mirasbashi | Unsorted

Telegram-канал mirasbashi - میراث‌ باشی

2135

لینک کانال @mirasbashi آدرس اینستاگرام instagram.com/miras_bashi ارتباط با ادمین ، دریافت پیام و عکس @maryamatyabi @Saeed_Fotouhi ✔اخبار حوزه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ✔معرفی جاذبه‌های تاریخی و گردشگری

Subscribe to a channel

میراث‌ باشی

🔺چرا باید از حاملان زنده میراث فرهنگی حمایت کنیم؟

🖋حجت‌اله مرادخانی، پژوهشگر صنایع‌دستی و مدرس دانشگاه

🔸انسان‌هایی که حامل مهارت‌ها، سنت‌ها، هنر و دانش‌های سنتی هر سرزمین هستند و به مثابه گنجینه زنده هر فرهنگی پل انتقال این مضامین به نسل‌های جدید به شمار می‌روند و نقش حیاتی و غیرقابل انکاری در استمرار سنت‌های فرهنگی دارند. این افراد گنجینه‌های زنده بشری هستند که آسیب دیدن آنها نه‌فقط یک اثر هنری یا یک مهارت بلکه بخشی از حافظه تاریخی و فرهنگی بشر برای همیشه از میان می‌رود و به نظر می‌رسد که از نظر حقوق بین‌المللی هم باید تمهیدات حمایتگرانه‌ای برای حفاظت از آنها در زمان وقوع بحران‌های مخرب مانند جنگ‌ها اندیشیده شود.

🔸 همانگونه که در اسناد بین‌المللی مانند کنوانسیون۱۹۵۴ لاهه، بر ضرورت حفاظت از اموال فرهنگی در زمان جنگ تاکید دارند، امروز باید به صراحت اعلام کرد که حفاظت از حاملان زنده میراث فرهنگی نیز باید در زمره تعهدات فوری دولت‌ها و نهادهای بین‌المللی قرار گیرد چراکه نباید از نظر دور داشت در فردای پس از جنگ، بازسازی ابنیه تاریخی شاید ممکن باشد اما احیای مهارتی که با مرگ استادش خاموش شده تقریبا امری محال است. /جهان صنعت

https://jahanesanat.ir/?p=544326


http://instagram.com/miras_bashi
@mirasbashi

Читать полностью…

میراث‌ باشی

🔸او درباره مشکلات موجود در روند احیای کاروانسرای شاه عباسی دامغان گفت: ۳۴ درصد مرمت این کاروانسرا انجام شده و برای تسریع در روند احیای آن، در حال انتقال بنا یه سرمایه‌گذار جدید هستیم.

🔸ضرغامی با اشاره به اینکه این بنا، نگین شهر دامغان است، اضافه کرد: با انتقال بنا به سرمایه‌گذار جدید، این کاروانسرا به جریان زندگی شهری باز می‌گردد و در دسترس مردم شریف دامغان و مسافران و گردشگران قرار می‌گیرد.

http://instagram.com/miras_bashi
@mirasbashi

Читать полностью…

میراث‌ باشی

🔺عبور خط ۲ مترو از جنب مسجدجامع؛ روایت تازه از مکاتبات یونسکو با ایران

‼️مدیرکل میراث فرهنگی اصفهان از جزئیات تازه مکاتبات یونسکو با ایران درباره عبور مترو از حریم مسجد جامع و الزامات جهانی پرده برداشت.

🖋#کوروش_دیباج

🔸در سال ۱۳۹۴، در جلساتی با حضور معاون وقت رئیس‌جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، استاندار وقت اصفهان، شهردار، و مدیران پایگاه‌های میراث فرهنگی، مسیر جایگزینی برای عبور مترو مورد توافق قرار گرفت؛ مسیری که از خیابان‌های نشاط، فلسطین، چهارراه نقاشی و آماده‌گاه عبور می‌کرد و با عبور از محدوده شرقی مسجد جامع اصفهان، حساسیت‌هایی تازه را برانگیخت.

🔸از همان زمان، کارشناسان میراث فرهنگی نسبت به تهدیدهای احتمالی سازه‌ای و لرزه‌ای هشدار دادند، اما با ادامه روند اجرایی پروژه و رسیدن حفاری‌ها به نزدیکی مسجد جامع، این نگرانی‌ها ابعاد تازه‌ای یافت. در پاییز و زمستان ۱۴۰۲، برخی رسانه‌ها از آغاز مکاتبات رسمی یونسکو با دولت ایران در خصوص این موضوع خبر دادند و اعلام کردند سازمان یونسکو، در پاسخ به گزارش‌های مردمی و نهادهای تخصصی، از دولت جمهوری اسلامی ایران خواسته است به صورت رسمی درباره مسیر مترو، رعایت الزامات حفاظتی و پیش‌بینی‌های فنی برای جلوگیری از آسیب به این بنای جهانی توضیح ارائه کند.

🔸مدیرکل میراث فرهنگی استان اصفهان در ادامه تأکید کرد: «ما نمی‌توانیم به صورت قطعی بگوییم که عبور مترو حتماً به مسجد جامع لطمه وارد خواهد کرد، اما اگر الزامات مشخص‌شده از سوی یونسکو رعایت نشود و مطالعات به‌صورت دقیق و علمی انجام نشود، ممکن است این موضوع برای ثبت جهانی این بنا تهدیدآفرین باشد.»

🔸وی با اشاره به تجربه عبور مترو از میدان نقش جهان گفت: «در آن مقطع نیز با رعایت الزامات فنی، طرح مورد تأیید قرار گرفت اما به دلیل نگرانی‌ها، مسیر تغییر کرد. اکنون نیز اگر اثبات شود که عبور مترو آسیبی وارد نمی‌کند، مشکلی نخواهیم داشت.»

📍ثبت جهانی در خطر در چه شرایطی لغو می‌شود؟

🔸کرم‌زاده تصریح کرد: «اگر عبور مترو لطمه‌ای به اثر تاریخی وارد نکند و الزامات فنی رعایت شود، حتی اگر در حریم مصوب یونسکو باشد، مشکلی از نظر ثبت جهانی ایجاد نخواهد شد. چون مسیر در عمق ۲۵ متری است و در منظر اثر قرار ندارد. اما اگر برای یونسکو اثبات شود که آسیب وارد خواهد شد، آن‌گاه ممکن است مسجد جامع در فهرست آثار در خطر قرار گیرد.»

📍حریم مصوب یونسکو تغییری نکرده است

🔸وی در پاسخ به پرسشی درباره حریم قانونی و مصوب مسجد جامع اصفهان بیان کرد: «حریم این بنا همان حریمی است که در سال ۲۰۱۲ در هنگام ثبت جهانی در پرونده یونسکو درج شده و تاکنون هیچ تغییری در آن اعمال نشده است.»

📍حفاری و لایه‌های باستان‌شناسی

🔸کرم‌زاده در توضیح نگرانی‌های باستان‌شناختی گفت: «در زمان احداث میدان امام علی (ع)، کاوش‌های کامل باستان‌شناسی انجام شد و لایه‌های تاریخی آن منطقه شناسایی و مستندسازی شد. در عمق ۲۵ متری که خط مترو قرار است حفاری شود، لایه‌های باستانی وجود ندارد.»

🔸وی افزود: «تمامی این مطالعات زیر نظر پژوهشگاه میراث فرهنگی انجام شده و طی آن اشیای تاریخی کاوش و محدوده پاک‌سازی شده است.»

