✳️کانال تلگرامی «فردای بهتر» با منش اصلاحطلبانه با ارائه رویکردی تحلیلی تلاش دارد به گسترش دموکراسی و بسط چندصدایی در جامعه ایران به امید فردایی بهتر برای ایران و ایرانیان قدم بردارد. ✅اینستاگرام: https://instagram.com/seyed.mostafa.tajzade
📝📝📝نقد از درون
✍🏼یادداشت دریافتی
✅ به نظر من اصلاح طلب ها امروز بیش از گذشته به نقد مبانی تئوریک خود می پردازند و با تاکید بر لزوم ثبات وتوجه به منافع دراز مدت ایران در عین احترام به حقوق و حرمت اندیشه ها و افرادی که بشدت آنها را سرزنش می کنند،رفتارهای اصولی و غیر فرصت طلبانه ای را نشان می دهند که یقین دارم برای آینده ایران یک خط وافق جدید را باز خواهدکرد.
✅ چیزی که این روزها ذهن من را خیلی مشغول کرده مشخصا مدلی از اصلاح طلبی است که آقای تاج زاده در این یکسالی که از زندان درآمده به نمایش گذاشته است ؛ او که در زندان به هیچ وجه حاضر به مماشات با قدرت فائقه نشده بود و با عدم دفاع در دادگاهی که برای آن مشروعیت قائل نشد ،سخت ترین عقوبت ها را به جان خرید و بارها برای عدم تمکین به فشارهای غیر قانونی وسازش با سرکوب قضایی تا آستانه مرگ هم رفت ، بعد ازآزادی حتی برای یک لحظه حاضر نشد نماد استقامت و اسوه مقاومت و قهرمان مبارزه علیه حکومت در داخل یا خارج از کشور باشد و ترجیح داد به جای معامله وکاسبی با سابقه وآبرویی که از رهگذر شجاعت بی نظیرش کسب کرده ، این هویت آبرومندانه را به داو اصلاحات وآشتی ملی بگذارد وخرج مردم و پیشبرد قوام و صلاح جامعه مدنی کند وبا تحمل انتقادات و به جان خریدن ناملایمات ونیش وکنایه های جوانانی که معصومانه به شجاعت او دلبسته بودند، پا جای پای چهره های تاریخ سازی مثل ماندلا بگذارد...
✅ کانال تلگرامی او امروز آیینه ای است که برخلاف صداوسیما و رسانه های رسمی ونیز متفاوت با رسانه های غیررسمی و کانال های شخصی بیشتر اصلاح طلبان و منتقدین آنها به نسبت عادلانه ای همه صداهای موجود در جامعه را بازتاب می دهد.به عنوان یک مسلمان ازگفتگوی برابر با کسانی که خواهان حذف دین از جامعه هستند سرباز نزده و بدون هیچ سانسوری تندترین نظرات جوانانی که او را شماتت می کنند ونوشته های او را بی رحمانه نقد می کنندو اشخاصی که در رسانه های بیگانه او را به سازشکاری ومعامله با رژیممتهم می کنند منتشر می کند وبا احترام وبدون توسل به شیوه های مشابه به بیشتر نقدهای آنها پاسخ می دهد و بدون اصرار برای موشکافی در تناقضات متون آنها و نقد فلسفی و رد وابطال نظراتی که بیان می کنند حق انتخاب آنها را محترممی شمارد.
@MostafaTajzadeh
متن کامل را در لینک زیر بخوانید :
http://telegra.ph/مقاله-01-24
هر ایرانی مخالف سوریه شدن ایران باید قاطعانه به:
1. کاربرد خشونت در هر شکل آن
2. دخالت خارجی در امور کشور
3. خاصگرایی دیگرستیز در همه اشکال آن نه بگوید و آن را صریحا محکوم کند.
#توییت
کمیته آموزش حزب اتحاد ملت برگزار میکند:
سلسله نشستهایی درباره انقلاب؛ آیا انقلاب ایران اجتنابپذیر بود؟
با حضور بهزاد نبوی و عباس عبدی
پنجشنبه ۵ بهمن، ساعت ۱۶ الی ۱۸
#سیاسی
#امتداد
@emtedadnet
امیرسرتیپ پوردستان: فعالیت ارتش آنچنان گسترده نیست،اما در تلاشیم همان فعالیت محدود اقتصادی را نیز تا سال ۹۷ بکلی تعطیل کنیم
#اقتصادی
#امتداد
@emtedadnet
📝📝📝بحران های دانشگاه چیست؟
✍🏻جواد طباطبایی
✅ من نزدیک به سی سال است که بیرون دانشگاه هستم و بنابراین آنچه میگویم با توجه اطلاعی است که از بیرون دانشگاه پیدا میکنم. در این سالها نیز مانند زمانی که دانشجوی دانشگاه تهران و از آن پس نیز عضو هیأت علمی و معاون پژوهشی دانشکده حقوق بودم تحولات دانشگاه را دنبال کردهام. به عبارت دیگر بیش از پنجاه سال است که تحولات را دنبال میکنم. یکی دو نکته را با استفاده از فرصت عرض میکنم :
✅ ضعف زبان فارسی نزد دانشجو و استاد
نکته نخست به اهمیت و جایگاه زبان فارسی به عنوان زبان ملی و علمی کشور مربوط میشود. من تولیدات استادهای کنونی را میخوانم و گاهی نیز نقدی مینویسم. بسیاری از آنان زبان فارسی نمیدانند و بسیاری از متنهایی که تولید میکنند هم به لحاظ علمی و هم از نظر زبان و ادب فارسی در سطح بسیار پایین قرار دارد. این تولیدات که شمار آنها به طور روزافزونی در حال بیشتر شدن است حاصلی جز اتلاف منابع و امکانات ندارد. بهتر است وزارت علوم فکری به حال این افت علمی بیسابقه در کشور بکند و تدابیری بیاندیشد.
✅ عدم نظارت استاد بر پایان نامه
نکته دیگر به رسالههای دکتری فارغالتحصیلان علوم انسانی مربوط میشود. من اخیرا یکی از اینها را در رشته تاریخ بررسی کردهام که حاصل آن بررسی به زودی منتشر خواهد شد. این رساله که منتشر نیز شده، فاجعه ای است که با همکاری بسیار نزدیک شاگرد، استاد راهنما و مشاروان رساله تحویل دانشگاه داده شده است. آنچه من میتوانم درباره این رساله بگویم این است که استادان راهنما و مشاروان حتیٰ عبارت نخست آن را نخواندهاند، زیرا حتی مقدمه انباشته از عبارتهای بیمعنا و سخیف است. به لحاظ علمی نیز در مقاله توضیح خواهم داد که حاصل چه سوء تفاهمی است. پیشنهاد من این است که وزارت خانه گروهی از استادن برگزیده علمی را –– و نه کسانی که حکم وزارتی دارند –– گرد آورد و آنان به حکم قرعه پنج تا ده رساله از هر صد رساله را به طور علمی بررسی کنند و استادانی که کار خود را درست انجام نداده اند مورد مؤاخذه قرار گیرند. دولت برای هر رساله دکتری فقط چندین ده میلیون تومان حقالزحمه میدهد و نباید اجازه دهد گروهی از دلالان علم آن وسیلهای برای پر کردن جیب خود بکنند. البته این نحوه اداره رسالهها اشکالات اساسیتری نیز دارد که باید در مناسبت دیگری به عرض برسانم.
✅ الزام دانشجو به انتشار مقاله مشترک با استاد
آخرین نکته به انتشار مقالات برآمده از رساله دکتری مربوط می شود. استادان قانونی گذراندهاند که دانشجو نمیتواند به تنهایی مقالهای چاپ کنند. همه میدانند که استادان برای تدوین این مقالات کاری انجام نمیدهند، از مزایای قانونی آن مقالهها استفاده نامشروع انجام می دهند. بهتر است این قانون ملغی شود و چنانکه مقالهای به لحاظ علمی اشکالی نداشته باشد به نام دانشجو یا هر نویسنده دیگر منتشر شود. آوردن نام استادی که در تدوین مقاله هیچ سهمی ندارد، توهین به دانشجویی است که کار خوبی انجام داد، باز کردن در سوء استفاده برای استاد و اتلاف منابع مادی و معنوی دانشگاه است.
🔸گزیده ای از سخنرانی در ضیافت شام نهمین جشنواره بین المللی فارابی. 24 دی 1396
@IranSociology
@MostafaTajzadeh
http://p30up.ir/uploads/f69929795.jpg
📝📝📝ابتذال مفاهیم مقدس: ثمرهی اجتماع زر و زور و تزویر
✍🏼محسن حسام مظاهری
✅ یکی از آفات پیوند نهاد دین و نهاد قدرت در جمهوری اسلامی، به ابتذالکشیدهشدن مفاهیم و کلمات مقدس و سوءاستفادههای سیاسی ـ اقتصادی از آنهاست. یک نمونهی این سوءاستفادهها را در این پوستر میتوان دید. تبلیغ پروژهای با نام مذهبیِ «معراج» با هدف جلب مشارکت مردم (مشتریان) در خرید خشتهای طلا (به قیمت هر خشت دو میلیون و 150 هزار تومان) برای ترفیع گنبد حرم امامحسین(ع)! آنهم با اعطای «سند افتخار»! (یادآور داستان فروش بهشت توسط کلیسای کاتولیک قرون وسطا)
طرحی با مشارکت «ستاد بازسازی عتبات» و بانک «انصار» (یک مفهوم تاریخی ـ مذهبی دیگر).
