womenstudies | Unsorted

Telegram-канал womenstudies - مطالعات زنان

7582

رسانه‌ی تخصصی #زنان 👈🏻 اطلاع رسانی 👈🏻 آگاهی بخشی 👈🏻 توانمندسازی

Subscribe to a channel

مطالعات زنان

هم میهن: معلوم شد موضع دولت درست بود
دفاع سخنگوی دولت از عدم ابلاغ قانون حجاب و تاثیر مثبت آن بر همبستگی جامعه در روزهای جنگ

#مطالعات_زنان

@womenstudies

Читать полностью…

مطالعات زنان

گفت‌وگوی «هم‌‏میهن» با 7 فعال زن از فلسطین، عراق، سوریه، لبنان و افغانستان درباره تجربه زندگی در جنگ
 
🔻زنانی که با بمب آزاد نشدند

🔸به زنان ایران بگویید اجازه ندهید کسی داستان‏تان را به‌‏جای‏تان بنویسد
 
🔹
اولین تصویری که در ذهن ۱۱ ساله «آیه» نقش بست، اتاقی تاریک بدون برق بود و زنانی که بالای بقایای بدن عمویش فریاد می‌‏زدند؛ تکه‌‏ای سوخته به اندازه‏ یک کف دست، بعد از یک حمله‌‏هوایی آمریکایی. او از همان لحظه، ذهنش را با تصویر زنِ شکسته و سوگوار در بغداد وفق داد. درست مثل «فیدا» از فلسطین، «مایا» و «دیانا» از لبنان، «اولا» از سوریه و «مزدا» و«زویا» از افغانستان؛ فعالان حقوق زنان و روزنامه‌‏نگارانی که در گفت‌‏وگو با «هم‌‏میهن» از روزگار زنان در جنگ می‌‌‏گویند، زنانی که نیروهای خارجی می‌‏خواستند آزادشان کنند، اما آن‏چه نصیب‏شان شد، آوار، اشغال و شکا‌ف‌‏های عمیق اجتماعی بود.

🔹حالا یکی از خشونت‌‏بارترین رهبران نظامی جهان، بنیامین نتانیاهو، با استناد به‌ نام مهسا امینی و شعار «زن، زندگی، آزادی»، تلاش می‏کند حمله‏ خود به ایران را با رنگ و بوی عدالت‌‏خواهی توجیه و «حقوق زنان» را به ابزاری برای مشروعیت‌‏بخشی به جنگ و اشغال تبدیل کند؛ همان رهبری که در دو سال گذشته هزاران زن را در غزه به کام مرگ کشاند. الگویی آشنا از سوءاستفاده‌‏ای‏ امپریالیستی که بارها در خاورمیانه تکرار شده.

🔹برای آیه و دیگر زنان عراقی، اشغال آمریکا هیچ‏وقت آزادی‌‏بخش نبود؛ زنان با فرزندان‌‏شان بازداشت و شوهران جلوی خانواده‌‏شان کشته شدند و همه‏ این‏ها توسط سربازانی انجام شد که از صلح حرف می‌‏زدند، درحالی‏که سلاح در دست داشتند. آن‏چه رخ داد، نجات نبود، شکلی دیگر از ویرانی بود. زنان عراقی آزاد نشدند؛ میان استبداد و آتش بیگانه که در لباس وعده‌‏ها آمده بود، له شدند.حالا هر یک از این فعالان زن که از دل جنگ و ویرانی برخاسته‌‏اند نه ‏فقط راوی تجربه شخصی، بلکه صدایی جمعی‌‏اند؛ صدای زنانی که مقاومت را زندگی کرده‏اند و نپذیرفته‌‏اند که با بمب، آزاد شوند.

🔹
«فیدا» زنی ا‏ست از دل جنگ؛ پژوهشگر مطالعات جنسیت، متولد غزه و بزرگ‏شده‏ همان‌‏جا. سال‌‏ها جنگ را با گوشت و پوست‌اش لمس کرده و از زمانی که به یاد دارد، سایه‏ بمب و اشغال بر زندگی‌‏اش افتاده. اما آن‏چه در دو سال گذشته بر سرش آمده، از جنس دیگری‏ است؛ ویرانی کامل، از دست دادن دوستان، عزیزان و محوشدن شهری که خانه‌‏اش بود. در میان تمام این ویرانی‌‏ها، زنان به گفته‏ او، بیشترین قربانیان بوده‌‏اند.

