جایی برای استفاده از مقالات، کتابها، سخنرانیها و کارگاههای تحلیل گفتمان، نشانهشناسی و تحلیل متن، فلسفه تحلیلی، هرمنوتیک آغاز فعالیت ۱۴ مهر ۹۶ اولین مطلب کانال https://t.me/irCDS/3 https://t.me/irCDS
#کتاب_زبانشناسی
کتاب استعارۀ چندوجهی یکی از کتابهای بسیار سودمند برای پژوهشگرانی است که میخواهند به بررسی کاربرد استعاره در متون غیرزبانی (مانند کاریکاتور، کارتون، تبلیغات، تصویر، نقاشی و مانند اینها) بپردازند یا برای دانشجویانی که میخواهند با این گونه استعارهها و چند و چون آنها آشنا شوند. یکی از ویراستاران این کتاب چارلز فورسویل هلندی است که پایهگذار نظریۀ استعارۀ چندوجهی بوده و از نزدیک به سه دهۀ پیش تا کنون پژوهشهای پرشمار و تاثیرگذاری دربارۀ استعارههای تصویری و چندوجهی انجام داده است.
#زبانشناسی_شناختی
#استعاره
#پارسا_بامشادی
🆔 @cog_linguistics
این اثر یک پژوهش علمی است که ریشهشناسی و اهمیت تاریخی گروههای قومی بزرگ در ایران و آسیای مرکزیِ باستان را تحت این نامها بررسی کرده و یک تحلیل زبانشناختی و تاریخی از این نامها ارائه میدهد و منشأ و کاربرد آنها را در فرهنگها و دورههای مختلف بررسی میکند. نویسنده نامهای سیتی (اسکیتی)، اسکودرا، سغدی، و سَکا را که برای اشاره به گروههای مختلف ایرانیزبان در دوران باستان به کار میرفتند، مطالعه میکند. پژوهش او به بررسی ریشهشناسی این نامها و ارتباط زبانی آنها؛ منابع تاریخی یونانی، فارسی، و سایر متون باستانی که به این گروهها اشاره کردهاند؛ پیوندهای زبانی میان این قومیتها و تأثیرات متقابل آنها؛ و عوامل فرهنگی و جغرافیایی که در شکلگیری هویت آنها نقش داشتهاند، میپردازد. پژوهش سمرنی بسیار دقیق و جامع است و شامل زبانشناسی تطبیقی، کنکاش در متون تاریخی، و یافتههای باستانشناسی میشود.
@asre_ensan
کتاب حکمرانی در عصر هوش مصنوعی از سوی انتشارات علوم خبری منتشر شد
/channel/jourcom
Essay Writing (Online Course)
10 Sessions in 5 Weeks
👈 مرکز تحقیقات زبانشناسی کاربردی برگزار میکند:
🔹 دوره آنلاین: مقالهنویسی انگلیسی
🔹 ده جلسه ۹۰ دقیقهای
🔹 شروع دوره: ۶ مرداد ۱۴۰۴
🔹 روز برگزاری: دوشنبهها ساعت ۱۶ الی ۱۹
🔹 توضیح دوره: مهمترین مباحث که در این دوره تدریس میشوند:
- ساختار جمله در زبان انگلیسی
- تعریف پاراگراف در زبان انگلیسی
- ایدهپردازی قبل از شروع به نوشتن
- ساختار مقاله یک پاراگرافی
- استفاده از مثال، جزئیات، حکایت، آمار در نوشتن مقاله
- انسجام و وحدت در مقالهنویسی انگلیسی
- رعایت نکات برای نوشتن یک متن رسمی
- مقایسه دو یا چند مورد در مقالهنویسی
- ذکر دلایل و نتایج در مقالهنویسی
- اجزای یک مقاله پنج پاراگرافی و نحوه نگارش آنها
- ارائه دهها مورد عینی در کلاس
🔹 ثبتنام: ۰۹۳۷۳۸۵۲۴۶۲
🔴 با ارائه مدرک معتبر و قابل ترجمه از سوی معاونت پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی رودهن
@alrc_riau
@DrShahabSadati
📱 آیا چتجیپیتی (ChatGPT) واقعاً احساسات را تجربه میکند؟
⬅️چتجیپیتی با پاسخهای همدلانه به پیامهای غمانگیز، گاهی ذهن کاربران را به اشتباه میاندازد که هوش مصنوعی دارای احساسات واقعی است؛ اما آیا این ربات تنها تقلید کننده احساسات است یا بیش از آن؟
⬅️مدل برجستهای مانند چتجیپیتی، در پاسخ به پیامهای حاوی غم و اندوه، واکنشهای همدلانه نشان میدهد که بحث راجع به واقعی یا تقلیدی بودن این احساسات را داغ کرده است.