✅ از عملکرد ستاد بازسازی عتبات و رویکردش در ترویج #اشرافیت_مذهبی و نقشش در تشدید روند نمایشیشدن مناسک شیعی فعلاً میگذرم که خود قصهی پرغصهای است و مجال مستقلی میطلبد. اما مجری طرح معراج، بانک انصار است. بانکی متعلق به سپاه پاسداران و ازجمله بانکهای ارایهدهندهی وامهای بانکی با نرخ سود بالا (بخوانید: ربا) که متاسفانه در سوءاستفاده از عناوین مذهبی برای طرحهای اقتصادی و مالیاش ید طولایی دارد: طرح «مفتاح»، طرح «رضوان»، طرح «تعاون»، طرح «یاسین» و...
✅ کاش مراجع تقلید محترمی که به رواج رباخواری در بانکها اعتراض کردهاند، در مقابل این سوءاستفادهها از مفاهیم و فرهنگ مذهبی آنهم توسط سازمانهای ظاهرالصلاح و متشرعنما ساکت نمیماندند. رانت اقتصادی و نفوذ سیاسی و قدرت نظامی وقتی با ادبیات مذهبی همراه شود یعنی نهایت فاجعه! یعنی اجتماع زر و زور و تزویر در یکجا! و اولین قربانی چنین اجتماع نامبارکی، دینداران و جامعهی دینی است.
✅ نشر هدایت از طریق ضلالت و از مسیرهای شبههناک میسر نمیشود. ترویج مذهب، با مال کثیف و از راه کثیف، اسمش هرچه باشد قطعاً «تعظیم شعائر» نیست. ترفیع گنبد حرم امامی که حاضر نشد برای حفظ جان از بیراهه رود، از چنین راههای شبههناکی، خدمت به او نیست. ظلم به اوست.
پ.ن.
✅ حسین بهسوی مکه رهسپار شد... و راه متعارف و جادهی بزرگ را در پیش گرفت. خاندان آن حضرت گفتند: «اگر از بیراهه بروی چنانکه پسر زبیر رفت تا تعقیبکنندگان به شما نرسند، بهتر است؟». فرمود: «نه به خدا من از راه راست بهدر نروم تا خداوند آنچه خواهد میان ما حکم کند».
(الارشاد. شیخ مفید. ج2. ترجمهی رسولی محلاتی)
@MostafaTajzadeh
@mohsenhesammazaheri
http://uupload.ir/files/0j72_photo_2018-01-22_11-31-52.jpg
📝📝📝مطالعات زنان در جهان عرب
✍🏻جواد خلیلی
✅ طی سالهای گذشته در جهان عرب به مطالعات زنان توجه ویژه ای شده است. برخی نخبگان جهان عرب به درستی درک کرده اند برای تکمیل فرایند توسعه نیازمند تغییرات در جامعه زنان هستند. در سایت مومنون بلا حدود برای گفتمان زنانه در جهان عرب چند ویژگی را برشمرده است. طبیعی است که نگاه این طیف از نخبگان به وضعیت کنونی جهان عرب با توجه به شاخصه های مذهبی و فرهنگی کاملا انتقادی باشد.
✅ 1.ترکیب وهابیت و لیبرالیزم.
از نظر تحلیل گران عمده فضای فکری در گفتمان زنانه جهان عرب ترکیبی از اندیشه های وهابی و تفکر لیبرال است. با توجه به وضیعت وهابیت در جهان اسلام و از سوی دیگر برخی نظریات توسعه با گرایش اسلامی، عمده افکاری که در گفتمان زنانه جهان عرب وجود دارد، از یک پشتوانه فلسفی لیبرال بهره مند نیستند.
✅ 2.هژمونی ادبیات مردانه
گفتمان زنانه در جهان عرب بیش از آنکه متمرکز بر یک ادبیات زنانه با گرایش فمنیستی باشد، یک ادبیات مردانه و یا مذکر محور است. این گفتمان توان راهیای زن بر اساس آموزه های لیبرال و فمنیستی را ندارد و در بستر زمان به سیطره مطلق جنس مرد منتهی شده و توان ایجاد تغییرات در زندگی زنان برای دستیابی به برابری و حقوق را ندارد.
✅ 3.هژمونی عدم برابری
گفتمان کنونی زنانه در جهان عرب موتور نابرابری را نمی تواند خاموش کند. در همه جای دنیا گفتمان زنانه تلاشی است برای کمک به جنبش زنان تا بتواند بر اساس آموزه های فلسفی جهان مدرن به ایجاد برابری جنسیتی و بهبود اوضاع زیست جهان زنان مدد رساند. اما روند و گفتان شکل گرفته در جهان عرب توان به ثمر رساندن این پروژه را در کوتاه مدت و بلند مدت ندارد. محمد جواد خلیلی کانال مطالعات جهان عرب
@dr_mj_khalili
@MostafaTajzadeh
http://p30up.ir/uploads/f730487985.jpg
📝📝📝 به شهروند مسئول فداکار نیازمندیم
✍️مجتبی نجفی
✅ درگفتمان محافظه کاران ایرانی "شهروند معترض" غایب است. علت هم مشخص است. نگاهی که هنوز معتقد است وظیفه حکومت به بهشت بردن مردم است جایگاه یک شهروند صاحب اختیار را به رسمیت نشناخته است. به خصوص در دستگاه فکری محافظه کاران ایرانی حاکم، انسان مستقلِ صاحب اختیارِ دارایِ حقوق غایب است.
✅ واقعیت این است تا "شهروند معترض" به رسمیت شناخته نشود پیگیری وظایف "شهروند مسئول" دشوار است. تاریخ نظام سیاسی مستقر را نمی توان یکنواخت و کلیشه ای دید، فراز و نشیب ها زیاده بوده اما تلاش محافظه کاران برای محدود کردن عرصه عمومی در تمام دوره ها مخرج مشترک است. خانه شهروند معترض هم عرصه عمومی است.این خانه نیازمند بزرگ شدن است.تشنه امنیت است.
✅ مشکل عمده ایران این است محافظه کاران هیچ گاه از قدرت حذف نمی شوند تا برای کسب رضایت مردم تلاش کنند . آنها حتی اگر در انتخابات ها هم شکست بخورند باز هم در قدرت هستند بدون اینکه از مشروعیت رای مردمی برخوردار باشند. تخصیص بخش مهمی از قدرت به جریان محافظه کار بدون اینکه در برابر رای مردم حساب پس بدهند باعث شده روند پذیرش و به رسمیت شناخته شدن "شهروند معترض" با اختلال مواجه شود. به رسمیت نشناختن "شهروند معترض" یعنی اینکه پرسش از "شهروند مسئول" هم مشکل می شود.
✅چند هفته ای است که با انبوه پیام های دوستانی مواجه می شوم که قصد مهاجرت تحصیلی یا شغلی دارند و دنبال مشاوره هستند. حجم پیام ها آنقدر زیاد شده که مرا به وحشت انداخته است. این اشتیاق خروج نسبتِ شهروند معترض و مسئول را در ذهنم پررنگ کرده است. آیا وقتی حق اعتراض شهروند به رسمیت شناخته نشود می توان از او مسئولیت مطالبه کرد؟
✅ ایران ما تشنه است. رودها و دریاچه های زیبایش یک به یک خشک می شوند. ایران ما مشکل تنگی نفس دارد. گردو غبار و آلودگی نفسش را بریده.تسلیم شدن در برابر زلزله را پذیرفته ایم. به اخبار اختلاس هایی که حتی رقم بالایش دیگر حساسیت خود را از دست داده اند عادت کرده ایم. تا بحران فساد و نظارت ناپذیری قدرت هم حل نشود هیچ یک از این بحران ها حل نخواهد شد. انباشت فساد در ایران نتیجه محدود کردن و به رسمیت نشناختن شهروند معترض است.نتیجه لرزان کردن خانه شهروند معترض در عرصه عمومی است. اگر شهروند معترض به رسمیت شناخته می شد از شهروند مسئول هم راحت سئوال می کردیم.