📍مدل‌سازی لرزه‌ای از تأثیر مترو بر مسجد

🔸مدیرکل میراث فرهنگی استان اصفهان با اشاره به مطالعات دانشگاه علم و صنعت گفت: «در خصوص تأثیر لرزش‌های مترو بر بناهای تاریخی، مطالعات گسترده‌ای انجام شده است. به‌ویژه در مورد حداقل ۱۵ تا ۲۰ بنای تاریخی در مسیر خط ۲، مدل‌سازی لرزه‌ای انجام شده و نتایج آن به اداره کل میراث فرهنگی ارسال شده است.»

📍توافق مکتوب با شهرداری وجود ندارد

🔸کرم‌زاده در واکنش به برخی خبرها درباره توافق میان میراث فرهنگی و شهرداری گفت: «هیچ توافق مکتوبی بین ما و شهرداری درباره عبور مترو از زیر مسجد جامع وجود ندارد. شهرداری پیشنهادهایی در قالب واریانس ارائه کرده اما تأکید ما این است که طرح پیشنهادی باید الزامات فنی و میراثی را رعایت کند و در شورای میراث فرهنگی کشور با حضور نمایندگان یونسکو و ایکوموس بررسی و تأیید شود.»

📍اختلافات حول محور الزامات فنی و تأیید مشاور

🔸وی در ادامه تصریح کرد: «پافشاری ما بر این است که طرح عبور مترو باید از نظر فنی و محاسباتی قابل دفاع باشد و مشاور پروژه با استفاده از تجهیزات کاهنده لرزش مانند بالشتک‌های لرزه‌گیر، طرح خود را به‌طور کامل به نهادهای نظارتی ارائه کند. اگر مشخص شود که خطری وجود ندارد، امکان توافق فراهم خواهد شد.»/مهر

mehrnews.com/x38tsq

http://instagram.com/miras_bashi
@mirasbashi

Читать полностью…

میراث‌ باشی

🔺تاجیکستان پروازهای خود به ایران را از سر می‌گیرد

🔸شرکت هواپیمایی سومون ایر تاجیکستان اعلام کرد که پروازهای منظم در مسیر دوشنبه–تهران از ۱۴ ژوئیه (۲۳ تیر) از سر گرفته می‌شود.

🔸در همین حال، مقامات تاجیکستان اعلام کرده‌اند که اتباع ایرانی از این پس تا ۳۰ روز پس از ورود به تاجیکستان، از ثبت‌نام اجباری در اداره‌های داخلی معاف خواهند بود./ صداوسیما

http://instagram.com/miras_bashi
@mirasbashi

Читать полностью…

میراث‌ باشی

🔺انتشار کتاب «مقدمه‌ای بر هنر گچ بری»، گامی برای احیای هنرهای اصیل ایرانی

‼️کتاب «مقدمه‌ای بر هنر گچ بری ( آشنایی با شیوه‌های اجرا سبک‌ها و طرح‌های گوناگون)»، تألیف استاد مرتضی مطیفی‌فرد با مشاوره دکتر علی مطیفی‌فرد، از سوی انتشارات یساولی زمستان ۱۴۰۳ منتشر شد.


🔸این اثر ارزشمند، مجموعه‌ای پژوهشی و کاربردی در شناخت و ترویج هنر گچبری ایران به‌شمار می‌رود. چنانکه صفحات نخستین این کتاب با نوشته‌ای از محمود فرشچیان بر این مهم تاکید دارد. در این دست‌نوشته آمده است: در تاریخ پرافتخار اصفهان هنرمندان شاخص همیشه با خلق آثار هنری خود جلوه‌گر زیبایی‌هایی مانا در این شهر بوده‌اند.
در این میان هنرمندی همچون استاد مرتضی مطیفی فرد توانست با هنر گچبری، لباس رنگارنگ بر تن معماری ایران بنا کند. آثار این هنرمند در سراسر جهان جلوه‌ای خاص به معماری داده است و امید است این هنر بالنده به نسل‌های آینده کشور عزیزمان ایران انتقال یابد."

🔸استاد مرتضی مطیفی‌فرد که از چهره‌های برجسته هنر گچبری ایران در دوران معاصر است، در این کتاب به معرفی سبک‌ها، شیوه‌های اجرا و طرح‌های گوناگون در گچبری ایرانی پرداخته است. رویکرد این اثر، تلفیقی از تجربه چند دهه فعالیت عملی استاد در عرصه معماری ایرانی‌ـ‌اسلامی و مطالعات تاریخی‌ـ‌هنری وی درباره سیر تحول این هنر کهن است.

🔸کتاب حاضر به عنوان اثری پایه‌ای، برای هنرمندان، معماران، پژوهشگران هنرهای سنتی و نیز علاقه‌مندان به احیای هنرهای تمدنی ایران تدوین شده و می‌کوشد تا زبان تصویری هنر گچبری را با بیانی علمی و قابل استفاده برای نسل امروز باز تعریف کند.

🔸در مقدمه‌ی این کتاب که به قلم استاد مطیفی‌فرد نوشته شده، بر ضرورت شناخت علمی و تاریخی گچبری ایرانی، همچنین آسیب‌شناسی فقدان منابع مکتوب آموزشی در این حوزه تأکید شده است. وی با اشاره به سال‌ها تجربه اجرایی خود در مرمت بناهای تاریخی و آموزش نسل جدید هنرمندان، هدف این اثر را مستندسازی دانش سنتی و انتقال آن به آیندگان دانسته است.

🔸دکتر علی مطیفی‌فرد که به‌عنوان مشاور علمی در تدوین ساختار و محتوای کتاب نقش داشته، در پیشگفتار اثر، گچبری را هنری دانسته است که در بستر معماری ایرانی، هم به بیان معنای عرفانی و هم به ارتقاء فضای زیست انسانی یاری رسانده است. وی این اثر را گامی ضروری در مسیر نجات و روزآمدسازی هنرهای در حال فراموشی ایران می‌داند.

🔸انتشار این کتاب از سوی انتشارات یساولی که سابقه‌ای طولانی در چاپ آثار تخصصی در حوزه هنر ایران دارد، نویدبخش جریان تازه‌ای در مستندسازی و آموزش هنرهای سنتی است.

🔸این کتاب شامل پنج بخش با فصول متفاوت است که به تعریف گچبری، مواد و ابزار و روش‌های ابزار زدن، شیوه‌های اجرای سنتی و نوین، دسته‌بندی سبک‌ها (از تیموری و صفوی تا قاجاری و معاصر)، مراحل اجرای کتیبه ها و گچ بری های سنتی، نمونه‌نقشه‌ها و طرح‌های تزئینی متداول در گچبری ایرانی پرداخته. همچنین تصاویر متعدد از آثار اجراشده توسط استاد مطیفی‌فرد در بناهای فاخر ایران، کتاب را به یک مرجع تصویری باارزش برای دانشجویان و طراحان نیز بدل کرده است.

🔸این کتاب تلاشی برای تبیین خروج هنر گچبری از جایگاه تنها موزه‌ای و احیای آن در زندگی معاصر است . رویکردی که پیش‌تر نیز در پروژه‌های مرمتی استاد مرتضی مطیفی فرد در کاشان، کاخ‌های گلستان و نیاوران و بقاع متبرکه تجلی یافته بود.

http://instagram.com/miras_bashi
@mirasbashi

Читать полностью…

میراث‌ باشی

🎥«شکوه مارپیچ» و آثار تاریخی جاده ابریشم؛ نمایش آویز طلای ۸۵۰ گرمی در موزه شانگهای/یورونیوز

http://instagram.com/miras_bashi
@mirasbashi

Читать полностью…

میراث‌ باشی

🔺دکتر سیاوش صابری:

📍خیابان انصاری شرقی تاریخ سلجوقی قزوین را می‌بلعد!

