🇮🇷 انجمن آسیب شناسی اجتماعی ایران🇮🇷 یک سازمان مردم نهاد در ایران است که با هدف آگاهی بخشی و توانمندسازی آحادجامعه، سعی درپیشگیری و کاهش آسیبهای اجتماعی جامعه دارد. جهت ارسال مطالب، تبادل و تبلیغات به آیدی زیر پیام دهید👇👇👇 @FAtemeh_Hoseynaei
💢 چرا افراد #دروغ میگویند؟
✍️ مترجم:#دکترموریس_ستودگان
دروغگویی یکی از رفتارهای پیچیده انسانی است که دلایل متعددی از جنبههای روانشناختی میتواند داشته باشد. در ادامه، به چند دلیل رایج و مثالهایی با هم نگاه کنیم.
انسانها ممکن است دروغ بگویند تا:
❗حفاظت از خود: برخی افراد برای جلوگیری از عواقب منفی یا تنبیه، دروغ میگویند. مثلاً دانشآموزی که نمره بدی گرفته است، ممکن است بگوید که امتحان را بهخوبی داده است.
لینک
❗ اجتناب از تنش اجتماعی: در مواردی، دروغ گفتن به منظور جلوگیری از ایجاد ناراحتی در دیگران است، مانند گفتن اینکه "همهچیز خوب است" در حالی که احساس خوبی ندارند.
لینک
❗افزایش اعتبار اجتماعی: برخی افراد برای کسب احترام یا اعتبار بیشتر در نظر دیگران، ممکن است به بزرگنمایی دستاوردهای خود بپردازند. برای مثال، فردی ممکن است بگوید که در یک رقابت برنده شده است در حالی که حقیقتاً اینطور نیست.
لینک
❗کنترل وضعیت: دروغ گفتن میتواند به افراد کمک کند تا کنترل بیشتری بر وضعیتهای اجتماعی داشته باشند، مانند یک رهبر که واقعیتهای نادرست را برای حفظ قدرت خود ارائه میدهد.
لینک
❗فشار اجتماعی: برخی افراد تحت فشار اجتماعی دروغ میگویند تا بسیج نشوند یا مورد قضاوت قرار نگیرند. مثلاً گفتن اطلاعات غلط درباره توجه به مد یا فعالیتهای خاص.
لینک
❗نقص در مهارتهای اجتماعی: افراد کمرو یا با اعتماد به نفس پایین ممکن است برای جلب توجه یا قبول شدن، دروغ بگویند.
لینک
❗ دوری از مسئولیت: افراد ممکن است برای فرار از مسئولیت و کارهای ناخوشایند، دروغ بگویند. به عنوان مثال، کسی که قول داده بود وظیفهای را انجام دهد، ممکن است به دروغ بگوید که از او خواسته نشده است.
لینک
❗ حساسیت عاطفی: فردی ممکن است برای محافظت از احساسات دیگران دروغ بگوید، مانند عدم گفتن حقیقت به یک دوست درباره وضع مالی او.
لینک
❗ آزادی شخصی و تفریح: گاهی افراد برای سرگرمی یا به عنوان بخشی از تخیل خود دروغ میگویند، مانند داستانسرایی در جمع دوستان.
لینک
❗تنشهای درونی: در برخی از موارد، افراد به دلیل تنشهای درونی یا مشکلات روانشناختی، دروغ میگویند، مانند فردی که دچار اعتمادبهنفس پایین است و به دروغ درباره بیماریهای خیالی میگوید تا جلب توجه کند.
لینک
✅ این دلایل بهطور کلی میتوانند در زمینههای مختلف اجتماعی مورد بررسی قرار گیرند و میتوانند به ما کمک کنند تا رفتار خودمان و یا فرزندان مان و دیگران را بهتر درک کنیم و رفتار موثرتری داشته باشیم.
🇮🇷 @iranianspa
💢محققان با بررسی ۱۸۲ متاآنالیز، ۱۷ عامل خطر مشترک برای #سکته، #زوال_عقل و #افسردگی سالمندان رو شناسایی کردن.
جالب اینجاست که تغییر در هر کدوم از این عوامل میتونه خطر هر سه بیماری رو کاهش بده!
❗عوامل خطر مشترک:
1. فشار خون بالا
2. دیابت
3. چاقی
4. کمتحرکی
5. سیگار کشیدن
6. رژیم غذایی ناسالم
7. مصرف الکل
8. اختلالات خواب
9. استرس مزمن
10. انزوای اجتماعی
11. سطح پایین تحصیلات
12. افسردگی درماننشده
13. کلسترول بالا
14. بیماریهای قلبی
15. آلودگی هوا
16. سابقه خانوادگی
17. سطح پایین فعالیت ذهنی
✅ نکتهٔ مهم:
تغییر حتی یک عامل (مثلاً شروع ورزش منظم یا ترک سیگار) میتونه تأثیر بزرگی روی سلامت مغز و قلب داشته باشه.
✍️مترجم: آرش طالب وند
🇮🇷 @iranianspa
https://www.massgeneralbrigham.org/en/about/newsroom/press-releases/modifiable-risk-factors-for-stroke-dementia-depression
💢 فقط ۲۰ دقیقه #پیادهروی، مغزت رو روشنتر میکنه!