🔹فیدا وقتی استفاده بنیامین نتانیاهو، نخست‏وزیر اسرائیل، از شعار «زن، زندگی، آزادی» در توجیه حملاتش به ایران را شنید، اصلاً تعجب نکرد و با خودش فکر کرد این کاری ا‏ست که رژیم اسرائیل همیشه بلد بوده؛ استفاده‏ ابزاری از رنج دیگران برای توجیه خشونت خودش. «این نشان‌‏دهنده‏ یک ذهنیت استعمارگر و نژادپرستانه است که دیگران را غیرانسانی می‌‏بیند.»

ادامه مطلب در سایت هم‌میهن آنلاین

#مطالعات_زنان
#زنان_در_جنگ

@womenstudies

Читать полностью…

مطالعات زنان

گزارشی درباره وضعیت مراقبت‌‏های بهداشتی برای زنان باردار و شیرده در میانه جنگ

🔻آوار جنگ بر سر مادران

🔹فرزندش بیشتر به او می‌‏چسبد و می‌‏خواهد همیشه در آغوشش باشد؛ تلاش می‌‏کند اضطراب نداشته باشد اما هر کاری می‌‏کند،ته دلش ترس وجود دارد. عذاب وجدان گریبانش را گرفته و فکر می‌‏کند در خاورمیانه‌‏ای که هر لحظه اتفاقی رخ می‌‏دهد تصمیم بارداری، جنایت در حق موجود دیگری است. او خودش را مقصر می‌‏داند. اینها بخشی از تجربه زیسته مادران شیرده و باردار در جنگی است که 12 روز ایرانی‌‏ها تجربه کردند. مادرانی که آوار و اضطراب جنگ را به دوش کشیدند و بی‌‏خانه شدند.

🔹الهام، دوازدهمین هفته بارداری‌‏اش را پشت‌‏سر می‌‏گذاشت که جنگ شروع شد: «من باید غربالگری اول را انجام می‌‏دادم و از یک‌‏ماه پیش از جایی که مورد تایید پزشکم بود، وقت گرفته بودم. این سونوگرافی اهمیت زیادی دارد چون سلامت جنین را تشخیص می‌‏دهد و براساس آن می‌‏توان سقط را انجام داد.» او به «هم‌‏میهن» می‌‏گوید هیچ جایی در تهران، حتی جایی که از آن وقت گرفته بود، باز نبود: «نکته عجیب‌‏تر اینکه حتی بیمارستان‌‏ها هم سونوگرافی معمولی را انجام نمی‌‏دادند.»

🔹در روزهای جنگ، دسترسی الهام به پزشک‌‏اش هم قطع شد و محدودیت دسترسی به اینترنت، روی دسترسی او به پزشک‌‏اش نیز تاثیرگذار بوده است: «پیش‏تر می‌‏توانستیم آنلاین با پزشک در ارتباط باشیم اما به دلیل محدود شدن اینترنت، این امکان هم از ما گرفته شد. پیدا کردن پزشک هم کار آسانی نیست و نمی‌‏توان به‌‏راحتی اعتماد کرد، البته که دسترسی هم وجود نداشت.» او می‌‏گوید پیش از روزهای محدود شدن دسترسی به اینترنت تلاش کرده با استفاده از چت جی‌‏پی‌‏تی تفسیری از نتیجه سونوگرافی‌‏اش به دست بیاورد. به او گفتند، آماده شدن جواب آزمایش‌‏اش هم به دلیل شرایط وخیمی که در آن بودیم، زمان‏بر خواهد بود.

🔹او از بارداری‌‏اش احساس پشیمانی می‌‏کند: «فکر می‌‏کنم کاش تنها بودم و این اشتباه را نمی‌‏کردم. در خاورمیانه‌‏ای که هر لحظه یک اتفاقی می‌‏افتد، این تصمیم یک‏جوره‌ایی جنایت در حق موجود دیگری است که من خودم را مقصر آن می‌‏دانم.»