‼️مدیر اسبق بناها، محوطه‌ها و بافت‌های تاریخی در کمیته فنی ۳ گفت: قطعا شهرداری در محله بلاغی با حفر زمین برای احداث خیابان دچار چالش جدی می‌شود چرا که کاوش‌های مسجد-مدرسه حیدریه اثبات کرد که شواهد و محدوده شهر دوره سلجوقی قزوین در محله بُلاغی است.


🖋#مریم_اطیابی

🔸به گزارش میراث‌باشی؛ در نشست کمیته فنی ۳ که پیش‌تر در معاونت راه و شهرسازی کل کشور برگزار شد، دکتر سیاوش صابری از مدیران اسبق دفتر بناها، محوطه‌ها و بافت‌های تاریخی در خصوص طرح شهرداری برای احداث خیابان انصاری شرقی قزوین گفت:

🔸در اواخر دهه ۸۰  و اوایل دهه ۹۰ من در سازمان میراث فرهنگی وقت مسئولیتی داشتم. آن زمان بحث احداث خیابان انصاری شرقی و از بین رفتن بخشی از عرصه مسجد- مدرسه حیدریه و حمام بُلاغی از سوی شهرداری مطرح بود. بنابراین در میراث مطرح کردیم که شهر دوره سلجوقی قزوین کجاست؟ما می‌دانیم که شهر دوره صفویه قزوین در محدوده دولتخانه است اما بخش دوره سلجوقی قزوین مجهول بود.

🔸به یاد داشته باشید پایگاه حسن صباح در الموت بوده و به دلیل جنگ سلجوقیان با اسماعیله، آنها در واقع ناگزیر بودند در قزوین  تاسیسات و شهر معتبری بسازند که بتوانند به لحاظ سیاسی و نظامی حسن صباح و اسماعیلیه را کنترل کنند. پس حتماً شهر قزوین در دوره سلجوقی شهرسازی و معماری شناخته شده‌ای داشته که به دلیل زلزله و حمله مهاجمان و...در طول تاریخ آسیب دیده است. البته محراب مسجد- مدرسه حیدریه و بخش‌هایی از مسجد جامع به اندازه کافی صحه بر رونق معماری این دوره می‌گذارد.

🔸نخست از مسوولان شهری درخواست کردیم و طبق معمول همکاری نکردند. سپس از یکی از باستان‌شناسان پیشکسوت، خوشنام و اصالتا قزوینی، دکتر ناصر نوروززاده چگینی دعوت کردیم که در مسجد حیدریه که محوطه آن در در اختیار میراث و از مشکلات دریافت مجوز از سایر نهادها معاف بود، بررسی، ارزیابی ‌و کاوش کند.

🔸ایشان تا عمق ۲ متری از روی سطح زمین کاوش کردند و به آثار  شاخصی رسیدند. پس همین طور که میراث می‌گفت آثار روی زمین محله بلاغی ارزشمند است با کاوش مشخص شد زیر زمینش هم ارزشمند است. و اگر فصل‌های بعد کاوش‌ها در این مسجد و محدوده‌های اطراف ادامه می‌یافت چه بسا آثاری مربوط به پیش از ساخت مدرسه در اطراف مسجد از دوره سلجوقی، ایلخانی و تیموری بدست می‌آمد یا اگر همه اینها هم نبود، قطعاً آثاری مربوط به دوره صفوی محرز بود. 

🔸در کاوش‌های مسجد- مدرسه حیدریه آثار دوره آل بویه تا قاجار کشف شد و نتایج این کاوش نشان داده که توسعه شهری قزوین از دوره پس از سلجوقی در جبهه شرقی خیابان سپه تا کنارهای شرقی باغ شهر قدیم ادامه دارد.

🔸این مشکل در شهرهای مختلف ایران هست که  ما معمولا به تاریخ شهر و باستان شناسی شهری در حوزه مطالعات شهری و شهرسازی همچنین پیش از اجرای طرح‌های عمرانی توجهی نداریم. در واقع شهر را آن چیزی می‌بینیم که امروز هست. غافل از این که هر شهری گذشته‌ای دارد.

🔸با پیدا شدن این آثار در مسجد حیدریه فشارها برای تعریض خیابان متوقف شد. باز چند سال گذشت این موضوع دوباره مطرح شد. این بار حمام صفوی-قاجاری بلاغی در فهرست آثار ملی ثبت شد و قانونا حداقل امکان این اشتباه متوقف شد و منتج به این شد که در اواسط دهه ۹۰ زمانی که اقای محمد سعید ایزدی معاون راه و شهرسازی بود منجر به تنظیم مصوبه‌ای شود که با توجه به این که سوابق سلجوقی شهر قزوین در حال آشکار شدن است چگونه ما این شهر تاریخی را مورد محافظت قرار دهیم.

🔸به نظر، با این مصوبه فرصتی هم در اختیار مسئولین شهری قرار گرفت. چون تعداد زیادی زمین تملک شده دارند که لازم نیست آنها را تبدیل به خیابان کنند و می‌توانند از همه آنها استفاده کنند.تعداد زیادی فضای ارزشمند قابل ساخته شدن یا ایجاد شدن در همه فضاهایی که در اختیار مدیریت شهری است قرار می‌گیرد. و از این بهتر نیست که هم تاریخ اثبات شده و هم زمین تملک شده در اختیار مدیریت شهری هست و فقط مانده که از این فرصت به نفع تاریخ و فرهنگ استفاده شود.

🔸بنابراین نخست آنجایی که شهرداری برایش طرح آورده و اصرار به تعریض خیابان دارد بخشی از شهر دوره سلجوقی در دل زمین است. در روی زمین هم که بحثی نیست افزون بر آن در زیر زمین هم انبوه لایه‌های باستانی است که به محض آن که لودر به حرکت در آمد و به آثار خورد طبیعتا انبوهی از مسائل اجتماعی و خبری و اینها که آثار تاریخی کشف شده و چه باید کرد، پیش روی شهرداری قرار می‌گیرد.

🔸یعنی اگر حتی هیچ اعتقادی به هویت و ارزش تاریخ و بحث‌های اقتصادی گردشگری فرهنگی نداشته باشید حداقل به آثار برخورد می‌کنید و‌ کار متوقف می‌شود.


🔻ادامه در لینک زیر:

/channel/mirasbashi/19255

http://instagram.com/miras_bashi
@mirasbashi

Читать полностью…

میراث‌ باشی

‼️ باستان‌شناسان تصاویر و ویدویی‌هایی از شهر باستانی «پنیکو» در پرو را منتشر کردند.

🔸شهری که برآورد می‌شود در سال‌های ۱۵۰۰ تا ۱۸۰۰ قبل از میلاد مسیح بنا شده است.

🔸باستان‌شناسان می‌گویند این شهر «یک مرکز ادغام اجتماعی» بوده و نقش مهمی در حیات «کارال»، نخستین تمدن آمریکای جنوبی و تجارت میان کوهستان و دریا داشته است.

🔸تمدن کارال، تقریبا همزمان با نخستین تمدن‌های «میان‌رودان» (بین‌النهرین و خاورمیانه امروزی)، مصر و چین بوده است. با این تفاوت که برخلاف تمدن‌های شرقی، در انزوا تشکیل شده و ادامه حیات داده است./ایندیپندنت فارسی

http://instagram.com/miras_bashi
@mirasbashi

Читать полностью…

میراث‌ باشی

🔺 تعطیلی مهمترین بنای باستانی یونان به دلیل گرما

🔸آکروپولیس، مهم‌ترین بنای باستانی یونان، روز سه‌شنبه به عنوان بخشی از اقدامات اضطراری برای محافظت از بازدیدکنندگان و کارگران در سراسر کشور در طول موج گرمای چهار روزه، تا حدی تعطیل شد.

