کانال آموزشی-ادبی فارسی۱، ۲ و ۳ درسنامه آزمون نهایی و شبهنهایی تست و نکته #دکتر_احمد_کنجوری
به نام خداوند جان و خرد
📘 فرهنگستان
نخستین شمارهی گاهنامهی دانشگاه فرهنگیان استان لرستان
📄صاحب امتیاز: انجمن آموزش زبان و ادبیات فارسی پردیس علامه طباطبایی خرمآباد
📆خرداد و تیر ۱۴۰۴
✍فهرست مطالب:
🍃 پایان من-آفتاب🍃 صید دل-از درخشش و اضطراب🍃 حیران-دیبای زیبا🍃 خدا-معشوق-مرا بخوان🍃نامشکوف -ماسهها🍃تا کِی؟🍃رباعی🍃 تازیانهها🍃 آرزوی اشتباه - چند دقیقه بشنو🍃 از زاگرس تا توس🍃 پژواکی از زبان لکی در شاهنامه🍃 نقد شعری از قیصر امینپور با مدد از هوش مصنوعی🍃 باباطاهر عُریان🍃 جریانهای شعری در دوره صفوی🍃مصاحبه🍃انتصاب سرپرست پردیس علامه طباطبایی خرمآباد
مدیر مسئول: سبحان یعقوبی
@sobhan_yaghoubi7
سردبیر: علیرضا مرادی
@Alrzmrdii
مشاور علمی: دکتر احمد کنجوری
@k1404A
طراح جلد و صفحه آرا: سجاد لونی
@Sajjadloni
🕊🕊
🖊️ #هیئت_تحریریه:
دکتر احمد کنجوری، دکتر کامین عالیپور، دکتر یوسفعلی بیرانوند، دکتر محمد فلاحینسب، محمدجواد براتعلی، سبحان یعقوبی، علیرضا مرادی، علیاصغر مرادی، سید علیرضا موسوی، حمیدرضا قاسمی، صالح شیخی و سید محمدجواد شکرگزار
فرهنگستان
شماره نخست
@adab12a
@adab789
البته حقایقی که ادبیات آشکار میکند، همواره خوشایند نیست و گاه تصویری که ما در آینهی شعر و رمان از خود میبینیم، تصویر هیولایی است؛ هیولاهایی که یکسر مشتاق زیر پا گذاشتن مرزهایند و در پنهانترین گوشههای وجود ما مخفی شدهاند و یادمان باشد که آنچه نخستین بار به این پسغولههای ذهن انسان سر کشید و قدرت ویرانگر و خودویرانگر آنها را کشف کرد، علم نبود؛ این کشف از آنِ ادبیات بود.
دنیای بدون ادبیات تا حد زیادی از این مغاکهای هولآور که شناخت آنها ضرورت بسیار دارد، بیخبر میمانْد. این دنیای بدون ادبیات، دنیای بیتمدن، بیبهره از حساسیت و ناپخته در سخن گفتن، جاهل و غریزی، خامکار در شور و شر عشق، این کابوسی که برای شما تصویر میکنم، مهمترین خصلتش سازگاری و تندادن انسان به قدرت است. از این حیث، این دنیا، دنیایی مطلقاً حیوانی است. غرایز اصلی، تعیینکنندهی رفتار روزانه میشوند و ویژگی عمده این زندگی، مبارزه در راه بقا، ترس از ناشناختهها و ارضای نیازهای مادی است و جایی برای روح باقی نمیماند. در این دنیا، یکنواختی خُردکنندهی زندگی با ظلمتِ شومِ بدبینی همراه خواهد شد؛ با این احساس که زندگی انسانی همان است که باید باشد و همواره چنین خواهد بود و هیچ کس و هیچ چیز قادر به تغییر آن نیست!
📚چرا ادبیات؟، ماریو بارگاس یوسا، ترجمه: عبدالله کوثری، نشر لوح فکر، ۱۳۹۲، صفحات ۱۶ تا ۲۴
@Adab789
@adab12a
کتاب را "سرگرمی اول" کودکانمان کنیم.
طرح از پابلو آمارگو
@adab789
@adab12a
شعر عاشورایی «شام غریبان و غریبان شام»
سراینده: احمد کنجوری
خوانش: بیتا کنجوری
کلیک کنید👇 https://share.google/R4HkrZnYBdB2LmGFF
@adab12a
@Adab789
تغییرات مهم کنکور سراسری از سال آینده!