🔹حسین عباسی‌‏مقدم، رئیس بیمارستان مهدیه تهران به «هم‌‏میهن» می‌‏گوید، آنها در روزهای جنگ خدمات‌‏شان را به شکل مستمر و بدون هیچ کمبودی به مراجعان ارائه می‌‏دادند. یکی از پرستاران بخش زنان و زایمان بیمارستان امام خمینی هم از ارائه خدمات به مراجعان در روزهای جنگ ایران و اسرائیل خبر می‌‏دهد و این گفته‌‏ها در حالی است که تجربه زنان باردار برای جست‌‏وجوی امکانات پزشکی، نتیجه متفاوتی داشته است.

🔹جنگ، محدودیت‌‏هایش را بر دوش همه ساکنان شهرهای ایران گذاشت. در 12 روز، بعضی اقلام بهداشتی زنان مانند نواربهداشتی با محدودیت‌‏هایی در توزیع روبه‌‏رو شد و زنان برای پیدا کردن‌‏اش باید به چندین داروخانه و سوپرمارکت سر می‌‏زدند. زنان باردار و شیرده هم برخی کمبودها را در خدمات پزشکی و مایحتاج روزانه فرزندشان تجربه کردند.

🔹ناهید خداکرمی، رئیس انجمن علمی مامایی به «هم‌‏میهن» می‌‏گوید، بارداری بیماری نیست و مادران باردار در شرایط جنگی نیازی به مراجعه به پزشک ندارند و می‌‏توانند از خدمات مراکز بهداشت شهرها استفاده کنند: «تمام مراکز دانشگاهی برای سونوگرافی و آزمایشگاه در موارد اورژانسی باز هستند و خدمات می‌‏دهند. زنان برای مواردی که اورژانس نیست و روتین بارداری است، می‌‏توانند صبر کنند و جای نگرانی نیست.»

🔹حمیده، مادر هانای هفت‌‏ماهه است. او در 12 روز جنگ در یک آوارگی مداوم زیست و پس از هر حمله، کوله به دوش از خانه‌‏ای به خانه‌‏ای دیگر رفت. او به «هم‌‏میهن» می‌‏گوید، تاثیر اضطرابی که تجربه کرده، در شیرش مانده و به فرزند شیرخوارش منتقل می‌‏شود: «فرزند من هنوز از غذای کمکی استفاده نمی‌‏کند، شیرخشک نمی‌‏خورد و فقط از شیر من تغذیه می‌‏شود. به همین دلیل این چندوقت خیلی احساس می‌‏کنم که فرزندم بیشتر به من می‌‏چسبد. در آغوش پدر و مادربزرگش آرام نمی‌‏گیرد و می‌‏خواهد مدام در آغوش من باشد. نصفه‌‏شب بیدار می‌‏شود، گریه می‌‏کند و من فکر می‌‏کنم شیری که به او می‌‏دهم، اضطرابم را منتقل می‌‏کند.»

🔹حمیده از ترس زیستن ادامه‌‏دار در این شرایط می‌‏گوید، از اقتصادی که تمام فکر و ذهن امروز مردم است. او در تمام روزهای جنگ به این فکر کرده که تا ‌چه‌‏زمانی می‌‏توانند این شرایط را دوام بیاورند، مایحتاج خانه‌‏شان چندروز آنها را کفاف می‌‏دهد، چه‌‏زمانی باید دوباره به خرید بروند و قرار است با چه قیمت‌‏هایی مواجه شوند.

ادامه مطلب در سایت هم‌میهن آنلاین

#مطالعات_زنان

@womenstudies

Читать полностью…

مطالعات زنان

🔻 سولماز عباسی، مربی شناخته‌شده والیبال در ارومیه، در حادثه‌ای تلخ به قتل رسید

🔹 بنابر اعلام پلیس، وی شب گذشته در دفتر یکی از وکلای این شهر به وسیله همسرش با ضربات چاقو به قتل رسید.تحقیقات درباره این حادثه آغاز شده و انگیزه این قتل هنوز مشخص نیست.
پلیس و بازپرس جنایی با بررسی صحنه جرم و جمع‌آوری شواهد، تلاش دارند تا زوایای پنهان این حادثه را روشن کنند.