✅ به هر صورت همه مسئله تنها "حقوق ما" نیست "تکالیف ما" هم هستند. مسئولیت ما در برابر خشک شدن سرزمینی که در آن نفس کشیده ایم چیست؟ تا چه حد به مناسبات فاسد تن نداده ایم؟ تا چه حد رانت را رد کرده ایم؟ چقدر اعتراض کرده ایم حتی به بهای از دست رفتن آسایش و امتیازاتمان؟چقدر از مصرف گرایی مان برای کمک به سازمان های مردم نهاد فعال در مبارزه با بحران های اجتماعی مان کم کرده ایم؟ یا چقدرتوانایی هایمان را متناسب با نیازهای کشورمان تنظیم کرده ایم؟ اینها پرسش هایی است که در سایه محدود کردن شهروند معترض کمرنگ شده اند.
✅ اما در کنار شهروند مسئول ما "شهروند مسئول فداکار" هم داریم. شهروندانی که بار بیشتری بر دوش می کشند. خستگی بیشتری را به جان می خرند. قناعت پیشگی را در مسیر "دیگرخواهی" همساز می کنند. امید کاذب نمی دهند اما تسلیم ناامیدی هم نمی شوند. پشت رانت یا آسایش مشکلات مردم را نفی نمی کنند . شهروندانی که بیشتر از اینکه بپرسند "وطن برای من چه کرد" می پرسند "برای وطنم چه کردم؟ "
✅اینکه حاکمیت در نهایت شهروند معترض را به رسمیت بشناسد نیازمند تکثیر شهروندان مسئول فداکار است. شهروندانی که عرصه را خالی نمی کنند. حتی اگر طوفان بیاید حتی اگر زلزله بیاید حتی اگراز آسمان آتش ببارد.
@MostafaTajzadeh
http://p30up.ir/uploads/f14452037.jpg
📝📝📝محکومیت کیفری تخلفات ترافیکی باعث بهبود ایمنی جادهها میشود
✅ از سال 2004، دولت اسپانیا اقدامات متعددی را برای کاهش تلفات ترافیکی در اسپانیا انجام داده است.
✅ در حال حاضر یک مطالعه جدید به رهبری محققانی از کاتالونیا نشان میدهد که سختتر کردن قانون با محکومیت کیفری رفتار مخاطرهآمیز به کاهش تعداد تصادفات جادهای اسپانیا کمک میکند.
✅ تحقیقی با استفاده از اطلاعات پایگاه داده اداره کل ترافیک اسپانیا، نشان میدهد که 1،668،889 راننده از تصادفاتی که طی منجربه آسیبدیدگی طی سالهای 2000 تا 2009 شد، رنج میبرند.
✅ بیشتر رانندگان (78.7٪) مرد بودند، 70.7٪ آنها بین 18 تا 44 ساله بودند. به طور خاص، اصلاح قانون مجازات باعث جلوگیری از 3،361 مورد آسیب رانندگان مرد در تصادفات جادهای شد.
✅ در رابطه با رانندگان زن، کاهش در این زمینه کوچکتر بود، اما در نتیجه اصلاحات، 856 زن از آسیب جدی مصون ماندند.
✅ نووآ نتیجه میگیرد: "تنظیم رفتار ترافیکی یک بخش ضروری از سیاست ایمنی جاده است. تغییرات در قوانینی که جریمههای شدیدتری را برای جرایم ترافیکی اعمال میکنند، میتواند اثرات بازدارنده قانون را به ویژه برای رانندهگانی که به جریمههایی مانند سرعت بالا و سیستم کسر امتیاز کمتر توجه میکند، افزایش دهد.
@PublicPolicyIran
@MostafaTajzadeh
متن کامل مقاله
https://www.publicpolicyiran.org/?p=8486
✅فرشاد مومنی در نشست حزب اتحاد ملت: بقای سیستم رانتی در عدم شفافیت است/ مجلس در بررسی بودجه سال ۹۷ بازنگری کند
📌 فرشاد مومنی در نشست بررسی لایحه بودجه ۹۷ که در دفتر حزب اتحاد ملت برگزار شد، با انتقاد از لایحه ارائه شده به مجلس گفت:
📌انتظار داشتیم ساختار قدرت در قوه مقننه و مجریه، درک بهتری از شرایط کشور از خود نشان دهد اما متاسفانه این انتظار برآورده نشد.
📌 آنچه به عنوان برنامه ششم به تصویب مجلس رسید، اصلا برنامه نیست و حتی رئیسجمهور که به درستی رئیسجمهور قبلی را به خاطر ابلاغ نکردن به موقع قوانین سرزنش میکرد، حاضر به ابلاغ قانون جدید نشد و رئیس مجلس آن را ابلاغ کرد.
📌وقتی تعداد بحرانهای کشور زیاد است، برخوردهای مقطعی راهگشا نیست. کشور نیازمند برنامه است اما به این سندها که بیشتر شبیه سند حسابداری است، نمیتوان برنامه گفت.
📌در نهایت آنچه تصویب شد ۱۴۰ ماده بود. در پیوست آن هم ۱۶۹ هدف کلی و ۵۶۰ استراتژی معرفی شده بود با این حال رئیسجمهور هنگام تحویل لایحه بودجه سال ۹۷، به این قانون اشاره نکرد و گفت به دنبال اجرایی کردن وعدههای انتخاباتی است. وقتی وضع برنامه ۵ ساله چنین باشد، چه انتظاری از برنامه یک ساله کشور داریم؟
📌 احزاب باید بار توسعه ملی را بیشتر به دوش بگیرند. مسئولیت احزاب و گروههای مدنی در آشفته بازار سیاست ایران از سایر گروهها بیشتر است. / ایلنا
✅برای خواندن متن کامل این گزارش بر روی دکمه "INSTANT VIEW" بزنید
https://goo.gl/3eEWa3
#اقتصادی
#امتداد
@emtedadnet
https://goo.gl/3eEWa3
✅بیانیه حزب اتحاد ملت منطقه تهران بزرگ در خصوص گزارش سند تحویل و تحول شهرداری
📌امتداد – گروه اجتماعی: پس از گزارش سند تحویل و تحول شهرداری تهران توسط محمد علی نجفی شهردار تهران در شورای شهر، حزب اتحاد ملت ایران اسلامی، منطقه بزرگ تهران در بیانیهای به تبیین این سند پرداخت.
📌به گزارش امتداد در این بیانیهی آمده است:
📌سرانجام گزارش سند تحویل و تحول شهرداری تهران، توسط شهردار محترم در صحن قرائت گردید. گزارش آقای نجفی پایه گزاری یک سنت حسنه است که امید است الگوی عملی سایر مدیران در حوزه مدیریت شهری گردد و آنها گزارشات شفاف و منظم از عملکرد خود و مشکلات پیش رو را به مردم و شهروندان تهرانی گزارش دهند.
📌شهردار سابق در شهریورماه 96 گزارشی را تحت عنوان سند تحویل و تحول شهرداری تهران ارائه کرد که سیاق لازم را برای گزارش شفاف به مردم نداشت که بخش مهمی از اطلاعات آن مبهم یا مخدوش بود.
📌لذا شورای محترم شهر تهران، مدیریت جدید شهرداری را موظف کرد، با تهیه سند تحویل و تحول مشخص کنند چه چیزهایی را تحویل گرفته است.
📌مبنای تهیه سند تحویل و تحول، بهیچ وجه افشاگرانه نبود، بلکه روشنگر و مسئولانه بود، خود این سند، مبنای نقد عملکرد مدیران جدید شهرداری برای آینده است. و لذا متر و معیار سنجش عملکرد چهارساله شورا و شهرداری همین گزارش سند تحویل و تحول خواهد بود.
📌گزارش از جمله، اطلاعات ذیقیمتی در مورد میزان تحقیق طرح جامع و تفصیلی تهران داشت. واقعیت آن است که نقد طرح جامع و تفصیلی و میزان تعهد و مسئولیت در اجرای آن دو مقوله متفاوت است.
✅برای خواندن متن کامل این بیانیه بر روی دکمه "INSTANT VIEW" بزنید
https://goo.gl/xWY8YR
#اجتماعی
#امتداد
@emtedadnet
📝📝📝نگاهی به توییتهای منتخب روز
✅farshad:
"علمالهدی: ای مردم اگر شما دیدید جایی کسی اومد گفت که "رهبری که معصوم نیست"، بدونید دنبالهاش رویارویی با پیغمبر است. چنین فردی یا دیوانه است، یا ابزار دشمن."
✅Sadra Mohaqeq:
"سوال درباره فیلتر بودن توییتر، مجری پرسید چطور همه مسوولان در توییتر هستند اما این شبکه اجتماعی برای مردم فیلتره. روحانی گفت: این شبکه در زمان دولتهای قبل فیلتر شد، کلید دولت یازدهم که نتوانست این مشکل را حل کند اما امیدوارم کلید دولت دوازدهم بتواند."