ترمیم نمره تکدرس حذف شد!
دیگر نمیتوانید فقط یک یا دو درس را ترمیم کنید! اگر قصد ترمیم دارید، باید همه دروس نهایی را دوباره امتحان دهید، حتی اگر در برخی از آنها ۲۰ گرفته باشید!
نمره نهایی، همان نمره ترمیمی خواهد بود!
دیگر خبری از انتخاب نمره بالاتر نیست! هر نمرهای که در آزمون ترمیمی بگیرید، همان ثبت میشود!
فقط یک کنکور در سال!
از سال آینده، فرصت دوبارهای در کار نیست! فقط یکبار کنکور برگزار میشود، پس باید حسابی آماده باشید!
ذخیرهسازی تراز کنکور حذف شد!
امکان ذخیره تراز برای سالهای بعد وجود ندارد! هر داوطلب تنها بر اساس عملکرد همان سال ارزیابی میشود
جدیدترین اخبار و رویدادهای دلفان و استان
👇👇👇👇
عضویت در ایتا
https://eitaa.com/barpanews123
پیام دلفان در تلگرام👇👇👇
https://t.me/joinchat/AAAAAEJ9sqy6CMjUPGws0w
سخنگوی وزارت آموزش و پرورش خبر داد؛
تمدید مهلت بارگذاری مدارک پذیرفتهشدگان دانشگاه فرهنگیان و ثبتنام فرهنگیان در سامانه نقلوانتقال
سخنگوی وزارت آموزش و پرورش از تمدید مهلت ثبتنام فرهنگیان در سامانه نقلوانتقال و فرصت بارگذاری مدارک پذیرفتهشدگان دانشگاه فرهنگیان خبر داد.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش، علی فرهادی؛ سخنگوی این وزارتخانه، اظهار کرد: فرهنگیان تا روز پنجشنبه ۱۲ تیرماه فرصت دارند برای ثبتنام نقلوانتقالات به سامانه my.medu.ir مراجعه کنند.
سخنگوی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به تمدید مهلت بارگذاری مدارک پذیرفتهشدگان دانشگاه فرهنگیان، گفت: این افراد تا روز دوشنبه ۹ تیرماه فرصت دارند مدارک خود را بارگذاری کنند.
@adab12a
مهلت انتخاب رشته دانشجو معلمان تمدید شد.
🔹رئیس سازمان سنجش از تمدید مهلت انتخاب رشته آزمون اختصاصی پذیرش دانشجو - معلم در دانشگاه های فرهنگیان و تربیت دبیر شهید رجایی سال ۱۴۰۴ و اصلاحات مربوط به دفترچه راهنمای انتخاب رشته تا پایان روز پنجشنبه ۲۲ خرداد خبر داد.
@adab12a
🔰انتخاب رشته دانشگاههای فرهنگیان از شنبه ۱۷ خرداد
🔹انتخاب رشته دانشگاههای فرهنگیان و تربیت دبیر شهید رجایی از روز شنبه ۱۷ خرداد آغاز شده و انتخاب رشته تا روز سهشنبه ادامه خواهد داشت.
Sanjesh.org
@adab12a
تعاریف مختلف آرایه های ادبی علوم و فنون۳
(مبحث سوالخیز امتحان نهایی)
@adab12a
جزوه تحلیل متن. تمامی نمونه های علوم و فنون ۳. ویژه شب امتحان
تهیه کننده : خانم افراشته. استان البرز
دبیرخانه زبان و ادبیات فارسی مستقر در استان همدان
https://shad.ir/lit_gam2
@adab12a
با درود و احترام فراوان خدمت همکاران بزرگوار و ارجمند
ضمن عرض خسته نباشید خدمت استادان بزرگوار ، نکاتی چند در مورد طراحی سوالات امتحانی ابلاغ می گردد.
✅ کتاب های علوم و فنون ۱،۲،۳
۱_
برای قسمت تاریخ ادبیات و سبک شناسی ، کل کتاب درسی همان پایه مورد نظر خواهد بود.
❌از کتاب های پایه های دیگر،سوالی طرح نمی شود.
۲_
برای بخش تحلیل متن. علاوه بر کتاب فنون پایه مورد نظر ،می توان از کتاب فارسی همان پایه نیز کمک گرفت. به عنوان مثال برای بخش تحلیل متن فنون دهم می توان از بخش هایی از کتاب فارسی دهم نیز سوال داد.
