ir_azariha | Unsorted

Telegram-канал ir_azariha - آذری‌ها |Azariha

10565

📌وب سایت خبری-تحلیلی آذری‌ها اخبار و تحلیل های آذربایجان و ایران 🌲تاسیس: ۱۳۹۱ سایت و شبکه های اجتماعی: 🌐www.Azariha.org 🔗 twitter.com/Azariha_org ✓https://instagram.com/azariha_org همیاری 👇 https://t.me/Azariha_mali

Subscribe to a channel

آذری‌ها |Azariha

⛔️ کارشناس ارشد روابط بین‌الملل: در جنگ ۱۲ روزه، جنگنده‌‌های F35 و پهپادهای اسرائیل از خاک جمهوری باکو آمدند

داریوش صفرنژاد استاد دانشگاه و کارشناس روابط بین‌الملل:

اسرائیل در ۴ نقطه از جمهوری آذربایجان پایگاه پهپادی دارد.
قبل از جنگ هم چندین بار پهپادهای اسرائیل از جمهوری آذربایجان به ایران آمدند و عملیات‌های مختلف کردند ولی متاسفانه مسئولان ما اعتراض جدی و علنی نکردند.




🆔️ @Ir_Azariha

Читать полностью…

آذری‌ها |Azariha

⛔️علیف و خیال خامی که دوباره به سرش زده؛ چرا ایجاد کریدور زنگزور دوباره مطرح شد؟!

▪️علیف، در تازه‌ترین اظهاراتش مدعی شد که

کشورش دست از کریدور زنگزور نخواهد کشید و تا یک ماه آینده آن را آماده بهره‌برداری خواهد کرد.



▪️در جنگ ۱۲ روزه همکاری های عملیاتی باکو و تل‌آویو آشکار شد. طی دو هفته اخیر نیز بررسی نقشه‌های پروازی نشان می‌دهد که هواپیماهای ترابری نظامی بین باکو و تل‌آویو مشغول پرواز بوده است.

▪️بدون تردید علیف یکی از رهبران منطقه بوده که پشت پرده رضایت بسیاری از حمله اسرائیل به ایران داشته و حتما خیال‌های خامی هم در سر می‌پرورانده، به همین خاطر نیز اکنون خطر ایجاد این کریدور بیش از پیش احساس می‌شود.

▪️باکو با همراهی ترکیه و اسرائیل به این نتیجه رسیده که ایران در حال حاضر درگیر مسائل عمده‌ای است و ایجاد این دالان می‌تواند در میانه انفعال ما به سرانجام برسد. اسرائیل هم از باز شدن یک جبهه جدید علیه کشورمان به شدت استقبال خواهد کرد نه فقط استقبال که مطمئنا همه رقم حمایت نظامی هم از باکو خواهد داشت.



🆔️ @Ir_Azariha

Читать полностью…

آذری‌ها |Azariha

🎥اظهارات یک هموطن در مورد تدارکات نظامی گسترده رژیم علیف در قراباغ و حضور تانک‌های باکو در نزدیکی مرز ایران ؛ اهمیت مرز ایران با ارمنستان و تبعات قطع این مرز که به خفگی ژئوپلتیک کشورمان منجر خواهد شد.



🆔️ @Ir_Azariha

Читать полностью…

آذری‌ها |Azariha

‏⛔️ علی لاریجانی:
«نتانیاهو» گفته کوروش، یهودیان را آزاد و راه را برای بازگشت به صهیون هموار کرد؛ این مزخرف است؛ کوروش پیامبر دست این‌ها را گرفت که لِه نشوند، چه ارتباطی با صهیونیسم دارد که یک حزب سیاسی است؟

خاک بر سرت واقعا


🆔 @IR_Azariha

Читать полностью…

آذری‌ها |Azariha

⛔️ تصویب قطعنامه ضد باکو در مجلس نمایندگان بلژیک

▪️مجلس نمايندگان بلژيک در جلسه عمومی خود در تاريخ ۱۷ ژوئيه قطعنامه‌ای را تصويب کرد که حمله نظامی باکو عليه ارامنه قراباغ کوهستانی را نقض قوانين بين‌المللی دانسته و اين کشور را محکوم می‌کند.

▪️در قطعنامه تصويب شده آمده است که اقدامات باکو عليه قراباغ کوهستانی و جمعيت ارمنی آن، با هنجارهای اساسی حقوق بين الملل مغايرت دارد. قوه مقننه بلژيک تأکيد کرد که صلح پايدار و بلندمدت در منطقه تنها در صورتی امکان‌پذير است که تماميت ارضی ارمنستان و باکو به طور متقابل مورد احترام قرار گيرد.

▪️اين قطعنامه به روشنی تهديدها و لفاظی‌های مقامات باکویی در چارچوب گفتمان «آذربايجان غربی» را محکوم کرد.

▪️ اين قطعنامه همچنين به بازداشت غيرقانونی و محاکمه‌های نامفهوم رهبران سابق قرا‌باغ کوهستانی توسط باکو می‌پردازد. با محکوم کردن شديد اين سياست باکو، از اين کشور خواسته می‌شود که تمام زندانيان ارمنی را آزاد کرده و محاکمه عادلانه‌ای را تضمين کند.

▪️ مجلس نمايندگان از آذربايجان می‌خواهد که حفظ ميراث فرهنگی و مذهبی قراباغ کوهستانی را تضمين کند و خواستار اجازه ورود هيئتی از يونسکو به منطقه برای ارزيابی خسارات است. اين قطعنامه از ابتکار عمل برای پيمان صلح استقبال می‌کند و بر فوريت امضای آن تأکيد دارد. از همه طرف‌ها خواسته می‌شود که به مفاد آن توافق احترام بگذارند.

▪️ مجلس نمايندگان از دولت بلژيک می‌خواهد که از تحقيقات بين‌المللی در مورد جنايات جنگی حمايت کند، حضور کنسولی بلژيک در ارمنستان را گسترش دهد و همکاری‌های بشردوستانه و نظامی با ايروان را تعميق بخشد.

▪️ اين قطعنامه همچنين از اتحاديه اروپا می‌خواهد که تحريم‌های هدفمندی را عليه ناقضان حقوق بشر اعمال کند، ماموريت نظارتی اتحاديه اروپا در ارمنستان را گسترش دهد و در صورتی که باکو تمايل واقعی برای دستيابی به صلح نشان ندهد، روابط اتحاديه اروپا و باکو را مورد بازنگری قرار دهد.ميشل ماگد، يکی از نويسندگان اين قطعنامه و عضو مجلس نمايندگان بلژيک، در مصاحبه‌ای با «آرمن‌پرس» در بروکسل، ضمن اشاره به اهميت اين قطعنامه، خاطرنشان کرد که از يک سو آذربايجان وجود دارد که دائماً پيش‌شرط‌های جديدی را برای صلح مطرح می‌کند و از سوی ديگر ارمنستان وجود دارد که پذيرای گفتگو است و تنها يک چيز را مطالبه می‌کند - احترام به حاکميت خود.

