araznews | Unsorted

Telegram-канал araznews - Araz News آراز نیوز

20308

‎ارگان تشکیلات مقاومت ملی آزربایجان - دیرنیش‌ ‎آدرس کانال t.me/ArazNews ‎ارتباط @ArazNews_Admin ‎وبسایت تشکیلاتی diranish.com ‎وبسایت خبری تحلیلی www.araznews.org ‎اینستاگرام instagram.com/araznews2023 ‎یوتیوب youtube.com/c/ArazNewsChannel

Subscribe to a channel

Araz News آراز نیوز

عارف بابایئو، هنرمند برجسته و استاد موسیقی موغام آذربایجان، در پی وخامت حالش به بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان کلینیکی مرکزی در باکو منتقل شد.

به گزارش آراز نیوز به نقل از رسانه های آذربایجان، وی پس از بروز مشکل حاد جسمی از بیمارستان مرکزی شهرستان قاخ با آمبولانس به بیمارستان کلینیکی مرکزی در باکو منتقل شد.

پسر وی، یاشار بابایئو، در گفت‌وگو با رسانه‌ها اعلام کرده که پدرش هم‌اکنون در بخش مراقبت‌های ویژه تحت نظر قرار دارد. او تأکید کرده است که خطر جانی تا حدی برطرف شده و نشانه‌هایی از بهبود در وضعیت عمومی استاد مشاهده می‌شود.

با این حال، روابط عمومی بیمارستان «کلینیک مرکزی» با اعلام اینکه عارف بابایئو شامگاه گذشته به این مرکز منتقل شده، وضعیت سلامت وی را «وخیم جدی» توصیف کرده و افزوده است که درمان او در بخش مراقبت‌های ویژه ادامه دارد.

عارف بابایئو از چهره‌های ماندگار موسیقی سنتی آذربایجان و یکی از اساتید برجسته فن مقام‌خوانی است که تأثیر زیادی در ترویج این هنر در داخل و خارج از کشور داشته است.


🌎 آرازنیوز، خبرین دوغرو یئری

🔗 @ArazNews

Читать полностью…

Araz News آراز نیوز

پزشکیان:

«وضعیت آب تهران فاجعه است و امکان ادامه این شرایط وجود ندارد.»

برخی تحلیلگران ادعا کرده‌اند پایتخت ایران بدون جنگ در آستانه فروپاشی قرار گرفته است.


🔗
@ArazNews

Читать полностью…

Araz News آراز نیوز

اعتراض اهالی صالحیه تهران به قطع یک‌هفته‌ای آب


ساکنان صالحیه، واقع در جنوب‌غربی استان تهران، امروز در اعتراض به قطع طولانی‌مدت آب، در مقابل ساختمان شهرداری و برخی مراکز محلی تجمع کردند. این بحران آبی که از یک هفته پیش آغاز شده، زندگی روزمره هزاران خانواده را مختل کرده است.

معترضان با در دست داشتن دست‌نوشته‌هایی از جمله «آب نداریم، زندگی نداریم» و «مسئول بی‌مسئولیت، شرم‌آور است» خواهان پاسخگویی فوری مسئولان شهری و استانی شدند.

معترضان عنوان می کنند، یک هفته‌ است حتی برای شستن دست و صورت یا پخت‌و‌پز دچار مشکل هستیم. مسئولان فقط وعده می‌دهند، اما هیچ اقدامی انجام نشده.




