تشکلهای اسلامی درخواستدهندهی اتحادیهی «دانشجویان متحد» 🌱 @Public_anjmotahed
⭕️نامه ۱۴۰ نفر از فارغالتحصیلان دانشگاه علموصنعت برای آزادی حمید بیدار فعال سابق دانشجویی
هنوز باور نمیکنیم که حمید عزیزمان با حکم سنگین ۱۱ ساله پشت میلههای زندان است.
یک ماه پر از اضطراب، به امید رسیدگی و بازنگری در این حکم ناباورانه گذشت. اکنون اما اخبار دلهرهآور در خصوصِ نحوه انتقال و شرایط اسفبار نگهداری تعداد زیادی از زندانیان سیاسی و عقیدتی، نگرانیهای ما و خانوادهاش را چندین برابر افزایش داده است.
حمید بیدار اکنون در کنار تعداد زیادی از زندانیان دیگر، در سلولهایی کوچک با تعداد نفرات بالا و بدون امکانات اولیه بهداشتی، در شرایط بغرنج جسمی و روحی نگهداری میشود.
ما به عنوان جمعی از دوستان و هم دانشگاهیان حمید، او را به صداقت و حقطلبی میشناسیم. شهادت میدهیم که حمید چه در دوران فعالیتهای دانشجویی و چه در محل کسب و کار و روابط اجتماعی، میکوشید تا آلودهی سیاسیگریها و حسابوکتابهای هزینه فایده نشود و آنچه را حق می دانست بی چون و چرا حمایت کند.
او جزو معدود کسانی بود که به ماندن، ساختن و پافشاری بر دفاع از حق تاکید میکرد. جای چنین انسان دلسوزی زندان نیست و نیز خانواده و بخصوص مادر و همسرش سزاوار چنین رنجی نیستند.
ما امضاکنندگان این نامه ضمن ابراز نگرانی از وضعیت همکلاسی سابقمان حمید بیدار، خواستار آزادی فوری و لغو حکم ناعادلانهی او هستیم.
🔗متن کامل و لیست امضاکنندگان
🔻حمید بیدار فعال سابق دانشجویی چندی پیش با اتهام توهین به مقدسات، توهین به رهبری، فعالیت تبلیغی علیه نظام ، نشر اکاذیب و تشویش اذهان عمومی در فضای مجازی به ۱۱ سال حبس محکوم شده بود.
🆔 @anjmotahed | دانشجویان متحد
⭕️ بیانیه انجمن آزاداندیش در واکنش به جنگ اسرائیل-جمهوری اسلامی
جنگ واقعیتی تلخ و ویرانگر است که بار دیگر سایه شوم خود را بر سر مردم ایران افکنده است. این نزاع نظامی، نه محصول اراده شهروندان، بلکه نتیجه سیاستهای ماجراجویانه و ایدئولوژیک حکومتهایی است که بقای خود را در تنشآفرینی و حذف دیگری میبینند. جمهوری اسلامی ایران، با رویکردهای سیاست خارجی مبتنی بر تقابل و نادیده گرفتن هشدارهای بینالمللی، نقشی اساسی در کشاندن کشور به این وضعیت خطرناک داشته است.
ادعاهای مسئولان جمهوری اسلامی مبنی بر توانمندی دفاعی مطلق و ایجاد "امنیت پایدار" در قبال سلب آزادی و رفاه شهروندان، با وقوع حملات نظامی و اصابت موشکها به پایتخت، پوچی و بیاساس بودن خود را نشان داد. رژیمی که سالهاست شعار "امنیت" را دستاورد اصلی خود معرفی میکند، حتی نتوانسته ابتداییترین شکل این امنیت را برای مردم فراهم آورد. این ناکامی، نتیجه مستقیم اولویت دادن به اهداف ایدئولوژیک و منطقهای بر منافع و جان شهروندان است.
بدتر آنکه، حکومت از شرایط بحرانی جنگ به عنوان دستاویزی برای تشدید سرکوب داخلی استفاده میکند. محدود کردن آزادی بیان، دستگیری فعالان مدنی و سیاسی، و تضعیف هرچه بیشتر نهادهای مستقل، اقداماتی است که به بهانه "شرایط جنگی" صورت میگیرد. این رویکرد نشان میدهد که مسئولان به جای پذیرش مسئولیت سیاستهای غلط خود که کشور را به لبه جنگ کشانده، سعی در خاموش کردن صدای اعتراض و مطالبهگری مردم دارند و حتی مردم را به شکل ضمنی مسئول وضعیت موجود معرفی میکنند.
در این میان، توهم خطرناکی در حال شکلگیری است؛ اینکه پیروزی یک طرف خارجی در این نزاع میتواند به آزادی و دموکراسی در ایران منجر شود. این نگاه، نه تنها سادهانگارانه است، بلکه واقعیت پیچیده روابط بینالملل و ماهیت رژیمهایی که بقایشان در گرو حفظ ساختارهای اقتدارگراست را نادیده میگیرد. دل بستن به نیروی خارجی برای رهایی، تجربهای تلخ در تاریخ معاصر ایران است و تکرار آن جز وابستگی و ناامیدی، نتیجهای نخواهد داشت. این جنگ، ریشه در ساختارهای عمیقتر اقتصادی-سیاسی جهانی و منطقهای دارد که منافع ملتها در آن جایی ندارد.
راه نجات ایران از این چرخه معیوب جنگ و سرکوب، نه در گرو پیروزی یا شکست نظامی یک قدرت خارجی، بلکه در مبارزه داخلی برای تغییرات بنیادین، استقرار حاکمیت قانون، دموکراسی و پاسخگویی مسئولان است. مردم ایران هزینههای سنگین سیاستهای غلط و خودخواهانه جمهوری اسلامی را میپردازند و حق دارند که سرنوشت خود را به دست گیرند.