شاید باورت نشه، اما همین پیادهروی ساده روزانه میتونه:
🔹 در ۱ دقیقه جریان خون رو بالا ببره
🔹 در ۵ دقیقه حال و هوات رو بهتر کنه
🔹 در ۱۰ دقیقه سطح کورتیزول (هورمون استرس) رو پایین بیاره
🔹 در ۱۵ دقیقه قند خون رو تنظیم کنه
🔹 در ۳۰ دقیقه چربیسوزی رو شروع کنه
🔹 در ۴۵ دقیقه افکارتو آرومتر کنه
🔹 در ۶۰ دقیقه دوپامین (هورمون انگیزه و لذت) رو افزایش بده
➕ و اگه بتونی به ۱۰هزار قدم در روز برسی، بدن و مغزت هماهنگتر کار میکنن!
🇮🇷 @iranianspa
💢 با هر چک کردن گوشی حین کار، ۲۰ دقیقه زمان نیاز دارید تا به تمرکز قبلی برگردید. اگر در تلاش هستید که موقع کار کمتر از گوشیتان استفاده کنید از قانون ۱۰ متر بهره ببرید. مطابق با این قانون، تلفنتان را حداقل ۱۰ متر از محل کارتان دورتر بگذارید.
📖 از کتاب مدیریت زمان
👤 دیمون زاهاریادس
🇮🇷 @iranianspa
‼️ #سواد_رابطه
✍️ دکتر امید امانی
💢 وقتی زوجی رو میبینید که سر یه موضوع بیاهمیت دارن با هم مشاجره میکنن، معمولا اون موضوع به هیچ عنوان بیاهمیت نیست!، مشاجرات ما دلائل نهفتهٰای دارن؛ مسائلی زیرپوستی که خودشون رو به شکل دعوا سر کارهای خونه، سکس، خرج کردن پول یا تربیت بچه نشون میدن. زیر این دعواهای به ظاهر سطحی، نیاز به دیده شدن، نیاز به کفایت، نیاز به قدرت، رویاهای نهان و مشکل در نقشه عشق خوابیده.
📌 در واقع دعوا به خاطر شستن ظرفها نیست!، نیاز به دیده شدن تلاشهامونه. مسئله نه سر سکس، که نیاز به عاطفهست. مشکل نه سر خانوادهها، که نیاز به شنیده شدنه. مسئله نه سر کار کردن، بلکه سر همراهی کردنه.
🇮🇷 @iranianspa
⭕️ یکی از تاثیرگذارترین و زیباترین اتفاقات در زلزله اخیر تایلند
علوم اجتماعی، مسائلروز
🇮🇷 @iranianspa
آیا افکار منفی دشمن ما هستند❓
پروفسور راس هریس پاسخ می دهد:✅
⭕️افکار منفی نیز دشمن ما نیست. به دلیل نوع تکامل ذهن ما، بسیاری از افکار تا حدودی منفی اند و اگر آن ها را دشمن بدانیم، همیشه با خود در حال نزاع خواهیم بود. افکار فقط کلمات یا نشانه ها یا واژه هایی از زبان اند؛ پس چرا به آن ها اعلام جنگ می کنیم؟ هدف اصلی ما افزایش خودآگاهی برای شناسایی و ترکیب با افکار و درک زمان این اتفاق است.
⭕️وقتی این تشخیص صورت پذیرد، می توانیم درباره نوع عملکردمان انتخاب بهتری داشته باشیم. اگر این افکار سودمند باشد، از آن ها استفاده می کنیم و اگر سودمند نباشد، از آن ها جدا می شویم.
⭕️به یاد داشته باشید روش های (( جدا سازی)) در اکت شبیه بازوبند های یادگیری شناست. وقتی شنا کردن را یاد بگیرید، دیگر به این بازوبند ها نیازی نخواهید داشت. هدف این است که در آینده هنگام رویارویی با افکار، بتوانید به سرعت عمل جداسازی را انجام دهید. آن گاه می توانید به کارتان مشغول شوید و در صورت بروز هر گونه فکر بی فایده، بدون هیچ گونه انحرافی، به سرعت متوجه آن شوید و فکر کنید که برای چه به سراغ شما آمده است و سپس به آن اجازه ورود یا خروج دهید.
تله شادمانی📕
راس هریس✍
دکتر علی صاحبی، دکتر مهدی اسکندری
http://telegram.me/iranianspa
دکتر دیوید جی بردهافت میگیوید؛
✨”دخترانی که بیش از حد مورد حمایت والدین قرار گرفتهاند، بیشتر رابطه گذرا دارند"
و او همچنین میگوید " دخترانی که بیش از حد تحت حمایت والدین بودهاند، پس از روابط گذرا آسیب عاطفی بیشتری میبینند."
📌این مقاله به بررسی تأثیر فرزندپروری بیش از حد حمایتگر بر رفتارهای جنسی دختران در دوران دانشگاه میپردازد. یافتهها نشان میدهند که دخترانی که والدینشان بیش از حد در تصمیماتشان دخالت میکنند، در دوران دانشگاه تمایل بیشتری به روابط جنسی گذرا دارند. این رفتار ممکن است ناشی از محدودیتهای دوران کودکی باشد که منجر به ناتوانی در مدیریت روابط سالم و تصمیمگیری مستقل میشود.
پنج نکته کلیدی:
❗️رابطه گذرا (Hookup) به تعاملات جنسی بدون تعهد گفته میشود که در میان دانشجویان شایع است.
