آکادمی مدیریت استراتژیک، مسیرِ متفاوتِ اندیشیدن... ☎️ارتباط با ما @manager_irst 👈
✅تلاش كنيد تا در ۵زمينه زير، هر روز حداقل ۱درجه پيشرفت كنيد
۱- تسلط بر جسم:
ورزش، تغذيه، كنترل وزن، رسيدگی به ظاهرتان، ترک سيگار، الکل و وابستگیهای جسمانی ديگر.
۲- تسلط بر هيجانات:
خشم، پرخاشگری، عصبانيت، افسردگی، دمدمیمزاجی، نااميدی، خوشیهای بیاساس، لذت جويی با پيامدهای منفی.
۳- تسلط بر مسائل مالی:
تعادل بين دخل و خرج، اقتصاد در مصرف و مديريت مالی زندگی.
۴- تسلط بر زمان:
مديريت زمان، جلو افتادن از برنامهها، پيگيری كارها و به موقع عمل كردن.
۵- تسلط بر روابط:
مديريت روابط بين فردی و اجتماعی خود با ديگران(دوستان، خانواده، فاميل و رفتوآمدهای ديگر)
آکادمی مدیریت استراتژیک
💡 @strategiaacademy
✅ظرفیتهای ایران میتواند موتور محرکه اقتصاد جهانی باشد
✍سیدحسین مرعشی
مهمترین مساله امروز ایران که میتوان آن را مهمترین مساله خاورمیانه نیز دانست، مذاکرات ایران و آمریکا در مسقط است. همه مراکز تصمیمگیری منطقه همچنین نگاه بسیاری از سیاستمداران ایرانی، مدیران جمهوری اسلامی و کارشناسان به این مذاکرات دوخته شده است.
در این گفتوگو، هر دو طرف باید به این واقعیت توجه داشته باشند تنها راهی که میتواند منافع ملت ایران، کشورهای خاورمیانه و حتی منافع آمریکا را تأمین کند، رسیدن به توافق است. هر گزینهای غیر از توافق میتواند پیامدهای منفی برای ایران، منطقه و جهان به همراه داشته باشد.
وقتی مذاکراتی با این سطح از اهمیت در شرف آغاز است نباید چنین تصور شود که یک طرف باید تمام خواستههایش محقق شود و طرف دیگر همه مطالباتش را نادیده بگیرد.
مذاکرهای در این سطح باید بهدور از یکجانبهگرایی، یک گفتوگوی برد- برد باشد. لازمه چنین توافقی این است که دو طرف از مواضع سرسختانهای که تا امروز داشتهاند به نفع [رسیدن به توافق] کوتاه بیایند.
در پاسخ به این پرسش که چقدر میتوان به نتیجهبخش بودن این مذاکرات امیدوار بود، باید گفت که در شرایط فعلی ایالات متحده با پدیدهای به نام ترامپ مواجه است؛ شخصیتی که با وجود برخی جلوههای قاطعیت، تاکنون دستاورد مهمی نداشته است. ترامپ وعده داده بود که بحران اوکراین و روسیه را حل کند اما در عمل با موانع جدی مواجه شده است. روسها در برابر او سرسختی نشان میدهند و اروپاییها نیز حاضر نیستند، کوچکترین امتیازی به روسیه بدهند زیرا نگران امنیت مرزهای شرقی خود هستند. آنها بر این باورند که هرگونه امتیازدهی به روسیه، میتواند تهدیدی پایدار برای امنیت اروپا تلقی شود. بنابراین مواضع اروپاییها با موضع ترامپ تفاوت جدی دارد. از سوی دیگر، روسها نیز نمیخواهند بعد از آغاز یک جنگ پرهزینه بدون دستاورد صحنه را ترک کنند. در حوزه اقتصاد نیز ترامپ در جنگ تجاری با کشورهای مختلف به نقطهای رسیده که مجبور شده تعرفهها را- جز در مورد چین- برای ۹۰ روز تعلیق کند. او اکنون نیاز دارد که حداقل با ایران به توافقی دست یابد تا بتواند آن را نخستین دستاورد مهم دوره دوم ریاستجمهوریاش معرفی کند. ایران نیز در موقعیتی قرار گرفته که علاقهمند است از فضای مجادله و کشمکش به سمت یک دیپلماسی اقتصادی برد- برد حرکت کند. ظرفیتهای ایران میتواند موتور محرکه اقتصاد جهانی باشد و در عین حال به رشد اقتصادی خود و حتی آمریکا کمک کند. ترامپ باید اهمیت دیپلماسی اقتصادی را درک کند و آن را به عنوان یکی از محورهای مهم گفتوگوهای روز شنبه بپذیرد. ایران در قبال تعدیل برنامه هستهایاش، میتواند مقصد سرمایهگذاریهای گسترده بینالمللی، از جمله سرمایهگذاران آمریکایی، باشد؛ سرمایهگذاریهایی که ظاهرا در بالاترین سطوح با آنها موافقت شده است. ترامپ باید این موقعیت جدید اقتصادی را به رسمیت بشناسد. توافقی که هم به سود ایران و هم به سود آمریکا باشد. چراکه تمامی گزینههای جایگزین که تاکنون مورد بحث قرار گرفتهاند، گزینههایی پرهزینه و خسارتبار بودهاند. امیدواریم که دو طرف با نگاهی واقعبینانه و احترام متقابل، چشماندازی سازنده به آینده داشته باشند.
ایران برگهای مهمی برای بازی در اختیار دارد و میتواند در واکنش به تهدیداتی که از سوی ترامپ مطرح شده از توان هستهای خود بهره بگیرد. با این حال هر راهی غیر از توافق سیاسی و تکیه بر یک دیپلماسی اقتصادی فعال، تنها بحرانهای تازهای در خاورمیانه ایجاد خواهد کرد و گرههای جدیدی بر گرههای پیشین خواهد افزود.
نمایندگان ایران و آمریکا که پای میز مذاکره مینشینند باید با درک دقیق از واقعیتهای امروز منطقه و شرایط داخلی کشورشان، گامهایی شجاعانه و مؤثر برای حل و فصل مسائل بردارند. دیپلماسی تنها راهحلی است که میتواند، در پیوند با دیپلماسی اقتصادی به نتیجه مطلوب برسد. بسیار امیدوارم که این روند به نتایجی ارزشمند و سازنده در روزهای آینده منجر شود.