۳_
برای سوالات آرایه و زیبایی شناسی می توان از تمام بخش های کتاب علوم و فنون همان پایه نمونه آورد.همچنین می توان از کتاب فارسی همان پایه نیز نمونه هایی ذکر کرد. به شرط اینکه آرایه مورد نظر در کتاب فارسی ذکر نشده باشد. همانند آرایه " لف و نشر" یا " ایهام تناسب"
به عنوان مثال طراح می تواند برای توضیح آرایه لف و نشر ، بیتی از فرخی یزدی را در فارسی دوازدهم ذکر کند
با آنکه جیب و جام من از مال و می تهی است/ ما را فراغتی است که جمشید جم نداشت
۴_
برای بخش عروض و قافیه فقط باید از همان بخش کتاب که مربوط به موسیقی شعر است سوال طرح گردد. به عبارت دیگر بخش عروض و قافیه کاملا محدود به نمونه های همان بخش و در محدوده کتاب فنون همان پایه است.
با آرزوی تندرستی و شادکامی برای همکاران و دانش آموزان گرامی
دبیرخانه راهبری کشوری زبان و ادبیات فارســی مستقر در استان همدان
https://shad.ir/lit_gam2
@adab12a
🔴#فوری| نتایج اولیه کنکور اردیبهشت ماه منتشر شد 👇
https://my.sanjesh.org/dashboard
@adab12a
سوالات امتحان نهایی فارسی ۲
#پایه_یازدهم
خرداد 1404
@adab12a
با درود و آرزوی تندرستی
گاه در چاپ ها و نسخه های دیوان های شاعران،با برخی اصطلاحات روبرو می شویم که معنا و کارکرد دیگرگونه ای دارند؛ چه بسا خواننده و هوادار ادبیات بر دگرگونگی یا دیگرسانی این اصطلاحات آگاهی بایسته ای ندارد. در این یادداشت کوشش شده است به فشردگی به بازشناسی و بازنمایی این واژگان و اصطلاحات بپردازیم.
۱. چاپ و نسخه:
هر متنِ چاپی، با عنوانِ «چاپ»، و نه «نسخه» معرفی میگردد.
به نخستین سیاهه ی اثر که نزدیک به خط مؤلف یا نسخهای را که شاگردان از مؤلف جمعآوری کردهاند،نسخه یا نسخه اصل می گویند.
هنگامی که میگوییم نسخهی خلخالی، منظورمان نسخهی خطیِ مورّخ ۸۲۷ قمریست که به شادروان سیّد عبدالرّحیم خلخالی تعلق داشت.
ولی اثری که به اهتمامِ ایشان در سال ۱۳۰۶ شمسی منتشر گردید، عنوانش، «چاپِ خلخالی»ست، نه «نسخهی خلخالی».
به همین قرار، آنچه به تصحیحِ علامه قزوینی در سال ۱۳۲۰ شمسی منتشر شد، نامش «چاپِ قزوینی»ست؛ و چیزی به نام «نسخهی قزوینی» وجود ندارد.
۲. تصحیح:
تصحیح به این معنی است که مصحّح مجموعه ای از نسخه های خطی را با هم مقابله و دیوان را منتشر می کند. مانند: تصحیح دیوان حافظ دکتر نیساری،که با مقایسه نسخه های خطی دیوان را تصحیح و منتشر کرده اند.
۳. کوشش:
هنگامی که می گوییم دیوان حافظ قدسی به کوشش دکتر ذوالفقاری،یعنی دیوانی را که قدسی تصحیح و منتشر کرده بود، با چاپ های دیگر مقایسه و دوباره منتشر کرده است.
و یا گاه ابیات را معنی می کنند و توضیحاتی بر دیوان می افزایند و چاپ می کنند. مانند دیوان حافظ تصحیخ قزوینی،غنی به کوشش استاد خانم ناهید فرشادمهر که همان دیوان قزوینی،غنی را با معنی چاپ کرده اند.
۴. نسخه کهنه:
گاهی هم یک نسخه را استاد ادیبی شناسایی وچاپ کرده است. مانند نسخه کهنی که استاد ایرج افشار منتشر کرده اند، که می گوییم دیوان کهنه حافظ به کوشش ایرج افشار.
۵. اقدم نسخ،اهم نسخ:
کار مصحح پیراستن اثر مکتوب کهن از خطا و دستبرد کاتبان است.