❗️دخالت زیاد والدین در تصمیمات شخصی دختران، توانایی آنها در ایجاد روابط پایدار را کاهش میدهد.
❗️افزایش تعداد روابط گذرا در دخترانی که والدینشان بیش از حد کنترلگر هستند.
❗️احساس آسیبپذیری بیشتر پس از چنین روابطی در میان این دختران مشاهده شده است.
❗️نیاز به تعادل در فرزندپروری برای تقویت استقلال و مهارتهای تصمیمگیری در فرزندان ضروری است.
لینک مطلب
تهیه کننده: دکتر موریس ستودگان
🇮🇷 @iranianspa
کتاب صوتی _ کیمیاگر
اثر پرفروش ادبیات آمریکای لاتین، کتاب صوتی کیمیاگر، حاصل قلم تکرارنشدنی نویسندهی برزیلی، پائولو کوئیلو را با صدای دلنشین محسن نامجو بشنوید.
جوانی چوپان به نام سانتیاگو، بهتازگی اوهام و خیالات تازهای را تجربه میکند. او در جدیدترین رویاهای خود، گنجینهای قیمتی و باستانی را تماشا میکند که در قعر آثار مخروبهی مصر دفن شده و کسی از وجود آن خبردار نیست. سلسلهی این هذیانهای ذهنی، جوان داستان را برای راهی شدن به سفری نامعمول مجاب میکند.
نویسنده: پائلو کوئیلو
مترجم: آرش حجازی
راوی: محسن نامجو
🇮🇷 @iranianspa
🔺تارا شریفی دختر ۱۶ ساله ی ایرانی در تست هوش دانشگاه آکسفورد انگلیس با کسب امتیاز و ضریب هوشی ۱۶۲، رکورد ضریب هوشی انیشتین و استیون هاوکینگ را شکست و لقب باهوش ترین انسان دنیا را بدست آورد
🇮🇷 @iranianspa
🔴 جلسات #دفاع_پایان_نامه یا تالار
پذیرایی؟
رسم نانوشته که هزینه های میلیونی برای دانشجویان ایجاد کرده
یکی ازدانشجویان به رکنا:برای ۳۰پک پذیرایی، ۷میلیون تومان خرج کرده، استادش هم پیشنهاد داده به جای گل به داوران کارت هدیه ۵۰۰ هزاری بدهد!هزینه ۲۵پک معمولی هم ۵.۵میلیون تومان شده است.
🇮🇷 @iranianspa
🔴 پدیده #اپی_ژنتیک
✍️ دکتر روح الله صدیق
زن مبتلا به اضطراب منتشر بود.
پرسیدم چندتا از نگرانیهاتو بگو؟
گفت: قحطی، بیماری، کم آبی، جنگ...
بعد از گرفتن شرححال متوجه شدم که مادربزرگ مرحومش از بازماندگان قحطی بزرگ ایران در گیر و دار جنگ جهانی اول در سال ۱۲۹۸ بود که در آن نیمی از ایرانیان از گرسنگی و بیماری فوت شدند و این ترسها را او به دخترش و دخترش به او منتقل کرده بود؛ همانند پارانوییا و بدبینی که اکثر ایرانیان دارند و حاصل هزاران تجاوز و تروماییست که در خلال هزاران سال اجدادشان تجربه کردهاند و در ژنهایشان به ارث رسیده است. «به این پدیده اپیژنتیک میگویند، یعنی تجربیات و رنجهای نسلها از طریق پدیدهی اپیژنتیک، باعث تغییر DNA میشوند و این رنجها و البته افتخارات به نسلهای بعد منتقل میشوند.»
‼️زندگی در فرهنگهایی با خاطرهی جمعی قوی، زیستن با زیستهها و نزیستههای هزاران ساله است.
http://telegram.me/iranianspa
💢اون خصوصیتی که عامل جذب اولیه دختر پسرها به هم بوده، بعدها تبدیل به اصلیترین عامل اختلافشون میشه!
✍️ #دکترامید_امانی
مثلا وقتی میپرسیم؛ چی شد جذب هم شدید! میگه؛
میپرسیم؛ چی شد که جذبش شدی!
میگه؛ پر انرژی بودن و شوخ طبعی و خندهدار بودنش.
میپرسیم؛ الان بیشترین دعواتون سر چیه!؟
میگه؛ سر اینکه لودهست، هر جا میشینه مسخره بازی در میاره و یه جاهایی حتی خود من رو هم مسخره میکنه.
میپرسیم؛ چی شد که جذبش شدی!
میگه؛ اهل کار و پیشرفت بودن و مسئولیتپذیریش.
میپرسیم؛ الان بیشترین دعواتون سر چیه!؟
میگه؛ تبدیل شده به یه آدم خشک و حوصلهسر بری که به شکل افراطی کار میکنه و مسئولیت همه رو هم میخواد به گردن بگیره، حتی مسئولیت پدر و مادرش رو..
میپرسیم؛ چی شد که جذبش شدی!
میگه؛ خوشگل بود و تو جمع مثل الماس میدرخشید.
میپرسیم؛ الان بیشترین دعواتون سر چیه!؟
میگه؛ توجه طلبه و میخواد فقط تو چشم باشه.
میپرسیم؛ چی شد که جذبش شدی!
میگه؛ خیلی خونگرم بود، همون جلسه اول با وجود کلی استرس کنارش آروم گرفتم.
