Books of the Political Science and International Relation ارتباط با ما: t.me/Azarbakhsh21 +989900576056
@PoliticalBooks
(احزاب سیاسی آمریکا و گروههای وابسته)
📘American Political Parties
And Interest groups
✍🏻Editor: George C. Edwards.
📃«Practically every person has information that the political process of the USA and the EU is almost completely connected with interests and lobbyists, and not with electoral and accountable politicians.
▪️This view is already considered almost a truism. In this regard, it is extremely interesting to draw attention to the fact that, unlike journalists, political science, which operates with quantitative scientific methods, allows influencing lobbyists and group interests in a political process that the United States does not trace.
▪️ Most researchers who tried to use quantitative methods to determine group interests concluded that their power is illusory.
▪️ To say that lobbyists can dictate their interests to the chosen policy, it is impossible. From this point of view, interest groups do not have. First of all, they can inform politicians about the official preferences of members of these interest groups.
▪️ In the event that the policy will be directed to ensure that in this case they begin to lobby for their specific agenda. This, by the way, does not mean that there is a danger for all supporters of lobbyism, as well as to convey information to politicians, as well as to provide support for their positions in terms of electrical appeal.»📃
🔺كتابها بوستانهای دانشمنداناند. امام علی (ع)🔻
@PoliticalBooks
📘تهدیدات و بازیگران جدید در امنیت بین الملل
✍🏻نویسنده: اﻟﮑﻪ ﮐﺮاﻫﻤﺎن
📝مترجم: پژوهشکده مطالعات راهبردی
📃«پس از پایان جنگ سرد، این تصور که دولت مهمترین واحد مورد توجه در مطالعات امنیتی است، بیش از پیش مورد چالش قرار گرفت و ظهور بازیگران جدید در نظام بینالملل این چالش را به وضوح نشان داد.
در این میان دولتها تلاش کردند با حرکت از «حکومت» به سمت «حکمرانی» به ویژه در صحنه مسائل امنیتی به این چالشها پاسخ دهند و از شدت تهدیدات جدید پیش روی بکاهند.
🔸حکمرانی فرایندی است که ضرورتاً بر حکومت به معنای مرسوم دلالت ندارد و در سطوح گوناگون جهانی، ملّی، محلّی و شرکتها قابل تصور است. این فرایند، علاوه بر سازمانهای بینالمللی، بر کنشگران عرصه جامعهی مدنی و سازمانهای غیرحکومتی، سهامداران، مدیران و بازار و نیز در اجتماعات و جایگاه آنها در برایند نهایی حکومت دلالت دارد.
🔸کتاب حاضر را میتوان از جمله آثار مهمی تلقی کرد که تلاش میکند به کارگیری بازیگران جدید در تأمین امنیت را مورد بررسی و تحلیل قرار دهد. اهمیت نقش فزاینده بازیگران غیردولتی در حوزۀ امنیت و همکاری میان نهادهای دولتی و غیردولتی و چگونگی تسهیل و کمک آنها به ائتلافهای سیاست دولتی از جمله مباحثی است که نویسندگان تلاش میکنند در کتاب حاضر مورد بررسی قرار دهند.
🔸آیا چرخش و تغییر از «حکومت» به «حکمرانی» راه حل مناسبی برای پاسخگویی به ظهور تهدیدات امنیتی فراملّی محسوب میشود؟ پرسشی است که با مطالعه کتاب حاضر میتوان پاسخ آن را پیدا کرد.
مطالعه این کتاب برای سیاستگذاران و تصمیمگیران و پژوهشگران حوزه مطالعات امنیتی توصیه میشود.»📃
🔺كتابها بوستانهای دانشمنداناند.(امام علی (ع))🔻
/channel/PoliticalBooks
📘تحولات سیاسی در ایالات متحده آمریکا
✍🏻نویسنده: یان داربی شِر
📝مترجم: رحیم قاسمیان
📃«این کتاب بر آن است تا فضای متغیر سیاسی آمریکا را در عصر ریاست جمهوری کارتر(سی و نهمین رئیسجمهور آمریکا) و ریگان(چهلمین رئیسجمهور آمریکا) و نیز برنامههای سیاسی متفاوت آنها را مورد بررسی قرار دهد.
علاوه بر آن قصد بر این است که مسائلی چون احیای قدرت کنگره و رشد فردگرایی سیاسی، عملکرد هیئت دولت، مبارزه برای کسب رهبری ملی، رواج دوباره روحیه جمهوریخواهانه و محافظهکارانه، سرشت متغیر دیوان عالی کشور، رشد سیاستهای قومی و نژادی، نفوذ رو به کاهش اتحادیه کارگری، و الزامات رشد در کمربند آفتابی غرب و جنوب کشور مورد بحث قرار گیرد و نیز ارزیابیهایی از دگرگونی سیاست خارجی آمریکا و موفقیت ضد انقلاب ریگان عرضه شود. به علاوه، تحلیلی نیز از "رسوایی ایران-کنتراگیت" سالهای ۱۹۸۶-۱۹۸۷ در این کتاب به نظر خوانندگان خواهد رسید.
🔸از متن کتاب:
در تکوین سیاسی آمریکا سه عامل نقش تعیین کنندهای ایفا کردهاند که عبارتند از: جغرافیای کشور، تنوع نژادی و مذهبی و منطقهای، و سابقه فرهنگی و تاریخی تشکیل این کشور و رشد اولیه آن.
آمریکای امروز شامل ۵۰ ایالت است با مساحتی بالغ بر ۹ میلیون کیلومتر مربع، یعنی منطقهای به وسعت بیش از ۵ برابر مجموع مساحتهای دوازده کشور عضو جامعه اروپا. جمعیت آمریکا به نسبت مساحت آن زیاد نیست. طبق سرشماری سال ۱۹۸۵، جمعیت این کشور بالغ بر ۲۳۸ میلیون نفر بوده است. حال آنکه جمعیت آن دوازده کشور عضو جامعه اروپا از ۳۱۹ میلیون نفر نیز تجاوز میکند. اما جمعیت آمریکا آمیزه غریبی است از گروههای نژادی، قومی و مذهبی مختلف... .»📃
🔺كتابها بوستانهای دانشمنداناند.(امام علی (ع))🔻
/channel/PoliticalBooks
/channel/PoliticalBooks
📘چاوز- در هم شکستن مداخله آمریکا در ونزوئلا
✍🏻نویسنده: آوا کولینگر
📝مترجم: قاسم ملکی
📃«وقتی در سال ۲۰۰۵ پت روبرتسون مسیحی بنیادگرا ترور هوگو چاوز را خواستار شد افکار عمومی سؤالاتی اینچنین را مطرح کرد:
آیا ترور هدف سازمان سیا بود؟
آیا آمریکا طرحهایی برای حمله به ونزوئلا داشت؟
دامنه دخالت آمریکا در کودتای ۲۰۰۲ علیه چتوز چه میزان بود؟
در کتاب حاضر ، خانم اوا کولینگر بنابر قانون آزادی اطلاعات آمریکا از اسناد قابل دسترسی استفاده نموده و بطور انکارناپذیر ثابت میکند که آمریکا در مورد توطئه سرنگونی چاوز قبل از وقوع آن مطلع بود...
🔸ونزوئلا یا جمهوری بولیواری ونزوئلا کشوری است در شمال آمریکای جنوبی. پایتخت آن کاراکاس است.
ونزوئلا در گذشته مستعمره اسپانیا بودهاست، اما در حال حاضر یک جمهوری فدرال است. ونزوئلا امروزه در بعد وسیع به خاطر صنعت نفت، تنوع زیستمحیطی منطقه و مشخصههای طبیعی آن شهرت یافتهاست.
🔸بیثباتی سیاسی، درگیریهای سیاسی و حاکمیت دیکتاتوری مشخصه اصلی تاریخ ونزوئلا درسالهای زیادی از قرن نوزدهم و اوائل قرن بیستم بودهاست. پس از مرگ خوآن ویسنته گومز در سال ۱۹۳۵ و فراخوانی موقت حکومت اتوریته، مبارزات دموکراتیک سرانجام در سال ۱۹۵۸ باعث شد نیروهای نظامی از مداخله مستقیم در سیاست ملی خودداری کنند.
از آن سال تاکنون، ونزوئلا بهطور مدام از حاکمیت دموکراتیک غیرنظامی برخوردار بودهاست که البته این روند نیز کاملاً خالی از درگیری و اختلاف نبودهاست. رئیسجمهور قبلی ونزوئلا هوگو چاوز بود، که پس از حمله آمریکا به عراق به یکی از منتقدان تند جرج دابلیو بوش، رئیسجمهور آمریکا تبدیل شد. چاوز بلافاصله پس از به قدرت رسیدن در سال ۱۹۹۸، سیاستهای عوام گرایانه اقتصادی را در کشور به اجرا گذاشت. ونزوئلا عضو جامعه ملل آمریکای جنوبی ‹‹SACN›› است. رئیسجمهور فعلی ونزوئلا نیکلاس مادورو میباشد، که پس از مرگ چاوز در سال ۲۰۱۳ به قدرت رسید.
🔸رئیسجمهور ونزوئلا از طریق رایگیری انتخاب میشود و حق رای مستقیم برای عموم وجود دارد. مدت ریاست جمهوری شش سال است و هر فرد تنها برای دو بار متوالی میتواند به این سمت دست یابد.
شورای ملی انتخابات ونزوئلا مسئولیت رسیدگی به فرایند انتخابات را به عهده دارد و متشکل از پنج مدیر است که مستقیماً توسط مجلس ملی انتخاب میشوند.
🔸حزب کمونیست ونزوئلا حزبی سیاسی در ونزوئلا است و رهبری کنونی آن به عهده پدرو اورتگا است.
این حزب در ۵ مارس ۱۹۳۱ و به عنوان سازمانی زیرزمینی تأسیس شد و نماینده ونزوئلا در کمینترن شد. این حزب از هوگو چاوز و انقلاب بولیواری او حمایت کرد.
در سال ۱۹۹۸ چاوز به ریاست جمهوری رسید.در آوریل ۲۰۰۲ چاوز توسط یک کودتا برکنار شد اما بعد از چند روز دوباره به سر کار بازگشت.
🔸هوگو چاوز در دوران ریاست جمهوری خود سیاست خارجی خود را برپایه دیپلماسی نفتی قرار داد. چاوز میلیاردها دلار از درآمدهای نفتی ونزوئلا را در کشورهای دیگر آمریکای لاتین سرمایهگذاری یا صرف کمک به بازپرداخت بدهی کشورهایی چون آرژانتین و برزیل کرد.
🔸حدود ۷۰ درصد درآمد این کشور از نفت حاصل میشود؛ و از بزرگترین کشورهای صادرکننده بوکسیت میباشند. این کشور در دهه ۱۹۹۰ یکی از مهمترین کشورهای تولیدکننده زغالسنگ، آهن، فولاد، آلومینیوم، طلا و دیگر مواد معدنی گردید.
بهطور کلی اقتصاد این کشور متکی به نفت و گاز است. این کشور پنجمین صادرکننده نفت خام، سومین تولیدکننده اوپک و از نظر میزان ذخایر گاز رتبه هشتم را در جهان داراست
کمبودها در ونزوئلا در پی اجرای کنترل قیمتها و دیگر خط مشیها در دولت هوگو چاوز شایع بودهاند. در دولت نیکلاس مادورو به دلیل خط مشی دولت ونزوئلا در خصوص ندادن دلار به واردکنندگان به وسیله کنترل قیمتها کمبودهای شدیدتری رخ داد. به دلیل این کمبودها ونزوئلاییها باید دنبال غذا بگردند، ساعتها در صف غذا بایستند و گاهی بدون داشتن برخی محصولات، سر کنند.»📃
🔺كتابها بوستانهای دانشمنداناند.(امام علی (ع))🔻
/channel/PoliticalBooks
/channel/PoliticalBooks
📘اتحادیه عرب و مباحث اساسی خاورمیانه امروز
✏️نویسنده: کریس تفالو
📝مترجم: سید داوود آقایی، نفیسه درویش
📃« از مقدمه کتاب:
«اتحادیه عرب یا اتحادیه دولتهای عربی نام مجموعهای از کشورهای عربی خاورمیانه و شمال و شمال غربی آفریقا است.
🔸این اتحادیه در ۲۲ مارس سال ۱۹۴۵ و با حضور کشورهای مصر، عربستان، عراق، سوریه، لبنان، یمن و اردن تأسیس شد و در حال حاضر ۲۲ کشور عربی در آن عضویت دارند. در نشست ۱۹۷۳، سازمان آزادیبخش فلسطین PLO نیز رسماً به این سازمان پیوست. سنگ بنای این سازمان به پیشنهاد آنتونی ایدن نخستوزیر انگلیس و بعد از جنگ جهانی دوم گذاشته شد.
🔸این جامعه گرچه به موفقیتهای بزرگی در طول حیات خود دست نیافته است، ولی ارزش معنوی آن به عنوان سمبل وحدت اعراب در خور تأمل است.
🔸از لحاظ تقسیمبندی ساختاری، اتحادیه عرب جزو نادر سازمانهای بینالمللی است که به جای توجه به بعد جغرافیایی همکاری، از عنصر مشخصه دیگری بهره جسته است. این عنصر اشتراکات قومی و نژادی و زبانی است.
🔸همچنین اتحادیه عرب نخستین سازمان بینالمللی است که بین مجموعه کشورهای عربی - اسلامی تأسیس شده است.»
