زخمهای پنهان؛ راهنمای مقدماتی برای فهم تراما در قربانیان سرکوب، اثر مانی عظیمزاده
بازداشت و شکنجه مخالفان سیاسی، نقض فاحش آزادی بیان و حقوق بشر است؛ امری رایج در کشورهایی با حکومتهای دیکتاتوری و تمامیتخواه همچون جمهوری اسلامی. طبیعتا نمیتوان از حکومتی که ناقض حقوق بشر است انتظار داشت به سلامت روان قربانیان و اطرافیانشان اهمیت دهد. حال آنکه قربانیان نقض حقوق بشر با چالشهایی جدی در این زمینه مواجه هستند.
یکی از مشکلات رایج در میان زندانیان سیاسی و به طور کلی قربانیان نقض حقوق بشر و سرکوب، تجربه تراما یا آسیب روانی ناشی از حادثه است. از چگونگی و زمان و مکان بازداشت و انواع تماسها از سوی ماموران حکومت گرفته تا روندهای بازجویی و دادگاه و غیره، از جمله دلایل بروز تراما است. اینجاست که قربانی و اطرافیان او علاوه بر انواع موانعی که حکومت بر سر راه زندگی عادی آنان قرار میدهد، باید با مشکلاتی در زمینه سلامت روان نیز دست و پنجه نرم کنند.
در چنین شرایطی نزدیکان توانمند، رواندرمانگران، روانشناسان، مددکاران، پزشکان و پرستارانی که با زندانیان و خانوادهشان در ارتباط هستند تا اندازهای میتوانند یاریگر باشند. اما برخورد صحیح و کماهمیت جلوهندادن آنچه «حادثه منجر به تراما» خوانده میشود و نیز خود «تراما» از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.
کتابچه حاضر یک راهنمای مقدماتی برای گروههای یادشده است که تلاش میکند با تعریف مفاهیمی از جمله شکنجه و خشونت سیاسی شرایط زندانیان را تا اندازهای ترسیم کند و نیز به رویکردهای درمانی و غیربالینی میپردازد. همچنین این کتابچه از اهمیت روایتگری میگوید و مثالهایی را از وضعیتهای مشابه در اروگوئه تحت حکومت خورخه پاچکو، در میانه دهههای هفتاد و هشتاد میلادی، ارائه میدهد.
کتابچه «زخمهای پنهان؛ راهنمای مقدماتی برای فهم تراما در قربانیان سرکوب»، اثر مانی عظیمزاده را به رایگان دانلود کنید و بخوانید!
https://tavaana.org/trauma-among-political-prisoners-in-iran/
#یاری_مدنی_توانا #نه_به_جمهوری_اسلامی #روانشناسی #ایران #کتاب
@tavaana
@Tavaana_TavaanaTech
خاموشی اینترنت در ایران
قطع اینترنت در هر کشوری توسط حکومت حاکم بر آن کشور به منظور پنهانسازی شدت نقض حقوق بشر در آن کشور صورت میگیرد. حکومتهای ناقض حقوق بشر، چون جمهوری اسلامی، برای قطع ارتباطات آنلاین شهروندان خود با سراسر دنیا و جلوگیری از انتشار اخبار درگیریهای سیاسی، به دفعات و به شیوههای گوناگون دست به قطع اینترنت زدهاند و میزنند.
در واقع قطع اینترنت توسط حکومتهایی چون جمهوری اسلامی، یک فضای امن برای آنان فراهم میکند تا بتوانند اقدامات فاحش ناقض حقوق بشر را به آسودگی و پنهان از انظار جامعه جهانی انجام دهند. بدیهی است که این اقدام، حکومتها را به استبداد نزدیکتر و از پاسخگویی دورتر میکند. این در حالی است که وظیفه بنیادین حکومتها پاسداری از حقوق اولیه شهروندان و پاسخگویی در قبال آن است نه اینکه هم این حقوق را نقض کنند و هم از پاسخگویی اجتناب کنند.
ما در این کتابچه به صورت خالاصه قطع اینترنت توسط جمهوری اسلامی را بررسی میکنیم و خشونت صورتگرفته در خلال قطعی اینترنت را نیز از نظر خواهیم گذراند.
این کتاب را به رایگان دانلود کنید:
https://tech.tavaana.org/frontslider/internet-blackout-iran/
#یاری_مدنی_توانا #نه_به_جمهوری_اسلامی #قطعی_اینترنت #ایران
@tavaana
@Tavaana_TavaanaTech
دموکراسیها با همدیگر نمیجنگند
«بروس راست» استاد روابط بینالملل در دانشگاه ییل در آمریکا، بر این باور است که به دلیل موانع بینالمللی و هنجارهای فرهنگی، امکان جنگ بین دولتهای دموکراتیک کمتر است. از این رو او طرفدار گسترش دموکراسی در سراسر جهان است.
