مأموریت‌های طولانی‌مدت فضایی بیشتر می‌شود، تأمین انرژی پایدار و قابل‌اعتماد از اهمیت بالایی برخوردار است.

🔰چین، با برنامه‌های بزرگی که در زمینه اکتشافات فضایی و محققان خود دارد، به‌خصوص در زمینه مأموریت‌های ماه و مریخ، به‌دنبال استفاده از انرژی هسته‌ای برای تأمین نیروی لازم برای ایستگاه‌های تحقیقاتی در فضاست.

🔰از سوی دیگر، روسیه نیز با سابقه طولانی در اکتشافات فضایی و دارا بودن فناوری‌های پیشرفته هسته‌ای، می‌تواند همکار مؤثری در این پروژه باشد.


متن کامل در سایت

منیجینو حامی مالی انجمن علمی اقتصاد پژوهان

Читать полностью…

انجمن علمی اقتصادپژوهان

کارنامه ۱۰۰ روزگی ترامپ

🔹۱۰۰ روز از حضور دونالد ترامپ در کاخ سفید می‌گذرد. سیاست‌های ترامپ در امور بین‌الملل و تجارت در دور دوم حرف و حدیث‌های زیادی داشته است. از همین رو، مجله فارن‌پالیسی به سراغ ۱۰کارشناس برجسته رفته و عملکرد ترامپ ۲ را زیر ذره‌بین برده است.

🔹در سه ماه گذشته، ترامپ و تیمش گام‌‌‌هایی برداشته‌‌‌اند که حتی برخی از ناظران باتجربه را نیز شگفت‌‌‌زده کرده است: از سهل‌‌‌انگاری «وزارت بهره‌‌‌وری دولت» ایلان ماسک در بوروکراسی فدرال گرفته تا اعمال تعرفه‌های سنگین بر اکثر شرکای تجاری ایالات‌‌‌متحده.

🔹هرج‌‌‌ومرجی که اکنون از کاخ سفید سرچشمه می‌گیرد، روابط ایالات‌‌‌متحده با متحدان و دشمنان و همچنین برداشت‌‌‌ها از واشنگتن در صحنه جهانی را تغییر داده است.

🔹ترامپ با کشورهای آمریکای لاتین - به‌‌‌ویژه السالوادور که صدها اخراجی از ایالات‌‌‌متحده را بدون طی مراحل قانونی به زندان‌‌‌های خود فرستاده است - برای کمک به اجرای قوانین مهاجرت قراردادهایی امضا کرده است.

🔹او یک چارچوب صلح «پیشنهاد نهایی» به اوکراین ارائه داده که شامل دستاوردهای ملموسی برای روسیه انتقام‌‌‌جو است. دولت او نخستین تیر را در جنگ تجاری با چین شلیک کرد، که با حداقل نرخ تعرفه ۱۴۵ درصدی بر اکثر کالاهای آمریکایی مواجه است.

🔹با نزدیک شدن به ۱۰۰ روز، از ۱۰ ستون‌‌‌نویس و همکار «فارن پالیسی» خواسته شده، شروع دوره دوم ریاست‌جمهوری ترامپ را ارزیابی کنند تا از تمام آنچه تاکنون اتفاق افتاده و آنچه ممکن است در آینده رخ دهد، درک بهتری داشته باشیم.

🔗اینجا بخوانید

#دنیای_اقتصاد #آمریکا #ترامپ #ریاست‌_جمهوری #انتخابات #کارنامه

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir

Читать полностью…

انجمن علمی اقتصادپژوهان

📌چرا دلار توافقی پایین نیامد؟

🔺️«سعیدی» مدیرعامل مرکز مبادله درباره اینکه چرا نرخ ارز توافقی هم‌راستا با نرخ دلار بازار غیررسمی کاهش نیافت؟، گفت: ما نه معامله گر هستیم نه تعیین کننده نرخ؛ صرفا یک پلتفرم معاملاتی هستیم.
قیمتی که در مرکز مبادله شکل می گیرد براساس واقعیت های معاملاتی است.