🔻ما قویاً سیاستهای جنگطلبانه جمهوری اسلامی و استفاده ابزاری از بحران برای سرکوب داخلی را محکوم میکنیم. خواهان پایان فوری جنگ و پاسخگویی کامل مسئولان در قبال جان، مال و امنیت از دست رفته مردم هستیم. مردم ایران این سوءمدیریت و بیمسئولیتی را فراموش نخواهند کرد و مبارزه برای دستیابی به صلح پایدار، آزادی و رفاه را از مسیر مستقل خود ادامه خواهند داد.
موضع نهایی ما نسبت به جنگ، یک نه مطلق است.
#نه_به_جنگ
🆔 @atuazadandish
🆔 @anjmotahed | دانشجویان متحد
⭕️خوابگاه دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی پس از بمباران ساختمانهای مجاور در پی حملهی اسرائیل
🆔 @anjmotahed | دانشجویان متحد
⭕️مطهرە گونەای در پی واکنش به حملات هوایی اسرائیل در ایران و انتقاد از سیاستهای جنگ طلبانهی جمهوری اسلامی، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد.
گزارشها حاکی از آن است که تعدادی از شهروندان نیز به اتهام تشویش اذهان عمومی بازداشت شدند.
🆔 @anjmotahed | دانشجویان متحد
⭕️فاجعهای فراتر از یک انفجار؛ بندرعباس و فروپاشی نظم اقتدارگرای ناکارآمد
🔻به مناسبت گذشت چهل روز از فاجعه بندرعباس
🔻فاجعهی بندرعباس، تنها یک حادثه صنعتی یا مدیریتی نیست؛ بلکه نشانهای از ناتوانی ساختاری نظام در مواجهه با بحرانهایی است که محصول سالها سیاستگذاری غلط و تبلیغات پوچ بوده است.
🔻در واکنش به این فاجعه، بار دیگر با روایت تقلیلگرای حکومت مواجهایم: علت حادثه، «محمولهای خطرناک» عنوان میشود، بیآنکه مسئولیتپذیری ساختاری در میان باشد. این رویکرد، تداوم همان روند بیاعتنایی تاریخی به خرد جمعی شهروندانی است که همواره در حاشیه ماندهاند.
🔻اختلاف چشمگیر در آمار تلفات نیز، به چالشی فراتر از اطلاعرسانی بدل شده است. منابع رسمی وابسته به حکومت از ۵۸ کشته خبر میدهند، حال آنکه گزارشهای غیررسمی، رقم جانباختگان را تا ۲۰۰ نفر نیز برآورد کردهاند. چگونه است که حتی شمار قربانیان یک فاجعهی بزرگ در ابهام باقی میماند؟ پاسخ این پرسش، به فضای خفقانآلود سیاسی، فقدان رسانههای مستقل و ارادهی ساختار قدرت برای کنترل روایت بازمیگردد.
🆔 @Fardaye_daneshjoo
🆔 @anjmotahed | دانشجویان متحد
🔴 آنچه امری تصادفی و یا حادثهای دردناک به نظر میرسد، تنها نمودی از مردسالاری، فقر و نظام آموزشی ناکارآمد است. همه درد و رنجهای ما چندباره تکرار میشوند. باید مشکلات را ریشهای حل کرد. چیزی که نظم سیاسی موجود، قادر به آن نیست.
🆔 @atuazadandish
🆔 @anjmotahed | دانشجویان متحد
🟢 هستی امیری، فعال سیاسی، امروز ۷ اردیبهشت پس از تفهیم اتهام به قید وثیقه ۱.۵ میلیارد تومانی آزاد شد.
اتهامات تفهیم شده به وی، تبلیغ علیه نظام، نشر اکاذیب و حضور زنان در معابر بدون حجاب شرعی است.
🆔 @anjmotahed | دانشجویان متحد
⭕️ اعتراض دانشجویان علامه به سیاستهای سرکوبگرایانه حاکمیتی و اعلام حمایت از دانشجویان در بند دانشگاه علامه؛ ضیا نبوی و هستی امیری.
◻️امروز ۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ جمعی از دانشجویان دانشگاه علامه در اعتراض به سیاستهای سرکوبگرایانه حاکمیتی و حمایت از دانشجویان در بند، در اقدامی ضمن حمل پلاکارد های اعتراضی به قرائت بیانیه پرداختند که متن کامل متعاقبا منتشر میشود.
🆔 @anjmotahed | دانشجویان متحد
نصب پوستر در پردیس سیدخندان دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی
#نه_به_اعدام
🆔 @akhbar_eterazat_kntu
🆔 @anjmotahed | دانشجویان متحد
⭕️هستی امیری، فعال سیاسی، به دلیل زمانبر بودن تودیع وثیقه بازداشت شد
به گزارش امتداد، هستی امیری، فعال سیاسی امروز ششم اردیبهشت برای تفهیم اتهام به دادسرای مقدسی اوین مراجعه کرد. در پی این حضور، برای او قرار وثیقه تعیین شد و با توجه به زمانبر بودن تودیع وثیقه او بازداشت و به بند زنان زندان اوین منتقل شد.
بر اساس گزارشهای دریافتی، روز ۱۵ اسفند ماه ۱۴۰۳ مأموران وزارت اطلاعات با حضور در منزل خانم امیری در تهران، اقدام به بازرسی منزل و ضبط وسایل شخصی از جمله تلفن همراه او کردند. در این زمان، به وی اطلاع داده شد که پرونده قضایی جدیدی علیه او تشکیل شده است.
خانم امیری که پیشتر در اعتراض به صدور احکام اعدام در مقابل زندان اوین حضور یافته بود، پس از احضار، روز شنبه ۶ اردیبهشت ماه ۱۴۰۴ در دادسرای امنیت شهید مقدس حاضر و تفهیم اتهام شد. با وجود صدور قرار وثیقه ۱.۵ میلیارد تومانی و اما به دلیل زمانبر بودن روند تودیع وثیقه، او به بند زنان زندان اوین منتقل شد.
هستی امیری پیشتر نیز در تاریخ ۱۸ فروردین ۱۴۰۳، در جریان اعتراضها به مسمومیت سریالی دانشآموزان، پس از مراجعه به شعبه اول اجرای احکام دادسرای اوین بازداشت و برای گذراندن دوره محکومیت قبلی به زندان منتقل شده بود. او در ۱۴ مرداد ماه ۱۴۰۳ آزاد شد. در زمان آزادی، تصویری از «پخشان عزیزی»، همبندی محکوم به اعدام خود، در دست داشت.