در این مقاله که آموزشکده توانا آن را ترجمه کرده است و گزیدهای از یکی از کتابهای مشهور اوست، یروس راست ایده خود را شرح میدهد و توضیح میدهد که چرا وابستگی اقتصادی و قوانین بینالمللی و نهادها، مانع از به وجود آمدن جنگ بین دولتهای دموکراتیک میشود.
این مقاله را میتوانید به رایگان دانلود کنید و بخوانید:
https://tavaana.org/bruce-russet-democracy-and-peace/
#یاری_مدنی_توانا
#دموکراسی
#کتاب
#ترجمه
@tavaana
@Tavaana_TavaanaTech
درسنامه حملات هک حکومتی؛ پیشگیری، محافظت و واکنش مناسب
دوره آموزشی «حملات هک حکومتی پیشگیری، محافظت و واکنش مناسب» در بهار ۱۴۰۳ خورشیدی برگزار شد. این دوره ویژه کاربران و کنشگرانی است که در اینترنت فعال هستند و به واسطه نوع فعالیتشان در معرض هک حکومتی از سوی جمهوری اسلامی قرار دارند. به عبارت دیگر، این دوره آغازی است بر ایجاد دغدغه عمومی و توجه کنشگران سیاسی و مدنی به حملات شرورانهای که جمهوری اسلامی ایران و دیگر بازیگران مستبد علیه کاربران و شهروندان خواهان تغییر، به اجرا میگذارند. بر همین اساس ما با تمرکز بر انواعی از حملات هکری توسط حکومتها، نهادها یا هکرهای برخوردار از حمایت حکومتی و دولتی این بحث مهم را پیش بردهایم. در خلال دوره نیز با ذکر چندین مثال از عملیات واقعی هک علیه روزنامهنگاران، محققان و فعالان جامعه مدنی، به تدبیرها و ترفندهایی اشاره میشود که میتوانند به محدودکردن خسارتهای حملات هکری حکومتی و مقاومت در برابر آن کمک کنند.
اکنون درسنامه پیش رو، شامل متن آموزشی دوره، در قالب یک کتابچه در دسترس شما قرار میگیرد. امیدواریم با راهکارهای ارائهشده در این مجموعه، بتوانیم قدمی در مسیر افزایش آگاهی کاربران و کنشگران فعال در حوزههای مختلف در مقابله با هکهای حکومتی برداشته باشیم.
https://tavaana.org/government-hacking-manual/
#یاری_مدنی_توانا #نه_به_جمهوری_اسلامی #هک_حکومتی #هک
@tavaana
@Tavaana_TavaanaTech
در چنگ استبداد چگونه دوام بیاوریم؟، راهنمای مقدماتی برای کنشگران
کتابچه «در چنگ استبداد چگونه دوام بیاوریم؟» یک راهنمای مقدماتی است برای کنشگران سیاسی و مدنی؛ بهویژه کنشگران جوانی که تازه پا در مسیر مبارزه و فعالیت میگذارند و تجربه بازداشت، بازجویی و حبس نداشتهاند.
این راهنما تصویری کلی از مراحل بازداشت، بازجویی و حبس ارائه میدهد و خواننده را با حقوق قانونی و اولیهای آشنا میکند که در قوانین مصوب جمهوری اسلامی برای زندانیان به رسمیت شناخته شده است.
با وجود اینکه حکومت و نهادها و مسئولان بارها حقوق متهمان و زندانیان را نقض کردهاند، تجربه زندانیان سیاسی و عقیدتی نشان داده است که آگاهی و مطالبه همین حقوق میتواند تا حدی جلو رفتارهای غیرقانونی بازجویان و دیگر مقامات را بگیرد. از دیگر سو، در سیستم به اصطلاح «قضائی» حکومت، این قوانین تنها ابزارهای موجودی هستند که زندانیان و وکلایشان برای دفاع از حقوق خود میتوانند به آن استناد کنند.
در این کتابچه همچنین مجموعهای از تجربیات و روایتهای زندانیان پیشین و پیشنهادهای کارشناسان جمعآوری شده است؛ با این هدف که خواننده با مخاطرات و برخوردهای پیش رو آشنا و برای آن آماده شود.
کتابچه «در چنگ استبداد چگونه دوام بیاوریم؟، راهنمای مقدماتی برای کنشگران» را به رایگان دانلود کنید و بخوانید!
https://tavaana.org/resilience-prison-detention-interrogation-iran/
#یاری_مدنی_توانا #نه_به_جمهوری_اسلامی #کتاب #کتابخوانی
@tavaana
@Tavaana_TavaanaTech
دوره آموزشی حملات هک حکومتی؛ پیشگیری، محافظت و واکنش مناسب
جلسه ۸: جمعبندی و مروری بر تجربیات فعالان قربانی حملات هکری
در این جلسه که جلسه پایانی دوره است، به جمعبندی میپردازیم و بر اساس تجربیات فعالانی که قربانی هک شدند، با هم مروری خواهیم داشت بر چگونگی واکنش به هک، کمینهکردن خرابیها و محافظت از دادههای حساس.