✅Hesam Moghadam:
"امشب یکی از غیرحرفهایترین کارهای رشیدپور در جریان مصاحبه با روحانی، اسم بردن از برنامه «حالا خورشید» بود. قشنگ منو یاد اون دکتره انداخت که زنش مرده بود، روی سنگ قبرش نوشت مرحومه مغفوره شادروان، همسر دکتر فلانی متخصص بیماریهای داخلی، ویزیت روزهای زوج از ساعت ۱۲ تا ۲۰"
✅زهرا کشوری:
"روحانی میگه اگر #هیبریدی باشد حتما تعرفه کمی خواهد گرفت یعنی چی؟ یعنی کسانی به اسم هیبریدی، ماشین دیگه ای دارن وارد میکنن؟ خب هیبریدیهای واقعی چرا وارد نمیشه و کی باید این تقلب رو حل کنه و راه رو برای ورود هیبریدی واقعی باز کنه؟"
✅Ali Nasri:
"میگویند گرایشات «#تحولخواه» و «#سرنگونیخواه» را در جامعه به رسمیت بشناسید.اما نمیگویند که «سرنگونیخواه» شامل همه جریانهای #جنگطلب و #تجزیهطلب و فرقههای #تروریستی و حامیان #تحریمهای «فلجکننده» میشود. یعنی ما را به رسمیت بشناسید تا نابودتان کنیم! پنهان شدن پشت واژهها"
✅Sara Massoumi:
"صدام در سالهاي آخر زمامداري اش نشان داد كه درباره آنچه در كشورش مي گذرد به اندازه بريتانيا و آمريكا بي اطلاع است. (از كتاب بازجويي از صدام نوشته جان نيكسون)"
✅Hadi Mousavi:
"به #روحانی تهمت خیانت به رای مردم زدند.گفتند سر برادرش معامله کرد و.. اما مسئله اینه روحانی برای حل #ابرچالش های ممکلت باید نهادهای قدرت رو راضی به تغییرات بکنه و این هزینه بر هست. ساماندهی موسسات مالی و بنگاه های اقتصادی-نظامی نیتجه تلاش روحانی هست. قدر #رای خودمون رو بدونیم."
✅Ammar maleki:
"#نسرین_ستوده خبر داده که همراه همسرش رضاخندان پیگیر وضعیت «#دختر_خیابان_انقلاب » شدند و فهمیدند که او مادر است و کودک ۱۹ ماههای دارد و هنوز هم در بازداشت است.
درود بر شرف نسرین ستوده که آبروی #تحولخواهان است.
دوباره و این بار میپرسیم که
#مادر_خیابان_انقلاب_کجاست؟"
✅Feyzollah arabsorkhi:
"آقای کدخدایی اخیرا اشاره ای به بودجه شورای نگهبان کرده بود که باعث تعجب برخی شده، واقعا تعجب جایی نداره، این بودجه همانقدر منطقی!! هست که نظارت استصوابی منطقیه!!"
✅Masoud kazemi:
"حسین قدیانی (نویسنده وطن امروز) خطاب به کدخدایی سخنگوی شورای نگهبان: والله تنفر ما از شما (شورای نگهبان) از تنفر اصلاحطلبان از شما بیشتر است/ دولت بهار"
✅حسن اسدى زيدابادى:
"دو باید بی رودربایستی #خاتمی برای جریان #اصلاحات :
۱- #اصلاح_طلبان باید بیش از همه خود را نماینده #مردم و مطالبات آنها بدانند و حمایت از #دولت موجب نشود از پافشاری بر مطالبات مردم و احقاق #حقوق_مردم غافل شوند.
۲- باید مرز خود را با برانداز و ضدانقلاب مشخص کند."
✅Amir ebtehaj:
"با شناختی که از #زهرا_رهنورد داریم، ایشون بدون رفع حصر از سایر محصورین حاضر به #رفع_حصر از خودش نمیشه. عجیبه که خیلی از اصلاحطلبان هنوز اینو نفهمیدند!"
✅جمیله دارالشفایی:
"خطاب به نماینده دست راستی ( و منفور) مجلس در فروشگاه انقدر بر رفع حصر پافشاری کرده که او گفته میرحسین بیاد بیرون، تو امنیتش را تضمین میکنی؟ جواب: میرحسین بایستد وسط میدان آزادی ۳ میلیون نفر دورش جمع میشوند، نورچشمی شما رفت شاه عبدالعظیم ۳۰ نفر نرفتند. مردم؟ کف و سوت."
✅فاطمه ام:
"کاش دوستان ارزشی لااقل در مورد #گردوغبار طلبکارانه حرف نزنن تا ما یاد اون رییس جمهور محبوبشون و شاهکارهای محیط زیستیش در خوزستان نیوفتیم کاش سکوت کنن و داغ دل ما رو تازه نکنن #خوزستان_نمیتواند_نفس_بکشد"
✅Hoo ne jani:
"انقدر آبرو داره که بعد از ۱۲سال که خونه نشسته هنوز بهش منتقدید . دوستان عزیز برانداز شبجمعه را گم کردهاید . #خاتمی"
✅ساماریوم(ستاره)💚:
"بنایی به وسعت اسرار ... این بنای چهارگوشه ای که مشاهده می کنید با قاطعیت تمام از شگفت انگیزترین بناهای تاریخی ایران است که هنوز هم در پی یافتن علت ساخت آن هستند. جالب نیست؟؟؟ 😍😀 کعبه زردشت در مجاورت نقش رستم روستای زنگی آباد مردوشت #فارس ❤ https://t.co/oKqHzMbBH4"
@MostafaTajzadeh
📝📝📝دکتر مصطفی معین، رییس کرسی یونسکو در آموزش سلامت و رییس هشتمین همایش سلامت روان و رسانه در آیین افتتاحیهی این همایش:
✅ عوامل موثر در #خشونت:
عوامل اجتماعی، عوامل زیستی، عوامل محیطی
✅ عوامل اجتماعی خشونت : نابرابری، فساد، فقر، حاشیهنشینی، تحقیر، فقدان آزادی، استبداد، قانونگریزی، نقش مخرب رسانه ملی، فقدان نهادهای جامعه مدنی، سبک زندگی، کاهش تابآوری، تفاوتهای فرهنگی و ...
✅ عوامل زیستی خشونت : ساختار ژنتیک، بیماریها، عوامل اپی ژنتیک(عوامل محیطی و اجتماعی در ساختار ژنتیک موثرند)، اختلالات روان و...
✅ عوامل محیطی خشونت : شرایط آب و هوایی، افزایش سوانح طبیعی، تغییرات آب و هوا، خشکسالی و ...
@MostafaTajzadeh
@mentalhealthmedia
http://p30up.ir/uploads/f7119140.jpeg
📝📝📝 گزارشى از پيگيرى مطالبه تغيير بودجه به نفع مردم در ديدار با نمايندگان مجلس
✅ اکنون زمانیست که بیش از گذشته به حساسیت و هوشیاری جامعه مدنی نیاز است. چراکه خبرها حاکی از آن است که لابىهاى وابسته به برخى چهرههاى پرنفوذ مجلس همچون سال گذشته بهدنبال افزايش بودجه نهادهاى خاص هستند.
✅ در راستاى تحقق مطالبه كمپين براى تغيير بودجه به نفع مردم، ديدارهاى با برخى از نمايندگان مجلس از كميسيونهاى مختلف صورت گرفت كه در اين گزارش بنا بر برخى ملاحظات بدون ذكر نام از نمايندگان به نكات مهمى از اين ديدارها اشاره خواهيم كرد.
✅ برخى از نمايندگان گرچه در ابتدا از مطالبه كمپين استقبال كردند ولى بعد از اينكه مطلع شدند كمپين خواهان كاهش بودجه نهادهاى مذهبى مانند حوزه علميه است ترجيح دادند خود را به دردسر نيانداخته و ديگر حاضر به همكارى و كمك نشدند. شوربختانه اين نمايندگان تيغ ردصلاحيت از سوى شوراى نگهبان را از مطالبات به حق مردم مهمتر دانسته و از همکاری با کمپین امتناع ورزیدند.
✅ باعث بسى تعجب بود كه برخى از نمايندگان عضو كمسيون تلفيق، علىرغم جو رسانهاى كه حول بودجه نهادهاى خاص شكل گرفته است همچنان از بودجه اين نهادها و مطالبات مردم بىاطلاع بودند؛ آنچنان که گويى در جزيرهاى جدا از اين مردم روزگار مىگذرانند.
✅ برخى نمايندگان از لابىهاى وابسته به برخى چهرههاى پرنفوذ مجلس در روزهاى آينده ابراز نگرانى كردند و بيم آن را داشتند كه برخی از تغییرات اعمال شده در بودجه توسط کمیسیون تلفیق مانند ممنوعیت قوای سه گانه از دریافت سود برای سپردهگذاری کوتاهمدت و بلندمدت و برخى از ردیفهای بودجهای نهادهاى خاصِ جدول ١٧ که از جدول متفرقه حذف شده بود؛ مجدداً با لابى و صحنهگردانی اين چهرههاى موثر دوباره به بودجه ٩٧ كشور اضافه شود.