🔺️«محمد آرام‌» رییس هیات مدیره مرکز مبادله: بانک مرکزی براساس نرخ های کارشناسی و تعادلی خرید و فروش انجام می دهد. در ایام نخست امسال شاهد نوسان زیادی در نرخ ارز بودیم که ناشی از اخبار تایید نشده ای بود؛ اما بعد از افول هیجانات نرخ ارز کاهش یافت.


🆔 Telegram
🆔 Instagram

Читать полностью…

انجمن علمی اقتصادپژوهان

📌 گزارش جدید گوگل ؛ هوش مصنوعی، سالی ۱۲۲ ساعت وقت اضافه بهت میده!

📍در گزارش جدید پروژه AI Works، گوگل اعلام کرد، با چند ساعت آموزش هوش مصنوعی، بازدهی کارمندان سالی 122 ساعت بیشتر شده است.

📍آموزش‌های فشرده باعث شده استفاده روزانه از ابزارهای AI دوبرابر شود و این روند پایدار بماند. به گزارش گوگل؛ بخش زیادی از کارمندان مخصوصاً زنان بالای ۵۵ سال و افراد با وضعیت اقتصادی پایین، اصلاً از AI استفاده نمی‌کنند.


🆔 Telegram
🆔 Instagram

Читать полностью…

انجمن علمی اقتصادپژوهان

✨️گزارش روزانه قیمت طلا و ارز

#طلا_ارز


🆔 Telegram
🆔 Instagram

Читать полностью…

انجمن علمی اقتصادپژوهان

سخن روز

«همه می‌خواهند به خرج دولت زندگی کنند. آن‌ها فراموش می‌کنند که دولت به خرج همه زندگی می‌کند.»

#فردریک_باستیا
#سخن_روز
#انجمن_علمی_اقتصاد

🆔 Telegram
🆔 Instagram

Читать полностью…

انجمن علمی اقتصادپژوهان

⭐️ اسپیکر هوشمند شیائومی ۲۰۲۵ با طراحی مدرن و قیمت اقتصادی رونمایی شد

💠 اسپیکر هوشمند شیائومی ۲۰۲۵ به تازگی با طراحی مدرن و قیمت اقتصادی رونمایی شده است. این محصول جدید نشان‌دهنده تعهد شیائومی به نوآوری و ارائه فناوری‌های روز با قیمتی مناسب به بازار است. اسپیکر هوشمند شیائومی ۲۰۲۵ با مجموعه‌ای از ویژگی‌ها و قابلیت‌های جذاب، به راحتی می‌تواند جذب کاربران مختلف با سلیقه‌ها و نیازهای متفاوت شود.

📍طراحی این اسپیکر به گونه‌ای است که با هر نوع دکوری سازگار است. بدنه‌ای ساده و در عین حال شیک، آن را به یک گزینه مناسب برای قرار دادن در هر فضایی، از سالن نشیمن گرفته تا اتاق خواب یا دفتر کار تبدیل کرده است.

📍از دیگر ویژگی‌های برجسته اسپیکر هوشمند شیائومی ۲۰۲۵ می‌توان به قابلیت اتصال به شبکه‌های Wi-Fi و بلوتوث اشاره کرد. این ویژگی‌ها به کاربران این امکان را می‌دهد تا به سادگی به سایر دستگاه‌ها متصل شوند و محتوای دلخواه خود را از طریق اسپیکر پخش کنند.

📍نکته‌ی مهم دیگری که در مورد اسپیکر شیائومی ۲۰۲۵ قابل ذکر است، قیمت اقتصادی آن می‌باشد.


