hamidhossaini | Unsorted

Telegram-канал hamidhossaini - کلام | سید حمید حسینی

3807

✳️ یادداشت‌ها، برگزیده‌ها و پیشنهادهایی در مسیر آگاهی ✅ نقد و نظرتان به دیدهٔ منّت ⬅️ معرفی: https://kalaam.ir/?page_id=2141524168 ⬅️ آی‌دی شخصی: @hamidhosseiniii ⬇️⬇️⬇️ ✳️ https://t.me/hamidhossaini

Subscribe to a channel

کلام | سید حمید حسینی

💢 درس نیک‌اندیشی 💢

✳️ بخشی از دعای امام سجاد (علیه‌السلام) در حق کسانی که به ایشان ظلم و بدی کرده‌اند:

🔻اللَّهُمَّ وَ أَيُّمَا عَبْدٍ نَالَ مِنِّي مَا حَظَرْتَ عَلَيْهِ وَ انْتَهَكَ مِنِّي مَا حَجَزْتَ عَلَيْهِ فَمَضَى بِظُلَامَتِي مَيِّتاً أَوْ حَصَلَتْ لِي قِبَلَهُ حَيّاً فَاغْفِرْ لَهُ مَا أَلَمَّ بِهِ مِنِّي وَ اعْفُ لَهُ عَمَّا أَدْبَرَ بِهِ عَنِّي وَ لَاتَقِفْهُ عَلَى مَا ارْتَكَبَ فِيَّ وَ لَاتَكْشِفْهُ عَمَّا اكْتَسَبَ بِي ... وَ عَوِّضْنِي مِنْ عَفْوِي عَنْهُمْ عَفْوَكَ وَ مِنْ دُعَائِي لَهُمْ رَحْمَتَكَ حَتَّى يَسْعَدَ كُلُّ وَاحِدٍ مِنَّا بِفَضْلِكَ وَ يَنْجُوَ كُلٌّ مِنَّا بِمَنِّكَ.

📚 دعای ۳۹ #صحیفه سجادیه.

🔺خدایا اگر بنده‌ای دربارهٔ من کاری کرده که بر او ممنوع ساختی و آبرویی برده که به حفظش فرمان دادی و زیر بار ستم بر من از دنیا رفته یا در حال حیات بر گردنش مانده، آن گناه را بیامرز و آنچه را از من برده بر او ببخشا و به‌خاطر آنچه درباره‌ام مرتکب شده سرزنشش مکن و آنچه دربارهٔ من به‌جا آورده را سبب رسوائیش قرار مده ... و در مقابل این گذشتم، تو نیز از من بگذر و در برابر دعایم در حق آنها رحمتت را نصیبم فرما تا یکایک ما به‌لطف تو سعادتمند شویم و همهٔ ما با بزرگواریت نجات یابیم.

⭕️ @hamidhossaini

Читать полностью…

کلام | سید حمید حسینی

#پادکست تولیدشده با هوش مصنوعی
بر اساس قسمت ۱۹ مجموعهٔ #اسلام_چرا_چگونه

⭕️ @hamidhossaini

Читать полностью…

کلام | سید حمید حسینی

💢 #عمل_صالح 💢
🔸بخشی از #تفسیر_سوره_عصر
❇️ جلسهٔ ۱۵۶: عمل نیابتی و استیجاری

0:00 مروری بر مباحث گذشته
2:55 آیا نیابت در اعمال صالح ممکن است؟
5:50 نظر قرآن چیست؟
8:08 نوعی رحمت و گشایش
10:22 اجازه‌ای برای اولیای میت
13:28 ویژگی خاص حج

⭕️ @hamidhossaini

Читать полностью…

کلام | سید حمید حسینی

💢 ترجمهٔ پیشنهادی آیات ۲۹ تا ۳۵ سورهٔ اعراف 💢

✳️ قُل أَمَرَ رَبّی بِالقِسطِ وَأَقیموا وُجوهَکُم عِندَ کُلِّ مَسجِدٍ وَادعوهُ مُخلِصینَ لَهُ الدّینَ کَما بَدَأَکُم تَعودونَ ﴿۲۹﴾
⬅️ بگو: «خداوندگارم به نظامی عادلانه فرمان داده است»؛ و رویتان را نزد هر مسجدی برپا دارید و او را در حالی که دین را تنها ویژهٔ او ساخته‌اید، بخوانید؛ همان‌گونه که در آغاز ایجادتان کرد، باز خواهید گشت.

🔺توضیح معنای «قسط» در ترجمهٔ آیهٔ ۲۸۲ سورهٔ بقره گذشت.
🔺اگرچه منظور از «أقیموا وجوهکم» محقق ساختن توجه کامل دل در عبادت است، ولی بیان این نکته مربوط به مباحث تفسیری است و در ترجمه باید به همان مقدار که در الفاظ آیه آمده اکتفا کرد.
🔺«بدأ» به‌معنی «آغاز کردن» است، ولی با توجه به سیاق، در معنای «ایجاد اولیه و بدون سابقه» به‌کار رفته است.