🔸این موج گرمای چهار روزه که توسط هواشناسان تأیید شده و از روز یکشنبه آغاز شده است، دومین موج گرمایی است که از اواخر ژوئن یونان را فرا گرفته است.

🔸سرویس ملی هواشناسی EMY اعلام کرد که دمای هوا در آتن در بعد از ظهر به ۳۷ درجه سانتیگراد (۹۸.۶ درجه فارنهایت) و در مرکز یونان به ۴۰ درجه سانتیگراد رسیده است.

🔸انتظار می‌رود دمای مشابهی در روز چهارشنبه نیز وجود داشته باشد، اما روز پنجشنبه کاهش یابد./خبرآنلاین

http://instagram.com/miras_bashi
@mirasbashi

Читать полностью…

میراث‌ باشی

🔺۷۴ کشور در فهرست ورود بدون ویزا به چین؛ ایرانیان باید ویزا بگیرند

‼️در فهرست جدیدی که امکان ورود شهروندان ۷۴ کشور بدون ویزا به چین را فراهم می‌کند نام ایران دیده نمی‌شود.

🔸این در حالی است که ایران به‌طور یکجانبه امکان ورود چینی‌ها بدون ویزا تا ۱۵ روز به داخل کشور را فراهم کرده است.

🔸افزون بر بسیاری از کشورهای اروپایی و آمریکایی، شهروندان عربستان سعودی، بحرین، عمان و کویت نیز می‌توانند بدون ویزا وارد چین شوند و تا ۳۰ روز بمانند.

🔸در سال ۲۰۲۴ بیش از ۲۰ میلیون گردشگر خارجی بدون ویزا وارد این کشور شدند.

http://instagram.com/miras_bashi
@mirasbashi

Читать полностью…

میراث‌ باشی

🔺پروازهای امارات به تهران تا هفته آینده متوقف می‌ماند

🔸شرکت هواپیمایی امارات مستقر در دوبی، در جدیدترین به‌روزرسانی برنامه خود در روز سه‌شنبه، اعلام کرد پروازهایش از مبدا و به مقصد تهران، به دلایل عملیاتی متوقف می‌ماند.
🔸این توقف پرواز در حال حاضر محدود به پروازها میان دوبی و تهران است و شامل مقصدهای دیگر در ایران نمی‌شود.

http://instagram.com/miras_bashi
@mirasbashi

Читать полностью…

میراث‌ باشی

🔺بازگشت ۸۰۰۰ مسافر ایرانی از امارات با ناوگان دریایی

📍علی‌اکبر غایب، مدیر بخش مسافری کشتیرانی اعلام کرد:
🔸پس از بسته‌شدن موقت حریم هوایی کشور در پی حمله رژیم صهیونیستی، حدود ۸ هزار مسافر ایرانی از طریق مسیر دریایی دبی و شارجه به بندرعباس منتقل شدند.
🔸از ۲۴ خرداد با افزایش تعداد سفرها و ظرفیت صندلی‌ها به ۳۰۰، روند بازگشت تسهیل شد.
🔸این عملیات با هماهنگی مقامات امارات و همکاری سفارت ایران انجام شد.
🔸مسیر دریایی در غیاب پروازها، گزینه‌ای امن و مؤثر برای بازگشت ایرانیان شد./ رصد

http://instagram.com/miras_bashi
@mirasbashi

Читать полностью…

میراث‌ باشی

🔴اجرای فصل دوم کاوش نجات‌بخشی محوطه وِلِم شهرستان بهشهر/ کشف گور دو جنگاور با شمشیر و خنجر آهنی

🔸فصل دوم کاوش نجات‌بخشی و برنامه تعیین عرصه و حریم محوطه گورستان ولم بهشهر در پیرامون سد گِلوَرد نکا با مجوز پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری، درحال انجام است./میراث آریا

www.chtn.ir/x4cPQ

http://instagram.com/miras_bashi
@mirasbashi

Читать полностью…

میراث‌ باشی

🔺تکرار یک رویه غلط توسط صندوق احیای بناهای تاریخی!!!

🔸صندوق احیای بناهای تاریخی با انتشار آگهی مزایده مرمت و بهره‌برداری بناها و قرار دادن خانه‌های ابراهیمی و میررحیمی دامغان در فهرست مزایده، شگفتی‌ساز شد!!!

🔸در این آگهی هزینه مرمت خانه میررحیمی ۱۶ میلیارد تومان و اجاره ماهیانه ۲۸ میلیون تومان و هزینه مرمت خانه ابراهیمی ۱۴ میلیارد تومان و اجاره ماهیانه ۲۲ میلیون تومان تعیین شده است!!!

🔸فضای مسقف مفید این بناها کمتر از ۱۰۰ متر است و قابلیت لازم برای کاربری پذیرایی را نداشته و بسته سرمایه‌گذاری پیشنهادی صندوق، جذابیتی برای سرمایه‌گذاری ندارد!

🔸رویکرد اقتصادی و کاسب‌کارانه صندوق احیای بناهای تاریخی و عدم درک شرایط اقتصادی و اجتماعی جامعه محلی، موجب شده است بناهای در اختیار این صندوق (کاروانسرای شاه‌عباسی، خانه میررحیمی و خانه ابراهیمی) پس از گذشت ۱۵ سال از واگذاری به صندوق، همچنان بلاتکلیف باشند و آسیب جدی به این بناها وارد شود تا حدی که خانه‌های ابراهیمی و میررحیمی به محل تردد معتادان تبدیل شده است!!

سایت صندوق👇
https://saabta.ir/?p=12787

@khane_tasnim

http://instagram.com/miras_bashi
@mirasbashi

Читать полностью…

میراث‌ باشی

📍علیرضا ناصری:
🔺کمیته بحران معمای بزرگ وزارت میراث فرهنگی!

🖋
#مریم_اطیابی

‼️ایران بارها و بارها پس از ساخت نخستین موزه خود دچار بحران‌هایی همچون سیل، زلزله، آتش‌سوزی، جنگ، حضور بیگانگان، انقلاب، بیماری‌های همه گیر و... شده است اما کمیته بحران چیست و وزارتخانه میراث‌فرهنگی در این  خصوص چه وظایفی دارد؟

میراث‌باشی:علیرضا ناصری دارنده دکترای  علم اطلاعات و دانش‌شناسی که پایان نامه‌اش با موضوع  «ارایه الگو بومی مدیریت بحران در مراکز فرهنگی( موزه، کتابخانه و مرکز اسناد) در فلات مرکزی ایران» بوده است، در گفت و گو با میراث‌باشی با بیان این که مدیریت بحران دارای چهار رکن اصلی: کاهش خسارت، آمادگی، واکنش، بازسازی و عادی‌سازی است، گفت: مدیریت بحران در واقع ایجاد آمادگی و فراهم کردن تمهیدات و تدارکات لازم برای رویارویی با بحران در سه حوزه پیش، هنگام و پس از بحران در راستا به حداقل رساندن آثار تخریبی آن است.

