safavidstudies | Unsorted

Telegram-канал safavidstudies - مطالعات صفویه

-

🔰 کانال مطالعات تاریخ صفویه کتب و مقالات معرف آراء نویسندگان آن‌هاست و نقل هریک از مطالب تنها با ذکر مأخذ و نام کانال مجاز است.

Subscribe to a channel

مطالعات صفویه

⚱️تابه‌حال در اطراف محیط زندگی خود با نمادهای ناشناخته و علائم و نشانه‌های حک‌شده روی سنگ‌ها مواجه شده‌اید؟!

🏺 آیا کنجکاوید بدانید که جوغن‌های دایره‌ای و مربعی و مثلثی یا نقوشی مثل رخ شیر، شتر، فیل، انسان و پرنده چه راز پنهانی دارند؟!

🎓 ما در کانال آموزشی خود، به بررسی تاریخی و معناشناسی این نمادها می‌پردازیم!
🔍 اینجا محفلی برای علاقه‌مندان به نمادشناسی است! 👇
🔻لینک عضویت در کانال:
🆔 @BestKarshenasi

🗣 همچنین با عضویت در گروه پرسش و پاسخ، می‌توانید عکس‌ها و ویدیوهای خود از نمادهای ناشناخته را با ما به اشتراک بگذارید!
👥 کارشناسان ما با دقت آن‌ها را بررسی کرده و برایتان تفسیر و تحلیل می‌کنند.
🔻لینک عضویت در گروه:
💢 @bestkarshenasi0024

Читать полностью…

مطالعات صفویه

تاریخ همچون قالیچه ای است که با رشته‌های زنده و پرفروغ بی‌شماری از زندگانی بشر تنیده شده است،هر پود آن نجواگر پیروزی‌ها و تراژدی‌هایی‌ست که در اعماق زمان طنین‌انداز می‌شود تا اکنون را با حکمت و عبرت‌های گذشته‌ روشنی بخشد.
✍ما در این انجمن بر آنیم تا سیر تکامل تاریخ جهان را از سپیده‌دم تمدن تا وضعیت‌کنونی آن در سده‌ی‌معاصر تفضیلاً مورد ارزیابی قرارداده ‌ودر این راستا به نظرات گرانبهای هریک‌از شما عزیزان نیازمندیم.از این رو هریک از شما عزیزان می توانید از طریق لینک مندرج در بیوی کانال با ما در ارتباط بوده و مطالب ارزشمند خود را با ما به اشتراک بگذارید🌹
پیشاپیش از حُسن همراهی شما گرامیان سپاسگزاریم🙏
✅Channel:CTGL | تاریخ جهان

Читать полностью…

مطالعات صفویه

تداوم صنایع و هنرهای تیموری در دوران صفویان
• علیرضا ملایی توانی

واقعیت این است که صفویان بنیان‌گذار یک تمدن خاص و نوین نبودند. آن‌ها همان راه تیموریان را به‌نحوِ ناقصی ادامه دادند. همۀ نقاشان و خوش‌نویسان دوره‌­های بعدی شاگردان و تربیت‌­شدگان مستقیم مکتب هرات بودند. همۀ صنایع و هنرهای دورۀ صفویه، از جمله معماری، کاشی­‌کاری، نقاشی، بافندگی، تذهیب، فلزکاری، خوش‌نویسی و مانند آن که از شهرت کافی برخوردار شدند، دنبالۀ مستقیم صنایع و هنر دورۀ تیموری بودند که راه رشد و کمال خود را در دورۀ صفویه پیمودند و در عهد شاه عباس اول به اوج خود رسیدند. خط تعلیق و شکسته که در دورۀ صفویه شکوفا شد در دورۀ تیموری پا به مرحلۀ کمال نهاده بود.


مأخذ: ملایی توانی، علیرضا. ۱۴۰۲. «آیا تشکیل حکومت صفویه مبدأ تاریخ جدید یا معاصر ایران است؟»؛ مجلۀ علمی و پژوهشی تاریخ ایران ۱۶(۱): ۲۲۷-۲۰۷. ص ۲۲۲.

همچنین بخوانید:
بررسی جایگاه هنر در دورۀ صفوی
صفویان و تداوم میراث مغولان

🔰 @SafavidStudies | مطالعات صفویه

Читать полностью…

مطالعات صفویه

💎فروشگاه مجازی کتاب‌های دست‌ِدو مطرح و درجه‌ یک

📌با پول یک کتاب نو، چند تا کتاب دست‌دو داشته باش!