در بحث نسخه شناسی مثلا هرگاه می گوییم دیوان حافظ پیراسته(تصحیح) خانلری، منظور تصحیح دکتر خانلری است.
همچنین علامه قزوینی و غنی نسخه اساس را بر اقدم نسخ گذاشته اند. نسخه خلخالی نسخه اساس قزوینی،غنی، یعنی نسخه ۸۲۷ بوده است. اگرچه نسخه های قدیمی تر هم بوده اند، همچون نسخه های ۸۱۶ و ۸۱۸. حال اینکه
چگونه علامه قزوینی نسخه خلخالی را اقدم نسخ در نظر گرفته است، می تواند به این شوند(دلیل) باشد که برخی نسخه های قدیمی تر تنها بخشی از غزل های حافظ را شامل می شوند،و یا بصورت جُنگ یا مجموعه ای هستند از چند اثر کهن،که برخی غزل های حافظ را هم آورده اند. نمونه را، نسخه ۸۱۱ تنها ۳۶ غزل حافظ را دارد.
گاه هم ممکن است به برخی نسخه ها دسترسی نداشته اند،مانند نسخه۸۱۳ سلیمانیه استانبول.
بعدها با شیوه ی ویراستاری دکتر خانلری
اهم نسخ جایگزین اقدم نسخ شد؛یعنی برخی نسخه های قدیمی تر اهمیت شان را از نظر امانتداری و دقت کاتبان از دست دادند و به لحاظ ارزش و درستی در مرتبه ی پایین تری قرار گرفتند. از اینجاست که می توان پی برد که نسخه های قدیمی تر لزوماً نسخه درست تری نیستند.
ارادتمند. یوسف لیموچی
@adab12a
📝چرا ادبیات؟/ بخش اول
🟣خلاصهای از نوشتهی «ماریو بارگاس یوسا»
✍تنظیم و تلخیص: محمد سلگی؛ دبیر زبان و ادبیات فارسی شهرستان نهاوند
✅معتقدم جامعهی بدون ادبیات جامعهای است محکوم به توحش معنوی که آزادی خود را به خطر میاندازد.
ادبیات از آغاز، فصل مشترک تجربیات آدمی بوده و خواهد بود و به واسطه آن، انسانها می توانند یکدیگر را بازشناسند و با یکدیگر گفتگو کنند.
ادبیات به تکتک افراد با همه ویژگیهای فردیشان امکان داده از تاریخ فراتر بروند؛ ما در مقام خوانندگان شکسپیر، دانته و تولستوی، یکدیگر را در پهنهی گستردهی مکان و زمان درک میکنیم و خود را اعضای یک پیکر مییابیم؛ زیرا در آثار این نویسندگان چیزهایی میآموزیم که سایر آدمیان نیز آموختهاند و این همان وجه اشتراک ماست؛ به رغم طیف وسیعی از تفاوتها که ما را از هم جدا میکند.
برای ایمن داشتن انسان از حماقت، تعصب، نژادپرستی، تفرقه مذهبی و سیاسی و ناسیونالیسمِ انحصارطلبانه، هیچ چیز از این حقیقت که در آثار ادبی بزرگ آشکار میشود، موثرتر نیست: مردان و زنانِ همهی ملتها در هر کجا که هستند، در اصل برابرند و تنها بیعدالتی است که در میان آنان بذر تبعیض و ترس و استثمار میپراکند.
مطالعه ادبیاتِ خوب، بیگمان لذتبخش است؛ اما در عین حال، به ما میآموزد که چیستیم و چگونهایم؛ با وحدت انسانیمان و با نقصهای انسانیمان؛ با اعمالمان، رویاهامان و اوهاممان.
ادبیات از طریق متونی که به دست ما رسیده، ما را به گذشته میبَرَد و پیوند میدهد با کسانی که در روزگارانِ سپری شده، سوداها به سر پختهاند، لذتها بردهاند و رویاها پروردهاند. همین متون، امروز به ما امکان می دهند که لذت ببریم و رویاهای خودمان را بپرورانیم. این احساس اشتراک در تجربهی جمعی انسانی در درازای زمان و مکان، بالاترین دستاورد ادبیات است.