#مطالعات_زنان
#زن_کشی

@womenstudies

Читать полностью…

مطالعات زنان

طبق اعلام روابط عمومی وزارت بهداشت طی ۱۲ روز گذشته در اثر تهاجمات رژیم صهیونیستی بیش از ۵۰۰۰ نفر شهید و مصدوم شدند که در این میان آمار مربوط به زنان و کودکان به شرح زیر است:
۴۹ شهید زن
۱۳ شهید کودک
۱۸۵ زن مصدوم
@womenstudies

Читать полностью…

مطالعات زنان

🔻توضیح معاون امور زنان و خانواده رییس جمهور در خصوص ارسال «پیامکهای کشف حجاب»: نگران نباشید، هیچ توقیف یا جریمه‌ای اعمال نمی‌شود

#مطالعات_زنان

@womenstudies

Читать полностью…

مطالعات زنان

🔻جنگ چهره زنانه ندارد

🔹این کتاب مملو از مصاحبه با صدها زنی است که پابه‌پای مردان روس در جنگ جهانی دوم و در نبرد با آلمان نازی شرکت کردند: زنانِ سرباز، نانوا، آرایشگر، عکاس، مهندس عمران، خشکشو، مسئول امداد و حتی تک‌تیراندازها.

به‌قول یکی از راویان، زنان بی‌مدال و نشانی که در پشت جبهه به تیمار بازماندگان، عمدتا سالمندان و کودکان، و بعد از جنگ به مراقبت از معلولین جنگ و سایر افراد خانواده مشغول بوده‌اند.
🔹سال‌ها حکومت شوروی اجازه انتشار به این کتاب نمی‌داد. حدود بیست سال زمان لازم بود تا جهان روایتهای زنان و دختران جنگ را بشنود‌.

🔹بسیاری از راویان با تکیه بر جنسیت خود جنگ را عرصه‌ای مردانه می‌دانند و نه زنانه و تجارت خود در جبهه را متفاوت‌تر و دشوارتر از مردان ارزیابی می‌کنند. واقعیت این است که تفاوت‌های تاریخی- فرهنگی بین زنان و مردان، به‌رغم برابری صوری زن و مرد در کشور اتحاد جماهیر شوروی، همچنان چه در خود زنان و چه در جامعه نمودهای فراوان داشته است.

🔹وابستگی زنان به «خانه» و خانواده، دوری و جدایی از خانه و خانواده را برای آنان دردناک‌تر می‌کند، از سوی دیگر محدودیت تجارب آنها از حضور در عرصه‌ی اجتماعی، دانش محدود آنان در مورد جنگ، سلسله‌مراتب اجتماعی (نظامی)، تربیت خاص آنان به عنوان موجوداتی عاطفی، حساس، فاقد خشونت‌ و... تجربه‌ مواجهه با خشونت، کشتن، ابراز تنفر و دشمن‌انگاری دیگر انسان‌ها را برای آنان بسیار دشوارتر از مردان می‌کند، که بالاترین ارزش برایشان شجاعت و عدم بروز عواطف و احساسات است.

🔹نکته دومی که از روایتها می‌توان استخراج کرد این است که زنانِ قهرمان در جنگ، به‌رغم اینکه حتی نشان گرفتند، هرگز در جامعه به‌عنوان قهرمان پذیرفته نشدند.

همانگونه که یکی از راویان می‌گوید "آن‌ها در «پیروزی» شریک نشدند، پایان جنگ برای بسیاری از آنها پایان آرزوها و امیدهایشان بود."

واقعیت این است که همان جامعه‌ای که زنان را احساساتی و رقیق القلب می‌داند، حضور و شرکت آنان در جبهه جنگ را برنمی‌تابد. این زنان از دید جامعه مردسالار و حتی برخی از خانواده‌های خودشان چیزی از زنانگی کم دارند یا اساسا زنانگی ندارند.

🔹جامعه مردسالار نمی‌داند با زنانی که قهرمانان جبهه بودند چه رفتاری بکند: آنان مرد نیستند که قهرمان باشند، زن‌ها هم از دید جامعه نمی‌توانند قهرمان باشند.

بنابراین، گویا جنسیت این قهرمانان مونث جنگ مشخص نیست.