ایشان پیش از این، در سال ۱۴۰۱ به دلیل فعالیتهای مدنی خود در دفاع از حق حیات و حقوق زنان، با اتهام «تبلیغ علیه نظام» به یک سال حبس محکوم شده و شش ماه از این محکومیت را در زندان اوین سپری کرده بود.
🆔 @anjmotahed | دانشجویان متحد
متأسفانه مطلع شدیم که تعدادی از کاندیداهای انتخابات شورای مرکزی مجمع دانشجویان پلیتکنیک رد صلاحیت شدهاند. پیشتر به صراحت خواستار لغو تمامی احکام انضباطی مرتبط با اعتراضات سال ۱۴۰۱ شده بودیم؛ اما نه تنها این احکام لغو نشده، بلکه امروز شاهد محدودیت در فعالیت آزاد دانشجویان نیز هستیم. هنوز یک سال از آغاز به کار دولت چهاردهم نگذشته، که شعار «گفتمان» با «گزینش» جایگزین گردیده است.
همچنین نصب دوربینهای نظارتی در راهروی تشکلهای مستقل دانشگاه امیرکبیر، خلاف عرف رایج دانشگاه بوده و به شکلی گزینشی تنها در مقابل تشکلهای مستقل انجام گرفته است.
مجمع دانشجویان پلیتکنیک اعلام میکند تا زمانی که امکان فعالیت آزادانه همه دانشجویان در شورای مرکزی فراهم نشود و دوربینهای نظارتی از راهروی تشکلهای مستقل برداشته نشود، از هرگونه فعالیتی خودداری خواهد کرد و هر تشکلی که با نام مجمع دانشجویان پلیتکنیک فعالیت کند، به رسمیت شناخته نمیشود.
🆔 @majma_aut
🆔 @anjmotahed | دانشجویان متحد
🔰 دانشجوی دانشگاه علوم پزشکی گلستان قربانی زورگیری شد
پس از حادثه زورگیری که اواخر سال گذشته در تهران رخ داد و منجر به مرگ دلخراش یکی از دانشجویان شد، به گزارش خبرگزاری تنسیم شب گذشته یکی از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی گلستان مورد تعرض زورگیران قرار گرفت.
دانشجویی که قربانی زورگیری شده پس از اقدامات درمانی به بخش جراحی مردان منتقل شد و اکنون سطح هوشیاری مطلوبی دارد و جهت انجام عمل جراحی ارتوپدی تحت نظر تیم درمانی قرار گرفته است. همچنین آسیبهایی در ناحیه صورت نیز گزارش شده است.
🆔 @anjmotahed | دانشجویان متحد
⭕️ اخراج و محکومیت سید جواد تقوی دانشجوی دانشگاه فرهنگیان یاسوج
سید جواد تقوی از دانشجویان ورودی ۹۴ دانشگاه فرهنگیان شهید ایزدپناه یاسوج، استان کهگیلویه و بویراحمد، پس از پایان دوران تحصیل، از سوی هیأت گزینش آموزش و پرورش به دلیل عدم احراز صلاحیت، از حق اشتغال به حرفه معلمی محروم شد.
وی طی چند سال گذشته برای لغو این حکم و احقاق حقوق خود از مسیرهای قانونی اقدام کرد و بارها نسبت به تصمیم گزینش اعتراض کرد. با این حال، تمامی تلاشهای او بینتیجه ماند و در نهایت، دیوان عدالت اداری نیز رأی به تأیید اخراج او داد.
علاوه بر این محرومیت، دیوان عدالت اداری او را ملزم به بازپرداخت هزینههای دوران تحصیل خود در دانشگاه فرهنگیان کرده است، مبلغی که حدود ۲۰۰ میلیون تومان برآورد میشود.
چنین احکامی، بار دیگر نقض حقوق دانشجویان و فارغالتحصیلان دانشگاه فرهنگیان را مطرح کرده و نگرانیها درباره تصمیمگیریهای غیرشفاف و سلیقهای در گزینش معلمان را افزایش داده است.
🆔 @kashowra
🆔 @anjmotahed | دانشجویان متحد
🔰نشریه دانشجویی کنش
میراث دموکراتیک مصدق در ایران و جهان امروز
ماهیت جنبش ملی کردن صنعت نفت و کودتای ۲۸ مرداد/ دکتر ناصر زرافشان
نسل زد و تاریخ، نسل زد و مصدق/ پارسا نصیری
تاثیرات متقابل جنبش زنان و جنبش ملی شدن صنعت نفت/ مینو مرتاضی
ما و مصدق/ حسین معصومی
تاملی بر رویکردهای اقتصادی دکتر مصدق/ قسمت هایی از گفتارهای زنده یاد فریبرز رییس دانا
🆔 @anjoman_eslami_socialSciences
🆔 @anjmotahed | دانشجویان متحد
⭕️زنجیره بیپایان سرقتها، این بار مقابل خوابگاه فاطمی دانشگاه امیرکبیر
شامگاه چهارشنبه ۱۵ اسفند ۱۴۰۳، ساعت ۲۱:۱۸، سرقت دیگری در مقابل خوابگاه خودگردان فاطمی، واقع در میدان جهاد، کوچه میرهادی شرقی، به وقوع پیوست. بر اساس ویدئو دوربینهای مداربسته، دانشجویی در حال صحبت با گوشی تلفن، مقابل ورودی خوابگاه هدف حمله دو فرد موتورسوار قرار گرفت.
مهاجم با استفاده از سلاح سرد، با تهدید و خشونت، سعی در سرقت تلفن همراه وی داشت؛ که با ورود جراحتی سطحی همراه بود. مقاومت دانشجو، اگرچه مهاجم را ناکام گذاشت، اما این رخداد بار دیگر زنگ خطر ناامنی در محیطهای دانشجویی را به صدا درآورد.
