هر آنچه میخواهید درباره فضا و جهان بیکران بدانید. https://t.me/joinchat/AAAAAEOY4xmT6MJuvZfkBA ◆روابط عمومی و تبلیغات @milky_galexy
🌓تلسکوپ فضایی «SPHEREx» #ناسا به طور رسمی ماموریت خود را با ثبت روزانه ۳۶۰۰ تصویر، برای نقشهبرداری از تمام آسمان به صورت ۳بُعدی آغاز کرده است.
🔹یک رصدخانه فضایی که برای نقشهبرداری از کل آسمان در مدت دو سال طراحی شده است تا درک ما از #کیهان اولیه را بیشتر کند، شروع به گرفتن تصاویر کرده است.
🔸تلسکوپ فضایی «SPHEREx» که اوایل ماه مارس ۲۰۲۵ به فضا پرتاب شد، با مشاهدات خود در هفته گذشته پس از بیش از یک #ماه مراحل راهاندازی و بررسی سامانهها، اکنون رسما شروع به کار کرده است.
🔹این تلسکوپ فضایی روزانه حدود ۱۴.۵ بار زمین را دور می زند و تقریباً روزانه ۳۶۰۰ عکس از آسمان میگیرد و #آسمان را در ۱۰۲ طول موج فروسرخ بیسابقه رصد میکند.
╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🏺🏺🏺
💎برترین کانالهای تلگرام:
🔹هماهنگی جهت تبادل:
@mrsmafd
🌓رصد سحابی زیبای LAGOO در فاصله ۶۰۰۰ سال نوری.
🔹این سحابی یک منطقهی فعال ستارهزایی است؛ یعنی در دل این سحابی، ستارههای جدید از گاز و #غبار در حال شکلگیریاند.
🔸 یکی از ویژگیهای زیبای آن وجود رشتههای تاریک از غبار است که در میان گاز درخشان، مثل رودخانههای تیره دیده میشوند؛ این همان چیزی است که به آن لقب “تالاب” یا “#لاگونا” دادهاند.
🔹 در مرکز #سحابی خوشهی باز ستارهای NGC 6530 قرار دارد که نور ستارههای جوانش باعث یونیزه شدن گازهای اطراف شده و این درخشش باشکوه را به وجود آورده است
╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌓تلسکوپ جیمز وب سردترین #سیاره فراخورشیدی تاریخ را رصد کرد
🔸مشاهدات تلسکوپ فضایی جیمز وب تأیید کرد سیاره WD 1856+534 b سردترین سیاره فراخورشیدی است که تاکنون #کشف شده. این سیاره که دور ستارهای مرده میچرخد، در ناحیهای عجیب و غیرمنتظره از منظومهاش قرار دارد.
🔹این کشف میتواند مسیر مطالعات جدیدی در اتمسفر سیارات غولپیکر گازی پیش پای پژوهشگران بگذارد.
🔸سیاره WD 1856+534 b، سیارهای به اندازه مشتری است که حدود ۸۰ سال نوری با زمین فاصله دارد و هر یک روز و نیم دور کوتولهای سفید میچرخد. این کوتوله سفید بقایای ستارهای مشابه خورشید ماست که پس از مرحله غول سرخ، بهشکل فشرده و کوچک درآمده است.
╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌓عظمت کهکشان #راه_شیری را ببینید
╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌓رونمایی از ۱.۵ میلیارد شئ کیهانی در کهکشان راه شیری
🔸#ستارهشناسان در یک دستاورد بزرگ با استفاده از تلسکوپ ویستا (VISTA) در رصدخانه جنوبی اروپا، جامعترین نقشه مادون قرمز از کهکشان «راه شیری» را تهیه کردند که بیش از ۱.۵ میلیارد شئ کیهانی را به نمایش میگذارد.
╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
✅ برخی از بزرگترین کهکشان های کشف شده
╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌓ابر مولکولیه (Circinus West) که تو فاصله ۲۵۰۰ #سال_نوری از ما قرار داره و تصویرش اخیرا تو رصدخونه شیلی ثبت شده است.
╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌓تصویر زیبا و باکیفیت از سطح مریخ.
🔹این لکههای (leopard spots) مریخی احتمالاً بهترین سرنخ از حیات میکروبی باستانی را که تاکنون در #مریخ پیدا کردهایم، نشان میدهند.
🔸برای اطمینان، باید #سنگ را در آزمایشگاه های روی زمین مطالعه کنیم (ماموریتی در سال 2033)
╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌓فضاپیمای «لوسی» #ناسا با موفقیت از کنار دومین سیارک در فهرست اهداف خود عبور کرد و تصویری را ارسال کرد که شکل عجیب و دو لبهای این #سیارک را به تصویر میکشد.
🔸این سیارک موسوم به «دونالدجوهانسون»(Donaldjohanson) سیارکی است که به عنوان یک سیارک «دوتایی تماسی»(contact binary) شناخته میشود و دارای چند برآمدگی در گردن باریک خود است.
🔹سیارک «#دونالد_جوهانسون» به یاد دیرینهشناسی که فسیلهای یکی از اجداد #انسان به نام «لوسی» را کشف کرد، نامگذاری شده است.
در اطلاعیه ناسا، این سیارک برآمدگیدار با دو بستنی قیفی تو در تو مقایسه شده است.
🔸فضاپیمای «لوسی» در ۲۰ آوریل (۳۱ فروردین) تا فاصله ۹۶۰ کیلومتری این سیارک نزدیک شد و هر دو ثانیه از آن عکس میگرفت. تصاویر، این سیارک را به عنوان یک سیارک «دوتایی تماسی» تأیید کردند. این سیارک تا حدودی بزرگتر از آن چیزی است که قبلاً تصور میشد. طول آن حدود ۸ کیلومتر و عرض آن ۳/۵ کیلومتر است.
🔹این ملاقات، ۳ سال و ۱۷ ماه پس از پرتاب فضاپیمای «لوسی» و پس از عبور این #کاوشگر از کنار اولین سیارک هدف خود رخ داد.
╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌓اسپیس ایکس با تصویری دیدنی دویستوپنجاهمین پرتاب #استارلینک را جشن گرفت.
🔸این شرکت رکوردی تازه در عرصه توسعه اینترنت ماهوارهای به نام خود ثبت کرد. در این مأموریت، ۲۳ ماهواره جدید به مدار #زمین فرستاده شدند که ۱۳ ماهواره قابلیت اتصال مستقیم به تلفن همراه را دارند. تصویری خیرهکننده از این پرتاب👆، شکوه این موفقیت را به تصویر کشیده است.
🔹با این مأموریت اختصاصی استارلینک،این شرکت نقطه عطفی در مسیر توسعه شبکه جهانی اینترنت ماهوارهای خود رقم زد. این مأموریت از پایگاه فضایی کیپ #کاناورال در #فلوریدا و با موشک فالکون ۹ انجام شد.
🔸در این پرتاب، ۲۳ ماهواره به مدار پایین زمین منتقل شدند که ۱۳ مورد آنها به قابلیت ارتباط مستقیم با موبایل مجهز بودند. #اسپیس_ایکس با انتشار عکسی دیدنی از این پرتاب، مسیر نورانی موشک را در دل آسمان شب و کنار رد ستارگان نمایش داد.
╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌓فاصله سیاره #زمین تا سیارات دیگر
و تا ستاره مادر، در سامانه تخت استوای خورشیدی
╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌓تصویری از سحابی Seagull است، یک مهد ستارهای در فاصله ۳۶۰۰ سال نوری از ما، که توسط رصدخانه جنوبی اروپا (ESO) و نیک رایزینگر ثبت شده است.
🔸این تصویر👆، ابرهای گازی درخشان، خطوط غبار و ستارگان درخشان را نشان میدهد که در آنها ستارگان جدید از هیدروژن، هلیوم و عناصر سنگینتر متولد میشوند.
🔹سحابی seagull که به دلیل شکل شبیه به مرغ دریایی نامگذاری شده، پهنایی حدود ۱۰۰ سال نوری دارد و شامل مناطقی مانند Sh2-296 (بالها) و Sh2-292 (سر) است.