سوتلانا آلکساندرونا آلکسیویچ
ترجمه: عبدالمجید احمدی


✍فرزانه راجی

#مطالعات_زنان

@womenstudies

Читать полностью…

مطالعات زنان

🔻مرضیه عسگری، استادیار طب نوزادی و پزشک متخصص به همراه فرزند سه‌ساله‌اش در پی حملات  رژیم ضد بشر و کودک‌کش اسرائیل به شهادت رسید

🔹مرضیه عسگری، استادیار طب نوزادی دانشگاه علوم پزشکی تهران و عضو هیات علمی بیمارستان بهرامی این دانشگاه، در پی حمله‌ تروریستی رژیم صهیونیستی به محل سکونت او به همراه فرزند خردسال سه‌ساله‌اش به فیض شهادت نائل آمد./ایلنا

#مطالعات_زنان

@womenstudies

Читать полностью…

مطالعات زنان

🔻مادر و دختری که قربانی حملات دیروز اسرائیل شدند

🔹حدیث فخاری، کارمند تامین اجتماعی غرب تهران، که دیروز به همراه دخترش بر اثر اصابت بخشی از لاشه پهپاد مهاجم به محله تهرانپارس به شهادت رسید. همسر او نیز بر اثر موج انفجار به بیرون ساختمان پرتاب شده و هم‌اکنون در کما است.

#مطالعات_زنان

@womenstudies

Читать полностью…

مطالعات زنان

📸زنان شجاع سرزمین من

#مطالعات_زنان
@womenstudies

Читать полностью…

مطالعات زنان

🔻 وزیر بهداشت: دستکم ۱۸۰۰ مجروح در حملات رژیم صهیونی/ شهادت مادر باردار در حمله به میدان قدس تجریش

وزیر بهداشت:

🔹دستکم ۱۸۰۰ مجروح در حملات رژیم صهیونی داشتیم که اکثر شهدا و مجروحان افراد غیر نظامی و مردم عادی بودند، در انفجار میدان قدس حدود ۵۹ نفر مجروح غیر نظامی داشتیم که ۱۲ نفر شهید شدند و یکی از شهدا خانم باردار بود.

🔹تعداد مجروحان خانم ۶۰ نفر، تعداد مجروحان کمتر از ۲۰ سال، ۱۵ نفر است که کوچکترین آنها ۴ ساله است، تعداد شهدای خانم ۳۵ نفر و تعداد شهدای کودک ۱۰ نفر است.

#مطالعات_زنان

@womenstudies

Читать полностью…

مطالعات زنان

🔻حمایت از مردم ایران در هلند/ مهر

#مطالعات_زنان

@womenstudies

Читать полностью…

مطالعات زنان

🔻 دکتر ژاله آموزگار: ایران از همه بلایا سربلند بیرون آمده و باید بدرخشه؛ چون لیاقتش رو داره…اسم «ایران»‌ که بیاد حالم دگرگون میشه!

#مطالعات_زنان

@womenstudies

Читать полностью…

مطالعات زنان

🔻 حملات وحشیانه اسرائیل به مناطق مسکونی تهران

#مطالعات_زنان

@womenstudies

Читать полностью…

مطالعات زنان

🔻 تصویری از حملهٔ رژیم صهیونیستی به ساختمان مسکونی حوالی خیابان آپادانای تهران

گزارشات اولیه حاکی از زخمی‌شدن زنان و کودکان است.

#مطالعات_زنان

@womenstudies

Читать полностью…

مطالعات زنان

🔻دانمارک خدمت سربازی برای زنان را اجباری کرد

🔹دانمارک امروز با گسترش خدمت سربازی، زنان را نیز شامل خدمت نظام وظیفه کرد؛ اقدامی که در راستای تلاش این کشور نوردیک برای جذب سربازان بیشتر و تقویت توان دفاعی‌اش در بحبوحه نگرانی‌های امنیتی فزاینده در سراسر اروپا صورت می‌گیرد.