✅ متاسفانه به دليل گستردگى و تخصصى بودن كار بودجه و عدمتجربه و تخصص لازم در اكثريت نمايندگان مجلس، باعث نگرانى اعضای کمپین شده است كه نمایندگان مجلس چگونه با اين ديد كارشناسى ضعيف مىخواهند سرنوشت كشور را براى سال آینده تعيين كنند. و از اينرو از همه كارشناسان و فعالين مدنى و سياسى تقاضا داريم دلسوزانه به صحنه بيايند و با نقد و بحث به مجلس كمك كنند تا تصميم درستى براى كشور اتخاذ كند.
✅ در پايان خدمت شما مردم عزیز اعلام می گردد که با توجه به پیگیریهای فراوان، هر چند آقايان فريد موسوى، شهروز برزگر و خانم فاطمه سعیدی با روی باز از کمپین تغییر بودجه به نفع مردم استقبال کردند اما برای به ثمر رسیدن اهداف کمپین نیاز به حمایت قاطبه نمایندگان مجلس میباشد که تا به امروز این حمایت محقق نشده است. بنابراین با عدم فشار احزاب و شخصیت های اصلاح طلب بر روی نمایندگان، بیم آن میرود که تغییرات اساسی در بودجه به نفع مردم صورت نگیرد و مجلس تنها به تغییراتی جزئی و تبلیغاتی در لایحه بودجه ۹۷ اکتفا کند.
@MostafaTajzadeh
http://p30up.ir/uploads/f2211192.jpg
✅ اولین پاتک افشاگری #نجفی علیه #قالیباف
@sahandiranmehr
@MostafaTajzadeh
📝📝📝 مادر سهراب اعرابی به رئیسجمهور: برای خواستههای برحق مردم مستحکم باشید تا پشتیبانتان باشند
✅ هنوز یکی از اصلیترین خواستهها رفع حصر و آزادی زندانیان و رفع کدورتهاست
✅پروین فهیمی، مادر سهراب اعرابی، شهید عاشورای جنبش سبز که علیرغم آسیب جدی در سال ۸۸ در انتخابات اخیر نیز مردم را به حضور در پای صندوقهای رای تشویق کرده و از آنان میخواست برای ایران به حسن روحانی رای دهند، در نامهای به رئیسجمهور از وی خواسته است که برای خواستههای برحق مردم همچنان قوی و مستحکم باشد تا مردم نیز پشتیبانش باشند.
✅به گزارش کلمه، مادر شهید سهراب اعرابی در نامه خود با اعتراض به آزاد بودن غارتگران، اختلاسگران و متجاوزان به حقوق مردم تاکید کرده است که بعد از پنج سال یکی از اصلیترین خواستههای جامعه رفع حصر عزیزان و آزادی زندانیان سیاسی و اقدام بر رفع کدورتها و اختلافات و ایجاد همبستگی ملی و ادامه راهحلهای بینالمللی و رفع مشکلات معیشتی مردم محروم و همچنین کوتاه کردن و افشای دستهای پنهان در اختلاسها و دزدیها و کارآمدترشدن قوه قضاییه در پروندههای موجود در ارکان قضایی و در نهایت ایجاد همدلی و آشتی ملی توسط دولت و تمامی نیروهای دلسوز جامعه برای پیشبرد حل مسایل روزمره.
👈 برای خواندن متن کامل، بر روی دکمه "INSTANT VIEW" بزنید.
👉 https://goo.gl/FB6xNu
@MostafaTajzadeh
📝📝📝سیستمِ عقیمِ نظارت و ارزشیابی
در پی توقیف نمایش "روز عقیم"
به نویسندگی و کارگردانی حسین کیانی
در سی و ششمین جشنواره ی فجر
✅حسین کیانی پس از یکماه اجرای عمومی برای شرکت در جشنواره ی ۳۶ با ممیزی های بسیار زیادی مواجه شد.
پس از آن طی نامه ای سرگشاده خطاب به وزیر فرهنگ،معاونت هنری،مدیر اداره کل هنرهای نمایشی و فرهاد مهندس پور
دبیر جشنواره،انصراف خود را از حضور در جشنواره اعلام و از درخواست اولیه حضور در این جشنواره ابراز ندامت کرد.
دلایل حسین کیانی برای این واکنش نوع
برخورد شورای نظارت و سپس نامه ای بود که به گفته ی وی از سوی نهادی غیر فرهنگی و غیر پاسخگو توسط شورا در جهت مخالفت با اثرش به وی تحویل داده شده.
✅و به نظر او از این مهم تر مرعوب شدنِ دستگاه فرهنگی و تسلیم آنها در برابر چنین فشارهای غیر قانونی بوده است.
✅پس از ذکر موارد فوق توسط حسین کیانی ،فرهاد مهندس پور در قامت دبیر جشنواره طی نامه ای از این موضوع ابراز بی اطلاعی کرد و گفت عمیقا باور دارد که امر فرهنگی با حذف و نادیده انگاری میانه ای ندارد.
✅همچنین تاکید کرد در کشوری زندگی میکنیم که قانون در آن حکم فرماست و از حسین کیانی خواهش کرد تا نمایش روز عقیم را در جشنواره اجرا کند تا بیاموزیم تئاتر با حذف میانه که ندارد هیچ و همه باید با هم و با جامعه باشیم.
✅حسین کیانی دوباره در پاسخ به این خواهش و با نگارش نامه ی دوم ضمن ابراز ارادت به جایگاه استادی مهندس پور،پایبندی به اخلاق و اصالت هنر ایشان این واکنش را تحسین برانگیز خواند و این خواهش را بردیده ی منت با دو شرط پذیرفت.
✅اول اجرای کامل و بدون ممیزی روز عقیم همانطور که اجرای عموم رفته
و دوم اینکه هیچ گونه بازبینی جدیدی نخواهد رفت و سرانجام در جدول جشنواره قرار گرفت و حتما این به منزله ی پذیرش شروط او بوده است.
✅حالا که روز عقیم ساعت ۱۰ شب پیش از اجرا توقیف و به کارگردان اعلام شده همچنین اجرای آن در جشنواره کنسل شده چند سوال ذهن مرا به خود معطوف کرده.
✅۱.بنا بر صحبت ها و ادعاهای فرهاد مهندس پور در قامت دبیر جشنواره
در نامه ی مذکور و تاکید ایشان بر مخالفت با حذف امر فرهنگی حالا که
این اتفاق برخلاف نظر ایشان افتاده چاره ای جز استعفا از این سمت برای وی باقی مانده است؟!!!!!!!!!!!
✅۲.چرا فضای جشنواره ی تئاتر فجر امنیتی است؟!!!!!!
الف)همچنان و پس از پذیرش آثار در جشنواره بعد از مراحل سخت ممیزی و اخذ مجوز ،افرادی تحت عنوان بازبین حین اجراها حضور پیدا میکنند.
ب)افرادی تحت عنوان حراست وزارتخانه به شکل گروهی فضای جشنواره را رصد میکنند و مرتبا به صاحبان آثار و مدیران تماشاخانه ها تذکرات مبتذلی میدهند.
✅۳.تفاوت بین گشت ارشاد در خیابان با ماموران حراست حاضر در جشنواره و
بازبین های محسوس و نامحسوس حین
اجرا در پاتوق های فرهنگی و بین جماعت فرهیخته در مهمترین رویداد تئاتری کشور چیست؟!!!!!!!!!
✅۴.تئاتر یا دیگر امور هنری و هنرمندان آنها به لحاظ شان شایسته ی این گونه نظارت های مبتذل و عقب مانده از سوی مسئولان حوزه ی سانسور و حراست هستند؟!!!!!!!!!
✅۵.آیا تنها راهِ به بار نشستنِ زحمات هنرمندان در راستای اهداف عالیشان اعتماد و همراهی کردن آنها نیست؟!!!!!!!
✅۶.آیا این راه حل های منسوخ و عقب مانده تا به حال دستاوردی جز آبروریزی داخلی و خارجی ،ضایع کردن زحمات برگزار کنندگان و هزینه برای این سرزمین چیزی به همراه داشته است؟!!!!!!!!
✅وقت آن رسیده تا مسئولان مربوطه فکری به حال عقب ماندگی در بینششان بکنند و از رفتارهای توهین آمیز نسبت به فرهیختگان این سرزمین دست بکشند.
و برای عقیم بودنِ تفکراتشان و تاثیر آن بر جامعه به دنبال چاره ای عاجل باشند.
به این دوستان که برای تغییر، امیدی نیست باشد که به جای اعمال فشار به خردمندان و دانایان دلسوز عرصه ی هنر از آنها در راستای تغییر کمک طلب کنند.
@zaman_channel
@MostafaTajzadeh
http://www.folder98.ir/uploads/g499911_2FA7125B-3D4A-4A33-8A31-1E0864C28718.jpeg
📝📝📝سبیل؛ بی سبیل!