⬅️ پاسخهای همدلانه چتجیپیتی اساساً بر پایه پردازش زبان طبیعی است و این هوش مصنوعی تنها به سیگنالهای عاطفی در متن واکنش نشان میدهد، بدون آنکه خود احساس واقعی داشته باشد.
⬅️چتجیپیتی با تحلیل حجم گستردهای از دادهها، واکنشهایی مانند «متأسفم» یا «میدانم سخت است» را تولید میکند که به نظر واقعی و انسانی میآیند. اما این پاسخها نتایج الگوریتمها و آموزشهای دادهای است، نه عواطف واقعی یا درکی از درد کاربر.
⬅️این هوش مصنوعی بر اساس نشانههای عاطفی در متن عمل میکند و پیامهای ناراحتکننده باعث میشوند پاسخهای حمایتی تولید کند، حتی اگر پیامها واقعی نباشند. این موضوع آسیبپذیریهایی را در طراحی AI نشان میدهد که میتواند مورد سوءاستفاده قرار گیرد.
⬅️برخی افراد از این قابلیت برای فریب هوش مصنوعی و استخراج اطلاعات خصوصی یا شکستن قوانین استفاده میکنند. چنین مواردی هشدارهای مهمی درباره امنیت و اخلاق هوش مصنوعی به شمار میرود.
⬅️واکنشهای تقلیدی هوش مصنوعی میتواند منجر به اعتماد بیش از حد کاربران یا وابستگی نامناسب شود. افراد ممکن است فراموش کنند که با ماشین طرفند و به اشتباه احساس همدلی واقعی از AI انتظار داشته باشند.
⬅️واکنشهای همدلانه چتجیپیتی نتیجه برنامهنویسی و الگوریتمهای زبانی است و نه احساسات واقعی. آسیبپذیری این هوش مصنوعی در مقابل فریب، نشاندهنده نقاط ضعفی است که باید اصلاح شود.
🔗 متن کامل
🔹@ITNA_IR
⭕️ فایل تصویری جلسهی
[مراقبه، اخلاق و درمان]
بخش ارائهها:
محمدمهدی اردبیلی
عبدالرضا ناصرمقدسی
حامد کاتوزی
این جلسه مورخ ۲۵ تیر ۱۴۰۴ به صورت آنلاین برگزار شد.
@baash_gaah
#نشر_لوگوس منتشر کرد:
ابوالعباس ایرانشهری: پیامآوری از هستی
دکتر عبدالرضا ناصرمقدسی
از ابوالعباس ایرانشهری بهعنوان اولین فیلسوف و پایهگذار نحلۀ خردگرایی در بعد از اسلام یاد میکنند. با این حال، مطالب اندکی از آرای او باقی مانده و تحلیلهای کمی دربارۀ نظریات او ارائه شده است. این کتاب سعی میکند ضمن جمعآوری تمام آرای او که در کتابهای کسانی چون ناصرخسرو و ابوریحان بیرونی آمده و بررسی مقالاتی که دربارۀ او و آثارش به نگارش درآمده، تحلیلی جدید از آنچه او گفته ارائه دهد. نقطۀ مرکزی در این تحلیل جدید نقش مفهوم هستی در نظریات اوست. دستگاه فکری ایرانشهری بیش از هر چیزی نظری جدید در باب هستی است؛ نظری که میتوان در آن علاوه بر آگاهی عمیق او از دین اسلام و فلسفۀ یونانی، دانش گستردۀ او در زمینۀ ریاضی، هیئت و نیز ادیان ایرانی، بهخصوص آیین زرتشت، را مشاهده کرد.