🔸کشورهای عربی در طول تاریخ کمتر توانستهاند موفقیتی سیاسی و نظامی را از آن خود کنند. این کشورها اغلب در مواجه با چالشهای منطقهای پیش رو از رقیبان خود شکست خوردهاند. مهمترین چالشهای سیاسی و نظامی اعراب، مقابله با ایران، اسرائیل و امپراتوری عثمانی بودهاست که مصداق آنها نیز جنگ ایران و عراق و نزاع اعراب و اسرائیل و اشغال غالب کشورهای عرب خاورمیانه توسط ارتش امپراتوری عثمانی در خلال جنگ جهانی اول بوده که به گواه تاریخ در همه این منازعات، اعراب بازنده جنگ بودهاند.
🔸یکی از دلایل ضعف کشورهای عربی در مقابل همسایگان خود، عدم اتحاد با یکدیگر بودهاست. جمال عبدناصر شخصی بود که سعی داشت اتحاد میان اعراب را عملی سازد که موفق به این کار نشد. دلیل دیگر نبود عزم جدی اعراب برای قدرتمند شدن در منطقه آسیای غربی را میتوان در ترجیح دادن آنها به پناه بردن به زیر سایه پیروزیهایشان در زمان دوران طلایی اسلام دانست.
🔸همچنین دلیل دیگر را میتوان در بیاعتمادی آنها به یکدیگر در احترام گذاشتن به مرزهای سیاسی یکدیگر دانست.
🔸در واقع این اتحادیه در جهت منافع دولتها حرکت میکند و نه ملتها؛ هر چند در این مسیر نیز اتحاد کاملی به وجود نیامد.»📃
🔹كتابها بوستانهای دانشمنداناند.(امام علی (ع))🔹
/channel/PoliticalBooks
/channel/PoliticalBooks
📘نقش زور در روابط بینالملل
✍🏻نویسنده: آنتونیو کاسه سه
📝مترجم:مرتضی کلانتریان
📃«مروري بر كتاب:
🔸آنتونیو کاسهسه(۲۰۱۱-۱۹۳۷)، کارشناس علوم سیاسی و حقوقدان ایتالیایی است. وی در این کتاب به بررسی مفهوم قدرت و اعمال زور در روابط بینالمللی به زبان ساده میپردازد.
🔸کتاب به طور خلاصه درباره تقابل زور و حق در روابط بینالملل است. قسمت اول کتاب درباره بمباران هستهای هیروشیما و ناکازاکی است. کتاب به خوبی عمق فاجعه را نشان میدهد. مردمی که ناگهان با تشعشع نوری بسیار شدید و قرار گرفتن در تونل گرما همه چیز را نابود شده مییابند. همه ساختمانها و پلها از بین رفتهاند و آدمها مردهاند. زندهها زخمهای عمیقی دارند و پوستشان از گوشتشان جدا شده و آویزان مانده است. نه بیمارستانی برای مداوا مانده و نه کسی اصلا میداند که با این زخمهای عمیق و وحشتناک چه باید کرد.
🔸این تصویر هیروشیمایی است که به دستور ترومن، رییس جمهور وقت ایالات متحده، و با اطلاع و موافقت چرچیل، نخست وزیر بریتانیا، بمباران هستهای شد. نویسنده مدعای طرفین را به دقت بررسی میکند. ترومن و چرچیل و وزیر دفاع ایالات متحده محورهای زیر را برای توجیه این بمباران مطرح میکنند:
🔸کشته شدن مردم ژاپن باعث توقف جنگ و جلوگیری از کشته شدن صدها هزار نفر دیگر شد.
-ژاپن اقدامات غیرقانونی در طول جنگ انجام داده بود و ایالات متحده مقابله به مثل کرد.
🔸اما نویسنده با بررسی اظهارات دیگر چنین نتیجه میگیرد که:
-هیچ حق قانونی برای جلوگیری از کشتار به وسیله کشتار وجود ندارد. یعنی در جنگ نمیتوان با کشتار عده زیادی ادعا کرد مانع از کشتار دیگران شدهایم.
-اقدامات غیر قانونی ژاپن تناسبی با واکنش بزرگ و سنگین ایالات متحده نداشت.
-ژاپن در صورتی که تداوم امپراطوری هیروهیتو و احترام او حفظ میشد حاضر به توقف جنگ بود و نیازی به بمب اتمی نبود.
-ترومن میتوانست به پیشنهاد کمیته فرانک (جمعی از دانشمندان کشور) عمل کند که انفجار بمب در یک بیایان غیرمسکونی را پیشنهاد کرده بودند تا ژاپن به قدرت تخریبی سلاح های آمریکایی آگاه شده جنگ را متوقف کند.
اما بمب در این دو شهر ژاپن، که مراکز نظامی عمده کشور بودند، منفجر شد و بیش از ۱۰۰ هزار نفر کشته شدند.
🔸دو نکته مهم فاجعه از نظر سیاسی این است که ترومن تمایلی به ورود شوروی به جبهه ژاپن نداشت. چرا که در این صورت باید شوروی را در آینده حاکمیت بر این کشور شریک میکرد و از این رو بمب اتمی راه سریعتری برای پایان جنگ بود. و دولت بعد از جنگ ژاپن بدون هر گونه کینه و دشمنی با آمریکا استفاده از بمب اتمی را غیرقانونی ندانست و حتی نظر دولت زمان جنگ ژاپن را که استفاده از بمب اتم را غیرقانونی و خلاف معاهدات بینالمللی میدانست نظر یکی از طرفین منازعه دانست. از این رو ژاپن از بین خرابههای هیروشیما و ناکازاکی به سرعت پیشرفت کرد....
🔸در بریدهای از مقدمه کتاب میخوانیم:
با دومین جنگ جهانی، روابط و کشمکش میان دو قطب «زور» و «حق»، به نوعی، در عرصه جامعه بینالمللی تغییر یافته است (حتی در داخل کشورها). دو حادثه مهم شوم و مصیبتبار در این تغییر مؤثر بودهاند: کشتار یهودیان و انداختن بمب اتمی بر روی دو شهر ژاپن. این بهخاطر آن نبود که انسانها یک روز صبح که از خواب بیدار شدند خودشان را شریرتر از روزهای قبل یافتند. این دو حادثه بهخاطر اوضاع و احوال تاریخی مشخصی مفهوم مصیبتآمیز تازهای هم از نظر کیفی و هم از نظر کمّی پیدا کردند.
🔸این دو حادثه کشمکش میان دو قطبی را که جامعه جهانی همیشه در آن در نوسان بود تشدید کرد و سرعت بخشید: دو قطب «زور» و «حق» یا با استفاده از گفته کامو «گلولهها» و «گفتهها». خشونت با ابعاد وسیعی گسترش یافت. کشتار یهودیان و نابودی کثیری از غیرنظامیان ژاپنی نشان داد که کشورها ممکن است تا چه پایه درندهخو باشند.
امتناع از بررسی روابط موجود در عصر اتمی میان دو قطبی که در بالا به آنها اشاره شد، به عذر اینکه کشورها «هیولای بیاحساس» و بیروح هستند، گوش شنوایی برای شنیدن صدای «حق» ندارند، از چیزی جز «قدرت» و «زور» اطاعت نمیکنند، اشتباه است.
🔸این تِز «واقعگراها» است که مرتب آن را تکرار میکنند؛ و این امر آنها را وادار میکند که، با وجدان راحت، نسبت به هرگونه جستجویی در خصوص اثری که ضرورتهای اخلاقی و حقوقی ممکن است بر رفتار کشورها در زمینه موضوعاتی داشته باشد که به منافع حیاتی آنها ارتباط پیدا میکند با تمسخر اغماضکنندهای بنگرند.»
/channel/PoliticalBooks
🔷معرفی و تبلیغات کتب اعضای کانال
🔹شما نیز چکیده یا متن آثار جدید خود را برای ما ارسال نمایید تا برای شما رایگان به اشتراک بگذاریم.
📘توافق سلیمانی - پوتین
✍🏼نویسنده: شعیب بهمن
📃« معرفی کوتاه کتاب:
🔸این کتاب "توافق سلیمانی ـ پوتین" به زودی توسط موسسه مطالعات اندیشهسازان نور روانه بازار خواهد شد.
این کتاب برای اولین بار به ابعاد و پیامدهای سفر سردار قاسم سلیمانی فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به روسیه و توافق وی با ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه پرداخته است.
🔸مؤلف: شعیب بهمن
کارشناس مسائل اوراسیا
🔸نوبت چاپ: اول- بهار ۹۶
🔸ناشر: موٌسسه مطالعات اندیشهسازان نور.»📃
🔹كتابها بوستانهای دانشمنداناند.(امام علی (ع))🔹
/channel/PoliticalBooks
/channel/PoliticalBooks
🔷معرفی و تبلیغات کتب اعضای کانال
🔹شما نیز چکیده یا متن آثار جدید خود را برای ما ارسال نمایید تا برای شما رایگان به اشتراک بگذاریم.
📘نظم بینالمللی در تئوری و عمل
✍🏼نویسنده: علیرضا رضائی
با مقدمه حمیرا مشیرزاده
📃« معرفی کوتاه کتاب:
🔸موضوع نظریههای روابط بین الملل , حل کردن روابط بینالملل یا سامان دادن به آن در پرتو مساٌله نظم است. به همین جهت علم روابط بینالملل را به عنوان علم مطالعه نظم بینالمللی تعریف میکنند.
🔸نظم بین الملل یک پدیده چند بعدی است که بر مبنای تقاضای کنونی برای نظم و تئوری های روابط بینالملل در حوزههای اصلی زیر قابل تحلیل است:
- ایجاد موازنه سیاسی - نظامی قدرت
- کارامدی نهادهای بینالمللی در تدبیر امور جهانی (حکومت مداری)
- افزایش سهم ایدهها در ایجاد فرهنگ ضد آنارشیک
- تلاش نیروهای اقتصادی سرمایهداری جهانی در ایجاد رفاه و پیشرفت همه کشور ها.
🔸نظم بینالمللی را نمیتوان به یکی از موارد مذکور تقلیل داد. جنبههای چشمگیر هر یک از چهار بعد مذکور باید در یک تحلیل جامع از نظم بینالمللی موجود باشد.
🔸برای دریافت معرفی و نقد کتاب که توسط دکتر قاسم ترابی در فصلنامه تحقیقات سیاسی و بین المللی(علمی پژوهشی) به چاپ رسیده به لینک زیر مراجعه نمایید :
http://pir.iaush.ac.ir/article_9414_1410.html
🔸خرید اینترنتی از 👇 :
http://www.madestanco.ir/index.php/product/category/9
🔸نویسنده: علیرضا رضائی
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی- واحد همدان
با مقدمه حمیرا مشیرزاده
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران.»📃
🔹كتابها بوستانهای دانشمنداناند.(امام علی (ع))🔹
/channel/PoliticalBooks
/channel/PoliticalBooks
🔷معرفی و تبلیغات کتب اعضای کانال🔷
🔹شما نیز چکیده یا متن آثار جدید خود را برای ما ارسال نمایید تا برای شما رایگان به اشتراک بگذاریم.
📘وجوه فقهی نقش مردم در حکومت
✍🏼نویسنده: سید محسن طباطباییفر
📃«چکیده کتاب:
🔸تأسیس جمهوری اسلامی در ایران و تأکید بر توأمانی وجوه جمهوریت و اسلامیت نظام با یکدیگر پدیدآورنده پرسشهایی در زمینه چگونگی همنشینی این دو مفهوم با یکدیگر است. با توجه به پسزمینه فقهمحور جامعه ایرانی و ارائه سؤالات گوناگون فردی و اجتماعی به فقه و توقع شنیدن پاسخ از متولیان آن، بررسی نظریه فقهی نقش مردم در حکومت از اهمیت بسزایی برخوردار است که تأخیر در آن جایز نیست.
🔸در خصوص مبانی نقش مردم در حکومت مانند حق، آزادی، مساوات و عقل و نیز مفاهیم فقهی مرتبط مانند بیعت، شورا، وکالت و امر به معروف و نهی از منکر دو تحلیل در رویکردهای مختلف فقهی وجود دارد که یکی به نقش اصالی مردم در حکومت و دیگری به نقش کارکردی مردم منتهی میشود. این نوشتار ضمن تبیین دیدگاه رویکردهای فقهی در سه عرصه مبانی، مفاهیم، لوازم و آثار، نقاط همپوشانی و افتراق آنها را در زمینه نقش مردم در حکومت بررسی میکند.
🔸نویسنده: سید محسن طباطباییفر
(عضو هیئت علمی دانشگاه)
🔸تعداد صفحه: ۴۸۰ صفحه
🔸نوبت چاپ: اول - تهران
🔸مشخصات نشر: نشر نی
🔸قیمت: ۲۰۰۰۰ تومان.»📃
🔹كتابها بوستانهای دانشمنداناند.(امام علی (ع))🔹
/channel/PoliticalBooks
/channel/PoliticalBooks
📘استبداد شرقی، بررسی تطبیقی قدرت تام
✍🏻نویسنده: کارل آوگوست ویتفوگل
📝مترجم: محسن ثلاثی
📃«دیکتاتوری شرقی به نوع خاصی از حکومتهای استبدادی گفته میشود که با تعریف معمول دیکتاتوری تطابق ندارد. از آنجاکه این سیستم بیشتر در کشورهای شرقی یا آسیایی موجود بوده و هست دیکتاتوری شرقی یا شیوه تولید آسیایی به آن اطلاق شدهاست. برخلاف تعریف دیکتاتوری در این نوع طبقه اشراف استقلال نداشته و شاه یا رئیس حکومت اشراف را میتواند تغییر دهد و یا حتی به قتل برساند. در حالیکه در تعریف دیکتاتوری قشر اشراف شاه را مورد حمایت قرار میدهند. در سیستم دیکتاتوری شرقی معمولاً با تغییر سلسله و یا حتی شاه طبقه اشراف هم تغییر میکنند.