▪️ ماگد گفت: «ما بايد در کنار قانون و عدالت بمانيم. بلژيک بايد به حمايت از ارمنستان ادامه دهد و همکاری خود را با اين کشور تعميق بخشد. رأی‌گيری در مورد اين متن مرحله مهمی در اين فرآيند است، اثبات ديگری از دوستی بين دو ملت ما.»


🆔️ @Ir_Azariha

Читать полностью…

آذری‌ها |Azariha

⚠️اسرائیل میدان تجریش و مناطق شمالی کشور را از طریق آذربایجان هدف قرار داد

🔺️ دکتر رضا جلالی، تحلیلگر مسائل بین المللی: دو اسکادران هواپیمای F۳۵، از فرودگاه باکو به ایران حمله کردند/ اقتصاد ۱۲۰

🆔 @IR_Azariha

Читать полностью…

آذری‌ها |Azariha

🚨🎥 نطق بی‌سابقه نماینده مجلس علیه باکو:
پهپادهای اسرائیلی از خاک و آسمان باکو به کشورمان حمله می‌کردند/علی‌اف قصد دارد طرح براندازی و تجزیه ایران را اجرا کند!

🔻کامران غضنفری نماینده تهران در مجلس: پایگاه موساد در باکو در ترور های اخیر نقش داشتند، علی‌اف در ترور شهید رئیسی نقش‌ داشته؛

🆔 @IR_Azariha

Читать полностью…

آذری‌ها |Azariha

⛔️پیشروی زمینی ارتش اسراییل به ۱۰ کیلومتری دمشق

▪️منابع محلی سوری از پیشروی نیروی زمینی رژیم صهیونیستی متشکل از بیش از ۱۵ خودروی زرهی و نظامی، از بلندی‌های جولان اشغالی به سوی استان ریف خبر دادند.
▪️به‌نوشته المیادین، نیروهای اشغالگر به شهر قطنا در ریف دمشق که ۱۰ کیلومتری پایتخت است، رسیده‌اند.
▪️نتانیاهو تاکید کرد که اسراییل یک سیاست روشن در مورد سوریه تعیین کرده‌ است؛ مبنی بر اینکه این منطقه از بلندی‌های جولان تا جبل الدروز غیرنظامی باقی خواهد ماند!

▫️تا چندماه پیش از این، قرار بر این بود که جولانی با تکیه بر حمایت ترکیه، سوریه‌ای آزاد و مستقل بنا کند!

🆔️ @Ir_Azariha

Читать полностью…

آذری‌ها |Azariha

▪️اسراییل ستاد کُل نیروهای مسلح سوریه و کاخ ریاست جمهوری را در دمشق هم‌زمان بمباران کرد. ترکیه از این حملات اطلاع داشت.

🆔 @IR_Azariha

Читать полностью…

آذری‌ها |Azariha

⛔️فتنه ژئوپلیتیک در قفقاز؛ به نام زنگزور، به کام قومیت‌گرایی


▪️ارمنستان یکی از همسایگان ایران است که روابط دوستانه و بدون تنش با ایران دارد؛ ایجاد کریدوری که از خاک ارمنستان عبور کند و تحت کنترل جمهوری باکو یا نیروهای خارجی باشد، این ارتباط حیاتی را قطع می‌کند.

▪️زنگزور، به‌عنوان یکی از پروژه‌های ژئوپلیتیکی حساس در منطقه قفقاز جنوبی، موضوعی است که در سال‌های اخیر به دلیل پیامد‌های عمیق آن بر منافع ملی ایران، توجه ویژه‌ای را به خود جلب کرده است. منطقه قفقاز جنوبی، با موقعیت ژئوپلیتیکی حساس خود در محل تلاقی اروپا و آسیا، همواره کانون رقابت‌های پیچیده قومی، سیاسی و اقتصادی بوده است. 
 
▪️کریدور زنگزور که قرار است ارتباط زمینی مستقیمی بین جمهوری آذربایجان و استان نخجوان، از طریق خاک ارمنستان برقرار کند، در نگاه اول یک پروژه اقتصادی و لجستیکی به نظر می‌رسد، اما با نگاهی دقیق‌تر، به‌ویژه از منظر ایران، این پروژه به‌عنوان یک تهدید استراتژیک ظاهر می‌شود که می‌تواند توازن قدرت منطقه‌ای را به ضرر ایران تغییر دهد، دسترسی ایران به همسایگان شمالی را مختل کند، و نفوذ رقبای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای ایران را تقویت کند.  

ادامه را اینجا بخوانید


🆔️ @Ir_Azariha

Читать полностью…

آذری‌ها |Azariha

⛔️الجزیره: پشت پرده همکاری عمیق باکو با اسرائیل علیه ایران / لاشه پهپاد هرمس در اصفهان چه حقیقتی را آشکار کرد؟

الجزیره نوشت:

هرچند اسرائیل جزئیات همکاری‌اش با باکو را – به‌ویژه در دوران جنگ و تنش – محرمانه نگه می‌دارد، اما نشانه‌های فزاینده‌ای از همکاری امنیتی، نظامی و انرژی میان دو طرف دیده می‌شود که حکایت از تعمیق روابط در مقطع حساسی از تحولات منطقه‌ای دارد.


الجزیره به این نکته اشاره کرد که تهران، باکو را پایگاه پیشرو اسرائیل در مرز شمالی خود می‌بیند؛ به‌ویژه با توجه به همکاری آشکار این دو کشور که به دهه ۹۰ میلادی بازمی‌گردد. با اینکه باکو بر بی‌طرفی خود تأکید دارد، ایران این روابط را عامل تشدید تنش‌ها و تهدیدکننده ثبات منطقه‌ای دانسته و هشدار داده است که اگر حملاتی از خاک آذربایجان تکرار شود، پاسخ خواهد داد.
از زمان آغاز جنگ اسرائیل علیه غزه در ۷ اکتبر ۲۰۲۳، تل‌آویو روابط راهبردی خود با باکو را تقویت کرده و از آن به‌عنوان «پایگاهی حیاتی در نزدیکی مرز ایران» یاد کرده است. رسانه‌ها نیز از قراردادهای تسلیحاتی میان دو طرف خبر می‌دهند که اسرائیل را به عمق سرزمینی ایران نزدیک‌تر می‌کند.

عارف دهقندار، پژوهشگر امنیت بین‌الملل، معتقد است شواهد متعددی وجود دارد که نشان می‌دهد اسرائیل از خاک آذربایجان یا پایگاه‌هایش برای عملیات علیه ایران، از جمله در جریان جنگ ۱۲ روزه، استفاده کرده است.