✍🏻 فردین علیخواه
✅ شاید شما هم وقتی می شنوید که « بنیاد سبیل امریکا » از سال 1965 در این کشور فعالیت می کند مانند من تعجب کنید. این بنیاد وظیفۀ خود را حمایت از حقوق افرادِ دارای سبیل و گسترش فرهنگِ سبیل گذاری می داند. برای مثال در مراکز قانونگذاری؛ اقداماتی علیه کارفرمایانی انجام می دهد که استخدام را به تراشیدن سبیل مشروط می کنند و این را مصداق عینی تبعیض می بیند. این بنیاد هر ساله از بین افراد مشهور امریکا یکی را که سبیل دارد انتخاب و با حضور رسانه ها از او تقدیر می کند. جالب آنکه انجمن جهانی ریش و سبیل هم داریم که در همین زمینه ها فعالیت و هر ساله مسابقه ای در این خصوص برگزار می کند.
✅نحوۀ مواجهه با سبیل در جوامع مختلف، فراز نشیب های بسیاری داشته است. در برخی از مقاطع تاریخی سبیل نشانۀ یک مرد مدرن و امروزی تلقی می شود و آن ، زمانی بود که در جامعه ای که مردان عموما ریش و سبیل داشتند بعضی ها ریش خود را تراشیدند و فقط سبیل گذاشتند. این مردان به دلیل نقضِ کلیشه های غالب جامعه که ریش و سبیل را نشانۀ « مردانگی» می دانست مردانی مدرن قلمداد شدند.
✅ در برخی از دوره های تاریخی نیز تراشیدن سبیل، و نه گذاشتن آن، نشانه مدرن و امروزی بودن قلمداد شد. یعنی وقتی به تدریج تعداد مردان سبیلو در جامعه افزایش یافت سبیل نشانۀ غالب « مردانگی» قلمداد شده و طبیعتن کسانی که سبیل خود را می تراشیدند هنجارشکن قلمداد می شدند چرا که جرأت کرده بودند تا از نشانۀ رایج مردانگی؛ یعنی سبیل؛ عبور کنند. جوامع در گذشته بر حفظ ویژگی های ظاهریِ تمایز بین مرد و زن تأکید داشتند. در واقع مرز « مردانگی» و « زنانگی» باید علاوه بر رفتار؛ در ویژگی های ظاهری زنان و مردان هم حفظ می شد. در برخی از صفحات تاریخ می خوانیم که در اوایل قرن بیستم دولت انگلیس تراشیدن سبیل برای سربازانش را ممنوع کرد چرا که معتقد بود دشمن باید با دیدن سربازان احساس ترس کند و سبیل این هدف را تأمین می کند. گذاشتن سبیل در این دوران خشونت مردانه را به رخ می کشید.
✅ در برخی از دهه های قرن بیستم مردان برای تأثیر گذاشتن بر زنان و دلربائی از آنان سبیل می گذاشتند. چرا که می خواستند این پیام را بدهند که « مرد » هستند. یک نظرسنجی نشان می دهد که هم زنان و هم مردان؛ مردانی را که سبیل می گذارند حامی تر، پرخاشگرتر، قوی تر، قابل اتکاء تر و جا افتاده تر قلمداد می کنند. تحقیقی در انگلیس نشان داد که مردان گاهی برای اثرگذاری بر مردان دیگر هم سبیل می گذارند تا بدینوسیله مرتبه خود را در بین سایر مردان ارتقاء دهند. پژوهشی که توسط بنیاد سبیل امریکا حمایت مالی شد نشان داد که درآمد مردانی که سبیل دارند 4.3 درصد بیشتر از مردانی است که صورت شان را کامل می تراشند و 8.2 درصد بشتر از مردانی است که ریش و سبیل دارند.
✅ در جوامع مختلف، نشانه های رفتاری و ظاهری مختلفی برای تعریف « مردانگی» و « زنانگی» وجود دارد. سبیل در برخی از جوامع همچنان جهت اصرار بر نشانۀ « مردانگی» بکار می رود. در واقع جهت تمایز « ما- مردان» و « آنها-زنان». هنوز در برخی از نقاط ایران، سبیل « نشانۀ ظاهری مردانگی» قلمداد می شود و جوانانی که سبیل شان را می تراشند با طعنه های تلخ اطرافیان مواجه می شوند. اما در شهرهای بزرگ مردان ترجیح می دهند که سبیل نداشته باشند. گروهی از اینان که از میانسالی عبور کرده اند می خواهند جوان تر به نظر بیایند و گروهی دیگر نیز صورت بدون سبیل را "صورتی امروزی" می دانند و به همین دلیل برای ارتقاء پرستیژ اجتماعی شان سبیل های خود را می تراشند. در واقع نزدیک شدن به "بالامدها" یکی از انگیزه های این افراد برای تراشیدن سبیل است.
✅ ولی نکته جالب آنکه عده ای از خودِ" بالامدها" امروزه ترجیح می دهند که "سبیل های خفن" بگذارند. شاید شما هم در خیابان های شهر با این جوانان مواجه شده باشید. اینان نه به دنبال تشابه(همراهی با جمع)، که به دنبال تفاوت اند(تمایز در جمع). مسأله این گروه از جوانان آن است که وقتی قرار است همه سبیل هایشان را بتراشند ما چطور تمایزمان را حفظ کنیم و به رخ بکشیم؟ در جامعه شناسی اصطلاحی با عنوان " بریکولاژ " وجود دارد که برخی آن را "سرهم بندی" و برخی هم "مونتاژ" ترجمه کرده اند. یعنی فرد عناصر مختلف و حتی متفاوت را جستجو می کند و در کنار هم قرار می دهد و ترکیب جدیدی از آن عناصر (کهنه و نو) می سازد. این گروه از جوانانِ بالامد سبیل را که متعلق به نسل های پیشین یا مردان نسبتا سنتی است برمی گزینند و با لباس های برند امروزی، ترکیب جدیدی از عناصر کهنه و نو ارائه می دهند.
@IranSociology
@MostafaTajzadeh
http://p30up.ir/uploads/f616112991.jpg
📝📝📝"باز هم چین"
✍🏻پدرام سلطانی
✅ سه هفته پیش یادداشتی تحت عنوان "چین عزیز" در کانالم گذاشتم که انعکاسی بسیار گسترده یافت و نقدها و نظرهای گوناگونی نیز بر آن نوشته شد که همگی از دیدگاه من جالب توجه بود و کمک کردند تا آن یادداشت بیشتر دیده شود و درش تعمق شود. گستردگی بازنشر و اظهار نظر درباره یادداشت چین عزیز، من را بر آن داشت تا تکمله ای بر آن بنگارم.
✅ نخست بگویم که قصد من از نوشتن آن یادداشت بیش از آنکه نقد عملکرد چین نسبت به ایران باشد، زدن تلنگری به خودمان برای آگاهی از تصویر چشم انداز ایران از دریچه ى نگاه یک کشور قدرتمند و شریک اقتصادی مهم کشورمان بود. من در زمره ى گروهی نیستم که کشورها را در تعاملشان با دیگر کشورها به بد و خوب تقسیم می کنند، بلکه باور من اینست که "بد یا خوب"، صفاتی هستند که حکمرانی یک کشور را از جهت "کیفیت حفظ و ارتقای منافع ملی و حرکت در مسیر رشد اقتصادی و توسعه پایدار و همه جانبه" توصیف می کنند. پس با این تعریف، من نه تنها منتقد چین نیستم، بلکه آن کشور را از باب نزدیک به چهار دهه حکمرانی هوشمندانه و نیل به توسعه بی نظیر اقتصادی و بدل شدن به قدرت دوم اقتصادی دنیا تحسین می کنم. اگرچه سیاستهای چین در حوزه آزادیهای سیاسی و اجتماعی، محیط زیست و مواردی چند قابل نقد اند اما نه بحث و نه تخصص من این مباحث نیستند.
✅ دوم اینکه چین مثال بسیار خوبی است برای اینکه ما را جداٌ به فکر فرو برد. چین، نه آمریکای کودتاچی است، نه انگلیس استعمارگر و نه روسیه ى ترکمانچای و گلستان. چین با ما تاریخ ستیز و استیلا جویی ندارد که رفتارهایش را بر مبنای آن قضاوت کنیم و تحلیلهای دایی جان ناپلئونی ببافیم. برای همین هنگامی که چین در خصوص ایران چنین احتیاط و تحفظ پیشه می کند و آرام آرام منافع استراتژیک خود را در ایران کم و کمتر می کند باید اندیشه کنیم، آسیب شناسی کنیم و نگران شویم.