خرید از وبسایت نشر لوگوس از هم اکنون
توزیع گسترده با پخش ققنوس
✍️فاصلهگذاری در مصدرها (و فعلهای) پیشوندی
🟢تلگرام |🔴اینستاگرام |💬گروه ویراستاران|
📕 کتاب " ترجمه پیشرفته 1 "
📝 نویسنده: فرزانه فرحزاد
نوع درس: تخصصی
پیش نیاز: اصول و راهکارهای ترجمه
🔸 کتاب راهنما
مقاله بررسی و نقد ترجمۀ بین زبانی و ترجمۀ بین نشانه ای «مرگ دستفروش» از دیدگاه نشانه شناسی انتقادی
دکتر فرزان سجودی، شهناز شاه طوسی، دکتر فرزانه فرحزاد
🍃
چگونه میتوان "نور" را نقاشی کرد؟
شاید پاسخ در درکی است که نقاش از نور دارد. نه فقط در درک و مهارت در بهکارگیری رنگ توسط او بلکه درک عمیق از تاریکی ممکن است به چنین آفرینشی منجر شود.
هنگامی رنگ روشن معنا پیدا میکند که در تاریکی قرار بگیرد، همین تضاد نور را میآفریند.
🎨 این نقاشی اثر خیره کننده "مسیح در برابر کاهن اعظم (Christ Before the High Priest ) اثر نقاش مادی گریت فن هونتهورست (Gerrit van Honthorst) است.
نقاشی لحظهای از محاکمهٔ مسیح در برابر سنهدرین (یک هیئت قضایی یهودی) را به تصویر میکشد.
این اثر در حدود سال ۱۶۱۷ به حدود سال با تکنیک رنگ روغن روی بوم خلق شده است.
نقاشی در حال حاضر در گالری ملی لندن نگهداری میشود.
نورپردازی دراماتیک با استفاده از یک شمع در مرکز چهرههای مسیح و مردی که روبهروی او نشسته و احتمالاً کاهن اعظم کایافا را روشن میکند.
@ba_dastan_nevisan
📝 الگوهای رایج اخبار جعلی در جریان جنگ ۱۲ روزه ایران و اسرائیل
🔹گزارش جدید فکتنامه درباره تحلیل مقدماتی الگوهای رایج اطلاعات نادرست و اخبار جعلی در جریان جنگ ۱۲ روزه ایران و اسرائیل، منتشر شد.
🔹تمرکز این گزارش عمدتا روی اخباری است که در فضای عمومی و رسانهای داخل ایران منتشر شدهاند و رسانهها و شخصیتهای سیاسی، در تولید یا پخش آنها مشارکت فعال داشتهاند.
🔹از اصرار بر سرنگونی اف۳۵ تا بزرگنمایی حملات موشکی ایران با هوش مصنوعی، اخبار جعلی از فرار مقامات جمهوری اسلامی و انواع تصاویر و ویدیوهای ساختگی، از جمله مواردی است که در روزهای جنگ و پس از آن مشاهده شد.
🔹از جمله الگوهای تکرارشونده دیساینفورمیشن در این یک ماه میتوان به این موارد اشاره کرد:
✔️ استفاده فراگیر از هوش مصنوعی
✔️ کانالیزهکردن جریان اطلاعات با قطع کامل اینترنت
✔️ بکارگیری ظرفیت کامل رسانهای
✔️ برخورد با اقلیتها با استناد به اخبار جعلی
✔️ فعالیت حسابهای هندی و پاکستانی
✔️ حمله سازمانیافته به آژانس انرژی اتمی و شخص رافائل گروسی
🔹آنچه در این هفتهها دیده شد، تنها محدود به جعل چند خبر یا تصویر نبود، بلکه بیانگر ساختاری چندلایه و هدفمند بود که با فشار نهادهای امنیتی برای مدیریت همزمان رسانهها همراه شد.
🔹این الگو، نهتنها خطرآفرین برای فهم عمومی، بلکه تهدیدی جدی برای جریان آزاد اطلاعات در فضای بحرانزده ایران است.