🔸او افزود: بحران‌ها در حوزه میراث‌فرهنگی، موزه‌ها و اسناد شامل
۱.بلایای طبیعی مانند سیل و زلزله، گردباد، خشکسالی ، فوران آتشفشان و ... ، ۲. بلایای انسان‌ساز  مانند جنگ، آتش سوزی عمدی، حملات تروریستی، شورش و اغتشاشات، انفجارهای هسته‌ای، سرقت، وندالیسم، آلودگی هواو شیوع عمدی بیماری‌های واگیردار...و
۳.بلایای صنعتی مانند خرابی ساختمان، سانحه در نیروگاه اتمی، نشت شیمیایی، خرابی سیستم فاضلاب، قطع آب و برق و گاز و... است.

🔸ناصری تصریح کرد: مدیریت بحران در مراکز فرهنگی با مفهوم فعلی از سال ۱۹۸۰ آغاز شده  و از سال ۲۰۰۱ تا کنون به اوج خود رسیده است. گرو‌های تخصصی مدیریت بحران و حفاطت در برخی مراکز بین‌المللی مانند یونسکو، ایکوم، ایکوموس، ایفلا( انجمن بین‌المللی آرشیو و فدراسیون بین المللی کتاب و کتابداری) در همین راستا شکل گرفته است.

🔸این عضو پژوهشگاه میراث فرهنگی توضیح داد: در مدیریت بحران میراث فرهنگی با نجات انسان و نجات بنا و مجموعه آثار مواجه هستیم. در بخش آثار : ۱.آگاهی، ۲.ارزیابی( ارزیابی خطر، جلوگیری از خطر، اشیا در الویت) ،۳. آمادگی، ۴.مستندنگاری ، بسته بندی و جابه‌جایی ۵. انتقال و انبار کردن ۶. آماده‌سازی .۷ باز‌سازی مهم‌ترین الویت است. 

🔸ناصری با اشاره به وجود لایه‌های اطلاعاتی مورد نیاز در مدیریت بحران گفت: افزون بر مستندنگاری، فتوگرامتری، نگهداری و نسخه‌برداری از گزارش‌ها، معاینه بناهای تاریخی، بررسی وضعیت و موقعیت آثار و آسیب‌شناسی آنها، باید مراکز میراث فرهنگی اطلاعات تمامی گروه‌های مورد نیاز همراه با نشانی آنها را داشته باشند  که شامل شهرداری منطقه، مراکز امداد، پلیس، سازمان اطلاعات شهر، اورژانس، پایگاه بسیج و سپاه است.همچنین مراکز میراث فرهنگی لازم است تا بانک اطلاعاتی از افراد داوطلب متخصص داشته باشند که در صورت ضرورت از آنها کمک بگیرند.

🔸ناصری با اشاره به این که معاینه فوری و اضطراری بنا و آثار، مقابله با آتش‌سوزی و جلوگیری از غارت آثار  و حفاظت فوری در الویت نخست است، گفت: چنین اقداماتی باید  با حضور کمیته بحران، همکاری مسوولان، همکاران  و داوطلبان معمار، مرمتگر بنا و اشیا و باستان‌شناس و موزه‌دار  و حفاظتگران فیزیکی  صورت گیرد.

🔸او یادآور شد: هنگام بحران در سطح استان، مدیر کل میراث فرهنگی استان با زیر مجموعه حراست و یگان حفاظت، روابط عمومی، معاونت میراث فرهنگی و معاونت توسعه و مدیریت باید در حالت آماده‌باش قرار گیرد. در معاونت میراث فرهنگی استان هم باید ستاد حفاظت آثار و ابنیه و ستاد حفاظت موزه و محوطه‌های تاریخی تشکیل شود و همگی آنها با کمیته بحران میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ذیل وزارت میراث فرهنگی در ارتباط باشند.

🛑ناصری با بیان این که گروه عملیات مدیریت بحران در سطح یک و کشوری هم‌چون هنگام جنگ شامل وزارت میراث با همکاری  اداره کل امور موزه‌ها، اداره کل حفظ و احیا بناها، محوطه‌ها و بافت‌های تاریخی، اداره کل ثبت و حریم آثار و حفظ و احیا میراث، اداره کل پایگاه‌های میراث ملی و جهانی، مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی و معاونت‌های وزارتخانه، حراست و یگان حفاطت  است، تاکید کرد: در چنین شرایطی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی باید در ارتباط مستقیم با وزارت کشور و سازمان مدیریت بحران کشور و در ذیل فرماندهی شخص رییس جمهوری باشد. و وزیر باید دو یا سه جانشین داشته باشد. استان‌ها منطقه‌بندی شوند و بر اساس آن تصمیم گیری شود و در صورت ضرورت استان‌های معین به کمک استان مذکور بیایند.

🔸او در پایان با بیان این‌که بیشتر موزه‌های ایران در بناهای تاریخی مستقر هستند، اظهار کرد: ما نیازمند ساختمان‌های به روز و یا مقاوم‌سازی و استحکام بناهای فعلی هستیم.

🔻ادامه در لینک زیر 🔻:

/channel/mirasbashi/19231

http://instagram.com/miras_bashi
@mirasbashi

Читать полностью…

میراث‌ باشی

🔺جدول تعیین عرصه و اعیان و کاربری بناهای تاریخی دامغان که از سوی صندوق احیا بناهای تاریخی واگذار شده است.

/channel/mirasbashi/19266

http://instagram.com/miras_bashi
@mirasbashi

Читать полностью…

میراث‌ باشی

🔺واکنش صندوق به یادداشت «تسنیم دامغان»

‼️در پی انتشار یادداشتی در میراث‌باشی با عنوان« تکرار یک رویه غلط توسط صندوق احیا بناهای تاریخی» جوابیه‌ای به شرح زیر به میراث‌باشی ارسال شد:

🔺مدیرعامل صندوق توسعه و احیا مطرح کرد:

‼️هزینه مرمت و اجاره بناها، توسط کارشناسان رسمی انجام می‌شود / هدف ما مرمت و احیاست نه درآمدزایی

🔸برزین ضرغامی گفت:
صندوق به دنبال آن است با مرمت اصولی، بناهای تاریخی قبل از فروریختن و خاک شدن یا تبدیل شدن به مراکز بزهکاری شهری، حفاظت کند و با ایجاد کاربری فرهنگی مناسب، آن بنا را به چرخه زندگی شهری بازگرداند.

🔸به گزارش میراث باشی، برزین ضرغامی مدیرعامل صندوق توسعه و احیا در پاسخ به برخی اخبار منتشر شده در رسانه‌ها پیرامون بناهای وارد مزایده شده اخیر، اعلام کرد: اطلاعات نادرستی درباره متراژ، هزینه مرمت و رویکرد صندوق در احیای بناها مطرح شده که نیازمند شفاف‌سازی و تنویر افکار عمومی است.

🔸ضرغامی گفت: در گزارش‌های منتشر شده ادعا شده که متراژ خانه‌های تاریخی «میرحیمی» و «ابراهیمی» در دامغان زیر ۱۰۰ متر مربع است؛ این در حالی‌ است که این خانه‌ها دارای متراژ بالای چند صد متر بوده و جزو بناهای تاریخی ارزشمند با ابعاد گسترده محسوب می‌شوند.

🔸او ادامه داد: در این گزارش‌ها، هزینه‌های مرمت اعلام‌شده برای این خانه‌ها را «غیرواقعی و بیش از اندازه» دانسته بودند در حالی که برآورد هزینه‌های مرمت به‌صورت دقیق و کارشناسی‌شده، بر اساس جداول مورد تأیید کارشناسان رسمی میراث فرهنگی و با در نظر گرفتن حداقل قیمت ممکن انجام شده است.