🌎 آرازنیوز، خبرین دوغرو یئری

🔗 @ArazNews

Читать полностью…

Araz News آراز نیوز

در این میان شغل وکالت یکی از شغل‌های مهمی است که نمی توان اهمیت آنرا انکار نمود .
فردی که تحت لوای این عنوان و شغل قرار می گیرد هم می تواند مقام و اعتبار آنرا به عرش برده و هم می تواند با عملکرد خود به پست ترین نقطه رساند .
این انسان‌ها هستند که با عملکرد خویش عناوین را تعریف نموده و به آنها اعتبار یا بدنامی می بخشند .
اینجانب شخصا با وکلای بسیاری برخورد نموده و هم اکنون نیز دوستان وکیل بسیاری دارم .
هستند وکلایی که معیارشان برای انجام این شغل فقط پول و منافع می باشد حتی بخاطر منافع خویش حقی را ناحق کرده و در مقابل وکلایی که دفاع از حقوق متهم و نجات و رهایی یک انسان اولویت کارشان می باشد .
در این میان پروانه وکالت فقط مجوزی است برای انجام این شغل ولی آنچه به این پروانه اعتبار می بخشد انسان‌ها و وجدانهایی هستند که در صددند تا با جاری ساختن قانون از حقوق انسان‌ها دفاع نمایند .
بنده قبلا در ستایش شرافت یک وکیل بنام محمد رضا فقیهی مطلبی نوشته بودم ولی امروز قصد دارم نام دو انسان شریف دیگر را که به عنوان وکیل اعتبار بخشیده اند ، ذکر نمایم آقایان عسگر محمدی و ییلماز مهر علی بیگلو .
عسگر محمدی را قبلا دورادور می شناختم ولی در جریان دادرسی پرونده ای که با هدایت اداره کل اطلاعات استان در مورد بنده و دوازده نفر دیگر در دست رسیدگی است و چون وکالت بنده و دوستانم را جناب محمدی قبول نمودند ، از نزدیک ایشان را شناختم . فردی که به معنای واقعی دفاع از حقوق افراد بلاخص آنان که با اتهامات سیاسی تحت تعقیب قرار می گیرند را وظیفه خویش می داند .
از این جهت می گویم اولویت ایشان و افرادی چون او دفاع از حق می باشد و به معنای واقعی در صدد دفاع از حق متهم هستند و پول اولویت کاری آنها نمی باشد .
چنانچه قبلا گفتم در جریان پرونده روزنامه ایران در سال ۱۳۸۵ که جناب فقیهی وکیل بنده ، داود عظیم زاده ، یاشار حکاک پور ، مجید پژوه فام و علیرضا حقی بودند . ایشان حتی اجازه صحبت در مورد حق الوکاله را نمی دادند و هر دفعه برای حضور در جلسه دادرسی از تهران خود را به مراغه می رساندند . جناب عسگر محمدی هم در مورد پرونده هر چقدر ما به ایشان در مورد حق الوکاله اصرار کردیم نتیجه ای نگرفتیم تا اینکه با دوستان مبلغی ناچیز را به حساب ایشان واریز نمودیم .
اما در مورد ییلماز مهر علی بیگلو
ییلماز با آقایان فقیهی و محمدی یک تفاوت دارد و آن اینکه بخاطر افکار آزادی خواهانه اش حتی اجازه صدور پروانه وکالت را نیز به او ندادند .
او را با یوروش می شناسم . برادری که به حق جای در پای برادران بزرگ خود گذاشته است . ییلماز را علی رغم اینکه از آزمون وکالت قبول شده بود بخاطر فعالیت هایش از شغل وکالت محروم کرده و مانع صدور پروانه وکالت برای او شدند .
یک روز که بخاطر بررسی امور تجاری به جلفا رفته بودم و ییلماز با تمام مشغله کاری به استقبال بنده آمد تا بنده را راهنمایی و یاری نماید ، هر چه بیشتر او را شناختم ،
انسانی صمیمی و بسیار متواضع بود.
او امروز باید در کسوت وکالت فعالیت می کرد اما بخاطر حق گویی و دفاع از حقوق آذربایجان اگر چه از عنوان ظاهری این شغل محروم است ولی همچنان چون یک وکیل صدای رسای فعالین آذربایجان بوده و می باشد .
هیچگاه فراموش نمی کنم در آبان سال ۱۴۰۲ هنگامی که برای امور درمانی بیماری قلبی خویش به تبریز مراجعه نموده بودم توسط ماموران اداره اطلاعات تبریز دستگیر و به انفرادی آن اداره منتقل شده و نزدیک یک ماه با وجود بیماری در انفرادی و تحت بازجویی بودم ، یکی از اشخاصی که مدام خبرهای مربوط به اینجانب را پیگیر بوده و نسبت به دستگیری و بیماری اینجانب واکنش نشان  می داد و پس از آزادی متوجه آن شدم ، ییلماز بود .
ییلماز با اینکه از اخذ پروانه وکالت محروم شده بود ولی خود را همچون یک وکیل موظف به دفاع از حق فعالین آذربایجانی می دانست و می داند .
امروز ییلماز نیز چون محمد رضا فقیهی بخاطر دفاع از قانون و آزادی در اسارت و زندان است .
این ییلمازها ، فقیهی ها و محمدی ها هستند که به عنوان وکیل اعتبار می بخشند .
اعتبار عنوان وکیل با انسانهای باشرف و آزادی خواهی است که دفاع از انسان‌ها و آزادی را حتی مقدم تر از آزادی خویش می دانند .


به امید آزادی تمام انسانهای آزاده



🔗 @ArazNews

Читать полностью…

Araz News آراز نیوز

عبدالعزیز عظیمی قدیم، زندانی سیاسی آذربایجانی، با انتشار فایل صوتی تازه‌ای از زندان، نسبت به برداشت‌هایی که از سخنان پیشین او درباره مطالبه انتقال زندانیان سیاسی آذربایجانی به زندان‌های واقع در آذربایجان صورت گرفته بود، توضیحاتی ارائه داد.

وی با اشاره به اینکه اگر در سخنان پیشین او پیام منفی نسبت به این مطالبه برداشت شده، پوزش می‌طلبد، تأکید کرد: «زندان تهران و آذربایجان تفاوتی ندارد؛ آنچه اهمیت دارد این است که ما هرجا باشیم، مبارزه با شوونیسم را ادامه می‌دهیم.»

او در این فایل صوتی بر همبستگی زندانیان سیاسی آذربایجانی و استمرار مبارزه در هر شرایطی تأکید کرد.

📌 پیشینه خبر: افشاگری عبدالعزیز عظیمی قدیم از درون زندان؛ «نهادهای امنیتی برای سرپوش گذاشتن برعجز خود در مقابل موساد، فعالان سیاسی را قربانی کردند»

🌎 آراز نیوز؛ گرچک خبرلرین آدرسی
🔗
@ArazNews

Читать полностью…

Araz News آراز نیوز

🔰 دولت سوریه در مورد نیروهای ی.پ.گ؛ هیچ نیروی مسلحی غیر از ارتش سوریه مشروع نیست

یک منبع دولتی در گفت‌وگو با شبکه الاخباریه سوریه اعلام کرد دمشق هرگونه تهدید، شرط‌گذاری یا ایجاد ساختارهای نظامی جداگانه خارج از چارچوب حاکمیت ملی را رد می‌کند.

این منبع تأکید کرد که درخواست‌ها برای حفظ سلاح یا تشکیل نیروهای مستقل با توافق ماه مارس با مظلوم عبدی در تضاد است.