👈 در فکتنامه بخوانید
🌐 @Factnameh
کدام ملت یا قوم را «میشناسید» که در صحبت از آنها، اولین ذهنیت ایجادشده، شکل و شمایل پوشاک و آرایششان نباشد؟ کیست که تا واژۀ «هندی» را میشنود، زنی سبزهرو با موهای مجعد و بلند بافته شده از پشت، ملبّس به ساری و خالی رنگین بین ابروانش را در ذهن مجسم نکند؟ یا با شنیدن واژۀ «ژاپنی»، فوراً زنی چشم بادامی با موهای صاف و جمع شده در پشت، ملبّس به کیمونو با صندلهای چوبی در ذهن تجسم نیابد؟ همچنین با شنیدن واژۀ عرب، مردی سیهچرده، ملبّس به عمامه و دشداشهای سفید را به خاطر میآوریم و با دیدن زنی با چادر سیاه و روبندهای مشکی، شک نداریم که او زنی مسلمان است. ما به خوبی با ظاهر کلی لباس آشنا هستیم. لباس لرها، بلوچها و ترکمنها را به راحتی تشخیص میدهیم و از روی آنها به قومیت پوشندهاش پی میبریم. در برخی موارد شهرت لباس عامتر و جهانیتر است و در بعضی موارد ناشناختهتر. شاید ما لباس بومی اسلاوها یا صربها را به خوبی نشناسیم؛ اما کلاه مکزیکی، سربند سیکها یا کیپای یهودیان را خوب میشناسیم. یک فرد پِرویی هم احتمالاً لباس لرها یا بلوچها را نشناسد اما سربند عربی و حلقۀ دور آن را حتماً میشناسد.
@asre_ensan
رسالۀ حاضر، به نوعی، جهت آشنایی مخاطبان بویژه دانشجویان رشته های انسانشناسی و سایر حوزه های مرتبط نظیر مطالعات فرهنگی تهیه و تدوین شده تا با شیوه و روش تحقیق گسترده در عرصۀ اتنوبوتانی بیشتر آشنا شوند. پرداختن به ابعاد مختلف یکی از گیاهان کهن، اساطیری، معیشتی و پرکاربرد در فرهنگهای مختلف ایرانزمین _ یعنی درخت نخل و میوۀ آن، خرما _ به عنوان ماده ای مغذی که ارزش استراتژیک دارد، از منظر اتنوبوتانی، هدف این رساله بوده است.
تنوع و گستردگی نخل و انواع خرما در ایران در جهان بی نظیر است و مردمان مناطق نخل خیز همواره از ابعاد مختلف فولکلوریک و انسانشناختی به این گیاه توجه داشته اند، به طوری که نه فقط به عنوان یک مادۀ مغذی و حیات بخش (بویژه در قحطیها)، بلکه در ابزارسازی و خانه سازی و نیز مناسک و شعایر فرهنگی در زندگی زیستی و معنوی بومیان هر منطقه حائز اهمیت فراوان بوده است.
✍️درسی برای دانشجویان خبرنگاری و رسانه
📌قدرت واژهها در رسانهنگاری بینالملل
عسل راد، پژوهشگر و تحلیلگر ایرانی-آمریکایی، در صفحه اینستاگرام خود با نقدی تند به نحوه پوشش خبری شبکه CNN درباره مرگ یک کودک چهار ساله در غزه، به وقایع امروز غزه واکنش نشان داد.
🔹️ راد در خصوص پوشش این خبر CNN از غزه نوشت:
«این یک بحران غذایی نیست. غذا پشت مرز منتظر ورود است.
"اسرائیل عمداً کودکان را تا سر حد مرگ گرسنه نگه میدارد" — این باید تیتر واقعی شما باشد.»
📌 تیتر CNN به این صورت آمده:
«دختربچه چهار ساله غزهای از گرسنگی جان باخت، قربانی جدید بحران غذایی رو به وخامت»
اما Assal Rad این تیتر را ویرایش کرده و واژههایی مثل «غزهای» و «بحران غذایی» را با «فلسطینی» و «محاصره اسرائیل» جایگزین کرده است.