وی به الجزیره نت گفت:
«با وجود انکارهای مکرر مقام‌های آذربایجان، سابقه‌های مستند و روابط امنیتی و نظامی نزدیک با تل‌آویو، نشان می‌دهد که چنین همکاری‌ای واقعاً وجود دارد.»
او به نمونه سرقت اسناد هسته‌ای از سایت تورقوزآباد در سال ۲۰۱۸ توسط موساد اشاره کرد و گفت:


«عوامل موساد پس از آن عملیات، از مرز شمال‌غربی ایران با کمک باندهای قاچاق به سمت آذربایجان فرار کردند.»
دهقندار افزود که روابط میان دو طرف از سال ۱۹۹۲ و با امضای قرارداد عظیم ۱.۶ میلیارد دلاری تسلیحاتی – شامل پهپادهای Hermes 450 و Heron TP و موشک‌های Spike – تحکیم شده است.

وی همچنین به حضور تیم‌های فنی اسرائیل در باکو و استفاده از پایگاه سیتالچای برای جمع‌آوری اطلاعات و اجرای عملیات پهپادی اشاره کرد که باکو را به پایگاهی مناسب برای فعالیت‌های مخفی علیه ایران تبدیل کرده است.

او گفت:
«یافتن لاشه پهپادهای Hermes 900 در اصفهان و مخازن سوخت خارجی در شمال ایران، نشان می‌دهد که مسیر پروازی از سمت شمال بوده؛ مسیری که با موقعیت جغرافیایی آذربایجان همخوانی دارد.»
او تأکید کرد که رسانه‌های اسرائیلی نیز تلویحاً به استفاده از خاک یک کشور نزدیک به ایران برای انجام این عملیات‌ها اشاره کرده‌اند، هرچند باکو در ظاهر دیپلماتیک، همواره این مسئله را انکار کرده است.

آنتوان شلحاط، پژوهشگر اسرائیلی، می‌گوید پنهان‌کاری رسانه‌ای تل‌آویو درباره عملیات‌های اطلاعاتی از خاک آذربایجان، ناشی از موقعیت حساس جغرافیایی باکو و مرز طولانی‌اش با ایران است.

وی در گفتگو با الجزیره نت گفت:
«روابط اسرائیل و آذربایجان سابقه‌ای طولانی دارد، اما از زمان عملیات «لبه محافظ» و جنگ چند جبهه‌ای با ایران، این روابط به‌سرعت تعمیق یافته است.»
شلحاط افزود که آذربایجان عرصه‌ای حیاتی برای نفوذ در برنامه هسته‌ای ایران فراهم کرده است، به‌ویژه از طریق حمایت اطلاعاتی از نیروی هوایی اسرائیل، که به تل‌آویو امکان داده میدان نبرد را به داخل خاک ایران منتقل کند.

وی تأکید کرد که اسرائیل فقط به موساد تکیه ندارد، بلکه با نهادهای اطلاعاتی دیگر کشورها همکاری گسترده دارد، که به آن امکان حملات دقیق در داخل ایران را می‌دهد. او به سخنان صدراعظم آلمان، فریدریش مرتز، اشاره کرد که گفته بود اسرائیل عملیات‌های اطلاعاتی را «به‌نمایندگی از غرب» انجام می‌دهد.


🆔️ @Ir_Azariha

Читать полностью…

آذری‌ها |Azariha

احسان موحدیان، کارشناس مسائل قفقاز، درباره اداره زنگزور توسط یک شرکت آمریکایی به «انتخاب» گفت:

اینکه آمریکایی‌ها خواهان مدیریت کریدور زنگزور هستند و هدفشان ضربه زدن به منافع ایران در آن منطقه است، هیچ شکی نیست. ایران بار‌ها جلوی این طرح خطرناک ایستاده و نشان داده که برای مقابله با این طرح هزینه می‌کند. کشور‌های حامی اجرای این طرح توسط ایران تحت فشار قرار گرفته‌اند و به دنبال حل ماجرا با راه حل‌های غیرنظامی‌اند.

در چند سال اخیر اتفاقاتی افتاده که نشان می‌دهد کسانیکه این ایده را تعقیب می‌کنند، یعنی باکو، ترکیه، اسراییل، آمریکا و انگلیس، در تلاش برای به سرانجام رساندن این طرح به هر نحو ممکن هستند.

اول یک جنگ ۱۲ روزه علیه ایران ایجاد شد و بعد از تهران شدیداً به تبریز حمله کردند که سبب ضربه به زیرساخت‌های نظامی و امنیتی آن شد.

وی در رابطه با تحریکات نظامی از سوی جمهوری آذربایجان بیان کرد: در جنگ اخیر، در رسانه‌های جمهوری آذربایجان مطالبی تحت عنوان ضرورت حمله باکو به تبریز مطرح شد. ادعا‌های عجیبی مطرح کردند که اگر اسراییل وارد ایران شود، قرارداد‌ ۱۹۲۱ میان ایران و شوروی لغو شده و می‌توانند برای حفظ امنیت خود به صورت نظامی وارد ایران شوند. تجمع نیرویی که در مرز ایران انجام شد هم قابل توجه بود. نفوذ پهپاد‌های اسراییل از خاک باکو هم مطرح شد و تحلیل‌هایی در داخل و خارج منعکس شد. امروز یکی از تحلیلگر‌های مشهور آمریکایی به نام داگلاس مک‌گرگور احتمال حمله پهپادی از سوی باکو را مطرح کرد و در مورد همکاری اطلاعاتی باکو و آمریکا و ورود قطعی ماموران به خاک ایران از طریق باکو نیز صحبت کرد. آن‌ها دنبال ایجاد آشوب در مناطق آذری نشین ایران بودند تا مسأله زنگزور را حل کنند و مسأله زنگزور را به یک موضوع داخلی جمهوری آذربایجان تبدیل کنند. اما ماجرا به شکل دیگری پیش رفت.