💠ارائه‌ کتاب‌های دست‌ِدو:
👈ادبیات، فلسفه، عرفان، تاریخ، هنر و ...

📕 @ForsatBook 👈
📕 @ForsatBook 👈
📕 @ForsatBook 👈

Читать полностью…

مطالعات صفویه

تضاد شیعی‌گری صفویان با پروتستانتیسم اروپا
• علیرضا ملایی توانی

تشیع صفوی در تضاد با ظهور پروتستانتیسم در اروپا بود. پروتستانتیسم حرکتی ژرف و برخاسته از جنبش اصلاح دینی بود که تفسیری این‌­جهانی و عرفی از دین به دست داد و متولیان دین را واداشت تا سودای سامان‌دهی امور این‌­جهانی را از سر بیرون کنند و همۀ همت خود را مصروف سعادت اخروی نمایند. جنبش دین‌­پیرایی میان دین و معرفت دینی تمایز قائل شد و کوشید با دفاع از تکثر فهم دینی راه را برای پلورالیسم باز کند و انحصار کلیسا، به‌­عنوان تنها مفسر رسمی از دین، و سلسله‌­­مراتب قدرت آن را بشکند. تغییر مذهب در ایران برخلاف اروپا نوعی انحصار دینی پدید آورد، زیرا طبقۀ نیرومندی از مفسران، محدثان، مروجان و شارحان دینی ظهور یافت که با ایجاد سلسله‌مراتب قدرت، مشارکت در سیاست و توزیع وظایف با سلطنت به طبقه‌­ای قدرتمند در تحولات سیاسی و اجتماعی ایران تبدیل شد. بنابراین، هر نوع مقایسۀ پروتستانتیسم اروپایی با شیعه­‌گری صفویه خطایی معرفت­‌شناسانه و زمان‌­پریشانه است و اکنون باید مدعیان شیعه‌­گرایی به این پرسش بیندیشند که اگر بپذیریم تشیع صفویه همان تشیع اصیل مدینه، کوفه و جبل‌عامل بود، چگونه می‌­توانست حالت پروتستانت پیدا کند؟!


مأخذ: ملایی توانی، علیرضا. ۱۴۰۲. «آیا تشکیل حکومت صفویه مبدأ تاریخ جدید یا معاصر ایران است؟»؛ مجلۀ علمی و پژوهشی تاریخ ایران ۱۶(۱): ۲۲۷-۲۰۷. ص ۲۲۱.

🔰 @SafavidStudies | مطالعات صفویه

Читать полностью…

مطالعات صفویه

📜هخاپدیا: منابع تاریخ هخامنشیان

🔍 آیا به مطالعۀ تاریخ امپراتوری پارس علاقه دارید؟!

📚✍️ در کانال هخاپدیا به مرجعی جامع از منابع معتبر و مآخذ علمی در زمینۀ تاریخ شاهنشاهی هخامنشی دسترسی خواهید داشت! از معرفی کتاب‌ها و بازنشر مقالات دانشگاهی تا نشر مستندهای آموزشی و سخنرانی‌های تخصصی، همۀ آنچه که برای آشنایی بیشتر با این دورۀ تاریخی نیاز دارید را در اینجا خواهید یافت!

🎓 کانال هخاپدیا رویکردی آکادمیک دارد و بدون سوگیری‌های باستان‌گرایانه یا باستان‌ستیزانه به ارائۀ منابع و مآخذ معتبر می‌پردازد.

🧑‍🏫 اگر می‌خواهید دانش خودتان را در زمینۀ تاریخ ایران باستان و هخامنشی‌شناسی افزایش دهید، همین حالا به ما بپیوندید!