آکادمی مدیریت استراتژیک
💡 @strategiaacademy
✅قاتلان تصمیم گیری استراتژیك
چه برای زندگی شخصی خود تصمیمگیری میکنید و چه مدیر ارشد یک سازمان هستید یا یک استاندار و رییس جمهور باشید، یکی از مهمترین مهارتها، مهارت تصمیمگیری است. در این میان عادتهایی وجود دارند که قاتلان تصمیمگیری استراتژيک هستند.
۱- عادت خیلی منطقیبودن.
اگر خیلی منطقی باشید، هیچ ایده خلاقانهای به ذهن شما نمیرسد. اگر بخواهید هر ایدهای که کمی عجیب و غریب است را در همان لحظه اول کنار بگذارید، همیشه به همان گزینههای قدیمی خواهید رسید.
۲- عادت انتخاب اولین راهحل.
فکرکردن کار انرژی بری است بنابراین مغز ما متخصص کاهش مصرف انرژی است. چه کار میکند؟ یکی از کارهایی که میکند این است که وقتی به اولین گزینه رسید، خاموش میشود و سوت پایان جستجو را میکشد! بدین ترتیب شما با سبد کوچکی از گزینهها روبرو خواهید بود.
۳- عادت فقط یک جواب درست وجود دارد.
اکثر ما فکر میکنیم که یک جواب بهینه وجود دارد و ما باید آن را پیدا کنیم. در صورتی که ممکن است ۳جواب مطلوب وجود داشته باشد. بنابراین ذهن خود را باز نگاه دارید.
۴- عادت تفکر تک سناریویی.
همه ما در صحبت میگوییم که دنیا متغیر است اما در عمل، وقتی تصمیم میگیریم فقط بر اساس یک آینده (سناریو)، گزینه برتر را انتخاب میکنیم. در صورتی که باید علاوه بر گزینه برای آینده مورد انتظار، برای آیندههای دیگر نیز گزینههای متناسب در ذهن داشته باشیم.
۵- عادت جمعآوری دادههای خیلی زیاد.
برخی از ما آنقدر اطلاعات جمعآوری میکنیم، که دچار فلج تحلیلی (Paralysis by analysis) میشویم. کیفیت تصمیمگیری مبتنی بر دادههای خیلی کم و خیلی زیاد هر دو در معرض خطر است.
۶- عادت بیتوجهی به پیامدهای موج دو و سه
تفکر کوتاهمدت یکی از بزرگترین اشتباهاتی است که افراد در فرآیند تصمیمگیری مرتکب آن میشوند. آنها نمیدانند تصمیمی که امروز میگیرند علاوه بر زمان حال بر آینده نیز تاثیر خواهد گذاشت. چیزی که امروز درست و کاربردی به نظر میرسد، شاید نهایتا تصمیم خوبی از آب درنیاید. برای رفع این مشکل از ابزار چرخ آینده استفاده میکنند این ابزار کمک میکند که پیامدهای موجهای بعدی تصمیم امروز مشخص و در نظر گرفته شود.
آکادمی مدیریت استراتژیک
💡 @strategiaacademy
✅بزرگترین اقتصادهای جهان
(بر اساس تولید ناخالص داخلی)
۱. ایالات متحده آمریکا ۲۹.۱۶۷ میلیارد دلار
۲.چین ۱۸.۲۷۳ میلیارد دلار
۳.آلمان ۴.۷۱۰ میلیارد دلار
از کشورهای منطقه
۱۷. ترکیه ۱.۳۴۴ میلیارد دلار
۱۹. عربستان سعودی ۱.۱۰۰ میلیارد دلار
با ما همراه باشید در آکادمی مدیریت استراتژیک
@strategiaacademy
✅با مردم گرسنه نمی توانیم رو در روی دنیا بمانیم/ یک گروه خواهان ابقای تحریم ها هستند
محمدباقر نوبخت، سخنگوی دولت روحانی و رئیس سازمان برنامه و بودجه
🔰چطور میخواهیم رو در روی دنیا بمانیم، ولی مردم در داخل گرسنه باشند و نتوانند با ما همدلی و همراهی کنند. برای اینکه بتوانیم تابآوری جامعه را بیشتر بالا ببریم، باید تلاش کنیم که آن کاهش قدرت خرید را جبران نماییم.
🔰باید در جمهوری اسلامی ایران مفهوم توسعه را به دقت مشخص کنیم.
توسعه یک مفهوم جامعتری دارد و آن، خود انسان است.
🔰توسعه برای جمهوری اسلامی ایران یک ضرورت است.
اهداف حتی با وقفه زمانی باید پیگیری شود
✅ده فرمان برای مدیران خردمند
١- عقایدی قوی داشته باشید ولی نسبت به آنها متعصب نباشید.
۲- با دیگران چنان رفتار نکنید که گویی احمق هستند.
٣- بادقت به سخنان افرادتان گوش فرا دهید، صرفا تظاهر نکنید که حرف هایشان را می شنوید.
۴- پرسش های خوب فراوانی را مطرح کنید.
۵- از دیگران کمک بخواهید و با قدرشناسی یاری ایشان را بپذیرید.
۶- وقتی افراد شکست می خورند ببخشید، درس ها را به خاطر بسپارید، و آنها را به همه بیاموزید.
۷- چنان مبارزه کنید که گویی حق با شماست، و چنان گوش فرا دهید که گویی در اشتباهید.
۸- پس از باختن در مناقشه لجاجت نکنید. در عوض با همه ی توان به برندگان کمک کنید که ایده هایشان را به اجرا درآورند.
۹- نقاط ضعف و کاستی هایتان را بشناسید، و در کنار افرادی کار کنید که نقاط ضعف شما را اصلاح و جبران مینمایند.
۱۰- قدردانی خود را نسبت به افرادتان ابراز نمایید.
آکادمی مدیریت استراتژیک
💡 @strategiaacademy
✅تفاوت استراتژی با مدل کسبوکار چیست؟
🔰مدل کسبوکار واژه تقریبا جدیدی است که تقریبا با ظهور کسبوکارهای اینترنتی رونق یافته است. امروزه بسیاری از مدیران و شرکتها این دو واژه را معادل هم استفاده میکنند. اما در عمل استراتژی و مدل کسبوکار نقاط تمرکز و مفاهیم متفاوتی را مد نظر قرار میدهند.