🔺️ببینید چگونه یک رسانه میتواند با واژهپردازی خنثی یا مبهم، واقعیتهای تلخ انسانی و عاملان اصلی آن را پشت عباراتی بیطرف پنهان کند.
📌نتیجه:
انتخاب واژه، زاویه دید و نحوه تنظیم تیتر، تأثیر مستقیم بر ادراک مخاطب دارد. خبرنگار مسئول، باید آگاهانه و دقیق بنویسد، چرا که واژهها می توانند هم روشنگر باشند و هم گمراه کننده.
🔹️🔹️🔹️
پ. ن: Assal Rad, دکترای تاریخ خاورمیانه دارد و از پژوهشگران شناختهشده در حوزه سیاست خارجی آمریکا، خاورمیانه و حقوق بشر است.
🔹️🔹️🔹️
#هم_آموزی #کلاس #غزه #ارزش_خبری #جغرافیای_انسانی #فلسطین #کودک #خبرنگاری #روابط_عمومی #رسانه_نگاری
#Gaze #palestine
#SaveGaza #StopGenocide #HumanityFirst
🔹🔹🔹
@hamaamozi
@shafiei_kadkani
ـــــــــــــــــــــــ
دکتر خانلری دستِ منو گرفت...
.
.
.
.
.
– شفیعی کدکنی: من در بنیاد فرهنگِ ایران کار میکردم؛ ایشون[ حسن محجوب] رییسِ کتابخانهٔ بنیاد فرهنگ هم بودند.
– حسن محجوب: نه آقا!...آقای جهانداری بود.
کتابخانهٔ بنیاد فرهنگ بعد از کتابخانهٔ سنا...
– شفیعی کدکنی: نخیر!...نخیر!...
من دانشجویِ دکتری بودم،
دکتر خانلری به من گفت که تو کاری، شغلی داری؟
گفتم نه!
دست منو گرفت برد توی اتاقهایِ بنیادِ فرهنگ گفت: اینجا ما دستور کار میکنیم اینجا لغت... اینجا...کجا دلت میخواد؟
من گفتم این دستور تاریخی رو کار میکنم.
اون زمان من کارمند بنیاد فرهنگ ایران شدم؛ ایشون[ حسن محجوب] رئیس بودند.
بعد رفتم مجلس سنا ایشون کتابخونهٔ مجلس سنا شدند.
دیدار و گفتگو در شبِ دکتر حسن محجوب
مدیر « شرکت انتشار»
۲۷ دیماه ۹۷، کانون زبان فارسی، باغ موقوفات افشار
به همّتِ مجلهٔ بخارا
@bukharamag
سلام دوستان
ظهر بخیر
لطفا این پیام رو تا انتها بخونید و هرجا میتونید منتشر کنید.
یکی از دوستان ما خدمت آقای اثنی عشران مدیر خیریه امالیتمی حضرت خدیجه کبری (س) بودن.
وضعیت فلسطین واقعا وحشتناکه و مثل هیچ وقت دیگهای نیست.
الحمدلله همچنان خیریه قادر به خدمترسانی هست. باید منابع مالی براش تامین بشه.
نحوه کمکرسانی هم به این شکل است که پول از طریق حساب کشورهای اطراف به شِکِل(واحد پول اسرائیل) تبدیل میشه و بعد از بازارهای کرانه باختری یا حتی خود اراضی اشغالی و البته انبارهای احتکار شده. (این بحث مفصله و من بیش از این توضیح نمیدم، اگر کسی علاقهمند بود یا سوال داشت بگه دوستان ما توضیح میدن.)
به نکات زیر توجه کنید:
۱. قیمت اقلام خیلی زیاده و البته کمیاب هستند.
۲. الان خیریه برنج و نخود و یک مقداری سبزیجات به مردم میده. (تنها خوراکی موجود)
۳. خیریه آب تمیز برای نوشیدن هم تامین میکنه.
۴. فعلا شیرخشک و اقلام بهداشتی مثل پوشک دردسترس نیست یا خیلی گرونه.
۵. یک وعده غذایی (در حد یک پرس غذای معمول در کشور خودمون) الان برای ۴ نفره - یک پرس غذا میشه ۷۰۰ تومن - یعنی یک وعده غذایی برای یک نفر میشه ۱۷۰ هزار تومان.