بر اساس این موضع‌گیری، هیچ موجودیت مسلحی خارج از ارتش ملی سوریه مشروعیت ندارد و هر تلاشی برای ایجاد هویت مستقل، اقدامی تجزیه‌طلبانه تلقی شده و به‌شدت مردود است.

این منبع همچنین گفت که دولت سوریه بر تعهد خود به حمایت از همه شهروندان و تحقق صلح از مسیر گفت‌وگوی ملی پایبند است.

🌎 آراز نیوز؛ گرچک خبرلرین آدرسی
🔗 @ArazNews

Читать полностью…

Araz News آراز نیوز

درگیری شدید مرزی میان تایلند و کامبوج

در ساعات اولیه بامداد امروز، پنجشنبه ۲۴ ژوئیه ۲۰۲۵، درگیری‌های نظامی شدیدی در مرز مشترک تایلند و کامبوج درگرفت که منجر به تبادل آتش سنگین و کشته و زخمی شدن شماری از نیروهای نظامی و غیرنظامیان از هر دو طرف شده است.


ادامه مطلب👇👇👇


🌎 آرازنیوز، خبرین دوغرو یئری

🔗 @ArazNews

Читать полностью…

Araz News آراز نیوز

چرا روشنفکر ایرانی اسیر توهّم است؟

✍️ محسن سعادت

روشنفکر ایرانی در صد سال گذشته، زندانی یک توهّم تاریخی بوده است؛ توهّمی به نام “ایرانیت”، که نه بر واقعیت‌های مردم‌نگارانه و تاریخی، بلکه بر یک خیال سیاسی-ایدئولوژیک استوار است. خیالی که توسط گروهی از نخبگان، سیاست‌سازان و روشنفکران در دوران پهلوی ساخته شد و تا به امروز با بازتولید در رسانه، آموزش، فلسفه و ادبیات رسمی جمهوری اسلامی ادامه دارد.


ادامه مطلب👇👇👇


🌎 آرازنیوز، خبرین دوغرو یئری

🔗 @ArazNews

Читать полностью…

Araz News آراز نیوز

🔰همکاری راهبردی ترکیه و اندونزی در پروژه جنگنده نسل پنجم کاآن

شرکت صنایع هوافضا و هوانوردی ترکیه، توساش، با امضای توافق‌نامه‌ای جدید با دو نهاد دفاعی اندونزی، گام تازه‌ای برای تقویت همکاری‌های نظامی و فناوری با این کشور آسیایی برداشته است. این توافق‌نامه نه‌تنها شامل تأمین جنگنده کاآن بلکه دربرگیرنده همکاری در تولید، مهندسی و انتقال فناوری نیز هست.

بر پایه این توافق، شرکت اندونزیایی «ریپابلیک آرو دیرگانتارا» مسئولیت آماده‌سازی زیرساخت‌های تولیدی، ساخت کارخانه و بهره‌برداری از تأسیسات محلی برای تولید جنگنده کاآن در اندونزی را بر عهده خواهد داشت. همچنین مقرر شده است با همکاری شرکت ترکیه‌ای راکت‌سان، یک شرکت مشترک برای تولید مهمات ویژه این جنگنده تأسیس شود.

در همین حال، شرکت «دیردگانتارا اندونزیا» نیز پشتیبانی‌های مهندسی را در زمینه‌هایی چون طراحی سازه، تولید قطعات کامپوزیتی، سامانه‌های آویونیکی و ساخت قطعات دقیق انجام خواهد داد. پیش‌تر قرارداد فروش ۴۸ فروند جنگنده نسل پنجم کاآن به اندونزی بین دو کشور امضا شده بود.

🌎 آراز نیوز؛ گرچک خبرلرین آدرسی
🔗 @ArazNews

Читать полностью…

Araz News آراز نیوز

🚨 مذاکرات ایران و سه کشور اروپایی در استانبول برگزار می‌شود

تسنیم، خبرگزاری نزدیک به سپاه گزارش داده که نشست دیپلماتیک میان ایران و سه کشور اروپایی (بریتانیا، آلمان و فرانسه) فردا جمعه ساعت ۹:۳۰ صبح به وقت محلی در ساختمان سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران در استانبول برگزار خواهد شد.

این مذاکرات در سطح معاونان وزیر امور خارجه انجام می‌گیرد و بخشی از رایزنی‌های جاری میان تهران و تروئیکای اروپایی درباره برنامه هسته‌ای ایران است.

🌎 آراز نیوز؛ گرچک خبرلرین آدرسی
🔗 @ArazNews

Читать полностью…

Araz News آراز نیوز

🔰 ایروان گزارش‌ها درباره «پل ترامپ» در کریدور زنگه‌زور را تکذیب کرد

دولت ارمنستان گزارش‌های منتشرشده در رسانه‌های بین‌المللی درباره پروژه‌ای موسوم به «پل ترامپ» در منطقه زنگه‌زور را تکذیب کرده است. به گفته کابینه وزیران ارمنستان، این اخبار با واقعیت همخوانی ندارد.

به گزارش سرویس مانیتورنیگ آرازنیوز؛ این واکنش در پاسخ به ادعاهای وب‌سایت اسپانیایی «پریودیستا دیجیتال» مطرح شده که مدعی شده بود آمریکا، ارمنستان و جمهوری آذربایجان در خصوص کریدور زنگه‌زور به توافقی سه‌جانبه دست یافته‌اند. طبق این گزارش، قرار بود کریدوری به طول ۴۲ کیلومتر از استان سیونیک ارمنستان با مدیریت ۹۹ ساله یک شرکت دارای مجوز از آمریکا ساخته شود و این مسیر «پل ترامپ» نام‌گذاری گردد.