میپرسیم؛ الان شکایت اصلی چیه!
میگه؛ مرزبندی بلد نیست! با هرکسی که از راه میرسه گرم میگیره.
یادت نره که؛ هر ویژگی مثبت میتونه جنبه منفی هم داشته باشه. پس:
" اگه تو مسیر آشنایی پیش از ازدواجی، حواست باشه که توجه به جنبه منفی ویژگی مثبتی که بیشتر از همه چشمت رو گرفته رو فراموش نکنی!. یه انتخاب درست، انتخاب میانگینهاست".
زوجها جلسه اول معمولا با این شکایتها میان پیش ما که "زن من توجه طلبه"؛ "شوهر من همهش به فکر خانوادشه!"؛ "لوده و مسخره بازه!"؛ "همهش تو لپ تاپه و به فکر کار و درسه و از زندگی هیچی نمیفهمه!"؛ "وقت گذروندن با منو بلد نیست"و... بعدها تو جلسات ارزیابی..
وقتی میریم سراغ سیر رابطهشون متوجه میشیم که یه رگههایی از این مشکلات همون عامل جذابیت اولیهشون بوده....یادت باشه اونی که به چشم تو مسئولیتپذیر میاد، در قبال همه عزیزانش مسئولیتپذیره. پس؛ هر ویژگی مثبتی میتونه جنبه منفی هم داشته باشه…
اگه تو مسیر آشنایی پیش از ازدواجی، مراقب باش رو یه ویژگی مثبت پررنگ مغزت لنگر نندازه و قفلی نزنه!، تو باید مجموعه عوامل رو لحاظ کنی و یه میانگین از هر شاخص رو برای خودت داشته باشی تا بهتر بتونی تصمیم بگیری.
http://telegram.me/iranianspa
بیایید خودمان، همان تغییری شویم که در دنیا جستجویش میکنیم.
به کمپین مبارزه با بیشعوری بپیوندیم؛
Telegram.me/bishuoori
⭕️ چرا علم ژنتیک با ازدواج های فامیلی موافق نیست؟
🔻چرا #ازدواج_فامیلی خطرناک است ؟
از لحاظ ژنتیکی میزان شباهت هر فرد به پدر ،مادر،خواهر و برادرش ۵۰ درصد است و این شباهت به مادربزرگ، پدربزرگ،خاله ،دایی،عمو و عمه ۲۵درصد و با فرزندان آنها (cousin) ۱۲.۵ درصد می باشد.
این ۱۲.۵ درصد بدان معناست که ۱۲.۵ درصد از ژنوم آنها دقیقاً مشابه یکدیگر و نشات گرفته از یک خاستگاه یعنی پدربزرگ و مادربزرگهاست، اما شباهت توالی ژنوم آنها به دلیل وجود دیگر ژنهای مشترک بین انسانها قطعاً بیشتر از ۱۲.۵ درصد است.
در ازدواج خویشاوندی احتمال هموزایگوت شدن فرزندان افزایش مییابد.از آنجا که هر فرزند نصف ژنوم خود را از پدر، (از طریق اسپرم) و نصف دیگر ژنوم خود را از مادر( از طریق تخمک) دریافت میکند و در ازدواج فامیلی پدر و مادر با یکدیگر شباهت ژنتیکی دارند، در نتیجه احتمال انتقال ژنهای یکسان به فرزندان و هموزایگوت شدن آنها وجود دارد.این احتمال در ژنتیک تحت عنوان ضریب درون زادآوری یا همخونی یا inbreeding بیان میشود و با F نشان داده میشود، ضریب همخونی نشان دهنده هموزیگوتی برای ژنها با یک منشا و خواستگاه میباشد.مقدار ضریب درون زاد آوری صفر تا یک میباشد که در ازدواج غیر خویشاوند این مقدار صفر و در گیاهانی و جانورانی که خود لقاحی دارند تقریبا یک میباشد.
🔰هموزیگوت شدن فرزندان یعنی کم شدن تنوع در جایگاههای ژنتیکی که مطلوب نیست!
در فرزندان حاصل از ازدواج خویشاوندی احتمال رخداد بیماریهای تک ژن و چندعاملی افزایش مییابد. در ازدواج فامیلی بیماریهای مغلوب جنسی یا غیر جنسی افزایش پیدا میکند.بروز این بیماریها ارتباط مستقیم با هموزایگوت شدن فرزندان دارد.
🔰چگونه ازدواج خویشاوندی سبب بیمار شدن فرزندان میشود؟
برای بسیاری از افراد این پرسش مطرح است که چگونه پدر و مادری سالم فرزند بیمار خواهند داشت ؟ همانطور که اشاره شد، در ازدواج خویشاوندی بیماریهای ژنتیکی مغلوب افزایش پیدا میکند در این بیماریها فرد غالب سالم و فرد هتروزیگوت یا ناقل نیز سالم میباشد اما فرد مغلوب یا هموزیگوت بیمار میباشد. پدر و مادری که ناقل هستند دارای دو آلل(ژن) برای یک بیماری هستند که یکی سالم و دیگری حامل بیماری است، هنگامی که این پدر و مادر هر دو آلل بیماری را به فرزند خود منتقل کنند فرزند هموزیگوت و دارای ژنوتیپ مغلوب خواهد بود و بیماری را نشان میدهد/بیولوژیسم
🇮🇷 @iranianspa
💢 سن و سال چقدر بايد باشد تا بزرگسال تلقي شوید؟
#سازمان_بهداشت_جهاني طبقهبندی جديدی در بارهی مراحل عمر انسان ارائه كرده است.