به گزارش AUTmeme پیشتر نیز گزارشهایی از چهار خفتگیری در مسیر خوابگاه ناصرالاسلامی و سحرخیز نیز دریافت شده و با وجود هشدار دانشجویان به مسئولان دانشگاه اقدام موثری انجام نشد.
پیگیری دانشجو مذکور از طریق نهادهای دانشگاه با توصیهای غیرحرفهای مواجه شد: عدم رسانهای شدن موضوع به منظور جلوگیری از "تنش در فضای دانشگاه". نیروهای انتظامی حاضر در محل نیز به جای حمایت، سعی بر منصرف کردن دانشجو از ثبت شکایت داشتند.
🆔 @anjmotahed | دانشجویان متحد
⭕️ خوابگاه سوخته، کوچه ویران
✍️گزارش میدانی الهه محمدی، خبرنگار گروه جامعه هممیهن، از کوچهای در محله سید خندان که در بمباران شب آخر جنگ از بین رفت
🔻از یک خوابگاه دخترانه فقط یک نفر زنده ماند
🔹چند ساعت قبل از انفجار، «مهتاب» در تختش به خواب رفت و بعد حدود چهار بامداد در کوچه از خواب بیدار شد. مهتاب ساکن خوابگاهی دخترانه در محله سید خندان بود. انفجار شب آخر حملات شدید اسرائیل به تهران چند ساختمان آن طرفتر رخ داد اما موجش او را با تن زخمی و لباسی اندک به بیرون پرتاب کرده بود.
🔹«مهدی» به «هممیهن» میگوید هنوز صدای او در گوشش مانده که مدام میگفته: «دوستام ... دوستام... دوستام سوختن.»: «آمدم سر خیابان دیدم از کوچه پایینی دود و آتش به هوا میرود. رفتم موتورم را برداشتم و خیابان شریعتی را آمدم پایین دیدم یک دختر خونی مدام جیغ میکشید. نمیفهمید چی دور و برش است و فقط داد میزد. آنطور که خود آن دختر میگفت از آن خوابگاه دخترانه سه دختر دیگر بیرون نیامدند و او فقط زنده مانده بود.»
🔗متن کامل
🆔 @anjmotahed | دانشجویان متحد
✍️ یادداشت دانشجویی
پایان رویای اسرائیل
رژیم اسرائیل سالها با حمایت پروپاگاندای غرب از مسئولیت جنایات خود شانه خالی کرد. جنایات اخیر این رژیم در فلسطین، بار دیگر چشم همگان را بر این واقعیت آشکار ساخت. با این حال، برخی از هموطنان ما هنوز حقیقت را نپذیرفته بودند.
امروز دیگر بهانهای برای ناآگاهی وجود ندارد. از ابتدا شاهد بودیم که توهم ناجیگری اسرائیل، باعث شد ایدههایی همچون «اسرائیل تنها نظامیان را مورد هدف قرار میدهد» یا «مردم از این جنگ آسیب نخواهند دید» در اذهان عمومی مطرح شوند. دیری نپایید که با هر اقدام نظامی، این توهم تضعیف میشد.
شکی در این نیست که جنگ کنونی، بین حکومت جمهوری اسلامی و رژیم حاکم بر اسرائیل است. در نظامهای غیردموکراتیک، وحدت یک ملت همواره وحدتی متناقض است. جنگ در راستای منافع حاکمان اقتصادی و سیاسی تکوین و تنظیم میشود، اما قربانی آن معمولاً طبقات زحمتکش جامعه هستند که یا بهعنوان سرباز، یا بهعنوان شهروند و در روند پرداختن به زندگی روزمره، جان خود را از دست میدهند.
🔻همانطور که در بیانیه پیشین اشاره کردیم، مسئله جنگ فراتر از رابطه دو طرف آن است. روابطی که نظام جهانی کنونی را شکل دادهاند، ضرورتاً جنگ را بازتولید میکنند. فراموش نکنید تا چند دهه پیش، بهاصطلاح بزرگترین تحلیلگران تصور میکردند با پایان جنگ سرد، نزاع جهانی به پایان میرسد. با این حال، تراژدی تاریخ همواره ادامه دارد، چرا که پیششرطهای نزاع هنوز بر جای خود باقی هستند.
رژیم اسرائیل و متحدانش، بهویژه ایالات متحده، برآمده از روابط مسلط جهانی و حافظان اصلی آنها هستند. در نتیجه رویکردهایی که در جنگ کنونی، اقدامات دو طرف جنگ (رژیم اسرائیل و جمهوری اسلامی) را در دو کفه ترازو قرار داده و بر این اساس به دنبال قضاوت و محکوم کردن طرفین هستند، برای ما روشنگر نیستند؛ چرا که وجود جنگ را بهعنوان پیشفرض پذیرفتهاند و تکرار همان داستان معروف «ابتدا مرغ بود یا تخممرغ» هستند.
باتوجه به موارد مذکور، باز هم تأکید میکنیم: اسرائیل و ایالات متحده از بهارمغانآوردن صلح و آزادی برای منطقه ناتوان هستند.
ما به رژیم حاکم اسرائیل هشدار میدهیم که جنایات و جرایم شما را فراموش نخواهیم کرد و ادامه جنگ، تنها ما را از شما بیزارتر میکند. شما، همانند جمهوری اسلامی، ماهیت خود را بر پایه حذف دیگری، نقض دموکراسی و حقوق بشر بنا نهادهاید. هرگز نمیتوانید دست خود را از خون بیگناهان پاک کنید. ما شما را نه بهعنوان مردم برگزیده خدا بر روی زمین، بلکه پیامآوران حقیقی جهنم میشناسیم.
#نه_به_جنگ
🆔 @atuazadandish
🆔 @anjmotahed | دانشجویان متحد
⭕️بنابر گزارشهای رسیده در پی حملهی اسرائیل انفجاری در ساختمان مجاور خوابگاه رشید علم و صنعت رخ داده.