این کارشناس در رابطه با نقش آمریکا در مذاکرات میان ارمنستان و آذربایجان به جهت حضور در مرز ایران اظهار داشت: تحرکات باکو متوقف نشده است. سفر جولانی به باکو را باید در همین راستا تحلیل کنید. وقتی جولانی در باکو با اسراییلی‌ها دیدار می‌کند، عقبه ماجرا مشخص است. اصرار علی اف برای بازگشت آذربایجانی‌ها به ارمنستان هم بخشی از این سیاست است. باکو می‌خواهد تکفیری‌ها را به عنوان اتباع خود با هدف دستکاری‌های هویتی و جمعیتی به ارمنستان هم بفرستد. این مسأله را باید کنار درگیری‌های آذربایجان با روسیه تحلیل کنیم. یک شبکه خاص در روسیه ایجاد شده که مخالفین علی اف را از روسیه به آذربایجان منتقل می‌کنند و پوتین با مقابله با مافیای علی اف، شروع به برخورد با این شبکه کرد. در رابطه با زنگزور و صلح آذربایجان و ارمنستان هم شاهد مذاکرات دوجانبه این دو کشور هستیم. در ابوظبی هم چندین ساعت مذاکره کردند و خروجی آن مذاکرات نگران‌کننده است. به ارمنستان هم فشار می‌آورند که کنترل مرز‌هایش با ایران را به یک شرکت آمریکایی بسپارند که اسراییل و انگلیس و ترکیه و ... هم در آن سهام دارند. اگر کنترل مرز ما با ارمنستان به دست آمریکا بیفتد، رسما با آمریکا همسایه می‌شویم. اگر مرز ما با ارمنستان به هر شکلی به دست آمریکا بیفتد، بسیار نگران‌کننده است. البته ارمنستان این ادعا را تکذیب کرده، اما نگرانی‌ها وجود دارد. در این طرح شرکت آمریکایی تمامی فعالیت‌های اقتصادی و گمرکی و نظامی را در اختیار می‌گیرد و در این صورت شاهد یک ناامنی گسترده در مرز‌های خودمان خواهیم بود. ایران باید پیام جدی خود را به این کشور‌ها منتقل کند که نمی‌تواند چنین شرایطی را بپذیرد.

موحدیان درباره‌ی منشأ ایده هدایت زنگزور توسط کمپانی آمریکایی گفت: اصل این ایده متعلق به آمریکا و انگلیس است. سه کشور هدف این طرح‌اند. ایران و روسیه و چین؛ آمریکایی‌ها دنبال ایجاد کریدور جعلی در جهت محروم کردن ایران از منافع اقتصادی آن منطقه و کنترل کشور‌های ترک در آن مناطق برای فشار بر ایران است. آن‌ها می‌خواهند با این انحصار مسیر و تکمیل شدن کریدور، نیرو‌های مختلف ضد ایرانی به منطقه سرازیر شوند. این نیرو‌ها فقط برای ایران مشکل ایجاد نمی‌کنند و ناتو از این مسیر با روسیه و چین راحت‌تر همسایه می‌شود و تحریکات تجزیه طلبانه خواهند داشت. لذا ما باید در این نقطه همکاری جدی با روسیه و چین داشته باشیم تا با همگرایی بیشتر به سوی مقابله با این ایده برویم. کریدور زنگزور برای روسیه و چین کسب درآمد به دنبال ندارد، بلکه ناامن‌سازی مرز‌ها و از دست رفتن منافعشان را به دنبال دارد.

https://www.entekhab.ir/003fh1

@IR_Azariha

Читать полностью…

آذری‌ها |Azariha

نشنال‌اینترست
اسرائیل از جمهوری آذربایجان به عنوان نوعی پایگاه عملیاتی برای پهپادها و عملیات اطلاعاتی استفاده کرده است


مجله آنلاین National Interest در تازه‌ترین تحلیل خود پیرامون منطقه قفقاز جنوبی از مشارکت جمهوری باکو در جنگ ۱۲ روزه علیه ایران خبر داد. برندون جی. وایچرت در مقاله ای با عنوان “چه اتفاقی در جمهوری آذربایجان و ارمنستان می‌افتد؟” پس از تحلیل تحولات دیپلماتیک اخیر بین باکو- ایروان به ویژه از منظر ژئواکونومیک نوشت: «اسرائیلی‌ها نه تنها در جنگ وحشیانه جمهوری آذربایجان علیه ارمنستان در سال ۲۰۲۰ به باکو کمک کردند، بلکه باکو نیز در آغاز جنگ ۱۲ روزه بین اسرائیل و ایران، با اجازه دادن به اسرائیلی‌ها برای انجام بسیاری از حملات پهپادی خود علیه پدافند موشکی و هوایی ایران، تلافی کرد. در واقع، اسرائیل همچنان از جمهوری آذربایجان به عنوان نوعی پایگاه عملیاتی برای پهپادها و عملیات اطلاعاتی خود علیه ایران استفاده می‌کند.»

برای دیدن ادامه مطلب کلیک کنید

Читать полностью…

آذری‌ها |Azariha

و اینک «کریدور تورانی ناتو»

تام باراک سفیر آمریکا در ترکیه و سوریه: آمریکا پیشنهاد داده کنترل دالان زنگزور را به دست بگیرد:

ترکیه درست در وسط ماجرا قرار دارد، درست مانند آذربایجان و ارمنستان. آن‌ها بر سر ۳۲ کیلومتر جاده بحث می‌کنند، اما این موضوع شوخی‌بردار نیست. این ماجرا یک دهه است که ادامه دارد — ۳۲ کیلومتر جاده.
در این شرایط، آمریکا وارد می‌شود و می‌گوید: "خیلی خب، ما کنترلش را به‌عهده می‌گیریم. این ۳۲ کیلومتر جاده را برای یک قرارداد صد ساله به ما بدهید، و همه شما می‌توانید از آن استفاده کنید."»

🆔 @IR_Azariha

Читать полностью…

آذری‌ها |Azariha

اردوغان مدعی شهرهای تبریز، اصفهان و ری شد!
در تاریخ خواهند نوشت معادلی برای واژه شهر نداشتند و هر یک را در طول تاریخ چند بار ویران کردند، اما بعدها مدعی بنیادگذاری این شهرها شدند!

🆔 @IR_Azariha

Читать полностью…

آذری‌ها |Azariha

⛔️اردوغان همکار ترامپ برای خفگی ۱۰۰ سالۀ توسعه ایران

▪️پشت‌پردۀ پیشنهاد اجاره ۱۰۰ سالۀ کریدور زنگزور به ترکیه و باکو، طرحی آمریکایی با ظاهری دیپلماتیک و باطنی ژئوپلیتیکی است.

▪️این پیشنهاد توسط «تام باراک» هم‌پیمان ترامپ مطرح شده؛ فردی که از نفوذ بالایی در حلقۀ سیاست خارجی آمریکا برخوردار است.
دالان زنگزور، مسیری ۳۲ کیلومتری میان باکو و نخجوان است که ترکیه می‌خواهد از آن برای اتصال به آسیای مرکزی استفاده کند؛ در ظاهر، مسیری ترانزیتی؛ اما در واقع ابزاری برای نفوذ پایدار آمریکا و ناتو به مرزهای شمالی ایران. این طرح می‌تواند جایگزین مسیرهای ارتباطی ایران با ارمنستان شود و تهران را از معادلات این منطقه کنار بزند.

▪️این طرح در صورت اجرا، مثلث عبری-آمریکایی-تُرکی را در مرزهای ایران شکل می‌دهد؛ الگویی برای محاصرۀ آرام و خزنده.