🔸مارکس در یک سلسله آثار خود شیوه تولید آسیایی و جامعه کهن آسیایی را مورد تحلیل قرار میدهد و از آن جمله مینویسد:
«شرایط اقلیمی، وضع زمین، فضای عظیم، بیابانی که از صحرای آفریقا از طریق عربستان و ایران و هندوستان و تاتارستان، تا ارتفاعات فلات آسیا ممتد است سیستم آبیاری مصنوعی را به کمک ترعهها و تأسیسات آبیاری، پایه زراعت شرقی کردهاست.» و «ضرورت بدیهی استفاده صرفه جویانه از آب... در شرق ناگزیر مداخله قدرت متمرکز دولت را میطلبد. منشأ آن وظیفه اقتصادی یعنی به ویژه وظیفه سازمان دادن امور عمومی که دولتهای آسیایی مجبور بودند اجراء کنند، از همین جاست».
🔸علت اصلی این نامگذاری وضعیت آب در این مناطق است. آب در مشرق زمین بسیار کمتر از مغرب یافت میشود، بر این اساس جمعیت در این مناطق به طور متمرکز گسترش یافتهاست. به عبارت دیگر کمبود منابع آب باعث شده هرجا آبی کشف شده بلافاصله مردم به آنجا هجوم آورده و آبادی تشکیل دهند و مدام این آبادی گسترش یابد. نتیجهٔ این روند این شد که مراکز جمعیتی در این مناطق بر محور آب متمرکز شوند بر خلاف غرب خصوصاً اروپا که شاهد فاصلهٔ زیاد کانونهای جمعیتی هستیم زیرا آب وجود داشتهاست. نکتهٔ مهم دیگر اینکه چون آب نایاب و در اعماق زمین یافت میشد نیاز به حفر چاه و قنات و... بودهاست. از آنجاکه مخارج این نوع عملیاتها از عهده کشاورزان ساده بر نمیآمدهاست، به ناچار به پادشاه و یا هر صاحب قدرت و ثروتی رجوع میکردند واین روند زمینه ساز وابستگی مردم به این قدرت میشد و نتیجهٔ آن ایجاد شرایط مناسب برای حکومتهای استبدادی میشد.
🔸حکومت استبدادی که پایهٔ اصلی آن احتیاج مردم به آب و مشخصهٔ بارز آن وسعت قلمروی آنها به خاطر سرزمینهای وسیع و جمعیتهای متمرکز که به راحتی قابل اعمال حاکمیت بودند.گرچه به مرور زمان از لحاظ انسانشناسی تا حدی پایههای نظریه استبداد شرقی و تاثیر آن بر رفتار مردمان شرق دچار تزلزل شد.
تحلیل ویتفوگل از جامعه بورژوازی به پیروی از ماکس وبر (۱۸۶۴-۱۹۲۰) جامعهشناس شهیر آلمانی است که شهر را مرکز مطالعات خود مخصوصا در رابطه با سرمایهداری قرار داد. در کتاب «تاریخ جامعه بورژوازی» در تحلیل از «روحیه سرمایهداری» ویتفوگل توسعه شهر را در رابطه با شیوه تولید میداند. او معتقد است شیوه تولید است که خصلت توسعه شهر را تعیین میکند. به عبارتی دیگر کل جامعه بورژوازی را تحت تاثیر
قرار میدهد.
🔸سرانجام ویتفوگل از بحث در مورد شهر به بحث در مورد شیوه تولید کشاورزی و جوامع براساس سیستم آبیاری کشیده شد. ویتفوگل برای اولین بار بهوسیله وبر از جوامع بوروکراتیک براساس سیستم آبیاری مصنوعی در چین و هند آگاه شد. او از وبر آموخت که شهرها در چین و کلا شرق در بیشتر قسمتها بوروکراتیک و سازمانی تمرکز یافته بودند که هیچ وقت آن استقلال سیاسی و نظامی که شهرهای اروپایی از آن برخوردار بودند را نداشتند.
🔸تز ویتفوگل مخصوصا در کتاب «استبداد شرقی» این است که اشکال عمده جوامع ماقبل صنعتی را نشان دهد. او از رژیمهای استبدادی که دیگران هم راجع به آن بحث کردهاند، سخن میگوید. ویتفوگل معتقد بود این رژیمهای استبدادی ناشی از کارکرد و نتیجه ضروری سیستمهای وسیع آبیاری و شرایط فرهنگی و اجتماعی است. برای اینکه تاسیسات وسیع آبیاری بتوانند به تولید کشاورزی بپردازند احتیاج مبرمی به تحرک و نیروی کار و سازمان کار است. این فعالیتها تنها به وسیله نیروی تشکیلاتی و اجرایی متمرکز و با قدرت شدید است که میتواند صورت گیرد.
/channel/PoliticalBooks
👈🏿تبلیغات کتب اعضای کانال👉🏿
✅شما نیز چکیده یا متن آثار جدید خود را برای ما ارسال نمایید تا برای شما رایگان به اشتراک بگذاریم.
📘دولت یهود
✍🏼نویسنده: تئودور هرتصل
📝مترجم: ناصر پورحسن
📃« معرفی کوتاه:
صهيونيسم سياسي يکي از پديدههاي بسيار مهم در تاريخ معاصر جهان و منطقه خاورميانه است که شکلگيری آن از جريانهای مختلف درونديني يهوديت و نيز تحولات سياسي- اجتماعی اروپا ريشه میگيرد. کتاب حاضر که در سال ۱۸۹۶ ميلادي توسط تئودر هرتصل نوشته شده، متن مقدس صهيونيسم سياسی و صهيونيسم مدرن است که رژيم صهيونيستي بر اساس آن شکل گرفته و سرزمين فلسطين را اشغال کرده است. در واقع کتاب دولت يهود هرتصل يکي از چندين کتاب تأثيرگذار در قرن بيستم محسوب ميشود که زيربناي فکري بسياري از تحولات در تاريخ معاصر جهان قرار گرفته است.»
🔸نویسنده:
دکتر ناصر پورحسن(عضو هیئت علمی دانشگاه آیت الله العظمی بروجردی)
🔸تعداد صفحه: ۱۵۴
🔸نوبت چاپ: اول -۹۵
🔸نشر: مؤسسه مطالعات اندیشهسازان نور
🔸قیمت: ۱۰۰۰۰ تومان.»📃
🔹كتابها بوستانهای دانشمنداناند.(امام علی (ع))🔹
/channel/PoliticalBooks
/channel/PoliticalBooks
📘پسامدرنیته
✍🏻نویسنده: دیوید لایون
📝مترجم: محسن حکیمی
📃«ديويد لايون، استاد دانشگاه كويين در اونتاريوی كاناداست.او پسامدرنيته را مفهومی چندلايه میداند كه ما را نسبت به انواع گوناگون دگرگونیهای اجتماعی و فرهنگی جوامع پيشرفته هشيار میكند. او دگرگونی سريع تكنولوژی، تغيير جهت علايق سياسی، برآمد جنبشهای اجتماعی ـ بويژه جنبشهایی كه بر جنسيت، محيط زيست و مسائل قومی و نژادی تكيه میکنند ـ و جهانیشدن را از جمله اين دگرگونیها میداند. به باور او نوع نوينی از جامعه در حال پيدايش است كه حول مصرفكننده و مصرف سازمان میيابد و نه كارگر و توليد.
🔸نویسنده در این کتاب بر آن است میان پسا مدرنیسم و جامعه پسا صنعتی (اطلاعاتی) از یک سو، و پسا مدرنیسم و جهانی شدن، از جانب دیگر، نوعی ارتباط منطقی را جست و جو نماید .وی از مباحث کتاب چنین نتیجه میگیرد : ...«نخست، مفهوم پسا مدرنیته» معمای ارزشمندی است که ما را در مقابل موضوعات کلیدی راجع به تحولات اجتماعی معاصر هوشیار و آگاه میسازد . من آن را مفهومی میدانم که ما را به مشارکت در جدالی بر سر ماهیت و جهتگیری جوامع عصر حاضر در یک زمینه جهانی دعوت میکند، ...دوم، این که بحث درباره پسا مدرنیته و مبحث پسامدرنیسم به طور تفکیکناپذیری درهم تنیدهاند ...نظم اجتماعی در حال ظهور، چه به عنوان پسامدرن و چه به عنوان مدرنیته متعالی، بیش از هر چیز به وسیله سبکها و اشکال جدید ارتباطات توصیف و مشخص میشود. سوم بحث در مورد پسا مدرنیته، موجبات ارزیابی مجدد مدرنیته را به عنوان یک پدیده اجتماعی و فرهنگی فراهم میکند. واضحترین نمونه...، رابطه بین کار و مصرف است ...چهارم، بحث پسا مدرن ما را وادار میسازد تا احکامی ـ هم تحلیلی و هم فلسفی ـ در خصوص خود مدرنیته صادر کنیم ...موضع انتقادی من از دعوت حضرت عیسی (ع) به عشق به همسایه و اخلاق مسئولیت ناشی میشود، اما اقتضای آن این است که ما نتایج مدرنیته خرد شده و واقعیتهای اجتماعی در حال جهانی شدن، تکنولوژی زده و مصرفگرا را بپذیریم و با آن مواجه شویم ... پسا مدرنیته احتمالا بیانگر یک پدیده پایان هزاره است، و اگر چه این امر بی گمان معانی ممکن آن را تحلیل نمیبرد، زیستن در دهه ۱۹۹۰ ما را رهنمون میسازد که انتظار شکوفا شدن پدیدهای که بازتابگر رویکرد هزاره سوم است را داشته باشیم. به نظر میرسد که امیدها و بیمهای آن هزارهای که در این جهان تکنولوژی پیشرفته و جهانی شدن سریع بیان میشوند، تا حدودی به طور مصنوعی مورد مبالغه قرار میگیرند.
🔸فلسفه پست مدرن که ماحصل طرز نگرش پیشگامان مکتب پست مدرن است، به مجموعه پیچیده ای از واکنش هایی مربوط میشود که در قبال فلسفه مدرن و پیش فرضهای آن صورت گرفته اند، بدون آن که در اصول عقاید اساسی کمترین توافقی بین آنها وجود داشته باشد.
🔸فلسفه پست مدرن اساساً به معارضه با شالوده گرایی مورد اعتقاد مشترک فلاسفه برجسته قرون شانزده، هفده و هجدهم میلادی می پردازد و آنها را پیش فرضهایی میداند که باید مردود شناخته شده و کنار گذارده شوند. این فلسفه به شدت تحت تاثیر مفاهیم پدیدارشناسی، ساختارگرایی و اگزیستانسیالیسم و همچنین افکار، آثار و نوشتههای گئورگ ویلهلم فریدریش هگل، سورن کیرکگارد، فردریش نیچه و مارتین هایدگر است. فلسفه پست مدرن اغلب به تردید در مورد تقابلهای دوگانه ساده می پردازد.
🔸در حقیقت، پست مدرنیسم آن سوی سکه پلورالیسم است و پلورالیسم اساس تفکر پست مدرنیسم میباشد.
فلسفه پست مدرن که ماحصل طرز نگرش پیشگامان مکتب پست مدرن است، به مجموعه پیچیده ای از واکنش هایی مربوط میشود که در قبال فلسفه مدرن و پیش فرضهای آن صورت گرفته اند، بدون آن که در اصول عقاید اساسی کمترین توافقی بین آنها وجود داشته باشد. فلسفه پست مدرن اساساً به معارضه با شالوده گرایی مورد اعتقاد مشترک فلاسفه برجسته قرون شانزده، هفده و هجدهم میلادی می پردازد و آنها را پیش فرض هایی می داند که باید مردود شناخته شده و کنار گذارده شوند. این فلسفه به شدت تحت تاثیر مفاهیم پدیدارشناسی، ساختارگرایی و اگزیستانسیالیسم و همچنین افکار، آثار و نوشته های گئورگ ویلهلم فریدریش هگل، سورن کیرکگارد، فردریش نیچه و مارتین هایدگر است. فلسفه پست مدرن اغلب به تردید در مورد تقابل های دوگانه ساده می پردازد.
🔸پست مدرنیسم اصول و چهارچوب خاصی ندارد. این مکتب یک مکتب اصول ستیز و چارچوب گریز است. با این حال، برخی از عناصر و مؤلفههای سلبی و اثباتی این نظریه از این قرار است:
۱. کثرت گرایی و مخالفت با هرگونه وحدت گرایی ۲. نسبیت گرایی ۳. هیچ انگاری (نیهیلیسم) ۴. تأکید بر زبان و گفتمان.»📃
🔺كتابها بوستانهای دانشمنداناند.(امام علی (ع))🔻
/channel/PoliticalBooks
/channel/PoliticalBooks
📘حکومت انتخابی
✍🏻نویسنده: جان استوارت میل
📝مترجم: علی رامین
📃«جان استوارت میل، نظریه خود درباره حکومت را در رسالهای به نام «ملاحظاتی درباره حکومت انتخابی» که در سال ۱۸۶۱ منتشر شد، قوام داده است. این رساله، اوج اندیشههای او درباره حکومت پس از مطالعات و ارزیابیها و تجربههای قابلتوجهاش در حکومت است.