🏛 @Achapedia 👈
🏛 @Achapedia 👈

Читать полностью…

مطالعات صفویه

❤️‍🔥Vip chanel

Читать полностью…

مطالعات صفویه

صفویان می‌توانستند عقب نمانند؛ اما نخواستند!
• عبدالحسین نوایی

سلاطین صفوی اگر درک کافی از روزگار خود و توجه وافی به حال جامعه و ملت و کشور خویش داشتند، به‌خوبی می‌توانستند با استفاده از وضع سیاسی و اجتماعی کشور و علاقۀ اروپا به داشتن روابط سیاسی و اقتصادی و فرهنگی با ایران، جمعی از استادان مبرز را در رشته‌های طبابت و فلاحت و صناعت به ایران آورند یا جماعتی از استادکاران صنعت را از رشته‌های مختلف دعوت نمایند تا در محیط فرهنگی کشور ما، تحولی عظیم حاصل آید و صنعت ما نیز از حد گلیم و جاجیم و قالی فراتر رود. خاصه آنکه در آن روزگار اروپا تازه از خواب گران قرون‌وسطایی بیدار شده و تازه زنجیرهای تعبد و سنت را در زمینه‌های مختلف علمی از فیزیک و شیمی و پزشکی گرفته تا ریاضیات و هیئت و تجارت و سیاست از پای خویش برگرفته بودند و هنوز فاصلۀ آنان با ما در عرصۀ دانش و تکنیک چندان زیاد نشده بود. آری سلاطین صفوی به چنین اقدامی می‌توانستند دست بزنند، ولی چنان مست جام باده و چشم ساده بودند که بدین کارها هرگز نیندیشیدند.


مأخذ: اسناد و مکاتبات سیاسی ایران: ۱۱۰۵-۱۰۳۸ق (تهران: بنیاد فرهنگ ایران، ۱۳۶۰)، ص «سی».

🔰 @SafavidStudies

Читать полностью…

مطالعات صفویه

🔴🔵🔴🔵🔴🔵🔴🔵🔴🔵🔴

⚠️ فرصت رو از دست ندید ⚠️

همین حالا عضو این فولدر VIP بشید
تا بهترین کانال های پولی تلگرام رو یکجا داشته باشید 🔽🔽🔽

/channel/addlist/jevJniqUo4MzMDc0

🔴🔵🔴🔵🔴🔵🔴🔵🔴🔵🔴

❌فرصت استفاده رایگان از فولدر محدود است ❌

Читать полностью…

مطالعات صفویه

ماهیت ارتجاعی نهضت قزلباشی صفویان
• علیرضا ملایی توانی

حرکت صفویان نوعی بازگشت به گذشته بود تا خوانش دیگری از اسلام را به شیوه‌­ای خشونت‌­بار و در گیرودار دو نگرش غالیانه و صوفیانه و سپس فقیهانه احیا کند. در این گذار خونین، زیان‌­های فراوانی نه‌­فقط به اهل‌سنت ایران (اکثریت) که حتی به شیعیان آن (اقلیت) تحمیل شد. بانیان این تفکر نه از جغرافیای ایران بلکه از درون قبایل ترک آناتولی و شام برخاسته بودند که از لحاظ طرز تفکر و شیوۀ معیشت بسیار بدوی به نظر می­‌رسیدند. اینان در واقع همان قبایل قزلباشی بودند که دور جنید صفوی گرد آمدند و حتی او و بعدها حیدر و اسماعیل را به مقام موهوم الوهیت رساندند. باورهای مذهبی آن‌ها التقاطی از ایده‌های دنیای شَمنی و ترکی با تلقی غالیانه از اسلام بود که با مسیحیت و تصوف عامیانه و کیش شخصیت‌­پرستی و ادعاهای الوهی نیز درآمیخته بود.


مأخذ: ملایی توانی، علیرضا. ۱۴۰۲. «آیا تشکیل حکومت صفویه مبدأ تاریخ جدید یا معاصر ایران است؟»؛ مجلۀ علمی و پژوهشی تاریخ ایران ۱۶(۱): ۲۲۷-۲۰۷. ص ۲۱۶.

همچنین بخوانید:
نقش بارز ارادۀ بیگانه در سلطۀ صفویه بر ایران

🔰 @SafavidStudies | مطالعات صفویه

Читать полностью…

مطالعات صفویه

‼️متاسفانه این کانالا فقط واسه صد نفر اول رایگانه بعد پولی میشه

❌❌ظرفیت باقی مونده 32 نفر....

Читать полностью…

مطالعات صفویه

ماهیت تهاجمی رسمیت تشیع توسط صفویان
• منوچهر پارسادوست

این نظر که شاه اسماعیل اول مذهب شیعه را بدان منظور رسمی اعلام کرد تا در برابر هجوم دولت‌های سنی پایداری کند و از استقلال سیاسی ایران دفاع نماید، جای تأمل دارد. شاه اسماعیل نوجوان سرشار از شور مذهبی و مصمم به ترویج مذهب شیعه بود. او خود را دارای رسالت برای از میان بردن سنیان و نابودی حکومت‌های آنان و برقراری مذهب شیعه در قلمروشان می‌دانست. از همین رو در آغاز پادشاهی به تهاجم و تصرف اراضی بیشتری از حاکمان سنی می‌اندیشید و نه به دفاع از ایران در برابر آنان! اسماعیل تا پیش از شکست چالدران، یعنی تا بیش از سیزده سال پس از تاج‌گذاری، در تمام جنگ‌ها پیوسته مهاجم بود.