✳️ فَریقاً هَدی وَفَریقاً حَقَّ عَلَیهِمُ الضَّلالَةُ إِنَّهُمُ اتَّخَذُوا الشَّیاطینَ أَولِیاءَ مِن دونِ اللَّهِ وَیَحسَبونَ أَنَّهُم مُهتَدونَ ﴿۳۰﴾
⬅️ گروهی را راهبری کرد و گروهی گمراهی بر آنان قطعی شد؛ به‌راستی آنان شیاطین را به‌جای خدا به‌عنوان گردانندهٔ امور گرفتند و می‌پندارند که راه‌یافته‌اند.

🔺توضیح معنای «ولي» در ترجمهٔ‌ آیهٔ ۱۰۷ سورهٔ بقره بیان شد.

✳️ یا بَنی آدَمَ خُذوا زینَتَکُم عِندَ کُلِّ مَسجِدٍ وَکُلوا وَاشرَبوا وَلا تُسرِفوا إِنَّهُ لا یُحِبُّ المُسرِفینَ ﴿۳۱﴾
⬅️ ای فرزندان آدم، زیور خود را نزد هر مسجدی بر گیرید و بخورید و بیاشامید و زیاده‌روی نکنید که به‌راستی او زیاده‌روی‌کنندگان را دوست ندارد.

✳️ قُل مَن حَرَّمَ زینَةَ اللَّهِ الَّتی أَخرَجَ لِعِبادِهِ وَالطَّیِّباتِ مِنَ الرِّزقِ قُل هِیَ لِلَّذینَ آمَنوا فِی الحَیاةِ الدُّنیا خالِصَةً یَومَ القِیامَةِ کَذلِکَ نُفَصِّلُ الآیاتِ لِقَومٍ یَعلَمونَ ﴿۳۲﴾
⬅️ بگو: «چه کسی زیور خدایی را که او برای بندگانش پدید آورده و روزی‌های پاکیزه را حرام کرده است؟» بگو: «آنها در زندگی دنیا - و اختصاصاً در روز قیامت - برای کسانی است که ایمان آورده‌اند.»؛ آن‌گونه جدا جدا نشانه‌ها را برای گروهی که می‌دانند ارائه می‌کنیم.

🔺«من» در «من الرزق» بیانیه است و با توجه به تفاوت ساختار زبان فارسی و عربی ناچاریم از مفهوم کلی عبارت در ترجمه استفاده کنیم.
🔺در ترجمهٔ آیهٔ ۵۵ سورهٔ انعام توضیحی دربارهٔ معنی «تفصیل» ارائه شد.

✳️ قُل إِنَّما حَرَّمَ رَبِّیَ الفَواحِشَ ما ظَهَرَ مِنها وَما بَطَنَ وَالإِثمَ وَالبَغیَ بِغَیرِ الحَقِّ وَأَن تُشرِکوا بِاللَّهِ ما لَم یُنَزِّل بِهِ سُلطاناً وَأَن تَقولوا عَلَی اللَّهِ ما لا تَعلَمونَ ﴿۳۳﴾
⬅️ بگو: «خداوندگارم فقط زشتی‌ها را حرام کرده است؛ آنچه از آنها آشکار باشد و آنچه پنهان باشد؛ و کوتاهی و زیاده‌خواهی نابه‌جا را و اینکه چیزی را شریک خدا قرار دهید که دلیلی قاطع و برتری‌بخش برایش فرو نفرستاده است و اینکه به خدا چیزی را نسبت دهید که نمی‌دانید.»

🔺توضیح معنای «اثم» در ترجمهٔ آیهٔ ۸۵ سورهٔ بقره گذشت.
🔺«بغي» به‌معنای «طلب شدید و زیاده‌خواهی» است.
🔺توضیح معنای «سلطان» در ترجمهٔ آیهٔ ۱۵۱ سورهٔ آل‌عمران بیان شد.

✳️ وَلِکُلِّ أُمَّةٍ أَجَلٌ فَإِذا جاءَ أَجَلُهُم لا یَستَأخِرونَ ساعَةً وَلا یَستَقدِمونَ ﴿۳۴﴾
⬅️ و هر امتی سررسیدی دارد؛ پس هنگامی که سررسیدشان فرا رسد، نه لحظه‌ای به تأخیر می‌اندازند و نه جلو می‌اندازند.

🔺همان‌گونه که در ترجمهٔ آیهٔ ۳۱ سورهٔ انعام بیان شد، «ساعة» به‌معنی «زمان محدود» است. این مفهوم وقتی برای اشاره به زمان کوتاه به‌کار رود، معادل «لحظه» در فارسی است.
🔺«یستأخرون» و «یستقدمون» با توجه به باب استفعال، علاوه بر معنی «دیرتر» و «زودتر»، مفهوم تمایل را نیز در بر دارد. لذا از «تأخیر انداختن» و «جلو انداختن» استفاده شد تا این نکته را نیز تا حدودی بیان کند.

✳️ یا بَنی آدَمَ إِمّا یَأتِیَنَّکُم رُسُلٌ مِنکُم یَقُصّونَ عَلَیکُم آیاتی فَمَنِ اتَّقی وَأَصلَحَ فَلا خَوفٌ عَلَیهِم وَلا هُم یَحزَنونَ ﴿۳۵﴾
⬅️ ای فرزندان آدم، هر گاه فرستادگانی از میانتان نزد شما آیند که نشانه‌هایم را بر شما باز گویند، پس هر کس پروا و اصلاح کند، نه هیچ بیمی بر آنها می‌رود و نه اندوهگین می‌شوند.