به گونهای كه ٥٥ سالگی را مراحل جوانی برشمرده است!
در اين طبقهبندی آمده:
١٧ سالگی: پائين تر از سن قانونی
١٨ - ٢٥: نوجوانی
٢٥ - ٦٥: جوانی
٦٦- ٧٩: ميانسالی
٨٠ - ٩٠: بزرگسالی
۹۱ تا بالاتر: پیری
🇮🇷 @iranianspa
💢تغییر برای بهتر شدن اولش سخته ولی آخرش باشکوهه...
#انگیزشی
#پشتکار
#اراده
🇮🇷 @iranianspa
💢 #چند_مبارزهای که هر پدر و مادری باید با #بچههاشون داشته باشند:
1. جنگ مطالعه
فرزندانتون رو مجبور کنید کتاب بخونن! خوندن رو همهچیز تاثیر داره؛ از
رشد ذهنی گرفته تا تمرکز.
2. جنگ بیرون رفتن
فرزندانتون رو مجبور کنید برن در طبیعت! طبیعت کلی چیز یاد میده؛ پر از نور خورشید، هوای تازه و تحرک.
چیزایی هست که توی زندگی مدرن کم پیدا میشه:اکتشاف، شگفتی و...
3.جنگ کار کردن:
اونارو مجبور کنید کار کنن! بعضی از درسهای زندگی رو فقط با یک جارو تووی دستت میتونی یاد بگیری. بذارید عرق ریختن معلمشون باشه!
4. جنگ دور همیهای خانوادگی:
فرزندانتون رو مجبور کنید سر سفره کنار خانواده غذا بخورن. توی این زندگی شلوغ و پرهیاهو، غذا خوردن با هم یک مکث ارزشمنده که یادمون بندازه هیچ چیزی مهمتر از خانواده نیست!
5.جنگ با حوصله سر رفتن:
اونا با بیحوصلگی کنار بیان. توی هر سفری بهشون گوشی ندید یا فیلم نذارید. بچهها، به وقتهای بیبرنامه نیاز دارن، شاید عجیب باشه ولی بیحوصلگی خودش یه مهارته. یادشون بدید که چجوری فقط «باشن».
6. جنگِ اول من:
گاهی اوقات مجبور کنید آخر باشن! لازم نیست همیشگی باشه، ولی اونقدر که یادشون باشه دنیا دور اونها نمیچرخه. يكبار کوچکترین تيكه كيك رو بگیرین، یکبار کنترل رو بدن دست یکی دیگه...
7. جنگ محدودیتها
زندگی با محدودیت یک مهارت مهمه!محدودیت در استفاده از تلویزیون، غذا، برنامههای روزمره، فعالیتها و ...
http://telegram.me/iranianspa
💢 #اینترنت_من با #اینترنت_تو فرق دارد!!
✍️ محمد زرین صدف
اگر فکر میکنی آنچه در اینترنت میبینی یا میخوانی تو را از زندگی عقب میاندازد، رهایش کن و به زندگیات برس؛ اما جلوی من را نگیر: اینترنت من با اینترنت تو فرق دارد!
اینکه تلگرامات پر است از دادههای سخیف و کمارزش، لطفا ارزش تلفن هوشمند، این نمایهی مجتمع هنر و تکنولوژی را زیر سوال نبر.
اگر در دوران پرشکوه فیسبوک در ایران، تکتک نظرسنجیهای چرند دوران را پر میکردی و بازیهای احمقانه راه میانداختی و حالا میگویی دیگر کاری آنجا نداری، لطفا نگو فیسبوک مزخرف است. چیزی که تو در فیسبوک میدیدی با چیزی که من و امثال من میدیدند فرق داشت.
اگر بیستوچهار ساعته روی تصاویر اینستاگرام دیگران غلت میزنی، نگو اینستاگرام مبتذل است؛ در واقع تو در مبتذلترین لایه از یک ابزار غرق شدهای. آدمهای عمیقتری را فالو کن، کانالهای بهتری را دنبال کن.
اگر دغدغهات این است که اینترنت، قاتل تعامل من با محیط اطرافم است، باید بگویم که در اشتباهی. در «اینترنتِ من» چیزهای زیادی برای یادگرفتن وجود دارد. منِ گوشهگیر، همین تعاملات اجتماعی دستوپا شکستهام را از اینترنت یاد گرفتهام. من هم مثل میلیونها نفر، خودم را با اینترنت شناختم و در میان هجوم دادههای بیدروپیکر، اطلاعات معناداری را برای خودم پیدا کردم.
پیشتر گفته بودم که خدا پدر کتاب کاغذی را بیامرزد، حالا هم اعتراف میکنم که بخش عمدهی خواندههای چند سال اخیرم در نمایشگرهای شیشهای مملو از پیکسل بوده. بر من خرده نگیر که کم کتاب میخوانم. من هم از پشت همین پنجرهی چند اینچی تلفنم، به خیالانگیزترین تفکرات بشر سر زدهام.