🔸در این زمان، میل هوشیارانه مشاهدات توکویل را درباره دموکراسی در ایالاتمتحده، در نظر گرفته بود، به عنوان یک مدیر در کمپانی هند شرقی کار کرده بود، و همچنین به عنوان عضو پارلمان خدمت کرده بود. او توسط پدرش جیمز میل ـ یک مصلح اجتماعی و سیاسی ـ آموزش دیده بود و آموزشهای جرمی بنتام، که بر او تاثیر بسیار گذاشت، در تعهد میل نسبت به بیرونآوردن حکومت از دستهای آریستوکراتها و جدال برای حق رای و آزادی عمومی برای زنان، کارگران، و بردگان، بروز پیدا کرد.
🔸به خاطر فعالیت جان استوارت میل برای شمولیتبخشیدن به حکومت و تاکید بر مشارکت عمومی در حکومت، از او به عنوان یکی از «نظریهپردازان دموکراتیک» یاد شده است. ولی میل همچنین به عنوان یک نخبهگرای سیاسی نیز شناخته شده است. چون درباره حضور رهبری شایسته در حکومت هم صحبت کرده است.
🔸حکومت انتخابی مفصلترین و منظمترین رسالهی جان استوارت میل در فلسفهی سیاسی است که هدف از نگارشش بازنمایاندن نتیجهی تفکرات وی در باب برترین ساختار حکومت دموکراتیک، بحث دربارهی نظریهی عمومی حکومت و نهادهای دموکراتیک و نیز بازتاباندن پروردهترین نگرشهای او بر مسائل بنیادین سیاست در عصر خویش است.
🔸میل ضمن آنکه هشدار همهی صاحبنظران سیاسی در باب مخاطرات نهفته در راه دموکراسی را بهدقت از نظر میگذراند و همهی مسائل رویاروی نهادهای دموکراتیک را در معرض اعتنایی بایسته قرار میدهد، حکومت انتخابی یا در حقیقت دموکراسی غیرمستقیم را برترین نوع حکومت میشمارد.
🔸در تشریح نوع حکومت مطلوب خویش، ابتدا با لاک همداستان میشود که تحقق دموکراسی جز از راه نافذبودن رأی اکثریت امکانپذیر نیست، ولی به تأکید میگوید که رأی اکثریت فقط شرط لازم است نه شرط کافی. مجلس قانونگذاری که مهمترین رکن دموکراسی در هر کشور است هنگامی اصالت دارد که در آن هم اکثریت و هم اقلیت نمایندگان خود را داشته باشند.
🔸یک اقلیت فرهیخته همینقدر که فرصت ابراز نظرات خود را داشته باشد، بهترین عامل فراکشیدن سطح معنوی نمایندگان اکثریت و برترین وسیلهی تعدیل تندرویها و تخفیف هیجانات سیاسی خواهد بود.در تحلیل نظریه حکومت میل، میتوان گفت دو اصل شایستگی و مشارکت، اساس حکمرانی خوب از نظر میل است. اصل مشارکت، شهروندان را ملزم میکند به بیشترین اندازه ممکن، مشارکت کنند؛ و اصل شایستگی، نفوذ شهروندان صاحب صلاحیت بیشتر را تا حداکثر ممکن الزام میکند. میل، قویاً بر مشارکت تاکید میکند و بعد، آن را به اصل شایستگی مقید میکند تا رهبری خوب و آموزش مدنی را ترویج کند. در این تلاقی، مشارکت شایستگی مردم را بسط میدهد و همزمان قدرت آنانی را که رهبری میکنند، بررسی میکند.
🔸در این دیدگاه، حکمرانی خوب نیازمند یک سازماندهی متعادل میان درستکاری و منافع کسانی که مشارکت میکنند و مهارت، و تجربه کسانی که شهریاری میکنند، است. میل، خوببودن حکومت را به دو روش میسنجد: اول، «میزانی که آن حکومت میل دارد مجموع کیفیتهای خیر را - منفرداً و مجتمعاً - در منطقه تحت حاکمیت افزایش دهد»؛ و دوم، «میزان کمالی که با آن میتوانند دارایی اخلاقی و فکری را که از پیش موجود بوده، طوری سازمان دهند که بیشترین تاثیر را بر مسائل عمومی بگذارد».
🔸در این دیدگاه، حکمرانی خوب نیازمند یک سازماندهی متعادل میان درستکاری و منافع کسانی که مشارکت میکنند و مهارت، و تجربه کسانی که شهریاری میکنند، است. میل، خوببودن حکومت را به دو روش میسنجد: اول، «میزانی که آن حکومت میل دارد مجموع کیفیتهای خیر را - منفرداً و مجتمعاً - در منطقه تحت حاکمیت افزایش دهد»؛ و دوم، «میزان کمالی که با آن میتوانند دارایی اخلاقی و فکری را که از پیش موجود بوده، طوری سازمان دهند که بیشترین تاثیر را بر مسائل عمومی بگذارد».»📃
🔺كتابها بوستانهای دانشمنداناند.(امام علی (ع))🔻
/channel/PoliticalBooks
/channel/PoliticalBooks
📘پراگماتیسم
✍🏻نویسنده: ویلیام جیمز
📝 مترجم:عبدالکریم رشیدیان
📃«این کتاب نخست با یک پیشگفتار آغاز شده و پس از آن پیشگفتاری از ویلیام جیمز بر پراگماتیسم آمده است.
🔸کتاب هشت فصل دارد که هر کدام یکی از سخنرانیهای جیمز را در بر میگیرد. در فصل اول کتاب، سخنرانی او با عنوان معضل کنونی فلسفه آمده که در آن تحولات فلسفی و مسائل فلسفه را بررسی کرده است. فصل دوم به بررسی معنا و مفهوم پراگماتیسم و تفاوت آن با نگرشهای دیگر فلسفی اختصاص یافته است. در فصل سوم نیز بعضی از مسائل مابعدالطبیعی از دیدگاه پراگماتیسم بررسی شده است. جیمز در فصل چهارم کتاب تلاش خود را بر بررسی واحد و کثیر متمرکز کرده است. فصل پنجم نیز به جستجو در فلسفۀ پراگماتیسم و عقل سلیم مربوط میشود. درک پراگماتیسم از حقیقت، که یکی از قسمتهای جذاب کتاب به شمار میرود، در فصل ششم بررسی شده است. جیمز در فصل هفتم کتاب هم رابط پراگماتیسم و انسانگرایی را، که از موضوعهای مهم نزد بسیاری از فیلسوفهای زمان خود بود، بررسی کرده است. فصل هشتم کتاب نیز به موضوع پراگماتیسم و مذهب اختصاص یافته است. این کتاب با گفتار نگارنده درباره معنای حقیقت پایان یافته است.
🔸پراگماتیسم یا کنشگرائی، نیز انجامگرایی یا انجامپذیرگرایی و یا کاربردگرایی، به معنی فلسفه اصالت عمل است؛ ولی در سیاست بیشتر واقعگرایی و مصلحتگرایی معنی میدهد.
🔸پراگماتیسم روشی در فلسفه است که با اعتراف به غیرممکن بودن اثبات بعضی مسائل، آنها را با توجّه به کاربردشان در زندگی انسان میپذیرد. طرفداران این شیوه، خود را عملگرا و متسامح میدانند. مخالفان، این گروه را میانهرو (یا محافظهکار) میخوانند.
🔸 از دیدگاه پراگماتیسم، کلیه تصورات، مفاهیم، قضاوتها و نظرات ما قواعدی برای «رفتار» (پراگمای) ما هستند، اما «حقیقت» آنها تنها در سودمندی عملی آنها برای زندگی ما نهفته است.
🔸از دیدگاه پراگماتیسم، معیار حقیقت، عبارت است از سودمندی، فایده، نتیجه و نه انطباق با واقعیت عینی. در واقع حقیقت هر چیز بوسیله نتیجه نهائی آن اثبات میشود.
دولتمردان و سیاستمداران «پراگماتیست» به کسانی اطلاق میشود که امکانات عملی و مصلحت روز را بر معتقدات خود مقدم میشمارند و به عبارت دیگر برای پیشرفت مقاصد خود یا ماندن بر مسند قدرت، انعطاف نشان میدهند.
🔸در نظر مکتب پراگماتیسم، افکار و عقاید همچون ابزارهایی هستند برای حل مسائل و مشکلات بشر؛ تا زمانی که اثر مفیدی دارند، صحیح و حقیقیاند و پس از آن غلط و خطا میشوند. به این ترتیب عقیدهای ممکن است مدتی به کار آید و مؤثر شود و از این رو فعلاً حقیقی است؛ لیکن بعداً ممکن است نتایج رضایت بخش نداشته باشد و آن موقع، به نظریهای باطل و خطا تبدیل میگردد.
بنابراین، حقیقت چیزی ساکن و تغییر ناپذیر نیست؛ بلکه با گذشت زمان، توسعه و تحول مییابد. آنچه در حال حاضر صادق است، ممکن است در آینده صادق نباشد؛ زیرا در آینده، افکار و نظریات دیگری بر حسب شرایط و اوضاع جدید، حقیقی شده و متداول میگردند. تمام امور تابع نتایج است و بنابر این، حق امری است نسبی؛ یعنی وابسته به زمان، مکان و مرحله معینی از علم و تاریخ است
🔸 استاد مطهری معیار عمل برای حقیقت را از نظر قرآن و نهج البلاغه بیان میکند:
(نظر قرآن درباره تلازم (مفید) و (حقیقت) در امور کلی آیهای در سوره مبارکه رعد است که میفرماید: هرچه حقیقت است مفید هم هست. در آن جا قرآن مثلی میزند(آیه ۷ سوره رعد)میفرماید: هنگامی که باران میآید و سیل جاری میشود کف روی آب هم به تبع آن روان میشود اما این آب است که میماند و به زمینها فرو میرود و کف آب از بین میرود و باطل هم چنین است نمیماند و آنچه مفید است حق است که ماندگار است چنان که آب در زمین میماند.)
➖و نیز در این باب از نهج البلاغه و… مثال میآورد:
(کسانی که موفقیت در عمل را ملاک حقانیت میگیرند باید وقتی معاویه مثلاً بر علی(ع) پیروز شد معاویه را بر حق بدانند چنانکه گفتند; اما علی(ع) این گونه تفسیر میکند: ایشان میفرماید: شما طرفداران من(طرفداران حق با وجود وعدهای که قرآن بر پیروزی مؤمنین داده) شکست خواهید خورد. چون این جا مسأله حقانیت مکتب معاویه پیروز نشد بلکه مربوط به روحیه شما میشود: (باجتماعهم علی باطلهم و تفرّقکم عن حقّکم)(خطبه ۲۴) شما در حق خودتان وحدت ندارید و آنها در باطلشان وحدت دارند شما اسماً دنبال مکتب علی(ع) هستید و عملاً نیستید.» »📃
🔺كتابها بوستانهای دانشمنداناند.(امام علی (ع))🔻
/channel/PoliticalBooks
/channel/PoliticalBooks
📘بنیادهای دموکراسی
✍🏻ناشر: مرکز آموزش شهروندی(جمعی از نویسندگان)
(CIVITAS)Center for Civic Education
📝 مترجم: ابراهیم سلطانی
📃«پیشگفتار مترجم:
🔸دموکراسی یکی از بنیادیترین و بحثانگیزترین مفاهیم و موضوعات فلسفە سیاسی از نیمە دوم قرن بیستم به این سو بوده است. دموکراسی در مرکز شبکهای از مفاهیم آشنا، اما دشوار و پیچیده و دیریاب، قرار دارد. به عبارت دیگر، درک دموکراسی، هم به منزلە یک مفهوم و هم به منزلە مجموعە پیچیدهای از نهادهای سیاسی، در گروی درک مفاهیمی همچون آزادی، برابری، عدالت، قدرت، اقتدار، حریم
خصوصی، شهروندی و مسئولیت مدنی است.
🔸هدف اصلی کتاب حاضر، بنیادهای دموکراسی، آشنا کردن خوانندە غیرمتخصص با مفهوم دموکراسی است و این هدف را از راه بررسی رابطە دموکراسی با چهار مفهوم اقتدار، حریم خصوصی، مسئولیت و عدالت برآورده میکند. این کتاب برای خوانندگان جوانی تدوین شده که، چه بسا، برای نخستین بار است متنی دربارە دموکراسی میخوانند. به همین دلیل، متن حاضر به هیچ وجه با پیچیدگیهای نظری این حوزه دست و پنجه نرم نمیکند. در عوض، نویسندگان متنی که پیش رو دارید، تعاریف ساده و قابل فهم پیشنهاد میکنند؛ نمونههای ساده اما تأمل برانگیزی از مسائل سیاسی نظامهای دموکراتیک و غیردموکراتیک را به بحث میگذارند و در مقام تحلیل این نمونهها پیچیدگی را به حدی نمیرسانند که خوانندە نوپا را سردرگم کند.
🔸در ابتدای هر درس، اهداف آن درس اعلام و اصطلاحات و مفاهیم مهم معرفی میشوند. پس از آن، خواننده به تأمل انتقادی دربارە پارهای نمونههای مرتبط فرا خوانده میشود. در پایان هر درس، پرسشهایی مطرح میشوند تا خواننده از طریق پاسخ دادن به آنها کاربرد نکات آموزش داده شده را فرا گیرد. نویسندگان امیدوارند که، به این ترتیب، دانش نظری و مهارت تحلیلی خوانندگان را ارتقا دهند. خوانندە نوپا و جستوجوگر این متن البته فراموش نخواهد کرد که این تازه آغاز راه است و برای درک بهتر دموکراسی چارهای نیست جز سر وکله زدن با پرسشهای دشواری که، دست کم، چندین دهه است ذهن نظریه پردازان دموکراسی را به خود مشغول کرده است.