ضمناً نظر به توجه عمومی به «خلافت» عثمانی و حکومت شیبانی در مورد هجوم دولت‌های سنی غرب و شرق، لازم‌الذکر است که استیلای ازبکان بر خراسان تیموری در ۹۱۳ و ارتقای سلطنت عثمانی به خلافت اسلامی در ۹۲۲، به‌ترتیب ۶ سال و ۱۵ سال پس از تأسیس صفویه در سال ۹۰۷ هجری قمری بود.


مأخذ: پارسادوست، منوچهر. ۱۳۷۵. شاه اسماعیل اول. چاپ نخست. تهران: شرکت سهامی انتشار. ص ۷۱۰ و ۷۱۱.

🔰 @SafavidStudies | مطالعات صفویه

Читать полностью…

مطالعات صفویه

🔥👍🔥


⚠️ فرصت رو از دست ندید ⚠️

همین حالا عضو این فولدر 🆕🔤▶️بشید
تا بهترین کانال های پولی تلگرام رو یکجا داشته باشید ⬇️

/channel/addlist/1FBIoGTlbMw3ZGU0

🌟🌟🌟 💜 @TabeViP 💜 🌟🌟🌟

Читать полностью…

مطالعات صفویه

✅👆👆👆ظرفیت باقی مانده حاضر ۳۴ نفر.....

Читать полностью…

مطالعات صفویه

📕فهرست بهترین کانال‌های آموزشی، تاریخی، ادبی و فرهنگی!

🔰 روی لینک زیر بزنید و عضو کانال‌های دلخواه خود شوید:

🎁 /channel/addlist/crjEclXY3a8yZWRk 👈🏻

🇬🇧 سفری به دنیای واژگان!
🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 پژواک یادگیری زبان انگلیسی را با انگلیش‌اکو تجربه کنید!
💯 @English_Echoes 👈

Читать полностью…

مطالعات صفویه

بحثی دربارۀ سابقۀ تاریخی القاب و عناوین علما در مذهب شیعه
جلال متینی (درگذشتۀ ۳۰ دی ۱۴۰۳)

مقالۀ حاضر ضمن بررسی سابقۀ تاریخی استعمال ترکیب عربی «آیت‌الله» در زبان فارسی، به تحلیل القاب و عناوینی می‌پردازد که مسلمانان و خصوصاً شیعیان، از صدر اسلام تا عصر حاضر برای پیشوایان دینی و رهبران و روحانیون خود به کار برده‌اند. فارغ از کاربرد این لقب برای مراجع تقلید شیعی در ایران، بررسی وضعیت چنین عنوانی در میان مسلمانان جهان، ضمن کسب اطلاع از دلیل استعمال و شرایط اطلاق یا اعطای آن نزد شیعیان، از مطالب و موضوعات مورد بررسی نویسنده، در همین مقالۀ برگرفته از شمارۀ چهارم سال نخست مجلۀ ایران‌نامه (چاپ تابستان ۱۳۶۲ هجری شمسی) می‌باشد: «در چند سال اخیر در اخبار ایران کلمۀ «آیت‌الله» زیاد به کار می‌رود، ولی معنی و مورد استعمال آن برای عموم اروپاییان و آمریکایی‌ها مبهم است. در ایران هم سابقه و سرگذشت این لفظ برای اکثر ایرانیان روشن نیست. در این مقاله ضمن توضیحاتی‌ دربارۀ «آیت‌الله»، به‌اختصار القاب و عناوین عام پیشوایان و رهبران و مجتهدان از صدر اسلام تا کنون مورد مطالعه قرار گرفته است.»