۶. هر فرد فقط یک وعده غذایی دریافت میکنه نه سه وعده پس همون یک وعده خیلی اهمیت داره.
۷. یک ریال از پول جمعآوری شده خرج هیچ چیز جز رسوندن آب و غذا نمیشه. (یعنی به افراد مشغول در خیریه پول نمیدن.)
۸. گزارش خدمترسانی خیریه الان چون شرایط سختتر از قبل است با تاخیر در کانالهای خیریه گذاشته میشه.
لطف کنید، هر روز حداقل یک وعده غذایی به مبلغ ۱۷۰ هزارتومان را تقبل کنید.
شماره حسابهای خیریه حضرت خدیجه(س): 5022291329674046
بانک پاسارگاد 6104338926896834
بانک ملت6037997599838944
بانک ملی
@bonyadkhadijah
آدرس خیریه، در ایتا و تلگرام و اینستاگرام حضور دارند و سایت هم دارند.
#کتاب
🔸کتاب ماهیت و کاربرد روشهای کیفی در ارتباطات از سوی انتشارات علوم خبری به چاپ رسید.
متقاضیان خرید این کتاب میتوانند با شماره ۷۳۵۵ ۶۶۹۶ ۰۲۱ تماس بگیرند.
💻 @irCDS
🆔 @medialesson
⭕️ فایل صوتی کامل جلسهی
[مراقبه، اخلاق و درمان]
جلسه دوم از سلسله جلسات:
«مراقبه در تلاقی علم و فلسفه»
فهرست ارائهها:
محمدمهدی اردبیلی(دقیقهی ۰۶-۷۵)
عبدالرضا ناصرمقدسی(دقیقهی ۷۵-۱۱۲)
حامد کاتوزی(دقیقهی۱۱۲-۱۹۶)
پرسش و پاسخ (دقیقهی ۲۰۰-تا آخر)
این جلسه مورخ ۲۵ تیرماه ۱۴۰۴ به صورت آنلاین برگزار شد.
/channel/baash_gaah
#کتابخانه🔸ضد کتابخانه
نسیم نیکولاس طالب، در کتاب مشهور خود، قوی سیاه، مفهومی را معرفی میکند که برای فهم این موقعیت به ما کمک میکند: ضدکتابخانه.
او میگوید ضدکتابخانه مجموعۀ کتابهایی است که خریدهاید اما نخواندهاید. اگر در مسیر یادگیری و دانشوری قدم بردارید، هر چقدر جلوتر میروید، ضدکتابخانۀ شما هم بزرگتر خواهد شد. در این نگاه، کتابهایی که خواندهاید به مراتب بیارزشتر از کتابهایی هستند که هنوز نخواندهاید. ضدکتابخانۀ شما بهترین انگیزهبخش ادامۀ مسیر یادگیری است. مفهوم "ضدکتابخانه" به موضوع گستردهتری در تحقیقات روانشناختی اشاره میکند که میگوید تصور فرد از میزان نادانستههایش، نشانۀ دقیقی از روحیه و رویکرد علمی اوست. هرچقدر فرد دانش گسترده، انتقادی و موشکافانهتری داشته باشد، بهتر میداند که "چقدر نمیداند"... +
#روزنامهنگاری #رسانه #کلاس #مدیاویژن
🔸واقعیتهای رسانهای جهان معاصر
🔻چکیده ادبیات انتقادی برای کلاس رسانهها
- این واقعیت که تمامی مراکز قدرت امروزی به رسانهها وابستهاند و همه از دستکاریهای حسی و شبیهسازی، همراه با روایت خبرها، سخنرانیها و نمایشها استفاده میکنند تا محصولات، نامزدها و ایدهها را به مخاطبان بفروشند.
- این واقعیت که بیشتر رسانهها، امروزه از اخبار گرفته تا تبلیغات، بر نمایشگری، سادهسازی و اغراق تکیه دارند تا توجه مخاطبان را جلب و حفظ کنند.