🔸تلاش میکنم در محدودۀ حوصلۀ این پیشگفتار به تعدادی از این پرسشها اشاره کنم. دموکراسی به شیوههای گوناگونی تعریف شده است. دستهای از این تعاریف، دموکراسی را به شیوهای برای تصمیمگیری جمعی فرو میکاهند (تعاریف حداقلی) و دستهای دیگر، دموکراسی را تا سرحد یک ایدئولوژی و یک شیوە زیست فرا میبرند (تعاریف حداکثری). در چهارچوب تعاریف حداقلی، مهمترین وجه تمایز شیوە تصمیمگیری دموکراتیک این است که برابری میان تصمیمگیرندگان را مفروض میگیرد.
اما میتوان پرسید: تصمیمگیرندگان به چه معنا با یگدیگر برابرند یا باید برابر باشند؟ آیا برابری صوری در مقام کسی که به پای صندوق رأی میرود و به یکی از نامزدها رأی میدهد، کافی است؟ آیا برابری فرصتها و منابعی که در اختیار تصمیمگیرندگان و رأیدهندگان است، برای نیل به اهداف دموکراتیک ضروری است؟ در چهارچوب تعاریف حداکثری اما، دموکراسی، تجلی مجموعە پیچیدهای از ارزشهاست و شیوە زیستی خاص را ترویج میکند. به این ترتیب، برابری تصمیمگیرندگان، مثلاْ در هنگام رأی دادن، فقط یکی از جلوهها و جنبههای شیوە زیست دموکراتیک محسوب میشود. حال میتوان پرسید کدام ارزشها و کدام شیوە زیست دموکراتیکاند؟ آیا این ارزشها با ایدئولوژی خاصی پیوندی ناگسستنی دارند؟ »📃
🔺كتابها بوستانهای دانشمنداناند.(امام علی (ع))🔻
/channel/PoliticalBooks
📘اصول علم سیاست
✍🏻نویسنده: موریس دوورژه
📝مترجم: ابوالفضل قاضی
@PoliticalBooks
📃«موریس دوورژه در کتاب اصول علم سیاست با برداشتی دلانگیز و اصیل سیاست را به ژانوس دو چهرهای اساطیری تشبیه میکند که یکی از چهرههای آن نشاندهنده نظم و همگونگی و چهره دیگر آن نمایشگر مبارزه، پیکار، تعارض و تضاد است. این دوگانگی در ماهیت قدرت نیز آشکارا به چشم میخورد، قدرتی که خودآگاهی با صورتی نظمآفرین و زمانی با سیمایی تسلطجو تجلی میکند. این کتاب از آثار مهم موریس دوورژه، دانشمند و روزنامهنگار برجسته فرانسوی است که چندین سال در دانشگاه پاریس تدریس شده و دانشجویان علوم سیاسی،اقتصادی ، جامعه شناسی و حقوق از آن بهرهها جستهاند.
• کتاب اصول علم سیاست شامل عناوین زیر میباشد:
- بخش اول : عوامل مبارزه:
۱- عوامل مبارزه
۲- عوامل زیستی
۳- عوامل روانی
۴ - عوامل جمعیتی
۵ - عوامل جغرافیایی
۵ - عوامل اجتماعی - اقتصادی
۷- عوامل فرهنگی
• بخش دوم : صور پیکار
۱- قالب های پیکار
۲- سازمانهای پیکار
۳- سلاحهای پیکار
۴- استراتژیهای سیاسی
۵- حدود پیکار
- بخش سوم : از تضاد تا همگونگی
۱- نظریه همگونگی
۲- فن همگونگی
۳- همگونگی یا شبههمگونگی
۴- همگونگی و سطح توسعه
۵- عصر طلایی ناممکن.»📃
🔺كتابها بوستانهای دانشمنداناند. امام علی (ع)🔻
@PoliticalBooks
📘آرمانها و ایدئولوژیها
✍🏻نویسندگان: ترانس بال و ریچارد دگر
📝مترجم: احمد صبوری
📃«ویراستاران این کتاب – «ترنس بال» و «ریچارد دگر» - کوشیدهاند تا در این مجموعه:
🔸نخست، گُسترهی ایدئولوژهای معاصر را پوشش دهند و از هریک از ایدئولوژیهای شناخته شده از جمله لیبرالیسم، محافظهکاری و سوسیالیسم تا ایدئولوژیهای جدید نظیر دیدگاههای فعالان جنبشهای زیستمحیطی و نئونازیها، مباحثی را مطرح نمایند.
🔸دوم اینکه نمونه متنهای برجسته، از دیدگاهها و نظریههایی فراهم آمده که نمایندهی همان ایدئولوژیهای پیشگفته است.
🔸ویژگی سوم کتاب بازنویسی بعضی متنهای قدیمی برای تطبیق با نثر امروزی و چهارم اینکه ویراستاران در این کتاب تلاش کردهاند تا با طرح مقدمه و یا یادداشتهای کوتاه، متنهای برگزیده از مؤلفان و اندیشمندان پیشین را در بافت تاریخی و سیاسی خود قرار دهند.
➕فهرست کتاب:
➖فصل یکم: مفهوم ایدئولوژی
➖فصل دوم: آرمان دمکراتیک
➖فصل سوم: لیبرالیسم
➖فصل چهارم: محافظهکاری
➖فصل پنجم: سوسیالیسم و کمونیسم؛ از مور تا مارکس
➖فصل ششم: سوسیالیسم و کمونیسم پس از مارکس
➖فصل هفتم: فاشیسم
➖فصل هشتم: ایدئولوژیهای آزادیبخش و سیاست هویت
➖فصل نهم: سیاست «سبز»؛ اکولوژی در حکم ایدئولوژی.»📃
🔺كتابها بوستانهای دانشمنداناند.(امام علی (ع))🔻
/channel/PoliticalBooks
/channel/PoliticalBooks
📘نظریه هنجارگذار و روابط بینالملل
✍🏻نویسنده: آندرو لینکلیتر
📝مترجم: لیلا سازگار
📃«مجموعه حاضر متضمن مقالات بسیار مهمی در پهنه ادبیات روابط بینالملل در قرن بیستم است که در طول پنجاه سال در این زمینه نگاشته شده و توسط آندرو لینکلیتر که خود ید طولانی در این رشته دارد، تدوین و ویرایش شده است. انجام این مهم توسط انتشارات معروف راتلج صورت گرفته است. ویراستار متن اصلی با وسواس مثالزدنی از میان هزاران مقاله موجود در این زمینه اقدام به پالایش مطالب نموده و معتبرترین آنها را برای مجموعه حاضر برگزیده است.
+فهرست مطالب:
–نظریه سیاسی و روابط بینالملل
–انسانها و شهروندان در روابط بینالملل
–عضویت
–حاکمیت، هویت، فداکاری
–همبستگی
–قحطی، رفاه و موازین اخلاقی
–صدور مواد خطرزا
–عدالت، جنسیت و مرزهای بینالمللی
🔸رابطه بین نظریه و عمل یکی از مسائل مهم فلسفی در مطالعه علوم سیاسی و روابط بین الملل است. سه مقاله مهم، نوشته نویسندگانی چون والاس، بوت و اسمیت از مجموع مقالات کتاب به این بحث هوشمندانه میپردازند که آیا نظریه روابط بینالملل برای حل مسائل سیاسی موجود که سیاستگذاران با آن روبرو هستند کمکی تیزهوشانه میکند یا نه؟
نظریه هنجار گذار سعی دارد رسالتی را وضع کند و آن این که ارزشهایی که ممکن است شکلهای جدید سازمان سیاسی جهان را تقویت کند باید مورد توجه قرار گیرند. همه مقالات با پیش کشیدن موضوعات مختلف ارزشهایی را که نیازمند تأمل عرصه سیاسی امروز جهان میباشد را بر شمردهاند .
🔸چهار موضوع مهم که در نظریه هنجارگذار توسط نویسندگان مورد توجه قرار گرفت به شرح زیر میباشد :
— موضوع نخست ناشی از تحول سیاسی مهمی در قرن بیستم است: گسترش جامعه متشکل از دولتها از سرزمین اولیه آن که قلب اروپا بود به تمام جهان. مسئله عدالت توزیعی جهانی به دلیل نابرابریهای روزافزون ثروت در نظام جهانی مطرح شده است. به دنبال این تحول این مسئله که جامعه بینالمللی چگونه ممکن است نسبت به تنوع فرهنگی به ویژه نسبت به تفاوت بین جوامع غربی و غیرغربی حساس باشد، به مسئله اصلی تبدیل گشته است.
—موضوع دوم که در نظریه گذار اهمیت یافته به دلیل فشارهایی مطرح میشود که اقوام در اقلیت و مردم بومی بر دولتهای حاکم اعمال میکنند. اعضای این گروهها خواستار این شدهاند که دولتها برخی از قدرتهای سنتی را به قربانیان فتوحات استعماری منتقل کنند ، آنها همچنین تلاشهایی کردهاند تا حمایت بینالمللی از حقوق گروهی را به بخش مهمی از سیاست جهانی بدل کنند. اینها عوامل اصلی در سیاست مدرن و مربوط به آفرینش شکلهای جدید جامعه هستند که بار حاکمیت را سبک می کنند .
— مجموعه سومی از مسائل هم که به امکان شهروندی فرا ملی در اروپا و دموکراسی جهانی نظر دارد به گونهای که شهروندان در همه جا کنترل بیشتری بر پیشرفتهای جهانی و ملی داشته باشند، به همین اندازه مهم است .
— چهارمین مجموعه موضوعها به اداره عادلانه محیط زیست جهانی و حقوق موجوداتی غیر از انسانها توجه دارد .
🔸هر چهار عرصه مطالعاتی هنجار گذار شواهدی دال بر این هستند که برخی از رشتههای نظریه بینالمللی از راه انتقاد از نظام دولتهای دارای حاکمیت و از راه تأمل درباره اصول جایگزین برای سازمان سیاسی جهان به نقطه اولیه حرکت بازگشته و کارشان را از آنجا آغاز کردهاند.
🔸در پایان می توان گفت این تحولات و خواسته گروهها برای تبدیل شدن به مقام اجرا هنجار خاصی را در عرصه بینالملل میطلبد که نیازمند تعریف جهانی برای آن میباشد.»📃
🔺كتابها بوستانهای دانشمنداناند.(امام علی (ع))🔻
/channel/PoliticalBooks
/channel/PoliticalBooks
📘کشورهای مستقل مشترکالمنافع و جمهوریهای بالتیک
(Commonwealth of Independent States)
✏️تهیه و تألیف: واحد پژوهش و تالیف مؤسسه گیتاشناسی
📃«مطالب کتاب در سه فصل تنظیم گردیده است.
—در فصل اول، به اجمال از تحولاتی سخن به میان میآید که به «ظهور و سقوط اتحاد جماهیر شوروی» منجر شده است
—فصل دوم به کشورهای عضو «جامعه کشورهای مستقل مشترکالمنافع» اختصاص دارد .در این فصل نخست مؤلف توضیحاتی مختصر درباره نحوه پیدایش و شکلگیری این اتحادیه جدید به دست میدهد، سپس کشورهای عضو در سه بخش مجزا معرفی میشوند که عبارتاند از : کشورهای واقع در آسیای مرکزی شامل: ازبکستان، تاجیکستان، ترکمنستان، قرقیزستان و قزاقستان؛ کشورهای ناحیه قفقاز، یعنی آذربایجان، ارمنستان و گرجستان، و کشورهای مسلمان نشین اوکراین، روسیه و روسیه سفید و همچنین مولداوی
—فصل سوم به معرفی کشورهای بالتیک یعنی استونی، لاتویا(لتونی) و لیتوانی اختصاص دارد.
برای معرفی هر کشور، سرفصلهای یکسانی در نظر گرفته شده که عبارتاند از: سرزمین، مردم، سیاست، اقتصاد، حمل و نقل و ارتباطات، آموزش و فرهنگ و جهانگردی و تاریخ.
کتاب با جدولهای آماری، نقشهها، عکسها و تصاویر رنگی همراه است.
🔸سازمان مستقل کشورهای همسود در دسامبر ۱۹۹۱ به وسیله روسیه سفید، روسیه و اوکراین در مینسک ﻣﺮﻛﺰ روسیه سفید پایهگذاری شد.
🔸در فاصله نزدیکی سران هشت جمهوری تازه استقلالیافته دیگر(آذربایجان، قزاقستان، قرقیزستان، ارمنستان، مولداوی، تاجیکستان، ازبکستان و ترکمنستان) به همراه رؤسای دولتهای سه جمهوری فوقالذکر تأسیس رسمی مجمع کشورهای مستقل مشترکالمنافع را اعلام و ضمن تأکید بر ایجاد همکاری در مسائل خارجی و داخلی خود، تصریح نمودند که تعهدات بینالمللی اتحاد شوروی سابق را برعهده خواهند گرفت. دو سال بعد از این اجلاس گرجستان نیز به CIS پیوست و شمار کشورهای عضو این نجموعه را به ۱۲ کشور افزایش داد.
🔸حقوق و وظایفی که در منشور این سازمان ذکر شده براساس «اصل اختیار» بوده و هرکدام از اعضا مجاز و مختار به پذیرش یا ردآنها میباشند.