به امید فردایی بهتر برای همگان!
یوتیوب:
https://youtu.be/JVYWZhUR4uk
سایت:
https://tavaana.org/government-hacking8/
کست باکس:
https://castbox.fm/vb/804986631
کانال تلگرام دوره:
@Government_Hacking
کانال واتساپ دوره:
https://whatsapp.com/channel/0029Vb9XdErElagxP5cRMZ3p
«وجود یک منشور حقوق شهروندی حق مسلم مردم در مقابل هر دولتی در هر جای دنیا است؛ خواه این دولت مرکزی باشد یا محلی، هیچ دولت عدالتپروری جایز نمیداند که با چنین منشوری مخالفت کند یا در این موضوع به یک اشاره ضمنی بسنده کند.»
از کتاب «آنچه میپسندم و نمیپسندم» اثر: توماس جفرسون
این کتاب را با ترجمه اختصاصی آموزشکده توانا به رایگان دانلود کنید:
https://tavaana.org/what_i_like_and_dont/
#یاری_مدنی_توانا
#نه_به_جمهوری_اسلامی #کتاب #نمایشگاه_کتاب
@tavaana
@Tavaana_TavaanaTech
دوره آموزشی حملات هک حکومتی؛ پیشگیری، محافظت و واکنش مناسب
جلسه ۷: تلفنهای هوشمند و حملات هکری
در این جلسه هم مثل جلسات پیشین با استفاده از مثالهایی از دنیای واقعی، تدابیر و ترفندهایی برای پیشگیری و مقابله با عملیات هکری حکومتی را بررسی کردیم با این تفاوت که مثالها، از میان خطراتی انتخاب شده بود که در کمین تلفنهای همراه هوشمند یا تبلتهای شما نشسته است.
یوتیوب:
https://youtu.be/w7Fdm_HLopI
سایت:
https://tavaana.org/government-hacking7/
کستباکس:
https://castbox.fm/vb/803928032
کانال تلگرام دوره:
@Government_Hacking
کانال واتساپ دوره:
https://whatsapp.com/channel/0029Vb9XdErElagxP5cRMZ3p
دوره آموزشی حملات هک حکومتی؛ پیشگیری، محافظت و واکنش مناسب
جلسه ۶: کارگاه: مهندسی اجتماعی و فریب؛ ابزار اصلی حملات هکری
در این جلسه به طور کل به روال جلسه پنجم، با ادامه مطالعه موردی گروههای هکری وابسته به جمهوری اسلامی ایران، بیشتر روی جنبه مهندسی اجتماعی، فریب و اغوای کاربران متمرکز شدیم.
یوتیوب:
https://youtu.be/ob7CTHggKzw
سایت:
https://tavaana.org/government-hacking6/
کستباکس:
https://castbox.fm/vb/801375235
کانال تلگرام دوره:
@Government_Hacking
کانال واتساپ دوره:
https://whatsapp.com/channel/0029Vb9XdErElagxP5cRMZ3p
دوره آموزشی
حملات هک حکومتی؛ پیشگیری، محافظت و واکنش مناسب
جلسه ۵: حملات هکری با پشتیبانی جمهوری اسلامی ایران، ۲
در این جلسه که به نوعی مهمترین جلسه این دوره به شمار میآید، شما عزیزان به تفصیل با شیوههای اساسی پیشگیری، دفاع و مقاومت در برابر رایجترین حملات هکری دولتی آشنا شدید. در کل ما در این جلسه به بحث پیرامون تدابیر و ترفندهای مواجهه با حملات هکری دولتی پایان دادیم.
یوتیوب:
https://youtu.be/oOvKPPZSLwg
سایت:
https://tavaana.org/government-hacking5/
کست باکس:
https://castbox.fm/vb/799604451
کانال تلگرام دوره:
@Government_Hacking
کانال واتساپ دوره:
https://whatsapp.com/channel/0029Vb9XdErElagxP5cRMZ3p
دوره آموزشی حملات هک حکومتی؛ پیشگیری، محافظت و واکنش مناسب
جلسه ۴:
حملات هکری با پشتیبانی جمهوری اسلامی ایران، ۱
در این جلسه علاوه بر ادامه بحث درباره حملات هکری با حمایت حکومت علیه فعالان و منتقدان، مروری کردیم بر بیش از ۱۵ سال حملات هکری، با حمایت مستقیم حکومت جمهوری اسلامی، علیه کاربران ایرانی و از طرفی ویژگیهای این حملات را از نزدیک بررسی کردیم.
در واقع در این جلسه بدون ورود به جزئیات فنی، پیرامون برخی از گروههای هکری مرتبط با حکومت ایران که تا کنون حملاتی را علیه کنشگران و منتقدان در داخل و خارج از ایران انجام دادهاند به صورتی مختصر بحث شد.