🔰 @SafavidStudies | مطالعات صفویه

Читать полностью…

مطالعات صفویه

📕کتاب‌های دست‌دوم مطرح را از کتاب‌‌فروشی فرصت با قیمت منصفانه تهیه کنید!👌

Читать полностью…

مطالعات صفویه

افسانۀ وحدت مذهبی ایران در دوران صفویان
• منوچهر پارسادوست

شاه اسماعیل اول با وجود بهای سنگینی که برای انجام رسالت مورد ادعایش پرداخت و البته، علی‌رغم زیان‌های گران‌باری که بر کشور و مردم ایران در زمان خود و تا قرن‌های بعدی وارد آورد، نه‌فقط موفق نشد که دنیای اسلام را از تسنن به تشیع بکشاند، بلکه حتی با وجود آن‌همه سنگ‌دلی‌ها و بی‌رحمی‌ها، قادر نگردید که در درون قلمرو خود نیز همۀ سنیان را ناگزیر به قبول مذهب شیعه کند. با وجود برقراری ترس و وحشت در میان سنیان ایران با دشمنی کینه‌توزانۀ قزلباشان و خشونت و تندروی‌های تبرائیان که هر جنایتی را مرتکب می‌شدند، او نتوانست تسنن را درون ایران ریشه‌کن کند و وحدت مذهبی را پدید آورَد. همۀ شواهد حاکی از آن است که وی نتوانست در تحمیل عقیدۀ مذهبی واحد بر مردم ایران توفیق یابد، و حکم تاریخ است که نمی‌توانست. سیاست مذهبی اسماعیل در زمان او و در دوران جانشینانش با شکست روبه‌رو گردید.


مأخذ: پارسادوست، منوچهر. ۱۳۷۵. شاه اسماعیل اول. چاپ نخست. تهران: شرکت سهامی انتشار. ص ۷۱۳ و ۷۱۶.

همچنین بخوانید:
ماهیت تهاجمی رسمیت تشیع توسط صفویان

🔰 @SafavidStudies | مطالعات صفویه

Читать полностью…

مطالعات صفویه

تفاوت عنوان «شاه» در صفویه با سایر حکومت‌ها
• ابوالفضل نبئی

در رأس این دولت شاه قرار داشت، اما شاه صفوی با شاهان دیگر سلسله‌ها فرق داشت. اگر توجه شود، در سلاطین صفوی عموماً عنوان شاه جلوتر از اسم او می‌آید، درصورتی‌که در سایر سلسله‌ها عنوان شاه بعد از اسم قرار می‌گیرد. این امر نشانگر مقام معنوی او بود که در اغلب طریقه‌های صوفی نیز چنین بوده است. شاه صفوی ریاست روحانی و ریاست سیاسی را مشترکاً در اختیار دارد. او مرید و مرشد کامل است. آن‌هائی که با او اعلان همبستگی و بیعت کردند، در راه او سر می‌دادند و قزلباش نامیده می‌شدند.


مأخذ: نبئی، ابوالفضل. ۱۳۷۰. «بررسی نظام‌های حکومتی در ایران بعد از اسلام.» فصلنامۀ مطالعات تاریخی ۳(۹ و ۱۰): ۸۱-۵۱. ص ۷۵.

🔰 @SafavidStudies | مطالعات صفویه

Читать полностью…

مطالعات صفویه

از تکاپوی آرمان شیعه‌گستری تا انزوای ناگزیر
• منوچهر پارسادوست

شاه اسماعیل اول خود را دارای رسالت برای برقراری مذهب شیعه و برانداختن مذهب تسنن در دنیای اسلام می‌دانست. او در این راه تا هنگام تحمل یک شکست سنگین از سلطان سلیم شاه عثمانی در دشت چالدران، آنچه در توان داشت به کار برد. اما سرانجام، با روانی آشفته و درهم‌شکسته، از بیم واکنش سخت‌تر یک قدرت برتر، رسالت خود را با آرزوهایش برای کشورگشایی، در زیر فشار سنگین غم‌های درونی برای همیشه به کنار گذاشت. بنابراین، در ده سال پایانی زندگی خویش، از کشتن سنیان و تلاش برای ترویج مذهب شیعه دست کشید و کار خود را در نیمۀ راه رها کرد.


مأخذ: پارسادوست، منوچهر. ۱۳۷۵. شاه اسماعیل اول. چاپ نخست. تهران: شرکت سهامی انتشار. ص ۷۱۳-۷۱۲.

همچنین بخوانید:
ضعف شخصیت شاه اسماعیل اول صفوی
ماهیت تهاجمی رسمیت تشیع توسط صفویان

🔰 @SafavidStudies | مطالعات صفویه

Читать полностью…

مطالعات صفویه

۱۸ نفر دیگه!!!!
‼️بعدش لینک باطل میشه....