🔸این سازمان دارای نهادهای مختلفی همچون شورای نخستوزیران، شورای وزرای امور خارجه، شورای فرماندهان نیروهای مرزی، کمیته اتحاد بینالدولی برای اتحادیه اقتصادی، کمیته اجرایی و... میباشد.
🔸اهداف تشکیل این سازمان عبارت بود از: گسترش روابط دوستانه بین اعضا، حسن همجواری و افزایش همکاری کشورهای عضو و درک و اعتماد متقابل.
🔸سازمان کشورهای مستقل همسود یکی از مهمترینﺳﺎزﻣﺎنهای منطقهای در آسیای مرکزی و قفقاز تلقی میشود.
با تشکیل این سازمان نشستها و گردهماییهای بسیاری برگزار شد و توافقنامههای زیادی به امضا رسید ولی اهدافی که این سازمان برای تحقق آنها تأسیس شده است محقق نشد.
🔸عوامل ناکامی این سازمان در مسیر همگرایی عبارتاند از:
۱- نگرانی کشورهای تازه استقلال یافته از احیای نفوذ روسیه
۲- جریانهای تجزیهطلب و اختلافهای مرزی
۳- اختلاف اعضای این سازمان
۴- رقابت آمریکا و روسیه در خارج نزدیک.»📃
🔹كتابها بوستانهای دانشمنداناند.(امام علی (ع))🔹
/channel/PoliticalBooks
🔸آنتونیو کاسه سه (ژانویه ۱۹۳۷ - ۲۲ اکتبر ۲۰۱۱) یک حقوقدانان بینالمللی برجسته ایتالیایی بود.کاسسه در سالهای ۱۹۷۵ تا ۲۰۰۸ استادی دانشگاه فلورانس را در رشته حقوق بینالملل بر عهده داشت. وی بین سالهای ۱۹۹۳ تا ۱۹۹۷ به عنوان اولین رئیس دادگاه بینالمللی کیفری یوگسلاوی سابق فعالیت میکرد و تا پایان عمر نیز در شعبه تجدید نظر آن دادگاه به قضاوت مشغول بود. کاسسه در سال ۲۰۰۴ هدایت کمیسیون بینالمللی سازمان ملل برای تحقیق در مورد نسلکشی در دارفور را بر عهده داشت. وی همچنین اولین رئیس دادگاه ویژه لبنان برای ترور رفیق حریری بود و تا اواخر عمر همچنان این سمت را در دست داشت»📃
🔺كتابها بوستانهای دانشمنداناند.(امام علی (ع))🔻
/channel/PoliticalBooks
♦️معرفی کتب اعضای کانال♦️
شما نیز چکیده یا متن آثار جدید خود را برای ما ارسال نمایید تا برای شما رایگان به اشتراک بگذاریم.
📘توافق سلیمانی - پوتین
✍🏼نویسنده: شعیب بهمن
/channel/PoliticalBooks/1006
📘ایران و عمان، از ظفار تا برجام
✍🏼نویسندگان: فرهاد پروین، شهره جلالپور
/channel/PoliticalBooks/1005
📘نظم بینالمللی در تئوری و عمل
✍🏼نویسنده: علیرضا رضائی
با مقدمه حمیرا مشیرزاده
/channel/PoliticalBooks/1004
📘سیاست خارجی و جایگاه قدرتهای بزرگ
✍🏼نویسندگان: توماس ولگی، رناتو کربتا،کیت گرنت و ریان بیرد
📝مترجمان: عبدالمجید سیفی، شهرزاد مفتوح
/channel/PoliticalBooks/999
📘وجوه فقهی نقش مردم در حکومت
✍🏼نویسنده: سید محسن طباطباییفر
/channel/PoliticalBooks/976
📘دولت یهود
✍🏼نویسنده: تئودور هرتصل
📝مترجم: ناصر پورحسن
/channel/PoliticalBooks/928
📘پیامدهای فرهنگی اشغال عراق
✍🏼نویسنده: توحید محرمی
/channel/PoliticalBooks/927
📘رهیافتی نوین در جامعهشناسی سیاسی و روابط بینالملل
✍🏼نویسندگان: علی فلاحی سیفالدین - محمود شهیدی
/channel/PoliticalBooks/916
📘نظریههای روابط بینالملل؛ رویکردهای متعارض به سیاست جهانی
✍🏼نویسنده: استفانی لاوسون
📝مترجم: عبدالمجید سیفی
/channel/PoliticalBooks/905
📘نیروی دریایی و بازدارندگی جمهوری اسلامی ایران
✍🏼مؤلفین: محمود عسگری و حسسن مهدیان
/channel/PoliticalBooks/848
📘دولت و توزیع فضایی قدرت سیاسی در ایران معاصر
✍🏼نویسنده: مریم امیدی آوج
/channel/PoliticalBooks/807
📘بیت المقدس در قرآن(درباره مسأله فلسطین)
✍🏼نویسنده: عمران نزار حسین
📝مترجم: مصطفی گودرزی
/channel/PoliticalBooks/748
📘 تشکیل حکومت در عصر غیبت( در باب فقه سیاسی)
✍🏼نویسنده: سید سبحان مروجی
/channel/PoliticalBooks/726
📘گزینههای راهبردی آمریکا در جهان آشوبناک
✍🏼نویسنده: جیمز دابینز
📝مترجمان: سید عبدالمجید زواری، احسان اعلایی فر، فرشته کندی داینی
/channel/PoliticalBooks/724
📘دیپلماسی و مأموریت دیپلماتیک
✍🏼نویسنده: بهرام نوازنی
/channel/PoliticalBooks/668
📘اقتصاد سیاسی توسعهنیافتگی (مسائل اقتصادی - سیاسی جهان سوم)
✍🏼مؤلفین: احمد ساعی،عبدالمجید سیفی
/channel/PoliticalBooks/638
♦️لینک مشاهده توضیحات هر کتاب در زیر عنوان آن قرار داده شده است.
/channel/PoliticalBooks
🔷معرفی و تبلیغات کتب اعضای کانال
🔹شما نیز چکیده یا متن آثار جدید خود را برای ما ارسال نمایید تا برای شما رایگان به اشتراک بگذاریم.
📘ایران و عمان، از ظفار تا برجام
✍🏼نویسندگان: فرهاد پروین، شهره جلالپور
📃« معرفی کوتاه کتاب:
🔸سلطنتنشین عمان تنها کشور عرب منطقه خلیج فارس است که در طول تاریخ، کمترین نقش را با ایران داشته است.
🔸دیپلماسی هوشمندانه و متوازن عمان که مبتنی بر بهرهگیری از ظرفیتهای دوجانبه و چندجانبه است موفق گردیده علاوه بر ابعاد روابط گرم سیاسی، تجاری و فرهنگی با ایران، نقش یک میانجیگر را در حل مناقشات ایرانو غرب از یک سو و ایران و کشورهای منطقه خاورمیانه از دیگر سو بازی کند.
🔸واقعگرایی عمان و رفتار پراگماتییی این کشور، میتواند الگویی از سیاستگذاری خارجی موفق یک کشور در منطقه بحرانزده خاورمیانه باشد.
🔸کتاب حاضر از یک مقدمه، پنج فصل و نتیجهگیری تشکیل شده است.
موٌلفان: فرهاد پروین
کارشناس ارشد مطالعات منطقهای(مطالعات خلیج فارس)
و
دکتر شهره جلالپور
عضو هیئت علمی دانشگاه شهرضا
🔸تعداد صفحه: ۲۷۴
🔸نوبت چاپ: اول- زمستان ۹۵
🔸نشر: انتشارات ابوالحسنی
🔸قیمت: ۲۰۰۰۰ تومان.»📃
🔹كتابها بوستانهای دانشمنداناند.(امام علی (ع))🔹
/channel/PoliticalBooks
/channel/PoliticalBooks
🔷معرفی و تبلیغات کتب اعضای کانال
🔹شما نیز چکیده یا متن آثار جدید خود را برای ما ارسال نمایید تا برای شما رایگان به اشتراک بگذاریم.
📘سیاست خارجی و جایگاه قدرتهای بزرگ
✍🏼نویسندگان: توماس ولگی، رناتو کربتا،کیت گرنت و ریان بیرد
📝مترجمان: عبدالمجید سیفی، شهرزاد مفتوح
📃« معرفی کوتاه کتاب:
🔸سیاست خارجی و جایگاه قدرتهای بزرگ یکی از شاخصهای مهم نگاه به روابط بینالملل در دوران پساوستفالی است. این قدرتها پیش از جنگ جهانی دوم نقش فائقهای در سیاست بین الملل داشتهاند به طوری که روابط بینالملل قرن نوزده و نیمه اول قرن بیستم عمدتاً آکنده از چرخه رقابت و همکاری این قدرتها بوده است.
پس از جنگ جهانی دوم این وضعیت دچار برخی تعدیلها و تغییرات شد که تا حد زیادی ناشی از ورود به دوران استعمارزدایی، ایجاد نظام دوقطبی و گسترش نقش سازمانهای بینالمللی بود.
🔸با این وجود نقش پر رنگ ایالات متحده آمریکا و اتحاد جماهیر شوروی در شکلدهی به مناسبات دوران جنگ سرد و تحتالشعاع قرار گرفتن بسیاری از امور بینالملل از رقابت این دو قدرت، بازتابدهنده تداوم کنشگری پررنگ قدرتهای بزرگ در این دوران بود.
🔸پایان جنگ سرد و تحولات دهههای ۱۹۹۰ و ۲۰۰۰ تأثیرات بسزایی در نقش این دولتها در عرصه بینالمللی داشت. فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی به عنوان یکی از ارکان اصلی شکلدهی به رقابتهای دوران جنگ سرد باعث ایجاد تغییراتی در ساختار نظام بینالملل گردید که لزوم پژوهش بیشتر در مورد جایگاه قدرتهای بزرگ را دوچندان ساخت.
🔸آنچه که بررسی نقش قدرتهای بزرگ را دشوار میسازد نوع برداشت و نگاه متفاوت به مفهوم قدرت بزرگ است. از یکسو نوعی نگاه خودانتسابی در مورد جایگاه قدرتهای بزرگ وجود داردکه در آن کنشگران تمایل دارند با ارائه تفسیری خاص، جایگاه رفیعی از خود ارائه دهند.در نگاه دیگر، نوع انتساب جایگاه قدرت بزرگ از سوی سایر کنشگران اهمیت مییابد و جایگاه دولتها بر اساس ارزیابی و نگاه دیگر دولتها شکل میگیرد.
🔸این ابهامات در مورد تعریف قدرت بزرگ و تفاسیر مرتبط با آن و همچنین ابهامات موجود در مورد جایگاه این قدرتها در نظام بینالملل و سیاست خارجی آنها، باعث شده تا بسیاری از پژوهشگران روابط بینالملل توجه خود به این موضوعها را دوچندان کنند.
🔸نویسندگان کتاب حاضر در جهت پر کردن خلاء موجود در این حوزه تلاش نمودهاند تا الگوی جدیدی برای بررسی جایگاه قدرتهای بزرگ مطرح و آن را در مورد قدرتهای بزرگ دوران پس از جنگ جهانی دوم و قدرتهای نوظهور کاربردی سازند.»
➖این کتاب دارای ده فصل به شرح ذیل است:
۱ـ جایگاه قدرتهای بزرگ در سیاست بینالملل
۲ـ آمریکا به منزله رهبر جهانی، قدرت جهانی و قدرت دارای جایگاه سازگار
۳ـ اتحاد جماهیر شوروی/روسیه به عنوان قدرت بزرگ ناسازگار
۴ـ قدرت و سیاست شناسایی: نقش جایگاه در روابط خارجی چین
۵ـ فرانسه : کشوری قدرتطلب و بیش از حد واقع ظاهر شونده
۶ـ ژاپن به عنوان کشوری کمتر از حد واقع ظاهر شونده: جایگاه قدرت بزرگ در سیاست تغییرات اقلیمی
۷ـ شناسایی قدرتهای منطقهای و جایگاه آنها
٨ـ برزیل : قدرت بزرگ نوظهور
۹ـ هند : قدرت بزرگ آینده
۱۰ـ جایگاه و آینده سیاست بینالملل
🔸مترجمان:
دکتر عبدالمجید سیفی
(عضو هیئت علمی دانشگاه آیت الله العظمی بروجردی)
و
شهرزاد مفتوح
🔸تعداد صفحه: ۲۷۶
🔸نوبت چاپ: اول -۹۶
🔸نشر: قومس
🔸قیمت: ۱۸۰۰۰ تومان.»📃
🔹كتابها بوستانهای دانشمنداناند.(امام علی (ع))🔹
/channel/PoliticalBooks
🔸ویتفوگل در کتاب استبداد شرقی: بررسی تطبیقی قدرت تام نخست تحلیلی از شیوه تولید آسیایی _که نخست توسط خود مارکس مطرح شد_ به دست میدهد و سپس تبعات آن را در جنبههای گوناگون زندگی اجتماعی، سیاسی و فرهنگی جوامعی که چنین شیوهای را به کار بستهاند بررسی میکند. در فصل نهم این کتاب شرح کوتاهی از سرگذشت این نظریه به ویژه در کشورهای کمونیستی ارائه میشود.