🔰مدل کسبوکار بیشتر شبیه یک داستان است. داستان اینکه چگونه اجزاء مختلف کسبوکار شما با هم در تعامل هستند تا بعنوان یک سیستم واحد خلق ارزش نمایند.
🔰استراتژی جهتگیری کسبوکار برای خلق ارزش را بیان میکند.
تعاریف بسیار نزدیک به هم هستند.
🔰مدل کسبوکار در مورد رقبا بحث نمیکند. اما موضوع اصلی استراتژی رقبا هستند.
🔰مدل کسبوکار در مورد منطق خلق و ارائه ارزش به مشتری و بصورت سود ده میباشد، اما استراتژی در مورد اینکه چگونه بهتر از رقبای خود کار کنید، تمرکز دارد.
🔰هر کسبوکاری دیر یا زود (معمولا بسیار زودتر از آنچه انتظار دارید) با رقبا مواجه میشود. اینجا دقیقا همان نقطهای است که استراتژی به روی صحنه میآید و تبدیل به نقش اول داستان میشود.
استراتژی و مدل کسبوکار با یکدیگر ارتباط تنگاتنگ و متقابل دارند.
🔰مدل کسبوکار میتواند بر استراتژیهای شرکت تاثیر بگذارد و مزیت یا نقصی برای مواجه با رقبا بشمار بیاید.
🔰از سوی دیگر استراتژی میتواند مدل کسبوکار را برای رقابت بهتر دگرگون نماید. و حتی زمین بازی جدید تعریف نموده یا به یک مزیت رقابتی تبدیل شود.
آکادمی مدیریت استراتژیک
💡 @strategiaacademy
✅مهارتهای كه كارآفرينان برای موفقيت به آن نياز دارند
موفقيت اتفاقی بدست نمیآید. برای موفقشدن بايد مهارتهای خود را افزايش داد. اما در بين مهارتهای گوناگون، چند مهارت هستند كه از بقيه بيشتر اهميت دارند و ميتوانند تاثير بيشتری در موفقيت كارآفرين بگذارند. اين مهارتها عبارتند از:
۱- توانايى مذاكره و ارتباط برقراركردن:
وارن بافت به دانشجویان فارغالتحصیل توصيه كرد: "مهارت خود را در برقراری ارتباط با دیگران تقویت کنید. توانایی صحبت در جمع یکی از مهارتهای باارزشی است که میتوانید آن را توسعه دهید." اساسا مذاكره خوب میتواند منجر به استفاده بهينه از فرصت و حتی ايجاد فرصتهای جديد شود.
۲- مديريت امور مالی شخصی
بيشتر كارآفرينان موفق، ابتدا اقدام به مديريت درست منابع شخصی خود مینمايند. آنها حساب شده خرج میكنند و به اين نكته توجه دارند كه بايد مبلغی را پسانداز كنند. نرمافزارها و اپليكيشنهای متعدد حسابداری و مالی رايگان به زبان فارسی تهيه شده كه میتواند به شما كمک كند تا دخل و خرجتان را مديريت كنيد.
۳- لزوم سرمایهگذاری متعدد
پس از مديريت مالی، نوبت به سرمایهگذاری میرسد. كارآفرينان موفق به طور متوسط ۷منبع درآمد برای خود دارند. اين منابع درآمدی متعدد حاصل سرمايهگذاري در بخشهای مختلف است. در ابتدای كار اگر نمیدانید که در کدام عرصه سرمایهگذاری کنید، روزانه كمي وقت برای مطالعه در اين زمينه صرف كنيد و يا حتی به كلاسهای آموزشي مرتبط برويد.
۴- لزوم آشنايی با تكنولوژیهای جديد و خصوصا وب
يكی از منابع مهم فرصت، تكنولوژیهای جديد هستند. نبايد از اين منابع بكر و جديد غفلت نمود. در بستر تكنولوژیهای جديد میتوان به ايدههای نابی دست يافت و بسياری از موقعيتهای فعلی را بهبود بخشيد.
۵- توجه به مطالعه
کتابهایی که میخوانیم نقش کلیدی در زندگی شخصی و حرفهای ما دارند. آنها چکیدههایی از دانستههای متخصصان و رهبران فکری هستند که میتوانند کیفیت زندگی ما را به شکل چشمگیری بهبود بخشند. به طور منظم زمانی را برای مطالعه در نظر بگيريد، حتي اگر اين زمان كم باشد. برای مثال روزانه ۳۰دقيقه به مطالعه اختصاص دهيد.
۶- با ببر ها قدم برداريد
رفتار شما، ميانگين رفتار ۵ فردی است كه بيشتر با آنها ارتباط داريد. اگر اطراف شما از افراد قوی، جسور، توانمند و با اخلاق پر باشد، شما نيز مانند آنها تبديل به ببر خواهيد شد. اگر در بين افرادی هستيد كه از مهارت و دانش پايينی بهره میبرند، شما هم فرصت يادگيری و پيشرفت در كنار آنها را نخواهيد داشت.
۷- توجه به معنويت
معنويت و پایبندی به اصول اخلاقی میتواند روحی قویتر برای موفقيت و مقابله با سختیها ایجاد کند.
آکادمی مدیریت استراتژیک
💡 @strategiaacademy
✅اصل پریماک: قانون مادر بزرگ!
اصل پریماک که به قانون مادربزرگ نیز معروف است حاصل زحمات دیوید پریماک است.
اصل پریماک میگوید برای تقویت رفتاری که احتمال انجام آن کمتر است میتوانیم از رفتارهایی که احتمال انجامدادن آن بیشتر است استفاده کنیم. در واقع با گرهزدن کاری که تمایل کمتری به انجام آن داریم با کاری که تمایل بیشتری به انجام آن داریم، احتمال انجام آن کار کمترمحتمل را تقویت میکنیم. به همین دلیل به آن، تئوری نسبیت تقویت نیز گفته میشود.
اصل پریماک با منوطکردن کاری که مشتاقش هستیم (مثل تماشای تلویزیون)، به کاری که چندان باب میلمان نیست (مثل نوشتن مشق)، احتمال انجامدادن دومی را بالا میبرد. اشتیاق تماشای تلویزیون است که ما را پای نوشتن مشق میکشاند.