🔸منطقه سر توسط ستاره HD 53367 روشن شده که جرم آن ۲۰ برابر خورشید است، همانطور که در مشاهدات #تلسکوپ VLT رصدخانه ESO ثبت شده است.
🔹درخشش قرمز رنگ سحابی ناشی از #گاز هیدروژن یونیزه شده است که توسط تابش ستارگان جوان برانگیخته میشود، در حالی که رنگهای آبی از پراکندگی #نور توسط ذرات غبار به وجود آمدهاند، پدیدهای که توسط دادههای رصدخانه لا سیلا ESO توضیح داده شده و نشاندهنده فرآیندهای پویای تشکیل ستاره است.
╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
✅ ویدئوی جذاب و دیدنی ناسا از فضا
╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗دقیق ترین تخمین از جرم کهکشان راه شیری
🔹گروهی از دانشمندان از موسسه علمی #تلسکوپ فضایی در بالتیمور در سال ۲۰۱۹ تخمین زدند که کهکشان راه شیری جرمی معادل ۱.۵ تریلیون جرم خورشید دارد. آنها برای تخمین خود و اندازهگیری حرکت سه بعدی خوشههای ستارهای کروی از دادههای تلسکوپ هابل و رصدخانه گایا استفاده کردند.
🔸یکی از دانشمندان پشت این تخمین،اهمیت تخمین جرم کهکشان راه شیری را در آن زمان توضیح داد: ما میخواهیم جرم کهکشان راه شیری را دقیقتر بدانیم تا بتوانیم آن را در یک زمینه کیهانی قرار دهیم و آن را با شبیه سازی کهکشانها در جهان در حال تکامل مقایسه کنیم، چرا که ندانستن جرم دقیق کهکشان راه شیری برای بسیاری از سوالات کیهان شناسی مشکل ایجاد میکند.
🔹گروهی از دانشمندان چینی از دادههای رصدخانه گایا متعلق به آژانس فضایی اروپا برای تخمین جرم راه شیری استفاده کردند.
🔸طبق محاسبات آنها، جرم #کهکشان ما تقریباً معادل ۸۰۵ میلیارد خورشید است. اما در واقع به طور قابل توجهی کمتر از تخمینی است که دانشمندان در ایالات متحده در سال ۲۰۱۹ انجام دادند.
╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌓۲تا ستاره بودن که مرگ یکی از آنها از حدود ۴۰۰۰ سال پیش شروع شده و تا چند هزار سال آینده هم همچنان ادامه خواهد داشت. اگر #جیمز_وب نبود ما نمیتوانستیم این تراژدی مرگ ستاره را تماشا کنیم.
╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌓مقایسه زمین با چند جرم کیهانی
🔸این ویدیو جالب را ببینید
✅منبع: صفحه مقیاس های کیهانی
╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌓عکس روز ناسا انعکاس تصویر ماه و سیارهها را به شکل خطوطی در آب نشان میدهد.
🔸 اجرام آسمانی گاهی اوقات به صورت خطوطی در آب منعکس میشوند. اگر سطح #آب صاف باشد، اجرام آسمانی به صورت لکه ظاهر میشوند اما اگر آب متلاطم باشد، نور تابیده از جرم میتواند خطوطی را تشکیل دهد.
🔹همین اثر اغلب برای خورشید درست پیش از غروب و پس از طلوع آن دیده میشود. این عکس حدود ۱۰ روز پیش در #جزیره ایبیزا واقع در اسپانیا گرفته شده است. در این عکس، ماه در حال غروب، سیاره زهره در قسمت بالا و سیاره زحل در سمت راست هم به صورت مستقیم و هم به صورت بازتاب خطی از دریای مدیترانه گرفته شدهاند.
🔸جرم درخشان دیگر در سمت راست با خطی منعکسشده در آب، یک #چراغ دریایی روی صخره است که به قایقهای در حال عبور هشدار میدهد.
╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌓حرکت زمین در #فضا، با تمام سرنشینان خودش.
╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌓آندرومدا برفراز آلپ
🔸هرچند کهکشان #آندرومدا در آسمان شب با چشم غیرمسلح به شکل یک حباب ضعیف و کمنور دیده میشود، اما نور این کهکشان بیش از دو میلیون سال در مسیر زمین بوده تا به ما برسد.
🔹هرچند دیدن این #کهکشان با چشم خودمان جذاب و جالب است، اما نوردهی طولانی مدت آن میتواند جزئیات نفسگیری را ظاهر کند.
🔸دادههای اخیر نشان میدهد که کهکشان ما، کهکشان راهشیری، تا چند #میلیارد سال دیگر با آندرومدا ادغام میشود.
👤اعتبار تصویر: Dzmitry Kananovich
🔗منبع: وبسایت تصویر نجومی روز ناسا
╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌓نمایی از اجرام کیهانی در فضا.
🔸هر چیزی که ما در این جهان تجربه می کنیم، انعکاس و بازتابی از علم، دانش و آگاهی درونی ما از #جهان_هستی است.
🔹بدن من و شما، زمین و #اجرام منظومه شمسی، همه ستارگان و اجرام کهکشان های جهان، تنها %4 درصد از آگاهی ما به جهان را تشکیل می دهند.
🔸96% درصد از #جهان از ماهیت و طبیعت بسیار پیچیده، مبهم و مرموز تشکیل شده است که ما هنوز هیچ چیز در مورد آن نمی دانیم.
╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌓منظرهای خیره کننده با پس زمینهی #٪کهکشان راه شیری در صحرای سفید در روستای فرافرهی #مصر
╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌓آسماننمای «#گنبد_مینا» به مناسبت هفته جهانی نجوم به عنوان یکی از فعالان رسمی این رویداد بینالمللی با همکاری کمیته آماتوری #انجمن نجوم ایران، روز جمعه ۱۲ اردیبهشت ماه ۱۴۰۴ از ساعت ۱۱ تا ۲۲ میزبان علاقهمندان به علم نجوم و ستاره شناسی خواهد بود.
✅کانال کیهان شناسی هفته جهانی نجوم را به تمام پویندگان علم و دانش #کیهان_شناسی تبریک می گوید.
╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌓بزرگترین تلسکوپ خورشیدی جهان تصویری تازه از این ستاره منتشر کرد که سطح آن را با جزئیاتی بی سابقه نشان می دهد.
🔹این نخستین تصویری است که توسط تلسکوپ خورشیدی جدید بنیاد ملی علوم آمریکا به نام تلسکوپ خورشیدی دنیل اینوئه و با #فیلتر قابل تنظیم مرئی (VTF) گرفته شده است. این دستگاه میتواند نمای سه بعدی نزدیکتری از آنچه بر روی سطح خورشید در حال وقوع است را بسازد.
🔸عکس کلوز آپ مذکور نشان دهنده خوشهای از لکههای خورشیدی تیره به اندازه یک #قاره در نزدیکی مرکز اتمسفر داخلی خورشید با مقیاس ۱۰ کیلومتر در هر پیکسل است.
🔹این لکهها شبیه ناحیههایی از فعالیتهای مغناطیسی شدید هستند که شعلههای خورشیدی و خروج جرم از تاج خورشیدی(CME)احتمالاً اتفاق میافتد. CME ها ابرهای بزرگی از گاز یونیزه به نام #پلاسما و میدانهای مغناطیسی هستند که از اتمسفر خارجی خورشید بیرون می جهند.
🔸چنین تصاویر دقیقی مانند این نمونه که در اوایل دسامبر ثبت شدهاند، مسیری برای #محققان فراهم میکنند تا بتوانند آب وهوای خطرناک خورشیدی را پیش بینی کنند و درباره آنها بیاموزند.
╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌓وقتی در شب به آسمان می نگرید میلیاردها کهکشان را مشاهده می کنید که هر یک از آنها به تنهایی از میلیاردها ستاره تشکیل شده اند و در آن عظمت شگفت انگیز صحنه ای از تاریخ کیهان نمایان است که به لحاظ زمانی متفاوتند.