لینک یوتیوب:
https://www.youtube.com/watch?v=Y_kgmRtoSrM&t=1s
لینک سایت:
https://tavaana.org/government-hacking4/
لینک کستباکس:
https://castbox.fm/vb/798684177
کانال تلگرام دوره:
@Government_Hacking
کانال واتساپ دوره:
https://whatsapp.com/channel/0029Vb9XdErElagxP5cRMZ3p
دوره آموزشی
حملات هک حکومتی؛ پیشگیری، محافظت و واکنش مناسب
جلسه ۳: مطالعه موردی ۲ حمله هکری جمهوری اسلامی
در این جلسه به بررسی چند کمپین فیشنیگ در دنیای واقعی پرداختیم که در آن مهاجمان وابسته به جمهوری اسلامی، موفق به هک، نفوذ، سرقت اطلاعات و مانیتورکردن ارتباطات دیجیتال فعالان مدنی، روزنامهنگاران و دیگر کنشگران منتقد شدهاند. با ما همراه باشید!
سایت:
https://tavaana.org/government-hacking3/
یوتیوب:
https://www.youtube.com/watch?v=aySmimwlWUU&t=3s
کستباکس:
https://castbox.fm/vb/797751232
کانال تلگرام دوره:
@Government_Hacking
کانال واتساپ دوره:
https://whatsapp.com/channel/0029Vb9XdErElagxP5cRMZ3p
تازه از توانا
راه دشوار دفاع از حق
دفاع از حقوق فردی و اجتماعی همواره یکی از چالشبرانگیزترین و ارزشمندترین رسالتهای جوامع بشری بوده است. در این میان، وکلا به عنوان مدافعان حقوق مردم، نقشی محوری و خطیر در تحقق عدالت ایفا میکنند. کتاب «راه دشوار دفاع از حق» به قلم نیره انصاری، حقوقدان و متخصص حقوق بینالملل، تلاشی در تبیین مسیر پرچالش این رسالت مهم است.
این اثر با نگاهی تاریخی و تحلیلی، نخست به بررسی روند شکلگیری و تحولات قانون استقلال کانون وکلا در ایران از سالهای پیش از ۱۲۹۲ تا انقلاب ۱۳۵۷ میپردازد و سیر تطور استقلال نهاد وکالت را واکاوی میکند. سپس ضمن معرفی تاریخچه روز جهانی وکلای در معرض خطر، توجه خواننده را به ابعاد بینالمللی تهدیدها علیه وکلا جلب میکند. معیارهای بینالمللی دادرسی عادلانه و اهمیت نقش وکلا در تحقق این اصول از دیگر بخشهای این کتاب هستند.
«راه دشوار دفاع از حق» نه تنها تاریخچهای از مبارزات حقوقی وکلاست، بلکه آیینهای از مسئولیت خطیر آنان در صیانت از آزادی، عدالت و کرامت انسانی است.
کتاب «راه دشوار دفاع از حق» اثر نیره انصاری را دانلود کنید:
https://tavaana.org/challenges-of-lawyers-in-iran/
#یاری_مدنی_توانا
#دموکراسی #دیکتاتوری #کتاب #دادخواهی
@tavaana
@Tavaana_TavaanaTech
دوره آموزشی
حملات هک حکومتی؛ پیشگیری، محافظت و واکنش مناسب
جلسه ۲: دستهبندی حملات هکری حکومتهای اقتدارگرا
در این جلسه، مبحث پیشین، یعنی جدال دیجیتال حکومتهای اقتدارگرا و نقش هک و نفوذ آنلاین در راهبردهای عمده دولتهای سرکوبگر را این بار با تمرکز بیشتر روی جزئیات حملات هکری علیه کنشگران ادامه میدهیم.
لینک سایت:
https://tavaana.org/government-hacking2/
لینک یوتیوب:
https://www.youtube.com/watch?v=dyOL4t6yrRw
فایل شنیداری در کستباکس:
https://castbox.fm/vb/796460371
کانال تلگرام دوره:
@Government_Hacking
کانال واتساپ دوره:
https://whatsapp.com/channel/0029Vb9XdErElagxP5cRMZ3p
جلسه ۱: مقدمهای بر حملات هکری حکومتهای اقتدارگرا
در جلسه نخست به صورت اجمالی به بررسی بیش از سه دهه جدال دیجیتال حکومتهای اقتدارگرا با فعالان جامعه مدنی میپردازیم و همچنین به نقش هک و نفوذ آنلاین در راهبردهای عمده حکومتهای سرکوبگر اشاره میکنیم.
لینک ویدیو در وبسایت
https://tavaana.org/government-hacking1/
لینک ویدیو در یوتیوب
https://youtu.be/4I0icwq0bJc
فایل شنیداری در کستباکس:
https://castbox.fm/episode/id4733738-id795666633
کانال تلگرام دوره:
t.me/Government_Hacking
کانال واتساپ دوره:
https://whatsapp.com/channel/0029Vb9XdErElagxP5cRMZ3p
زخمهای پنهان؛ راهنمای مقدماتی برای فهم تراما در قربانیان سرکوب، اثر مانی عظیمزاده
بازداشت و شکنجه مخالفان سیاسی، نقض فاحش آزادی بیان و حقوق بشر است؛ امری رایج در کشورهایی با حکومتهای دیکتاتوری و تمامیتخواه همچون جمهوری اسلامی. طبیعتا نمیتوان از حکومتی که ناقض حقوق بشر است انتظار داشت به سلامت روان قربانیان و اطرافیانشان اهمیت دهد. حال آنکه قربانیان نقض حقوق بشر با چالشهایی جدی در این زمینه مواجه هستند.