قانون مادربزرگ اینقدر ساده و بدیهی است که احتمالاً بدون اینکه نام آن را بدانیم بارها از آن استفاده کردهایم. چه به عنوان والد در فرزندپروری، چه به عنوان معلم سر کلاس درس و چه به عنوان رئیس یک شرکت یا مدیر یک موسسه.
آکادمی مدیریت استراتژیک
💡 @strategiaacademy
✅ ارزیابی عملکرد ۷۰ روزه ترامپ بر اقتصاد ایران
✍️حامد پاک طینت
امروز دقیقا ۷۰ روز از شروع کار دوره دوم ترامپ می گذرد.
بد نیست یک ارزیابی از عملکرد اتاق فکر ترامپ و تیم عملیاتی او در وزارت امور خارجه و خزانه داری آمریکا متمرکز بر فشار حداکثری بر اقتصاد ایران داشته باشیم
۱۶ نهاد و کشتی توسط وزارت امور خزانه داری آمریکا مشخصا در ۶ اسفند تحریم شدند. ۲۲ فرد و ۱۳ کشتی دیگر به جمع ۲۹ کشتی به صورت مشترک توسط وزارت خارجه و خزانه داری آمریکا دو هفته پیش از آن تحریم شدند. ۸ شرکت مرتبط با ایران و ۱۳ شرکت مستقر در چین در خصوص نفت ایران و ۱۱ کشتی تحت پرچم کشورهای پاناما ، کومور و باربادوس مشخصا در مارس ۲۰۲۵ به فهرست تحریمها اضافه شدند
۶۷ نفتکش ایران سرجمع در این ده هفته تحریم و از چرخه صادرات و فروش نفت خارج شده اند که معادل نیمی از ناوگان فروش نفت ایران است!
پاناما دیروز ثبت ۱۲۸ کشتی تحت پرچم خود را لغو کرد که به معنای حذف ۲۵% دیگر از ناوگان نفتی ایران است. طبق گزارش موسسه UANI، تعداد ۱۱۲ نفتکش از ۴۶۹ نفتکش مشکوک به حمل نفت ایران یعنی حدود ۲۵ درصد؛ تحت پرچم پاناما فعالیت میکنند. تردید نکنید که این توافق ،بخشی از مذاکرات مربوط به کانال پاناما و دعواهای آنها با آمریکاییها بوده است که به دادن چنین امتیازی منجر شده است.
در این هفتاد روز برای اولین بار پالایشگاهای چین و مدیران آنها بطور مستقیم بدلیل رابطه تجاری با ایران تحریم شدند. همچنین توقف و بازرسی کشتیهایی که از طریق تنگه مالاکا در آسیا و سایر خطوط دریایی عبور میکنند در دستور کار قرار گرفت و ۱۱ نفتکش تحریمشده از سوی آمریکا که حامل نفت ایران هستند، در نزدیکی سواحل مالزی بیش از یک ماه است که متوقف و معطلند. این نفتکشها در مجموع نزدیک به ۱۷ میلیون بشکه نفت حمل میکنند و در منطقهای شرقی مالزی که معمولا محل انتقال نفت کشتی به کشتی است، ساکن ماندهاند.
نفتکشهای ایرانی که توسط نیروهای آمریکایی در خلیج فارس توقیف شده بودند، توسط مقامات عالی رتبه عراق تایید شد که از اسناد جعلی عراقی استفاده میکردند و ادامه کار آنها مختل شد
بنابراین در این هفتاد روز حداقل ۶۷ کشتی و ۵۳ شخص / نهاد فعال ایرانی یا مرتبط با ایران در چین، امارات و ایران تحریم شده اند.
محدودیتهای لجستیکی، بیمه دریایی و واسطه های انتقال دهنده ارز ، هزینه صادرات نفت ایران را ۴۰% افزایش داده و موجب شده ایران نفت خود را با ۳۰ الی ۴۰% تخفیف بیشتر به فروش برساند تا جایی که در دو ماه اول سال میلادی جاری درآمد نفتی کشور به ۱.۳ میلیارد دلار یا به عبارتی ماهیانه ۶۵۰ میلیون دلار سقوط کرده است. بنابراین به وضوح می توان تخمینی از نصف شدن درآمد نفتی ایران در همین هفتاد روز بدست آورد که با اضافه شدن کشتی های پاناما یک چهارم شدن فروش نفت ایران در همین بازه کوتاه به تحقق خواهد پیوست.
تا اینجا ۲۸ میلیارد دلار زیان سالانه ناشی از محدودیت فروش نفت حاصل شده که دلیل سقوط ۷۵ درصدی ارزش پول ملی در این ده هفته را روشن می کند. زیان ۱.۵ میلیارد دلاری قطع فروش برق به عراق را هم نادیده می گیریم ! ذخایر ارزی کشور از ۱۲۲ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۸ و قبل از تحریم ها به اعداد بسیار نازل تقلیل یافته به شکلی که دست بانک مرکزی را برای کنترل نرخ ارز بسته و مسئولین این بانک را مجبور نموده برای روزهای وخیم تر از این، ذخایر را حفظ کنند!
بنابراین اینگونه به نظر می آید که مدیریت پروژه فروپاشی اقتصاد ایران دقیق و طبق زمانبندی پیش می رود!
جهت اطلاع، خسارات کلی تحریم ها در ده سال گذشته ۱۲۰۰ میلیارد دلار برآورد میشود، چیزی معادل ۱۲۰ هزار هزار میلیارد تومان یا ۱.۵ میلیارد تومان به ازای هر ایرانی!!
بدون تحریم ها تولید ناخالص ایران در سال جاری می بایست به ۱ تریلیون دلار می رسید که احتمالا امسال از حدود ۴۰۰ میلیارد دلار فراتر نخواهد رفت
با احتساب این هفتاد روز، ۱۳۹۲ روز دیگر تا انتهای دوره دوم ترامپ باقی مانده است!
آکادمی مدیریت استراتژیک
💡 @strategiaacademy
✅خصوصیات یک مدیر اجرایی موثر
یک مدیر اجرایی تاثیرگذار به آن مفهومی که به طور رایج استفاده میشود، لازم نیست حتماً یک «رهبر» باشد.