با این حال، تکذیب رسمی ایروان نشان می‌دهد که این ادعاها تاکنون از سوی هیچ مقام رسمی در ایروان یا باکو تأیید نشده است.

🌎 آراز نیوز؛ گرچک خبرلرین آدرسی
🔗 @ArazNews

Читать полностью…

Araz News آراز نیوز

پیت ریکتس، سناتور جمهوری‌خواه از ایالت نبراسکا، در سخنرانی خود در سنای آمریکا از متحدان اروپایی خواست تا در مذاکرات آتی درباره برنامه هسته‌ای ایران، در برابر تهدیدها و "تاکتیک‌های وقت‌کشی تهران" تسلیم نشوند.

ریکتس در سخنرانی خود بخشی از متن قطعنامه‌ای را قرائت کرد که ۱۹ سناتور دیگر نیز از آن حمایت کرده‌اند و از سه کشور اروپایی بریتانیا، فرانسه و آلمان خواسته‌اند هرچه سریع‌تر سازوکار بازگشت خودکار تحریم‌های سازمان ملل علیه جمهوری اسلامی را فعال کنند.

ریکتس افزود: «ایران نباید به سلاح هسته‌ای دست یابد. این یک خط قرمز است که از زمان ریاست‌جمهوری بیل کلینتون تا کنون ادامه دارد. دلیل آن هم روشن است و پیامدهای آن فاجعه‌بار خواهد بود.»


🌎 آرازنیوز، خبرین دوغرو یئری

🔗 @ArazNews

Читать полностью…

Araz News آراز نیوز

بعد از انقلاب حدود چهل طرح اسکناس داشته‌ایم که اگر از تصاویر متعدد قدس، کعبه و رهبر انقلاب، یک تصویر سیدحسن مدرس، سه تصویر خط نستعلیق، یک تصویر گل و مرغ، یک تصویر ماهواره امید و تصاویر راهپیمایی و جهادسازندگی فاکتور بگیریم، بقیه تصاویر گویای توجه و عدم توجه حاکمیت به استانهای ایران است.

یازده طرح مربوط به خراسان و هشت مورد متعلق به تهران است که تصاویری مانند حرم امام هشتم، بنای آزادی، سر در دانشگاه تهران، نماز جمعه تهران، پالایشگاه تهران، ساختمان مجلس و کوه دماوند را شامل می‌شود. هشت مورد متعلق به استان فارس است که تصاویر مقبره حافظ، مقبره سعدی و کاخ داریوش در تخت جمشید هستند.

یعنی حکومت ایران خود را از لحاظ مذهبی پیرو شاه خراسان، از نظر فرهنگی تابع استان فارس و از لحاظ تمرکز قدرت در اختیار تهران می‌داند.

چهار تصویر پتروشیمی بندر امام، سد کارون و آزادی خرمشهر متعلق به خوزستان و نشانگر جایی است که از ثروت آنجا ارتزاق می‌کنند و سه تصویر متعلق به قم؛ حرم حضرت معصومه و مدرسه فیضیه، نیازی به توضیح ندارند. سه تصویر میدان نقش جهان، مدرسه چهارباغ و مسجد جامع نیز متعلق به اصفهان است و تصاویر خانه آقازاده و مسجد جامع یزد نیز سهم استان یزد هستند تا هزار سال تاریخ ایران اسلامی را در انحصار اصفهان و یزد درآورده باشند.

دو تصویر مقبره ابن سینا سهم همدان، تصویر جام مارلیک سهم گیلان و نمای قله دماوند از سمت آمل نیز سهم مازندران است و تصویری متعلق به سفالهای زابل سهم سیستان است تا نشانگر تعلقات تمدنی حکومت ما باشد.

تنها تصویر مربوط به رسوم و آیینها، مربوط به بازی چوگان است که بخاطر رقابت ایران و آذربایجان برای ثبت جهانی این بازی مورد توجه قرار گرفته است. سهم آذربایجان از هشتاد طرح اسکناس‌های ایران، یک طرح مقبره الشعرای تبریز است که با بیت «علی ای همای رحمت» همراه شده تا دلیل انتخاب آن تصویر نیز معلوم شود و سهم دیگر ما از نمادهای ملی ایران، اسکناسی با نقشه ایران بدون دریاچه اورمیه و حدیث علم، ثریا و مردان پارس است.


🌎 آرازنیوز، خبرین دوغرو یئری

🔗 @ArazNews

Читать полностью…

Araz News آراز نیوز

مدنی فعال رشید دانشجویی:

«اورمو گؤلو نیه قورودو؟!»



🔗 @ArazNews

Читать полностью…

Araz News آراز نیوز

منابع خبری روسیه از وقوع یک سانحه هوایی مرگبار در منطقه آمور در شرق این کشور خبر دادند.

به گزارش خبرگزاری‌ها، یک فروند هواپیمای مسافربری مدل «آنتونوف-۲۴» که حامل ۴۳ مسافر از جمله پنج کودک و ۶ خدمه پروازی بود، هنگام پرواز به سمت شهرک تیندا از صفحه رادار محو شد.

ارتباط این هواپیما با برج مراقبت چند کیلومتر پیش از رسیدن به فرودگاه مقصد قطع شده بود. بلافاصله عملیات جست‌وجو و نجات با استفاده از بالگردها و تیم‌های امدادی زمینی آغاز شد.

به گفته واسیلی اورلوف، فرماندار منطقه آمور، تمامی نیروها و تجهیزات لازم برای یافتن هواپیما بسیج شدند. در نهایت، یک بالگرد Mi-8 متعلق به سازمان هوانوردی روسیه (Rosaviatsia)، لاشه در حال سوختن این هواپیما را در ۱۵ کیلومتری شهر تیندا شناسایی کرد.