▪️هرچند ارمنستان در ظاهر این پیشنهاد را رد کرده و ایران نیز بر ثبات ژئوپلیتیک منطقه تأکید دارد، اما تحرکات آمریکا و متحدانش نشان می‌دهد که پروژه‌های فشار هوشمندانه جایگزین جنگ‌های آشکار شده‌اند.



🆔️ @Ir_Azariha

Читать полностью…

آذری‌ها |Azariha

🎥تصاویر پهپادی از وضعیت کنونی شهر سویدا در جنوب سوریه

▪️درگیری‌ها میان نیروهای بومی سوریه‌ی جولانی و نیروهای دروزی رژیم اسرائیل همچنان ادامه دارد و گزارش‌های جعلی از خروج نیروهای بومی از سویدا و اتمام درگیری‌ها تاکنون تایید نشده است!

🔺️سوریه‌ای مستقل، آزاد، امن و دموکراتیک زیر سایه ترکیه و اسراییل!!

🆔️ @Ir_Azariha

Читать полностью…

آذری‌ها |Azariha

⛔️دست‌های بسته ترکیه: دلایل ناتوانی آنکارا در مقابله با اسرائیل در سوریه

✍️راغب سویلو

▪️روابط ترکیه و اسرائیل در سوریه، علی‌رغم تلاش‌های دیپلماتیک برای کاهش تنش، همچنان در وضعیت پیچیده و پرتنشی قرار دارد. نقطه اوج این تلاش‌ها، دیدار مقامات ارشد دو کشور در باکو در ماه آوریل بود که به توافقی برای ایجاد یک خط ارتباطی مستقیم جهت جلوگیری از درگیری‌های نظامی منجر شد. این کانال دیپلماتیک، که با هدف مدیریت اختلافات ایجاد شده بود، در عمل نتوانست مانع از اقدامات نظامی اسرائیل شود. وقوع بحران در سویدا و به دنبال آن حملات هوایی شدید اسرائیل به اهداف حساس در دمشق، نشان داد که این گفت‌وگوها نتوانسته‌اند اختلافات بنیادین را حل کرده و در مهار تهاجمات اسرائیل ناکام مانده‌اند.

▪️ریشه اصلی این تنش‌ها به نگرانی عمیق اسرائیل از حضور نظامی ترکیه در سوریه بازمی‌گردد. اسرائیل نگران بود که استقرار سامانه‌های پدافند هوایی پیشرفته ترکیه در پایگاه‌های هوایی سوریه، آزادی عمل نیروی هوایی این کشور را که سال‌ها بدون مانع در آسمان سوریه عملیات انجام می‌داد، به شدت محدود کند. آنکارا در تلاشی برای اعتمادسازی، نه تنها به اسرائیل اطمینان‌بخشی کرد، بلکه مقامات دولت جدید سوریه را نیز در مذاکرات باکو مشارکت داد. با این حال، حملات اسرائیل، حتی به پایگاه‌هایی که ترکیه قصد داشت کنترل آن‌ها را به دست گیرد، ثابت کرد که تل‌آویو مصمم است از تثبیت هرگونه قدرتی در دمشق که با منافعش در تضاد باشد، جلوگیری کند و به دیپلماسی ترکیه اعتنایی ندارد.

▪️ناتوانی ترکیه در واکنش مؤثر به این حملات، از محدودیت‌های جدی نظامی و استراتژیک این کشور نشأت می‌گیرد. از نظر نظامی، ناوگان جنگنده‌های F-16 ترکیه قدیمی است و نوسازی آن به قراردادهای معلق با آمریکا و اروپا وابسته است. سامانه‌های پدافند هوایی بومی "حصار" برای پوشش کامل آسمان یک کشور دیگر کافی نیستند و قدرتمندترین گزینه دفاعی ترکیه، یعنی سامانه‌های S-400 روسی، به دلیل مخالفت شدید ایالات متحده و ناتو، عملاً در سوریه غیرقابل استفاده است. به گفته کارشناسان، توان پدافندی ترکیه حتی برای حفاظت کامل از خاک خود نیز با چالش‌هایی روبروست، چه رسد به ایجاد یک چتر دفاعی مؤثر بر فراز سوریه.

▪️علاوه بر موانع نظامی، محدودیت‌های سیاسی و راهبردی نیز دست آنکارا را بسته است. ارتش ترکیه به طور سنتی تمایلی به ایجاد پایگاه‌های نظامی دائمی در عمق خاک کشورهای دیگر ندارد و پس از سال‌ها حضور فرسایشی در سوریه، اشتیاقی برای یک ماجراجویی نظامی جدید که منجر به رویارویی مستقیم با اسرائیل شود، وجود ندارد. علاوه بر این، دولت جدید سوریه هنوز فاقد ساختار قانونی کامل مانند پارلمان تایید شده است تا بتواند به طور رسمی از نیروهای ترکیه دعوت کند. از این رو، ترکیه با درک این محدودیت‌ها و برای جلوگیری از تکرار "تجربه ایران" در ورود به یک جنگ نیابتی پرهزینه، مسیر خویشتن‌داری را برگزیده است.

▪️استراتژی ترکیه در برابر اقدامات اسرائیل در سوریه به جای تقابل نظامی، بر دیپلماسی محتاطانه و اتکا به فشارهای بین‌المللی متمرکز شده است. همانطور که هاکان فیدان، وزیر خارجه ترکیه، اشاره کرده است، آنکارا ضمن حفظ کانال‌های ارتباطی با اسرائیل، برای هرگونه آتش‌بس به وساطت ایالات متحده متکی است. ترکیه امیدوار است با استفاده از اهرم فشار جامعه جهانی، به ویژه آمریکا، اتحادیه اروپا و کشورهای عربی، اسرائیل را مهار کند. این رویکرد اگرچه از یک درگیری مستقیم جلوگیری می‌کند، اما ترکیه را در موقعیتی واکنشی و وابسته به دیگر قدرت‌ها قرار می‌دهد و نشان می‌دهد که در حال حاضر، گزینه‌های محدودی برای حفاظت از منافع خود در برابر حملات اسرائیل در اختیار دارد.



🆔️ @Ir_Azariha

Читать полностью…

آذری‌ها |Azariha

نوسازی پایگاه هوایی سالیان توسط دولت باکو برای مشارکت با اسرائیل در نبرد علیه ایران

🔺این فرودگاه در جنوب شرقی خاک جمهوری باکو و در ۶۰ کیلومتری مرز ایران واقع شده است.

🔺در طول چند سال گذشته، رژیم علیف فعالیت‌های مهندسی قابل توجهی در این فرودگاه انجام داده است.

🔺 نوسازی از سال ۲۰۱۸-۲۰۱۹ شروع شده و قابل توجه است. (ساخت آشیانه - ۱).حتی تغییرات قابل توجه‌تری از سال ۲۰۲۱ قابل مشاهده است.