برای مثال، هری ترومن ذرهای کاریزما نداشت و جز موثرترین مدیران تاریخ آمریکا بود.
طی بیش از ۶۵ سال فعالیت حرفهای ام در حوزه مشاوره، با مدیرعامل های مختلفی کار کرده ام.
آنها به معنی رایج کلمه، رهبر نبودند.
در میان آنها، از برونگرا تا تقریبا منزوی، از بردبار تا سختگیر و از سخاوتمند تا صرفه جو وجود داشتند.
❇️ عاملی که همهی آنها را به مدیران موثری تبدیل میکرد، پیروی از ۸ روش بود:
۱. می پرسیدند چه کاری باید انجام شود؟
۲. می پرسیدند صلاح سازمان در چیست؟
۳. برنامه اقدام تدوین میکردند.
۴. مسئولیت تصمیم های خود را بر عهده میگرفتند.
۵. مسئولیت ایجاد ارتباطات را عهده دار میشدند.
۶. بیش از مشکلات روی فرصت ها تمرکز داشتند.
۷. جلسات پرباری برگزار میکردند.
۸. به جای «من»، «ما» میگفتند و می اندیشیدند.
آکادمی مدیریت استراتژیک
💡 @StrategiaAcademy
💎توصیههای مالی به نسل زد در ایران؛
راه میانبر را فراموش کنید
✅با ارزش ترین برندهای جهان در سال ۲۰۲۵
1⃣ اپل با ارزش ۵۷۴ میلیارد دلار
2⃣ مایکروسافت با ارزش ۴۶۱ میلیارد دلار
3⃣ گوگل با ارزش ۴۱۳ میلیارد دلار
4⃣ آمازون با ارزش ۳۵۶ میلیارد دلار
آکادمی مدیریت استراتژیک
💡 @strategiaacademy
✅برنامه تسلا برای فعالیت در عربستان
شرکت تسلا اعلام کرد از ماه آینده فروش خودروهای الکتریکی خود را در عربستان سعودی آغاز خواهد کرد. این تصمیم نشانهای از بهبود روابط ایلان ماسک، مدیرعامل تسلا، و این کشور خاورمیانهای است که از سال ۲۰۱۸ و تلاش ناموفق ماسک برای خصوصیسازی تسلا درگیر اختلافاتی شده بودند.
تسلا پیشازاین در برخی کشورهای خاورمیانه فعالیت کرده است اما عربستان سعودی بزرگترین بازار خودرو در خلیج فارس است ولی تاکنون شاهد حضور این برند نبوده است. خودروهای الکتریکی فقط یک درصد فروش خودرو در این کشور را تشکیل میدهند اما در امارات متحده عربی، بازار همسایه عربستان، استقبال بسیار خوبی از تسلا شده است.
تسلا رویداد رونمایی خود در ریاض را برای ۱۰ آوریل (۲۱ فروردین) برنامهریزی کرده است. در این مراسم، خودروهای الکتریکی و محصولات انرژی خورشیدی این شرکت به نمایش گذاشته خواهند شد. همچنین از ۱۱ آوریل، نمایشگاههای موقتی در ریاض، جده و الدمام فعالیت خود را آغاز میکنند.
آکادمی مدیریت استراتژیک
💡 @strategiaacademy
✅تفاوت مدل کسب و کار با طرح کسب و کار
🔰مدل کسب و کار بیشتر جنبه داستانی و کلی دارد اما برنامه کسب و کار بیشتر جنبه عملیاتی و اجرایی
🔰مدل کسب و کار بیشتر عوامل کیفی و توصیفی استوار است اما برنامه کسب و کار بیشتر بر موارد کمی و رقومی
🔰هدف مدل کسب و کار آشنایی سریع و ساده با روش های درآمدزایی یک کسب و کار، بازار هدف و مشتریان، کانال های توزیع، همکاران و شرکا و … اما هدف از طرح کسب و کار توجیه اقتصادی وجود یک کسب و کار، عمدتاً برای دریافت انواع وام ها و مجوزهاست.
🔰می توان گفت که طرح کسب و کار حاصل دوران محصول گرایی صنعتی است. شرایطی که بازار از ثبات نسبی برخوردار بوده. اما مدل کسب و کار که با بروز کسب و کارهای اینترنتی مطرح شد، تطابق بیشتر با عصر اقتصاد سریع و پر رقابت دیجیتال دارد.
آکادمی مدیریت استراتژیک
💡 @strategiaacademy
✅ بیانیه رسمی کاخ سفید ۲۵ آپریل ۲۰۲۵
فرستاده ویژه رئیسجمهور آمریکا، استیون ویتکاف، به همراه سفیر آمریکا در عمان، آنا اسکوریگما، امروز در مسقط با وزیر امور خارجه ایران، دکتر عباس عراقچی، که به میزبانی وزیر امور خارجه عمان، سعید بدر، برگزار شد، دیدار کردند.
این گفتگوها بسیارمثبت و سازنده بود و ایالات متحده از سلطان عمان برای حمایت از این ابتکار تشکر عمیقی میکند.
فرستاده ویژه ویتکاف به دکتر عراقچی اعلام کرد که از سوی رئیسجمهور ترامپ دستور دارد تا در صورت امکان، اختلافات میان دو کشور را از طریق گفتگو و دیپلماسی حل کند.
ارتباط مستقیم ویتکاف امروز گامی رو به جلو در دستیابی به نتیجهای سودمند برای هر دو طرف بود. طرفین توافق کردند که روز شنبه آینده دوباره دیدار کنند.