وزارت شرایط اضطراری روسیه با تأیید این خبر اعلام کرد که تمامی ۴۹ سرنشین این پرواز جان خود را از دست داده‌اند. هنوز علت دقیق سقوط هواپیما مشخص نشده و تحقیقات رسمی در این زمینه آغاز شده است.

🌎 آرازنیوز، خبرین دوغرو یئری

🔗 @ArazNews

Читать полностью…

Araz News آراز نیوز

فرزانه دانیار، از فعالان مدنی آذربایجانی، روز چهارشنبه ۱ مرداد ۱۴۰۴ پس از چندین تماس تلفنی از سوی نهادهای امنیتی، به اتاق ۳۷ اداره اطلاعات تبریز احضار و پس از چند ساعت بازجویی آزاد شد.

صبح روز چهارشنبه ۱ مردادماه ۱۴۰۴، نیروهای امنیتی تبریز با یورش به منزل فرزانه دانیار، فعال مدنی آذربایجانی، موجب رعب و وحشت در میان اعضای خانواده او، به‌ویژه مادر سالمندش، شدند.

پیش از این یورش، فرزانه دانیار بارها از سوی اداره اطلاعات تبریز جهت حضور در اتاق ۳۷ این نهاد احضار شده بود. او روز سه‌شنبه با مراجعه به این مرکز امنیتی، برای چندین ساعت مورد بازجویی قرار گرفت و پس از آن آزاد شد.

با وجود پیگیری‌های مکرر، اداره اطلاعات تبریز تاکنون از بازگرداندن وسایل شخصی مصادره‌شده‌ی او در جریان تفتیش خانه، از جمله تلفن همراه، لپ‌تاپ و کتاب‌هایش، خودداری کرده است.

🌎 آرازنیوز، خبرین دوغرو یئری

🔗 @ArazNews

Читать полностью…

Araz News آراز نیوز

احضار توحید امیرامینی به دادگاه کیفری اردبیل

توحید امیرامینی، فعال ملی آذربایجانی، امروز ۱ مرداد ۱۴۰۴ با دریافت ابلاغیه‌ای از سامانه ثنا، برای حضور در شعبه ۱۰۴ دادگاه کیفری دو اردبیل در تاریخ ۸ مرداد و به اتهام «نشر اکاذیب» احضار شد.

دو روز پیش نیز یوسف کاری، دیگر فعال آذربایجانی، به همین شعبه و در ادامه همان پرونده فراخوانده شده بود.

امیرامینی در ۲۷ خرداد با خشونت بازداشت و پس از انتقال به زندان اردبیل، در ۷ تیر با وثیقه ۵۰۰ میلیون تومانی آزاد شد.

🌎 آرازنیوز، خبرین دوغرو یئری

🔗 @ArazNews

Читать полностью…

Araz News آراز نیوز

بئش‌بئش ؛ عنوان سبکی از موسیقی مخصوص منطقه عراق‌عجم است که معمولاً حاوی مضامینی از داستان‌های کوراوغلو، اصلی‌وکرم و... می‌باشد و طرفداران بسیاری دارد.
از آنجاییکه این موسیقی برگرفته از مرثیه مادرانه‌ی عشایر و ایلات ایراقی به‌ویژه شاهسون بوده است، میزان درک و دلنشینی آن، بستگی به عادت گوش دارد. لذا افرادی که تاکنون به آن گوش نداده یا کمتر فرا داده اند، به‌دلیل سوز خاصی که دارد و از دل برمی‌آید، معمولاً پس‌از مدتی یکی از سبک‌های دلخواه‌شان خواهد بود.

🎶🎙 احمد صامع


#ایل_شاهسون #شاهسون_ائلی #شاهسون‌لر #عراق‌عجم #تۆرک_ایراڭ
@iraqecem

Читать полностью…

Araz News آراز نیوز

عناوینی که انسان‌ها بدان اعتبار می بخشند .

✍️ حامد یگانه پور

در طول تاریخ مشاغل و عناوین مختلفی وجود داشته و دارد چون پزشک ، قاضی ، معلم ، وکیل و بسیاری دیگر .
آنچه در این میان مهم است انسان‌هایی هستند که تحت لوای آن عناوین مشغول می باشند چرا که انسان‌ها به آن عناوین هم می توانند اعتبار بخشند و هم آنرا بی اعتبار سازند .



ادامه 👇👇👇

Читать полностью…

Araz News آراز نیوز

تهراندا سو بؤحرانی ندنی ایله «دَبّه» چتین تاپیلیر.


🔗 @ArazNews

Читать полностью…

Araz News آراز نیوز

به گزارش سرویس مانیتورنیگ آرازنیوز؛ این درگیری‌ها در نزدیکی دو معبد مرزی بین استان «سورین» در تایلند و استان «اودار میانچی» در کامبوج آغاز شده و طرفین یکدیگر را به شروع نبرد متهم می‌کنند.

وزارت بهداشت تایلند اعلام کرده است که در این درگیری‌ها تاکنون دست‌کم ۱۲ نفر در مناطق مرزی این کشور کشته و ده‌ها تن دیگر زخمی شده‌اند. در میان کشته‌شدگان، غیرنظامیان نیز به چشم می‌خورند. همچنین، گزارش‌ها حاکی از آن است که ارتش تایلند با استفاده از جنگنده‌های اف-۱۶ به اهدافی در خاک کامبوج حمله کرده است. در مقابل، کامبوج نیز با شلیک راکت و گلوله‌های توپخانه به مواضع تایلند پاسخ داده است.