🔺مسیر اصلی دسترسی جنگنده ها به باند پرواز به طور کامل بازسازی و به روز شده(۲)

🔺 آشیانه های اصلی برای پرواز پهپادهای اسرائیلی و ترکیه ای مانند Bayraktar Akinci + TB-2  ساخته شده است.(۳)

🔺در جنگ ۱۲ روزه تحمیلی علیه ایران ، جنگنده  و پهپادهای رژیم دهها بار از این پایگاه و بیش از پنج پایگاه دیگر جمهوری باکو برای حمله به ایران استفاده کردند .

🔺در حال حاضر مهمترین دستورکار شبکه نفوذ وابسته به باکو و اسراییل در ایران ، انکار موضوع و انحراف افکار عمومی از مشارکت آگاهانه دولت علی اف در حملات رژیم صهیونی به ایران است.

🔺 بدلیل آنکه تصمیم ایران به پاسخ قاطع به رژیم اسراییل در اراضی نفت خیز جمهوری باکو بشدت می تواند معادلات نبرد آتی را به نفع ایران تغییر دهدـ
👇👇👇
/channel/farsighafghaz/4893?single

Читать полностью…

آذری‌ها |Azariha

📽ببینید: توصیف حناچی از مهندسی پارسه (تخت جمشید)

🆔 @IR_Azariha

Читать полностью…

آذری‌ها |Azariha

مقاله‌ای خواندنی با عنوان "پیامدهای اجتماعی و فرهنگی تجاوزات عثمانی به آذربایجان در عصر صفوی"

▪️به قلم حجت یحی‌پور/فاطمه اروجی
▪️منتشر شده در فصلنامه تاریخ روابط خارجی؛ سال بیست و پنجم، شماره
۱۰۰، پاییز ۱۴۰۳، صص ۲۵ تا ۴۸


▫️مقاله حاضر از منظری آکادمیک، برخی حوادث تاریخی منطقه را شرح داده و برخی رویدادهای تاریخی منجر به دگرگشت زبانی آذربایجان را نیز بررسی کرده است‌.
در عین حال، از نظر روابط خارجی، به ارائه کارنامه یکی از دشمنان ذاتی ایران پرداخته و هشدار می‌دهد که چرا باید خاطرمان از جانب این همسایه بدرفتار، همواره نگران باشد.


🆔️ @Ir_Azariha

Читать полностью…

آذری‌ها |Azariha

🎥جهنم جدید در جنگل‌های ترکیه؛ باز هم آتش‌سوزی، این‌بار در تکیرداغ از مزارع به جنگل کشیده و باعث تخلیه روستاها شد

▪️در پی وقوع آتش‌سوزی در زمین‌های کشاورزی منطقه "شن‌کوی" از توابع شهرستان شارکوی در استان تکیرداغ، شعله‌های آتش به‌سرعت به مناطق جنگلی گسترش یافت و چندین روستا را در معرض تهدید قرار داد.

▪️به گزارش اداره کل جنگل‌داری ترکیه، در زمان بروز حادثه، دمای هوا فقط ۳۲ درجه سانتی‌گراد بود!
شعله‌های آتش با گذشت زمان به جنگل‌های اطراف و مناطق مسکونی رسید و موجب تخلیه اضطراری این مناطق شد.

⚠️اتش‌سوزی‌های زنجیره‌ای جنگل‌های ترکیه، به طور محلی و منطقه‌ای، بر الگوهای آب و هوایی و چرخه کربن تأثیر گذاشته‌اند چرا که دود و گازهای ناشی از آتش‌سوزی کیفیت هوا را به شدت کاهش ‌می‌دهند و به افزایش غلظت دی‌اکسید کربن در جوّ و تشدید تغییرات آب و هوایی کمک می‌کنند و رواناب ناشی از بارش‌های پس از آتش‌سوزی که حاوی خاکستر و مواد آلی است نیز به آلودگی رودخانه‌ها منجر می‌شود، رودخانه‌هایی که بعضا از خاک ترکیه خارج و به کشورهای همسایه وارد می‌شوند.


🆔️ @Ir_Azariha

Читать полностью…

آذری‌ها |Azariha

👈👈پروژه شیعه‌ستیزی در آذربایجان

احمد کاظمی، کارشناس‌ارشد مسائل قفقاز در گفت‌وگو با رسانه تصویری «آن»:

🔹جولانی به کشوری سفر می‌کند که از سال ۲۰۰۳ شاهد نشانه‌های جدی از اجرای پروژه‌های بین‌المللی شیعه‌ستیزی و ایران‌زدایی بوده است.

🔹جمهوری آذربایجان، با جمعیتی بیش از ۸۰ درصد شیعه، دومین کشور شیعه‌نشین جهان است.

🔹در سال‌های اخیر تحت تأثیر رقابت‌های مختلف بین بازیگران عبری، صهیونی و ترکی قرار گرفته است.

🔹با این حال، این بازیگران در زمینه از بین بردن هویت شیعی آذربایجان دارای اشتراک نظر هستند، چرا که هویت شیعی این کشور به عنوان مانعی بزرگ در برابر طرح‌های ژئوپلیتیکی و فتنه‌های منطقه‌ای در قالب نظم انگلوساکسونی شناخته می‌شود.

🆔 @IR_Azariha

Читать полностью…

آذری‌ها |Azariha

⛔️ پاشینیان در مورد واگذاری برون‌سپاری ارتباطات به یک شرکت خارجی در سیونیک:
ارمنستان در حال بررسی ایجاد شرکتی است که در زیرساخت‌های جاده‌ای سرمایه‌گذاری کند و وظایف خاصی را انجام دهد



▪️ نخست‌وزیر ارمنستان اظهار داشت که صحبت از اجاره زمین است. قوانین ارمنستان در این زمینه حق ساخت و ساز را پیش‌بینی می‌کنند. وی گفت که شرکت می‌تواند پول سرمایه‌گذاری کند - در جاده‌ها، خطوط لوله، خطوط انتقال برق- و پس از پایان دوره قرارداد، این زیرساخت‌ها در هر صورت متعلق به دولت باقی خواهند ماند. اما همه این گزینه‌ها در حال بررسی هستند، تصمیم نهایی گرفته نشده است، وی در یک کنفرانس مطبوعاتی اعلام کرد. به عنوان نمونه‌هایی از برون‌سپاری، وی فرودگاه "زوارتنوتس"، "راه‌آهن ارمنستان" و سیستم آبرسانی را ذکر کرد.