آکادمی مدیریت استراتژیک
💡 @strategiaacademy
✅چالشها و فرصتهای ایران در صحنه بینالملل
آکادمی مدیریت استراتژیک
💡 @strategiaacademy
✅یک کشور در کدام صنعت مزیت رقابتی پیدا می کند؟
🔰چرا آلمان در تولید خودرو سرآمد بقیه می شود؟
🔰چرا کره جنوبی در تولید لوازم الکترونیک از بقیه پیش می افتد؟
⬅️اول؛ در دسترس بودن منابع و نهاده های لازم
⬅️دوم؛ استراتژی، ساختار و رقابت میان بنگاه ها در آن صنعت
⬅️سوم؛ قوت صنایع وابسته به آن صنعت
⬅️چهارم؛ میزان تقاضای داخلی برای آن صنعت
⬅️پنجم؛ بخت و اقبال مناسب
⬅️ششم؛ سیاست های "مناسب" دولت
آکادمی مدیریت استراتژیک
💡 @StrategiaAcademy
✅7 پرسش حیاتی که هر کسب و کاری باید برای آنها پاسخ روشن و بدون ابهامی داشته باشد
1-پرسش مربوط به فناوری:
آیا می توانید به جای بهبود آهسته و پیوسته در وضعیت فعلی، نوعی فناوری جهشی و ساختار شکن خلق کنید؟
2-پرسش مربوط به زمان مناسب:
آیا مناسبترین زمان برای شروع کسب و کار شما همین زمان است؟
3-پرسش مربوط به انحصار:
آیا می توانید کارتان را با سهم کوچکی از یک بازار بزرگ آغاز کنید؟
4-پرسش مربوط به همکاران:
آیا تیمی که از عهده ی این کار برآید را تشکیل داده اید؟
5-پرسش مربوط به توزیع:
آیا تدبیری برای توزیع و فروش محصول اندیشیده اید؟
6-پرسش مربوط به پایداری:
وضعیت کسب و کار در بازار در افقهای 10ساله و20 ساله چگونه خواهد بود؟
7-پرسش مربوط به راز سازمان:
آیا اطمینان دارید که فرصت منحصر به فردی را شناسایی کرده اید که دیگران آنرا کشف نکرده اند؟
آکادمی مدیریت استراتژیک
💡 @strategiaacademy
✅چرا این بار مذاکره موفق است؟
✍یدالله کریمی پور
به اغلب احتمال مذاکره ایران-امریکا این بار موفق است. چرا؟!
۱- فدراتیو روسیه با آن همراه است؛ سهل است که جمهوریاسلامی را تهدید کرده که در صورت حمله آمریکا هیچ کمکی به تهران نخواهد کرد؛
۲- ترامپ سخت درگیر چین است. در این کشاکش گرایش جمهوریاسلامی به واشنگتن فضایی پر غرور تاریخی و شکوهمند برای ترامپ ایجاد خواهد کرد؛
۳- کاخ سفید در پی کاستن از اصطکاکات خاورمیانه و تمرکز بر چین و در وهله بعد اکراین، اروپا و تعرفه ها است؛
۴- با چراغ سبز جمهوری اسلامی، کمپانی های آمریکایی بهترین بستر سرمایهگذاری را در ایران به دست خواهند آورد. فرصت های آمریکا در ایران به راحتی تریلیون دلاری خواهد بود.
کوتاه آن که با همسو شدن کرملین-کاخ سفید، بعید است مذاکرات عمان بی نتیجه رها شود. بلکه ممکن است مذاکرات طرفین در مدتی کوتاه تا بازگشایی نمایندگی ها در تهران و واشنگتن پیش رود.
#سیاسی
#Political
آکادمی مدیریت استراتژیک
💡 @strategiaacademy
✅مدیریت بحران آب در عربستان
عربستان سعودی با بحران رو به رشد آب مواجه است که از آبوهوای خشک، افزایش سریع جمعیت و منابع محدود آب شیرین سرچشمه میگیرد. این کشور با رویکردی چندوجهی، شامل نوآوریهای فناورانه، هماهنگی سازمانی و پیشگامی منطقهای، در پی ساختن آیندهای پایدار برای آب است. کمبود آب در خاورمیانه و شمال آفریقا به سطح بحرانی رسیده و تا سال ۲۰۵۰ همه کشورهای منطقه با تنش شدید آبی روبهرو خواهند شد. در عربستان، شهرنشینی سریع، گسترش صنعت و کشاورزی، همراه با خشکسالیهای طولانی و نفوذ آب شور به آبخوانها، تأمین آب را به چالش کشیده است.
استراتژی ملی آب عربستان، که با چشمانداز ۲۰۳۰ همراستاست، بر کاهش تقاضا، متنوعسازی منابع و افزایش تابآوری متمرکز است. برنامه «قطره» مصرف روزانه آب سرانه را تا سال ۲۰۳۰ به نصف میرساند و سیستمهای آبیاری پیشرفته تقاضای کشاورزی، که حدود ۸۰ درصد مصرف آب را تشکیل میدهد، را کم میکند. نمکزدایی بیش از نیمی از آب آشامیدنی را فراهم میکند و پروژههایی مثل خط لوله جبیل-بریده دسترسی به آب را بهبود میبخشد. بازیافت فاضلاب و همکاری با شرکتهای جهانی نیز وابستگی به آب شیرین را کاهش میدهد. پروژههایی مانند سیستم انتقال آب رأس محیسن-بها-مکه، با ظرفیت ۵۱۵ هزار متر مکعب در روز، تابآوری را تقویت میکند.
عربستان با سرمایهگذاری ۸۰ میلیارد دلاری در نمکزدایی و بهرهگیری از انرژی خورشیدی در تأسیساتی مثل الخفجی، بزرگترین پروژه نمکزدایی خورشیدی جهان، پیش میرود. با این حال، چالشهایی مانند هزینههای بالا و مدیریت پسماند نمکزار نیازمند نوآوری است. مشارکت بخش خصوصی، مانند شرکت ACWA Power، و آگاهیبخشی عمومی برای مصرف مسئولانه آب نیز کلیدی است. موفقیت این تلاشها به نوآوری پیوسته، هماهنگی مؤثر سازمانی و همکاری بینالمللی وابسته است تا امنیت آبی در برابر چالشهای آینده تضمین شود.
آکادمی مدیریت استراتژیک
💡 @strategiaacademy
✅کارخانه های تاریک
Dark Factory
کارخانههای تاریک در کشور چین هر روز تعدادشان زیادتر میشوند که هشدار ظهور هوش مصنوعی در جهان است. این کارخانهها معمولاً فاقد روشنایی هستند، زیرا روباتها و سیستمهای خودکار نیازی به نور ندارند، به همین دلیل به آنها کارخانههای تاریک گفته میشود.