🔺توضیح معنای مادهٔ «قصص» در ترجمهٔ آیهٔ ۱۳۰ سورهٔ انعام بیان شد.

🔸این ترجمه با نقد و نظر شما اصلاح و ویرایش خواهد شد.

#ترجمه_گروهی_قرآن

⭕️ @hamidhossaini

Читать полностью…

کلام | سید حمید حسینی

💢 #عمل_صالح 💢
🔸بخشی از #تفسیر_سوره_عصر
❇️ جلسهٔ ۱۵۵: باقیات صالحات

0:00 مروری بر مباحث گذشته
1:46 آنچه گفته شد با آثار عمل بعد از مرگ تعارض ندارد؟
3:32 الحاق آثار اعمال
4:45 باقیات صالحات
6:01 هر عمل صالحی باقیات صالحات است
10:36 پاسخ
14:40 مثال‌هایی برای استمرار آثار اعمال

✳️ جلسهٔ ۱۵۴ این مجموعه (عمل صالح ۵۱) که به بیان خلاصهٔ مباحث مرتبط با عمل صالح اختصاص یافت در این لینک قابل دریافت است:

/channel/islamiccenter_ro/5860

⭕️ @hamidhossaini

Читать полностью…

کلام | سید حمید حسینی

💢 ترجمهٔ پیشنهادی آیات ۲۲ تا ۲۸ سورهٔ اعراف 💢

✳️ فَدَلّاهُما بِغُرورٍ فَلَمّا ذاقَا الشَّجَرَةَ بَدَت لَهُما سَوآتُهُما وَطَفِقا یَخصِفانِ عَلَیهِما مِن وَرَقِ الجَنَّةِ وَناداهُما رَبُّهُما أَلَم أَنهَکُما عَن تِلکُمَا الشَّجَرَةِ وَأَقُل لَکُما إِنَّ الشَّیطانَ لَکُما عَدُوٌّ مُبینٌ ﴿۲۲﴾
⬅️ پس با فریبی آن دو را به سقوط کشانید؛ و همین که درخت را چشیدند، شرمگاه‌هایشان برایشان آشکار شد و شروع کردند به رفو کردن بر خود با برگ‌های بهشت و خداوندگارشان آنان را ندا داد: «مگر شما را از آن درخت باز نداشتم و به شما نگفتم که شیطان برای شما دشمنی آشکار است؟»

🔺«دلّی» از ریشهٔ «دلي» یا «دلو» به معنای پایین فرستادن است. توضیح این واژه در ترجمهٔ آیهٔ ۱۸۸ سورهٔ بقره بیان شد.
🔺«خصف» به معنای «چسباندن و وصل کردن چیزی در محل پارگی» است که به آن «رفو کردن» گفته می‌شود.

✳️ قالا رَبَّنا ظَلَمنا أَنفُسَنا وَإِن لَم تَغفِر لَنا وَتَرحَمنا لَنَکونَنَّ مِنَ الخاسِرینَ ﴿۲۳﴾
⬅️ گفتند: «ای خداوندگار ما، ما بر خودمان ستم کردیم و اگر ما را نیامرزی و به ما رحم نکنی، قطعاً از زیانکاران خواهیم بود.»

✳️ قالَ اهبِطوا بَعضُکُم لِبَعضٍ عَدُوٌّ وَلَکُم فِی الأَرضِ مُستَقَرٌّ وَمَتاعٌ إِلی حینٍ ﴿۲۴﴾
⬅️ گفت: «فرو آیید در حالی که دشمن یکدیگرید؛ و در زمین تا مدتی اقامتگاه و بهره‌مندی خواهید داشت.»

🔺معنای «هبوط» در ترجمهٔ آیهٔ ۳۶ سورهٔ بقره توضیح داده شد.

✳️ قالَ فیها تَحیَونَ وَفیها تَموتونَ وَمِنها تُخرَجونَ ﴿۲۵﴾
⬅️ گفت: «در آن زندگی می‌کنید و در آن می‌میرید و از آن بیرون آورده می‌شوید.»

🔺فعل مضارع از «حیاة» به‌معنی «زنده بودن» است، ولی معمولاً از تعبیر «زندگی کردن» برای این مفهوم استفاده می‌شود.

✳️ یا بَنی آدَمَ قَد أَنزَلنا عَلَیکُم لِباساً یُواری سَوآتِکُم وَریشاً وَلِباسُ التَّقوی ذلِکَ خَیرٌ ذلِکَ مِن آیاتِ اللَّهِ لَعَلَّهُم یَذَّکَّرونَ ﴿۲۶﴾
⬅️ ای فرزندان آدم، ما بر شما لباسی که شرمگاه‌هایتان را بپوشاند و پَری فرو فرستادیم؛ و البته لباس پروا بهتر است؛ آن از نشانه‌های خداست؛ باشد که توجه کنند.