یکی از اثرات سودمند ادبیات در سطح زبان تحقق مییابد. جامعهای که ادبیات مکتوب ندارد، در قیاس با جامعهای که مهمترین ابزار ارتباطی آن، یعنی کلمات، در متون ادبی، پرورده شده، حرفهایش را با دقت کمتر، غنای کمتر و وضوح کمتر بیان میکند. جامعهای بی خبر از خواندن که از ادبیات بویی نبرده، همچون جامعهای از کر و لالها دچار زبان پریشی است و به سبب زبان ناپخته و ابتداییاش مشکلات عظیم در برقراری ارتباط خواهد داشت. ما سخن گفتنِ درست، پرمغز، سنجیده و زیرکانه را از ادبیات و تنها از ادبیات خوب میآموزیم. هیچ یک از انواع علوم و هنرها نمیتواند در غنا بخشیدن به زبان مورد نیاز مردم، جای ادبیات را بگیرد؛ بدین معنا که ما آمادگی بیشتری برای تفکر، آموختن، آموزش، گفتگو و نیز خیالپردازی، رویاپروری و حس کردن خواهیم داشت.
📚چرا ادبیات؟، ماریو بارگاس یوسا، ترجمه: عبدالله کوثری، نشر لوح فکر، چاپ سوم، ۱۳۹۲، صفحات ۸ تا ۱۳
📝چرا ادبیات؟ / بخش دوم و پایانی
🟣خلاصهای از نوشتهی «ماریو بارگاس یوسا»
✍تنظیم و تلخیص: محمد سلگی؛ دبیر زبان و ادبیات فارسی شهرستان نهاوند
✅ادبیات برای آنان که به آنچه دارند خرسندند، برای آنان که از زندگی بدان گونه که هست راضی هستند، چیزی ندارد که بگوید. ادبیات خوراک جانهای ناخرسند و عاصی است. زبان رسای ناسازگاران و پناهگاه کسانی است که آنچه دارند، خرسند نیستند. انسان به ادبیات پناه میآورد تا ناشادمان و ناکامل نباشد.
جامعهی آزاد و دموکراتیک باید شهروندانی مسئول و اهل نقد داشته باشد. شهروندانی که میدانند ما نیاز داریم که پیوسته جهان را به سنجش درآوریم و هرچند این وظیفه روز به روز دشوارتر می شود، بکوشیم تا این جهان، هر چه بیشتر شبیه دنیایی شود که دوست داریم در آن زندگی کنیم. باری؛ برای شعلهور کردن آتشِ این همه ناخشنودی از هستی، هیچ چیز کاراتر از مطالعه ادبیات خوب نیست.
برای شکل بخشیدن به شهروندان اهل نقد که بازیچهی دست حاکمان نخواهند شد و از تحرک روحی و تخیلی سرشار برخوردارند، هیچ راهی بهتر از مطالعهی ادبیات خوب نیست.
ادبیات خوب در عین تسکین موقتِ ناخشنودیهای انسان، با تشویق نگرش انتقادی و ناسازگار در برابر زندگی، این ناخشنودیها را تشدید میکند. ما اگر در برابر حقارت و نکبت زندگی برنمیخاستیم، هنوز در مراحل بَدَوی میبودیم و تاریخ از حرکت مانده بود. انسان مختار پدید نمیآمد. علم و تکنولوژی پیش نمیرفت و حقوق بشر به رسمیت شناخته نمیشد و آزادی در میان نبود. این همه از ناشادی و ناخشنودی ما زاده شده؛ این همه حاصل نافرمانی در برابر زندگی است که نابسنده یا تحملناپذیرش یافتهایم.
غیرواقع ها و دروغهای ادبیات نیز محملی سودمند برای شناخت پنهانترین واقعیتهای انسانی هستند.