/channel/VahidOnline/65538
🆔 @anjmotahed | دانشجویان متحد
🔴 سکوت پاسخ ما به سرکوب نخواهد بود
بیانیهی جمعی از تشکلهای دانشجویی در حمایت از دانشجویان زندانی
این سطور در فضایی نگاشته میشود که هر صدا، هر قدم و هر کنشی با نگاهی سرد و بیروح رصد میشود. فضایی که در آن دانشگاه تحت نظارت پادگانی قرار گرفتهاست و دانشجو باید از شهروندی آزاد به سوژهای مطیع بدل گردد. هر جمعشدنی برای تحلیل و بررسی مصائب جمعی، برچسب اجتماع و تبانی میخورد، گزارشی از وضعیت روز در شبکهی اجتماعی، تبلیغ علیه نظام حاکم محسوب میشود و هر صدای نقد و اعتراضی نسبت به سیاستهای ضد مردمی، اقدام علیه امنیت همان ملت قلمداد میشود. به یک معنا از روزگاری سخن میگوییم که زیست روزمرهی ما جرمانگاری شده و حاصل این سیاست، به بند کشیده شدن تعدادی از همکلاسیهایمان است؛ به پشتوانهی اتهاماتی بدون شواهد شفاف یا امکان دادرسی عادلانه.
همکلاسی در بند ما پیش از ورود به زندان، حق تحصیلش را از دست رفته میبیند، حق قلم به دست گرفتن، حق تنفس در فضای دانشگاه. اما وقتی درهای زندان پشت سر همکلاسی بسته میشود، رنج مضاعف آغاز میگردد. حق ملاقات با خانواده و حتی حق یک تماس ساده، به آسانی از او سلب میشود. برخی از دانشجویان از زندانی به زندان دیگر تبعید میشوند، از شهری به شهر دیگر، گویی جرمشان نه کنش، که خود وجودشان است. بازجوییهای گاه و بیگاه و سلولهای انفرادی، که عملاً برای خفهکردن روح طراحی شدهاند و بلاتکلیفی حقوقی که گاه ماهها و سالها ادامه مییابد، تنها بخشی از این رنجهاست.
اما این مجازاتها به زندان ختم نمیشود. محرومیت از خدمات عمومی پس از آزادی، از حق استخدام تا دسترسی به امکانات اجتماعی، به مثابه تنبیهی مادامالعمر است که حتی پس از آزادی، سایهی سنگینش بر زندگی این دانشجویان باقی میماند. این شرایط، نهتنها جسم و روح آنها را میفرساید، بلکه رؤیا و آیندهی آنها را نیز به یغما میبرد.
سیاست به بند کشیدن دانشجویان، چیزی فراتر از مجازاتی برای کنش فردی آنان است و پرداختن به این موضوع در چارچوب پروندهی حقوقی، تقلیل مسئلهی سرکوب دانشگاه است. این سیاست ابزاری است برای خاموشکردن صدای جمعی دانشجویان و تثبیت نظمی سلطهگر که از اعتراض میهراسد. زندان نه محل اجرای حکم که ابزاریست برای هشدار هر روزه به دیگران. این سرکوب، پدیدهای مقطعی نیست، بلکه سیاستی تاریخمند و سازمانیافته است که با تغییر دولتها و وعدههای رنگارنگ، همچنان پابرجاست. سیاستی که نهتنها ورای اختلاف میان قوای مجریه و قضائیه، بلکه با همدستی این قوا همواره کوشیده دانشگاه را از سیاست تهی کند و صدای خارج از منویات مراد را ساکت کند. بنابراین یک سیاست کلان حکومتی است؛ سیاستی که میکوشد با ترسیم خطوط قرمز روزبهروز تنگتر، مرزهای مجاز کنشگری دانشجویی را بازتعریف کرده و با ایجاد هزینههای سنگین، دانشجو را به خودسانسوری سوق داده و جنبش دانشجویی را از نفس بیندازد. همواره باید تعدادی از ما در زندان باشیم تا نمونهی عینی سرکوب ما را از کنش بازدارد.
ما راه رهایی را نه در عقبنشینی، که در عبور از این خطوط قرمز میدانیم که برایمان ترسیم شده است؛ خطوطی که تنها با ایستادگی جمعی بیاعتبار میشوند. ما صدای تمام دانشجویان زندانی خواهیم بود تا یادآور شویم که سکوت، پاسخ ما به سرکوب نخواهد بود.
تشکلهای امضاکننده:
انجمن آزاداندیش دانشگاه علامه
انجمن آرمان دانشگاه علم و صنعت
انجمن رویش دانشگاه علم و صنعت
انجمن اسلامی دانشگاه صنعتی خواجه نصیر
مجمع اسلامی دانشگاه الزهرا
انجمن اسلامی دانشکده علوم اجتماعی تهران
🔰گزارش «شرق» از مشکلات دانشجویان ساکن در خوابگاههای دانشگاه شهید بهشتی که از ابتداییترین امکانات محروم هستند
جیرهبندی آب و مسمومیت غذایی
«آب گرم جیرهبندیشده، غذای بیکیفیت و آلوده. اتاقهای شلوغ و هزینه بالای رفتوآمد»، تنها بخشی از مشکلات دانشجویان دانشگاه شهید بهشتی است که به «شرق» منتقل شده؛ آنها میگویند از زمان ورودشان به خوابگاه، دچار مشکلات گوارشی شدهاند. از چند دهه قبل تاکنون، مشکلات دانشجویان و زندگیهای خوابگاهی، از نسلی به نسل دیگر منتقل شده. نه از تعدادش کم شده و نه شکلش تغییر کرده. داستان همان است: غذای بد. جای خواب بد. اتاقهای تنگ و شلوغ و شرایطی که تحصیل را برایشان سختتر کرده است.
🔗متن کامل گزارش
🆔 @anjmotahed | دانشجویان متحد
🔰یک اردیبهشت ماه ۱۴۰۴ دانشگاه شیراز با رئیس ناکارآمدش که سه سال تمام محیط علمی را به محل تنش های گسترده، موآخذه های ایدئولوژیک و تک روی های غیرحرفه ای و باندبازی تبدیل کرده بود؛ وداع کرد.