یکی از مشکلات رایج در میان زندانیان سیاسی و به طور کلی قربانیان نقض حقوق بشر و سرکوب، تجربه تراما یا آسیب روانی ناشی از حادثه است. از چگونگی و زمان و مکان بازداشت و انواع تماسها از سوی ماموران حکومت گرفته تا روندهای بازجویی و دادگاه و غیره، از جمله دلایل بروز تراما است. اینجاست که قربانی و اطرافیان او علاوه بر انواع موانعی که حکومت بر سر راه زندگی عادی آنان قرار میدهد، باید با مشکلاتی در زمینه سلامت روان نیز دست و پنجه نرم کنند.
در چنین شرایطی نزدیکان توانمند، رواندرمانگران، روانشناسان، مددکاران، پزشکان و پرستارانی که با زندانیان و خانوادهشان در ارتباط هستند تا اندازهای میتوانند یاریگر باشند. اما برخورد صحیح و کماهمیت جلوهندادن آنچه «حادثه منجر به تراما» خوانده میشود و نیز خود «تراما» از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.
کتابچه حاضر یک راهنمای مقدماتی برای گروههای یادشده است که تلاش میکند با تعریف مفاهیمی از جمله شکنجه و خشونت سیاسی شرایط زندانیان را تا اندازهای ترسیم کند و نیز به رویکردهای درمانی و غیربالینی میپردازد. همچنین این کتابچه از اهمیت روایتگری میگوید و مثالهایی را از وضعیتهای مشابه در اروگوئه تحت حکومت خورخه پاچکو، در میانه دهههای هفتاد و هشتاد میلادی، ارائه میدهد.
کتابچه «زخمهای پنهان؛ راهنمای مقدماتی برای فهم تراما در قربانیان سرکوب»، اثر مانی عظیمزاده را به رایگان دانلود کنید و بخوانید!
https://tavaana.org/trauma-among-political-prisoners-in-iran/
#یاری_مدنی_توانا #نه_به_جمهوری_اسلامی #روانشناسی #ایران #کتاب
@tavaana
@Tavaana_TavaanaTech
خاموشی اینترنت در ایران
قطع اینترنت در هر کشوری توسط حکومت حاکم بر آن کشور به منظور پنهانسازی شدت نقض حقوق بشر در آن کشور صورت میگیرد. حکومتهای ناقض حقوق بشر، چون جمهوری اسلامی، برای قطع ارتباطات آنلاین شهروندان خود با سراسر دنیا و جلوگیری از انتشار اخبار درگیریهای سیاسی، به دفعات و به شیوههای گوناگون دست به قطع اینترنت
زدهاند و میزنند.
در واقع قطع اینترنت توسط حکومتهایی چون جمهوری اسلامی، یک فضای امن برای آنان فراهم میکند تا بتوانند اقدامات فاحش ناقض حقوق بشر را به آسودگی و پنهان از انظار جامعه جهانی انجام دهند. بدیهی است که این اقدام، حکومتها را به استبداد نزدیکتر و از پاسخگویی دورتر میکند. این در حالی است که وظیفه بنیادین حکومتها پاسداری از حقوق اولیه شهروندان و پاسخگویی در قبال آن است نه اینکه هم این حقوق را نقض کنند و هم از پاسخگویی اجتناب کنند.
ما در این کتابچه به صورت خالاصه قطع اینترنت توسط جمهوری اسلامی را بررسی میکنیم و خشونت صورتگرفته در خلال قطعی اینترنت را نیز از نظر خواهیم گذراند.
این کتاب را به رایگان دانلود کنید:
https://tech.tavaana.org/frontslider/internet-blackout-iran/
#یاری_مدنی_توانا #نه_به_جمهوری_اسلامی #قطعی_اینترنت #ایران
@tavaana
@Tavaana_TavaanaTech
درسنامه حملات هک حکومتی؛ پیشگیری، محافظت و واکنش مناسب
دوره آموزشی «حملات هک حکومتی پیشگیری، محافظت و واکنش مناسب» در بهار ۱۴۰۳ خورشیدی برگزار شد. این دوره ویژه کاربران و کنشگرانی است که در اینترنت فعال هستند و به واسطه نوع فعالیتشان در معرض هک حکومتی از سوی جمهوری اسلامی قرار دارند. به عبارت دیگر، این دوره آغازی است بر ایجاد دغدغه عمومی و توجه کنشگران سیاسی و مدنی به حملات شرورانهای که جمهوری اسلامی ایران و دیگر بازیگران مستبد علیه کاربران و شهروندان خواهان تغییر، به اجرا میگذارند. بر همین اساس ما با تمرکز بر انواعی از حملات هکری توسط حکومتها، نهادها یا هکرهای برخوردار از حمایت حکومتی و دولتی این بحث مهم را پیش بردهایم. در خلال دوره نیز با ذکر چندین مثال از عملیات واقعی هک علیه روزنامهنگاران، محققان و فعالان جامعه مدنی، به تدبیرها و ترفندهایی اشاره میشود که میتوانند به محدودکردن خسارتهای حملات هکری حکومتی و مقاومت در برابر آن کمک کنند.