🆔️ @Ir_Azariha

Читать полностью…

آذری‌ها |Azariha

⛔️دکتر کاظمی در مصاحبه با رسانه تصویری «آن»؛ جمهوری آذربایجان به بخشی از میدان اصلی نبرد رژیم صهیونی علیه ایران تبدیل شده است/ انکار این موضوع، فاجعه بار خواهد بود

▪️دکتر احمد کاظمی استاد حقوق بین الملل دانشگاه و پژوهشگر مسایل اوراسیا در مصاحبه با برنامه «نامتقارن» رسانه تصویری «آن» به تبیین محورهای ذیل‌الذکر پرداختند:

-نقش جمهوری آذربایجان و ابعاد همکاری شرارت آمیز باکو با رژیم صهیونی در جنگ تحمیلی ۱۲ روزه علیه ایران
-اهداف سفر محمد الجولانی به باکو و طراحی ایجاد یک جبهه تکفیری ضد ایرانی در جنوب جمهوری آذربایجان
-مذاکرات علی اف و پاشینیان در استانبول و و ابوظبی، و طرح امریکا و انگلستان در خصوص دالان تورانی ناتو
-گزارش دبیرکل ناتو به ترامپ در خصوص دالان تورانی ناتو و طرح واشنگتن برای امضای سندی میان باکو و آنکارا در ۲۴ آوریل ۲۰۲۶ در ترکیه
-اهداف و ماهیت ادعای ارضی جمهوری آذربایجان علیه ارمنستان در قالب ایده باصطلاح «آذربایجان غ ر ب ی»
-شکلات آنگلوساکسونی به روسها در قفقاز و نقش آن در اشتباه مسکو در این منطقه و....

ادامه را در اینجا بخوانید



🆔️ @Ir_Azariha

Читать полностью…

آذری‌ها |Azariha

⛔️حواشی برکناری «گوبلزِ» حزب عدالت و توسعه در ترکیه

▪️چرا فخرالدین آلتون که تا همین چند روز پیش، او را همه کاره نهاد ریاست جمهوری ترکیه می‌دانستند و مدیریت جنگ رسانه‌ای اردوغان و اتاق فکر کاخ در دست او بود، برکنار شد؟

▪️بسیاری از روزنامه نگاران، خبرنگاران و تحلیلگران ترکیه، برای وصف فخرالدین آلتون، بی‌محابا از لقب «گوبلز» استفاده می‌کنند و معتقدند که اقدامات عجیب گوبلز در پست وزارت تبلیغات و روشنگری مردم در دولت نازی آلمان، در کاخ بش تپه آنکارا نیز توسط آلتون تکرار شد و او استاد «ضدتبلیغ»، «مهندسی افکار عمومی» و لطمه زدن به اعتبار مخالفین اردوغان بود.

▪️یکی از مشهورترین تحلیلگران ترکیه که هم‌اکنون در زندان است ولی هم‌چنان با منابع دست‌اول در ارتباط است، گفته، بر اساس اطلاعات موثقی که از یکی از سران حزب حاکم دریافت کرده، دلیل اصلی استعفای فخرالدین آلتون رئیس نهاد اطلاع رسانی ریاست جمهوری ترکیه، بیماری و تقاضا برای استراحت نبوده است.
فاتح آلتایلی بر این باور است که آلتون به دنبال پست و مقامی بالاتر بود ولی به علت موانعی که بر سر راهش بود و اشتباهات مهلکی که مرتکب شد برکنار شد.
سه ضربه کاری به اردوغان زده که عبارتند از:

۱.آلتون یک گروه سایبری با میلیون‌ها اکانت ایجاد کرد تا مهندسی افکار عمومی را با استفاده از برخی نخبگان هوادار حزب حاکم پیش ببرد. اما چند گاف خود او، باعث لو رفتن این سامانه شد و این موضوع تبدیل به یک رسوایی و آبروریزی بزرگ برای آکپارتی یا حزب عدالت و توسعه شد.

۲.آلتون به اردوغان اطمینان داد که چند عملیات رسانه‌ای و تبلیغاتی همزمان و گسترده را اجرا می‌کند تا مطمئن شود که ترور شخصیتی افرادی همچون اکرم امام اوغلو شهردار اسبق استانبول و اوزگور اوزل رهبر حزب جمهوری خلق، آرای اردوغان را در نظرسنجی‌ها بالا ببرد. اما این عملیات‌ها شکست خوردند و همه نظرسنجی‌ها، نشان دهنده این است که اقدامات آلتون نتیجه عکس داده و اتفاقاً اعتبار مخالفین بالا رفته و از محبوبیت و اعتبار اردوغان، کاسته شده است.

۳.اردوغان با توصیه آلتون، برخی از پیمانکاران و رفقای ثروتمند خود را سراغ خانواده‌های مشهوری همچون خانواده دوغان فرستاد تا با صرف صدها میلیون دلار، روزنامه حریت، کانال تلویزیونی سی.ان.ان ترک، مجموعه شبکه‌های کانال دی و چندین جریده و رسانه دیگر را خریداری کنند و به این ترتیب کل جریان رسانه در هر دو بخش خصوصی و دولتی، له اردوغان و علیه مخالفین فعالیت کنند. اما تنها ظرف چند ماه، با سربرآوردن ده‌ها تلویزیون اینترنتی و اکانت روزنامه نگاران مشهور در یوتیوب، جریان رسمی رسانه عقب رانده شد و هدایت افکار عمومی به دست فضای مجازی افتاد.

▪️در پایان باید گفت: برکناری مهمترین سکاندار دستگاه تبلیغاتی دولت اردوغان یک بار دیگر نشان داد که با وجود نظارت‌های سختگیرانه پس از کودتای نافرجام و همچنین سوءظن‌های پس از برکناری آلبایراک داماد ارشد اردوغان، هم دفتر مرکزی حزب عدالت و توسعه و هم نهاد ریاست جمهوری در آنکارا، زمینه‌ها و بستر مساعدی برای رقابت، توطئه و جنگ قدرت دارند و با توجه به از بین رفتن اعتبار دستگاه رسانه‌ای و تبلیغانی دولت و آکپارتی، ادامه راه برای این حزب قدرتمند روز به روز دشوارتر خواهد شد.