امید می رود که سالهای پیش رو و مدیران جدید دانشگاه شیراز با تجربهی پشت سر گذاشتن وضعیت اسف بار سه سال اخیر، با جدیت هرچه تمام تر در جهت ترمیم آسیب های وارده برآمده و از تکرار روند تضعیف دانشگاه و دانشجویان دست بردارند. از تیم جدید انتظار می رود که فضای تنفسی برای محیط علمی که به بستر عمیق و قوی انتقادی وابسته است؛ گشوده و در مسیر آزادی خواهی حرکت کنند.
اینها تصاویری از دانشجویان معترض از روند ناکارآمد و آسیب زای دورهی ریاست دکتر موذنی است که در مراسم تودیع ایشان حضور یافته و انتقادات بسیاری را به شیوه ی مدیریت ایشان وارد کردند؛ که جز سرکوب حداکثری، ناشایسته سالاری و نادیده گرفتن مطالبات چیزی در کارنامه ی ایشان به چشم نمی خورد.
🆔 @farhangosiasat
🆔 @anjmotahed | دانشجویان متحد
⭕️ متن کامل بیانیه قرائت شده توسط دانشجویان:
◻️ظلم تکراری نمیشود و ظالم هر بار با تکرار آن به ما یادآور میشود که همان ظالمی است که پیشتر نیز بوده. ظلم هرگز برای ما تکراری نمیشود و تکرار مکرر آن نیز هیچوقت سبب نمیشود تا صدای اعتراض به شر از عمق حنجرههای بیدارمان خاموش شود. هر حنجرهای که به زندان یا اعدام محکوم شود دهها حنجره دیگر میزاید و این زایشگری، خصوصیت آزادی است.
◻️ضیا نبوی و هستی امیری که گردهمایی امروز ما به نام آنهاست دو تن از آن حنجرههای بیداری هستند که همواره نوای حق خواهی و آزادی طلبیاش در شب تاریک مسلط بر آسمان میهنمان طنینانداز بوده. ضیا نبوی تا چندی پیش به جرم اعتراض به مسمومیتهای سریالی دختران دانشآموز در زمستان 1401 و اکنون به جرم اعتراض به ساقط نمودن هواپیمای اوکراینی در زمستان 98 پشت میلههای زندان است. او تاوان اعتراض به ظلمهایی را میدهد که هرگز عاملین آن مجازات و تنبیه یا حتی شناسایی نشدند. ضیا حالا تقریبا ده سال از عمر گرانبهایش را به جرم حقطلبی و بیداری در بند گذرانده اما امیدواریم بداند که روح آزاد او در جسمهای ما آزادگی را فریاد میزند و این مای قدرتمند با صلابت این پیام را به ظالم مخابره میکند که اعدام، زندان، سرکوب و وحشت هرگز نمیتواند حقطلبی و آزادیخواهی را خاموش کند.
◻️به بند کشیدن قانون در جهت امیال ظالم و نادیده گرفتن حقوق شهروندی نمیتواند حق را در خاطر ما از میان بردارد. ما میشنویم، میبینیم و فریاد مطالبه حقهایمان را سر میدهیم اما چه میتوان کرد با گوشهایی که گوش میدهند اما نمیشنوند و چشمهایی که نگاه میکنند اما نمیبینند؟ چه میتوان کرد با منطق دیکتاتوری متوهمانه که یک ملت، آزادی، کرامت انسانی و زندگی را در اسارت خود گرفته تا به آرمانهای پوچش برسد.
◻️منطق سلطه درکی از زیست روزمره افراد ندارد و سیاست را به مثابه هرم و رابطه خود با شهروندان را عمودی میبیند. آنها سیاست را عرصه فرمان و اطاعت میدانند. خواست اصلی آنها انسانهای مطیع است نه شهروندان آزاد و آگاه. آنها هیچ ارزشی برای تکثر، تفاوت و تمایز انسانی قائل نیستند و همه چیز را در خدمت مقاصد ایدئولوژیک خود میدانند. در جزیره خیالی گمان میکنند به حقیقت دست پیدا کرده و به قله رسیدهاند. آری آنها به قله رسیدهاند. آنها در ظلم، سرکوب، اعدام، تحقیر و فقر به قله رسیده اند. قلهای متعفن که سر به شب سیاه مسلط بر سپهر میهن میساید. قلهای در تراز حکومت ظلم.
◻️اما این ما، این مای قدرتمند اکنون در برابر منطق سلطه میایستد، هرگز اجازه نمیدهد وحشت نهادینه شده توسط ساختار سرکوب امکان عمل سیاسی را از او سلب کند. ما در جهت آنچه برای رهایی از این ظلم مکرر لازم است، میدانهای نو خلق میکنیم و میسازیم تا ایرانی آزاد، دموکرات و شهروند مدار داشته باشیم. سرزمینی که در آن افراد به واسطه عقاید خود زندانی نباشند و لازمه آن حفظ روابط فعال انسانی و انسجام در ساختارهای مدنی است. میدانهایی در خدمت جامعه مدنی و در تقابلی سخت با هر صورت از بنیادگرایی؛ چرا که موج بنیادگرایی را تنها صفوف به هم پیوسته جامعه مدنی میشکند.
#ضیا_نبوی
#هستی_امیری
🆔 @anjmotahed | دانشجویان متحد
🔰مطالبات مشخص اما بدون پاسخ/دانشجویان نمیدانند حراست تا کجا اختیار دارد/ بازگشایی تشکلها زمانی میتواند دانشگاه را از فضایی رخوتانگیز به فضایی پویا تبدیل کند که تشکلها قدرت کافی و اختیار ایفای نقش داشته باشند/ وزارت علوم جلوی روندهای غیرقانونی را بگیرد
«پارسا نصیری»، دبیر انجمن اسلامی دانشکده علوم اجتماعی تهران، در گفتگو با فراز از آخرین وضعیت مطالبات دانشجویان و محدودیتهای فعالیت دانشجویی میگوید.