🔸مطابق با این نظریه برخی تمدنها مانند تمدنهای حوزهٔ نیل , میان رودان , سند یانگ تسه و... با توجه به ویژگیهای جغرافیایی سرزمین خود تنها به شرط کار جمعی فراوان بر روی رودخانهها , کاریزها و شبکههای آبرسانی به زمینهای کشاورزی، توان دسترسی به آب کافی برای مصارف کشاورزی را به دست میآوردند. اما کار همگانی با شمار زیادی انسان، نیاز به سازماندهی متمرکز و نیرومندی دارد تا بتواند از عهدهٔ مدیریت آن برآید و کار ساختمانهای بزرگی مانند سدها و کاریزها را به انجام برساند. این مدیریت مقتدر به مرور زمان به حوزههای دیگر زندگی جوامعی که ویتفوگل آنها را جوامع آب سالار میخواند از جمله سازماندهی ارتش و ایجاد بناهایی که کاربری به جز آبیاری دارند (مانند کاخها، معابد، جادهها و...) سرایت میکند و در نهایت با تمرکز هرچه بیشتر قدرت سیاسی و ثروت در یک نقطه، حاکم را دارای قدرت مطلقه میگرداند. این درحالی است که در جوامع اروپایی و همچنین استثنائاتی مانند ژاپن به دلیل دسترسی آسان به منابع آب نیاز به چنین سازماندهی وجود نداشت.
«وجود دستگاه دیوانی متمرکز و گسترده» هستهٔ اصلی نظریهٔ ویتفوگل را تشکیل میدهد.
میبایست توجه داشت که واژهٔ «شرقی» در ترکیب «استبداد شرقی» لزوماً به معنی جغرافیایی آن نیست. چه برای نمونه تمدن اینکا در منتهیالیه غربی جهان در ردهٔ دولتهای آب سالار قرار میگیرد.
🔸به طور خلاصه این نوع نظام توتالیتر دارای خصوصیات زیر است:
۱-تسلط و کنترل تولید بهوسیله دولت؛ به عبارت دیگر چون دولت همه امکانات را در اختیار خود دارد، هر نوع تولید وسیعی بدون دخالت او انجام نمیگیرد.
۲-یک نوع پیچیده شبکه جاسوسی، نظارت سیاسی، نظارت جمعیتی و یک سیستم برقراری ارتباطات
۳- یک ارتش بزرگ، مجهز و تمرکزیافته و فقدان مراکز دیگر قدرت نظامی، به عبارت دیگر غیرمسلح بودن عامه مردم
۴-نیروی انسانی اجباری در خدمت دولت برای شبکه و تاسیسات آبیاری و کار روی زمین و ...، مالیات سنگین و اجباری دولت و افزایش مدام آن.
۵- هر نوع فعالیت اقتصادی با اجازه دولت انجام میگیرد. فقدان هر نوع آزادی تجاری و تولید مانوفاکتوری، دولت همچنان کنترل تجارت و تولید را در دست دارد، بازرگانان و مالکان تحت عنایت و خواسته دولت میتوانند فعالیت کنند. خلاصه اینکه هرنوع تولید شبهسرمایهداری وجود نخواهد داشت.
۶- دولت شدیدا تمرکز یافته است و قدرت خود را از طریق به کار بردن سنت و ایدئولوژی تثبیت میکند و هر نوع فعالیت اجتماعی و فرهنگی و اقتصادی تحت اختیار دولت است.
با توجه به این خصوصیات است که ویتفوگل نظام این جوامع را «استبداد شرقی» مینامد. برای ویتفوگل وقتی دولتی تمرکز یافته است و هیچ نوع گروه اجتماعی دیگر یارای مقاومت با آن را نداشته باشد، نظامی، همهگیر و توتالیتر است. ویتفوگل معتقد بود بوروکراسی و طبقه حاکمه یکی و وابسته به یکدیگر هستند.»📃
🔺كتابها بوستانهای دانشمنداناند.(امام علی (ع))🔻
/channel/PoliticalBooks
/channel/PoliticalBooks
📘موج چهارم
✍🏻نویسنده: رامین جهانبگلو
📝مترجم: منصور گودرزی
📃«نقدی و بررسی این کتاب- صادق شکیب
🔸بعد از تخریب و فرو پاشاندن نظام سوسیالیستی در جهان آنگاه که سردمداران جهان سرمایهداری مغرورانه خود را فاتح ابدی تاریخ بشری نمایاندند و به جشن و سرور و پایکوبی پرداختند . تئورسینهای نظم سرمایه به تئوریزه کردن این پیروزی و اجتنابناپذیر بودن و گریزناپذیری آن پرداخته و به تئوری بافی یا بهتر گفته باشیم تئوریسازی در همۀ عرصهها پرداختند . بنمایۀ فکری و نظری تمامی آنها با همۀ پوششها و آرایههایی که به نظریات خود میدهند در این مسیر سیر میکند که سرمایهسالاری و تن دادن یه حاکمیت سرمایه تقدیر گریزناپذیر بشریت سراسر گیتی است که چارهجویی زحمتکشان برای رفع ستم سرمایه تلاشی است عبث و بیهوده که ره به جایی نخواهد برد .
🔸در عرصۀ داخلی بعد از انقلاب شکوهمند ۱۳۵۷ و مشکلاتی که بعد از گذشت نزدیک به سه دهه از قیام پر شکوه مردم علیه نظام منحط سلطنتی با آن دست به گریبانند که چشم آگاه و بصیری نمیتواند در هیچ یک از عرصههای مختلف اقتصادی و سیاسی و اجتماعی و فرهنگی توطئههای امپریالیستی و کارگزاران مزدور آن را نبیند .
🔸این کتاب به چهار بخش از طرف نویسنده تقسیم شده که مجموعهای است از سخنرانیها و مصاحبههای ایشان در مجامع مختلف جهانی و با مجلات و روزنامههای گوناگون که در یک جلد گردآوری شده و به چاپ رسیده . ایشان از همان مقدمۀ کتاب که مدعی میشوند آرمان روشنفکران در طی پنچاه سالۀ اخیر جز مرگ و دروغ ارمغانی برای کسی نداشته با شمشیر آخته به جنگ روشنفکران مبارز میروند. ولی در سراسر کتابشان مشخص و روشن نمیسازند که آن مبارزان جان بر کفی که در مبارزه با نظام ستمشاهی جان بر سر آرمان و عقاید انسانی خود گذاردند با چه انگیزهای حامل کدامین دروغ برای ما بودند؟ جز آنکه وجدان بیدار و آگاه و شور و شعور عدالتطلبی آنها نظام سراپا منحط و خائن سلطنتی را نمیتوانست بپذیرد. و دقیقاً سرکوب و کشته شدنشان از سوی محمدرضا و پدر تاجدارش به علت همین آرمانشان بود که آقای جهانبگلو نیز در کتابشان به جنگ قلمی با آن آرمانها پرداختهاند. و برای اثبات به اصطلاح صحت نظریات خود از خیل عظیم تئوریسینهای رنگارنگ نظم سرمایه مثال میآورند. مثلاً در همان مقدمۀ کتاب از قول آندره ژید که از مدافعان امپریالیسم است میگویند«باید به آنان که در جستجوی حقیقت هستند باور داشت و از آنان که آن را یافتهاند پرهیز کرد». حال نگارنده میپرسد از فردی که حقیقت زندگی را در عدالت اجتماعی و اقتصادی یافته چرا میبایست پرهیز کرد؟ جالبتر این که در صفحه ۱۳۴ با الفاظ ادیبانهای مغایر با این نظر خود به خوانندگان کتاب رهنمود میدهند «وقت آن است که در ژرفای شوربختیهامان غرق شویم تا حقیقت را دریایبم» راستی چرا میخواهید افراد با درک و دریافت حقیقت مورد پرهیز واقع شوند؟
🔸ایشان برای اثبات درستی نظریات خود ابایی ندارند که به دروغگویی توسل نجویند ولاجرم تناقضات فراوانی در فرمایشاتشان مشاهده میشود . نویسنده محترم که در مقدمه کتاب ضرورت داشتن هر نوع ایدئولوژی را رد میکنند و آن را آفت تمدن بشری میدانند. خود در صفحۀ ۲۱ ایدئولوژی یا جهانبینی خود را که البته برای نوع خویشتن مذموم نمیدانند در پنج اصل فرموله کرده و آن را تبیین میکنند که سر فصل آن در بند یک اعتلای سرمایهداری میباشد .
🔸در صفحه ۳۹ ادعای غریبی میکند«شاخصۀ اروپا در سدههای میانه مذهب بود . این عامل پیش از هر چیز دورۀ قرون وسطی را از دورههای باستان و نوین متمایز میکند» وجه مشخصۀ اروپا در دورۀ مورد بحث روابط فئودالی و مناسبات تولیدی خاص آن میباشد که فئودالها برای فریب مردم و تداوم حاکمیت خود مذهب را نیز به خدمت گرفته بودند . که این مهم در دید شناخت ایشان مطلقاً جایی ندارد. آنچه قرون وسطی را از دورۀ باستان و دوران نوین متمایز میکند نه مذهب که روابط تولیدی بردهداری در عصر باستان و مناسبات تولیدی سرمایهداری در عصر حاضر میباشد.
🔸مردم ایران و روشنفکران که در این کتاب مورد خطاب نویسنده میباشند تاریخ واقعی کشورشان را با این چنین عینکی نمیبینند و برخلاف آرزوی نویسنده محترم کتاب هرگز نیز نخواهند دید. آن ها نظام فاسد سلطنت را با انقلابی شکوهمند یکبار و برای همیشه به زبالهدان تاریخ افکندهاند و تاریخ بر خلاف آرزوی عدهای هرگز به عقب برنخواهد گشت و نیز امپریالیسم آمریکا و توطئهها و عملکردهای ضد بشری این امپراطوری خطرناک را که اساس و موجودیت هستی بشریت را نشانه گرفته و دمی از نقشههای شیطانی خود علیه میهنمان غافل نیست لحظهای از یاد نمیبرند و صحنه مبارزه را ترک نمیکنند چرا که خوب میدانند خطر هیولای امپریالیستی جدی است.»📃
🔺كتابها بوستانهای دانشمنداناند.(امام علی (ع))🔻
/channel/PoliticalBooks
/channel/PoliticalBooks
👈🏿تبلیغات کتب اعضای کانال👉🏿
✅شما نیز چکیده یا متن آثار جدید خود را برای ما ارسال نمایید تا برای شما رایگان به اشتراک بگذاریم.
📘پیامدهای فرهنگی اشغال عراق
✍🏼نویسنده: توحید محرمی
📃« معرفی کوتاه:
در طول تاریخ، وقوع جنگها پیامدها و تبعات خواسته و ناخواسته بسیاری را به همراه داشته است که تأثیر زیادی در وضعیت حال و آینده جامعه جنگزده و محیط پیرامون بر جای گذاشته است. ازجمله: آوارگی، مهاجرت و پناهندگی انبوه جمعیت، گسترش و شیوع فرهنگ خشونت و افراطیگری، انهدام آثار تاریخی، تهدید جدی بنیان خانواده، کاهش انسجام اجتماعی و تنزل هویت جمعی با افزایش افتراقهای قومی و مذهبی و ناهنجاریهای فرهنگی و اجتماعی و هویتهای برساخته مجعول. یورش به سرزمین عراق و اشغال این کشور هم از این قاعده مستثنا نبوده و آثار و تبعات فرهنگی و اجتماعی بسیاری را به همراه داشته است و جامعه عراق را در معرض ازهمگسیختگی و آسیبهای فرهنگی و اجتماعی فراوانی قرار داده است که این آسیبها نتیجه خشونت، ناامنی و ناپایداری ناشی از جنگ و اشغال این کشور است. در کتاب حاضر، تلاش شده است ضمن بررسی وضعیت فرهنگی جامعه عراق، قبل و بعد از اشغال جامعه عراق، ارزیابی مناسبی از پیامدهای فرهنگی ناشی از اشغال این کشور انجام شود. وضعیت فرهنگی عراق قبل از اشغال، مقابله با رشد اسلامگرایی، رویکرد دینی به فرهنگ پس از اشغال و تاریخچه روابط فرهنگی ایران و عراق از محورهای اصلی کتاب است.
🔸نویسنده: دکتر توحید محرمی(عضو هيأت علمی پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات)
🔸تعداد صفحه: ۲۷۲
🔸نوبت چاپ: اول - بهمن ۹۴
🔸نشر: پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات
🔸قیمت: ۱۶۵۰۰ تومان.»📃
🔹كتابها بوستانهای دانشمنداناند.(امام علی (ع))🔹
/channel/PoliticalBooks
/channel/PoliticalBooks
👈🏿تبلیغات کتب اعضای کانال👉🏿
✅شما نیز چکیده یا متن آثار جدید خود را برای ما ارسال نمایید تا برای شما رایگان به اشتراک بگذاریم.
📘رهیافتی نوین در جامعهشناسی سیاسی و روابط بینالملل
✍🏼نویسندگان: علی فلاحی سیفالدین - محمود شهیدی
📃« توضیحات:
➕این کتاب شامل فصول زیر است:
➖ فصل اول: الگوپردازی جامعهشناسی سیاسی براساس واقعگرایی انتقادی
➖ فصل دوم: الگوپردازی روابط بینالملل براساس واقعگرایی انتقادی
➖ فصل سوم: تحلیل واقعگرایی انتقادی از تحولات هستهای ایران
➖ فصل چهارم:تحلیل واقعگرایی انتقادی از ریشههای شکلگیری انقلاب اسلامی
🔸نویسندگان:
دکتر علی فلاحی سیفالدین(استادیار دانشگاه آزاد واحد نراق)
و
دکتر محمود شهیدی(استادیار دانشگاه آزاد واحد خرمآباد)
🔸تعداد صفحه: ۱۹۲
🔸نوبت چاپ: اول - تابستان ۹۵
🔸نشر: انتشارات افق آینده
🔸قیمت: ۱۲۰۰۰ تومان.»📃
🔹كتابها بوستانهای دانشمنداناند.(امام علی (ع))🔹
/channel/PoliticalBooks
/channel/PoliticalBooks
🔷تبلیغات کتب اعضای کانال🔷
🔹شما نیز چکیده یا متن آثار جدید خود را برای ما ارسال نمایید تا برای شما رایگان به اشتراک بگذاریم.