اکنون درسنامه پیش رو، شامل متن آموزشی دوره، در قالب یک کتابچه در دسترس شما قرار میگیرد. امیدواریم با راهکارهای ارائهشده در این مجموعه، بتوانیم قدمی در مسیر افزایش آگاهی کاربران و کنشگران فعال در حوزههای مختلف در مقابله با هکهای حکومتی برداشته باشیم.
https://tavaana.org/government-hacking-manual/
#یاری_مدنی_توانا #نه_به_جمهوری_اسلامی #هک_حکومتی #هک
@tavaana
@Tavaana_TavaanaTech
در چنگ استبداد چگونه دوام بیاوریم؟، راهنمای مقدماتی برای کنشگران
کتابچه «در چنگ استبداد چگونه دوام بیاوریم؟» یک راهنمای مقدماتی است برای کنشگران سیاسی و مدنی؛ بهویژه کنشگران جوانی که تازه پا در مسیر مبارزه و فعالیت میگذارند و تجربه بازداشت، بازجویی و حبس نداشتهاند.
این راهنما تصویری کلی از مراحل بازداشت، بازجویی و حبس ارائه میدهد و خواننده را با حقوق قانونی و اولیهای آشنا میکند که در قوانین مصوب جمهوری اسلامی برای زندانیان به رسمیت شناخته شده است.
با وجود اینکه حکومت و نهادها و مسئولان بارها حقوق متهمان و زندانیان را نقض کردهاند، تجربه زندانیان سیاسی و عقیدتی نشان داده است که آگاهی و مطالبه همین حقوق میتواند تا حدی جلو رفتارهای غیرقانونی بازجویان و دیگر مقامات را بگیرد. از دیگر سو، در سیستم به اصطلاح «قضائی» حکومت، این قوانین تنها ابزارهای موجودی هستند که زندانیان و وکلایشان برای دفاع از حقوق خود میتوانند به آن استناد کنند.
در این کتابچه همچنین مجموعهای از تجربیات و روایتهای زندانیان پیشین و پیشنهادهای کارشناسان جمعآوری شده است؛ با این هدف که خواننده با مخاطرات و برخوردهای پیش رو آشنا و برای آن آماده شود.
کتابچه «در چنگ استبداد چگونه دوام بیاوریم؟، راهنمای مقدماتی برای کنشگران» را به رایگان دانلود کنید و بخوانید!
https://tavaana.org/resilience-prison-detention-interrogation-iran/
#یاری_مدنی_توانا #نه_به_جمهوری_اسلامی #کتاب #کتابخوانی
@tavaana
@Tavaana_TavaanaTech
رواداری چیست؟ آیا حدومرزی هم دارد؟
پرویز دستمالچی در کتاب «رواداری و همزیستی» مینویسد:
«رواداری حد و مرز دارد. اگر ناقض حقوق بشر باشد، باید کنار گذاشته شود. نمونههایی از احکام به ظاهر مقدس در ادیان و مذاهب و نابردباریهای مندرج در آنها، نشان میدهد که هرچند این موارد بسیار «ساده» به نظر میرسند، در عمل مشکلات بزرگی ایجاد میکنند و حتی میتوانند به جنگهایی منجر شوند که چندین دهه طول بکشد و باعث ازبینرفتن هزاران و شاید میلیونها انسان شود.
میان رواداری مجاز (حکومتی، قانونی یا شرعی) - که در آن اکثریت یا حکومت به دیگران، دگراندیشان و دگرباشان اجازه میدهد که تحمل شوند - و رواداری واقعی، که به عنوان حقوق یکسان در برابر قانون برای
همه به رسمیت شناخته میشود، تفاوتی اساسی وجود دارد.»
این کتاب ارزشمند را در لینک زیر بخوانید:
https://dialog.tavaana.org/tolerance-living-together/
#یاری_مدنی_توانا #نه_به_جمهوری_اسلامی #کتاب #رواداری
@tavaana
@Tavaana_TavaanaTech
دوره آموزشی حملات هک حکومتی؛ پیشگیری، محافظت و واکنش مناسب
جلسه ۸: جمعبندی و مروری بر تجربیات فعالان قربانی حملات هکری
در این جلسه که جلسه پایانی دوره است، به جمعبندی میپردازیم و بر اساس تجربیات فعالانی که قربانی هک شدند، با هم مروری خواهیم داشت بر چگونگی واکنش به هک، کمینهکردن خرابیها و محافظت از دادههای حساس.