🔺«ریش» در اصل به‌معنی «وسیلهٔ بالا رفتن» است و بر همین اساس برای «پر پرندگان» استفاده می‌شود. اغلب مترجمان و مفسران این واژه را در اینجا نوعی استعاره برای «لباس‌های فاخر و زینتی» در نظر گرفته و همان مفهوم را به‌عنوان معنای آیه ذکر کرده‌اند. ولی ضرورت وفاداری به الفاظ اقتضا می‌کند در ترجمه از همان تعبیری استفاده کنیم که در متن اصلی به‌کار گرفته شده است؛ به‌ویژه با توجه به این نکته که احتمال دارد استفاده از این تعبیر برای اشاره به مقاصدی دیگر همچون پرواز و رشد معنوی باشد.
🔺توضیح معنای «متذکر شدن» در ترجمهٔ آیهٔ ۲۲۱ سورهٔ بقره بیان شد.

✳️ یا بَنی آدَمَ لا یَفتِنَنَّکُمُ الشَّیطانُ کَما أَخرَجَ أَبَوَیکُم مِنَ الجَنَّةِ یَنزِعُ عَنهُما لِباسَهُما لِیُرِیَهُما سَوآتِهِما إِنَّهُ یَراکُم هُوَ وَقَبیلُهُ مِن حَیثُ لا تَرَونَهُم إِنّا جَعَلنَا الشَّیاطینَ أَولِیاءَ لِلَّذینَ لا یُؤمِنونَ ﴿۲۷﴾
⬅️ ای فرزندان آدم، شیطان شما را دچار آشفتگی نکند؛ همان‌گونه که پدر و مادرتان را از بهشت بیرون کرد، در حالی که لباسشان را کاملاً از تنشان در آورد تا شرمگاه‌هایشان را به آنان نشان دهد؛ به‌راستی او و همکارانش شما را از جایی می‌بینند که شما آنان را نمی‌بینید؛ ما شیاطین را گردانندهٔ امور کسانی قرار دادیم که ایمان نمی‌آورند.

🔺معنی «فتنه» در ترجمهٔ آیهٔ ۱۹۱ سورهٔ بقره بیان شد.
🔺«نزع» در اصل به‌معنای «کشیدن و کندن چیزی از جایگاهش» است که به آن «ریشه‌کن کردن» می‌گویند و وقتی دربارهٔ لباس به‌کار می‌رود به‌معنی «در آوردن کامل» است.
🔺«قبیل» به‌معنی «گروه هم‌جهت و هماهنگ» است که در اینجا با توجه به سیاق می‌توان آن را «همکاران» ترجمه کرد.

✳️ وَإِذا فَعَلوا فاحِشَةً قالوا وَجَدنا عَلَیها آباءَنا وَاللَّهُ أَمَرَنا بِها قُل إِنَّ اللَّهَ لا یَأمُرُ بِالفَحشاءِ أَتَقولونَ عَلَی اللَّهِ ما لا تَعلَمونَ ﴿۲۸﴾
⬅️ و هنگامی که کار زشت آشکاری انجام دهند گویند: «ما پدرانمان را بر آن یافتیم و خدا ما را به آن فرمان داده است.»؛ بگو: «بی‌تردید خدا به زشتی فرمان نمی‌دهد؛ آیا چیزی را که نمی‌دانید به خدا نسبت می‌دهید؟»

🔺معنای «فحشاء» در ترجمهٔ آیهٔ ۱۶۹ سورهٔ بقره بیان شد.

🔸این ترجمه با نقد و نظر شما اصلاح و ویرایش خواهد شد.

#ترجمه_گروهی_قرآن

⭕️ @hamidhossaini

Читать полностью…

کلام | سید حمید حسینی

#پادکست تولیدشده با هوش مصنوعی
بر اساس قسمت ۱۸ مجموعهٔ #اسلام_چرا_چگونه

⭕️ @hamidhossaini

Читать полностью…

کلام | سید حمید حسینی

💢 #عمل_صالح 💢
🔸بخشی از #تفسیر_سوره_عصر
❇️ جلسهٔ ۱۵۳: حبط، تبدیل و تکفیر عمل

0:00 مروری بر مباحث گذشته
1:07 احباط اعمال
2:31 تکفیر اعمال
3:39 تبدیل اعمال
6:39 معنی ثواب و عقاب
7:54 دستاورد یعنی آنچه در دل رخ می‌دهد
9:43 حبط یعنی از بین رفتن تأثیر عمل در دل
12:43 پس عامل حبط، تسلیم نبودن است
13:22 حبط یعنی ظهور حقیقت و مواجهه با آن
15:03 کیمیای تسلیم!

⭕️ @hamidhossaini

Читать полностью…

کلام | سید حمید حسینی

💢 ترجمهٔ پیشنهادی آیات ۱۶ تا ۲۱ سورهٔ اعراف 💢

✳️ قالَ فَبِما أَغوَیتَنی لَأَقعُدَنَّ لَهُم صِراطَکَ المُستَقیمَ ﴿۱۶﴾
⬅️ گفت: «پس به‌خاطر آنکه مرا به راه بد کشاندی، قطعاً برایشان بر سر راه راست و استوارت خواهم نشست.»

🔺«اغویتنی» از ریشه «غوي» است که معنای آن در ترجمهٔ آیهٔ ۲۵۶ سورهٔ بقره بیان شد.
🔺اگرچه منظور از «لأقعدن لهم» نشستن و کمین کردن برای گمراه ساختن آنهاست، ولی چون در متن آیه به این نکته تصریح نشده، بهتر است در ترجمه نیز به همان صورت مبهم بیاید.