متن کامل در سایت

منیجینو حامی مالی انجمن علمی اقتصاد پژوهان

Читать полностью…

انجمن علمی اقتصادپژوهان

🔵 بیمه بیکاری در عصر هوش مصنوعی

🔹با پیشرفت فناوری‌های نوین، به‌ویژه هوش مصنوعی، بازار کار در حال تجربه تغییرات عظیمی است که تاثیرات عمیقی بر مشاغل و سیاست‌های حمایتی از جمله بیمه بیکاری دارد. علاوه بر این، این تغییرات چالش‌هایی را در زمینه بیمه‌های اجتماعی به وجود آورده‌اند که نیازمند بازنگری و اصلاح سیاست‌ها و فرآیندها در راستای حفظ امنیت شغلی و حمایت از کارگران است.

🔹یک نظرسنجی جهانی توسط شرکت Rackspace Technology نشان داده که ۶۲ درصد از شرکت‌های بیمه در سطح بین‌المللی، نیروی انسانی خود را در پی به‌کارگیری هوش مصنوعی کاهش داده‌اند، به ویژه در بخش‌های پردازش داده‌ها، امور دفتری و تحلیل‌های آماری.

🔹همچنین، تحقیقات شرکت Allianz نشان می‌دهد که استفاده از هوش مصنوعی می‌تواند بهره‌وری نیروی انسانی را تا ۱۴ درصد افزایش دهد، به ویژه برای کارکنان کم‌تجربه که بهره‌وری آنها تا ۳۵ درصد نیز قابل افزایش است.

🔹ظهور هوش مصنوعی در صنعت بیمه فرصتی تاریخی برای تحول این صنعت فراهم کرده است. مدل‌های یادگیری ماشین و سیستم‌های هوشمند مانند chat GPT قادر به تحلیل حجم‌های عظیم داده‌ها و انجام فرآیندهای پیچیده مانند ارزیابی ریسک، پیش‌بینی خسارات، تحلیل رفتار مشتری و مشاوره بیمه‌ای به صورت خودکار هستند.

🔹این تحولات می‌توانند به شرکت‌های بیمه کمک کنند تا عملکرد بهتری در ارائه خدمات داشته باشند، اما در عین حال تهدیداتی برای اشتغال در این صنعت ایجاد می‌کنند.

🔹در شرایط کنونی که اقتصاد ایران با مشکلاتی نظیر نرخ بالای بیکاری و رکود در برخی بخش‌ها مواجه است، نقش بیمه بیکاری به عنوان یکی از اصلی‌ترین ابزارهای حمایتی، به شدت اهمیت پیدا کرده است. این بیمه نه تنها به حفظ معیشت بیکاران کمک می‌کند، بلکه از بروز بحران‌های اجتماعی و خانوادگی نیز جلوگیری می‌کند.

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #بیمهد #هوش_مصنوعی

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir

Читать полностью…

انجمن علمی اقتصادپژوهان

📌توصیف اکونومیست از وضعیت آمریکا تحت رهبری ترامپ

📍روی جلد مجله اکونومیست عقابی زخمی با این تیتر کار شده است: فقط ۱۳۶۱ روز باقی مانده!

🔺️ این عدد به روزهای باقی‌مانده از دوره دوم ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ اشاره دارد.

🔺️ این نشریه با انتشار تصویری عقابی زخمی نوشت: «دونالد ترامپ همین حالا هم آسیب‌های ماندگاری به آمریکا وارد کرده است. آیا پروژه انقلابی او موفق خواهد شد؟»


🆔 Telegram
🆔 Instagram

Читать полностью…

انجمن علمی اقتصادپژوهان

بر اساس نظریه‌های توسعه اجتماعی، زمانی که جامعه به طور همزمان با بحران‌های اقتصادی، فرسایش سرمایه اجتماعی و افت بهداشت روان مواجه شود، وارد مرحله سقوط تدریجی می‌شود؛ سقوطی خاموش اما عمیق.

🆔 Telegram
🆔 Instagram

Читать полностью…

انجمن علمی اقتصادپژوهان

🔴 اهمیت و اثرگذاری بندر شهیدرجایی در اقتصاد کشور

🔹انفجار دلخراش روز شنبه در بندر شهیدرجایی، ضربه سختی به گلوگاه تجارت خارجی ایران بود.