اگر صبح تا شب، اینوآن غر میزنند که گوشیات را کنار بگذار، دستکم دلیلی برای عشقورزی به گجتت داشته باش. اگر گوشیات تفریحت است، از تفریحت دفاع و به آن افتخار کن. وقتتلفکردنی که از روی آگاهی باشد ترجیح دارد به خفتگی در پستوی ترس از تکنولوژی.
💡من که میگویم گوشیات را زمین نگذار! اما لطفا مثل مرغ به هر دانهای که پیش رویت قرار میگیرد نوک نزن. باهوش باش، انتخاب کن و از اندیشیدن و لذتبردن دست برندار.
🇮🇷 @iranianspa
🪻خودت" بودن بهتر از "ترین" بودنه...!
به ما یاد ندادن خودمون باشیم،فقط ازمون خواستن بهترین باشیم:بهترین ماشین .بهترین خونه
زیباترین صورت .ایده آل ترین اندام
منطقی ترین ازدواج .بینقص ترین رابطه
بالاترین نمره .میلیونیترین درآمد محبوبترین انسان
@chehel_salegi
یه روز زیر بار این همه "ترین" له میشیم .شاید اون موقع بقیه بفهمن "خودت" بودن بهتر از "ترین" بودنه...💎
کانالی برای درک بهتر حس آرامش 👇👇
@chehel_salegi
@chehel_salegi
⭕️ #فابینگ چیست؟/ متاهلها بیشتر فابینگ میکنند یا مجردها؟
فابینگ اصطلاحی ترکیبی در زبان انگلیسی به معنی #پرداختن_به_گوشی_همراه و بیاعتنایی نسبت به افرادی است که در اطراف ما حضور دارند. حالا یک تحقیق تازه به میزان انجام «فابینگ» در میان گروههای مختلف پرداخته است.
فابینگ (به زبان انگلیسی Phubbing) ترکیبی از دو واژه Phone به معنای «تلفن» و Snubbing به معنای «سردی/کممحلی کردن» است؛ به بیان ساده، یعنی بیاعتنایی به دیگران با نگاه کردن به تلفن همراه.
فابینگ ممکن است با تنهایی یا مشکلات ناشی از رابطه مرتبط باشد. اخیراً یک مطالعه درباره این موضوع، نتیجه شگفتانگیزی به همراه داشته است: برخلاف تصویری که تا کنون از زندگی خانوادگی در تلویزیونهای قرن بیست و یکمی دیدهاید، ظاهراً افراد متاهل نسبت به افراد مجرد کمتر فابینگ میکنند.
بر اساس آمارهای اخیر، در حال حاضر ۴.۳ میلیارد نفر در سراسر جهان صاحب گوشی هوشمند هستند. این رقم اکثریت جمعیت جهان را شکل میدهد. هر کجا که تلفنهای هوشمند باشند، فابینگ هم اتفاق میافتد و دانشمندان علاقهی روزافزونی به بررسی تأثیر این دستگاههای کوچک حتی بر خصوصیترین روابط انسانی پیدا کردهاند.
نویسنده نخست این مطالعه، کارلا اَبی دومیت از دانشگاه کاسلیک در لبنان و همکارانش، ۴۶۱ جوان لبنانی بین سنین ۱۸ تا ۲۹ سال را بررسی کردند تا در مورد عادتهای فابینگ آنها بیشتر بدانند. آنها این فرضیه را مطرح کردند: کسانی که برونگرا هستند، کمتر مستعد فابینگ هستند و آنها که احساس کسالت و تنهایی میکنند، بیشتر فابینگ میکنند.
نتایج متنوع بود. هیچ ارتباط واضحی بین برونگرایی و فابینگ وجود نداشت، اما جایی که افراد هم برونگرا بودند و هم مستعد فابینگ، تمایل کمتری به این رفتار نشان دادند. نویسندگان مقاله نتیجه گرفتند: «این موضوع بیانگر این است که افراد برونگرا ملالتشان را به جای استفاده از تلفن همراه، با معاشرت رفع میکنند.»
افزون بر این، آنها دریافتند افرادی که پذیرندگی بالایی دارند یا به عبارتی، سطح کنجکاوی بالایی دارند و از تجربههای جدید استقبال میکنند، کمتر به فابینگ روی میآورند.
به طور کلی، همان طور که انتظار میرفت، احساس ملال و بیحوصلگی شاخص مثبت فابینگ است. همه ما چنین احساساتی را تجربه کردهایم مثلاً در یک جلسه چندساعته نشستهایم که ترجیح میدادیم زودتر تمام شود و تنها چیزی که میتوانسته تحمل آن ساعات طولانی را برای ما آسانتر کند، نگاه اجمالی به گوشی همراه بوده!
اما چیزی که نویسندگان را متعجب کرد، میزان فابینگ در افراد متاهل بود. احتمال فابینگ کردن افراد متاهل این آزمایش نسبت به افراد مجرد کمتر بود. نویسندگان این موضوع را ناشی از این دانستند که افراد متاهل کمتر تنها هستند و مسئولیتها و نگرانیهای بیشتری دارند.
اما با وجود نتایج تحقیقات قبلی مبنی بر این که فابینگ همسر میتواند نشاندهنده ضعیف بودن رابطه زناشویی باشد، شرکتکنندگان مطالعه اخیر، دستکم از اینکه ازدواج آنها را از وابستگی به تلفنهایشان رها کرده، خوشحال بودند.
این مطالعه محدودیتهایی هم داشته است: شرکتکننگان همگی جوان بودند و بیشتر آنها زن و دارای تحصیلات عالی بودند، پس نتایج قابلتعمیم به یک جمعیت گستردهتر نیستند.