✳️ ثُمَّ لَآتِیَنَّهُم مِن بَینِ أَیدیهِم وَمِن خَلفِهِم وَعَن أَیمانِهِم وَعَن شَمائِلِهِم وَلا تَجِدُ أَکثَرَهُم شاکِرینَ ﴿۱۷﴾
⬅️ سپس قطعاً از پیش روی آنان و از پشت سرشان و از سمت راستشان و از سمت چپشان به سراغشان خواهم آمد و بیشترشان را قدرشناس نخواهی یافت.

🔺«شکر» به‌معنی «قدرشناسی» است.

✳️ قَالَ اخْرُجْ مِنْهَا مَذْءُومًا مَدْحُورًا لَمَنْ تَبِعَكَ مِنْهُمْ لَأَمْلَأَنَّ جَهَنَّمَ مِنْكُمْ أَجْمَعِينَ ﴿۱۸﴾
⬅️ گفت: «سرزنش‌‌شده و دور انداخته شده از آن بیرون رو؛ بی‌تردید هر کس از آنان تو را پیروی کند، قطعاً جهنم را از همگی شما پر خواهم کرد.»

🔺«ذأم» به‌معنی «عیب گرفتن همراه با تحقیر» است که به آن «سرزنش» می‌گویند و «دحر» به‌معنای «دور کردن همراه با خفت و خواری» است.

✳️ وَیا آدَمُ اسکُن أَنتَ وَزَوجُکَ الجَنَّةَ فَکُلا مِن حَیثُ شِئتُما وَلا تَقرَبا هذِهِ الشَّجَرَةَ فَتَکونا مِنَ الظّالِمینَ ﴿۱۹﴾
⬅️ «و ای آدم، تو و همسرت در بهشت ساکن شوید و از هر جا خواستید بخورید، ولی به این درخت نزدیک نشوید که از ستمکاران خواهید بود.»

🔺اگرچه «جنة» در اصل به‌معنای باغ و بوستان است، ولی در قرآن بارها به‌عنوان اسم خاص بهشت موعود به‌کار رفته است.

✳️ فَوَسوَسَ لَهُمَا الشَّیطانُ لِیُبدِیَ لَهُما ما وورِیَ عَنهُما مِن سَوآتِهِما وَقالَ ما نَهاکُما رَبُّکُما عَن هذِهِ الشَّجَرَةِ إِلّا أَن تَکونا مَلَکَینِ أَو تَکونا مِنَ الخالِدینَ ﴿۲۰﴾
⬅️ پس شیطان برایشان سخنان وسوسه‌آمیز گفت تا شرمگاه‌هایشان را که از آنها پوشیده مانده بود، برایشان آشکار سازد؛ و گفت: «خداوندگارتان شما را از این درخت نهی نکرد، مگر برای آنکه مبادا فرشته شوید یا از جاودانگان باشید.»

🔺«وسوسة» به‌معنای « بیان آهسته و مخفیانهٔ سخنی بی‌اساس» است؛ ولی با توجه به کاربردش در زبان فارسی نیازی به ترجمه ندارد. البته باید ترجمهٔ آن در جایی که با «ل» به‌کار می‌رود، با جایی که بدون حرف جر می‌آید یا با «الی» و «ب» به‌کار می‌رود متفاوت باشد؛ لذا در این آیه بهتر است از تعبیر «برای آنان سخنان وسوسه‌آمیز گفت» استفاده کنیم تا به این تفاوت توجه کرده باشیم.
🔺توضیح معنای «سوءة» در ترجمهٔ آیهٔ ۳۱ سورهٔ مائده بیان شد.

✳️ وَقاسَمَهُما إِنّی لَکُما لَمِنَ النّاصِحینَ ﴿۲۱﴾
⬅️ و برای آنان پیاپی سوگند یاد کرد که من قطعاً از خیرخواهان شما هستم.

🔺یکی از معانی باب مفاعله، استمرار است؛ لذا برای نشان دادن مفهوم تکرار و ادامهٔ قسم خوردن در «قاسم» از واژهٔ «پیاپی» استفاده شد.

🔸این ترجمه با نقد و نظر شما اصلاح و ویرایش خواهد شد.

#ترجمه_گروهی_قرآن

⭕️ @hamidhossaini

Читать полностью…

کلام | سید حمید حسینی

#پادکست تولیدشده با هوش مصنوعی
بر اساس قسمت ۱۷ مجموعهٔ #اسلام_چرا_چگونه

⭕️ @hamidhossaini

Читать полностью…

کلام | سید حمید حسینی

💢 #عمل_صالح 💢
🔸بخشی از #تفسیر_سوره_عصر
❇️ جلسهٔ ۱۵۲: جاودانگی عمل

0:00 مروری بر مباحث گذشته
2:39 راز جاودانگی
5:18 آنچه نزد خداست باقی است
6:51 جاودانگی یعنی رسیدن به حقیقت
8:22 تا آسمان‌ها و زمین باقی است
13:15 مواجه شدن انسان با اعمالش
16:49 همراهی عمل با انسان