📘نظریههای روابط بینالملل؛ رویکردهای متعارض به سیاست جهانی
✍🏼نویسنده: استفانی لاوسون
📝مترجم: عبدالمجید سیفی
📃«توضیح مختصر کتاب:
🔸کتاب حاضر که در سال ۲۰۱۵ توسط انتشارات پولیتی به چاپ رسیده یکی از جدیدترین متون علمی در حوزه نظریههای روابط بین الملل است.
🔳این کتاب شامل فصول زیر است:
▪️فصل اول: چیستی نظریه در روابط بینالملل
▪️فصل دوم: واقعگرایی کلاسیک
▪️فصل سوم: نو واقعگرایی و واقعگراییهای دیگر
▪️فصل چهارم: لیبرالیسم
▪️فصل پنجم: نو لیبرالیسم
▪️فصل ششم: مارکسیسم و نظریه انتقادی
▪️فصل هفتم: نظریههای اجتماعی روابط بینالملل
▪️فصل هشتم: نظریه فمینیستی
▪️فصل نهم: پسا استعمارگرایی
▪️فصل دهم: نظریه سبز
▪️نتیجهگیری
🔸مترجم: دکتر عبدالمجید سیفی (استادیار روابط بینالملل دانشگاه آیت الله العظمی بروجردی)
🔸تعداد صفحه: ۳۰۴
🔸نوبت چاپ: اول - زمستان ۹۵
🔸نشر: مخاطب
🔸قیمت: ۲۲۰۰۰ تومان.»📃
🔹كتابها بوستانهای دانشمنداناند.(امام علی (ع))🔹
/channel/PoliticalBooks
/channel/PoliticalBooks
📘سامان سیاسی در جوامع دستخوش دگرگونی
✍🏻نویسنده: ساموئل هانتینگتون
📝 مترجم:محسن ثلاثی
📃«هانتينگتون در کتاب خويش به دنبال نشان دادن چارچوبهای لازم برای تحقق سامان و يا همان استواری سياسی است. از اين رو در پيشگفتار کتاب بيان میدارد: «تجزيه و تحليل پژوهشگرانه راهها و وسايل پيشبرد سامان سياسی، با وجود اختلافهایی که بر سر مشروعيت و خوشايندی اين هدف وجود دارد» بايد مورد توجه يک دانشمند سياسی باشد. وی در ادامه معتقد است؛ سامان سياسی « تا اندازهای به رابطه ميان توسعه نهادهای سياسی و تحرک نيروهای اجتماعی به صحنه سياست، بستگی دارد.» وی در سراسر اثر خويش به دنبال نشان دادن مسير فرايند نهادمند شدن مشارکت سياسی در کشورهای در حال نوسازی است. مسئله وی استواری و ثبات جامعه و سياست در جامعه دستخوش نوسازی میباشد.
➕این کتاب شامل هفت فصل به شرح زیر میباشد.
➖در فصل اول،سامان سياسی و تباهی سياسی: مهمترين شکاف مابين کشورها را ناشی از ميزان کارایی حکومتهای آنها و ميزان برخورداری از ثبات سياسی میداند. وی نابسامانی سياسی را ناشی از ظهور گروههای اجتماعي جديد در عرصه سياست در نتيجه دگرگونی اجتماعی میداند. عدم وجود نهادهای سياسی جهت سازماندهی خواست مشارکت سياسی اين گروهها منجر به نابسامانی سياسی در اين کشورها میشود.
➖فصل دوم، نوسازي سياسی(آمریکا در برابر اروپا): نوسازی سياسی مستلزم عقلانی شدن اقتدار، تمايز ساختارها و گسترش مشارکت سياسی است. بر اين مبنا هانتينگتون سه الگوی نوسازی سياسی را معرفی میکند. الگوي اروپایی و الگوی بريتانيایی که به ترتيب اقتدار آنها منشأ در سلطنت و پارلمان داشت. و الگوی آمريکایی که اقتدار آن ريشه در نهادهای سياسی تيودوریـ انگلستان سده ۱۶میلادی ـ داشت.
➖فصل سوم، دگرگون سياسی در جوامع سياسی سنتی: نوسازی مستلزم اصلاح امور اقتصادی و اجتماعی توسط دولت مقتدر است. در نتيجه نوسازی گروههای جديدی به عرصه سياسی وارد میشوند. در اينجا نوسازی سياسی با هدف گستراندن پهنه قدرت به گروههای اجتماعی نوظهور صورت میگيرد. نحوه توزيع قدرت در جامعه در ترکيب با ميزان انباشتگی قدرت نزد دولت صورتبندی قدرت در نظام سياسي را منعکس میسازد. قدرت متمرکز در ترکيب با انباشت کم قدرت منجر به امپراتوری ديوانسالار با سلطنت مطلقه میشود. قدرت پراکنده در ترکيب با کم بودن ميزان قدرت به فئوداليسم با ساختار هرمی منجر میشود. همچنين قدرت متمرکز در ترکيب با انباشت زياد قدرت به ديکتاتوری توتاليتر میانجامد و دموکراسی قانونی از ترکيب پراکندگی قدرت و انباشتگی قدرت به وجود میآيد.
➖فصل چهارم، پراتوريانيسم و تباهی سياسی پراتوريانيسم: به معنای دخالت نظاميان در سياست در نتيجه سياستزدگی نيروهای اجتماعی میباشد. ساموئل هانتينگتون ضمن اشاره به دخالت ساير نيروهای اجتماعی نظير روحانيون، ثرومتمندان و دانشجويان در سياستِ يک جامعه سياستزده، اصطلاح «جامعه پراتوری» را برای توصيف اين وضعيت به کار میبرد.
➖ فصل پنجم، انقلاب و سامان سياسی: هانتنينگتون از انقلاب به مثابه شيوهای برای نوسازی ياد میكند. از نظر وی دگرگونی عميق ساختارهای اجتماعی كه در نتيجه گسترش سريع مشاركت سياسی و خواست نيروهای اجتماعی مختلف برای دخالت در قدرت سياسی پديد میآيد انقلاب نام دارد. با استقرار نهادهای سياسی جديد انقلاب تكميل میشود. وي با طرح دو گونه انقلابات غربی و شرقی وجه تمايز آنها را زمان شكلگیری نهادهای سياسی جديد میداند.
➖فصل ششم، اصلاحات و دگرگونی اجتماعی: ساموئل هانتينگتون به يک دسته دگرگونی با سرعت و دامنه محدود و نهادها و رهبرانی با خطمشی ميانهرو اصلاحات میگويد. هدف اصلاحات تامين برابری اجتماعی، اقتصادی و سياسی و گسترش دامنه مشاركت سياسی در يک جامعه دستخوش نوسازي است. اصلاحگر موفق كسی است كه بتواند به طور همزمان در دو جبهه محافظهكاران و انقلابيون بجنگد و با توجه به اهداف اصلاحي با گروهای اجتماعی ـ سياسی مختلفی متحد شود.
➖فصل هفتم، نوسازی و احزاب: با وقوع نوسازی گروههای اجتماعی جديدی پديد میآيند كه از مشاركت«طبيعی» موجود در جامعه سنتی بیبهرهاند. با گسترش آگاهی و مشاركت سياسی، يكپارچگی ملی، ادغام و استواری سياسی جامعه نيازمند مشاركت افراد از طريق نهادهای سياسی نوين كه عمدهترين آنها احزاب و نظام حزبی است میباشد. حزب سازماندهنده مشاركت سياسی است.
🔸از آنجایی که هانتينگتون وابسته مکتب نوسازی است کتاب وی بيشتر به تأثير نيروهای اجتماعی - داخلی در ثبات و بیثباتی جامعه میپردازد؛ هر چند در مواردی به نقش استعمار غربی در بسيج انقلابی و انجام اصلاحات بنيادی اشاره میکند. »📃
🔺كتابها بوستانهای دانشمنداناند.(امام علی (ع))🔻
/channel/PoliticalBooks
/channel/PoliticalBooks
🔷تبلیغات کتاب اعضای کانال🔷
🔹شما نیز چکیده یا متن آثار جدید خود را برای ما ارسال نمایید تا برای شما رایگان به اشتراک بگذاریم.
📘نیروی دریایی و بازدارندگی جمهوری اسلامی ایران
✍🏽نویسندگان: محمود عسگری و حسین مهدیان
📃«پیشگفتار کتاب:
🔸روندهاي راهبردي جهاني بيانگر توجه فزايندة بازيگران به مقولة بازدارندگي ميباشد. بازدارندگي بهمثابه يك راهبرد پيشگيرانه همواره مورد توجه تصميمسازان بوده است.
🔸بازدارندگي، از جمله مفاهيم راهبردي است كه به معني جلوگيري از بروز اقدامهاي تهديدآميز از راه تهديد كردن و قدرتنمايي ميباشد. به عقيدة بسياري از صاحبنظران، كاربست اين راهبرد منجر به برقراري ثبات نسبي (تا پيش از حوادث 11 سپتامبر)، شده بود، بنابراين شايد بتوان ادعا نمود كه بازدارندگي، يك راهبرد براي حفظ وضع موجود است.
🔸ويژگي اصلي بازدارندگي آن است كه ايجاد آن، هزينههايي بسيار كمتر از دفاع در بر دارد. همچنين بازدارندگي يك راهبرد پيشگيرانه تلقي ميشود كه تحقق آن يكي از دغدغههاي اصلي بيشتر دولتها ميباشد. كشورها بهلحاظ توانمنديها در يك سطح قرار ندارند. اين ناهمترازي ضرورت بازنگري در تعريف و سازوكارهاي بازدارندگي را موجب شده است. اما سؤالی که در ذهن متبادر میگردد آن است که، دولتهاي ضعيفتر نسبت دولت قوي، چگونه بازدارندگي را بهوجود ميآورند؟
🔸 به نظر نگارندگان این کتاب ميتوان از بازدارندگي ناهمگون بهعنوان بديل مناسبي براي بازدارندگي متعارف نام برد. بازدارندگي ناهمگون بهعنوان يكي از راهكارهاي تضمين بقاي قدرتهاي ضعيفتر در مواجهه با قدرتهاي قويتر، سازوكاري مؤثر تلقي ميگردد كه ميتواند راهبري نرمافزارهايي همچون سياستها، راهبردها و رهنامههاي دفاعي را برعهده بگيرد. بازدارندگي ناهمگون، زماني محقق ميگردد كه بتوان ظرفيت مناسبي را براي تبديل كميتهاي كوچك به كيفيتهاي بزرگ ايجاد كرد.
در این میان یکی از حوزههای تحقق بازدارندگی، ظرفیتها و توانمندیهای دفاعی در عرصه دریایی است.
🔸نیروی دریایی از دیرباز بهعنوان یکی از عوامل مهم نظامی و اقتصادی، مورد نظر بوده است؛ بهویژه در سدههای اخیر، ابرقدرتها جهت حفظ سلطه خود بر جهان، سعی کردهاند تا با ایجاد یک نیروی دریایی قوی، امور نظامی و اقتصادی جهان را تحت سیطره خود قرار دهند. گامبرداری در مسیر راهبرد ملی بهمنظور دستیابی به اهداف کلان جمهوری اسلامی مستلزم برخورداری از امنیت در حوزههای مختلف از جمله در عرصهی دریا است؛ چیزی که همواره دغدغه خاطر دولتمردان و کارگزاران نظام بوده است.
🔸جمهوري اسلامي ايران داراي يك موقعيت جغرافيايي بيبديل، بهويژه موقعيت دريايي است. در اختيار داشتن تنگة هرمز كه به ايران موقعيتي راهبردي نيز ميدهد، همجواري با خليجفارس و درياي عمان، قرار داشتن بين دو كانون انرژي خليجفارس و درياي خزر، قرار گرفتن در مركز اتصال قارههاي اروپا، آسيا و آفريقا، تسلط داشتن بر مسير انتقال انرژي به بازارهاي بينالمللي مصرف، برخورداري از سواحل طولاني، و از همه مهم تر قرارگرفتن خطوط مواصلاتی راهبردی کشور در مجاورت آبهای اقیانوس هند و تنگههای راهبردی هرمز، مالاکا، بابالمندب و کانال سوئز، همگی لزوم برخورداری جمهوری اسلامی از نیروی دریایی قدرتمند و تأثیرگذار بهمنظور تقویت توان بازدارندگی نظامی و تأمین امنیت ملی در عرصه آبهای دریای خزر، خلیج فارس، دریای عمان و اقیانوس هند را تأیید میکند.
کتاب حاضر در سیزده فصل منتشر شده است.
🔸نویسندگان:
محمود عسگری(پژوهشگر)
و
حسین مهدیان(عضو هیئت علمی دانشگاه امام علی ( ع ))
🔸تعداد صفحه: ۲۴۹
🔸 نوبت چاپ: اول- زمستان ۹۵
🔸نشر: انتخاب
🔸قیمت: ۱۵۰۰۰ تومان.»📃
🔺كتابها بوستانهای دانشمنداناند.(امام علی (ع))🔻
/channel/PoliticalBooks