- این واقعیت که رسانههای خبری به بخشی از نظام قدرت و اقتصاد تبدیل شدهاند، در حالی که قرار بوده درباره این نظامها گزارش دهند. حالا رسانهها به جای فاصله گرفتن از رخدادها و تلاش برای ارائه روایتی دقیق از رویدادها، خود تبدیل به بازیگرانی داخلی شدهاند و اطلاعات را برای اهداف خود دستکاری میکنند. این امر نهتنها به معنی تضاد منافع در سازمانهایی رسانهای است؛ بلکه روزنامهنگاران صادق را هم وادار میکنند تا تابع قدرتهای درون سازمانی شوند و پوشش خبریشان را با آنها همسو سازند. این موضوعها در حالی بروز کردهاند که به شدت به نقدهای رسانهای متکی بر شجاعت در گزارش واقعیت؛ نیاز مبرمی احساس میشود.
- این واقعیت که بسیاری از رسانهها در پی ذهنیتسازی و اهریمنسازیاند؛ در حالیی رخ میدهد که دستاندرکاران رسانهای خود و متحدانشان را قهرمان و قدیس تصویر میکنند، و مخالفان یا اهدافشان را به عنوان شرور، ابله یا شخصیتهایی آشفته نشان میدهند تا روایتسازیهای هیجانانگیز بسازند و در نبردهای رسانهای پیروز شوند.
- این واقعیت که رسانههای امروزی با نبود اطلاعات مواجهاند؛ آنچه غایب است دقیقاً همان اطلاعات موثق است که اگر ارائه شود، نظامهای رسانهای جریان اصلی را بیاعتبار میکند وه بسیاری از سودجویان فعلی را کنار خواهد زد.
- این واقعیت که تمامی رسانهها؛ امروزه شکلهایی از اقدام و کنش هستند. خبرها، سخنرانیها، تصاویر هیجانی و برداشتهای دستکاریشده؛ همه تلاشهایی هستتند برای تأثیرگذاری بر درک و کنش مردم، برانگیختن ترسها و تمایلات شتابزده، و بهرهبرداری از ارزشها. به همین است که حذف پپیوسته اطلاعات واقعی از رسانهها را میتوان نوعی کنش قلمداد کرد.
کتاب اصطلاحات کلیدی در مطالعات ترجمه
نویسنده: گیزپه پالامبو
مترجم: فرزانه فرحزاد، عبدالله کریم زاده
🔘 مؤسسه فرهنگی هنری موعود عصر(عج) برگزار میکند:
✅ خاورمیانه؛ آوردگاه تمدّنی شرق و غرب
🔰 یکصد و هفتاد و چهارمین نشست از سلسله نشست های ماهانه فرهنگ مهدوی
🎙 سخنران: استاد اسماعیل شفیعی سروستانی
📆 زمان: پنجشنبه ۲۶ تیرماه ۱۴۰۴، ساعت ۱۶
🔺 از آنجا که به دلیل قطع برق، امکان برگزاری مراسم در سالن وجود ندارد، نشست از طریق فضای مجازی در ساعت مقرّر برگزار خواهد شد.
▶️ مشاهده از طریق وبسایت موعود به نشانی:
🌐 mouood.com
#سلسله_نشست_های_فرهنگ_مهدوی
#اطلاع_رسانی
@mouood_org
خیلی مردم اغلب از روزنامهنگاران میپرسند: «چطور سوژههایتان را انتخاب میکنید؟» اغلب آنها نمیدانند که گاه روزنامهنگاران باتجربه هم در انتخاب سوژههایشان به مشکل جدی برمیخورند؛ اما به قول یک استاد روزنامهنگاری مسئله تنها دیدن است.
✅ادامه این نوشتار را در سلیسنیوز بخوانید:
چگونه برای نوشتن یک گزارش سوژه پیدا کنیم؟
🔴 www.salisnews.ir
🔴 instagram salisnews
🔴 @salissweb
🔶 بسیار هوشمند: چگونه سرمایهداری دیجیتال، دادهها را استخراج، زندگی ما را کنترل و جهان را تصرف میکند؟
✅ جیتان سادوفسکی / ترجمه محمدعلی دادگسترنیا / ویراستار: فرشاد اسدپور
💢 فایل اصلی این کتاب توسط ناشر به رایگان در اختیار پژوهشگران قرار گرفته