🔸 در این آسمان ابرهای غبار آلودی را خواهید دید که #سحابی نامیده می شوند وخبر از مرگ ستارگان بی شماری در گذشته دور می دهند و نقاط روشن که مرحله تولد ستاره ای را آشکار می کنند. اما مهم ترین سرنخ دراین صفحه گسترده آسمانی پراکندگی کهکشانها و اتساع وفاصله گرفتن آنها از یکدیگر است و نقطه آغازی این رویداد کهن به پانزده میلیارد سال قبل بر می گردد. در خصوص منشا جهان هستی و نحوه شکل گیری آن فرضیات علمی بسیاری وجوددارد و #مهبانگ تصوری مشترک بین اکثر #دانشمندان در عصر حاضر میباشد.
🔹اما با قطعیت کامل صحبت کردن در مورد پدیده های بزرگ که در میلیاردها سال قبل رخ داده اند به لحاظ علمی کاری بس دشوار و شاید غیر ممکن است و به همین خاطر بیشتر فرضیه های علمی در مورد نحوه تکوین #جهان_هستی، پیدایش کرات آسمانی، منشا حیات و انسان در سطح تصورات علمی باقی مانده اند و هنوز با قطعیت ثابت نشده اند.
╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌓یکی از فوقالعادهترین رخدادهایی که #هابل از فضای بیرون ثبت کرده است. ۲ تصویر ثبت شده در خلال سالهای ۲۰۰۷ و ۲۰۱۵ که نشان میدهد یک ستاره (با جرم ۲۵ برابر خورشید) به یک سیاهچاله تبدیل شده است! زمانی بود و کمی بعد ...نیست.
https://science.nasa.gov/missions/hubble/collapsing-star-gives-birth-to-a-black-hole/
🌓مدت زمان سفر تا سیارات #منظومه_شمسی
╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌓ترکیب خیرهکننده #کهکشان_راه_شیری، طلوع خورشید و شفق قطبی
🔸در ویدیوی خیرهکنندهای که اخیراً #ناسا منتشر کرده است، ایستگاه فضایی که در ارتفاع ۳۳۰ تا ۴۳۰ کیلومتری قرار دارد، با سرعت تقریبی ۲۷ هزار و ۶۰۰ کیلومتربرساعت دور زمین میچرخد.
🔹دوربینهایی که روی ایستگاه نصب شدهاند، طلوع #خورشید را درحالی ثبت کردهاند که ذرات باردار خورشیدی در برخورد با ذرات جو زمین پدیده شفق قطبی را به وجود آوردهاند. انوار سبز و قرمز شفق قطبی بسیار جذاب است.
🔸همچنین در پسزمینه، کمان کهکشان راه شیری را مشاهده میکنید که طبق تخمین #دانشمندان بیش از ۲۰۰ میلیارد ستاره دارد.
╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌓دانشمندان گروه «دریاهای بکر» از انجمن «نشنالجئوگرافیک»، بزرگترین مرجان جهان را که از فضا قابل مشاهده است، در #جزایر_سلیمان کشف کردهاند که سه برابر بزرگتر از ثبت قبلی است و تصور میشود حدود ۳۰۰ سال قدمت داشته باشد.
🔹به گفته یکی از اعضای گروه دریاهای بکر، وقتی فیلمبردار زیر آب برای اولینبار این #مرجان را دید، به دلیل اندازه بزرگش فکر کرد که یک کشتی غرق شده است.
🔸جزایر سلیمان (Solomon Islands) کشوری با بیش از ۹۹۰ جزیره در اقیانوس آرام جنوبی است.
╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌓تماشای فیلم های فرود روی ماه ماموریتهای آپولو (Apollo) ناسا فوقالعاده لذتبخش و هیجانانگیز است اما تصاویر مورد نظر کیفیت بسیار پایینی دارند
🔸در همین رابطه، فناوری شگفتانگیز هوش مصنوعی (AI) به کمک آمده و ماموریتهای آپولو ناسا را به شکلی منحصر به فرد، ویرایش کردهاند.خودتان ببینید.
╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