📍کاربری‌های تازه متناسب با نیاز مردم هر شهر

🔸مدیر عامل صندوق توسعه و احیا اضافه کرد: همچنین اعطای کاربری های جدید به بناهای تاریخی نظیر فضای کار اشتراکی، برگزاری مراسم‌ها و رویدادهای فرهنگی و آئینی، کافه‌های هنری و گالری‌های سنتی؛ جذابیت‌های زیادی برای مردم به ویژه نسل جوان دارد و خلاء زیادی در این زمینه در شهر دامغان احساس می‌شود.

🔸او افزود: با توجه به کاربری فرهنگی و پذیرایی که برای این خانه‌ها در نظر گرفته شده، طبیعی‌ است که نیاز به تقویت زیرساخت‌ها و انجام زیرسازی‌های تخصصی وجود دارد. این امر مستلزم استفاده از تیم‌های حرفه‌ای در حوزه‌هایی مانند کاشی‌کاری، نقاشی، آیینه‌کاری، در و پنجره‌سازی چوبی و سایر هنرهای سنتی است که هزینه‌بر بوده و نیازمند تخصص بالا هستند.

📍مرمت اصولی نیاز به تیم حرفه‌ای و بودجه دارد

🔸ضرغامی همچنین تاکید کرد: میزان اجاره‌های مشخص شده برای هر بنا، براساس متراژ بنا و سطح کیفی خدمات و کسب‌وکارهای مستقر در آن مشخص می‌شود و به دلیل رویکرد حمایتی صندوق، این قیمت‌ها در مقایسه با بناهای معمولی سطح هر شهر نیز بسیار پایین است.

🔸او ادامه داد: وقتی یک بنا نیاز به ۱۲ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری برای زیرساخت، تقویت سازه، تقویت استحکامات بنا، حل مشکلات سازه‌ای، رطوبت و موریانه و خاک و پی و در عین حال تزئینات و گچ بری و آینه‌کاری و پنجره های ارسی و نظائر آن دارد، ما نمی‌توانیم این موارد را در نظر نگیریم و قیمت غیر واقعی اعلام کنیم.

🔸مدیر عامل صندوق گفت: با تاکید بر اینکه مرمت واقعی و اصولی نیازمند هزینه مناسب برای به خدمت گرفتن تیم‌های متخصص و حرفه‌ای است، می‌گوید: البته این ارقام برای اشخاص حقیقی و حقوقی توانمند، ناچیز است و از طرفی هم باعث می‌شود سرمایه‌گذار واقعی با رویکرد حرفه‌ای سراغ این بناها بیاید.

🔸ضرغامی تاکید کرد: علاوه بر ملاحظات کارشناسی، تورم جاری کشور نیز بر قیمت‌گذاری تأثیرگذار بوده و باید در تحلیل هزینه‌ها مورد توجه قرار گیرد.

🔸اقبال اندک مردم شهرستان‌ها به بناها
او تاکید کرد: در شهرستان‌ها، ظرفیت‌های احیای بناهای تاریخی به خوبی در بین مردم جا نیفتاده است و اقبال چندانی به کافه و رستوران‌ و مراکز فرهنگی و تفریحی واقع در بناهای تاریخی وجود ندارد. جا نیفتادن این بناها به عنوان یک مقصد گردشگری شهری و کافه‌ای، باعث شده سرمایه‌گذاران نیز رغبت چندانی به این امر نداشته باشند.

🔸ضرغامی افزود: البته در سال‌های اخیر با تولید محتواهای جذاب در شبکه‌های اجتماعی، ذائقه مصرف فرهنگی مردم به مرور تغییر کرده و اقبال مردم به این بناها در شهرستان‌ها و شهرهای کوچک، رفته‌رفته بیشتر می‌شود.

📍هدف ما مرمت و احیاست نه درآمدزایی!

🔸مدیر عامل صندوق گفت: صندوق به دنبال آن است با مرمت اصولی، بناهای تاریخی قبل از فروریختن و خاک شدن یا تبدیل شدن به مراکز بزهکاری شهری، حفاظت کند و با ایجاد کاربری فرهنگی مناسب، آن بنا را به چرخه زندگی شهری بازگرداند.

🔸او ادامه داد: زمانی که احیای بناهای تاریخی به درستی انجام شود، موجی از احیا را در یک منطقه و محله ایجاد می‌کند و ما این روند را در احیای بناهای صندوق در کاشان، تبریز و یزد مشاهده کرده‌ایم.

📍حل مشکل کاروانسرای شاه عباسی دامغان

Читать полностью…

میراث‌ باشی

🔺جزئیات جدید از حفاری شبانه در امامزاده عبدالله(ع)‌‌ / در رویای گنج!

📍دادستان شهرستان ری:
🔸بررسی‌ها نشان داد حفاری در این مکان مذهبی به‌صورت مخفیانه و شبانه، با هدف دستیابی به اموال تاریخی و اشیای گران‌بها انجام شده و یکی از عاملان آن شناسایی شده است.

🔸به محض اطلاع دادستانی از موضوع، بلافاصله دستور پلمب و قفل‌گذاری محل از سوی پلیس امنیت اجرایی شد و پرونده قضایی با جدیت در حال رسیدگی است.

🔸یکی از افراد مرتبط با این اقدام شناسایی و دستور دستگیری وی صادر شده است.

🔸اشخاص یا نهادهایی که به‌واسطه سهل‌انگاری یا قصور در نگهداری از این اماکن زمینه‌ساز چنین اقدامات مجرمانه‌ای شده باشند نیز تحت بررسی قرار گرفته‌اند و در صورت اثبات تخلف، برابر قانون با آنان برخورد خواهد شد.

🏙 @Tehran_Fouri


http://instagram.com/miras_bashi
@mirasbashi

Читать полностью…

میراث‌ باشی

🔺گذر امام‌زاده یحیی؛ جوشش خونِ اولین شهید مشروطه در ۱۹ تیرماه ۱۲۸۵ خورشیدی

🔸«صبح روز چهارشنبه، ۱۹ تیرماه ۱۲۸۵شـ/۱۸ جمادی‌الاول ۱۳۲۴ق، شیخ محمد واعظ اصفهانی، ملقب به سلطان‌المحققین که از وعاظ سرشناس تهران بود و بالای منبر از عین‌الدوله بَد می‌گفت، در حین گذر از محله سرپولک توسط یک گروه دویست نفره از سربازان فوج قزوین به صاحب منصبی میرزا احمدخان توقیف شد. شیخ به میرزا احمدخان هشدار داد که اگر مردم او را میان مأموران مسلّح ببینند، فتنه‌ای برپا خواهد شد و کار به جای باریک خواهد کشید. پیشنهاد کرد که خود جلو بیفتد و مأموران از عقبَش بیایند؛ اما هشدارش را نادیده گرفتند و با احاطه مرکبش که چیزی جز یک الاغ نبود، او را به سوی خانه صدراعظم پیش راندند. در میانه راه، چون از کنار بقعه امام‌زاده یحیی گذشتند و کمی بالاتر به مقابل مدرسه صنیعیه رسیدند، طلاب مدرسه با مشاهده دستگیری شیخ برآشفتند و جلوی حرکت فوج را گرفتند.