🔹نیروهای مسلح دانمارک در حال انجام اصلاحاتی در پادگان‌ها و تجهیزات هستند تا آنها را برای زنان مناسب‌تر کنند./ایسنا

#مطالعات_زنان

@womenstudies

Читать полностью…

مطالعات زنان

گفت‌وگوی شرق با همکاران «ندا رفیعی پارسا» از مدیران شرکت توانیر که دوم تیرماه قربانی حملات اسرائیل شد
🔻پایان قصه زنی نخبه در صنعت برق ایران

🔹ندا رفیعی پارسا، استاد دانشگاه و یکی از مدیران شرکت توانیر، دوم تیرماه در محل کارش بود که در اثر موج انفجار جان باخت. او حدود ۴۲ سال سن داشت و مقاطع تحصیلی از لیسانس تا دکترا را در رشته مهندسی GIS و آمار در دانشگاه امیرکبیر گذرانده بود. همکارانش در شرکت توانیر، برای «شرق» از روز انفجار می‌گویند.

💢بیشتر بخوانید

#مطالعات_زنان

@womenstudies

Читать полностью…

مطالعات زنان

سینا رحیم‌پور:

«اگر کسی را می‌شناسید که این روزها حال روحی خوبی نداره و تراپی نمیره — یا کودکی داره که پس از حملات اسرائیل دچار آسیب روانی شده — می‌تونید به او پیشنهاد بدید با شماره ۱۴۸۰ تماس بگیره و از خدمات مشاوره تلفنی استفاده کنه.
این تماس محرمانه، رایگان و قابل دسترس برای همه است.»

#مطالعات_زنان

@womenstudies

Читать полностью…

مطالعات زنان

🔻 هیچ جنگی آزادی برای زنان به همراه نمی‌آورد

🔹 چند قاب از زندگی زنان و دخترانی که اسرائیل نابود کرد:

نیلوفر قلعه
مهرنوش حاجی سلطانی
تارا حاج‌میری
باران اشراقی
حدیث فخاری
سارا جودت
تبسم پاک
هلنا غلامی
یاسمین باکوئی

#مطالعات_زنان

@womenstudied

Читать полностью…

مطالعات زنان

🔻عذرخواهی دولت در رابطه با پیامک‌های حجاب

🔹
علی احمدنیا رئیس امور اطلاع رسانی دولت: خطای سیستمی است و عذرخواهی می کنیم.

#مطالعات_زنان

@womenstudies

Читать полностью…

مطالعات زنان

🔹 متوجه شبکه پویا در لحظه ی حمله به صدا و سیما بودید؟

بدون هیچ واکنش خاصی که بچه ها رو نگران کنه اوضاع رو کنترل کردن

#مطالعات_زنان

@womenstudies

Читать полностью…

مطالعات زنان

🔻 سارا جودت دانشجوی عکاسی دانشکده پارس در حملات دو روز قبل اسرائیل به تهران شهید شد

#مطالعات_زنان

@womenstudies

Читать полностью…

مطالعات زنان

🔹 انتقاد مهرداد فرهمند خبرنگار سابق بی بی سی از بیانیه نرگس محمدی و چند همفکرش در موضوع جنگ اخیر اسرائیل علیه ایران

#مطالعات_زنان

@womenstudies

Читать полностью…

مطالعات زنان

🔻واکنش وحیده کریمی دبیر گروه سیاسی روزنامه شرق به نحوه مواجهه سحر امامی

#مطالعات_زنان

@womenstudies

Читать полностью…

مطالعات زنان

🔻بازگشت مجدد مجری شیرزن دقایقی پس از حمله به ساختمان شبکه خبر

🔹خانم سحر امامی که با شجاعت تمام در زمان حمله رژیم صهیونیستی به رجز خواندن مشغول بود دقایقی پس از حمله مجدد به پخش زنده خبر بازگشت.

#مطالعات_زنان

@womenstudies

Читать полностью…

مطالعات زنان

🔹در اين روزها، بيش ازهر زمان ديگرى لازم است كه از اضطراب، نگرانى و فشار روانى همه اعضاى خانواده پيشگيرى كنيم، نسبت به آن آگاه باشيم، و براى كاهش آن، مهارت كسب كنيم. ما اينجاييم تا تنها نمانيد.