🔹بخش‌های نفت، معدن، ساختمان و مواد و محصولات شیمیایی مهم‌ترین حوزه‌هایی از اقتصاد ایران هستند که نبض تجارت آنها با بندر شهیدرجایی متصل بود.

🔹این بندر که از ۲۳ اسکله تشکیل‌شده، سهمی ۵۳‌ درصدی از مجموع عملیات تخلیه و بارگیری بندری کل کشور را بر عهده دارد. حدود ۸۸‌ درصد کالاهای کانتینری کشور در این بندر تخلیه یا بارگیری می‌شوند.

🔹بندر شهیدرجایی همچنین سهم قابل‌توجهی از تجارت فرآورده‌های نفتی، کالاهای فلزی و معدنی دارد، بنابراین خسارات مالی وارده به این بندر حتما روی کم و کیف تجارت خارجی ایران اثر سوئی خواهد گذاشت.

🔹بروز هر اختلالی در فعالیت این بندر می‌تواند به توقف واردات کالاهای اساسی و مصرفی و همچنین ماشین‌آلات و... از این بندر منجر شود.

🔹شدت انفجار به‌‌‌‌‌قدری قوی بوده که موجب توقف موقت عملیات تخلیه و بارگیری تا چندین ساعت شد.

🔹سهم این بندر از واردات کالاهای اساسی 8‌ درصد برآورد شده‌است.

🔹این انفجار به بروز خسارت در تعداد بسیار زیادی از ترمینال‌‌‌‌‌های این بندر منجر شده‌است.

🔹سالن گمرک که محل اجرای فعالیت‌های گمرکی توسط ترخیص‌‌‌‌‌کاران است و پروانه‌‌‌‌‌های گمرکی در آنجا صادر می‌شود نیز تخریب شده‌است.

🔹آثار ناشی از تخریب سالن ترانزیت و صادرات، برای مدت زمانی ادامه خواهدداشت و زمانبر خواهد بود.

🔹بندر شهیدرجایی بیشترین سهم تجارت کانتینری کشور را در اختیار دارد. برآورد می‌شود حدود 90‌درصد تجارت کانتینری کشور از این بندر انجام می‌گیرد.

🔹مجموع حجم صادرات و واردات از بندر شهیدرجایی نیز سالانه حدود 100‌میلیون‌ تن گزارش شده‌است.

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #تجارت #بندر_شهیدرجایی #واردات #صادرات #انفجار

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir

Читать полностью…

انجمن علمی اقتصادپژوهان

📌 اقتصاد آکادمیک به زبان ساده

🌎 مبانی بازار‌ها و نهادهای مالی

🔱 تأثیر نرخ بهره بر رفتار مصرف‌کنندگان و سرمایه‌گذاران در بازارهای مالی

💡تعامل بین نرخ بهره، تورم و انتظارات بازار

تعامل بین نرخ بهره، تورم و انتظارات بازار نقش مهمی در تحلیل اقتصاد کلان ایفا می‌کند. زمانی که انتظارات تورمی در بازار افزایش می‌یابد، سرمایه‌گذاران و بانک‌ها برای حفظ بازده واقعی سرمایه‌گذاری‌های خود، نرخ بهره اسمی را افزایش می‌دهند. این کار به‌منظور جبران کاهش قدرت خرید ناشی از تورم صورت می‌گیرد. به عبارت دیگر، افزایش نرخ بهره به‌عنوان ابزاری برای مقابله با تورم‌های پیش‌بینی‌شده استفاده می‌شود. علاوه بر این، سرمایه‌گذاران معمولاً نرخ بهره را به‌عنوان سیگنالی از وضعیت اقتصادی آینده می‌بینند. وقتی که نرخ بهره افزایش می‌یابد، این سیگنال به‌عنوان نشانه‌ای از تلاش بانک مرکزی برای کنترل تورم و حفظ ثبات اقتصادی تفسیر می‌شود. بنابراین، نرخ بهره و انتظارات تورمی ارتباط نزدیکی با یکدیگر دارند و به‌طور مستقیم بر رفتار بازارها و تصمیمات سرمایه‌گذاران اثرگذار هستند.