✅ در این چند سال رفت و آمد و تعاملی که با چینیها داشتم شاهد افزایش غرور ملی و عزت نفس شهروندان چینی بوده ام. به عنوان یک فعال اقتصادی، برخوردی با ناراضیان سیاسی و اجتماعی چین نداشته ام، اما کارافرینان و کارفرمایان چینی را همواره خوش بین و امیدوار به آینده کسب و کار در کشورشان و با دنیا دیده ام. حتی علیرغم سختگیریهایی که در سالهای اخیر برای کاهش آلایندگیهای زیست محیطی و افزایش استانداردهای تولید و شفافیت مالی بر آنها اعمال شده است و موجب تعطیلی واحدهای زیادی شده است، همه ى آنها به دولت خود اعتماد دارند و می دانند که اقداماتش به صلاح کشورشان است. مردم چین در این سی سال به سرعت ثروتمند و مرفه شده اند. در نشست و برخاست با آنها، به ویژه در شهرهای کوچکتر، می توان فرهنگ دهقانی و سادگی روستاییشان را در کنار توانگری و ثروتشان دید.
✅ چین حداقل سی سال سرش به کار خودش گرم بود و به غیر از منافع ملی و تمامیت ارضیش کمتر وارد رویارویی سیاسی می شد. این سی سال کار سخت، هوشمندانه و جهانگرا از چین قدرتی ساخته است که امروز می تواند آنرا برای کسب منافع سیاسی و سهم خواهی های بیشتر در بازیهای جهانی، اهرم کند. چین خیلی زود فهمید که راه شوروی را نباید برود؛ بلندپروازی های سیاسی و نظامی بدون قدرت اقتصادی مساوی است با فروپاشی. چین در تمام این مدت حتی برای همسایگان و وابستگان تاریخی، فرهنگی خود هزینه ى سیاسی نداد
✅ نکته ى سوم اینکه نکات مندرج در یادداشت "چین عزیز" برخی از خوانندگان را از رفتارهای چین آزرده کرد. اما این آزردگی احساسی است. به رفتار چین باید از منظر منافع ملی خودش و راهبردهای بلند مدتش نگریست. عرصه ى بین الملل جای لوطی گری و مروت و دلسوزی نیست. چین حاضر نیست منافع گسترده خود را با ستیزهای (از نگاه خودش) کم ارزش با آمریکا به حاشیه ببرد. آنقدر که ما به چین وابسته شده ایم او به ما نیاز ندارد. مواضع چین در قبال ایران در چند سال اخیر هیچکدام در تضاد با منافع ملی و بین المللی چین نبوده است. مشکل این است که ما با هیچ کشوری، از همسایگانمان گرفته تا کشورهای بزرگ و تعیین کننده دنیا، نتوانستیم به اشتراک راهبردی دست پیدا کنیم. لذا رفتار همه ى کشورها با ما بیشتر تاکتیکی و پروژه ای است. طبیعی است که هیچ کشوری برای منافع تاکتیکی، منافع راهبردی خود را فدا نمی کند. پس منتقد تصمیمات چین نباشیم، ببینیم که اشتباهات ما کدام بوده است.
@pedram_soltani
@MostafaTajzadeh
http://p30up.ir/uploads/f3506372.jpg
📝📝📝واکنش زهرا رهنورد به شایعه رفع حصر خود: رفع حصر رهنورد بدون میرحسین بیمعناست
✅ مانند ۷ سال گذشته هیچ خواستهای جز آزادی زندانیان سیاسی بخصوص زنان زندانی ندارم
✅ زهرا رهنورد در ملاقات این هفته خود با دخترانش با ابراز امیدواری از اینکه شاید حاکمیت کمی از رفتارهای گذشته عبرت گرفته است که اجازه داده وی ساعاتی بر بالین مادر بیمار خود حاضر شود، به شایعاتی که طی روزهای گذشته درباره رفع حصر این بانوی محصور اشاره کرده و گفته است که رفع حصر رهنورد بدون میرحسین بیمعناست.
✅ به گزارش کلمه، یکشنبه شب به دنبال حضور زهرا رهنورد بر بالین مادر بیمارش شایعهای مبنی بر رفع حصر رهنورد در رسانههای خاص مطرح شد، اما دو دختر میرحسین و رهنورد خبر دادند که همسر نخست وزیر محصور تنها چند ساعتی بر سر بالین مادر در حال احتضار خود حاضر شده و دوباره به حصر بازگردانده شده است.
✅ زهرا رهنورد، بانوی قرآنپژوه محصور، در ملاقات این هفته خود با دخترانش با اشاره به شایعات مربوط به رفع حصر خود تاکید کرده است: رفع حصر رهنورد بدون میرحسین موسوی هیچ معنایی ندارد.
✅ بانوی سبز محصور با یادآوری برخی خاطرات و محدودیتهای غیرانسانی در حصر گفته است: ۵ سال پیش بعد از مدتها بیخبری از خانواده، تنها دقایقی پیکر بیجان پدرم را در سردخانه بیمارستان نشانم دادند. هفت سال قبل جنازه پدر میرحسین را نشانش دادند.
✅ زهرا رهنورد گفته است: این روزها ساعاتی یا گاه دقایقی بر سر بالین مادر بیمار و ٩۴ سالهام حاضر شدهام، هرچند نمیتوانم بسیاری از ایرانیان که با همین دلایل در داخل و خارج کشور از دیدار با خانواده و عزیزان خود محروم هستند، را از خاطرم دور کنم.
✅ وی با بیان اینکه نمی داند که اینهمه شایعهسازی با چه هدفی صورت گرفته است؟ تاکید کرده است که مانند ۷ سال گذشته همچنان هیچ خواستهای جز آزادی زندانیان سیاسی بخصوص آزادی زنان زندانی ندارد.
✅ زهرا رهنورد که نزدیک به ۷ سال است به همراه همسر خود میرحسین موسوی در حصر خانگی به سر میبرند، طی چند روز گذشته برای چند ساعت طی چند روز گذشته اجازه یافته بر بالین مادر خود که به گفته اقوام در حال احتضار است حاضر شود. دیدارهایی که در تنهایی صورت گرفته و ماموران به سایر اعضای خانواده اجازه حضور ندادهاند.
@MostafaTajzadeh
http://p30up.ir/uploads/f40617585.jpeg
https://twitter.com/h0d3r_fa/status/955948291652489216?ref_src=twcamp%5Eshare%7Ctwsrc%5Eios%7Ctwgr%5Eph.telegra.Telegraph.Share
@MostafaTajzadeh
🗞بسته یادداشت و مقالات روز /شماره ۱۴۵
✅ ۱۴ راهکار پیشنهادی برای عملیاتی شدن #اقتصاد_مقاومتی
✍🏻اکبر اعلمی
✅ پدیده حماقت جمعی آگاهانه
✍🏻مجتبی لشکر بلوکی
✅باید باب تکصدایی را ببندیم/ شورای نگهبان درباره اقدامات خود به عموم گزارش دهد
✍🏻نوبهار
✅ باند پناهیان صداوسیما را گرفته
✍🏻ابراهیم فیاض
✅گامي براي حل كردن؛ و نه جمع كردن
✍🏻عباس عبدی
✅شورای آلی
✍🏻مجتبی سلیمانیها
✅خرِ مسجد...
✍🏻بهرام هوشنگی
✅توییت
✍🏻علی اصغر خدایاری
@MostafaTajzadeh
https://goo.gl/vhY6Sq
✅ لیبرمن وزیرخارجه اسراییل خواستار ممنوعیت پخش ترانه های شاعر اسراییلی شد. یوناتان گفین در این شعر منتشره در اینستاگرام، عهد تمیمی دختر 16 ساله فلسطینی را ستوده بود. عهد تمیمی در پی اعتراض و رویارویی با دو سرباز اسراییلی که وارد خانه شان شده بودند، دستگیر شده است.
@sahandiranmehr
@MostafaTajzadeh
https://attach.fahares.com/aMrtsOzhxQDGlh4tKrFZ3Q==
یک دوچرخه سوار برای اقتصاد فاجعه است:
۱-خودرو نمیخرد
۲_وام خودرو نمیگیرد
۳-دیر مریض میشود
۴-بنزین نمیخرد
۵-قطعات یدکی خودرو نمیخرد
۶-پول پارکینگ نمیدهد
۷-چاق نمیشود
۸-جریمه نمیشود
🆔 @IRANSOCIOLOGY
✅ حجم صادرات کره شمالی و کره جنوبی
@shmohtashamipour
@MostafaTajzadeh
📝📝📝هفتمین سالگرد حسین راضی از فعالان نهضت ملى نفت، و حزب مردم ايران– در زمان دكتر مصدق
✍🏼ضیاء مصباح
✅ آشنایی با معا ونت اجتما عی شهر داری تهران که شاد روان را ضی در اوایل دهه 50 نشات گرفته از نیت پاک انسانی و اعتقادی ، متصدی آن بودآ غا زی بر استمرار دیدار وایفای نقش اجتما عی و علمی در قا مت اعضاء فعال حزب مردم ایران و کا نون علو م اداری بود ،که تا زمان در گذشت این مرد شجاع ، وارسته وشریف ادامه یا فت،
✅ بمناسبت سال روز در گذشت راضی با تسلیت فقدان تعدادی از نیروها ی مسیول انتقال نفت کشورمان ، تشریح فعالیت سیاسی ، اجتماعی این انسان منزه را برای نسل جوان کشورمان مفید میداند :
✅ در سال 1322 در ایامی که ایران عرصهی تاخت و تاز قوای اشغالگر و ایادی داخلی آنها بود، حسین راضی 15 ساله همراه محمد نخشب و جلال الدین آشتیانی و شماری دیگر از جوانان عدالتجو و میهن دوست برای مقابله با افکار ویرانگر وارداتی و مبارزه با استبداد داخلی و استعمار خارجی، سازمانی عقیدتی فرهنگی را به نام مکتب «خداپرستان سوسیالیست» با تکیه بر نیروهای داخلی و باورهای مردم ، بنا نهادند.