⭕️ @hamidhossaini

Читать полностью…

کلام | سید حمید حسینی

▪️حسین (علیه‌السلام)، کشتی نجات▪️

❇️ سخنرانی دههٔ اول محرم (تیر ۱۴۰۴)

🔺جلسهٔ دهم: شفاعت

🖥 مشاهدهٔ نسخهٔ تصویری از لینک زیر:

➡️ https://youtu.be/Iqc8Y5Q4tJg

🌿🌿🌿
💠 @islamiccenter_ro

Читать полностью…

کلام | سید حمید حسینی

▪️حسین (علیه‌السلام)، کشتی نجات▪️

❇️ سخنرانی دههٔ اول محرم (تیر ۱۴۰۴)

🔺جلسهٔ هشتم: وحدت حقیقت

🖥 مشاهدهٔ نسخهٔ تصویری از لینک زیر:

➡️ https://youtu.be/TPeIrgzWmbY

🌿🌿🌿
💠 @islamiccenter_ro

Читать полностью…

کلام | سید حمید حسینی

▪️حسین (علیه‌السلام)، کشتی نجات▪️

❇️ سخنرانی دههٔ اول محرم (تیر ۱۴۰۴)

🔺جلسهٔ ششم: ایمان اصلی و فرعی

🖥 مشاهدهٔ نسخهٔ تصویری از لینک زیر:

➡️ https://youtu.be/gsniWhnDfuc

🌿🌿🌿
💠 @islamiccenter_ro

Читать полностью…

کلام | سید حمید حسینی

▪️حسین (علیه‌السلام)، کشتی نجات▪️

❇️ سخنرانی دههٔ اول محرم (تیر ۱۴۰۴)

🔺جلسهٔ چهارم: قلب سلیم

🖥 مشاهدهٔ نسخهٔ تصویری از لینک زیر:

➡️ https://youtu.be/CNcxOfnKYuU

🌿🌿🌿
💠 @islamiccenter_ro

Читать полностью…

کلام | سید حمید حسینی

💢 محک عقل و پیامبران دروغین 💢

🎥 در یوتیوب:

➡️ https://youtu.be/k4Z24e6ips0

🎙پادکست در اسپوتیفای:

➡️ https://open.spotify.com/episode/33Vtf6bh7oJrtycJdCFyU9?si=bIGGJdQKSEmqmTyYCizSZw

Читать полностью…

کلام | سید حمید حسینی

💢 محک عقل و پیامبران دروغین 💢

از آنجا که بررسی همهٔ مکاتب و سخن‌هایی که به خدا نسبت داده می‌شود ممکن نیست و خدا از بندگانش انتظار ندارد تمام عمرشان را در شناسایی پیام‌های احتمالی او صرف کنند، منطقی‌ترین روش این است که هر کس همان دینی را بررسی کند که با آن مواجه می‌شود.
قبلاً گفتیم هیچ‌کسی بی‌دین نیست و دین هر کس همان مبنایی است که برای زندگی خود انتخاب می‌کند؛ اما باید مراقب باشیم روشی که تحت تأثیر خانواده، محیط، یا عواملی دیگر برگزیده‌ایم، در تضاد با عقل و اخلاق نباشد.
پس هر گاه در معرض آموزه‌ و پیامی قرار گرفتیم که ادعا می‌شد از طرف خداست، باید آن را با محک عقل بسنجیم و در صورتی که با ارزش‌های مشترک انسانی مغایرت داشت، انتسابش را به خدا تکذیب کنیم. زیرا یقین داریم خدا هرگز سخنی غیر منطقی نمی‌گوید و به بدی‌ها فرمان نمی‌دهد.
اما اگر محتوای آن پیام با آنچه قبلاً در دل خود از خدا دریافت کرده‌ایم هماهنگ بود و اطمینان پیدا کردیم که او فرستادهٔ خداست، به او ایمان می‌آوریم؛ وگرنه تا وقتی دلیل کافی نداریم، از تأیید یا تکذیب او خودداری می‌کنیم.

#اسلام_چرا_چگونه ۱۹

⭕️ @hamidhossaini

Читать полностью…

کلام | سید حمید حسینی

💢 #عمل_صالح 💢
🔸بخشی از #تفسیر_سوره_عصر
❇️ جلسهٔ ۱۵۶: عمل نیابتی و استیجاری

0:00 مروری بر مباحث گذشته
2:55 آیا نیابت در اعمال صالح ممکن است؟
5:50 نظر قرآن چیست؟
8:08 نوعی رحمت و گشایش
10:22 اجازه‌ای برای اولیای میت
13:28 ویژگی خاص حج

⭕️ @hamidhossaini

Читать полностью…

کلام | سید حمید حسینی

💢 آشتی جز با گذشت ممکن نیست 💢

❇️ بر اساس حدیثی از امام صادق (علیه‌السلام) آن حضرت فرمود:

🔻لا يَفتَرِقُ رجُلانِ علَى الهِجرانِ إلاّ استَوجَبَ أحَدُهُما البَراءةَ و اللَّعنَةَ و رُبَّما استَحقَّ ذلكَ كِلاهُما.
🔺دو نفر با قهر از هم جدا نمی‌شوند مگر اینکه یکی از آنها مستوجب دوری و محرومیت از رحمت خداست، و چه‌بسا هر دو چنین جایگاهی پیدا کنند!