🔹خط مشاوره تلفنى ۱۴۸۰ سازمان بهزيستى همراه شماست - رايگان، محرمانه و تخصصى

✍زهرا بهروز آذر

#مطالعات_زنان

@womenstudies

Читать полностью…

مطالعات زنان

🔻بازسازی انسجام اجتماعی و تاب‌‏‌آوری

✍سمیه توحیدلو

🔹چند روزی است که جنگ سایه‌‌‌اش را بر سرمان گسترانده و آنچه در رفت و آمد به سطح شهر دیده می‌شود، ترس از بحرانی است که ممکن است با اثر بر زیرساخت‌‌‌ها در کشور ایجاد شود و افراد را واداشته که تا حد ممکن تصمیم‌‌‌هایی کوتاه‌مدت بگیرند، در صف بنزین بایستند و حداقل یک باک بنزین داشته باشند.

🔹در صف‌‌‌های نانوایی بایستند و خیالشان بابت خورد و خوراک روزهایشان جمع شود. برخی دیگر سراغ سرمایه‌‌‌هایشان می‌‌‌روند. یکی سراغ پلتفرم‌‌‌های طلای آب‌شده می‌رود و سعی در بیرون کشیدن پول خود در حد امکان از سرمایه‌گذاری‌‌‌ها می‌کند.

🔹در زمان بحران‌هایی مانند جنگ، جوامع اغلب با پدیده‌‌‌ اضطراب جمعی مواجه می‌‌‌شوند. این اضطراب، ناشی از عدم‌قطعیت ادراکی (perceived uncertainty)  است که در آن افراد احساس می‌کنند کنترل بر آینده‌‌ خود را از دست داده‌‌‌اند.

🔹از همین‌‌‌روست که جامعه پویا و خصوصا فعال اقتصادی و اجتماعی بیش از هر زمان دیگری باید به بازاندیشی در رفتارهای جمعی و تقویت انسجام اجتماعی بپردازد.

🔹داشتن سواد رسانه‌‌‌ای برای استفاده درست و به‌اندازه از رسانه‌‌‌ها به گونه‌‌‌ای که خود و خانواده و خصوصا فرزندان را درگیر تنش‌‌‌های مختلف نکنیم بسیار مهم است.

🔹ترس، اندوه، خشم، اضطراب و نگرانی از جمله احساسات طبیعی این بحران‌ها هستند. هیچ نیازی به سرکوب آنها به تمامی نیست. اما درگیر شدن بیش از اندازه به این احساسات می‌‌‌تواند زندگی را مختل کند.

🔹در چنین شرایطی حمایت‌‌‌های عاطفی، دید و بازدیدها، احوال‌‌‌پرسی و تماس‌‌‌های مداوم می‌‌‌تواند سرمایه عاطفی خوبی برای گذر کردن از فضای بحران ایجاد کند.

🔹تقویت شبکه‌‌‌های اجتماعی حرفه‌‌‌ای از طریق تشکیل گروه‌‌‌های محلی یا آنلاین می‌‌‌توانند موثر باشند. این روزها بیش از هر زمان دیگری به ترویج فرهنگ همکاری به‌‌‌جای رقابت نیازمندیم.

🔹اهالی کسب‌وکار و گروه‌‌‌های مختلف مردم می‌‌‌توانند با همکاری در پروژه‌‌‌های مشترک، مانند تولید محصولات موردنیاز جامعه، به تقویت انسجام اجتماعی کمک کنند.

🔹در بحرانی مانند جنگ همانقدر که دولت‌‌‌ها درگیر روابط دیپلماتیک و نظامی هستند، مردم و گروه‌‌‌های اجتماعی باید درگیر کنترل‌‌‌های عاطفی و همکاری‌‌‌های اجتماعی برای تقویت انسجام اجتماعی باشند.

متن کامل

#مطالعات_زنان

@womenstudies

Читать полностью…

مطالعات زنان

🔻بیانیه جمعی از فمینیست‌های پاکستان
در محکومیت حمله اسرائیل به ایران

ترجمه: کانون زنان ایرانی


🔹جمعی از فمینیست ‌های پاکستانی در پی تجاوز نظامی اسرائیل به ایران،این حمله را محکوم کردند.