✅ در سال 1326 با علنی شدن این فعالیت این گروه نام خود را نهضت «خداپرستان سوسیالیست» نامیدند و روزنامهای با نام «صبح امید» که راهنمای جوانان مبارز و روشنفکر آن زمان بود منتشر نمودند.
✅ خداپرستان سوسیالیست را میتوان ادامه دهنده روشنگری دینی بعد از مشروطه دانست که هدفشان استقرار حکومت بر مبنای تفکرات توحیدی و اجرای سیاستهای عدالت طلبانه برای رهایی مردم از ستم، فقر، هر نوع استعمار و استثمار انسان از انسان و هر نوع وابستگی سیاسی و اقتصادی بود.
✅ در واقع ایدئولوژی سوسیال دموکراسی نهضت خداپرستان سوسیالیست بر پایهی دموکراسی و خداپرستی و نفی مادی گرایی و تساوی در برابر قانون و فرصتهای برابر قرار داشت و مبنای ایدئولوژی این گروه را تشکیل میداد.
✅ یکی از پایههای مهم در این تفکر و نهضت اخلاقی سیاسی بر این استوار بود که مصلحت عمومی و رضایت مردم و نفی نظامهای متکی بر سلطه اصل میباشد.
✅این جنبش پویا و زاینده باعث شد شخصیتهایی همچون عزتالله سحابی، علی شریعتی، کاظم سامی مصطفی چمران، حبیبالله پیمان و دیگرانی شاخص شوند و در این مسیر وتوسعه این تفکر همت گمارند .
✅ جوانان نهضت خداپرستان در آن زمان در راستای اهداف خود من جمله ایفای نقش در ملی شدن نفت و انتخابات دورهی شانزدهم مجلس و حمایت از شادروان دکتر مصدق رهبر آزاده این سرزمین کاملا کوشا بود بطوریکه در قیام سی تیرکه گوشهای از این فداکاریها بود حضور فعال داشتند .
✅ در پی پیروزی ملت ایران در ملی کردن صنعت نفت ، شکست استعمار انگلیس و روی کار آمدن حکومت ملی، ابتدا جمعیت آزادی مردم ایران تاسیس شد و پس از کودتای 28 مرداد راضی و همرزمانش به فکر ایجاد حزبی بزرگ از مبارزان ملی و مذهبی وطنخواه افتادند و حزب مردم ایران به وجود آمد.
✅ در 27 بهمن 1331 همراه با محمد نخشب جمعیت آزادی مردم ایران را با کمک دیگر همفکرانشان تاسیس و روزنامهی ندای مردم ایران را به عنوان ارگان رسمی خود راهاندازی کردند که به سرعت جای خود را در صفوف مبارزان حق طلب باز کرد.
✅ این حزب ضرورت ایجاد جامعهی آزاد و سعادتمند ، استقرار نظام توحیدی، بر پایهی تفکر خداپرستی و اشاعهی ایدئولوژی سوسیالیسم و دموکراسی را برپایه تفکر توحیدی ( خداپرستی) رامطرح و هدفش انتقال از یک افتصاد وابسته و عقب نگه داشته شده به اقتصادی مستقل و در حال رشد و مفید به حال تودهی مردم و رفاه آنان بود.
✅ در سال 1338 که نخشب ناچار به مهاجرت آمریکا شد بار مسئولیت حزب به دوش راضی افتاد و به دبیر کلی حزب مردم ایران انتخاب شد.
✅ پس از انقلاب تلاش راضی به عنوان دبیر کل حزب مردم ایران و همفکرانش در مسیر ادامهی اهداف حزب ادامه یافت و بسیاری طرحهای روشنگر و مفید سیاسی، اجتماعی و علمی را در آغاز انقلاب ارائه دادیم.
✅ شادروان راضی از اولین فرهیختگان موسسه علوم اداری دانشگاه تهران و از بنیان گذاران کانون علوم اداری ایران است که پیوسته در مقوله مدیریت و چگونگی اداره کشور مطالب عالمانه و مناسب روز و زمان می نگاشت و به تدریس در دوره های مربوط نیز همت وافر داشت و همزمان در ایجاد <کانون اصلاح و تربیت ایتام >در پوشش شهرداری تهران خدمات ارزنده ای را به جامعه ارایه داد.
✅ در سالگرد فقدان میهن دوستی واقعی که در شامگاه دوم بهمن 89 پس از طی دورهی طولانی بیماری اتفاق افتاد یاد او را گرامی میداریم.
@MostafaTajzadeh
http://p30up.ir/uploads/f935976553.jpg
📝📝📝#بازی_های_مردانه
✍🏼فخرالسادات محتشمیپور
✅ کتاب را خود نویسنده #آرمان_امیری به همسرجان هدیه داده بود. همین زمستان امسال که زمستان نیست!
✅ روی صفحه اول نوشته:
«به مصطفی تاجزاده
به زبان سرخ جنبش سبز ایران »
و پایینش اسم خود را نوشته به نشانه امضا.
همین چند روز پیش روی میز دیدمش. رمان که می بینم ناخودآگاه دست می برم برمی دارم ورق می زنم و معمولا می خوانمش. این یکی عنوانش جلب توجه می کند. بد نیست ما هم با بازی های مردانه آشنا شویم...
✅ همسرجان میگوید خوب بود کتابش؟می گویم بله. می گوید اگر خوب نبود دوسه روزه تمامش نمی کردی! نمی خواهی درموردش بنویسی؟
✅ راست می گوید. کتاب های زیادی روی میز پاتختی در انتظار خوانده شدن هستند. بعضی هایشان نیمه خوانده شده برخی تورق شده و برخی به زور باز می شوند و با بر هم قرار گرفتن پلک هایم زود بسته می شوند و از دستم می افتند. کتاب هایی که تمام می شوند برمی گردند به کتابخانه.
✅ زندان که بود همسرجان، به حالش غبطه می خوردم. آرزویم آن بود کتاب هایی که برایش تهیه می کنم اول خودم بخوانم ولی نه وقتش بود و نه حالش. حالا همسرجان از من می خواهد کتاب هایی که می خوانم به اختصار برای او شرح دهم.
✅ بازی های مردانه گاهی مشمئزکننده میشوند! داستان سه نسل مردان ایرانی. خان زاده و رعیت زاده که شبیه هم هستند و گذر ایام فقط ریخت و قیافه شان را عوض کرده و سبک زندگی شان را. بازی می کنند و می برند و می بازند اما بازنده واقعی زنان داستانند. چه آن ها که فکر می کنند اغواگرند چه آن ها که اغوا می شوند.
✅ آن چه مرا بیشتر جلب می کند بستر تاریخی کتاب است و اشاره به رویدادهای تاریخی. ته دلم خوشحالم که تاریخ خوانده ام. احساس می کنم همیشه مسافرم و آدم هایی که در این سیر تاریخ می بینم هریک پیامی برایم دارند. دلم می خواهد دهان ببندم و همه گوش و چشم باشم.
✅ مردان رمان آرمان امیری هم که در دوران های مختلف تاریخ معاصر ایران بازی می کنند برای خواننده پیام هایی دارند. مردان بازیگری که بازی هایشان برنده ای ندارد اما زنان قصه بازنده ترند. زنان اغواگر و زنان اغوا شده...
@MostafaTajzadeh
http://p30up.ir/uploads/f31132267.jpeg
✅ رشد قیمت دلار در کدام دولت بالاتر بود؟
افزایش ۲۹۸ درصدی قیمت دلار در یک دوره هشت ساله
@avisharkhabar
@MostafaTajzadeh
✅چرا مردم باید حقوق خود در مقابل حکومت را به طور جزئی و مشخص بدانند؟
#عکس_نوشت
کانال رسمی «بنیاد شهید مطهری»
@motahari_ir
@MostafaTajzadeh
حسامالدین آشنا: رئیس یکی از صندوقها با اسلحه به بانک مرکزی میرفت و تهدید میکرد. روحانی هزینه مبارزه بیامان با نزولخواران تسبیح به دست و پینه بر پیشانی را میدهد
#سیاسی
#امتداد
@emtedadnet