🆔️ @Ir_Azariha

Читать полностью…

آذری‌ها |Azariha

نگاهی به زندگی و فعالیّت های تام باراک
تام باراک سفیر امریکا در منطقه کیست و چرا به عثمانی افتخار می‌کند؟


این روزها نام توماس باراک سفیر امریکا در ترکیه و فرستاده ویژه در امور سوریه بر سر زبان‌ها است، اظهارات او چه در خصوص موضوع جولانی و تروریست های تحریرالشام، چه در خصوص تعیین تکلیف قسد و نیروهای کُرد و چه در مورد کریدور زنگزور مورد توجه رسانه های منطقه قرار می‌گیرد، باراک در همه این موارد اشاره های شفافی در یک ماه گذشته انجام داده ، به نظر می رسد این حقوقدان ثروتمند عرب- امریکایی به اندازه خود ترامپ در عرصه سیاست رُک‌گو باشد. بیشتر کارشناسان بر این باوراند که در میان چهره‌های پرنفوذ سیاست خارجی آمریکا، تام باراک شخصیتی خاص و کم‌نظیر است؛ مردی با ریشه‌های عربی، ثروتی افسانه‌ای، روابطی فرامرزی و حضوری بحث‌برانگیز در میان معادلات سیاسی خاورمیانه. اکنون او به‌عنوان سفیر ایالات متحده در ترکیه ایفای نقش می‌کند؛ کشوری در قلب بحران‌های ژئوپولیتیک منطقه‌ای اما داستان باراک از کجا آغاز شد و چگونه به این نقطه رسید؟ در سال ۲۰۲۴، جو بایدن برخلاف انتظار بسیاری تام باراک را به‌عنوان سفیر ایالات متحده در ترکیه منصوب کرد کشوری که در میانه بحران‌های ژئوپلیتیک، تنش‌های ناتو و تحولات سوریه قرار دارد. انتخاب چهره‌ای که به ترامپ نزدیک بود، نشانه‌ای از اولویت‌دادن به تجربه، شبکه‌های فراملّی و درک میدانی از منطقه تلقی شد. باراک از زمان ورودش به آنکارا، کوشیده است روابط ایالات متحده و ترکیه را در حوزه‌هایی مانند امنیت انرژی، همکاری نظامی، و بحران مهاجرت بازتعریف کند.

داستان خانوادگی باراک بخش قابل توجهی از متن مکتوبی را در بر می‌گیرد که او در جلسه تأیید صلاحیتش در کمیته روابط خارجی سنای آمریکا در تاریخ ۱ آوریل برای انتصاب به عنوان سفیر آمریکا در ترکیه ارائه داده است. پدربزرگ‌های او از طرف پدری و مادری، اوایل قرن گذشته از لبنان به آمریکا مهاجرت کرده‌اند. پدربزرگ پدری‌اش، یوسف عبدالله، در سن ۱۲ سالگی، و پدربزرگ مادری‌اش، خلیل شاهین، در سن ۱۴ سالگی مهاجرت کرده‌اند. بنا به گفته خود باراک، این مهاجرت حدود سال ۱۹۰۰ میلادی رخ داده است. یوسف کوچک‌ترین فرزند از ۹ فرزند (شش پسر) خانواده‌ای پرجمعیت بوده است. در آن سال‌ها، لبنان شاهد درگیری‌های خونین میان مسیحیان و دروزی‌ها و فقر گسترده بود. مادر یوسف تصمیم می‌گیرد برای آینده‌ای بهتر، پسرش را راهی آمریکا کند. به روایت باراک، مادرش به‌عنوان خدمتکار در خانه متصرف لبنانی منصوب‌شده از سوی دربار عثمانی در استانبول کار می‌کرده است. او از این مقام کمک می‌خواهد تا پسرش را به آمریکا بفرستد. متصرف نیز کمک می‌کند: برای یوسف گذرنامه می‌گیرد و ۲۰ لیره عثمانی نیز به‌عنوان پول سفر به او می‌دهد. کشتی پستی که یوسف عبدالله را حمل می‌کند، از بیروت حرکت کرده و در ناپل پهلو می‌گیرد. او در آنجا به کشتی مسافربری «اس‌اس پاتریا» منتقل می‌شود. این پسر ۱۲ ساله که تنها سفر می‌کند، یادداشتی به پیراهنش سنجاق شده بود که به عربی روی آن نوشته شده: «از این‌که مرا پذیرفتید، متشکرم.» تنها ۱۳ لیره عثمانی در جیبش داشت. به این ترتیب پدر بزرگ او وارد خاک امریکا شد و با تاسیس یک مغازه بقالی آغاز کرد. به نظر می رسد تام باراک چهره مهمی در دوران اخیر و ورود جهان به نظم جدید ژئوپلیتیکی خواهد بود و تصمیمات و خاطرات تاریخی که شخصیت او را برساخته اند می‌توانند در تصمیمات و نوع نگاه وی به جهان و تحلیل رویدادهای منطقه موثر واقع شوند و در نهایت به یک ادراک معین شکل دهند.
برای خواندن ادامه متن کلیک کنید

Читать полностью…

آذری‌ها |Azariha

پرتره شاپور ساسانی در خیابان‌ها توجه کاربران شبکه‌های اجتماعی را به خود جلب کرده است.


🆔 @IR_Azariha

Читать полностью…

آذری‌ها |Azariha

قطعی دو ماهه آب در ازمیر

بیش از دو ماه است که آب خانگی در منطقه بورنوای ازمیر قطع شده و مردم برای رفع نیازهای خود گرفتار شده‌اند.

🆔 @IR_Azariha

Читать полностью…

آذری‌ها |Azariha

⛔️تحلیلی بر ورود ائتلاف قبرس- یونان به حوزه حمایت تسلیحاتی از ارمنستان

▪️برای ارمنستان هم قبرس و یونان دوستان بسیار مهمی بودند. عضویت هر دو کشور در اتحادیه اروپایی و عضویت یونان در ناتو برای ارمنستان ارزشمند است. از این گذشته هر دو کشور تمایل دارند ارمنستان را به برخی تسلیحات مازاد نیاز خود مجهز کنند و در این زمینه چشم‌داشت مالی ندارند. هدف آنان از حمایت از ارمنستان تنها مقابله ژئوپلتیک با ترکیه در قفقاز جنوبی است.

قبرس و یونان از دیرباز با ترکیه درگیری و رقابت ژئوپلتیک دارند. در تنش میان جمهوری آذربایجان و ارمنستان نیز از آنجا که ترکیه حامی باکو است، قبرس و یونان هم سعی در حمایت از ایروان داشته‏اند. این حمایت که تا مدت‌ها تنها سیاسی و اطلاعاتی بود پس از شکست ارمنستان در جنگ دوم قره‌‏باغ و سپس آزادی آن ابعاد نظامی هم به خود گرفته است. یونان و قبرس اکنون می‏‌کوشند برای حفظ موجودیت ارمنستان در هر رویارویی نظامی احتمالی با جمهوری آذربایجان، برای ارمنستان سلاح تأمین کنند.

ادامه را اینجا بخوانید


https://zaviyeinsight.com/2025/07/14/%D9%88%D8%B1%D9%88%D8%AF-%D8%A7%D8%A6%D8%AA%D9%84%D8%A7%D9%81-%D9%82%D8%A8%D8%B1%D8%B3-%DB%8C%D9%88%D9%86%D8%A7%D9%86-%D8%A8%D9%87-%D8%AD%D9%88%D8%B2%D9%87-%D8%AD%D9%85%D8%A7%DB%8C%D8%AA-%D8%AA%D8%B3/

🆔️ @Ir_Azariha

Читать полностью…
Subscribe to a channel