🔹جبهه دموکراتیک زنان پاکستان (WDF) با انتشار بیانیه‌ای، این حمله را مصداقی آشکار از خشونت امپریالیستی و نقض حاکمیت ملی دانست و با مردم ایران و همه مبارزان علیه اشغال و جنگ اعلام همبستگی کرد. این گروه فمینیستی، اقدامات اسرائیل را ادامه زنجیره‌ای از مداخلات نظامی علیه کشورهای جنوب جهانی خواند و خواستار پایان فوری نظامی‌گری و سکوت همدستان منطقه‌ای آن شد.
🔸متن بیانیه به شرح زیر است:

جبهه دموکراتیک زنان (WDF) با شدیدترین واژگان، نقض آشکار حاکمیت ایران توسط اسرائیل و ادامه کمپین تجاوزگرانه‌اش در سراسر منطقه را محکوم می‌کند. ما خواستار پایان فوری اشغالگری، نظامی‌گری و خشونت اسرائیل در ایران، فلسطین و دیگر نقاط هستیم. اقدام اخیر اسرائیل در تجاوز، تهدیدی است برای بی‌ثبات‌سازی بیشتر نه فقط در خاورمیانه بلکه در سراسر جهان. این بخشی است از الگوی دیرینه خشونت امپریالیستی و صهیونیستی — که با حمایت و تقویت ایالات متحده و متحدانش ممکن شده — و این کشورها همچنان پشتیبانی دیپلماتیک، مالی و نظامی خود را برای نسل‌کشی اسرائیل علیه مردم فلسطین فراهم می‌کنند. حمله به ایران با همان روایت قدیمی «خلع سلاح هسته‌ای» توجیه می‌شود. طعنه‌آمیز اینکه این توجیه از سوی اسرائیلی مطرح می‌شود که خود دارای زرادخانه عظیم هسته‌ای است و نماینده امپراتوری‌ای است که از سرمایه‌داری نظامی‌شده تغذیه می‌کند. همچنین می‌خواهیم به مردم یادآوری کنیم که این همان منطقی است که برای حمله به عراق توسط آمریکا نیز استفاده شد و منجر به مرگ صدها هزار نفر از مردم عراق شد.

از فلسطین تا عراق، از افغانستان تا لیبی، از کنگو تا سودان، از سوریه تا یمن، از فیلیپین تا ویتنام، از شیلی تا ایران — خاطرات زنده مردم با جنگ، اشغال، استخراج منابع و آوارگی در دست قدرت‌های امپریالیستی شکل گرفته‌اند. این‌ها درگیری‌های منزوی نیستند، بلکه بخشی از تاریخ طولانی و درهم‌تنیده امپراتوری‌ای هستند که بر پایه خشونت، سرمایه‌داری نظامی‌شده و سلطه‌گری استعماری بنا شده است. جبهه دموکراتیک زنان به‌طور قاطع پیوند امپریالیستی–صهیونیستی را محکوم می‌کند که ویرانی کشورهای مستقل را در سراسر جنوب جهانی سازمان‌دهی کرده است. ما همچنین همدستی عربستان سعودی، اردن، امارات، قطر و مصر را که در بمباران چندین کشور نقش داشتند، محکوم می‌کنیم. ما سکوت کشورهای مسلمان در برابر جنگ و سرکوب‌های جاری را نیز محکوم می‌کنیم؛ سکوتی که آن‌ها را به همدستان بی‌ثبات‌سازی منطقه‌ای و طراحی‌های امپریالیستی تبدیل کرده است.

در این لحظه بحرانی، ما با مردم ایران و تمام کسانی که در برابر امپریالیسم، اشغالگری و جنگ مقاومت می‌کنند، اعلام همبستگی می‌کنیم. ما از جنبش‌های مترقی، فمینیستی و چپ‌گرا در سراسر جهان می‌خواهیم که برای مقابله و برچیدن ساختار خشونت امپریالیستی، در همبستگی بین‌المللی متحد شوند. بدون عدالت، صلحی در کار نیست و بدون مقاومت، عدالتی وجود نخواهد داشت.

#مطالعات_زنان

@womenstudies

Читать полностью…

مطالعات زنان

📸اسرائیل: ما به غیرنظامیان حمله نمی‌کنیم

#مطالعات_زنان
@womenstudies

Читать полностью…

مطالعات زنان

🔻 ۷ کودک از زیر آوار بیرون کشیده شدند

گزارشی از ساختمان‌‍‌های تخریب شده در محله نارمک

#مطالعات_زنان

@womenstudies

Читать полностью…
Subscribe to a channel