🔗متن کامل:
https://www.faraz.ir/fa/news/93086/دو-ماه-پس-از-قتل-امیرمحمد-خالقی-در-دانشگاه-چه-خبر-است
🆔 @anjoman_eslami_socialSciences
🆔 @anjmotahed | دانشجویان متحد
📌نشریه #آرمانشهر شماره ۴۰
◽️ فروردین ۱۴۰۴
علیه نظارت استصوابی؛ تحصن مجلس ششم
محسن غیاثی
هولوکاست؛ جنایت یا سکوت!
جواد جعفری
سقوط هیتلر
ابوالفضل حامیان
تأملی بر بهار عربی
محمدامین نوروزیان
مدیریت به سبک سلطان حسین صفوی
الف. ابراهیمی
به بهانهی هشتم مارس و مبارزهی مبتلا شده به تبریک
رها
آرش کمانگیر، روايت جاودانِ ايستادگى و غرور ايرانى
ایران
گزارشی از دورهی هفتم انجمن آرمان
جمعی از دانشجویان
🆔@IUSTArman
🆔 @anjmotahed | دانشجویان متحد
⭕️درگیری تبعه لبنانی با دانشجویان دانشگاه خواجه نصیر
مطابق گزارش شورای صنفی دانشگاه خواجه نصیر در آخرین ساعات شب یکشنبه، ۳۱ فروردین ماه، عدهای از شبه دانشجویان غیرایرانی که در خوابگاه پسرانهی دانش این دانشگاه مستقر هستند، با مراجعه به آشپزخانه این خوابگاه و ایجاد درگیری لفظی، به چندتن از دانشجویان ایرانی حملهور شدهاند. چندی بعد با بالاگرفتن درگیریهای لفظی من باب سروصدا و اعلام سوبرداشت دانشجویان بیگانه از دانشجویان ایرانی، چندتن از دانشجویان غیر ایرانی درگیری را به درگیری فیزیکی تبدیل نموده و با هل دادن یک تن از دانشجویان ایرانی و برخورد این فرد با شیشهٔ درب بالکن موجب جراحت سنگین در ناحیهٔ پهلو این فرد شدهاند.
دانشجوی ایرانی مذکور، جهت ثبت پرونده با آمبولانس به اورژانس بیمارستان منتقل شده و تمامی دانشجویان بیگانه که در این درگیری شرکت کرده بودند، از صحنه این درگیری وحشیانه متواری شدهاند. همچنین در زمان اعزام نیروی پلیس به محل، جهت نوشتن گزارش، حراست درب ورودی پردیس از ورود این فرد ممانعت کرده و با تهدید دانشجویان، ایشان را از خبررسانی به نهادهای انتظامی از موضوع منع کرده است که نتیجهای جز لاپوشانی قضیه و حمایت از شبه دانشجویان غیر ایرانی در دانشگاه نخواهد داشت.
این نوع درگیریها برای چندمین بار میان دانشجویان ایرانی و غیر ایرانی رخ میدهد که نتیجه هربارهٔ آنها با دخالتهای بیجا و فراقانونی ریاست حراست، محمد شیربیگی و نهاد پدرخوانده دانشگاه محمد طهماسبی به بیراهه ختم شده و دانشجویان به اخراج از خوابگاه و محرومیت از خدمات رفاهی تهدید میشوند که در دوره ریاست منفور سابق، امیررضا شاهانی به کررات رخ داده است.
شورای صنفی این دانشگاه اعلام کرد پیگیری این مسئله را تا زمان جدا کردن خوابگاه دانشجویان ایرانی و تبعه پیگیری خواهد کرد.
🆔 @Senfi_KNTU
🆔 @anjmotahed | دانشجویان متحد
بردهداری/رزیدنتداری
خودکشی تلخ دکتر نرگس محمدپور و دیگر خودکشیهای صورتگرفته در سایهی سکوت دانشگاه، قصور مدیریتی را برایمان واضحتر و روشنتر کرده است.
پوشش ضعیف بیمهی مسئولیت حرفهای پزشکی، ساعات طولانی کار، فرسودگی شدید شغلی، کارآموز محسوب شدن رزیدنت و کارمند یا پزشک مستقل نبودنشان، نبود پایش مؤثر روانی، وجود نظام سلسلهمراتب نظامی و جانوری، بیارزش انگاشته شدن جان رزیدنتها، رفتار نامناسب اساتید و عدم درک شرایط رزیدنتها از سوی آنان، همچنین عدم تناسب میزان کار با دستمزد - یا به عبارتی، بردهداری توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، بهگونهای که امکان دریافت دیه از رزیدنت فراهم است اما وی از درآمدهای حاصل از فرایندهای درمانی بیبهره میماند - از جمله عوامل مهم در خودکشیهای گسترده میان رزیدنتهاست.
همچنین، ساعات کاری طولانی و فشارهای شغلی میتوانند منجر به خستگی عاطفی شوند؛ امری که ممکن است به بیحسی و کاهش حس موفقیت شخصی بیانجامد.
بایستی به این نکته توجه داشت که خودکشی میان رزیدنتها در تمام کشورها نرخ قابل توجهی دارد، اما در کشور ما این نرخ حتی فراتر میرود.
انتظار میرود شخص اول وزارت مذکور، آقای دکتر ظفرقندی، در وهلهی اول با پذیرش شرایط فوق، هرچه سریعتر به سمت حل مسائل یادشده گام بردارد و در این مسیر، همانند وزرای پیشین عمل نکند.
در رابطه با پروندهی جنین مبتلا به فلج مغزی که دکتر محمدپور نیز درگیر آن بودند، لازم است خلأ قانونی و موانع تصمیمگیری در رابطه با موارد اورژانسی - مانند موارد مشکوک به فلج مغزی - برطرف شده و انجام سزارین تسهیل شود؛ تا هم نرخ تولد نوزاد سالم افزایش یابد و هم دعاوی حقوقی ناشی از خلأهای قانونی کاهش یابد.