دولت تایلند اعلام کرده که در پی این حملات، حدود ۴۰ هزار نفر از ساکنان روستاهای مرزی را به مناطق امن منتقل کرده است. همچنین، سفارت تایلند در پنوم‌پن از شهروندان خود خواسته است تا خاک کامبوج را ترک کنند.

از سوی دیگر، مقامات کامبوج هنوز آمار دقیقی از تلفات و خسارات خود ارائه نکرده‌اند، اما مدعی شده‌اند که نیروهای تایلندی تمامیت ارضی این کشور را نقض کرده و آنها در مقام دفاع از خود پاسخ داده‌اند. کامبوج همچنین تایلند را به هدف قرار دادن مناطق غیرنظامی و معابد باستانی متهم کرده است.

اختلافات مرزی میان تایلند و کامبوج سابقه‌ای طولانی دارد. یکی از اصلی‌ترین نقاط مورد مناقشه، معبد «پریا ویهر» است که در سال ۱۹۶۲ با رأی دیوان بین‌المللی دادگستری به کامبوج تعلق گرفت، اما این حکم هرگز به طور کامل از سوی تایلند پذیرفته نشد و مالکیت زمین‌های اطراف آن همچنان مورد اختلاف است.

علاوه بر این، چندین معبد دیگر در منطقه «مثلث زمرد»، محل تلاقی مرزهای تایلند، کامبوج و لائوس، وجود دارند که هر دو کشور ادعای مالکیت آنها را دارند. این اختلافات در طول سال‌ها بارها به درگیری‌های نظامی پراکنده منجر شده است.




🌎 آرازنیوز، خبرین دوغرو یئری

🔗 @ArazNews

Читать полностью…

Araz News آراز نیوز

ایرانیتِ مسلط، در بنیاد خود، انکارکننده‌ی ملل ساکن در این جغرافیاست. مللی چون تُرک‌ها، کُردها، بلوچ‌ها، عرب‌ها، ترکمن‌ها و دیگران، در این ایده یا نادیده گرفته می‌شوند یا تنها زمانی به رسمیت شناخته می‌شوند که زبان و هویت خود را انکار کرده و در ایرانیتِ واحدِ فارس‌محور ادغام شوند.

روشنفکر ایرانی، حتی در شکل منتقد خود، هنوز از بند این خیال رهایی نیافته است. در روزهای اخیر، رامین جهان‌بگلو، فیلسوف شناخته‌شده‌ای که سال‌هایی از عمر خود را در زندان جمهوری اسلامی گذرانده، کتابی منتشر کرده با عنوان «The Idea of Persia» (ایده ایرانی). کتابی که می‌کوشد از ایران تصویری شبه‌فلسفی و رؤیایی ترسیم کند: ایرانی که به‌مثابه‌ی یک مدینه‌ی فاضله، مردم را گرد بنای کوروش، شاهنشاهی هخامنشی و زبان فارسی گرد می‌آورد.

جهان‌بگلو، در این کتاب، منتقدانی چون جلال آل‌احمد و داریوش شایگان را نیز نه به عنوان پرسشگران مشروع هویت، بلکه به‌نوعی دچار «بحران هویتی» می‌داند. در حالی که این افراد، حداقل، نخستین شکاف‌ها را در ایده‌ی یکپارچه و مقدس‌شده‌ی ایرانیت ایجاد کرده بودند.

جهان‌بگلو در ستایش از محمدعلی فروغی، روشنفکر دوران پهلوی، تاج‌گذار رضا شاه و مهندس ایدئولوژی ایران باستان‌محور، او را به عنوان یکی از نظریه‌پردازان مشروع ایران امروز بازمی‌خواند. غافل از آن‌که فروغی نه فقط پایه‌گذار رژیم رضا شاه بود، بلکه هم‌او بود که در پایان کار، نامه‌ی استعفای رضا شاه را نیز نوشت. اکنون اما نسل جدیدی از روشنفکران ایران‌گرا، با بازگشت به آموزه‌های فروغی، می‌کوشند دوباره ایران را بر دوش ایده‌های کهنه و شکست‌خورده‌ای چون آریایی‌گرایی و زبان فارسیِ یگانه بنا کنند.

اما این روشنفکران، از جامعه‌ی امروز ایران جدا هستند. جامعه‌ای که امروز با واقعیت‌های گوناگون و واگرایانه‌ای روبه‌روست: ملت‌های تُرک، بلوچ، کُرد و عرب دیگر زیر بار یک‌سان‌سازی نمی‌روند. آنان خواهان به‌رسمیت‌شناختن هویت، زبان، تاریخ و حق تعیین سرنوشت خویش‌اند.

ایرانیتی که فروغی صد سال پیش طرح‌ریزی کرد، امروز دیگر در میدان واقعی جامعه شکست خورده است. تنها بازتابی از آن، در شبکه‌های اجتماعی باقی مانده؛ گروه‌های کوچکی از کاربران که همچنان در فضای مجازی در تلاش‌اند تصویر نجات‌بخشی از ایران باستان، کوروش، هخامنشیان و زبان فارسی ارائه دهند.

اما حقیقت این است که ملل ساکن در این سرزمین دیگر خواب آن مدینه‌ی فاضله را نمی‌بینند. آنها با واقعیت زندگی می‌کنند و برای آینده‌ای چندملیتی، برابر و آزاد تلاش می‌کنند.