🆔 Telegram
🆔 Instagram

Читать полностью…

انجمن علمی اقتصادپژوهان

کاپیتالیسم تنها سامانی است که به طور ضمنی بر پایه نظریه عینی ارزش‌ها بنا شده است. و تراژدی تاریخی این است که این امر هیچ‌گاه صریح نبوده. اگر فرد بداند که خیر عینی است، یعنی برپایه واقعیات طبیعت است، اما ذهن انسان آن را باید دریابد، خواهد دانست که تلاش برای رسیدن به یک خیر با زور فیزیکی یک ناسازگاری دهشتناک است که با نابودی توانایی انسان برای شناخت خیر، یعنی همان توانایی او برای ارزیابی، اخلاقیات را از ریشه نفی می‌کند.

#آین_رند

🆔 Telegram
🆔 Instagram

Читать полностью…

انجمن علمی اقتصادپژوهان

✅ عناوین روزنامه‌های کشور در روز دوشنبه ۸ اردیبهشت‌ماه

⭐️ غم این کشته چند

⭐️ بندر؛ یک روز پس از فاجعه

⭐️ هدفمندسازی حمایت از فقرا

🆔 Telegram
🆔 Instagram

Читать полностью…

انجمن علمی اقتصادپژوهان

🔴 رشد نصب ربات‌های صنعتی

👈 آمارهای سال 2023 نشان می‌دهد که بازار نصب ربات‌های صنعتی دگرگون شده و هند با رشد 59 درصدی خود، سریع‌ترین رشد نصب ربات‌ها را در دنیا داشته است.

انگستان با 51 درصد و کانادا با 37 درصد، در رتبه‌های بعدی هستند و درعین‌حال افت 43 درصدی در تایوان دیده می‌شود و برخی کشورهای صنعتی مانند فرانسه، ژاپن، ایتالیا، چین و آمریکا نیز افت داشته‌اند.

با اینکه نرخ رشد چین منفی شده ولی در تعداد نصب ربات‌های صنعتی اول است و ژاپن، آمریکا، کره‌جنوبی و آلمان، در رتبه‌های بعدی می‌باشند.

باید در نظر داشت که در آینده ترکیب هوش‌های مصنوعی و ربات‌های صنعتی، تسلط زیادی بر نحوه تولیدات صنعتی خواهند داشت.

🆔 Telegram
🆔 Instagram

Читать полностью…

انجمن علمی اقتصادپژوهان

❇️ مهارت های شغلی مورد نیاز برای هوش مصنوعی


📍دانشگاه استنفورد، در گزارش آل ایندکس 2025، پست‌های شغلی هوش مصنوعی در ایالات متحده در سال 2024 را ارائه داد.

📍طبق این گزارش مهارتهای مورد نیاز در عرصه شغلی هوش مصنوعی شامل مهارت‌های تخصصی زیر می‌باشند:

▪️پایتون (زبان برنامه‌نویسی)

▪️علوم کامپیوتر

▪️تجزیه و تحلیل داده ها

▪️‏SOL (زبان برنامه‌نویسی)

▪️علم داده

▪️اتوماسیون

▪️مدیریت پروژه

▪️خدمات وب آمازون


🆔 Telegram
🆔 Instagram

Читать полностью…

انجمن علمی اقتصادپژوهان

۵۰۰ میلیون دلار برآورد خسارات مستقیمی است که در حادثه انفجار دیروز در بندر شهید رجایی اتفاق افتاد