به امید فردایی بهتر برای همگان!
یوتیوب:
https://youtu.be/JVYWZhUR4uk
سایت:
https://tavaana.org/government-hacking8/
کست باکس:
https://castbox.fm/vb/804986631
کانال تلگرام دوره:
@Government_Hacking
کانال واتساپ دوره:
https://whatsapp.com/channel/0029Vb9XdErElagxP5cRMZ3p
دوره آموزشی حملات هک حکومتی؛ پیشگیری، محافظت و واکنش مناسب
جلسه ۷: تلفنهای هوشمند و حملات هکری
در این جلسه هم مثل جلسات پیشین با استفاده از مثالهایی از دنیای واقعی، تدابیر و ترفندهایی برای پیشگیری و مقابله با عملیات هکری حکومتی را بررسی کردیم با این تفاوت که مثالها، از میان خطراتی انتخاب شده بود که در کمین تلفنهای همراه هوشمند یا تبلتهای شما نشسته است.
یوتیوب:
https://youtu.be/w7Fdm_HLopI
سایت:
https://tavaana.org/government-hacking7/
کستباکس:
https://castbox.fm/vb/803928032
کانال تلگرام دوره:
@Government_Hacking
کانال واتساپ دوره:
https://whatsapp.com/channel/0029Vb9XdErElagxP5cRMZ3p
همزمان با برگزاری نمایشگاه کتاب تهران، به یاد بیاوریم خامنهای پیشتر گفته بود:
«باید مردم را به کتابخوانی وادار کرد.»
دیکتاتور جمهوری اسلامی همچنین ادعا کرده بود هر شب پیش از خواب کتاب میخواند.
مطالعات قبل از خواب رهبری
طرح از رضا عقیلی
https://tavaana.org/cartoon_khamenei_reading/
در کانال تلگرامی کلاس و کتاب توانا عضو شوید:
/channel/Tavaana
#یاری_مدنی_توانا #نه_به_جمهوری_اسلامی #مطالعه #کتاب #نمایشگاه_کتاب
@tavaana
@Tavaana_TavaanaTech
دوره آموزشی حملات هک حکومتی؛ پیشگیری، محافظت و واکنش مناسب
جلسه ۶: کارگاه: مهندسی اجتماعی و فریب؛ ابزار اصلی حملات هکری
در این جلسه به طور کل به روال جلسه پنجم، با ادامه مطالعه موردی گروههای هکری وابسته به جمهوری اسلامی ایران، بیشتر روی جنبه مهندسی اجتماعی، فریب و اغوای کاربران متمرکز شدیم.
یوتیوب:
https://youtu.be/ob7CTHggKzw
سایت:
https://tavaana.org/government-hacking6/
کستباکس:
https://castbox.fm/vb/801375235
کانال تلگرام دوره:
@Government_Hacking
کانال واتساپ دوره:
https://whatsapp.com/channel/0029Vb9XdErElagxP5cRMZ3p
دوره آموزشی
حملات هک حکومتی؛ پیشگیری، محافظت و واکنش مناسب
جلسه ۵: حملات هکری با پشتیبانی جمهوری اسلامی ایران، ۲
در این جلسه که به نوعی مهمترین جلسه این دوره به شمار میآید، شما عزیزان به تفصیل با شیوههای اساسی پیشگیری، دفاع و مقاومت در برابر رایجترین حملات هکری دولتی آشنا شدید. در کل ما در این جلسه به بحث پیرامون تدابیر و ترفندهای مواجهه با حملات هکری دولتی پایان دادیم.
یوتیوب:
https://youtu.be/oOvKPPZSLwg
سایت:
https://tavaana.org/government-hacking5/
کست باکس:
https://castbox.fm/vb/799604451
کانال تلگرام دوره:
@Government_Hacking
کانال واتساپ دوره:
https://whatsapp.com/channel/0029Vb9XdErElagxP5cRMZ3p
دوره آموزشی حملات هک حکومتی؛ پیشگیری، محافظت و واکنش مناسب
جلسه ۴:
حملات هکری با پشتیبانی جمهوری اسلامی ایران، ۱
در این جلسه علاوه بر ادامه بحث درباره حملات هکری با حمایت حکومت علیه فعالان و منتقدان، مروری کردیم بر بیش از ۱۵ سال حملات هکری، با حمایت مستقیم حکومت جمهوری اسلامی، علیه کاربران ایرانی و از طرفی ویژگیهای این حملات را از نزدیک بررسی کردیم.
در واقع در این جلسه بدون ورود به جزئیات فنی، پیرامون برخی از گروههای هکری مرتبط با حکومت ایران که تا کنون حملاتی را علیه کنشگران و منتقدان در داخل و خارج از ایران انجام دادهاند به صورتی مختصر بحث شد.