🔸وقتی طلاب مدرسه و اهالی گذر، مانع از بردن شیخ محمد واعظ شدند، میرزا احمدخان ناگزیر شد که او را از الاغ پیاده کند و به داخل سربازخانه‌ای در همان نزدیکی ببَرَد. کم‌کم طلاب دیگری نیز از راه رسیدند و عده‌ای هم خبر دستگیری شیخ محمد را به سیدعبدالله بهبهانی، [یکی از دو پیشوای بزرگ جنبش مشروطه در تهران]رساندند. او نیز پسر خود، سید احمد را به گذر امام‌زاده یحیی فرستاد تا موجبات رهایی شیخ را فراهم کند. با رسیدن فرزندِ بهبهانی، جمعیت حاضر قوت قلب پیدا کرده و به سرکردگی یکی از منبریان به نام شیخ حسین ادیب‌الذاکرین درِ سربازخانه را گشودند و شیخ را از آن‌جا بیرون کشیدند. متقابلا سربازان دست به تیراندازی زدند که در نتیجه، ادیب‌الذاکرین از ناحیه پا مجروح شد، اما خود را به داخل مدرسه معمارباشی رساند و از مهلکه گریخت.

🔸در همین اثنا، طلبه‌ای به نام سیدعبدالحمید که از مجلس درس آقا میرزا محمدتقی مجتهد گرگانی بازمی‌گشت، از راه رسید و چون از ماوقع باخبر شد، رگِ سیدی‌اش جنبید و بنای تشدّد را با میرزا احمدخان گذاشت. صاحب منصب که به اندازه کافی از هجوم جمعیت و رهایی شیخ محمد واعظ عصبانی بود، عنانِ اختیار از کف داد و گلوله‌ای را به سوی سید شلیک کرد. طلبه جوان بر زمین افتاد و در حالی که نیمه جان بود، توسط مردم به داخل مدرسه معمارباشی برده شد. در آن‌جا از حاضران آب خواست، اما پیش از آن‌که آبی بنوشد، جان باخت....»
برگرفته از کتاب «تهران تب‌آلود؛ روایتی از مکان‌های فراموش شده جنبش مشروطه در تهران، نوشته حمیدرضا حسینی، انتشارات روزنه، چاپ اول: ۱۳۹۹، چاپ دوم: ۱۴۰۳

/channel/nafetehroon/2603

🔺تلگرام و اینستاگرام ناف تهرون @nafetehroon

http://instagram.com/miras_bashi
@mirasbashi

Читать полностью…

میراث‌ باشی

🔺آخرین وضعیت پروازها در آسمان ایران

🔸براساس آخرین گزارش‌ها، تقریبا تمام فرودگاه‌های کشور فعال هستند.

🔸شرکت‌های هواپیمایی داخلی نیز پروازهای خود را طبق روال سابق انجام می‌دهند.

🔸شرکت‌های هواپیمایی خارجی هم که توانسته‌اند برنامه‌های پروازی خود را در ساعت مشخص شده (۵ صبح تا ۱۸) قرار دهند، پروازهایشان برقرار شده یا در حال از سرگیری پرواز هستند.

🔸براساس آخرین گزارش‌ها، فرودگاه‌های شرق کشور به صورت ۲۴ ساعته فعالیت می‌کنند و فرودگاه‌های مرکز و نیمه غربی کشور از ساعت ۵ صبح تا ۱۸ بعدازظهر فعالیت خواهند کرد./ ایسنا
http://instagram.com/miras_bashi
@mirasbashi

Читать полностью…

میراث‌ باشی

🔸باز باید از دانشگاه و مشاور دیگری بخواهید این بار طرحی بر اساس باستان‌شناسی شهری و سایت موزه تهیه کنند.

🔸بنابراین بر اساس شرایط موجود مملکت  پیشنهادم این هست که رویکردمان با حداقل مداخله و به سمت بهسازی و ساماندهی پیش برود. و با فاصله از این فشارها رفته رفته بتوانند به موضوع باستان شناسی شهری هم بپردازند و بعد اینها را به هم پیوند بدهند و به هر حال یک ارزش ویژه‌ای به شهر قزوین اضافه و کشف کنند و  به مردم نشان بدهند.

🔸دقت کنید که شهر قزوین از جهات ثبت جهانی هم پیش از اینکه شهر اصفهان به عنوان پایتخت دوره صفوی شکل بگیرد پایتخت صفویان شد و معماری و شهرسازی صفوی در قزوین تمرین شده است.

🔸در دوره سلجوقی هم که به دلیل حضور اسماعیلیه در کوه‌های البرز ، قزوین بسیار شهر معتبری بوده پیش از اسلام هم همین‌طور.

🔸همچنین شهر قزوین یکی از نمونه‌های منحصر به فرد باغستان و شهر  است که یک ویژگی خاص در شهرسازی ایران  است که در کمتر جاهایی از این نعمت برخوردارند بنابراین شهر از جهات خودش واجد ارزش ثبت جهانی هم هست و می‌تواند به عنوان نمونه‌ای از نبوغ بشری دیده شود.

🔸در یک چنین شهری با چنین ویژگی‌هایی از مدیران شهری انتظار بیشتری است که اگر طرحی برای قزوین در نظر می‌گیرند به همه وجوهش توجه کنند و از مالکیت و سوداگری پلاک‌های دوم هم غافل نشوند.


http://instagram.com/miras_bashi
@mirasbashi

Читать полностью…

میراث‌ باشی

🔸عکس‌هایی که لوئیجی پشه بین سال‌های ۱۲۳۰ تا ۱۲۳۳ شمسی از اماکن تاریخی گرفت از گران‌بهاترین گنجینه‌های تصویری تاریخ ایران است.

🔸او نخستین آلبومش را سال ۱۲۳۴ به ناصرالدین‌شاه تقدیم کرد. هرچند او آلبوم دیگری را نیز به اروپا فرستاد و جزء نخستین تصاویری بود که اروپاییان از ایران و ایرانی می‌دیدند.

🔸عکس‌هایی که لوئیجی از ناصرالدین‌شاه جوان ثبت کرد و تبحر او در این حرفه باعث شد تا شاه قاجار دستور دهد تا پشه آلبومی از اماکن تاریخی تهران و ایران تهیه کند. او نخستین عکاسی بود که وارد تخت جمشید شد و عکس‌های ماندگاری ثبت کرد. عکس‌های او از تهران و دروازه‌هایش و همچنین حرم امام رضا (ع) جذاب و دیدنی است.

🔸عمرلوئیجی پشه کوتاه بود. او براثر بیماری در روزهای پایانی دهه سوم زندگی‌اش یعنی در آذر ۱۲۴۳ درگذشت و در قبرستان مسیحی‌های تهران، قبرستان دولاب به خاک سپرده می‌شود.

#محله_آنلاین
@mahallehonline


http://instagram.com/miras_bashi
@mirasbashi

Читать полностью…

میراث‌ باشی

🔺آغاز فعالیت مجدد بخش کنسولی سفارت روسیه در ایران

🔸بخش کنسولی سفارت روسیه در ایران که در پی حمله رژیم صهیونسیتی به ایران فعالیت های خود در ایران را به صورت موقت تعطیل کرده بود، مجددا فعالیت خود را از سر گرفت.
همچنین پیشتر:

🔺سفارت انگلیس در تهران بازگشایی شد

🔸وزارت خارجه انگلیس خبر داد که سفارت این کشور در تهران پس از تعطیلی موقت، دوباره بازگشایی شده است.

http://instagram.com/miras_bashi
@mirasbashi

Читать полностью…

میراث‌ باشی

🔻 الجزیره: شنگن خلیج فارس در راه است!