فردی به ایشان عرض کرد: «فدایتان شوم، این که ظالم است (قبول که از رحمت خدا محروم شود)؛ اما گناه مظلوم چیست؟ ایشان پاسخ داد:

🔻لأنّهُ لا يَدعو أخاهُ إلى صِلَتِهِ و لا يَتَغامَسُ [لا یتعامس] لَهُ عَن كَلامِهِ. سَمِعتُ أبي يقولُ: «إذا تَنازَعَ اثنانِ فَعازَّ أحَدُهُما الآخَرَ فلْيَرجِعِ المَظلومُ إلى صاحِبِهِ حتّى يَقولَ لِصاحِبِهِ: "أي أخِي أنا الظّالِمُ" حتّى يَقطَعَ الهِجرانَ بَينَهُ و بَينَ صاحِبِهِ؛ فإنّ اللّه َ تبارَكَ و تعالى حَكَمٌ عَدلٌ يأخُذُ للمَظلومِ مِن الظّالِمِ.»
🔺براى آنكه برادرش را به آشتى با خود دعوت نمى كند و سخنش را نادیده نمی‌گیرد. از پدرم شنیدم که مى‌فرمود: «هرگاه دو نفر با هم ستيزه کنند و يكى از آنها بر ديگرى چيره آید، بايد آنكه در حقّش ستم شده نزد ديگرى برود و به او بگويد: "برادرم! ستمكار منم." تا قهر و جدايى ميان او و رفيقش برطرف شود؛ زيرا خدای تبارک و تعالى داورى عادل است و حقّ ستمديده را از ستمگر خواهد ستاند.»


📚 الکافي ج۲ ص۳۴۴.

❇️ این توصیهٔ ارزشمند با بیان‌های گوناگون در متون دینی تکرار شده تا همبستگی و پیوندهای اجتماعی میان مؤمنان به هر قیمتی حفظ شود.

#حديث
⭕️ @hamidhossaini

Читать полностью…

کلام | سید حمید حسینی

💢 #عمل_صالح 💢
🔸بخشی از #تفسیر_سوره_عصر
❇️ جلسهٔ ۱۵۵: باقیات صالحات

0:00 مروری بر مباحث گذشته
1:46 آنچه گفته شد با آثار عمل بعد از مرگ تعارض ندارد؟
3:32 الحاق آثار اعمال
4:45 باقیات صالحات
6:01 هر عمل صالحی باقیات صالحات است
10:36 پاسخ
14:40 مثال‌هایی برای استمرار آثار اعمال

✳️ جلسهٔ ۱۵۴ این مجموعه (عمل صالح ۵۱) که به بیان خلاصهٔ مباحث مرتبط با عمل صالح اختصاص یافت در این لینک قابل دریافت است:

/channel/islamiccenter_ro/5860

⭕️ @hamidhossaini

Читать полностью…

کلام | سید حمید حسینی

💢 نشانهٔ پیامبران واقعی 💢

🎥 در یوتیوب:

➡️ https://youtu.be/wvOIpg8ZnfA&t

🎙پادکست در اسپوتیفای:

➡️ https://open.spotify.com/episode/6apm7Btmj8tpjMPn9QOduO?si=8ExXrH1ZT9a0HleF7NgrGQ

Читать полностью…

کلام | سید حمید حسینی

💢 نشانه پیامبران واقعی 💢

از یک‌سو دانستیم شاید خدا پیامی مهم برای ما فرستاده باشد، و از سویی دیگر گفتیم معجزه معیار اصلی تشخیص پیامبران نیست، ضمن اینکه اغلب افراد به آن دسترسی ندارند. با این اوصاف، آیا راهی برای دست‌یابی به پیام احتمالی خدا باقی می‌ماند؟
شرایط ما در این زمینه مثل موقعیتی است که با فردی مواجه می‌‌شویم که خود را پیام‌رسان فرمانده درباره مهم‌ترین ابهام یک مآموریت معرفی می‌کند. در اینجا حتی اگر به او اطمینان نداشته باشیم، حتماً محتوای پیام ادعایی او را بررسی می‌کنیم.
در این بررسی اگر از شواهد و قرائن متوجه شویم که او دروغ می‌گوید، تکذیبش می‌کنیم و اگر به صداقتش پی ببریم، این فرصت ارزشمند را مغتنم می‌شمریم و اگر به نتیجه‌ای روشن نرسیم، بدون پذیرش یا انکار، به آنچه می‌دانیم درست است عمل می‌کنیم.
پس در برخورد با مدعیان پیامبری نیز ضمن احترام به کسانی که دلیلی بر دروغگویی آنها نداریم، باید محتوای پیام را معیار قرار دهیم و اگر آن را با پیام‌هایی که قبلاً در درون خود از خدا دریافت کرده‌ایم، هماهنگ و اطمینان‌بخش یافتیم، به آن ایمان آوریم.