🌎 آرازنیوز، خبرین دوغرو یئری

🔗 @ArazNews

Читать полностью…

Araz News آراز نیوز

🔰 آغاز صادرات گاز جمهوری آذربایجان به سوریه تا یک ماه آینده

از تاریخ ۱۰ مردادماه جمهوری آذربایجان سالانه ۱.۲ میلیارد مترمکعب گاز طبیعی را از طریق خط لوله مرزی «کیلیس» در ترکیه به سوریه صادر خواهد کرد.

بر اساس توافق صورت‌گرفته، این گاز در نیروگاه‌های استان‌های حلب و حمص مورد استفاده قرار خواهد گرفت. این قرارداد پس از امضای تفاهم‌نامه همکاری میان شرکت دولتی سوکار جمهوری آذربایجان و دولت سوریه منعقد شده است.

در چارچوب این توافق، طرفین همچنین برنامه‌هایی برای اکتشافات مشترک و توسعه پروژه‌های پتروشیمی در دستور کار دارند.

🌎 آراز نیوز؛ گرچک خبرلرین آدرسی
🔗 @ArazNews

Читать полностью…

Araz News آراز نیوز

🔰 سفر تاریخی هیئت عربستان به دمشق با وعده سرمایه‌گذاری میلیاردی در سوریه

یک هیئت بزرگ تجاری عربستان به ریاست خالد الفالح، وزیر سرمایه‌گذاری این کشور، با همراهی ۱۳۰ تاجر برجسته سعودی وارد دمشق شد تا در کنفرانس دو روزه سرمایه‌گذاری شرکت کند و قراردادهایی به ارزش ۴ تا ۶ میلیارد دلار برای بازسازی سوریه امضا کند.

قراردادها در حوزه‌های انرژی، مخابرات، بانکداری، صندوق‌های سرمایه‌گذاری و صنعت گردشگری است و بخشی از این توافق‌ها میان دولت سوریه و شرکت‌های خصوصی سعودی انجام می‌شود.

این کنفرانس پس از سفر سه‌ماه پیش احمد الشرع، رئیس دولت موقت سوریه، به ریاض و دیدار با دونالد ترامپ شکل گرفت؛ دیداری که باعث افزایش تمایل کشورهای عربی و غربی برای مشارکت اقتصادی در سوریه شد.

سوریه همچنین قراردادهایی با قطر (۷ میلیارد دلار در حوزه برق) و امارات (۸۰۰ میلیون دلار در توسعه بنادر) امضا کرده و بدهی‌هایش به بانک جهانی با کمک ریاض و دوحه پرداخت شده است.

🌎 آراز نیوز؛ گرچک خبرلرین آدرسی
🔗 @ArazNews

Читать полностью…

Araz News آراز نیوز

در پی بازداشت روزنامه‌نگاران روسی در جمهوری آذربایجان، سخنگوی وزارت خارجه روسیه از دشوار شدن روابط دو کشور خبر داد و آزادی فوری خبرنگاران را یکی از شروط عادی‌سازی روابط دانست.

ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه، روز چهارشنبه در یک نشست خبری، نسبت به وضعیت فعلی روابط میان مسکو و باکو گفت: این روابط اکنون یکی از “دوره‌های دشوار” خود را می‌گذراند.

زاخارووا با اشاره به بازداشت چند تن از خبرنگاران روسی در جمهوری آذربایجان اظهار داشت که یکی از گام‌های اساسی برای عادی‌سازی روابط میان دو کشور، آزادی این روزنامه‌نگاران است.

او همچنین اعلام کرد که سفیر جمهوری آذربایجان به وزارت خارجه روسیه احضار و یادداشت اعتراضی رسمی به وی ارائه شده است.


🌎 آرازنیوز، خبرین دوغرو یئری

🔗 @ArazNews

Читать полностью…

Araz News آراز نیوز

سالگرد قیام تبریز در مرداد ۱۴۰۰ در حمایت از ملت عرب الاحواز


آزربایجان
- الاحواز ، اتحاد اتحاد


🌎 آرازنیوز، خبرین دوغرو یئری

🔗 @ArazNews

Читать полностью…

Araz News آراز نیوز

آتش‌سوزی گسترده در آبیدر سنندج

به گزارش منابع محلی، از دقایقی پیش آتش‌سوزی گسترده‌ای در بخش بزرگی از ارتفاعات آبیدر، در محدوده پشت پارک کودک سنندج آغاز شده است. شدت و گستردگی حریق به‌حدی است که شعله‌ها و دود ناشی از آن از مناطق مختلف شهر به‌وضوح قابل مشاهده‌اند.



🌎 آرازنیوز، خبرین دوغرو یئری

🔗 @ArazNews

Читать полностью…

Araz News آراز نیوز

روایت ایدئولوژیکی جمهوری اسلامی بر روی اسکناس‌ها

✍️ابراهیم رشیدی

بانک ملی آرژانتین قصد دارد تصویر مسی را روی اسکناس هزار پزویی آن کشور حک کند و همین خبر باعث توجهم به تصاویر روی اسکناس‌های ایران شد. زیرا تصاویر روی اسکناس گویای نمادهای ملی و دولتی هر کشور است و حتی در ادوار قدیم، پولها بر اساس تصاویری که روی آنها حک شده بودند، نامگذاری شده و عباراتی مانند عباسی، نادری، افشاری و شاهی نشانگر کسانی بود که آن پول متعلق به آنهاست و واژه ریال نیز معادل همان شاهی است.