/channel/addlist/uoF_7r0het5mMzU8


@tabevip    هماهنگی تبادلات و تبلیغ

Читать полностью…

مطالعات صفویه

🔴🔴🔴🔴🔴🔴🔴🔴🔴🔴

⚠️ فرصت رو از دست ندید ⚠️

همین حالا عضو این فولدر VIP بشید
تا بهترین کانال های پولی تلگرام رو یکجا داشته باشید 🔽🔽🔽

/channel/addlist/uoF_7r0het5mMzU8

🔴🔴🔴🔴🔴🔴🔴🔴🔴🔴

فرصت استفاده رایگان از فولدر محدود است

Читать полностью…

مطالعات صفویه

❤️‍🔥Vip chanel

Читать полностью…

مطالعات صفویه

عدم ضرورت تلازم تشیع صفویان با استقلال ایران
• منوچهر پارسادوست

این نظر که استقلال مذهبیْ استقلال سیاسی را تأمین می‌کرد یا استقلال سیاسیْ مستلزم داشتن استقلال مذهبی بود، از قدرت لازم برخوردار نیست؛ زیرا هریک از این دو، لازمۀ وجود یکدیگر نبوده‌اند. اگر شاه اسماعیل اول پس از پیروزی‌هایش مذهب شیعه را مذهب رسمی کشور اعلام نمی‌کرد و مانند هر فاتحی بر تخت پادشاهی ایران می‌نشست، کشور ایران همان استقلالی را دارا می‌شد که او ضمن اعلام استقلال مذهبی به دست آورد. در عصر شاه اسماعیل، دولت‌های سنی عثمانی، ممالیک، ذوالقدر و تیموریان، هیچ‌کدامشان استقلال مذهبی در دنیای اسلام نداشتند و همۀشان دارای مذهبی واحد یعنی اهل تسنن بودند، ولی همگی نیز استقلال سیاسی کامل داشتند.


مأخذ: پارسادوست، منوچهر. ۱۳۷۵. شاه اسماعیل اول. چاپ نخست. تهران: شرکت سهامی انتشار. ص ۷۱۱.

همچنین بخوانید:
ماهیت تهاجمی رسمیت تشیع توسط صفویان

🔰 @SafavidStudies | مطالعات صفویه

Читать полностью…

مطالعات صفویه

۱۸ نفر دیگه!!!!
‼️ بعدش لینک باطل میشه....

/channel/addlist/LKQvmZHYJBNkYTZk

💎💎💎💎💎💎💎💎💎💎
@tabevip    هماهنگی تبادلات و تبلیغ

Читать полностью…

مطالعات صفویه

🔵🔵🔵🔵🔵🔵🔵🔵🔵🔵

⚠️ فرصت رو از دست ندید ⚠️

همین حالا عضو این فولدر VIP بشید
تا بهترین کانال های پولی تلگرام رو یکجا داشته باشید 🔽🔽🔽

/channel/addlist/LKQvmZHYJBNkYTZk


🔵🔵🔵🔵🔵🔵🔵🔵🔵🔵

فرصت استفاده رایگان از فولدر محدود است

Читать полностью…

مطالعات صفویه

❌👆 این کانال ها برای صد نفر اول رایگانه .....
ظرفیت باقی مانده محدود

Читать полностью…

مطالعات صفویه

بلغم قاتل سردی
کسی که بلغمی بشه😬😬😬

اول دچار مشکلات گوارشی میشه بعد شکمش بزرگ میشه و هیکلش بهم میخوره، روز به روز بی انرژی‌تر میشه و دائما خسته است😴😴😴😴
همچنین دچار  یبوست خلط پشت حلق و کبد چرب و مشکلات خواب و اعصاب میشه
عزیزانی که این مشکلات رو دارن یا میخوان بدونن مزاج بدنشون چیه روی لینک زیر بزنن فرم مشاوره مزاج شناسی رو پر کنید و مشاوره رایگان دریافت
https://digiform.ir/w58a4d101
https://digiform.ir/w58a4d101
https://digiform.ir/w58a4d101
لینک کانال👇👇👇
/channel/+3AkYfi6fT9Y4YmI0

Читать полностью…

مطالعات صفویه

🔔🔔🔔🔔🔔🔔🔔🔔🔔🔔🔔🔔

🔺 به مناسبت تولد ادمین فقط 30 دقیقه ورود به کانال VIP مون رایگانه ⬇️

/channel/addlist/TJLnNyLzuCNkZTU0

⭕️ ظرفیت محدود ❤️

@TabeVip

Читать полностью…

مطالعات صفویه

🔻فهرست برترین‌های آموزشی، تاریخی، ادبی و فرهنگی!

🔰 روی لینک زیر بزنید و عضو کانال‌های دلخواه خود شوید:

♦️ /channel/addlist/GpO8hVswd29jYjE8 👈🏻

Читать полностью…
Subscribe to a channel