آکادمی مدیریت استراتژیک
💡 @strategiaacademy
✅دونالد ترامپ را به تهران دعوت کنید
(همانند ولادیمیر پوتین)
✍محمدرضا اسلامی
در مصاحبه ۱۰ فروردین با شبکه NBC ترامپ "مجددا" اظهار کرد که به ریاست جمهوری برای بار سوم فکر می کند. او تاکید کرد که «I’m not joking» (شوخی نمیکنم). سوالی که مطرح میشود اینکه چرا او هنوز سه ماه از شروع به کار دولت جدیدش نگذشته به چهار سال آینده و حضور در قامت ریاستجمهور برای "سومین بار" فکر می کند؟
او میداند که این امر خلاف متمم ۲۲ قانون اساسی است ولی چرا چنین سخن میگوید؟ دلیل چنین اظهار نظر شاذ (Rare) و شگفتآوری به ساختار انتخابات ریاستجمهوری در آمریکا باز میگردد: وقتی کسی در ایالاتمتحده خودش را برای انتخابات ریاستجمهوری نامزد میکند باید از ۲ ماراتن سنگین عبور کند. ماراتن اول انتخابات درون حزبی است که باید با همحزبیهای خودش رقابت کند. ماراتن دوم رقابت بیرحمانه و نفس گیر با رقیب از حزب دیگر است. در جریان این دو رقابت، باید صدها میلیون دلار خرج شود و استراتژیهای موثر تبلیغاتی داشته باشد... یعنی عملا پس از دو سال دوندگی وحشتناک، کسی «رئیسجمهور» می شود که از دل یک جنگ بیگلوله برون آمده باشد.
عملا چنین فردی مصداق «بقیه السیف» است، چیزی که به تعبیر فارسی میشود «جان سخت». او کسی است که توانسته با داشتن ویژگیهای بارز شخصیتی به ابتدای «ماراتن اول» برسد و سپس با جان سختی حیرت آور از ماراتن دوم بیرون بیاید.
چنین فردی، بدیهی است که خود را حائز توانمندیهای ویژه، و مصدر قدرتِ کشوری با امکانات خاص میپندارد.
اما درباره دونالد ترامپ «ماجرا» از این هم پیچیدهتر است. او کسی است که به واسطه تدبیر یک «چوپان زاده کنیایی الاصل» از اسب قدرت به پائین افتاد. نبوغ ویژه باراک اوباما و مدیریتِ منسجم او باعث شکست خوردن دونالد ترامپ در ۲۰۲۰ شد. یک میلیاردر زاده نیویورکی را یک چوپانزاده به تدبیر کنار زد! اما عملکرد بیرمق جو بایدن همه چیز را بر باد داد. دونالد ترامپِ «سخت جان» دوباره از دلِ ماراتن بیرحمانه انتخابات و جنگِ بدون گلوله عبور کرد، با این وصف که این بار او طعم عبور یک گلوله را هم از کنار جمجمهاش چشید.
حال ترامپ بازگشته و خود را نه «بقیه السّیف» یا «بقیه الدّم» بلکه خود را فعّالِ ما یشاء میپندارد.
چنین فردی اکنون بااینکه خسته از جنگ بیرحمانه انتخابات است (و با اینکه هنوز کوفتگیِ دادگاههای 30 پرونده قضایی را در بدن دارد) ولی احساس میکند که لشکری از زامبیهای چوپانزاده و طرفداران اوباما را تار و مار کرده است. او خسته، ولی سرمست از قدرت، جرعه جرعه طعم سکرآور توانمندی و جانسختیِ خود را سر می کشد و نعرههای لااُبالی میزند. بحث «ریاست جمهوری بار سوم» هم از جنس همان نعره های لاابالی است.
بدیهی است که موضع ایران در برابر چنین فردی و چنین فضایی نباید موضع ضعف باشد، ولی ایران نباید دچار اشتباه کلیدی شود. ترامپ با اینکه همه اینها که در بالا شرح شد هست، اما یک چیز دیگر هم هست:او سخت نیازمند «توجه» است. این جمله را دوباره و جور دیگری بخوانیم: او نیازمندِ جدی گرفتهشدن است.
تحقیر ترامپ (آنهم دقیقا در مقطع زمانی که او و تیم پیرامونش احساس موفقیت میکنند) اشتباهی کلیدی است. راهبرد صحیح در مواجه با ترامپ، گفتگو با ترامپ است ولی در تهران.
🔰حضور ترامپ در تهران واجد چند اثر کلیدی است
۱- زهر مسموم نتانیاهو (که عاشق دیدنِ غزهای شدنِ تهران است) تا حد زیادی خنثی می شود. هیچ چیزی به قدر گفتگوی مستقیم ترامپ با تهران، اسرائیل را آشفته و پریشان نخواهد کرد.
۲- ترامپ یکی از آشناترین سیاستمداران با مفهوم رسانه است. اگر او شما را در برابر فشار افکار عمومی برای مذاکره قرار داده، شما هم او را در برابر فشار افکار عمومی برای حضور در «فضای ایران» قرار دهید.
۳- ترامپ هم مانند هر انسان دیگری با قرارگیری در فضایِ واقعی یک کشور، دریافتهای مستقیم و "جدید" از آن کشور خواهد داشت. باید این امکان را به ترامپ داد که تهران را از نزدیک ببیند، رفتار ایرانی را تجربه کند، و «درک»اش از ایران از طریق «گفتگوی غیرمستقیم» نباشد.
۴- با ولادیمیر پوتین قبلا در تهران دیدار و گفتگو انجام شده، ولی او در آن زمانی که لازم بود در یک معامله بی سر و صدا پرونده بشار الاسد را بست و جولانی را پذیرفت. وقتی که ما با رئیسجمهور روسیه در تهران گفتگو می کنیم، ضروری است که پذیرای منتخبِ مردمِ ایالات متحده هم باشیم. هم پوتین و هم ترامپ دغدغه اول شان منافع کشور خودشان است، اما اشتباه کلیدی این است که پنجره گفتگو را برای یکی باز بگذاریم و برای دیگری بسته.
خصوصا که آن اولی، کشوری است که در طول قرنها بدترین ضربه ها را به تاریخ و تمدن ایرانی زده است.
فضای سیاست داخلی در ایالاتمتحده در یکی از عجیبترین سالهای تاریخ خود است. در چنین فضایی باید متفاوت عمل کرد.