خسارات غیرمستقیم برای بندری که روزانه ۱۰۰۰ کامیون کالا ترانزیت می کند با بیش از نیمی از ورود و خروج کالایی کشور بزودی به ۲ میلیارد دلار خواهد رسید و بعید است بیمه های کشور یا حتی دولت بتواند در این شرایط به این راحتی حتی خسارات مستقیم را جبران کند - بخش خصوصی که بماند

و ارزش جانهای عزیزی که قابل قیمتگذاری نیست و هیچکس نمی تواند رفتن آنها را جبران کند

این حادثه چه خرابکاری باشد چه صرفا یک اتفاق، بی کوچکترین تردید اهمالی واضح است در مدیریت ریسک مهمترین بندر کالایی کشور

فقدان مدیریت ریسکی که غیر از خسارات جانی و مالی در محل، طی چند روز آینده تبعات محیط زیستی آن و طی دو هفته آینده تبعات اقتصادی آن هویدا خواهد شد/#حامد_پاک_طینت

🆔 Telegram
🆔 Instagram

Читать полностью…

انجمن علمی اقتصادپژوهان

📌 اقتصاد آکادمیک به زبان ساده

🌎 مبانی بازار‌ها و نهادهای مالی

🔱 تأثیر نرخ بهره بر رفتار مصرف‌کنندگان و سرمایه‌گذاران در بازارهای مالی

💡تأثیرات کلان اقتصادی

نرخ بهره یکی از ابزارهای اصلی سیاست پولی است که تأثیرات گسترده‌ای بر متغیرهای کلان اقتصادی دارد. زمانی که بانک مرکزی نرخ بهره را کاهش می‌دهد، سیاست پولی انبساطی دنبال می‌شود. این سیاست با هدف تحریک تقاضای کل، افزایش مصرف و سرمایه‌گذاری، و در نهایت رشد اقتصادی اجرا می‌شود. با کاهش نرخ بهره، هزینه تأمین مالی برای بنگاه‌ها و مصرف‌کنندگان کاهش یافته و گردش پول در اقتصاد افزایش می‌یابد. البته این وضعیت ممکن است با افزایش سطح عمومی قیمت‌ها و بروز تورم همراه باشد. در مقابل، افزایش نرخ بهره به‌عنوان ابزاری برای اعمال سیاست پولی انقباضی مورد استفاده قرار می‌گیرد. این سیاست با هدف مهار تورم و کنترل نقدینگی به‌کار می‌رود و معمولاً با کاهش سطح تقاضا، کاهش سرعت رشد اقتصادی و کاهش تمایل به وام‌گیری و سرمایه‌گذاری همراه است. بنابراین، نرخ بهره در تنظیم تعادل میان رشد اقتصادی و ثبات قیمتی نقش اساسی ایفا می‌کند.

🆔 Telegram
🆔 Instagram

Читать полностью…

انجمن علمی اقتصادپژوهان

عدالت به صورتی معنادار فقط می‌تواند به اعمال انسانی نسبت داده شود و نه به هر حالتی از امور. بی‌آنکه این سوال مطرح شود که آیا کسی عامدانه و به اختیار آن وضع و حالت را پیش آورده است یا می‌توانسته است پیش بیاورد. قواعد عدالت اساساً ماهیتی منفی دارند. یا به عبارت دیگر، بی‌عدالتی واقعاً مفهوم اولیه است و هدف قواعد رفتار عادلانه پیشگیری و ممانعت از عمل غیرعادلانه است؛ آن بی‌عدالتی که باید جلویش گرفته شود تجاوز به حریم انسان‌های دیگر است، حریمی که این قواعد عدالت باید معلوم و معینش کنند؛ و این قواعد رفتار عادلانه را که فی‌نفسه منفی و سلبی هستند می‌توان از طریق اعمال مداوم و منسجم آزمون به همان اندازه منفی و سلبی قابلیت کاربرد همگانی بر همه قواعد موردی جامعه بسط داد. آزمونی که در نهایت امر همان سازگاری درونی اعمال را می‌نمایاند که این قواعد در صورت اعمال بر شرایط جهان واقعی روا می‌دارند.