هر مطالعهای که بر پاسخهای پرسشنامهای تکیه کند، مستعد سوگیری است. نویسندگان تأکید کردند که نمیتوان روابط علت و معلولی را از دادههای آنها استخراج کرد. افزون بر این، طراحی مطالعه مقطعی طوریست که اجازه نتیجهگیریهای مرتبط با علیت را نمیدهد. به این دلایل، نتایج این مطالعه ممکن است فاقد استحکام باشد و باید با احتیاط تفسیر شود/فرادید
🇮🇷 @iranianspa
💢 افرادی که ظهرها می خوابند، مغز بزرگتری دارند!!
پژوهشهای دانشمندان نشان میدهد چرتزدن در طول روزمیتواند برای مغز مفید باشد. آنها دریافتند کسانی که در ساعات روز چرت میزنند، حجم مغزی بزرگتری دارند.
به گزارش نشریه ایندیپندنت، این مطالعه که محققان دانشگاه UCL و دانشگاه اروگوئه انجام دادهاند، نشان میدهد چرتزدن در روز میتواند سرعت کوچک شدن مغز با افزایش سن را کاهش دهد. محققان امیدوارند یافتههای جدیدشان شرم درباره چرتزدن در روز را از بین ببرد.
‼️#چرتزدن در روز برای #مغز مفید است
این مطالعه نشان داد تفاوت حجم مغز افرادی که در روز منظم چرت میزنند و افرادی که این کار را نمیکنند، معادل ۲.۶ تا ۶.۵ سال پیری است؛ به همین علت دانشمندان توصیه کردهاند افرادی که میخواهند روند کوچک شدن مغزشان را کند کنند، در روز چرت ۳۰ دقیقهای بزنند.
دکتر «ویکتوریا گارفیلد»، نویسنده ارشد این مقاله، گفت: «یافتههای ما نشان میدهد برای برخی افراد، چرتهای کوتاه در روز ممکن است قسمتی از پازلی باشد که میتواند با افزایش سن به حفظ سلامت مغز کمک کند.»
نتایج این مطالعه در نشریه Sleep Health به چاپ رسیده و در دسترس عموم قرار دارد. همچنین برای انجام این مطالعه دادههای افراد بین ۴۰ تا ۶۹ سال بررسی شده است.
با بررسی DNA افراد و دادههای ۳۷۸ هزار و ۹۳۲ نفر از پایگاه داده Biobank بریتانیا مشخص شد افرادی که عادت به چرتزدن دارند، حجم کلی مغزشان نیز نسبت به دیگران بزرگتر است.
🇮🇷 @iranianspa
✨ پدر مادرهای فعلی یا آینده عزیز؛
📌 اگه ازم بپرسید بهترین کتاب یا فیلمی که در حوزه فرزندپروری خوندم یا دیدم چیه! بدون شک میگفتم #مینی_سریال چهار قسمتی #نوجوانی.
🌎 دنیا در حال تغییره، زندگیها عوض شده، بچهها عوض شدن تربیت سنتی دیگه جواب نمیده.
🌱 حوصله کنید، این سریال رو ببینید و بعد بیاندیشید❣️
#دکترامید_امانی
🇮🇷 @iranianspa
چه بهاری، چه شگفت!
بر سبوهای سلامت
سبزناهای زمستان چه گرفت!
اینک از آن دلکِ پرتپش و دلهره، آن بذرِ شرر
کوه تا کوه، افق تا به افق، مرز به مرز،
جنگل شعلهٔ سبز.
برتر از ابر و فرابرده سر از خاکستر.
این همان معجزهٔ معجزه هاست
جاودان جادوی روییدن و از خاک درآوردن سر.
#مهدی_اخوان_ثالث
🍀نوروز، نویدبخش روزهای روشن و دلهای پرامید است.
بیایید دلهایمان را تازه کنیم و عشق و لبخند را در جان لحظهها بکاریم.
سال نو بر شما عزیزان، فرخنده باد❤️
🇮🇷 @iranianspa
بیایید خودمان، همان تغییری شویم که در دنیا جستجویش میکنیم.
به کمپین مبارزه با بیشعوری بپیوندیم؛
Telegram.me/bishuoori
🔴 #استرس عامل بروز #تبخال
🔹یک متخصص پوست گفت: به دليل توان و بنيه ضعيف ويروس تبخال به سرعت در بدن كودكان منتشر ميشود و گاهی ممکن است منجر به مرگ آنها شود بنابراين تشخیص سریع و درمان به موقع آن بسيار اهميت دارد.
🔹علی رضا مؤمنی در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه اصفهان، با بیان اینکه تبخال یک بیماری پوستی است که عامل آن یک ویروس به نام تبخال است، اظهارکرد: معمولا اکثر افراد این ویروس را تجربه میکنند و در بسیاری از موارد تبخال به صورت کامل بهبود نمییابد و در بدن باقی میماند.
🔹وی با بیان اینکه معمولا تبخالها با یک استرس که موجب كاهش ایمنی بدن ميشود، شروع به حیات میکنند، افزود: ايجاد تغیيرات در بدن مانند قاعدگی و هیجانات بیش اندازه نيز منجر به فعال شدن ویروس تبخال میشود.