*بررسی رویکرد شاعران به عناصر و شخصیتهای عاشورایی در شعر فارسی در گفتوگو با دکتر احمد کنجوری*
ایکنا (خبرگزاری بینالمللی قرآن)
کلیک کنید👇
https://share.google/EJWvy80N4MtbJ0xV8
شعر ایرج میرزا برای شهادت حضرت علی اکبر(ع):
رسم است هر که داغ جوان دید، دوستان
رأفت برند حالت آن داغدیده را
یک دوست زیر بازوی او گیرد از وفا
وان یک ز چهره پاک کند اشک دیده را
آن دیگری بر او بفشاند گلاب قند
تا تقویت شود دل محنت کشیده را
یک چند دعوتش به گل و بوستان کنند
تا برکنندش از دل، خار خلیده را
القصه هرکس به طریقی ز روی مهر
تسکین دهد مصیبت بر وی رسیده را
آیا که داد تسلیت خاطر حسین
چون دید نعش اکبر در خون تپیده را؟
آیا که غمگساری و اندُهبری نمود
لیلای داغدیدۀ محنتکشیده را
بعد از پسر دل پدر آماج تیغ شد
آتش زدند لانۀ مرغ پریده را
#ایرج_میرزا
آزمون تیزهوشان و نمونهدولتی هفتهٔ بعد برگزار میشود
🔹وزارت آموزشوپرورش اعلام کرد آزمون ورودیِ مدارس استعدادهای درخشان پنچشنبه ۱۹ تیر و آزمون ورودیِ مدارس نمونهدولتی جمعه ۲۰ تیر برگزار میشود.
🔹داوطلبان میتوانند از امروز تا سهشنبه ۱۰ تیر درخواست تغییر محل امتحان خود را در my.medu.ir ثبت کنند و از پنجشنبه تا دوشنبه ۱۲ تیر کارت ورود به جلسهٔ خود را در این سامانه دریافت کنند.
@adab12a
@Adab789
🔴🔴🔴 اطلاعیه وزارت آموزش و پرورش درباره آزمون ورودی مدارس استعدادهای درخشان و نمونه دولتی
🔹️وزارت آموزش و پرورش با صدور اطلاعیهای، توضیحاتی را درباره زمان برگزاری آزمونهای ورودی مدارس استعدادهای درخشان و نمونه دولتی برای سال تحصیلی ۱۴۰۵-۱۴۰۴ ارائه کرد.
🔸در اطلاعیه وزارت آموزش و پرورش آمده است: با توجه به تعویق زمان برگزاری آزمونهای ورودی مدارس استعدادهای درخشان و نمونه دولتی برای متوسطه اول و دوم، سئوالات آزمونها اکنون در مخزن امن ستادی نگهداری و زمان برگزاری آزمونها پس از حصول شرایط مطلوب در کشور، اطلاع رسانی خواهد شود.
#علوم_فنون_دوازدهم
#خود_ارزیابی
پاسخ خودارزیابی های علوم و فنون۳
پاسخ: دکتر احترام ابراهیمی
دبیر ادبیات منطقه ۲ تهران،
دبیرخانه زبان و ادبیات فارسی مستقر در استان همدان
@adab12a
🔴 اطلاعیه ثبتنام آزمون استخدامی وزارت آموزش و پرورش
🔹مرکز آزمون جهاد دانشگاهی: به اطلاع داوطلبان ثبتنام آزمون استخدامی وزارت آموزش و پرورش میرساند، دفترچه راهنمای ثبتنام این آزمون، توسط سازمان اداری و استخدامی کشور، تائید و عصر روز شنبه(۱۷ خرداد) به مرکز آزمون جهاد دانشگاهی ابلاغ شده است.
🔹سامانه ثبتنام این آزمون از عصر روز یکشنبه ۱۸ خرداد جهت ثبتنام متقاضیان فعال شده و داوطلبان تا روز ۲۶ خرداد، فرصت خواهند داشت در آزمون ثبتنام کنند.
🔹داوطلبان گرامی جهت انجام فرآیند ثبتنام میتوانند در زمان مشخص شده با مراجعه به صفحه اختصاصی این آزمون به نشانی اینترنتی www.hrtc.ir نسبت به ثبتنام اقدام نمایند.
🔹 زمان برگزاری آزمون به تناسب نوع شغل انتخابی در یکی از روزهای دوم یا سوم مرداد خواهد بود.
@adab12a
جزوه وزن و اختیارات شاعری تمامی نمونه های علوم و فنون ۳. ویژه شب امتحان
تهیه کننده: خانم افراشته .استان البرز
دبیرخانه زبان و ادبیات فارسی مستقر در استان همدان
https://shad.ir/lit_gam2
@adab12a
# پرسش های معمول درباره نحوه طراحی سوالات آزمون نهایی فنون ۳
✅ پرسش ۱_ اینکه اعلام شده برای تاریخ ادبیات از کل کتاب فنون است، آیا طراح می تواند شعری را بدهد و اسم شاعر را بخواهد؟
✍پاسخ :
طرح پرسش از کل کتاب برای تاریخ ادبیات، عملا برای بخش ها و صفحاتی امکان پذیر است که قابلیت طراحی سوال را داشته باشند.