#فردریش_فون_هایک

🆔 Telegram
🆔 Instagram

Читать полностью…

انجمن علمی اقتصادپژوهان

✅ عناوین روزنامه‌های کشور در روز یک‌شنبه ۷ اردیبهشت‌ماه

⭐️ انفجار در گلوگاه تجارت

⭐️ پشتوانه سیاسی فرمانده اقتصادی

⭐️ اسکله در آتش


🆔 Telegram
🆔 Instagram

Читать полностью…

انجمن علمی اقتصادپژوهان

🔴 نفت کانادا جایگزین نفت آمریکا در چین

👈 طی جنگ تجاری، پالایشگاه‌های چین واردات نفت آمریکا را تا 90 درصد کاهش داده‌ و واردات نفت کانادا را افزایش می‌دهند.

🆔 Telegram
🆔 Instagram

Читать полностью…

انجمن علمی اقتصادپژوهان

#دموکراسی، #عدالت و #آزادی، بنیادهای پایه‌ای #مدرنیزاسیون و #مدنیت می‌باشند.

دموکراسی یعنی شنیدن صدای همه، حتی آن‌هایی که با ما متفاوت‌اند.
رفع تبعیض یعنی ساختن جهانی که در آن فرصت‌ها نه براساس جنسیت، نژاد یا عقیده، بلکه براساس انسانیت تقسیم شود.
آزادی یعنی، داشتن حق انتخاب.

🆔 Telegram
🆔 Instagram

Читать полностью…

انجمن علمی اقتصادپژوهان

🎥‌ حجم عظیم آتش سوزی در اسکله شهید رجایی بندرعباس بر اثر انفجار مهیب


🔻منبع انفجار کانتینرهای پر از آمونیوم نیترات بوده، دقیقا مثل اتفاقی که چند سال قبل در لبنان رخ داد...

نود درصد واردات دریایی ایران از همین بندره...

🆔 Telegram
🆔 Instagram

Читать полностью…

انجمن علمی اقتصادپژوهان

📌 اقتصاد آکادمیک به زبان ساده

🌎 مبانی بازار‌ها و نهادهای مالی

🔱 تأثیر نرخ بهره بر رفتار مصرف‌کنندگان و سرمایه‌گذاران در بازارهای مالی

💡تصمیمات سرمایه‌گذاری

نرخ بهره نقش تعیین‌کننده‌ای در تصمیمات سرمایه‌گذاران دارد. زمانی که نرخ بهره افزایش می‌یابد، هزینه فرصت سرمایه‌گذاری نیز بالا می‌رود، چرا که بازده مورد انتظار برای جبران این هزینه افزایش می‌یابد. در نتیجه، سرمایه‌گذاری در پروژه‌های جدید یا دارایی‌های پرریسک کاهش می‌یابد. از سوی دیگر، کاهش نرخ بهره باعث می‌شود سرمایه‌گذاری در بخش‌های مختلف اقتصادی، به‌ویژه بازارهای پرریسک‌تر مانند سهام، جذاب‌تر شود. در بازار سهام، افزایش نرخ بهره منجر به کاهش ارزش فعلی جریان‌های نقدی شرکت‌ها شده و افت قیمت سهام را به دنبال دارد، در حالی‌که نرخ‌های پایین بهره شرایط مطلوب‌تری برای رشد شرکت‌ها فراهم می‌آورد و به رونق بازار کمک می‌کند. در بازار اوراق بدهی نیز نرخ بهره اثر مستقیمی بر قیمت دارد؛ با افزایش نرخ بهره، اوراق قبلی با نرخ‌های پایین‌تر جذابیت خود را از دست می‌دهند و قیمت آن‌ها کاهش می‌یابد.

🆔 Telegram
🆔 Instagram

Читать полностью…
Subscribe to a channel