ادامه مطلب👇👇👇

🌎 آرازنیوز، خبرین دوغرو یئری

🔗 @ArazNews

Читать полностью…

Araz News آراز نیوز

دیمیتری پسکوف، سخنگوی کاخ کرملین، در واکنش به تحولات مربوط به کریدور زنگه‌زور اظهار داشت: «این مسئله به حاکمیت کشورهای ارمنستان و آذربایجان مربوط است و باید در چارچوب روابط دوجانبه این دو کشور حل‌وفصل شود.»

او افزود: «روسیه با تمام توان از گفت‌وگوها میان ایروان و باکو حمایت می‌کند و امیدوار است که این مذاکرات به نتایج سازنده‌ای منجر شود.»


🌎 آرازنیوز، خبرین دوغرو یئری

🔗 @ArazNews

Читать полностью…

Araz News آراز نیوز

در ماه‌های اخیر، بحران سیاسی در ارمنستان وارد مرحله‌ای تازه‌ای شده است. بحرانی که در ظاهر میان نخست‌وزیر نیکول پاشینیان و رهبران کلیسای حواری ارمنی جریان دارد اما در عمق خود، رویارویی دو روایت متفاوت از ملت، حاکمیت و آینده کشور را بازتاب می‌دهد: «ارمنستان واقعی» در برابر «ارمنستان سنتی».

پاشینیان که پس از اعتراضات سال ۲۰۱۸ در ارمنستان به قدرت رسید، با اعلام نقشه راهی ۱۴ ماده‌ای تحت عنوان «ارمنستان واقعی» تلاش دارد مشروعیت دولت مدرن را جایگزین روایت تاریخی مبتنی بر دین، مهاجرت و گذشته‌گرایی کند. او با شعار «وطن همان دولت است» مفاهیم ملی را در چهارچوب نهاد دولت بازتعریف می‌کند. تغییری که مستلزم تدوین قانون اساسی جدید، پذیرش مرزهای فعلی کشور و تعامل بدون قید و شرط با همسایگان ازجمله آذربایجان و ترکیه است.

در مقابل، کلیسای حواری ارمنی به‌عنوان یکی از کهن‌ترین نهادهای مذهبی جهان، باسابقه‌ای بیش از ۱۷ قرن و اعتباری عمیق در میان مردم، این روند را تهدیدی برای هویت ملی ارمنیان می‌داند. کلیسا و متحدان سیاسی‌اش با اتکا به سرمایه اجتماعی خود (که طبق نظرسنجی‌ها بیش از ۷۰ درصد مردم به آن اعتماد دارند) به مخالفت علنی با دولت برخاسته‌اند. خط قرمز کلیسا شامل تغییر قانون اساسی، واگذاری قاراباغ، مذاکره بدون ضامن با آذربایجان و آشتی با ترکیه بدون به رسمیت شناختن رخدادهای ۱۹۱۵ است.

در هفته‌های گذشته، این جدال از سطح ایدئولوژیک فراتر رفته و به رویارویی شخصی و نهادینه بین نخست‌وزیر و رهبران مذهبی تبدیل‌شده است. افشاگری‌هایی چون اتهام «ختنه بودن» پاشینیان و در مقابل، ادعای پاشینیان درباره «نقض نذر تجرد» توسط کاتولیکوس دوم کارکین، نشانه‌هایی از شدت و تنش فزاینده این نبرد است.

اوج بحران زمانی رخ داد که پاشینیان میلیاردر بانفوذ ارمنی ـ روسی، ساموئل کاراپتیان را به دلیل «اقدام علیه دولت» بازداشت کرد و به دنبال آن اعلام شد شرکت انرژی متعلق به وی در آستانه ملی‌سازی قرار دارد. این اقدام با واکنش شدید مسکو مواجه شد. سخنگویان کرملین و وزارت خارجه روسیه به‌صراحت از کلیسا حمایت کردند و نسبت به «تضعیف نهادهای تاریخی ارمنستان» هشدار دادند. در پاسخ، ایروان از دخالت مسکو در امور داخلی کشور انتقاد کرد.

هم‌زمان، دستگیری دو اسقف ارشد به اتهام طراحی کودتا و هماهنگی با چهره‌های سیاسی سابق چون رابرت کوچاریان و سرژ سرکیسیان، بر دامنه بحران افزود. در این میان، پاشینیان با اطمینان از مشروعیت خود، از «آزادسازی اچمیادزین» (مرکز معنوی کلیسا) سخن گفت و کلیسا را متهم به تلاش برای بازگرداندن نظم الیگارشیک گذشته کرد.

در سطح منطقه‌ای، رویکرد سیاست خارجی جدید ارمنستان نیز بر شکاف میان دولت و کلیسا افزوده است. پاشینیان در تلاش برای کاهش وابستگی به روسیه، به اتحادیه اروپا، آمریکا، ترکیه و اخیراً سازمان همکاری شانگهای (SCO) نزدیک شده، درحالی‌که کلیسا و متحدانش از تداوم هم‌پیمانی با مسکو حمایت می‌کنند.

تحولات اخیر در ارمنستان صرفاً مناقشه‌ای داخلی نبوده و بازتاب‌دهنده نبردی گسترده میان سنت و مدرنیته، دین و سیاست، شرق و غرب است. هرچند پاشینیان فعلاً ازنظر حقوقی و رسمی قدرت را در دست دارد، اما استمرار بحران نشان می‌دهد که آینده سیاسی ارمنستان به‌طور فزاینده‌ای به سرنوشت این تقابل گره‌خورده است.


🌎 آرازنیوز، خبرین دوغرو یئری

🔗 @ArazNews

Читать полностью…
Subscribe to a channel