چنین سوالی که شعر را بدهند و نام شاعر را بخواهند، طراحی نمی شود.
✅ پرسش ۲
آیا لازم است همه آرایه های کتاب فارسی ۳ را بخوانیم؟
✍ پاسخ:
نخیر، فقط آرایه هایی که مخصوص رشته انسانی هستند، همانند
ایهام تناسب ، لف و نشر
✅پرسش ۳ :
چرا سوالات عروض محدود به بخش عروض شده است؟
✍پاسخ :
با توجه به اینکه در برخی مناطق کشور، دانش آموزان از داشتن دبیر تخصصی علوم و فنون محروم بودند، این تصمیم در راستای اجرای عدالت آموزشی گرفته شده است.چرا که برخی از ابیات دارای اوزان نا آشنا و اختیارات شاعری هستند که یافتن آن برای دانش آموزان به راحتی امکان پذیر نیست.
❌ضمن اینکه دانش آموزان باید به تک سوالات عروض که در پایان سایر بخش ها آمده است توجه لازم را داشته باشند چرا که این موارد نیز جزو سوالات خواهند بود.همینطور
نمونه های موجود در کارگاه
های تحلیل فصل.
دبیرخانه زبان و ادبیات فارسی مستقر در استان همدان
@adab12a
نمونه سوال درسبهدرس
علوم و فنون دوازدهم
@adab12a
جزوه خلاصه تاریخ ادبیات علوم و فنون دوازدهم
@adab12a
🔴اطلاعیه وبینار آموزشی
🔻گروه زبان وادبیات فارسی متوسطه دوم استان لرستان با همکاری اداره تکنولوژی و گروه های آموزشی استان برگزار می کند:
📣موضوع وبینار :
«جمع بندی علوم و فنون ادبی پایه دوازدهم و حل نمونه سوالات نهایی »
✅ساعت ۱۷-۱۵. خانم دکتر معصومه یاسمی
(عروض و موسیقی شعر )
✅ساعت ۱۹:۳۰-۱۷:۳۰خانم دکتر مریم بخشی
(آرایه های ادبی،نقدو تحلیل نظم ونثر)
❇️ مخاطبین: کلیه دانش آموزان پایه دوازدهم علوم انسانی و معارف اسلامی
⏰زمان برگزاری: دوشنبه۱۹ خرداد ماه۱۴۰۴
🕰ساعت:
✅ ساعت ۱۵ الی ۱۷
✅ساعت ۱۷:۳۰ الی ۱۹:۳۰
دانش آموز عزیز لطفا در لینک زیر به عنوان مهمان وارد شوید :
▫️لینک ورود به کارگاه:
https://arvandlms.com/room/Amouzesh
پاسخ سوالات و راهنمای تصحیح امتحان نهایی فارسی ۲
#پایه_یازدهم
خرداد 1404
@adab12a
#پاسخنامه آزمون نهایی #فارسی۳
پایه #دوازدهم
#نوبت_دوم
تمامی رشته های نظری
مورخ: ۱۴۰۴/۰۲/۳۰
#راهنمای تصحیح قابل استناد آزمون نهایی فارسی ۳
قابل توجه مصححان محترم آزمون فارسی ۳
چنانچه در سوال ۲۱ ، علاوه بر " ادعای چیزی داشتن" ، " خواستار چیزی بودن " نیز نوشته شود، نمره تعلق می گیرد.
دبیرخانه زبان و ادبیات فارسی مستقر در استان همدان
@adab12a
✍🏻تغییرات راهنمای تصحیح قابل استناد نسبت به نسخه غیر قابل استناد.👇🏻
اصلاحیه ها:
۱_ ✅ سوال یازده (قيد صفت) حذف شد. نمره آن به سوال ۱۳ اضافه شد. سوال ۱۳، نیم نمرهای شد.
۲_ ✅سوال ٣ (مصطفی) هم قبول شد.
۳- ✅ سوال ۴ (اندیشه) هر دو گزینه الف و ب درسته. 😍
۴- ✅ سوال ۲۱ عبارت (خواستار چیزی بودن) نیز مورد قبول است.
۵- ✅ سوال ٢٣ (گلهای الماس) ب استعاره یا تشبیه
۶_ ✅ در قلمرو فکری: عبارت " به پاسخ های مشابه هم نمره تعلق می گیرد " اضافه شد.
@adab12a