آکادمی مدیریت استراتژیک
💡 @strategiaacademy
✅ویژگی های یک کارآفرین موفق
کارآفرینی (به انگلیسی: Entrepreneurship) به فرایند خلق ارزش جدید (مادی یا معنوی) از طریق یک تلاش متعهدانه با در نظر گرفتن ریسکهای ناشی از آن اطلاق میشود.
✅اصل پیتر چیست؟
افراد تا حدی ارتقا پیدا میکنند و رشد می یابند که به حد بی کفایتی برسند.
اصل پیتر یا اصل حد بی کفایتی به مدیران و کارکنانی اشاره میکند که در شغل خود دارند دست و پا میزنند و دیگر نمیتوانند گامی به جلو بردارند. یعنی به بی کفایتی رسیده اند.
یکی از مهارت های مدیران ارشد این است که حواسشان به کارکنانشان باشد تا انها را به حد بی کفایتی نرسانند. یعنی به حدی افراد را باد نکنند که دیگر بازدهی نداشته باشند و با یک فشار کوچک بترکند.
مدیران هوشمند افراد را همیشه در جایگاه قبل از حد بی کفایتی نگه میدارند یعنی قبل از اصل پیتر.
تا نه نیرو از دست رود و تخریب شود و نه سازمان افراد بی انگیزه و نابهره ور در خود داشته باشد.
آموزش صفر تا صد هوش مصنوعی در حوزه HSE، بهداشت، و محیط زیست
برای افسران و سرپرستان HSE صنایع، کارفرمایان، پیمانکاران، مدیران، و دانشجویان
دکتر ذوالفقاری (عضو هیات علمی و دانشیار دانشگاه، دانش آموخته دانشگاه تربیت مدرس)
اینجا به شما کمک می کنم تا سرعت و دقت فعالیت ها و اقدامات HSE در محیط کار را به کمک هوش مصنوعی چند برابر کنید.
یک فعالیت HSE که نیاز به ساعت ها و روزها زمان دارد را در چند دقیقه انجام دهید.
هوش مصنوعی برای همه است. هیچ نیازی به پیش زمینه در حوزه کامپیوتر نیست.
کانال تلگرام
t.me/+0XwfOegQ7DBmMTg0
پیج اینستاگرام
@dr.zolfaghari.hse
لطفا کانال و پیج را به دیگران معرفی بفرمایید.
به ما بپیوندید تا شگفتانه فصل بهار را با آموزش های جدید و جذاب رقم بزنیم.
✅خطاهای تصمیم گیری
🔰نظریه درگیری
(Involvement Theory)
این نظریه بیان میکند که وقتی ما از نظر احساسی در وضعیتی درگیر هستیم، تمایل بیشتری به تصمیم گیری احساسی داریم، بنابراین در این حالت، عوامل عقلانی و فکری کمترین اثر را در تصمیمگیری ما دارد. با استفاده از این اثر ممکن است که افراد دیگر بر تصمیمات ما اثر گذارند.
🔰اثر اطمینان کاذب
(Pseudo certainty effect)
اساسا ما در تصمیم گیری تمایل داریم تا نشانه ای برای اطمینان بیابیم، حتی اگر واقعا احتمال گزینهای که به ما عرضه میشود را نتوانیم درک کنیم.
🔰اثر کمیابی
(Scarcity Effect)
زمانی که ما میخواهیم چیزی را راحت تر به دست آوریم و از اینکه فرصت را از دست دهیم ناراحت میشویم آنگاه این اثر ظاهر میشود، این اثر معمولا در فروش تحت عنوان فروش لحظه آخر یا پیشنهادهای با زمان محدود مورد استفاده قرار میگیرد.
🔰اعتبار منبع
(Source Credibility)
تصمیمهای ما میتوانند به سادگی تحت تاثیر افراد دوست داشتنی، معتبر و جذاب قرار بگیرند، بنابراین، هنگامی که شخصی تلاش میکند تا شما را برای تغییر عقایدتان در تصمیمگیری متقاعد کند، مکث کنید و مطمئن شوید که شما فقط به واسطه جذابیت فیزیکی، اعتبار یا کشش شخصی او از مسیرتان منحرف نمیشوید.
🔰معمای هزینه اضافی
(Sunk Cost Dilemma)
این زمانی است که ما به سرمایهگذاری قابل توجهی(از نظر زمانی، پولی یا...) در چیزی یا کاری پرداخته ایم و برای ما ناخوشایند است که از سرمایهگذاریمان دست بکشیم، هرچند که امکان از دست دادن چیزهای بیشتری در ادامه فرآیند وجود داشته باشد.
آکادمی مدیریت استراتژیک
💡 @strategiaacademy
✅ژاپنیها ۲ معلول نخاعی را درمان کردند
🔸یک روش درمانی موفقیت آمیز با بهرهگیری از سلولهای بنیادی، امید به درمان آسیب نخاعی را در سراسر جهان زنده کرده است.
🔸یک تیم تحقیقاتی به رهبری پروفسور هیدیوکی اوکانو در دانشگاه کیو از پیشرفت بزرگی در درمان آسیب نخاعی خبر داده است.
🔸چهار بیمار که آسیب نخاعی شدیدی را متحمل شده بودند، پیوند سلولهای بنیادی عصبی مشتق شده از سلولهای بنیادی پرتوان القایی(iPS) را دریافت کردند.
🔸یکی از بیماران، مردی که قبلا به عنوان فلج کامل طبقهبندی میشد، اکنون میتواند بدون کمک بایستد و تمرینات راه رفتن را آغاز کرده است.
🔸یک بیمار دیگر در بازوها و پاهای خود حرکت دوباره به دست آورد، در حالی که دو بیمار دیگر بهبود قابل توجهی نشان ندادند.
آکادمی مدیریت استراتژیک
💡 @strategiaacademy
✅مطالعه و دانلود کتاب مدیریت استعدادها
📗📗📗
آکادمی مدیریت استراتژیک
💡 @strategiaacademy
کسی که دست از یادگیری برمیدارد، پیر است؛ چه بیست ساله باشد چه شصت ساله. هر کسی که به یادگیری ادامه دهد جوان میماند. بزرگترین چیز در زندگی این است که ذهن خود را جوان نگه دارید.
هنری فورد
آکادمی مدیریت استراتژیک
💡 @strategiaacademy