لذا ما، دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی تبریز، با تأکید بر پذیرش شرایط موجود در وهلهی اول، خواستار حلوفصل امور مالی شادروان دکتر محمدپور هستیم؛ تا خانوادهی داغدار آن عزیز، رنجی جز رنج از دست دادن پارهتنشان تحمل نکنند. همچنین، در وهلهی دوم، خواستار ملغی شدن نظام بردهداری/رزیدنتداری در کشور هستیم.
از مسئولان دانشگاه علوم پزشکی تبریز - از جمله دکتر جودتی - نیز انتظار میرود سکوت پیشه نکرده و دربارهی خودکشی رزیدنت سال چهارم، توضیحات لازم را به دانشجویان ارائه دهند. همچنین، جهت جلوگیری از خودکشیهای دیگر، تمامی رزیدنتها را تحت پایش مستمر و مؤثر سلامت روانی خود و خانوادهشان قرار دهند، و مدیرگروههایی که تاکنون گزارشهایی از عملکرد نامناسبشان ثبت شده است، عزل شوند؛ تا روند آموزش و درمان به بهترین شکل ممکن ادامه یابد.
در پایان، انجمن اسلامی علوم پزشکی تبریز پیگیر مشکلات خانوادهی شادروان دکتر محمدپور خواهد بود و از مسئولان انتظار نهایت همکاری را دارد و تاکید دارد نحوهی برخورد با رزیدنتها در کشورمان با اصول بنیادین حقوق بشر در میثاقهای بینالمللی و منشور حقوق بیماران و پزشکان تعارضات جدی دارد و نقض صریح اصل دوم و بیستم قانون اساسی بهشمار میرود.
🆔 @tbzmed_anjoman
🆔 @anjmotahed | دانشجویان متحد
⭕️جزوه دوم حراست
🔻بررسی نهاد حراست و کارکرد آن که پیشتر صورت گرفت نشان دهنده آن بود که با ارگانی تحت نظارت مستقیم و کنترل نیروهای امنیتی، شامل وزارت اطلاعات، اطلاعات سپاه و شورای امنیت مواجه هستیم که وجود این نهاد، علاوه بر آن که نقضی بر آزادی بیان و زیست دانشجویی است، هدف و مقصد اصلی آن، مدیریت امنیتی دانشگاهها، دخالت در امور شخصی و کنترل زیست دانشجویی به نفع ایدئولوژی جمهوری اسلامی است.
🔻حراست در زمانهای مختلف با حربههای گوناگون تلاش بر سرکوب و ارعاب دانشجویان داشت. در هر یک از این موارد، راهکارهایی از سوی فعالین دانشجویی ارائه شده است که برخی از آنهابر حسب شرایط موفق بودند. در جزوه دوم حراست، به برخی از این نمونهها پرداخته شده است.
🆔 @Fardaye_daneshjoo
🆔 @anjmotahed | دانشجویان متحد
🔰«زن در آیینه قرنها»
نشریه فرهنگی، هنری، اجتماعی #سرو شماره ۶ | اسفند ۱۴۰۳
لیست عناوین و اسامی نویسندگان این شماره را از اینجا بخوانید.
🆔 @IUSTArmankhah
🆔 @anjmotahed | دانشجویان متحد
🔰پذیرش اعاده دادرسی و آزادی مطهره گونهای
مصطفی نیلی از پذیرش اعاده دادرسی و کاهش حبس مطهره گونهای از یکسال به پنج ماه و نیم خبر داد. مطهره گونهای که با اتهام فعالیت تبلیغی علیه نظام دوران حبس خود را در زندان اوین میگذراند امروز با پایان حبس آزاد شد.
🆔 @anjmotahed | دانشجویان متحد
⭕️سرقتی دیگر در نزدیکی خوابگاه حکیمیه دانشگاه علم و صنعت
بنابر اخبار به دست آمده، سرقت اموال دانشجویان دوباره در خوابگاه حکیمیه دانشگاه علم و صنعت روی داده است و نه تنها به نگرانی و ناامیدی دانشجویان منجر شده بلکه سوالات جدی را در ذهن ما ایجاد کرده است. آیا مسئولان واقعاً قصد ندارند از این اتفاقات عبرت بگیرند و اقدامی برای جلوگیری از تکرار چنین حوادثی انجام دهند؟ وزیر علوم و معاونانش که بیشتر به مرثیهسرایی و وعدههای بیپایه مشغولاند، دقیقا کی میخواهند وظیفه اصلیشان که برآورده کردن نیازهای واقعی و اولیهی دانشجویان است را انجام دهند؟
در ماجرای قتل امیرمحمد خالقی، شاهد بودیم که مسئولان با حضور متعدد رسانهای در مراسمهای ختم و غیره و دادن وعدههایی مانند بیمه لوازم دانشجویان و تأکید بر افزایش امنیت خوابگاهها، سعی در آرامسازی فضای جامعه دانشگاهی داشتند. اما دیگر حتی سارقین نیز متوجه شدهاند که این اقدامات بیش از یک نمایش مضحک نیست و تغییر واقعی در وضعیت امنیت ما ایجاد نخواهد شد. حادثهای که در ۲۲ اسفند رخ داد، به وضوح نشان میدهد که شرایط هنوز برای وقوع سرقتهای بعدی و حتی حوادث تلختری مانند قتل مهیاست.
سوال اصلی اینجاست: چرا پس از این همه وعده و وعید، کوچکترین تغییر مثبتی در رویههای امنیتی دانشگاهها رخ نداده است؟ چرا دانشجویان باید همچنان در ناامنی و ترس زندگی کنند؟ چرا از ما انتظار دارید که حرف شما را باور کنیم، در حالی که شاهد هیچ اقدام عملی و مؤثری نیستیم؟
دانشجو حق دارد در محیطی امن و آرام به تحصیل بپردازند. اما امروز امنیت و آرامش ما قربانی بیمسئولیتی و بی کفایتی شما شده است. اگر توانایی حفظ امنیت خوابگاهها و جان دانشجویان را ندارید، لااقل شهامت پذیرش ناتوانی خود را داشته باشید و کنار روید.
🆔@Rouyesh_IUST
🆔 @anjmotahed | دانشجویان متحد