لینک یوتیوب:
https://www.youtube.com/watch?v=Y_kgmRtoSrM&t=1s
لینک سایت:
https://tavaana.org/government-hacking4/
لینک کستباکس:
https://castbox.fm/vb/798684177
کانال تلگرام دوره:
@Government_Hacking
کانال واتساپ دوره:
https://whatsapp.com/channel/0029Vb9XdErElagxP5cRMZ3p
دوره آموزشی
حملات هک حکومتی؛ پیشگیری، محافظت و واکنش مناسب
جلسه ۳: مطالعه موردی ۲ حمله هکری جمهوری اسلامی
در این جلسه به بررسی چند کمپین فیشنیگ در دنیای واقعی پرداختیم که در آن مهاجمان وابسته به جمهوری اسلامی، موفق به هک، نفوذ، سرقت اطلاعات و مانیتورکردن ارتباطات دیجیتال فعالان مدنی، روزنامهنگاران و دیگر کنشگران منتقد شدهاند. با ما همراه باشید!
سایت:
https://tavaana.org/government-hacking3/
یوتیوب:
https://www.youtube.com/watch?v=aySmimwlWUU&t=3s
کستباکس:
https://castbox.fm/vb/797751232
کانال تلگرام دوره:
@Government_Hacking
کانال واتساپ دوره:
https://whatsapp.com/channel/0029Vb9XdErElagxP5cRMZ3p
تازه از توانا
راه دشوار دفاع از حق
دفاع از حقوق فردی و اجتماعی همواره یکی از چالشبرانگیزترین و ارزشمندترین رسالتهای جوامع بشری بوده است. در این میان، وکلا به عنوان مدافعان حقوق مردم، نقشی محوری و خطیر در تحقق عدالت ایفا میکنند. کتاب «راه دشوار دفاع از حق» به قلم نیره انصاری، حقوقدان و متخصص حقوق بینالملل، تلاشی در تبیین مسیر پرچالش این رسالت مهم است.
این اثر با نگاهی تاریخی و تحلیلی، نخست به بررسی روند شکلگیری و تحولات قانون استقلال کانون وکلا در ایران از سالهای پیش از ۱۲۹۲ تا انقلاب ۱۳۵۷ میپردازد و سیر تطور استقلال نهاد وکالت را واکاوی میکند. سپس ضمن معرفی تاریخچه روز جهانی وکلای در معرض خطر، توجه خواننده را به ابعاد بینالمللی تهدیدها علیه وکلا جلب میکند. معیارهای بینالمللی دادرسی عادلانه و اهمیت نقش وکلا در تحقق این اصول از دیگر بخشهای این کتاب هستند.
«راه دشوار دفاع از حق» نه تنها تاریخچهای از مبارزات حقوقی وکلاست، بلکه آیینهای از مسئولیت خطیر آنان در صیانت از آزادی، عدالت و کرامت انسانی است.
کتاب «راه دشوار دفاع از حق» اثر نیره انصاری را دانلود کنید:
https://tavaana.org/challenges-of-lawyers-in-iran/
#یاری_مدنی_توانا
#دموکراسی #دیکتاتوری #کتاب #دادخواهی
@tavaana
@Tavaana_TavaanaTech
دوره آموزشی
حملات هک حکومتی؛ پیشگیری، محافظت و واکنش مناسب
جلسه ۲: دستهبندی حملات هکری حکومتهای اقتدارگرا
در این جلسه، مبحث پیشین، یعنی جدال دیجیتال حکومتهای اقتدارگرا و نقش هک و نفوذ آنلاین در راهبردهای عمده دولتهای سرکوبگر را این بار با تمرکز بیشتر روی جزئیات حملات هکری علیه کنشگران ادامه میدهیم.
لینک سایت:
https://tavaana.org/government-hacking2/
لینک یوتیوب:
https://www.youtube.com/watch?v=dyOL4t6yrRw
فایل شنیداری در کستباکس:
https://castbox.fm/vb/796460371
کانال تلگرام دوره:
@Government_Hacking
کانال واتساپ دوره:
https://whatsapp.com/channel/0029Vb9XdErElagxP5cRMZ3p
جلسه ۱: مقدمهای بر حملات هکری حکومتهای اقتدارگرا
در جلسه نخست به صورت اجمالی به بررسی بیش از سه دهه جدال دیجیتال حکومتهای اقتدارگرا با فعالان جامعه مدنی میپردازیم و همچنین به نقش هک و نفوذ آنلاین در راهبردهای عمده حکومتهای سرکوبگر اشاره میکنیم.
لینک ویدیو در وبسایت
https://tavaana.org/government-hacking1/
لینک ویدیو در یوتیوب
https://youtu.be/4I0icwq0bJc
فایل شنیداری در کستباکس:
https://castbox.fm/episode/id4733738-id795666633
کانال تلگرام دوره:
t.me/Government_Hacking
کانال واتساپ دوره:
https://whatsapp.com/channel/0029Vb9XdErElagxP5cRMZ3p