در اقدامی که نقشه گردشگری منطقه خلیج فارس را دگرگون خواهد کرد، کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس (GCC) در آستانه راه‌اندازی ویزای یکپارچه گردشگری خلیج فارس هستند؛ ویزایی که به گردشگران از سراسر جهان امکان می‌دهد با دریافت تنها یک ویزا، وارد ۶ کشور عربی حوزه خلیج فارس شوند — مشابه مدل شنگن اروپایی. / انتخاب
http://instagram.com/miras_bashi
@mirasbashi

Читать полностью…

میراث‌ باشی

🔻رئیس جامعه هتلداران ایران: سفر علنا از اولویت زندگی بسیاری از مردم خارج شده است

📍جمشید حمزه‌زاده، رئیس جامعه هتلداران ایران:

🔸صنعت هتلداری، حتی پیش از بروز بحران‌های اخیر نیز با چالش‌های متعددی دست‌وپنجه نرم می‌کرد. تحریم، ورود گردشگران خارجی را تا حد زیادی محدود کرد. در جای خالی گردشگر خارجی، بیشتر وابستگی هتل‌ها در ایران به مسافران داخلی و زائران مذهبی محدود شد، اما مساله اینجاست که قدرت خرید داخلی به شدت افت کرده و سفر علنا از اولویت زندگی بسیاری از مردم خارج شده است.

🔸متأسفانه، تاکنون شاهد هیچ اقدام عملی و ملموسی از سوی دولت در راستای حمایت از صنعت هتلداری نبوده‌ایم. اظهارات وزیر محترم میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی محدود به وعده‌هایی مبنی بر انعکاس مشکلات به دولت و پیگیری آن ها بوده است، حداقل تا این لحظه./ اقتصاد ۲۴

http://instagram.com/miras_bashi
@mirasbashi

Читать полностью…

میراث‌ باشی

🔺حفاری مشکوک در محدوده امامزاده عبدالله(ع) شهرری

‼️حفر تونل زیرزمینی به مقصد نامعلوم


🔸در حالی‌که رسیدگی به حفاری قبلی در جوار ضریح امامزاده عبدالله(ع) همچنان در جریان است، این‌بار حفاری تازه‌ای در صحن‌های بیرونی این مجموعه مذهبی رخ داد که با ورود فوری دادستانی، پلیس امنیت و اداره میراث فرهنگی، محل مورد نظر پلمب شد.

🔸با هماهنگی دادستانی و نیروی انتظامی، پیگیری کامل ماجرا در جریان است و در صورت شناسایی افراد دخیل، با آن‌ها مطابق قانون برخورد خواهد شد./تسنیم

tn.ai/3350486

http://instagram.com/miras_bashi
@mirasbashi

Читать полностью…

میراث‌ باشی

🔻آثار نمایشگاه «شکوه ایران باستان» از چین به خانه بازگشته است

‼️ نمایشگاه «شکوه ایران باستان» پس از ۱۵ ماه نمایش در سه موزه‌ مختلف کشور چین به کار خود پایان داد و بامداد روز جمعه اول فروردین امسال، به کشور بازگشته است. 

🔸جبرییل نوکنده، رییس کل موزه ملی ایران، با اعلام این خبر تصریح کرد: بر خلاف اطلاعات نادرست برخی از رسانه‌ها درباره عدم بازگشت آثار نمایشگاه «شکوه ایران باستان»، مجموعه آثار نمایشگاه بیش از چهار ماه پیش به موزه ملی ایران بازگشته است.

🔸وی در ادامه گفت: این نمایشگاه با هدف معرفی فرهنگ، هنر و تمدن غنی ایران و جذب بیشتر گردشگران به کشور برگزار شد. نمایشگاه مذکور تداوم سلسله همکاری های متقابل موزه ملی ایران با موزه های جهان است و موزه ملی ایران پیش از این نمایشگاه هایی با موضوع مشابه در کشورهای دیگر مثل اسپانیا، ایتالیا، فرانسه، هلند و دیگر کشورها برگزار شده است.

🔸 نوکنده در خصوص آثار نمایشگاه گفت: آثار منتخب این نمایشگاه مشتمل بر ۲۱۱ قلم و همچنین ۵ نمونه بازآفرینی شده (مولاژ) بود که روایتگر تنوع و خلاقیت هنر ایرانی طی بیش از سه هزار سال است. از جمله این آثار می‌توان به آجرهای قلایچی بوکان، جام زرین مارلیک، تکوک زرین هخامنشی همدان، بشقاب‌های سیمین ساسانی و چینی‌های آبی و سفید اشاره کرد.

🔸رییس کل موزه ملی ایران در خصوص موزه هایی که آثار در آنها به نمایش در آمد گفت: نمایشگاه «شکوه ایران باستان» ابتدا در کاخ‌موزه پکن در شهر ممنوعه در ۲۱ دی‌ماه ۱۴۰۲ آغاز شد، سپس به موزه شانگهای رفت و آخرین مقصد آن موزه سین‌کیانگ در شهر ارومچی بود که در ۱۶ اسفند ۱۴۰۳ به کار خود پایان داد. این نمایشگاه بسیار موفق با ده‌هاهزار بازدید کننده بازتاب گسترده‌ای در رسانه‌ها و شبکه های اجتماعی چین داشت.

🔸وی تاکید کرد که مجوز خروج موقت و امانی این تور نمایشگاهی در نوبت اول و نوبت دوم در هیأت محترم دولت سیزدهم و در نوبت سوم در هیات محترم دولت چهاردهم صادر شده است. 

🔸نوکنده در پایان گفت: سابقه همکاری‌های مشترک موزه ملی ایران و موزه‌های چین به  سال ۱۳۹۱ بازمی‌گردد، که طی آن موزه ملی ایران با ده اثر در نمایشگاه گروهی از پنج کشور در موزه شانگهای شرکت کرد. این موزه در سال ۱۳۹۸ نیز با ۱۵ اثر خود در نمایشگاه گروهی دیگری با عنوان «شکوه تمدن‌های آسیایی» در موزه ملی چین حضور یافت. علاوه بر این، موزه ملی ایران، در همان سال با ۱۴ اثر در نمایشگاه «دنیای لونگ‌چون: سلادون‌های لونگ‌چوآن و جهانی شدن» در کاخ موزه پکن (شهر ممنوعه) شرکت کرد.

instagram.com/miras_bashi
@mirasbashi

Читать полностью…

میراث‌ باشی

📍دبیر انجمن شرکت‌های هواپیمایی:

🔸انجام پرواز‌های جدید می‌تواند جایگزین بلیت‌های ابطال شده مسافران شود
.

http://instagram.com/miras_bashi
@mirasbashi

Читать полностью…

میراث‌ باشی

🔻ادامه🔻

🔸در عین حال نیازمند آن هستیم که آموزش منابع انسانی در خصوص هر سه نوع بلایا، بیمه بنا و آثار، راه‌های خروجی اضطراری، وجود سیستم امنیتی مناسب، مخازن به روز، سیستم آتش‌یاب و دزدگیر به روز، سیستم‌های اعلام خطر، داشتن ارتباط موثر و مستمر با افراد و سازمان‌های متخصص و خدمات تخصصی آنها در حوزه مدیریت بحران، پیش‌بینی بودجه لازم تشکیل کمیته بحران و  مدیریت دانش تدوین تجریبات و تشکیل همایش‌ها پس از هر بحران و به اشتراک گذاشتن آن تجربه و مدیریت آن و نقد اشتباهات و کاستی‌ها  به جد دنبال شود.
http://instagram.com/miras_bashi
@mirasbashi

Читать полностью…

میراث‌ باشی

📷 اتمام بتن ریزی به منظور احداث خیابان بر روی عرصه قلعه گبری (شهر تاریخی حلوان) واقع در شهرستان سرپل ذهاب توسط شهرداری ؛ علی رغم نامه توقف اجرای عملیات از سوی مدیرکل امور پایگاه‌های وزارت میراث فرهنگی
http://instagram.com/miras_bashi
@mirasbashi

Читать полностью…
Subscribe to a channel