🔹اين عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه ضایعات تبخال به صورت تاولهای ریز قرمز رنگ و خارشدار به همراه احساس سوزش شکل میگیرد، اضافه کرد: تبخال بيشتر در صورت ديده مي شود و پس از بهبود تبخال در صورتی که فردی مجدد دچار اين عارضه شود، ویروس درست در همان جایی که ذخیره شده است دوباره عود میکند.
🔹مؤمنی با اشاره به اینکه از مشخصات تبخالهای عود کننده این است که مجدداً در همانجای قبلی بروز ميكند و به صورت گروهی در کنار هم ظاهر میشود، تصریح کرد: این ضایعات در عرض یک هفته خود به خود رفع ميشوند و به ندرت ممکن است که جای آن باقی بماند و تبدیل به اسکار شود.
🔹وی با اشاره به اينكه بروز تبخال در كودكان بسيار خطرناك است، ادامه داد: به دليل توان و بنيه ضعيف ويروس تبخال به سرعت در بدن كودكان منتشر ميشود و گاهی ممکن است منجر به مرگ آنها شود بنابراين تشخیص سریع و درمان به موقع آن بسيار اهميت دارد.
🔹این متخصص پوست به درمان تبخال از طریق داروهای ضد ویروسی اشاره کرد و افزود: معمولا به ندرت اتفاق میافتد که تبخال عود کند و مجدد تکرار شود و تنها در صورت عود مجدد است كه پزشک مجبور میشود داروهای ضد ویروس را چندین ماه و حتی چند سال تجویز کند.
🔹مؤمنی با بيان اينكه عمر یک تبخال معمولا کوتاه است و یک عرض يك هفته بر طرف میشود، گفت: مشخص نیست تبخال به چه علت ایجاد میشود اما یکی از علل مهم بروز تبخال حساسیتهایی است که گاهی درکل بدن منجر به ایجاد ضایعات قرمز رنگ و خارش دار میشود.
🔹وی با اشاره به اینکه ممکن است تبخال در ناحیه تناسلی ایجاد شود، ادامه داد: تبخال ناحیه تناسلی بسیار خطرناک و قابل سرایت از طریق روابط جنسي است و به همین دلیل تشخيص و درمان آن بسيار با اهميت است و در صورت بروز اين بيماري در زنان باردار، زايمان بايد به صورت عمل سزارين انجام شود.
🔹اين عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره به ارتباط میان تبخال و آنسفانیت مغزی گفت: تبخال بیماری شایعی است اگرچه ويروس تبخال يكي از عوامل آنسفانيت مغزي است اما بسیار نادر است که تبخالها منجر به آنسفانیت مغزی شوند/سایک نیوز
http://telegram.me/iranianspa
🔴 مدرسه و مهدکودک #سگها؛ ماهانه ۲۰ میلیون تومان!
در فضای مجازی با پدیدهای عجیب برخورد کردیم: 👇🏻👇🏻
🔹مهدکودکهای مخصوص سگها! ابتدا تصور میکردیم با چند مرکز کوچک و کمتقاضا روبهرو شویم، اما وقتی با یکی از این مراکز تماس گرفتیم، پاسخی غیرمنتظره شنیدیم: ظرفیتمون تا سه ماه آینده تکمیله!
🔹خدمات ارائهشده در این مراکز فراتر از تصور بود؛ از اصلاح موی سگ با هزینه ۲ میلیون گرفته تا نگهداری روزانه با قیمت ۱.۲ میلیون تومان. اما اوج ماجرا، دورههای تربیت سگ آلفا بود که با شهریهای از ۱۲ تا ۲۰ میلیون تومان برای سگها برگزار میشود!
🔹در این دورهها، سگها رفتارهایی مثل فرمانبرداری، کنترل اجتماعی، و رفع مشکلات رفتاری را آموزش میبینند. حتی برخی از این مراکز، سرویس رفتوبرگشت برای سگها فراهم کردهاند تا صاحبانشان بدون زحمت سگ را صبح تحویل دهند و عصر تحویل بگیرند./تبیان
🇮🇷 @iranianspa
‼️نقاشی تامل برانگیز دختری در کشور ایتالیا
نام اثر:
"لحظههای اول در بهشت"
«تا حالا به این فکر کردین بعد مرگ اولین شخصی که
دوست دارین ببینین،کیه؟»
🇮🇷 @iranianspa
⭕️ #انواع_دلبستگی
- دلبستگی ایمن:
"ما کنار هم و در عین حال هر کدوم ارزشمندیم"
- دلبستگی اضطرابی:
"واقعا همیشه پیشم می مونی یا قراره ترکم کنی؟"
- دلبستگی اجتنابی:
" ترجیح میدم تنها باشم و به کسی وابسته نشم."
- دلبستگی اجتنابی همراه ترس:
"برو... نه نرو ... پشیمون شدم بمون!... نمیدونم..."
✅ اینکه شما تو رابطه عاطفی چقدر مضطرب هستین یا از صمیمیت دوری می کنید، یا با دست پیش میکیشن و با پا پس میزنین،
به سبک دلبستگی شما، بستگی داره!
🇮🇷 @iranianspa
#زنگ_تفریح
یک عکاس خوش ذوق، در دل جنگل از سنجاب ها در حالتهای مختلف عکس گرفته و نکته جالب اینکه سنجاب ها هم باهاش همکاری می کنند.
🇮🇷 @iranianspa