#اسلام_چرا_چگونه ۱۸

⭕️ @hamidhossaini

Читать полностью…

کلام | سید حمید حسینی

💢 #عمل_صالح 💢
🔸بخشی از #تفسیر_سوره_عصر
❇️ جلسهٔ ۱۵۳: حبط، تبدیل و تکفیر عمل

0:00 مروری بر مباحث گذشته
1:07 احباط اعمال
2:31 تکفیر اعمال
3:39 تبدیل اعمال
6:39 معنی ثواب و عقاب
7:54 دستاورد یعنی آنچه در دل رخ می‌دهد
9:43 حبط یعنی از بین رفتن تأثیر عمل در دل
12:43 پس عامل حبط، تسلیم نبودن است
13:22 حبط یعنی ظهور حقیقت و مواجهه با آن
15:03 کیمیای تسلیم!

⭕️ @hamidhossaini

Читать полностью…

کلام | سید حمید حسینی

💢 معجزه دلیل پیامبر بودن است؟ 💢

🎥 در یوتیوب:

➡️ https://youtu.be/IKRf8rYdGSM

🎙پادکست در اسپوتیفای:

➡️ https://open.spotify.com/episode/6zqCLXjNFjZGFMzueBHOvn?si=EowJGpkvTcmeCGNaRt5RhQ

Читать полностью…

کلام | سید حمید حسینی

💢 معجزه دلیل پیامبر بودن است؟ 💢

باور پیروان ادیان به معجزه پیامبرشان قابل درک و شایسته احترام است. زیرا کسی که به خدا ایمان داشته باشد، انجام کارهایی فراتر از قوانین شناخته‌شده را برای او یا نمایندگانش ممکن می‌داند و وجود نیروهایی ناشناخته را مخالف عقل و دانش نمی‌بیند.
اما کسی که هنوز در حال بررسی است و باورهای مؤمنان را پیشاپیش نپذیرفته، حتی اگر کاری خارق‌العاده را مشاهده ‌کند، احتمالاتی چون جادو، فریب، دخالت نیروهای شیطانی و مانند آن را منتفی نمی‌داند و نمی‌تواند فقط به معجزه اعتماد کند.
تاریخ و آموزه‌های ادیان نیز نشان می‌دهد ایمان اغلب یاران پیامبران، بر اساس مشاهده معجزه نبوده و بیشترین پیمان‌شکنی‌ و بهانه‌جویی‌ در برابر پیشوایان دین را کسانی انجام داده‌اند که از نزدیک شاهد شگفت‌انگیزترین معجزات بوده‌اند.
مکاتبی که بر معجزه تأکید دارند، معمولاً هدف از آن را اطمینان‌بخشی به مؤمنان و اتمام حجت با دشمنانی می‌دانند که با معیاری دیگر به حقانیت فرستاده خدا پی برده‌اند. پس لازم است همان معیار اصلی را شناسایی و اعتبارش را با نگاهی بی‌طرفانه ارزیابی کنیم.

#اسلام_چرا_چگونه ۱۷

⭕️ @hamidhossaini

Читать полностью…

کلام | سید حمید حسینی

💢 #عمل_صالح 💢
🔸بخشی از #تفسیر_سوره_عصر
❇️ جلسهٔ ۱۵۲: جاودانگی عمل

0:00 مروری بر مباحث گذشته
2:39 راز جاودانگی
5:18 آنچه نزد خداست باقی است
6:51 جاودانگی یعنی رسیدن به حقیقت
8:22 تا آسمان‌ها و زمین باقی است
13:15 مواجه شدن انسان با اعمالش
16:49 همراهی عمل با انسان

⭕️ @hamidhossaini

Читать полностью…

کلام | سید حمید حسینی

▪️حسین (علیه‌السلام)، کشتی نجات▪️

❇️ سخنرانی دههٔ اول محرم (تیر ۱۴۰۴)

🔺جلسهٔ نهم: فدیه یا فرصت توبه؟

🖥 مشاهدهٔ نسخهٔ تصویری از لینک زیر:

➡️ https://youtu.be/TN-4zmtbwRI

🌿🌿🌿
💠 @islamiccenter_ro

Читать полностью…

کلام | سید حمید حسینی

▪️حسین (علیه‌السلام)، کشتی نجات▪️

❇️ سخنرانی دههٔ اول محرم (تیر ۱۴۰۴)

🔺جلسهٔ هفتم: ایمان معکوس

🖥 مشاهدهٔ نسخهٔ تصویری از لینک زیر:

➡️ https://youtu.be/KpcNlfgzqJw

🌿🌿🌿
💠 @islamiccenter_ro

Читать полностью…

کلام | سید حمید حسینی

▪️حسین (علیه‌السلام)، کشتی نجات▪️

❇️ سخنرانی دههٔ اول محرم (تیر ۱۴۰۴)

🔺جلسهٔ پنجم: ذکر، علامت حیات قلب

🖥 مشاهدهٔ نسخهٔ تصویری از لینک زیر:

➡️ https://youtu.be/Xl0_TYlGexA

🌿🌿🌿
💠 @islamiccenter_ro

Читать полностью…

کلام | سید حمید حسینی

▪️حسین (علیه‌السلام)، کشتی نجات▪️

❇️ سخنرانی دههٔ اول محرم (تیر ۱۴۰۴)

🔺جلسهٔ سوم: فوز عظیم

🖥 مشاهدهٔ نسخهٔ تصویری از لینک زیر:

➡️ https://youtu.be/dXOE0UkUGi8

🌿🌿🌿
💠 @islamiccenter_ro

Читать полностью…
Subscribe to a channel